AY TAKVİMİ

Ay Aslan Burcunda

Ay Aslan burcuna geçtiğinde tüm canlılara bu burcun özelliklerini yansıtır. Bu sebeple bu süre zarfında hepimiz kısmen de olsa Aslan burcu insanı gibi davranırız.

Ay Aslan burcuna geçtiğinde cesaretimiz ve özgürlük hissimiz şaha kalkar. Aslan burcunun özelliklerinden olan gösteriş ve kendine güven duygusunun yansımalarını yaşarız. Bu özellikler bizi daha sağlam karakterli,  daha açık yürekli, daha verici, daha keyif düşkünü yapacaktır bu günlerde. Aynı zamanda daha gururlu, daha despot ve daha kontrolcü olabiliriz.

Yine aslan burcundan yansıyan özelliklerle liderlik yönümüz ortaya çıkabilir. Ay Aslan burcundayken herhangi bir organizasyonda liderlik görevini üstlenerek göz doldurabiliriz:) Doğru zamanda doğru yerde doğru işin içinde olmak küçücük masum bir hile gibidir ya da şansı ve fırsatı beklemek yerine tutup yakasından çekmek… 🙂

Aile fertleri arasında sıcak ve samimi bir iletişim oluşturan Aslan burcu ilişkilere tutkuyu ve zarafeti taşıyacak. Tutku ve sahiplenmeyi kıskançlığa kadar götürmemeye dikkat etmeli!

Sırtımızı, kalbimizi, damarlarımızı, dolaşım sistemimizi, kan basıncımızı, mide duvarımızı, diyaframımızı, batın bölgemizin iki yanını(yan boşluklar) duyularımızı ve saçlarımızı yöneten Aslan burcu günlerinde bu bölgelerimizi yormadan güçlendirecek hafif egzersizler yapmak çok faydalı olacaktır.

Tansiyonumuza daha fazla dikkat etmemiz gerekecek. Dolaşımın hızlanması ve kalp çarpıntıları gibi etkilerle uykusuzluk yaşayabiliriz. Sırtımızı da korumalıyız. Sigaradan ve alkolden mümkün olduğunca uzaklaşmalıyız. Aslan burcunun temsil ettiği bu bölgeler her zamankinden daha hassas olacağı için ilgili hastalıkları tetikleyecek her şeye karşı gereken tedbirleri almalıyız. Böylece olası sağlık sorunlarının önüne geçebiliriz.

Aslan burcu etkisindeki bu kısa dönemde acil bir durum söz konusu değilse ilgili organların ameliyatından uzak durmalıyız. Kalp ve kan dolaşımı/ kan basıncı tüm ameliyatlarda etkili bir role sahip olduğundan aslında sadece bu organların ameliyatında değil genel olarak tüm ameliyatlar için risk söz konusudur.

İki buçuk günlük bu dönem temsil edilen bölgelerin tedavisi ve bakımı için bulunmaz fırsattır. Ameliyat dışında tüm tedavi ve bakımlar son derece etkili sonuçlar verir. Hiçbir rahatsızlığımız yoksa bile hafif masajlar yapabiliriz. Bu masajlar bedenimizin çok hoşuna gidecektir. Rahatlatıcı müzikler ve  çaylarla ya da doğada zaman geçirerek strese izin vermemek bile en güzel tedavi ve bakım olarak görülebilir.

Burcun temsil ettiği besin grubu protein ve vitaminlerdir (et ve süt ürünleri; tahıllar, kuru yemişler, mantar vb.). Bedenimiz proteinleri ve vitaminleri bu günlerde iki kat algılar ve daha etkin bir biçimde değerlendirir. Yani Aslan burcunun etkisi ile bu besin türlerinin emilimi artar. Protein ve vitaminleri temsil eden diğer burç olan Koç burcu günleriyle ilgili yazımda bu konuyu örneklendirmiştim. Dilerseniz buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Bu günlerde protein ve vitamin içeren gıdalara yönelmemiz bedenimiz açısından çok yararlı olacaktır. Bu etki büyüyen ay fazındaki Aslan burcu günlerinde en üst seviyede olur. (hangi ay fazında olduğumuzu buradaki ay takviminden kontrol edebilirsiniz.)

Sporcular, egzersiz yapanlar, anne adayları ya da emziren anneler, gelişim çağındaki çocuklar ve kas zayıflığı yaşayanlar için büyük bir avantaj olan bu durum; sindirim sorunu yaşayanlar, metabolizması yavaş olanlar ve bu gruptaki gıdalardan birine (örneğin yumurtaya) alerjisi olanlar için rahatsızlığa sebep olabilir. Bu günlerde protein ağırlıklı beslenmenin kaslar üzerindeki etkilerini bazı izleyicilerimiz yaşamıştı. Yorumları bu sayfada bulabilirsiniz.

Bu besin grubuna ihtiyacımız varsa bu etkinin bilincinde olarak Aslan burcu günlerinde menümüzü bu yönde oluşturmalıyız. Fakat sindiriminde zorlanıyorsak, bizi rahatsız ediyorsa porsiyonlarımızı küçültmeliyiz. Yani yapmamız gereken bedenimizin ihtiyacına göre protein ve vitamin içerikli porsiyonlarınızı küçültmek ya da büyütmek. Başka bir deyişle “ihtiyacımız varsa daha fazla protein-vitamin rahatsızlık veriyorsa daha az protein-vitamin”  formülü.

Kilo almak ya da kilo vermek için de aynı formülü kullanmalıyız.

Aslan burcunun temsil ettiği organlar için faydalı olan diğer yiyecek ve içecekleri de şu şekilde özetleyebiliriz:

Kabuklu yemişler ile kırmızı renkli sebze ve meyveler.

Protein içeren yumurta, kırmızı et, tavuk, yumurta, süt ve süt ürünleri, bezelye, soya fasulyesi, baklagiller, buğday, ceviz, badem, fıstık, kabak çekirdeği…

Üzüm, armut, çilek, hurma, ıspanak, kuşkonmaz, soğan, kırmızı et vb. gibi kan yapıcı ya da kanla ilgili farklı roller üstlenen besinler.

Kırmızı patates, baklagiller, bezelye, kırmızı pancar, taze biber, soya, kabak, marul, salatalık, muz, ananas, avokado gibi proteinin etkin kullanımında rolü olan besinler.

Kolesterolü ve kandaki yağ oranını düşüren, kalp ve dolaşım sistemini güçlendiren elma, muz, baklagiller, marul, mısır, pazı, taze biber, soğan, domates,  rezene.

Tansiyonu düşüren, kalbi güçlendiren ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olan sarımsak. (limon suyu & sarımdak kürüne buradan ulaşabilirsiniz.)

Saça sağlık kazandıran ahududu, çilek, mango, kavun, üzüm, limon, salatalık, mısır, turp, pırasa, havuç, kırmızı pancar, kuşkonmaz, maya, kırmızı et, yumurta vb.

Her zaman göz önünde olduğundan ilk dikkati çeken ve son derece önemli olan cildimiz ve saçlarımız için de günün önemli gıdalarını tüketmemiz gerekir. Dıştan uyguladığımız bakımların etkisi bir yere kadardır. Çünkü bu besinlerin eksikliği durumunda mevcut protein ve vitaminler bedenimiz tarafından öncelikle hayati organlara dağıtılır. Cildimiz, tırnaklarımız ve saçlarımız ise bu ihtiyaçlarından mahrum kalır. Bizler hayati organlarımızın ihtiyacını
eksiksiz olarak karşılarsak bundan sonrası tırnaklarımız, cildimiz ve saçlarımız için kullanılmaya başlar ve sonuçları gözle görülür bir hal alır. Bu noktadan sonra dıştan uygulayacağımız her bakım bonus niteliğinde ve sonuçları da bizi şaşırtacak boyutta olacaktır.

Cildimiz ve saçlarımız da dahil olmak üzere bedenimizin bu besinlerden en yüksek faydayı sağlaması için yeteri kadar su içmek çok önemlidir. Buradaki yazılarımda bu konuyu işlemiştim.  Hem besinlerden en yüksek faydayı sağlamak hem de tüm hücrelerinizi yeniden sağlıklı hale getirmek isterseniz önerim alkali su içmeniz. İlgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca günde sadece 5 dakikanızı alacak tibet egzersizleri de bu konuda büyük yardımcınız olacak. Karar verdiğinizde detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Ay’ın Aslan burcunda olduğu günler saç bakımında harikalar yaratır. Bu avantajı saçla ilgili tüm ihtiyaçlarımız için kullanabiliriz.  Saç dökülmesi yaşıyorsak mutlaka bu yönde bakımlar uygulamalıyız. Saçlarımız boyadan ve çeşitli işlemlerden dolayı yanmış ve yıpranmışsa hızlı ve etkili biçimde onarabileceğimiz en güzel günlerden biri yine Aslan burcu günleridir. Saç uzatma kürleri uygulamak ise normalin dört katı kadar uzama elde etmemizi sağlar.

Görüldüğü gibi saçla ilgili tüm sorunlarımızın çözümü için muhteşem bir etkisi olan bu günlerde uygulanan bakım maskelerini özellikle kendi besini olan protein ve vitaminlerle desteklemeyi öneririm.

Aşağıdaki bakım kürleri ve maskelerden ihtiyacımıza uygun olanlarını Aslan burcu etkisindeyken mutlaka uygulamalıyız.

Cennet hurması maskesi: Yüksek miktarda protein, karbonhidrat, selüloz, fosfor, çinko, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, magnezyum, A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri içerdiğinden doğal bir protein, vitamin ve mineral kaynağıdır.

Ana maddesi olan hurma yüksek miktarda askorbik asit ve fenolik bileşikler içerdiğinden bu maskeyi çok güçlü bir antioksidan haline getiriyor. Yine güçlü bir antioksidan olan pekmez ve iyi bir sıkılaştırıcı olan yumurta akı cildin tüm ihtiyacını karşılamaya yetiyor.

Protein ve vitaminlerin etkisinin son derece yüksek olduğu Aslan Burcu günlerinde uygulanacak en temel maskelerden biridir. Uygulama şekli için tıklayın.

Maya maskesi:
İçerdiği yüksek miktardaki protein, vitaminler ve mineraller sebebiyle saç köklerini besleyerek dökülmeyi durdurur/önler;  saç tellerini kökten uza onararak sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar; aynı etkilerle saçın normalden çok daha hızlı uzamasını sağlar. Bu günler maya maskesi sadece saçlara değil yüze uygulandığında da etkili sonuçlar verir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Arı Poleni Maskesi:
Tüm vitamin ve mineraller ile yüksek oranda protein içeren arı poleni saçlar için mükemmel bir besindir. Maskenin tamamı bu maddelerle saçınızı mükemmel bir biçimde besler; hücre yenileyici, saç dökülmesini durduran ve yeni saçların çıkmasını sağlayan yağlarla saçınızın tüm ihtiyacını karşılar ve saçların normalden daha hızlı uzamasını sağlar. Yanmış saçların en büyük sorunu olan lastikleşme ve sünme sorunu ortadan kaldırır. Düzenli uygulamada mükemmel sonuçlar veren arı poleni maskesi için Ay’ın Aslan Burcu’nda olduğu günlerde kesinlikle uygulanmalıdır. Uygulama şekli için tıklayın.

Karanfil Kürü:
Saç dökülmesine karşı son derece etkili bir kür olan karanfil kürü düzenli kullanımda hızla sonuç verir ve yeni saç oluşumunu sağlar. Saç köklerini güçlendirdiğinden saçın hızlı uzamasına da yardımcı olur. Çocukların saçlarının
gürleştirilmesinde de aynı şekilde etkilidir. Özellikle Ay’ın  Aslan burcunda olduğu bu günlerde etki daha da artmaktadır. Uygulanış şekli için tıklayın.

Sığır İliği Maskesi:
Saç köklerini besleyen sığır iliği yeni saç oluşumunu sağlarken aynı zamanda işlem görmüş ve yıpranmış saçları kökten uca onararak pürüzsüz, sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Yine bu yönü ile saçların normalden daha hızlı uzamasını sağlar. Uygulanış şekli için tıklayın.

Havuç Kürü: Hızlı saç uzatma konusunda ün  yapmış etkili maskelerden biridir. Ortalama olarak ayda 4 cm uzama sağlar. İçerdiği protein (*keratin);  yağ;  fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, folik asit;  A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminleri nedeniyle diğer saç uzatma kürlerinden bir adım öne çıkan havuç kürü saçları hızla
uzatırken aynı zamanda başta keratin olmak üzere saçın diğer ihtiyaçlarını da karşılar. Uygulanış şekli için tıklayın.

Sinameki Kürü:
Saçların ayda 4 cm kadar uzamasını sağlayan bir diğer ünlü ve etkisi kanıtlanmış saç uzatma kürüdür. Saçın ihtiyaçlarını karşılama konusunda daha zayıf olduğu için haftada bir gün de saç köklerini besleyen bir maske (örneğin maya maskesi)uygulayarak desteklenmelidir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Siyah Turp Kürü: Saçın ayda 4 kata kadar daha hızlı uzatılması amacıyla kullanılan bir diğer kürdür. Sinameki kürü gibi bu maske de haftada bir gün saç köklerini besleyen bir maske ile(örneğin maya maskesi) desteklenmelidir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Saç uzatma kürleriyle ilgili birkaç hatırlatma:

* Çok hızlı uzayan saç yeterince beslenemeyeceğinden artan ihyacı karşılamak için mutlaka beslenmenize dikkat edin ve maya maskesi gibi saç köklerini beslemeye odaklı bir maskeyi haftada bir kez uygulayın.

* Yukarıdaki  saç uzatma kürlerinin etkisi kanıtlanmış olsa da bireysel farklılıklardan dolayı hepsi herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. Kürlerden birini seçmeli ve birkaç hafta uygulamalısınız. Sonuç aldığınızı farkettiğinizde devam edin. Etkisi yüksek günlerde uygulamanıza ve kan değerleriniz normal olmasına rağmen sonuç almıyorsanız seçtiğiniz kür sizin kürünüz değildir, alternatif bir kür deneyin.

Deneme yapacak kadar vaktiniz yoksa yani kısa bir süre içinde saçlarınızı uzatmanız gerekiyorsa saç uzatma kürlerinden birini seçmek yerine dönüşümlü olarak hepsini kullanmanızı öneririm.

* Saç uzatma sabır gerektirir. Sürekli saçınıza odaklanıp uzamadığını düşünmek bilinçaltınıza yanlış mesaj verir ki bu da uzamayı engeller. Kürünüzü uygulayın ve saçınızı unutun.

* 1,5 – 2 aylık bir uygulamanın ardından iki haftalık bir ara verin, saç ve saç dipleriniz dinlensin. Bir kürü hiç aralıksız aylarca kullanmak etkiyi giderek zayıflatır. Bu iki haftalık arayı küçülen ay fazında vermeniz en doğrusudur. Büyüyen ay fazı ise saç uzatma konusunda bizim için en kıymetli dönemdir.

No Poo:
Şampuansız şaç yıkama yöntemi olan no poo saç köklerini kimyasalların zararlı etkilerinden arındırarak saçın ve saç derisinin yenilenmesini sağlar. Yaşam biçimi olarak şampuandan  tamamen vazgeçip bu yönteme dönebileceğiniz gibi bunu yapamıyorsanız sadece baş bölgesini temsil eden ve tedavisinde etkiyi arttıran Aslan burcu günlerinde de
uygulayabilirsiniz. Hücreleri yeniden sağlıklı ve işler hale gelmesini sağlayan bu yöntem bu yönüyle beyaz saçların eski rengine dönmesine de yardımcı olabilir. Ayrıca derin bir temizlik sağlaması sebebiyle saç köklerinin oksijen
alımını arttıracak ve bu da saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasına yardımcı olacaktır. Uygulanış şekli için tıklayın.

Kirpik bakımı: Ay’ın Aslan burcunda olduğu günler kirpik bakımı için de çok uygundur. Bloğumuzdaki kirpik bakımına buradan ulaşabilirsiniz. İleriki günlerde alternatif bakımlar da yer alacak.

Saç kesimi: Saç kesimi doğru günlerde yapılmadığında saç telleri giderek zayıflar, sağlıksız ve mat bir hal alır. Uzama hızı yavaşlar, hatta durabilir. Ay’ın Aslan Burcunda olduğu günlerde saç kesimi yapıldığında ise bu durumun tam aksine sağlıklı ve hızla uzayan saçlara kavuşulur. Kesilen miktarın ne kadar olduğunun önemi yoktur. Önemli olan yarım cm de olsa saç kesimi yapılmasıdır. ANCAK! Bu aslan burcunun genel özelliğidir. Ay bazında kesime uygunluğunu kontrol etmek için mutlaka saç kesim takvimini dikkate almalıyız! Eğer daha önce bu takvime rastlamadıysanız yandaki başlığa dokunarak ulaşabilirsiniz: “Saç Kesim takvimi”

Önemli bilgi: Saçlarımızın daha hızlı uzaması için büyüyen Ay fazındaki Aslan burcu günlerinde; gürleşmesi ve daha dolgun görünmesi için küçülen Ay fazındaki Aslan burcu günlerinde saç kesimi daha fazla avantaj sağlar. (hangi ay fazında olduğumuzu buradaki ay takviminden kontrol edebilirsiniz.)

Evde saç kesiminin nasıl yapılabileceğine buradan; saç kesim modellerine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Saç Boyama: Aslan burcu günleri saç boyasından alacağınız sonucu da önemli ölçüde etkiler. Bu günlerde yapılan boyanın renk kalitesi fark edilir düzeyde olacağı gibi rengi de uzun süre akmayacaktır. ANCAK! Bu da aslan burcunun genel özelliğidir. Ay bazında boyaya uygunluğunu kontrol etmek için mutlaka saç boyama takvimini dikkate almalıyız! Bu takvimde boya ve kına için başka seçenekler de bulabilir ve hepsini kullanabiliriz! Eğer daha önce bu takvime rastlamadıysanız yandaki başlığa dokunarak ulaşabilirsiniz: “Saç Boyama takvimi”

Oryalin ve boyanın saça verdiği zararı engelleyen Hindistan Cevizi Yağı Maskesi:  Boya için tercih ettiğimiz bu günlerde boyalarda kullanılan açıcıların kötü etkilerini tamamen engelleyen bu uygulama sayesinde sıfır yıpranma ile saç boyama ve röfle işleminizi tamamlayabilirsiniz. Uygulama şekli için tıklayın.

Tüm saç boyası markaları ile ilgili yorumlara buradan;  doğal ve zararsız bir saç boyası olan kına tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca şampuan seçimi yapmaya çalışıyorsanız bu bölümde Kozmik Bakım üyelerinin şampuanlarla ilgili deneyimlerini ve objektif yorumlarını bulabilirsiniz.

Ayrıca Aslan burcu günlerinde:

-Bulutlu bile olsa hava ılık ya da sıcak olur. Yaz mevsiminde ani ve şiddetli yağmurlar gelebilir.

-Evimizi havalandırabiliriz.

-Tamirat ve tadilat işleri yapılmamalıdır.

-Bitkilere gübreleme işlemi yapılmamalıdır.

-Arkadaşlarımız ya da ailemizle keyifli zamanlar geçirebiliriz.

-Sanatsal aktiviteleri tercih edebilir; böylece stresten uzak, ruhumuzu besleyen bir gün geçirebiliriz. Bu da hem sağlığımızı hem de ilişkilerimizi olumlu yönde etkileyecektir.

-Yaratıcılık gerektiren işlerde, yeni projelerle ilgili çalışmalarda daha başarılı oluruz.

– Yazımın başında belirttiğim duygusal etkiler sayesinde karşımızdaki kişinin gururunu okşayarak isteklerimizi daha kolay elde edebiliriz:)

En yüksek faydayı görmeniz dileğiyle…

Ay takvimine dönmek için tıklayın.

Tags

Related Articles

106 Yorumlar

  1. Kozmik bakım çok teşekkürler. Yine çok faydalı bir yazı olmuş.
    "Saçların gürleşmesi ve daha dolgun görünmesi için küçülen Ay fazındaki Aslan burcu günlerinde saç kesimi yapılmalıdır." demişsin. Normalde küçülen ay fazında kesim yapıldığında saçlar geç uzuyor diye tercih etmiyorduk. Şimdi benim amacım saç uzatmak değil, saçımı gürleştirmek ve dolgun göstermek için küçülen ay fazını mı tercih etmeliyim?

  2. genellikle uzama için sorulduğundan en çok böyle cümleler akılda kalıyor. fakat yorumlar arasında ihtiyaca gore öneriyorum. küçülen ay fazındaki aslan burcunu tercih edin. zaten diger burçlar gibi çok olumsuz bir etkisi olmaz uzamaya da.

  3. sizi yeni takip etmeye başladım verdiğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkürler .elimden geldiğince uygulamaya çalışacağım.egzersiz için tibet egzersizlerini öneriyorsunuz ama benim vertigom var ve dönme gibi başımla ilgili hareketleri yapamıyorum.önereceğiniz başka hareketler varmı.? birde benim dizimde bir-iki yıldır kararma oldu ,ne yaptıysam geçiremedim.ne yapmalıyım?

  4. Teşekkürler kozmik bakım.
    Yani bu ay uygun değil. Ay, nisan ayında aslan burcunda küçülecek diye tahmin ediyorum. Yanılmıyorum değil mi?

  5. iyi haber vermek isterdim ama ağustos ayına kadar büyüyen ay fazında olcak malesef! yine de beklerken değerlendirmenizi öneririm. çünkü aslan burcunda yapılan kesimler ne mutlaka saç sağlığını olumlu yönde etkiliyor. yani küçülen ay kadar olmasada gürleşmeye katkılası olacaktır. sadece aha uzun sürede etki eder.

  6. hoşgeldiniz sevgili sakine:) en güzeli doktorunuzla birlikte bir egzersiz seçmeniz olur. dizinizdeki kararmanın sebebi hakkında inanın bir fikrim yok. teşhis koyulduktan sonra bilgim dahilinde bir şey ise seve seve yardımcı olmaya çalışırım. şifa diliyorum size:)

  7. sevgili merve teşekkür ederim:) facebook sayfamızda da aynı soru vardı. orada da yardımcı olmaya çalışmış bir arkadaşımız sevgili armine.

  8. Merhabalar,öncelikle teşekkürler,herşey harika gidiyor.Birşey sormak istiyorum;epilasyon en son 24Martta yapmıştım.Dediğiniz gibi geç uzadı,normalde bi haftada çıkarlar.20nisanı da bekleyemeyeceğim,çok geç benim için.Eminimki şimdi alırsam 20Nisanda tekrar çıkacak 🙁 Danışmak istedim,jilet hiç kullanmadım,ama etkili epilasyon için göze alırım.Ne yapsam???

  9. kozmik bakımcımm bu tarihlerdeki saç kesiminin özelliği sağlıklı olması ve uzatıcı etki mi yoksa gürleştirmeye de faydası var mı cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..

  10. küçülen ay fazına rastladığında gürleşme ve güçlenme sağlar. şimdiki gibi büyüyen ay fazında ise daha hızlı uzama sağlar sevgili diana:)

  11. sevgili nur, önümüzdeki günler gayet uygun. boğa burcunda yeni ay yazıma bakmanızı önereceğim. orada bilgi vermiştim bu konuyla ilgili. ana sayfada bulabilirsiniz. sevgiler:)

  12. Tamirat ve tadilat işleri yapılmamalıdır…. yazmışsınız ya, bu tam tersi Yapılmalı olmalı sanki.. sadece uyarmak istedim.. fazla 2 harf neleri değiştiriyor 🙂 bu yorumu yayınlamasanızda olur

  13. kuaförüm dipten saçların var baya dedi bende badem yağı zeytinyağı falan sürüyorum arada fln öyle şeyler söyledim. sirkede çok faydalı onuda sür dedi ama tam ayrıntılı soramadım.

  14. merhaba bloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum.. En yakın 7 ekim saç kesim tarihi için uygun çünkü ay koç burcunda ama ben bekleyemem .19 eylül ay aslan burcunda uygun mudur saç kestirmek için yoksa 7 ekimi mi beklemeli miyim ?

  15. sevgili zynp teşekkür ederim, hoşgeldiniz:)
    saçlarınızın güçlü ve sağlıklı olmasını arzu ediyorsanız 19-21 eylül aralığında gerçekleşecek olan aslan burcu günlerini; sadece hızlı uzama elde etmek sizin için yeterliyse 29 eylül yay burcunu tercih etmenizi öneririm. koç burcu günlerini beklemenize hiç gerek yok. hatta verdiğim tarihler daha da öncelikli bizim için. sevgiler:)

  16. aynısefa merhemi kullanabilirsiniz saklı güzel. bitkinin tazesini bulma ihtimaliniz varsa özsuyu daha etkili olur. ayrıca kudret narı yağı da yardımcı olur size. sevgiler:)

  17. sevgili zynp, pişik kremi kullanabilirsiniz. sudocrem ya ha hametan olabilir. aynısefa kremi de altermatif olabilir. fakat düzenli kullanım şart. şifa olsun:)

  18. kozmikcim ben anlayamıyorum artık ya ne hangi tarihte yapılcak önceden saç kesimi diye ayrı başlık açıyodun şuan zrorlanıyorum nedendir bilemyiorum saç eksimi yapmam lazım bu ay ne zamana kadar yapabilirim bilgi verirmissin azcık:) teşekkürler

  19. merhaba ben hem saç dökülmesi için karanfil kürünü hemde uzaması için sinameki kürünü uygulamak istiyorum her ikisini aynı anda uygulamamın bir sakıncası olur mu? sinameki kürünü ne sıklıkla yapacağım?cevabınız için şimdiden tşkler 🙂

  20. sevgili ümit, facebook sayfasından veriyorum aslında. ayrıca ay takvimini ay başında yayınlıyorum. aslan ve yay burçlarını takip edin. hızlı uzama için yay günlerinde kesim yapın. sağlıklı, dökülmeyen saçlar istiyorsanız aslan günlerini tercih edin. aslan günlerinin de uzamaya olumlu etkisi var ayrıca. şifa olsun:)

  21. hiç sakıncası yok sevgili merve.
    sinameki kürünü koç, ikizler, aslan, terazi, yay ve kova günlerinde uygulayın. bu da yaklaşık olarak haftada iki kez anlamına geliyor. şifa olsun, sevgiler:)

  22. Kozmik bakım merhaba,
    Ben de ümit 'e katılıyorum. Aslında, bu yeni yayınlama şeklinde herşeyi birarada belirtiyorsun fakat içinden arayıp bulmak zor oluyor. Bu yüzden çok uzun zamandır saç bakımlarını yapamıyorum. (Özellikle de çok sevdiğim yağ bakımlarını)
    Yağ bakımları şu burçta, maya maskesi bu burçta diye, cilt için karbonat maskesi bu burçta diye ayrı bir liste yayınlaman mümkün mü? Biliyorum çok meşgulsün ve blogun tarzına uygun değil ama benimkisi sadece bir öneri. :)))

  23. sevgili fullmoon, tarihleri önceden bilmek isteyenler için ay başında ay takvimi vermeye mart ayında başladım. tabi öncesinde bir ay boyunca yoğun emek harcayarak. fakat eski sisteme alışkın olanların taleplerini de görmezden gelemeyip tekrar eskisi gibi 2,5 günde bir eski haliyle yayınlamaya sistemini de dahil ettim. iki farkla: ilki sağlık ve güzelliği aynı başlıkta veriyorum ki tek tıklamayla hepsini görülsün. ikinci fark -bu eksi bir özellik oldu- görsel eklemiyorum. çünkü hem görsel temin etmek zor hem de bu sebeple sürekli tekrar eden görsellerle karşılaşıyorsunuz.
    yani şu an hem eski hem yeni system bir arada. ay takvimine geçmemin bir nedeni de yoğunluğumdu söylediğiniz gibi, yetişemiyordum. fakat her iki sistemi de yayına alınca daha fazla zaman almaya başladı. sosyal medya sayfaları da var tabi. tek başıma olmasam belki daha fazla karşılayabilirim talepleri fakat bu iş ciddi mesai işine dönüştü ve buna yetişebilmem gerçekten zor. yine de bir şeyler yapmaya çalışacağım, herkes mutlu olsun istiyorum. birazcıkta siz destek olursanız hepsinin üstesinden gelmeye çalışırız. en azından deneriz.

    şimdi birde yeni projem üzerinde çalışmaya başladık. umuyorum ki artık tamamlayabiliriz. teknik imkansızlıkları çözmek, daha fazla olanağa sahip olmak ve biraz değişiklik ve renk katmak gibi pek çok sebeple bloğu büyütmeye çalışıyorum. bu noktada da desteğinize ve yardımınıza şimdi benim de çok ihtiyacım olacak aslında 🙂 özellikle sizler gibi uzun sureli yol arkadaşlarıma. umuyorum beni yalnız bırakmazsınız:)
    <3

  24. Elbette destek olurum Kozmik Bakım. 🙂
    Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Bu aralar ben de yoğunum ve sağlık problemlerimle uğraşıyorum(aynen senin gibi 🙂 ) Mesajına bile ancak cevap yazabildim. Umarım bu günleri atlatır, sana yardımcı olurum. Emin ol ki, sana yardıma her zaman hazırım. Sevgiyle ve sağlıkla kalman dileğiyle…

    1. Belirlenen günlerde epilasyon yapmak etkili, hatta saat bile önemli. Bu yüzden kozmik bakım dakikasına kadar belirtiyor. Fakat mecbur kalındığı takdirde küçülen ay fazında da yapılabilir.

  25. sevgili sühedan, fullmoon çok güzel açıklamış. esas olan verdiğim günlerde epilasyon yapmaktır. şifa olmasını diliyorum, sevgiler:)

  26. hoşgeldiniz sevgili duygu, ne iyi olmuş keşfetmeniz 🙂
    çok teşekkür ederim muhteşem cümleleriniz için<3 keşke dediğiniz kadar bilgiye sahip olabilseydim! yine de çok teşekkürler.
    20 nisan uygun olur yapmak istediğiniz başlangıçlar için.
    sevgiler:)

  27. sevgili mermaid,
    küçülen ay fazının başlangıcını sorduğunuzu düşünerek yanıtladım sorunuzu. bu tarihten itibaren yay, oğlak, kova ve koç günleri saç bakımı için etkili günlerdir. her burcun kendi besin kalitesine gore maskeler kullanmayı unutmayın tabi. örneğin kova günlerinde sarımsak ya da çörekotu yağı kullanın. yay, oğlak ve koç günlerinde arı poleni veya maya kullanın. yumurta sarısı ve vitamin ampulleri de maskelere dahil edilebilir bu tarihlerde. uzun zamandır takip ettiğiniz için siz bunları biliyorsunuz zaten:)
    şifa olmasını diliyorum, sevgiler:)

  28. ne güzel bir tesadüf olmuş sevgili deryanınrengi 🙂
    bu bilgiyi ve aslan burcunda boyanmış saçlarınızı güle güle kullanmanızı dilerim.
    sevgiler..

  29. sevgili zehra,
    yarın sabah 11.00 'e kadar kesim yapabilirsiniz. kesim için aslan ve koç günlerini kullanıyoruz. şu an aslan burcundayız. sayfanın sağındaki çok okunan konular bölümünde her iki konuyu da bulabilirsiniz. her ay başında hem ay takvimini hem de epilasyon takvimini yayınlıyorum ana sayfada.
    verdiğim bilgiler tüm burçlar için geçerlidir. hepimiz aynı etkilere maruz kalıyoruz çünkü.
    en yüksek faydayı görmenizi diliyorum.

  30. Merhaba kozmikcim. Ben saclarla ilgili aklına gelebilecek tüm sıkıntıları hayatım boyunca cektım ve hala cekıyorumda. seni kesfettıkten sonra sinameki kurunu yapıyorum cok olmasada şimdiye kadar yaptıgım her bakımdan iyi geldı. ama uzun zamandır ne yaptıysam gecıremedığım bü sıkıntım var oda saç derim cok kepeklı .yıkıyorum daha sacım kurumadan bıle yıne pul pul kepeklenme oluyo. hemde yara gibi kabuk kabuk. kasıntıda yapıyor. ve saclarım çok cansız ve kuru. lütfen benım için tam anlamıyla yapmam gereken bakımları soylermısın .kepeklenme sorunum benim çok zor durumda bırakıyor. Sana güvenıyorum lütfen yardım et. Seni uzun zamandır takip ediyorum tibet egzersizlerini uyguluyorum 6 gundur. devam edeceğim yasadıgım değisiklikleri buradan paylasırım. hersey için cok tesekkur ederim. İyi ki varsın. Sevgiyle …

  31. sevgili mavi yeşil mehaba.
    tibet egzersizleri bir sure sonar saçlarınız için de güzel sonuçlar verecektir. fakat bol bol alkali su içmeniz gerekir. hattae dışarıdan da saçlarınıza karbonat uygulayın. no poo yöntemini maske şeklinde uygulayablirsiniz. bu uygulama şekli yorumlar arasında mevcut. sizinki daha çok bir deri hastalığı gibi geldi çünkü. birkaç hafta sonra sorunun gerilediğini göreceksiniz muhtemelen. bu sure içerisinde şampuan olarak ya ketoral ya da clear komple bakım kullanmanız iyi olur.biraz pahalı olmakla birlikte vichy kepek serisi de çok etkilidir. üçünü de inceleyin, size en uygun olanı seçin. ben üçünün de etkisine bizzat şahit oldum.
    şifa olsun.

  32. Merhaba Kozmik, saçlarımın uzamasından ziyade gürleşmesi ve canlanması için kestirmek istiyorum. Bilgileri taradım ama uygun günü bulamadım. Ne yapmalıyım? Sevgiler *-*

  33. Merhaba Kozmik Bakim,

    öncelikle cok cok cok tesekkür ediyorum böyle bir site olusturdugunuz icin. Size ne kadar tesekkür etsem az.. benim bir sorum olacak, insallah hemen yanitlarsiniz cünki ACIL….
    Sacimi hem gürlestirmek istiyorum hemde hizli uzamasini. Bu nedenle yarin 9 eylül Aslan burcu kücülen ay da olacagi icin ve saclarin gürlesmesinde ve saglikli olmasinda faydali olacagi icin yarin sacimi kestirmek istiyorum. Fakat hizli da uzamasini istiyorum. Bu nedenle Büyüyen ay fazindaki yay gününde yani 19 eylülde ( On gün arayla demek oluyor ) yine kestircem. iki seyi bir anda elde etmis olur muyum ? yani sorum su.. hem saglikli ve gür olmasini HEMDE hizli uzamasini bu benim yapacagim iki ayri kesimle saglamis olabilir miyim? Ikisini de istiyorum. bir an öce olmasini istiyorum INsallah cevabiniz olumludur, SIMDIDEN TESEKKÜR EDERIM ,

    Almanya'dan sevgilerimle,

    emine.

    1. sevgili emine yeniden merhaba 🙂 blogta cevapları göndermekte ve hatta sayfaları açmakta zorlanıyordum. bu nedenle göremedim burada fakat biz çözdü zaten sorunu. bir kez daha yazmıyorum o nedenle:)
      ucak dolusu sevgiler 🙂

  34. Kozmik merhaba, sessiz izleyicilerindenim ama blogunu severek takip ediyor ve verdiğin bilgilerden faydalanıyorum. Herşey için teşekkürler. . Benim sorum şu olacak: saçımi boyatmak için Aslan burcu dönemini bekledim ama sürpriz bir şekilde regl oldum. Haftaya ise kardeşimin düğünü var yani kisa süre içinde saçımi boyatmam lazım. Sence regl olmama rağmen aslan günlerinde boyatmali miyim yoksa bitmesini mi beklemeliyim:)

    1. sevgili emine,
      regl dönemlerinde boyamamak gerekiyor, çok kez konuşuldu, umuyorum gözüünüze çarpmıştır bu sure içerisinde ve boyamamışsınızdır. eğer beklediyseniz, düğüne kadar elimizde çok iyi günler yok fakat özellikle uyarım akrep günlerinde boyamamanız olur.
      sevgiler 🙂

    2. Sevgili kozmik kinuyla alakasi yok ama bosey soracam.tibet egzersiz lerine baslayacagim kilo vermek icin bir gunu var mi yada herhangi bir zamanda baslasam olur mu

    3. Slm kozmik meme amaliyati icin bana onumuzdeki aylar icin bir tarih verebilirsen cok sevinirim. Aralık ocak Şubat mart nisan icin en uygun günler hangisidir. Allah razi olsun

    4. 29-30-31 aralık, 4-5-6-7 ocak uygun diyebilirim şimdilik. sonraki günler için henüz bir çalışmam yok sevgili busra. bilgisayar krizini aşana kadar da bakmam mümkün görünmüyor maalesef. siz ay olarak netleştirdikten sonra bakmamız daha iyi olur.
      sevgiler..

  35. sevgili büşra,
    egzersizlere 12 kasım 18:30 dan sonra başlayacağız. ilk uygulamamız akşam olacak yani. meme ameliyatı için 29 aralık-7 ocak arası uygun. diger aylara daha sonra bakabilirim ancak.
    şifa olsun.

  36. Selam kozmik bakım
    Erkeklerde alın bölgesinde ve başın üstünde kellik oluşmaması için ne önerirsiniz hangi maske en iyidir yada nelerin daha çok tüketilmesi gerekir
    Teşekkürler

    1. merhaba sevgili ayse,
      kesinlikle aslan günlerinde kesim yapmak. maske olarak sığır iliği kürü etkilidir, son günlerde bir erkek takipçimiz yeni saçlarının çıktığını bildirmişti. sonra sarımsak ve arı poleni diyebilirim. günlük ve pratik olarak da karanfil kürüne devam edilebilir.
      sarımsağı gıda olarak tüketmek de saçın kalitesini çok değiştiriyor. bu konuda beyaz saçlarla ilgili konumuzun son yorumlarını incelemenizi öneririm.
      şifa olsun:)

  37. Saçımızdaki sorunlardan kurtulmak için bu akşam ilk kesimimizi yaparsak diğer kesim tarihlerimiz ne zaman oluyor? Saçlarım çok dökülüyor ve kepek problemim başladı 🙁 yanıtlarsanız çok memnun olurum ��

  38. Kozmik bakım lavanta çayı ile ilgili yorumları okudum aklım karıştı 🙂 anladığım kadarıyla kaynatma demleme vs önemli. sizden nasıl olması gerektiğini istesem��

    1. aslında yazımda tarif ettiğim gibi tamamen sevgili papatya. kaynatma sözcüğünü kullanmıyorsam, demleme olarak ifade ediyorsam ağzı kapalı bekletiyoruz demektir. kendi kendine demleniyor böylece. şimdi tekrar baktığınızda sorunsuz demleyeceksiniz 🙂
      şifa olsun.

  39. Ben tamamen yapılışıni kastetmiştim aslında tam ifade edememiş olabilirim. Ben tam olarak nasıl yaptığımı yazayım siz doğru olup olmadığını söyleyin ona göre Zahmet olmazsa size de…
    1.5 su bardağı su tam da kaynamadan 1tatli kaşığı lavanta ekliyoruz birazcık kaynıyor sonra 5dk ağzını kapatıp demlendiriyoruz 1 çay bardağı şeker ilavesiz içiyoruz. Her gün taze olması gerekiyor.. Böyle mi kalanı döküyorum beklememeli diye ertesi gün yeniden…

    1. sevgili papatya,
      1,5 bardak suyu 1-2 dakika kaynatın ve bir bardağa ya da kavanoza alın. sonra üzerine 1 tatlı kaşığı lavantayı ilave edip ağzını kapatın. 4-5 dakika beklettikten sonra süzün ve hiç bir ilave yapmadan için. kalmasın hepsini için.isterseniz bir kaşıkkadar ayırıp cildinize tonik olarak kullanabilirsiniz:) her seferinde taze demlenmeli.
      şifa olsun.

  40. Selam kozmik 🙂 o kadar severek takip ediyorum ki bloğunu, ne kadar teşekkür etsem az. ama benim beslenme konusunda anlamadığım şeyler var. Şimdi benim hızlı kilo vermeye ihtiyacım var çeşitli sebeplerden dolayı. Protein günü protein ağırlıklı mı beslenmeliyim, karbonhidrat günü karbonhidratlardan uzak duruyorum tamam ama mineral günü napmam lazım mesela. tam anlayamadım kısacası. Aydınlatırsan çookk mutlu olurum, muck muck:)) bi de şunu da not düşeyim, herhangi bir rahatsızlığım veya besin duyarlılığım yok. Kan değerlerim normal. Çok teşekkürler şimdiden

  41. sevgili yasemin merhaba 🙂
    o günlerde yine az tüketin gıdaları fakat güne uygun şekilde beslenin yine. protein- vitaminse ya da mineral günleriyse uygun miktarlarda fakat bu yönde beslenin. seçiminizi yaparken özenli olabilirsiniz mesela. sebzede de mineraller yoğun, nohutta da. fakat nohut nişastalı bir besin olduğundan sizin amacınıza pek uygun olmaz.
    tabi bunlar tamamen uzmanlık alanı fakat siz zaten gerekli araştırmaları yapıyorsunuzdur. yukarıda verdiğim örnekteki mantıkla birleştirin verilerinizi.
    zaten bizi asıl korkutan karbonhidrat ve yağ günleridir. bu günlerde de enerji ihtiyacınızı karşılamak için karbonhidrat alacaksınız örneğin fakat sağlıklı olanı mı sağlıksız türlerini mi tercih edeceksiniz? bunlara dikkat etmeye çalışın.
    ayrıca ay hangi burçta olursa olsun dolunay detoksu için verdiğim tarihlerde yağlı beslenmeden uzak durun. çünkü bu dönemde vücuda giren yağı atmak çok zor!
    kafanızı iyice karıştırmamışımdır umarım 🙂 benimki biraz yoğun, karmaşıkanlatmış olabilirim <3

  42. sevgili hatice merhaba,
    aslan burcu sadece hızlı uzatma özelliğine sahip gibi algılanmasın, düzeltelim hemen. bu burç bize istediğimiz her şeyi verir ve bu anlamda tek burçtur. sadece uzam sağlayan ve başka bir artısı olmayan burç yay burcudur.
    dolayısıyla güvenle devam edebilirsiniz kesimlerinize.
    epilasyon için sir ağda yani şekersiz ağda her zaman en faydalı olan yöntemdir makineye göre.

  43. merhaba,blogunuzu takip ederek saç uzatma,saç bakımı ve ağda/epilasyon ile ilgili konularda aldığım güzel sonuçları inanın aklım almıyor 🙂 çok teşekkür ederim,iyi ki varsınız,minnettarım..küçük bir sorum olacaktı,yanıtlayabilirseniz memnun olacağım;18 martta aslan burcu ilk günü saçlarımın komple ucundan kestim.düzeltme amaçlı bugün yani 20 martta da küçük bir kesim yapsam,etkileri bozar mıyım ya da sakıncası olmaz mı?şimdiden çok teşekkür ederim,her şey için..kendinize güzel bakın 🙂

    1. merhaba sevgili özlem 🙂
      bu cümleleri duymak beni ne kadar mutlu etti bilemezsiniz <3 siz de var olun, iyi ki varız, iyi ki birlikteyiz 🙂
      zamanında yanıtlayamadım maalesef fakat ilerisi için bilgi olsun. aslan burcu içinde düzeltme yapabilirsiniz her zaman. zaten takvime not düşmüştüm pazar günü için. umarım fark edip kesiminizi yapmışsınızdır.
      kucak dolusu sevgiler 🙂

  44. Selam sevgili kozmik bakım,

    Bir süredir sitenizi takip ediyor ve kürleri ve bakım takvimlerini uyguluyorum. çok memnunum. ben 15 nisan günü için diş hekimine gitmeyi düşünüyorum. diş dolgusu ve diş temizliği için. uygun bir gün müdür şimdiden teşekkürler… sevgiler

    1. sevgili idea22,
      ilginiz için teşekkür ederim, memnuniyetiniz beni çok mutlu etti 🙂
      bu işlemler için mümkünse,27 nisanda başlayan oğlak günlerini tercih etmenizi öneririm.
      şifa diliyorum 🙂

  45. Sevgili Kozmik bakım,

    ben 2 yasındakı kızımın sacları gurlessın ıstıyorum. 16 Nısan Cumartesı gunu ay buyuyen fazda oldugu ıcın faydası olur mu? Bır de onumuzdekı aylarda ne zaman kuculen fazda olacak, sımdıden bellı mıdır?

    1. sevgili Zeynep,
      çocuklarda kesinlikle aslan burcunu takip etmek gerekir. hangi fazda olursa olsun son derece faydalı olacaktır.
      küçülen faza sonbaharda geçiyoruz. o dönemde devam edin. şimdi ne kadar sık kullanırsanız, ilerisi için o kadar sağlıklı ve dayanıklı saçları olur.
      ayrıca karanfil kürünü de öneririm. bu çayla saç derisini nemlendirebilirsiniz duş sonraları.
      şifa olsun 🙂

    1. risk almamak için yapmamaya gayret ediyoruz sevgili Hüsniye. bir anketimiz var gördünüz mü bilmiyorum. kesin bir bilgiye ulaşmak için bu yola başvurdum fakat sonuçlar bana herkesin farklı etkilendiğini düşündürüyor. dilerseniz deneyip sizdeki etkisine bakın. ya da hiç risk almayın. size bırakıyorum.
      sevgiler 🙂 <3

  46. Degerli kozmik bakim; oğlumun sünneti için uygun tarih 5 ya da 6 agustos uygun mu? Daha uygun bi takvim nasıl olabilir? Şimdiden tesekkur ediyorum

    1. 29-30-31 ağustos daha uygun sevgili fidelya. böyle durumlarda ilk başta küçülen ay fazından tarih seçmeli. acil bir durum yoksa beklemeniz daha iyi olur.
      sevgiler 🙂

    2. evet, evet ay küçülüyor o tarihte. dolunay dönemi içindeyse ben hata yapmışımdır her zaman. düzenledim, dikkat etmemişim.
      bildirdiğiniz için çok teşekkür ederim 🙂 <3

  47. Estagfirullah ne demek..o halde 29 30 31ini mi beklemeliyiz.bayram üstü olusu ve okul öncesi olmasi biraz sıkıntılı olacak bizim icin:(

  48. Çok teşekkūr ederim bu tavsiyenize şiddetle uyacağım.sezeryan oldugumda tarihi degistiremedigim icin hala ara ara kanamalarla sıkıntı çekiyorum. yeni ay takvimine denk geldigi icin ısrar edip biraz ileri tarihe erteleyemedim icin hala pişmanlık yasiyorum.
    InsaAllah bunda öyle olmayacak sevgili kozmik bakim.çunku tarihi ayarlamak dar bi vakte de denk gelmis olsa benim elimde…
    Tekrar çook tesekkur ederim 🙂

  49. merhaba sevgili ece,
    ısırgan kürü ya da maydanoz-lavanta kürü uygundur bunun için. ilgili başlıkları bir inceleyin. zaten uygulama sürelerini de bulacaksınız içeriklerde. karra verdiğinizde başlama tarihlerine de bakabiliriz.
    sevgiler 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close