AY TAKVİMİ

Ay Oğlak Burcunda

Ay Oğlak burcundan geçerken tüm canlılara bu burcun özelliklerini yansıtır.

Ay Oğlak burcundayken zihnimiz daha açık olur. Daha disiplinli olmamız organizasyon yeteneğimizi de açığa çıkarır. Daha inatçı ve daha maddeci tavırlar sergileyebiliriz. Olaylara duygusal yaklaşmayız. Bu günlerde daha karamsar, daha kıskanç daha soğuk tavırlar nedeniyle iletişimde pek başarılı olamayabiliriz. Bu etkiler altındayken yeni tanıştığımız kişiler hakkında hemen karar vermemek yerinde olur.

Oğlak burcu dizlerimizi, baldırlarımızı, eklemlerimizi, kemiklerimizi ve cildimizi yönetir. Bu günlerde hassaslaşan bu bölgelerimize daha özenli davranmalıyız. Örneğin aşırıya kaçan uzun yürüyüş ya da ağır egzersizlerden uzak durmalıyız. Aşırıya kaçmadan yapılan hafif egzersiz ve yürüyüşler ise faydalı olacaktır. Eklemlerimize zarar verecek ani hareketlerde bulunmamalı, varis ağrılarına sebep olmamak için uzun süre ayakta kalmamalıyız. Cildimize zarar verecek şeylerden uzak durmalıyız. Örneğin sivilcelerle ya da epilasyon sonrası oluşabilen batıklarla oynamamalıyız. Bütün bunlar cildimizde onarılmaz izlere ve lekelere sebep olacaktır. Ayrıca bu bölgelerle ilgili ameliyatlar için de Ay’ın Oğlak burcunda olduğu günler tercih edilmemelidir.

Bu bölgeler üzerinde güçlü etkiler yaratan Oğlak burcu günlerini bakım ve tedavi ile son derece verimli geçirebiliriz. Bol kalsiyum ve kısa süreli güneş alarak kemiklerimizi güçlendirebiliriz. Yukarıda da belirttiğim gibi kısa yürüyüşler ve hafif egzersizlerle bağ dokumuzu ve eklemlerimizi güçlendirebilir ya da bacaklarımızı şekle sokabiliriz. Hafif
masajlar yaparak ve ayaklarımızı bir süre yüksekte tutarak kan dolaşımını arttırabiliriz. Yine tüm cildimize mevsimsel özelliklere göre soğuk su masajı uygulayabiliriz. Ayrıca bu günleri varis tedavisi için de değerlendirebiliriz. Bitkisel bir tedavi tercih ediyorsak buradaki tedaviler bu konuda oldukça etkilidir.

Oğlak burcu günleri tuz ve mineralleri temsil eder ve emilimlerini arttırır. Bedenimiz tuzu ve mineralleri iki kat algılar.

Düzenleyici ve yapıcı-onarıcı roller üstlenen bu mineraller sağlığımız ve güzelliğimiz için son derece önemlidir. Eksikliğinde ciddi sağlık sorunları, halsizlik, yorgunluk, cilt ve saç problemleri (zayıflık, matlaşma, dökülme, saç beyazlaması, uzamanın yavaşlaması vb.)yaşamaya başlarız. Mineraller üzerinde büyük etkisi olan Oğlak günlerinde mineral alımına önem verilmesi bozulan hücrelerin yeniden onarılmasını sağlayarak birçok problemi ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Minerallerin vitaminlerle birlikte çalışarak vitaminlerin ve diğer maddelerin etkisini arttırdığını ve yine mineral  grubunun vücut tarafından üretilemediğini, sadece beslenme yoluyla alınabildiğini sürekli hatırlamakta fayda var.

Sporcuysanız, egzersiz yapıyorsanız, anne adayı ya da emziren anneyseniz, gelişim çağında bir çocuğunuz varsa, sürekli yorgun ve halsiz hissediyorsanız, cildinizin ve saçlarınızın durumu iyi değilse Ay’ın Oğlak burcunda olduğu bu günleri çok iyi değerlendirmeli ve mutlaka mineral içeren gıdalara yönelmelisiniz.

Dikkat etmemiz gereken diğer konu ise tuz tüketimidir. Ay Oğlak burcunda iken tuzun etkisi iki kat olacaktır. Bu konuda en dikkatli olması gerek grup tansiyon hastalarıdır.

Ödem ve selülit rahatsızlığı olanlar da özellikle bu günlerde tuzdan uzak durmalıdır. Vücutta su tutulmasına neden olan tuz, ödem ve selülit oluşumunu tetikleyecektir. Hem tansiyon hastalarının hem de ödem ve selülit rahatsızlığı olanların bu günler de bol miktarda su içmeleri vücuttaki tuz oranını azaltacaktır. Ayrıca bol su, daha fazla idrar çıkmayı sağlayarak vücuttan tuz atımına yardımcı olacaktır. Suyun diğer faydaları ile ilgili yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Oğlak burcunun temsil ettiği organlar için faydalı olan yiyecek ve içecekler şunlardır:

Tansiyon hastaları için önemli olan elma, muz, soğan, sarımsak, su…

Tansiyonu düşüren, damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olan sarımsak. (limon suyu&sarımsak kürüne buradan ulaşabilirsiniz.)

Kolesterolü ve kandaki yağ oranını düşüren, dolaşım sistemini güçlendiren elma, muz, baklagiller, marul, mısır, pazı, taze biber, soğan, domates,  rezene.

Stresi azaltan, daha mutlu hissetmemizi sağlayan kayısı,şeftali, erik, üzüm, yaban mersini vb. meyveler ile; mısır, brokoli, pazı, soya gibi sebzeler; lavanta, papatya, rezene gibi çaylar.

Öğrenciler ve dikkat gerektiren işerde çalışanlar için çok önemli olan konsantrasyonu arttıran limon, portakal, hurma, incir, mısır, biber, soya, kabak.

Gut ve romatizmaya faydalı olan kiraz, vişne, esmer buğday, tere…

Cildi, saçları ve tırnakları güçlendiren kayısı, çilek, vişne, kiraz, ahududu, mango, kavun, üzüm, limon, salatalık, turp, şalgam, havuç, kereviz, kuşkonmaz, mısır, pırasa.

Yine kan dolaşımını arttırarak cildin canlanmasını sağlayan biberiye, cildi arındıran ısırgan ve lavanta. (İlgili bitkilerin kullanım detaylarına  buradan ulaşabilirsiniz.)

Mineraller içeren yumurta, kırmızı et, tavuk, sakatatlar, yumurta, süt ve süt ürünleri, sebzeler, bezelye, soya fasulyesi, baklagiller, buğday, ceviz, badem, fıstık, kabak çekirdeği, pekmez, bal, kuru meyveler…

Tüm kök bitkiler.

Günde 5 dakika gibi kısacık bir zaman ayırarak yapacağınız Tibet egzersizlerinin de bu konuda büyük büyük etkisi olacaktır. Bu egzersizlerle ilgili detaylı bilgiye ve uygulayanların yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Mineraller de proteinler ve vitaminler gibi önce hayati önem taşıyan organlarımız tarafından kullanılır. Arta kalanı ise tırnaklarımız, cildimiz ve saçlarımız tarafından kullanılır. Bu nedenle mineral eksikliğine izin vermemek gerekir. Minerallerin eksikliği durumunda solgun, kuru, kırışık, mat bir cilt; kolay kırılan, lekeli, mat ve sağlıksız tırnaklar; ince, zayıf, kolay kırılan, mat, güçsüz, dökülen ve uzamayan saçlar kaçınılmazdır. Dıştan uyguladığınız en pahalı ürünlerden ya da en iyi doğal bakımlardan en etkili zamanlarda uygulamanıza rağmen istediğiniz sonucu alamıyorsanız beslenmenizi yeniden gözden geçirmenizi şiddetle öneririm.

Ay’ın Oğlak burcunun etkilerini bizlere yansıttığı bu günler de, bu özelliklere göre seçilmiş bakımların uygulanması çok önemlidir. Bu nedenle uyguladığımız maskelerin de mineral içermesi gerekir.

Ay Oğlak burcunda iken yüksek etki sağlayan kürler ve maskelere geçmeden evvel bir hatırlatma yapmak istiyorum:

Severek uyguladığınız bakım kürü aşağıdaki listede bulunmuyorsa bu günlerde etkisi zayıf olduğu içindir. Böyle etkisi zayıf bir günde uygulama yapmak yerine o bakımın kendi gününü bekleyin. Böylece hem zamanınızı hem de elinizdeki malzemeyi doğru ve ekonomik kullanmış olursunuz. Daha da önemlisi yaptığınız bakımdan daha hızlı ve mükemmel sonuç alacak olmanızdır. Konuyla ilgili ay takvimini buradan takip edebilirsiniz.)

Maya maskesi:
İçerdiği yüksek miktardaki protein, vitaminler ve mineraller sebebiyle saç köklerini besleyerek dökülmeyi durdurur/önler; saç tellerini kökten uza onararak sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar; aynı etkilerle saçın normalden çok daha hızlı uzamasını sağlar.

Bu günler maya maskesi sadece saçlara değil yüze uygulandığında da etkili sonuçlar verir. Oğlak burcu günlerinde saç köklerini hedef alan bu maske çok doğru bir seçim olacaktır. Büyüyen ay fazındaki Oğlak günlerine nazaran küçülen ay fazındaki Oğlak günlerinde saç köklerindeki etki çok daha güçlü olacaktır. Uygulanış şekli burada, mayanın diğer faydaları ise burada.
(İçinde bulunduğumuz ay fazını buradaki  ay takviminden öğrenebilirsiniz.)https://www.kozmikbakim.net/2012/09/maya-maskesi-nasil-yapilir.htmlAyva Çekirdeği Maskesi: En doğal cilt bakım ürünü olan ayva çekirdeği jeli cildi onarır ve yeniden yapılandırır. Güçlü bir nemlendiricidir. Cilt kırışıklığı, pürüzleri, hatta cilt lekeleri üzerinde etkili bir maskedir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Cennet hurması maskesi: Yüksek miktarda protein, karbonhidrat, selüloz, fosfor, çinko, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, magnezyum, A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri içerdiğinden doğal bir protein, vitamin ve mineral kaynağıdır.

Ana maddesi olan hurma yüksek miktarda askorbik asit ve fenolik bileşikler içerdiğinden bu maskeyi çok güçlü bir antioksidan haline getiriyor. Yine güçlü bir antioksidan olan pekmez ve iyi bir sıkılaştırıcı olan yumurta akı cildin tüm ihtiyacını karşılamaya yetiyor.

28 günde bir karşımıza çıkan ve cilt bakımında en etkili gün kabul edilen Oğlak günlerinde uygulanacak en temel maskelerden biridir. Uygulama şekli için tıklayın.

Yoğurt-karbonat maskesi: Cilt lekeleri ve çillerin rengini açan bu maske içerdiği karbonatla gözeneklerde derin bir temizlik sağlayarak siyah noktalardan da arındırır. Cildi alkali hale getirir yani toksinleri uzaklaştırıp o bölgede
oksijeni arttırır. En fazla mücadele gerektiren cilt sorunlarından biri olan lekeler için düzenli uygulama gerektirir. Bunun dışında derin bir temizlik ve cilt sağlığı için Oğlak günlerinde uygulanması büyük fayda sağlayacak  maskelerden biridir. Uygulama şekli için tıklayın.

Diğer cilt bakım maskeleri ve kürleri: Cildimizi temsil eden Oğlak burcu günlerinde yapılan tüm cilt bakımları son derece etkili sonuçlar  almamızı sağlar.

Leke, çil ve siyah nokta maskesi için tıklayın. Ayrıca buradan ulaşabileceğiniz cilt bakımı kategorisinde birçok uygulama bulabilirsiniz.

Manikür ve pedikür:
cilt bakımı için son derece etkili olan bu günler manikür ve pedikür yaptırabileceğimiz uygun günlerden biridir. Özellikle küçülen Ay fazındaki Oğlak burcu sonuçların daha kalıcı olmasını sağlar.

Karanfil Kürü:
Saç dökülmesine karşı son derece etkili bir kür olan karanfil kürü düzenli kullanımda hızla sonuç verir ve yeni saç oluşumunu sağlar. Saç köklerini güçlendirdiğinden saçın hızlı uzamasına da yardımcı olur. Çocukların saçlarının
gürleştirilmesinde de aynı şekilde etkilidir. Ay’ın Oğlak burcunda olduğu bu günlerde saç kökleri önem kazandığından etki artmaktadır. Küçülen ay fazındaki Oğlak burcu ise saç köklerinde mükemmel sonuçlar verecektir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Sığır İliği Maskesi:
Saç köklerini besleyen sığır iliği yeni saç oluşumunu sağlarken aynı zamanda işlem görmüş ve yıpranmış saçları kökten uca onararak pürüzsüz, sağlıklı, güçlü ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Bu yönü ile saçların normalden daha hızlı uzamasını da sağlar. Amacınız sadece saç dökülmesini durdurmak ve yeni saç oluşumunu sağlamaksa küçülen ay fazındaki Oğlak burcunun etkisi çok daha yüksek olacaktır. Uygulanış şekli için tıklayın.

Saç uzatma kürleri olarak ün yapmış ve direkt bu amaçla kullanılan Sinameki Kürü, Siyah Turp Kürü ve Havuç Kürlerini zorunlu olmadıkça Ay Oğlak burcunda iken uygulanmasına gerek yoktur. Fakat bunlar arasından Havuç kürünü içerdiği vitamin ve minerallerden dolayı saç köklerini beslemek amacıyla bu günlerde uygulanabilir.
Uygulanış şekli için tıklayın.

No Poo:
Şampuansız şaç yıkama yöntemi olan no poo saç köklerini kimyasalların zararlı etkilerinden arındırarak saçın ve saç derisinin yenilenmesini sağlar. Hücrelerin sağlıklı ve işler hale gelmesini sağlayan bu yöntem bu yönüyle beyaz saçların eski rengine dönmesine de yardımcı olabilir. Ayrıca derin bir temizlik sağlaması sebebiyle saç köklerinin oksijen alımını arttıracak ve bu da saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasına yardımcı olacaktır. Daha faydalı olması için tüm zamanlarda düzenli olarak şampuan yerine kullanabileceğiniz bu yöntemi bu şekilde yapamıyorsanız  saç kökleri ve saç derisi için önemli olan günlerde bir maske gibi de kullanabilirsiniz. Ay’ın Oğlak burcunda olduğu günler bu uygulama için uygundur. Küçülen ay fazına rastlayan Oğlak burcu günleri ise daha uygundur. Uygulanış şekli için tıklayın.

Oğlak burcu günleri saç boylarından ziyade kökleriyle daha ilişkili olduğundan ve kimyasalların saç köklerine olan zararını arttıracağından saç boyama için kullanılmamasında fayda var. Fakat doğal ve zararsız saç boyası olan kına, saç köklerini beslemek amacıyla uygulanabilir. Uygulanış şekli için tıklayın.

Yılın belli dönemlerinde Oğlak Burcu günleri epilasyonda mükemmel sonuçlar verir. Bu dönemlerden birinde olup olmadığımızı öğrenmek için tıklayın.

Bunların dışında Ay Oğlak burcundayken:

-Hava mevsime göre serin ya da soğuk olacaktır. Dışarı çıkarken tedbirli olmakta fayda var.

-Ev işleri, tamirat ve tadilat yapmak pek uygun değildir.

-Kimyasal uygulamalar için uygun olmadığından giysileri kuru temizlemeye vermemek daha iyidir.

-Soğan, sarımsak, turp, havuç, patates, kereviz, şalgam, pancar, yer elması gibi toprağın altında yetişen sebze ve meyveleri toplamak çok iyidir. (özellikle küçülen ay fazındaki Oğlak burcunda)

-Kök bitkilerin ekilmesi çok iyidir. (özellikle küçülen ay fazındaki Oğlak burcunda)

-Bitkilerin etrafındaki zararlı otları temizlemek uzun süre temiz kalmalarını sağlar.

-Dikkat, disiplin ve detaylı çalışma gerektiren işler ya da toplantıları yapmak iyidir.

-Kalabalık sohbet ortamlarını tercih etmek yerine kendimize zaman ayırmak daha iyidir.

En yüksek faydayı görmeniz dileğiyle…

Oğlak burcu etkisinin başlangıç ve bitiş tarihleri ile içinde bulunduğumuz Ay fazını öğrenmek için tıklayın.

Tags

Related Articles

93 Yorumlar

  1. boya için ay sonundaki koç günlerini kullanabilirsiniz sevgili hatice. kesim için on beş gün daha beklemenizi öneririm.sevgiler:)

  2. Merhaba kozmik bakımcım. Yeni katıldım aranıza. Benim yüzümde güneş lekeleri var yanaklarımda. Nasıl geçirebiliriz. Görenler hamileyim yada yeni doğum yaptım zannediyor. Rahatsız edici bir durum yani. Teşekkürler

  3. sevgili ayşegül hoşgeldiniz:)
    maya maskesi ve aynısafa bitkisiniz önerebilirim. her ikisine de kategoriler bölümünden ulaşabilirsiniz. bitkinin tazesini bulabilirseniz yapraklarının özsuyunu da maske gibi kullanabilirsiniz. alternatif tedavilerde araştırıyorum, ilerleyen zamanlarda blogta yer alacak inşallah. şifa olsun:)

  4. Slm..ben uzun bir suredir okuyorum yazdiklarinizi ama ve uygulamaya gecmek istiyorum.saclarim o kadar sryreldiki…genis gozeneklerimdende sikayetciyim.simdi ben bu kurlerden birini uygulamaya kalksam sureklimi uygulamaliyim yoksa verdiginiz gunlerde yapip sonraki gunlerde diger küremi gecmeliyim ne dersiniz

  5. sevgili belma küre gore değişir sorunuzun cevabı. hangi kürü uygulamak istediğinizi söylerseniz daha net bir bilgi verebilirim. sevgiler:)

  6. sevgili kozmik bakım her maya maskesini gördüğümde uygulamak istiyorum siz tariflerde haftada bir uygulayın diyorsunuz ama verilen ayın durumlarına göre haftada 2 kezde uygulamamız gerekiyor gibi yani size sorum gerek saçımız için gerekse cildimiz için maya maskesini yazdığınız tarihlerde herzaman uygulasak birşey olur mu ben birtane günü bile kaçırmak istemiyorum bir de belma arkadaşımızın dediği gibi bende genişlemiş gözeneklerden şikayetçiyim bunun için ne önerirsiniz maya maskesinin gözenek sıkılaştırıcı özelliği var mı??

  7. sevgili diana, her uygun günde uygulamak zorunda değilsiniz. bir öncekini uygulayamamış olan arkadaşlarımızı düşünerek tüm zamanları veriyorum ben. maya maskesi saça haftada iki kez uygulanabilir fakat cilt için haftada bir kez yeterli. cildinizi her gün düzenli temizler, bakım maskelerinizi uygular ve ardından buz uygularsanız mümkün olduğunca sıkılaşır gözenekler. fakat genel yapısının el verdiği kadar.

  8. Merhaba kozmik dotorum meme amaliyati icin 27 mart verdi sizce risklimi yada nisana mi ertelesem.. olsam mi bilmiyorum bide bu ikinci amaliyat olacak cok kararsiz kaldim olup olmakta

  9. Merak kozmik doktorum amaliyat günü icin bana 27 mart verdi acaba risk varmidir veya nisan ayında mi olsam. Siz daha önce 17 ve 18 mart demistiniz ama doktorum o gun doluymus buda benim ikinci meme amaliyatim olacak o yüzden. Lütfen bana birkere daha yardimci olursaniz sevinirim teşekkür ederim

  10. 10-13 nisan arası daha iyi görünüyor sevgili büşra. tedirgin etmek istemem size de. belirlenen tarih büyüyen ay fazına rastlıyor. bu iyileşme sürecini uzatabilir biraz. yara izi daha belirgin olabilir küçülen faza göre. enfeksiyona da daha açık oluruz. çok özenli davranmanız gerekir. fakat ay yengeç burcunda olmayacak. öyle olsaydı risk daha fazla olurdu. acil şifa diliyorum, sevgiler:)

  11. sevgili sera, ay'ın oğlak burcunda olduğu günler ilk tercihiniz olsun. alternative olarak terazi günlerini değerlendirebilirsiniz.şifa olsun:)

  12. sevgili fatoş özel bir uygulama yok aslında. diş fırçanıza az miktarda karbonat alın ve dişlerinizi fırçalayın. nemlendirilmiş adaçayı yaprağı da kullanılabilir aynı amaçla. şifa olsun:)

  13. sevgili kozmikbakım ne kadar sıklıkta uygulayabiliriz. Çunku karbonat dişetlerimi tahriş ediyor sanki yada benim diş etlerim cok hassas çekilmede var.Diger bir konuda aslında size mail atmıştım burdan yorum yazamayınca ama artık yorum yazılabiliyormuş benim cahilliğim hemen yayınlanıcak diye düşündüm çünkü ilk kez bir bloga yorum yazıyorum neyse uzatmayayım karanfil kürü yorumlarının devam linkini bulamadım. Şu an kullananlar ne durumda merak ediyorum.Çünkü bende ortalama iki aydır bu kürü uyguluyorum saçımda yeni çıkan saçlar var yalnız karanfil küründen mi yoksa bu normal bi çıkışmı ayırt edemiyorum çünkü bu ön taraftaki seyrekligi farkedene ve karanfil kürüne baslayana kadar sacımda yeni çıkan sac var mı diye bakmazdım…

  14. sevgili fatoş, yorumları yayınlamakta gecikebiliyorum, kusura bakmayın. yoğun çalışıyorum bu ara, tatil günüm hiç yok. maillere de bu gece bakacağım. diş etlerinizdeki hassasiyete gore ayarlayın uygulama sıklığını ve fırçanızı çok sert kullanmayın. ayrıca soft fırça tercih edin.

    sayfanın en altına inin ve sol taraftaki kategoriler bölümünde karanfil kürü başlığına tıklayın. orjinal sayfayla birlikte devam sayfasını da göreceksiniz. ayrıca arı arı poleni maskesini de öneririm size. yeni saçların çıkmasında çok etkilidir.
    şifa olsun:)

  15. kozmik bakım, detoksa basladım ama 2 gun yapamadım. ilk gun ve bugun yapabıldım. devam edebilirmıyım bu şekılde. birde gözlerimde görme bozukluğu yaklasık 15 senedir gözluk ve lens kullanıyorum. bunun için de önerebileceğin birseyın varsa mınnettar kalırım. çok çok tesekkur ederim

  16. Ben igneli epilasyon yaptiriyorum. Epilasyon icin verdiginiz tarihleri degerlendiriyorum fakat ay Oglak burcunda iken yara olan yerlerde iz kaliyorsa epilasyon icin tercih etmeli miyiz bu gunleri etmemeliyiz? Bir de oglak burcunda kuculurken ay, sac kesimi iyi midir kotu mu yoksa notr mü? :)) simdiden tesekkurler.

  17. Sevgili mavi yesil, haziran basinda yeniden baslayabilirsiniz, her ay devam ediyoruz.ayrica ayin 18'inde tibet egzersizlerine baslamanizi oneririm.sifa olmasini diliyorum.

  18. Sevgili nilufer, igneli epilasyonda deneyimlerime gore leke kalmiyor. Fakat boyle bir durum varsa elbette oglak gunlerini tercih etmeyin. Sac kesimini ise sadece koc ve aslan gunlerinde yapin. Bu donemde koc gunleri kuculen ay fazinda gerceklesiyor. Eger hizli uzama sizin icin onemliyse koc degil, buyuyen fazdaki aslan gunleri uygun olur.
    sifa olamsini dilerim.

  19. Merhaba Kozmik. Öncelikle sana çok teşşekkür etmek istiyorum. Seni tesadüf eseri keşfetmem yaklaşık 10 ay kadar olmuştur. Hayatımda büyük yerin var artık. Hergün masaüstümde bloğun açık ve saç, cilt, ve beden bakımı dahil kendime uygun olan her bakımı ay takvimine göre düzenli olarak yapmaya çalışıyorum. Okulumunda tatile girmesi ile kendimi sıkı bi bakıma aldım 🙂 Tibet egzersilerinede başladım ve bugün 7. tekrarın 3. günündeyim. devam edeceğim, hemde hayatım boyunca hep devam etmek istiyorum. İlk zamanlar hareketleri tam olarak yapamadım ve baya zorlandığım oldu ama artık daha rahat yapabiliyorum, zor gelmiyor. Ben aynı zamanda evde spor yapıyorum fitness programlarını çalışmayada başladım. Yani son 3 haftadır yasadığım değişikleri tamamen tibet egzersizlerine bağlamak doğrumudur bilmiyorum ama bacaklarım sanki daha güzelleşti, içimde nedenini bilmediğim bi coşku var 4-5 gündür, sanki göğüslerim biraz daha dirileşti gibi, vücudum çok sıkılaştı daha şimdiden. Eminim sporumunda etkisi var çünkü basenlerim çok fazla olduğu için bacak, kalça ve kol, omuz çalıştırma programıda yapıyorum.Bir de son 4-5 gündür çok tuhaf rüyalar görmeye başadım. Rahatsız edici rüyalar. Bu rüyalar tibetten olabir mi, gecermi yakın zamanda. Biraz rahatsız oldum bu rüyalardan ama devam edicem egzersizlere ve sporuma.Farklı etkiler olursa ilerleyen günlerde bilgilendiririm istersen 🙂 internette tibet e. yapanlarını yorumlarına bakarken karşıma tibet göz egzersini diye bir video çıktı, acaba o nedir. Ben kitabınıda aldım 1. sini 2. sinin basımı durmuş onuda alıcaktım ama internette ve kitapçılarda hiçbiyerde bulamadım. merak ettim bunu. Birde gecen gün yorumları okurken bir takipçin senden doğal çamaşır yıkamak için bilgi istemişti. Ben altına yorum yapıcaktım ama ''yanıtla'' butonu pasifti yazamadım. Ben bu konuyu daha önceden araştırmış ve son derece doğal bi ürün olan Boraks kullanımına ulaştım ve hemen sabuncuoğlu.com sitesinden sipariş verdim ve kullandım. Onların sitesinde nasıl kullanılacağı yazıyor. Bende öyle kullandım bir kere ve sadece zor lekeleri çıkartmadığı onun dışında temizlediğini gördüm. Hani bebeği olan birileri varsa gönül rahatlığıyla kullanılabilir deniliyor. Yani ben tavsiye ederim kullanmış biri olarak ama dediğim gibi çamaşır deterjanının çıkarabileceği 1, 2 zor leke çıkmadı onun dışında temizlendi. Ben kullanmaya devam edeceğim. Sana söylemek istedim nacizane fikrim 🙂 belki ihtiyacı olanlar deneyip uygun görürler.
    Ben gecen hafta sinameki kürüne başladım. Bugunde yapıcaktım sabah hazırladım ampulleri ,yagları karıştırdım ama bide baktım blogundan bugün günü değilmiş. Ne yapsam bikaç gün dolapta öyle beklese sonra onları kullanabilir miyim ?
    Isırgan detoksunu dün kaçırmışım. Bugün başlasam olur mu?
    Yüzüm içinde yoğurt, karbonat maskesine iki hafta önce başladım yüzümde güneş lekeleri ve özellikle burnumda siyah noktalar var. Her hafta düzenli devam etsem gerçek anlamda cildim tertemiz olur mu ?
    Çok konuştum di mi ? 🙂 Kusura bakma bukadar kişiyle ilgileniyosun çok işin var ama senin bilgilerine çok güveniyorum. Bu blog ''faydalı bilgiler paylaşım noktası'' gibi bişey 🙂
    Senden Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim. Hep takibinde olacağım. Sevgiler …

  20. bu güzel mesajı nasıl görmemişim ben 🙂
    çok güzel haberlerle gelmişsiniz bize, çok mutlu oldum.
    daha once de tibet egzersizleri sırasında bu tür rüyalardan bahseden oldu. fakat kitapta böyle bir süreçten hiç bahsetmiyor. sadece biz biliyoruz ki arınma dönemlerinde bilinçaltımızdaki korkular yüzeye çıkabiliyor. böyle durumlarda bu korkuları bastırmamak gerekir. korkuya izin verip, onu sonuna kadar yaşayıp kurtulmak; başka bir ifadeyle içinden geçip gitmek lazım. böyle yaptığımızda bir daha yolumuza çıkmayacaklar çünkü.
    belki de çok başka astrolojik etkilerle ortaya çıkıyordur bu rüyalar. bu da bir ihtimal. egzersizlerden bile olsa sakıncası yok bence. bu dönemde lavanta çayı içmek çok rahat ve deliksiz bir uykuya yardımcı olur.
    göz egzersizlerine rastlıyoruz zaman zaman fakat isimlerine pek dikkat etmiyorum. yine aynı kültüre ait, farklı egzersizlerdir muhtemelen.
    bilgi verdiğiniz doğal temizleyici mutlaka birilerinin işine yarayacaktır, teşekkür ederiz.
    sinameki kürü bekletilebilen bir karışım değil malesef. ısırgan kürü için benim dikkatsizliğim sebebiyle oldukça geç kaldık malesef. keşke daha once fark etseydim mesajınızı.
    karbonatlı maskemizle ilgili çok güzel geri dönüşler alıyorum, eminim size de faydalı olacaktır, uygulamaya devam edin.
    güveniniz için ben teşekkür ederim sevgili mavi yeşil, keşke daha bol zamanım olsa da hemen geri dönebilsem size fakat mümkün olmuyor.
    anlayışınız ve nezaketiniz için ayrıca teşekkür ederim.
    sevgiler <3

  21. merheba kozmik bakımcım seni büyük bir ilgiyle takip ediyorum vee şuan senin yardımına ihtiyacım var
    27 temmuz 2015 kına gecesi
    29 temmuz 2015 düğünüm var
    şimdi bu süreçte saçımı boyatmam epilasyon yaptırmam gerekiyor bunun için bana yardımcı olursan çok sevinirim…
    sence hangi günler yaptırmam uygun olur? bunun dışında neler yapabilirim
    cevabını büyük bir merakla bekliyorum …..:)

  22. merhaba sevgili canan, çok teşekkür ederim:)
    bu ay epilasyon tarihlerimize uymanız mümkün görünmüyor. bir sonraki dönemi de kıl payı kaçırıyorsunuz. bu durumda düğünden hemen önceki akrep günleri daha doğru olur çünkü yay burcunu tercih ederseniz birkaç gün içinde hızla çıkacaktır tüyler.
    boyada ise tam aksi bir durum söz konusu. akrep burcu boyanın rengini olumsuz etkiler ve çok çabuk akıp solar renk. yay günleri daha mantıklı bir tercih olur sizin için. keşke aslan günlerini kullanabilseniz ama düğüne kadar dip boyası gerekir yeniden.
    bu ay böyle olsun, iyiyi yakalamaktan ziyada kötüden kaçın. başka bir yol görünmüyor.
    yaşamınız boyunca mutlu olmanızı diliyorum <3 🙂

    1. peş peşe uygulamanıza gerek yok sevgili fatma zehra. ayın koç, boğa, aslan, başak, yay ve oğlak burçlarında olduğu günlerde uygulamanız etkiyi arttırır. bu sıklık yeterlidir.
      şifa olsun 🙂

  23. Sevgili kozmik bakım,diyete başlamak istiyorum fakat hangi gün daha etkili olur kararsız kaldım.Yani başlayıp bırakmak istemiyorum hangi günde başlanan işler başarılı bir şekilde sonuçlanır?Yardımcı olursanız sevinirim…

    1. bu ay 29 eylül başlangıç tarihimiz sevgili funda, fakat zorlanıyorsanız devam etmekte ertesi gün başlayın. bir gün geç başlamış olursunuz fakat kolaylık ve sabır veren bir enerjiyle başlamış olurunuz. bir günlük gecikmenin zararı da olmaz zaten.
      ben her hafta haber bekliyorum sizden 🙂 belki sizin için de itici bir güç olur bu 🙂

    1. ben yazdığımı hatırlıyorum fakat gönderirken bir sıkıntı olmuş olabilir sevgili asliruyam.
      bu ameliyat için kasımın ilk haftası uygun aslında.
      belirttiğiniz tarih burç olarak sorun çıkartmaz fakat büyüyen fazda olacağımız için kanamaya ve enfeksiyona daha açık oluruz. ayrıca iyileşme süreci normalden uzun sürebilir. bu durumda sizin yapabileceğiniz en güzel şey operasyon sonrası kendinize azami özen göstermeniz olur.
      kısa zamanda ve sorunsuz bir şekilde iyileşmenizi diliyorum 🙂
      bizi habersiz bırakmayın ..

  24. Merhaba kozmikcim sıkı takipci ve tavsiyecinim. Burun ameliyatı olucam kasım ayında küçülen ay fazında olunuyordu değil mi? Ama hangi burçtayken uygundu rica etsem ayrıntılı yazsan kasım ayı içinde tarih versen çok sevineceğim niyetine girdim vazgeçmeden yaptırmalıyım. Şimdeden teşekkür ederim.

  25. Merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Daha önce ay terazi bırcundayken saç kesimi önermiştiniz ama hiç fırsatım olmadı. Şimdi yine saçlarımı kestirmeyi düşünüyorum çok yıprandı ama şubat tatilinde mi yapsam diye de düşünüyorum bilemedim doğrusu epeydir takip ediyorum sizi sizce ne yapmalıyım terazi burcuyum.

  26. kozmikcim merhaba bişey danışmam gerek.Benim sol gözümün kirpikleri sağ gözümdekine oranla daha uzun kısa olanlar için ne yapmalıyım her akşam siyah çay sürüyorum yine burdan okumuştum ama uzamıyor sanki ya 🙁

  27. Sevgili asli, ay sonundaki aslan gunlerini degerlendirebilirsiniz. Aslan gunleri subattan sonra daha da hizli uzama saglayacak. Buna ihtiyaciniz varsa subattan sonra da bir kesim yapabilirsiniz. Sifa olsun.

  28. sa kozmik bakım
    lazerle ben yakma işlemi yaptırmak istiyorum ocak ayında hangi günü tercih etmeliyim yaranın çabu iyileşmesi ve iz bırakmaması için

  29. İyi geceler kozmikcm..10 gundur atlatamadigim bi gribim var..akabinde bıyık bolgemde devasa bir uçuk çıkti..doktora gittim ama hic bisey vermdi..annemde aloevera bitkisinden vardi.ondan minik parcalar kopartip ucuklu yuzeye surekli suruyorum iyilesme var gibi ama iz kalicak gibide sanki..bunun icin onerebilecegin bisey varmidir..oglak gunlerini kacirmadan yapabilsem..sevgiler…

  30. sevgili f.izmirli merhaba 🙂
    karbonatın iyi geldiği yönünde mesajlar geliyor. fakat bir kez çıktıktan sonra iyileşmesi zaman alıyor. ben basit bir krem kullanıyorum fakat bunu henüz kaşınma hissi oluştuğunda sürüyorum ve oluşmadan iyileşiyor. en güzel yöntem bu.
    iz kalmaması için pişik kremi önerebilirim, dokuyu hızla onarır.
    şifa olsun 🙂

  31. Merhaba ben oğlak burcuyum ve gerçekten dünden beri ayağım bacağım her yerim ağrıyor ya ben çok katılıyorum bu yazıda anlatılanlara elinize sağlık çok faydalandım sonuna kadar okudum yarın gene okuyup notlar alıcam :)) varisim de ağrıyo ya:(

  32. merhaba, kök bitkilerin ekilmesi iyi olur demişsiniz.. ben gül ve asma dalı ekicem. yani henüz kök vermediler. dallarını biraz suda beklettim uygun zamanda ekmek istiyorum..bu tarihler uygunmu ekimi yapayımmı tavsiyenize ihtiyacım var.

    1. sevgili hny merhaba,
      şimdi küçülen fazdayız, ekseniz bile ya tutmaz ya zayıf kalır yada kısa zamanda hastalanabilir. büyüyen fazda biraz ilerlemiş olmalıyız ekim için. asma meyve verdiği için aslan günleri uygun olur,15 nisanı öneririm.
      gülleriniz için de çiçek zamanlarından olan terazi günlerini tercih etmelisiniz. bunun için de 20 nisanı öneririm.
      güle güle büyüsünler; mis kokulu güller, lezzetli üzümler versinler dilerim 🙂

  33. Kozmikcim artık her sıkıntımın ilacını sende ara oldum 😀 günde en az 2 defa acıp okuyorum bilgilerini .çok faydalısın çok teşekkür ederim. benim hayatım boyunca göz altlarım hep mosmor oldu. hiç gecmiyo.oğlak burcu günü tedavileri ile ilgilimi bilmiyorum ama herhangi bi zamanda tedavi şekli varmı sende. ya da tibete başladım gecen hafta onu düzenli yapsam bir etkisi olurmu ?

  34. oğlak günlerini en iyi şekilde değerlendirmek için ard arda maya,yogurt karbonat ve ayva cekirdeği jeli maskelerini uygulamak bi sıkıntı yaratırmı kozmikcim? yani bigün birini bi gün birini yapsam. yüzümde günes lekeleri, ton eşitsizliği ve siyah noktalarım var. T bölgem hariç kupkuru bi cildim var .hangi maskeye agırlık vermeliyim ?

  35. merhaba sevgli mavi yeşil, öyle ise ne mutlu bana 🙂
    maskeler arasında en azından 1 gün olsun. ayva çekirdeği jelini gece uygulayabilirsiniz sorun olmaz.
    göz altı için egzersizlerin de faydası olacaktır diye düşünüyorum çünkü kan dolaşımı çok önemli bu konuda. ayrıca kirpik bakımında kullandığımız gibi çay kompresi uygulayabilirsiniz. soğuk kompresler ve parmak uçları ile küçük masajlar işe yarayacaktır.
    ve bol su.. ve yeteri kadar uyku..
    şifa olsun.

  36. Merhaba kozmikcim siteye bakmadan geçemiyorum.yararli bilgilerin için teşekkür ederim. Bu hafta yirmi yaş dişim çok ağrı yaptı randevu alıp çektirmeyi düşünüyorum.hangi günler daha uygun acaba iyileşme süresi için. Şimdiden teşekkürler

    1. merhaba sevgili ida22,
      çok mutlu oldum<3 sorunuzu görmemişim, üzüldüm <3
      kötü olmuş zamanlaması. şimdi büyüyen fazdayız malesef. 26-30 ağs. arasını da bekleyemezsiniz gibi görünüyor. bu durumda hemen harekete geçin. 15-16 ağs. u geçirmemeye çalışın ki dolunaya çok yaklaşmasın.
      acil şifa diliyorum <3

  37. merhabalar kozmik bakım 4 yıl önce sizin verdiğniz tarihlerde epilasyon yaptırarak tüm tüylerimden kurtuldum çok teşekkür ederim birkez daha.ozamanlar sivilce gibi bir sorunum yoktu ama artık var maalesef ve canımı çok sıkıyor.sivilcelerim için zeytinyağlı kudret narı kullanacaktım fakat dün regli oldum. bu dönemde kullanabilirmiyim acaba? birde yüzümde kırmızı lekeler bırakan sivilceler oluşuyor sivilcelerde lekelerde kalıyor maalesef doktor sitres kaynaklı dedi son 2 yıldır düzenli uyku uyuyamıyorum ikiz bebeklerim var 🙂 acaba lavanta çayı iyi gelir mi cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum. iyi çalışmalar.

    1. merhaba afersun 🙂
      çok mutlu oldum faydalı olabildiğim için. diğer konularda da öyle olur umarım.
      her iki sorun için de doğru tespitlerde bulunmuşsunuz, güvenle kullanabilirsiniz. regl döneminde de herhangi bir sakıncası olmaz kudret narı yağı kullanmanızın.
      iki yaşındaki ikizlerinizi düşünürsek mutlaka polen kürü kullanın derim. alerjiniz yoksa tabi. yazılarımı incelerseniz neden önerdiğimi ve size ne yönde faydası olacağını daha iyi anlayabilirsiniz 🙂
      güzel haberlerinizi bekliyorum 🙂 <3

  38. Merhaba Kozmik 🙂
    Gogus buyutmeye baslamak icin en uygun zamani soyleyebilir misiniz? Eskiden bazen soyluyordunuz, su tarihten itibaren iki ay boyunca etkili gibi… acaba uygun bir baslama noktasi ve etkili oldugu zaman araligi ne zaman? Yoksa o zamanin icinde miyiz? 🙂

    1. Peki mesela küçülen ay fazında başlamamız ya da bugün başlamamız bizim alacağımız etkiyi yavaşlatır mı? Mesela aslında ben bugün başlarım, eylül ayının ilk fazında alacağım verim daha da çok olur diye düşünüp erken kalkan yol alır hesabıyla gideyim diyordum ama :)? Yani ben böyle nacizane yorum yaptım kendimce tabi. Ya da ters mi teper? 🙂 Vakitlerini günü gününe takip mi etmeliyim? Kusura bakmayın çaba isteyen bir süreç biz de sizin sayenizde daha iyi sonuçlar almaya çalışıyoruz 🙂

    2. 3 eylülde başlamanız daha verimli olabilir tabi, bu on günü de kayıp olarak görmeyin. ileriye doğru zamanımız olur daha nasılsa 🙂

  39. Merhabalar, benim cildimde özellikle alnımda son 3 4 yıldır küçük yağ bezeleri var. Bunlar için çokça doktora gitsem de verilen ilaçlar işe yaramadığı gibi gün geçtikçe artmasıyla sonuçlandı. Cildim kuru olmasına rağmen bunca yağ bezesinin nasıl oluştuğunu bilemiyorum ama babaannemde de var olması acaba genetik bir durum mu diye düşündürüyor. Siyah noktalar için yapılan kürler de etkili olmadığından özel olarak sormak istedim. Bana önerebileceğiniz kürler nelerdir ve hangi günlerde uygulamam daha doğru olur?

    Şimdiden çok teşekkür ederim. 🙂

    1. merhaba sevgili Betül,
      lavanta kürünü denediniz mi hiç? her ayın özel iki haftasında hatırlatıyorum bu kürü, biliyorsunuzdur mutlaka. birkaç dönem uygulamanızı öneririm eğer uygulamadıysanız.
      sevgiler <3 🙂

  40. Merhaba sevgili Kozmik, oğlak günlerinde ciltteki lekeler için kimyasal peeling yaptırmak iyi midir yoksa tam tersi mi? Ben ayva çekirdeği jeli, yoğurt-karbonat maskelerini uygulasam da güneşe karşı çok hassas bir cildim var hemen lekeleniyor ve arada kimyasal peeling'e ihtiyaç duyuyorum eğer oğlak günleri uygun değilse hangi günlerde yaptırmak doğru olur şimdiden teşekkürler

    1. merhaba sevgili ozzy,
      yaptırabilirsiniz tabi. fakat biraz daha hassas olur o günlerde cildimiz. fazla etkilense de hızlı iyileşir. sonrasında önerilen bakıma çok özen gösterin.
      ayrıca leke tedavilerinde balık ya da terazi burcunu da tercih edebilirsiniz.
      şifa olmasını dilerim <3

    1. merhaba sevgili dişçi.
      bunun için en güzel dönem yeni ay dan önceki on günlük süreçtir. tabi bu aralığa bile rastlasa boğa ve koç günleri risklidir. özellikle de operasyonlardan kaçınmak gerekir. mümkünse en güzeli bu dönemdeki terazi günleridir fakat şart değildir.
      sevgiler..

  41. kozmik bakım merhaba,iyi ki varsın Aralık ayı içerisinde hangi günler diş tedavisi için uygundur acaba. şimdiden teşekkürler

  42. Merhaba ben 20 yaşında bir oğlak burcuyum 1 haftadıe diyet yapıyorum ama pek etkili olmuyor acaba benim için en uygun diyet zamanı nedir ne zaman daha uygun olur

    1. merhaba sevgili hayat,
      şu an büyüyen fazdayız, kilo vermek zor olur, daha çok kilomuzu koruruz. 15 aralıktan itibaren diyet için elverişli hale geliyor takvimler.
      sevgiler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close