AY TAKVİMİ

Ay Akrep Burcunda

Ay Akrep burcuna geçtiğinde tüm canlılara bu burcun özelliklerini yansıtır. Bu sebeple tüm burçlar  Akrep burçları gibi davranma eğiliminde oluruz.

Akrep burcundaki Ay bize daha kurnaz, daha sinsi, daha tehlikeli, daha hırslı, daha korkusuz bir enerji yükleyecektir.  Aynı zamanda daha zeki, daha çekici, daha erotik ve daha spirütüel bir enerji de yansıtacaktır. Özel ilişkilerimiz de ise tutku hakim olacaktır. Bu enerjiler bizi mücadeleci, kavgacı ve kıskanç hale getirebilir. Bu sebeple ilişkilerimizde daha dikkatli davranmakta fayda var. Ayrıca Ay Akrep burcundayken algımız ve hislerimiz de güçlenecektir.

Akrep burcu bedenimizde iç ve dış cinsel organlarımızı, idrar yollarımızı, anüsümüzü, döl yatağımızı, böbreklerimizin bulunduğu boşluğu ve burnumuzu yönetir. Bu nedenle Ay Akrep burcundayken alt batın bölgemizi üşütmemeliyiz. Soğuk ve nemli zeminlere oturmaktan kaçınmalıyız.  Böylece hem şiddetli adet ağrılarından hem de hemoroitten korunmuş oluruz. Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid hastalığını tetikleyen turşu, acı vb. gıdalardan da uzak durmalıyız. Hamile bayanların da bu süreçte düşük riskine karşı daha dikkatli olması gerekir. Özellikle Büyüyen Ay fazındaki Akrep burcu günlerinde daha fazla düşük vakasına rastlandığı gözlenmiştir.

Ay Akrep burcunda iken bu bölgelerin ameliyatından da zorunlu olmadıkça kaçınmak gerekir.

Bu tedbirleri alarak koruyacağımız Akrep burcunun yönetimindeki bu bölgelerin tedavisi için en uygun günler de yine Ay’ın Akrep burcunda olduğu günlerdir. Bu bölgeler her türlü tedavi ve bakıma her zamankinden daha hızlı cevap verecektir. Bu bölgeler için faydalı olan yiyecek ve içeceklere birazdan yer vereceğim.

Akrep burcunun temsil ettiği besin grubu karbonhidratlardır.

Karbonhidratlar vücudumuz için birinci dereceden enerji kaynağıdır ve büyük önem taşır. Sindirim sistemimiz gıdalar yoluyla alınan karbonhidratı glikoza dönüştürür ve bu kan şekeri yeni hücre ve doku oluşumu için kullanılır. Fazlası ise daha sonra kullanılmak üzere karaciğerde depolanır.

Karbonhidratlar basit ve kompleks karbonhidrat olarak ikiye ayrılır. Basit karbonhidratlar meyvelerde, sebzelerde, süt ve süt ürünlerinde; kompleks karbonhidratlar ise tam tahıllı ekmeklerde, kahvaltılık gevreklerde, baklagillerde ve pişmiş havuç, patates, mısır, bezelye, kestane, şalgam, bal kabağı gibi nişastalı sebzelerdir. Kompleks karbonhidratlı bu yiyecekler lif bakımından da zengindir.

Bedensel işleyişin devamı için önemli ve gerekli karbonhidratlardan bahsettik fakat birde uzak durmamız gereken karbonhidratlar vardır. Yani karbonhidratları iyi-kötü ya da sağlıklı-sağlıksız olarak ayırmalıyız. Üç beyazdan iki tanesi olan un ve şeker uzak durmamız gereken gruptadır. Beyaz ekmek,  beyaz pirinç, şeker, tatlı çeşitleri, işlenmiş gıdalar yine kötü karbonhidratlar tarafındadır. Bu bilgiyi her zaman aklımızda tutmamız gerekse de özellikle Ay Akrep burcunda iken daha da önemsemeliyiz. Böylece hem sağlığımızı korumuş olur hem de fazlası vücutta yağa dönüşen karbonhidratların sebep olacağı fazla kilolardan korunmuş oluruz. Yediğimiz bir dilim ekmeğin ya da tatlının Ay Akrep burcunda iken iki kat etki edeceği kuralını hatırlayalım. Diyette isek bu kurala uygun beslenmemiz kilo vermemizi oldukça kolaylaştıracaktır. Aksi ise hızlı kilo alma sebebidir.

Ay Akrep burcunda iken büyük önem taşıyan bir diğer konu da su tüketimidir. Ay bu burca geçtiğinde canlıların suya olan ihtiyacı artar. Bu nedenle özellikle bu günlerde susuz kalmamalı aksine bol su tüketmeliyiz. Ayrıca bu günlerde tetiklenen hemoriod sorununa karşı lifli beslenme dışında alabileceğimiz en önemli tedbir su içmek ve hareket etmektir. Bu noktada buradaki ve buradaki yazılarıma dikkat çekmek istiyorum. Basurun/hemoroidin bitkisel tedavisini arayanlar okurlarıma ise aynısafa bitkisini şiddetle öneriyorum. İki ayrı başlık olarak burada yer verdiğim bu önemli bitki bu yönü ile pek bilinmese de merhemi anüste oluşan ve halk arasında basur memesi olarak adlandırılan damarsal şişlikleri ilk kullanımdan itibaren ciddi ölçüde küçültmeye başlar ve yok eder. Uyguladıktan sonra göreceksiniz ki bu rahatsızlığın belki de en etkili ilacı bu bitkidir.

Akrep  burcunun temsil ettiği organlar için önemli olan ve bu günlerde tüketilmesi gereken yiyecek ve içeceklerin bir kısmı ise şunlardır.

Akrep günlerinde etkisi ve faydaları artan yaprak bitkiler. Ispanak, pazı, marul vb.

Şeker ihtiyacı hissedildiğin de tatlıların yerine koymak için çeşitli meyveler.

Kan şekerini dengeleyen elma, kuşkonmaz, kuru baklagiller, brokoli, balık, yağlı tohumlar, portakal, soya fasulyesi, keten tohumu ve tarçın.

Dozunda olmak koşulu ile yüksek kaliteli bal.

Stresi azaltan, daha mutlu hissetmemizi sağlayan brokoli, pazı, soya, mısır, kayısı, şeftali, erik, üzüm, yaban mersini ile papatya, rezene ve lavanta çayı gibi çaylar. (Burada lavantanın çeşitli amaçlara yönelik kullanımıyla ilgili yazılarımı bulabilirsiniz.)

Böbrek ve mesane sorunlarına karşı faydalı ya da koruyucu özelliklere sahip olan baklagiller, mercimek, kereviz, domates, salatalık, turp, üzüm, armut…

Vücuttan su atılmasını sağlayan domates, karnabahar, enginar, mercimek, ısırgan çayı …

Kabızlığa iyi gelen erik, armut, elma, kayısı, incir, ananas, fıstık, badem, brokoli, lahana, pazı, enginar, kuşkonmaz, ıspanak, pırasa, yeşil fasulye, baklagiller, havuç, yulaf, keten tohumu, kuru meyveler…

Adet sancılarını ortadan kaldıran lavanta çayı. (Çok şiddetli yaşayanlar birkaç gün önceden içmeye başlamalı. Buradan demleme şekline ulaşabilirsiniz.)

Akrep burcunun yönettiği organlara iyi gelen diğer meyve, sebze ve çayları da tüketebilirsiniz.

Ay Akrep burcundayken saç boyamak ve saç kestirmek olumlu sonuçlar vermez. Aynı şekilde saç uzatma kürlerinden de istediğimiz sonucu alamayız. Bu günler de yapabileceğimiz en etkili bakım türü nemlendirici bakımlardır. Burada ilgili bakımlara örnekler bulabilirsiniz.

Ayrıca hazır alacağımız nem maskelerini yüzümüze, boynumuza ve ellerimize uygulayabiliriz. Cildimiz ve saçlarımız Akrep günlerinde bu nemi en güzel şekilde değerlendirip içine hapseder ve bu etki uzun süre devam eder.

Ay bu burçtayken tüm vücudumuza nemlendirici kullanmak gerekir. Özellikle epilasyon sırasında tüylerin kırılmasına neden olan cilt kuruluğuna karşı bu şekilde önlem alabileceğimiz günlerdir.

Doğal ve güçlü bir cilt nemlendiricisi olan ve bu yönüyle cilt kırışıklığı, pürüzleri, hatta cilt lekeleri üzerinde güçlü etkileri olan ayva çekirdeği jeli yine Akrep burcu günlerinin favori uygulamalarındandır. Hazırlanışını ve diğer detayları burada bulabilirsiniz.

Yoğun olarak burunda oluşan siyah noktaların bu günlerde temizlenmesi çok doğru olur. Bu bölgeyi temsil eden Akrep burcundaki Ay hem etkili hem kalıcı sonuçlar almamıza yardım eder.

Severek uyguladığınız bakım kürü aşağıdaki listede bulunmuyorsa bu günlerde etkisi zayıf olduğu içindir. Böyle etkisi zayıf bir günde uygulama yapmak yerine o bakımın kendi gününü bekleyin. Böylece hem zamanınızı hem de elinizdeki malzemeyi doğru ve ekonomik kullanmış olursunuz. Daha da önemlisi yaptığınız bakımdan daha hızlı ve mükemmel sonuç alacak olmanızdır. Konuyla ilgili ay takvimini buradan takip edebilirsiniz.)

Ayrıca Ay’ın Akrep burcunda olduğu günler:

-Havadaki nem miktarı fazladır ve ani yağış söz konusu olabilir. Kararsız kaldığımızda şemsiye almamız daha iyi olacaktır.

-Bu nemden dolayı bu günlerde sebze meyve kurutmak ve kış için çeşitli gıdalar hazırlamak doğru olmaz. Raf ömürleri kısa olur, hatta daha ilk günlerde küflenip bozulabilir.

-Yine aynı nedenle eşyalarımızı havalandırmak ya da ahşap yüzeylerde Islak temizlik yapmak doğru olmaz. Nemli ortamda havalandırılan eşyalar uzun süre nem kokabilir, küflenebilir. Ahşabın kuruması uzun süreceğinden çok çabuk deforme olur.

-Çamaşır yıkamak için bu günleri tercih edersek daha az deterjan kullanabiliriz. Çünkü Ay akrep burcunda iken lekeler daha kolay temizlenir.

-Şifalı bitkileri toplamak gerekir. Özellikle yaprakları kullanılan bitkilerin şifası daha güçlü olur. Bahçenizde bu tür bitkileri yetiştirme şansına sahipseniz toplamak için bu günleri seçin. Sonraki günler de kurutmanıza yardımcı olacaktır. Bu imkana sahip olmayanlar ise Akrep burcu günlerinde Pazar alışverişine çıkabilir.

-Yaprak bitkilerin bu günlerde ekilmesi de daha sağlıklı büyümelerini ve daha şifalı olmalarını sağlar.

-Bu günlerde bizler gibi bitkilerin ve hayvanların da su ihtiyacı artar. Bu nedenle mutlaka onların da su ihtiyacını karşılamalıyız.

-Özellikle küçülen Ay fazındaki Akrep burcu günleri bitkilerimizi ve toprağı böceklerden temizlemek için çok uygundur. (Doğru fazda olup olmadığımızı ay takvimine dönerek öğrenebilirsiniz.)

– Akrep burcunun başta belirttiğim enerjilerini zararsız hale getirmek için meditasyon, yoga vb. çalışmalar yapmak; rahatlatıcı bitki çayları içmek ya tütsüler yakmak iyi olur.

-Sabır gerektiren işlerle ilgilenmek, iş planı yapmak için uygundur. Fakat özellikle iş ortamında gerginlikten ve çatışmalardan uzak durmalıyız.

En yüksek faydayı görmeniz dileğiyle…

Ay takvimine dönmek için tıklayın.

Tags

Related Articles

59 Yorumlar

  1. selamun aleykum,
    bu faydalı paylaşımlarınız için çok teşekkürler öcelikle.. Allah razı olsun.
    benim bi kaç sorum olacak: annem bu tarifi televizyonda Dr. Feridun Kunak'tan dinlemiş, o kavanozun ağzını özellikle pamuk bezle kapatılması gerektiğini ve içine de ek olarak maydonoz suyunun koyulması gerektiğini belirtmiş. tarifi de tv de yaparken annem kavanozun etrafının kapalı olması gerektiğini söylemedi, kendisi normal bir cam kavanozun içine koydu dedi.. bu söylediklerim hakkında bir bilginiz var mı? veya bu uygulama ne kadar doğru sizce?

  2. aleyküm selam sevgili zeynep,

    ben yukarıdaki şekilde hazırladım kendim için. tarifin orjinali buydu. zamanla farklı tarifler verilmiş olabilir. denemediğim için fikrimi söyleyemem. fakat şunu söyleyebilirim ki bu tür bitkisel kürler ya da yağlar kesinlikle direct ışık almamalı.yani koyu renk bir kavanozda olmalı. gerek eczaneler de gerekse aktarlarda gördüğümüz tüm cam şişelerin koyu renk olmasının nedeni de budur.(şurup, giliserin, bitkisel yağlar vs.)
    koyu renk şişe temin edemeyenler için de en güzel çözüm koyu renk bir kumaş, kağıt ya da poşetle şişenin etrafını sarmaktır. amaç sadece içeriğin ışığa maruz kalmamasıdır.
    ayrıca hava alarak muhafaza edilmesi de çok mümkün görünmüyor bana. yine de kesin konuşamıyorum tabi.
    uzun sure uygulayanlara ait birçok yorum okudum. hepsi çok iyi sonuçlar almıştı bu tarifle. burada da aynı şekilde geri dönüşler oldu. naçizane fikrim tecrübe edilmiş olanı uygulamanız yönünde olabilir. içinize sinen hangisi ise onu uygulayın zeynep. şifa bulmanızdır dileğim:)

  3. Sevgili Kozmik Bakım, her gün siteni ziyaret etmeden günü tamamlamıyorum. sabırla paylaştığın bu güzel bilgiler için teşekkür ederim. 12 martta saçımı boyattım ve kestirdim. doğru tarihte yapmış mıyım? tereddütte kaldım. ayrıca 5 nisan saat 10'da sınavım var. nasıl bir gün olacak? sınav öncesinde ve sınav günü nelere dikkat etmeliyim? bir de ayın 4üne kadar tekrar dip boyası yaptırmam gerekebilir.(moral açısından sınava bakımsız gitmek istemiyorum 🙂 uygun bir tarih var mı yoksa ayın 5inden sonrasını mı beklemem gerekecek. sabrın ve yardımların için şimdiden teşekkürler.

  4. hmm.. anladım. teşekkür ederim. sizin paylaştığınız tarifleri ve önemli bilgilerin çıktısını alıyorum artık elimin altında olsun diye 😉 🙂 anneme okuyorum ama illa da Feridun kunagın tarıfı deyince bişey diyemedim, dün yaptık ilacı, üzerine pamuklu bez, onun üstüne de folyoyu kapatıp lastikle tutturdu bende etrafını koyu renkli sticker yapıştırdım..
    bakalım sonuç ne olacak 😉
    elinize kuvvet ,Allah razı olsun tekrardan..

  5. merhaba kozmik bakım,
    öncelikle paylaştığın her şey için ve postları genişlettiğin için teşekkürler 🙂
    yalnız bir şey rica etmek istiyorum.önceden postların başında o burcun zaman aralıklarını da yazardın. ben de günün yoğunluğu arasında küçücük bir aralıkta bile olsa el alışkanlığıyla sık sık kontrol ederdim, hep gözümün önünde olurdu. ancak şu an eskisi kadar takip edemiyorum, aynı pratiklikte olmadığı için her an aklımda olmuyor, bir çok kere günleri kaçırdım, karıştırdım. eğer senin için bu mümkünse, keşke bu güzel ayrıntılı postların başında da tarih/saat aralıkları bulunsa…

  6. selamun aleykum kozmik..
    acill bir sorum var, dünden bu yana sol gözümün alt kapağında şiddetli bir agrı yasadım gün boyu dün , bugünde şişlik çıktı arpacık oluşuyor diyor annem. sizce nasıl tedavı edebilirim?? bir fikriniz var mı? veya fikri olan arkadaşlar??
    acilll yardım edinn ağrı çok şiddetliii :(((((( doktora gidip antibiotik yemek istemiyorum :((

  7. sevgili meltem çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum:)
    12 mart güzel bir tarihti. sınavdan once ay sonundaki koç burcunu kullanabilirsiniz boya için. mart 2014 ay takviminden tarihi control edin lütfen. sınavınızda başarılar diliyorum, güzel bir gün merak etmeyin:)
    sevgiler:)

  8. sevgili og,
    yeni sistem de aslında çok zor değil. "bu kez mart 2014 ay takvimi" postunu sürekli elinizin altında tutun. masamızdaki takvim gibi düşünün. istediğiniz tarihe yıklayıp okuyabilirsiniz. bu postlar sabit kalacağı için tarih ekleyemiyorum malesef. yeni sistemimizin avantajı fazla olmasına ragmen böyle bir dezavantajı var. fakat dediğim gibi takvim üzerinden takip ederseniz çok kolay olur. ayrıca facebook sayfasında istediğiniz şekilde tarihle birlikte paylaşıyorum. belki bu daha pratik gelebilir size.
    üzüldüm mesajınızı okuyunca fakat bu sisteme geçmek artık zorunluluk olmuştu benim için. sevgilerimi gönderiyorum size, kucak dolusu <3

  9. sevgili aysegül eksikler vardır mutlaka, zihnimi toplayıp, başka detayları hatırladıkça ilave edeceğim yazılarıma. yani zamanla daha da genişleyebilir.
    tam bir arınma sağlayamıyorsanız muhtemelen kullandığınız sabun tam anlamıyla kuru değildir ve bu nedenle macun gibi sıvanıyordur saç tellerine. sabununuzu iyice kurutursanız sorun ortadan kalkar.

  10. sevgili bulutsuz olmaz, yarın çok iyi bir sonuç alamayabilirsiniz fakat akşam saatlerinde nispeten daha iyi olabilir. yine de en iyi sonuç için ay sonundaki koç burcunu tercih etmenizi öneririm. sevgiler:)

  11. sevgili zeynep,
    geçmiş olsun. ağrınızı ne dindirir diye düşünüyorum fakat bilemiyorum şu an. daha kısa sürede iyileşme için adaçayını deneyebilirsiniz. bademciklerde çok etkili, ben antibiyotik almadan 3 günde iyileştim. arkadaşım dört gündür antibiyotikle henüz benim kadar yok alamadı. konuyla ilgili bir yazım var blogta. kategoriler bölümünden ulaşabilirsiniz. demlerken adaçayı miktarını biraz daha arttırabilirsiniz. günde 2-3 fincan içebilirsiniz. antibiyotik gibi saatli için. şifa diliyorum.

  12. Kozmikcim slm eline koluna saglik emegine saglik bayiliyorum senin yazilarina ve merakla okuyorum uzun suredir sormak sitedigim bir seye deginmissin, du siyah noktalar!! Bunlarla nasil ba cikicaz yani tedavisini nasil yapic boyle bir yazin vardi sanki ama bulamadim yardmci olursan cok sevinirim

  13. çok teşekkür ederim sevgili seyma:)
    lekeler ve siyah noktalar için verdiğim maskeyi uygulayabilirsiniz. yeni bir konu, ana sayfadan ya da çok okunanlar listesinden ulaşabilirsiniz.
    püf kategorisinde zamanlamayla ilgili bir yazım vardı, sanıyorum onu hatırlıyorsunuz. ona da bir bakın.
    şifa olması dileğiyle:)

  14. sevgili elif, hoşgeldiniz:) sayfanın sağındaki çok okunanlar listesinde karbonatla hazırlanan bir cilt maskemiz var. siyah noktalar üzerinde de oldukça etkili. fakat tek uygulamada mucize yaratmayabilir. şu an içinde bulunduğumuz akrep günleri bu maskenin etkisini arttırır. oğlak, balık, koç, boğa, yengeç, başak ve terazi günleride bu maske için en uygun günlerdendir. bu konuda ayrıca püf kategorisini incelemenizi öneririm. şifa olsun, sevgiler:)

  15. kozmik bakım bir de merak ettiğim konu ; 2.5 ay önce boyamış olduğum saçlarıma kına yakarsam saçlarıma zarar verir mi yoksa daha da akmasını mı bekleyim saçlarım kısa ve sağlıklı uzamasını istiyorum o yüzden bu aralar saç konusunda oldukça hassas ve endişeli davranıyorum yardımınızı rica ediyorum:)

  16. sevgili nesrin büyüyen ay fazına dün girdik. iki hafta boyunca devam edecek. yarın mutlaka bir kür uygulayın, önemli. bunları facebook sayfasında verdim birkaç gündür. kullanıyorsanız oradan takip etmenizi öneririm. sık sık hatırlatıyorum orada.
    boya-kına konusunu en iyi saç boyası hangisi başlıklı konunun altında bir kez daha sorarsanız samet bey size daha doğru bir bilgi verecektir. sevgiler:)

  17. sevgili merve, birkaç gündür rahatsızdım, sorunuza cevap vermek için geç kaldım malesef, kusura bakmayın. boya için koç ve aslan günlerini değerlendirin bundan sonrası için. sevgiler.

  18. Gunaydin Kozmik bir sorum olacak bir bilgi verirseniz cok mutlu olacagim. Annem diz protezi taktiracak dogru zaman nedir. Agustos 2015 icerisinde bir tarih araligi verebilir misiniz. Inanilmaz yararli olacak bu bilgi. Cok tesekkur ederim.

  19. kozmik merhaba,epilasyon tarihini regl yuzunden degerlendiremedim.Kuculen akrep burcunda da yapabilirim alternatif olarak degil mi,yorumlardan hatirliyorum da??

    1. merhaba sevgili mariposa,
      doğru okumuşsunuz fakat öncesinde kasım epilasyon takvimindeki son cevaplarımı da okuyun mutlaka.
      sevgiler.

    1. sevgili hatice merhaba:)
      yukarıdaki menüden bakım takvimleri bölümüne bakın, tüm takvimlere oradan ulaşabilirsiniz.
      şifa olsun şimdiden <3

  20. Merhaba kozmik bakimcim bugun hemoroidimde cok kotu bi atak oldu ve asiri rahatsiz etti beni bugun dikkat etmemizi yazmissin bu aynisafa merheminden alicam ilk firsatta fakat bende damar veya sislik yok icerde sanirim ve sadece buyuk bi aci veriyo doktora gitmedim hep kaciyorum baska bi atakta ayni safa oturma banyosu yapmistim o da ara kanama yapti (regl donemi olmamasina ragmen) simdi denicem merhemi kullanirken cayini da icseem daha cabuk etki eder mi birde her zaman mj kullanayim gecince birakayimmi

    1. merhaba sevgili belkinci.
      merhem gerçekten çok etkili bu konuda, mutlaka kullanın. bir haftalık bir kullanım yeterli olacaktır diye düşünüyorum fakat siz durumunuza göre süreyi uzatabilirsiniz gerekirse. çevremde uygulayanlar genellikle unuturlar bu rahatsızlıklarını. fakat yine de tetikleyen beslenme şeklini ısrarla sürdürenlerde tekrarlanma olasılı her zaman var.
      çayı ile desteklemeniz elbette daha güzel olur.
      şifa olsun 🙂

  21. Cok tesekkur ederim kozmik bakimcim sacim icin ciktigim bu yolda aklima takilan her turlu konuda her daim destek bulmak cok guzel. Iyi ki varsin ♡♡♡

  22. Merhaba sevgili kozmik bakım 🙂
    Benim size bir sorum olacaktı benim kardeşim akrep burcu ve akrep burcunda bu zamanda saçını kesmiştik şimdi burdaki yazınızı detaylı bir şekilde okudu ve akrep burcu zamanında saç kesimi ve boyama işlemlerinin olumsuz sonuç vereceğini söylemişsiniz bir sonraki saç kesimine akrep burcunda mı devam etmeliyiz yoksa başka bir burca geçiş yapabilirmiyiz?

    1. sevgili gül merhaba 🙂
      akrep günleri saç kesimi ve boya için hiçbir zaman uygun değildir! verdiğim saç kesim takvimlerinde de böyle bir seçenek görmeniz mümkün değil.
      aslan günlerini takip edip önceki kesimin olumsuz etkilerini bir an evvel değiştirmenizi öneririm.
      şifa olsun 🙂

  23. Merhaba kozmikcim. Benim sorum bu post ile ilgili değil ama nereye yazacağımı bilemedim kusura bakma olur mu? Çok kilo aldım ve en kısa zamanda 10 kilo vermem lazım. Nasıl bir yol izlemeliyim çabuk kilo verebilmem için. Lütfen yardımcı bana 🙁

  24. merhaba 🙂
    ilgili yazıların bu kısmının kullanılmadığını düşünüyordum geri bildirim almadığım için, çok mutlu oldum gerçekten <3 bunları bizimle paylaşarak hayatımızın her alanında ne kadar etkili olduğunu örneklediğiniz için ben teşekkür ederim; ilginiz ve sevginiz için de <3

    1. olmasa daha iyi olurdu sevgili burcu fakat korku ve endişeyle girmeyin lütfen. böyle olması gerekiyormuş demek ki, güvenle girin, her şey yolunda gidecektir <3

  25. Merhaba,
    Evlilikle de ilgili bir bölüm hazırlayabilir misiniz?
    Mesela balzamik ay fazinda ve ay akrepteyken evlenmek uygun olur mu? Evlenmek için en uygun faz ve Burçlar hangileridir?
    Teşekkürler.

    1. merhaba sevgili duygu,
      sırasıyla boğa, terazi ve yengeç burçları en uygun burçlar olur ay takvimine göre. bu burçlar büyüyen faza rastlarsa daha da iyi olur. ay takvimi > yeni ay dolunay takvimleri menüsünde tüm yılın takviminden inceleyebilirsiniz tarihlerini.
      sevgiler 🙂

  26. Merhaba kozmik bakım kusura bakma heryere yazıyorum ama gidip gitmediğini anlamadığım için oluyor maalesef inşallah bu sefer görürsün:)
    Sivilcelerim için kan tahlili yaptırdım bütün değerlerim normal çıktı. Acaba lavanta kürünü maydanoz ile aynı dönemde yaparsam işe yarar mı? Birde ne Zaman başlamalıyım tarih olarak teşekkürler kolaylıklar 🙂

    1. merhaba sevgili afesrun,
      yapabilirsiniz elbette. başlangıç içinbu akşam ya da en en geç yarın gündüzü öneririm.
      şifa olsun 🙂

  27. Merhaba kozmik bakım,
    Ben spiral(rahim içi araç)taktırmak istiyorumda herhangi bi sıkıntı yaşamamak adına acaba en uygun zaman nedir.şu anda cinsel organları yöneten akrep burcundayız tam zamanımıdır yoksa uygun değilmidir.şimdiden teşekkürler…

    1. merhaba sevgili hasbahçe,
      burçtan ziyade küçülen fazda yapılması daha avantajlı olacaktır. kesi söz konusu olmadığı için akrep günlerinde uygulanmasında bir sakınca yok.
      sevgiler..

  28. Merhaba,
    Ben her cumartesi günü sinameki kürü yapıyorum. Kür haftada 1 gün uygulanıyor. Bu hafta cumartesi akrep burcuna denk geldi, kürü uygulamam saçlarımın uzamasını kötü mü etkiler?

    1. sevgili pınar, merhaba,
      aslına bakarsanız su grubu burçlarda bu tür bakımlar yapmamak gerekir. genel olarak ise kürün kendi özel günlerinde değilsek çok da etkisi olmuyor. böyle durumlarda cumartesi kuralını bozmanız en doğrusu ve en faydalısı olur.
      sevgiler <3

  29. Merhaba size gönderdiğim mesajlar ulaşmıyor sanırım, umarım bu ulaşır. Aralık ayı ile ilgili burun estetikanaması ameliyat tarihlerini yazarmısınız. Teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close