CİLT BAKIMI

Her Evde Bulunan Cilt Bakım İksiri: Karbonat

Karbonat cilt maskesi olarak mucizeler yaratıyor

Cilt lekeri konusunda sizde muzdaripseniz piyasadaki birçok ürünün de farklı cilt tipleri üzerinde oluşan lekeleri çözmede yetersiz kaldığını biliyor olabilirsiniz. Ancak çözümü pahalı ürünlerde aramak yerine bir cilt mucizesi olan karbonatı deneyerek siz de etkili sonuçlar alabilirsiniz. Karbonat cilt maskesi olarak kullanıldığı takdirde cilt lekeriniz için kesin çözüm olabilir.

Karbonat ile yapabileceğiniz kolay ve pratik ev yapımı cilt maskeleri sayesinde hem cilt lekelerine hem de sivilce sorununa veda etmek mümkün. Özel yapısı ile cilt sorunlarına özel bir malzeme olan karbonat ile pahalı ürünlere gerek kalmadan cilt bakımında kendi devriminizi yapabilirsiniz. Haydi bu mucize ürünü keşfetmeye!

karbonat cilt maskesi

Cilt lekeleri için maskemizi yapıyoruz

Bir kasenin içerisine 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı karbonatı ilave edin. Sonrasında üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı, birkaç damla limon suyu ekleyip karıştırın. İyice karıştırdığınız malzemeleri cildinize bekletmeden sürün. 10 dakika bekleyip ılık su ile cildinizi yıkayın. Ev yapımı cilt lekesi maskesi ile kısa sürede etkileri siz de göreceksiniz.

Kırışıklıklar için maskemizi yapıyoruz

Bir kase içerisine 1 çay kaşığı yaş maya ve yine 1 çay kaşığı karbonatı ilave edip iyice karıştırın. Üstüne iki yemek kaşığı su ilave edip tekrar iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı cildinize uygulayıp 15 dakika bekletin ve ılık su ile cildinizi durulayın. Cildinizdeki gerginliği hemen hissedeceksiniz.

karbonat cilt maskesi

Sivilceler için maskemizi yapıyoruz

Bir kase içerisine 4 çay kaşığı karbonat ve alabildiği kadar yani yaklaşık bir-iki yemek kaşığı su ilave edin. Cildinize peeling olarak uygulayabileceğiniz bu karışımı sonrasında yıkamadan önce 5 dakika bekletin. Ilık su ile yıkadığınız anda cildinizde temizlenmeyi fark edecek ve sivilcelerinizin kızarıklığının azaldığını göreceksiniz. Ancak bu yöntemi haftada maksimum bir defa uygulamaya gösterin ve cildinizin kendi dengesini bulmasına zaman tanıyın.

Antibakteriyel özelliği bulunan karbonatın su ile birleşmesi cildinizde bakterileri ve kirleri de uzaklaştıracak bir etki yaratacağından uzun dönemde de bu cilt maskelerinin ek faydalarını göreceksiniz.

 

Cilt Lekelerine, Çillere ve Siyah Noktalara Çözüm için tıklayın.

 

Egzama Sorununuz için Bitkisel Çözümler ile egzama için bitkisel çözüm önerilerini öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close