CİLT BAKIMIGÜZELLİKRUH SAĞLIĞISAÇ BAKIMIŞİFALI BİTKİLER

miss kokulu lavanta.. en sevdigim lavanta..

ilk yazımda tabi ki lavantadan bahsedeceğim (:

ismini latince lavandus yani ‘yıkanmak’ sözcüğünden alan lavanta kelimenin tam anlamıyla arınmayı sağlayan bir bitkidir.

kokusuyla evlerimizi,eşyalarımız,ruhumuzu arındırır;rengiyle gözlerimizi,çayı ve yağı ile cildimizi,bedenimizi arındırır…

mükemmel bir sağlık ve şifa kaynağıdır lavanta.

yatıştırıcı ve uyarıcı özellikleri vardır. idrar ve gaz söktürücüdür. karın şişliği ve migren ağrıları için yararlıdır. romatizma şikâyetlerini hafifletir. mikrop öldürücüdür. kokusu vücuda kuvvet ve ferahlık verir.ateşli hastalıklara iyi gelir. özellikle karaciğere çok yararlı olan lavanta, karaciğerin düzenli çalışması için yardımcıdır.bu özelliğinden dolayı karaciğer yetmezliği, hepatit b ve c, sarılık gibi hastalıklarda yararı görülür.saçlar için güç kaynağı,cilt için mükemmel bir dosttur…

güzel ve kalıcı kokusunu söylemeye bile gerek yok.

kokusuyla bizleri mest eden lavanta haşereler için tam bir baş belasıdır.işte bu özelliğinden dolayı o küçük,şirin lavanta kesecikleri yıllardır elbise dolaplarında,çeyiz sandıklarında onur konuğu olmuştur.güveler içinse istenmeyen misafir..

sadece bu kadarda değil.doğal lavanta kokusuyla dezenfekte edilen evler,altına lavanta çiçekleri serpilmiş halı altları ve camlarıkapatılıp lavanta buharıyla doldurulmuş evler böcekler,güveler,tahta kurtları,bitler ve pireler için tam bir kabus ortamıdır.lavanta buharının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız hemen söylüyorum:1 litre suya 100 gr kadar lavanta koyup su bitene kadar kaynatıyorsunuz.pencereleri ve kapıları kapatmayı unutmayın !

bit demişken hemen hatırlatmak isterim ki lavanta çayı yada yağı ile çocuklarınızı bitten koruyabilirsiniz.

banyodan yarım saat önce biraz lavanta yağını saç diplerine sürmeniz yeterli olacaktır.çayını ise temiz saça sürdükten sonra yarım saat bekletip sadece suyla durulayabilirsiniz.

bitleri saçtan hızla ve zahmetsizce uzaklaşıran bir digger bitki/yöntem kınadır! işte burada…

konu saça gelmişken,lavantanın saçlar ve cilt üzerinde de mucizeler yarattığını söylemeliyim..bir sonraki yazımda sizlere bu konudan bahsedeceğim.

şimdilik hoşçakalın … sevgiyle kalın.. mutlu kalın.. güzel kalın..

lavantanın cilt bakımında kullanım şeklini burada, saç bakımında kullanım şeklini ise burada bulabilirsiniz.

Son Yazılar:

Evde Yanık TedavisiNasıl Yapılır, Yanık İzi Kalmaması İçin Ne Yapılır?

 

Safra Kesesi Taşı vePolipten Nasıl Kurtuluruz?

Vicks KreminFaydaları ve Zararları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır, Hangi Durumlarda AslaKullanılmamalıdır? -Bölüm 1-

Vicks KreminFaydaları ve Zararları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır, Hangi Durumlarda AslaKullanılmamalıdır? -Bölüm 2-

.
.

Tags

Related Articles

28 Yorumlar

  1. bayılırım lavantanın kokusuna.
    ayrıca bugüne kadar kime lavanta çayı önerdiysem sakinleşmek için hepsi hemen uyduklarını söylüyorkar

  2. belki çayının kokusu hoş gelmiyordur,yağının da gelmeyebilir yoğun olduğu için..bir de lavanta keselerini dene,belki seversin:)

  3. bluemel bende çok seviyorum,özellikle kurutulmuş halinin kokusunu..hep yanımda olsun isterim:) hatta iki yıl önce bir operasyon için hastaneye yatmam gerekmişti ve terliklerimi unutup lavanta kesemi yanıma aldığımı görünce hemşire arkadaşım çok gülmüştü:)
    bence yazıya devam ettikçe daha çok kişi sevecek;)

  4. bende bu yorum altına tanıdığım ismi yazama işine bayıldım:) duyurular bölümüne mi yazsam diye düşünüyordum..tanıyamıyorum böyle kimseyi..

  5. sessiz takipçilerinden biri olarak bayıldım bu blog olayına.. sana öğlen saatlerinde destan yazmıştım ama yorum gitmiyordu.. sanırım sıkıntı giderilmiş, ehh böylelikle de tadından yenmez hale gelmiş blog.. hayırlı olsun.. keyifli paylaşımlar olacağından yüzbin kere eminim..
    lavanta olayına gelince bilmediğim şeyler öğrendim yine lavanta çayını hemen deneyeceğim.. bu arada lavanta kokusuna aşık bi insan olarak bu bilgi pek bi hoşuma gitti..

  6. çok teşekkür ederim, sandığımdan daha çok takipçim varmış:) hakikaten çok keyifli olacak,şimdiden belli:)
    lavantayla ilgili paylaşacaklarım bu kadar değil,devamını bekleyin 😉

  7. Haha, hasere gibi hissettim kendimi yazini okurken. Ben de pek sevmem lavanta kokusunu ama bilgiler oldukca faydali. Tesekkur ederiz.. 🙂

  8. ben de 15 günlük bir lavanta kürü uygulamıştım ve süpriz bir faydasıyla karşılaştım.o ay ilk kez ağrısız, stressiz bir regl dönemi geçirdim:)
    senin vesilenle bu yararını da duyurmuş olayım soft prenses:)

  9. ikizim, denemende fayda var tabi,ama önce lavantayla ilgili diğer yazılarımıda oku ve doğru demleme biçimini uygula..
    bende bir an önce paylaşayım en iyisi:)

  10. merve hanım alın ve şakaklarınıza 5 damla kadar damlatıp yağ tamamen kaybolona kadar masaj yapın. hemen ardından bir kez hada aynı işlemi uygulayın. sonucuna inanamayacaksınız:) denediğinizde sonucu bizlerle de paylaşın lütfen. bir de gerek duyacağınızı sanmıyorum fakat hafifler de tamemen geçmezse yarım saat sonra yeniden aynı şekilde uygulayın. şifa olsun:)

  11. merhaba kozmik bakım, bir süredir güveler için lavanta almayı düşünüyordum ve sonunda dün eşime aldırdım. yalnız nasıl kullanacağımı bilmiyorum. evim kışın da sıcak olduğu için, eh bi de havası nemli bir memlekette yaşadığım için kaldıracağım yazlıklara da -naftalin misali- lavanta kullanmak istiyorum. lavantayı küçük keseciklere mi koyayım, yoksa çamaşırların arasına öylece serpiştireyim mi? hangisi daha iyi olur?

  12. sevgili yaren, keselerle koyabilirsin gerekli yerlere. ben kumaş yerine tül keselere koyuyorum. bebek doğum günlerinden ya da kınalardan kalan keselere:) önce süzgeçte tozunu ayırıyorum ama. arada bir camları kapatıp kaynatabilirsiniz ayrıca. tüm eve yayılır.

  13. bugün keselerimi hazırladım 🙂 ben de kaçan bir iki tane çorabımı ve külotlu çorabımı yıkadım, kuruttum ve keselerimi hazırladım.çekmecelere, gardıroba ve hurçların içine birer ikişer koydum. bütün lavantayı keselere koyduğum için kaynatmak için kalmadı, onu da en kısa zamanda denicem. bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim 🙂

  14. muhteşem olmuş sevgili yaren:) benim de lavanta keselerimi yenileme zamanım geldi aslında. renkleri değişti ve kokuları kayboldu. ben de bir el atayım hatırlamışken. sevgiler:)

  15. Merhabalar ben bugun lavanta yagini aldim cildimde sivilce ve izleri mevcut nasil uygulayabilirim yagi? Simdiden tesekkurler

  16. sevgili tan,uygulama öncesinde cildinizi temizleyip yeteri miktarda yağı masaj yoluyla cildinize sürmeniz yeterli. uygulamayı gece yapın ve sabah yıkayın. şifa olsun:)

  17. Merhaba, uçucu yağların aşındırıcı etkisinden ötürü cilt üzerine buğday, jojoba gibi sabit bir yağla karıştırılarak kullanılması tavsiye ediliyor genellikle, lavanta yağı saf olarak kullanmaya uygun mudur? Bir de sivilce üzerine lokal uygulamalar için çay ağacı yağı mı (etkili olduğu söyleniyor biliyorsunuz) yoksa lavanta yağı mı daha etkilidir bilginiz var mı? Bu güzel blog için çok teşekkürler (:

  18. Merhaba sevgili muge,
    direkt uygulandiginda tahris edebilir. Bas agrisi icin pamuga damlatip burun icine koyuyorum. Burun kenarlarimda tahris olmasa da yanma yapiyor.
    Hassas ciltlerde tahris de olusabilir. Su ile ya da uygun bir yag ile seyreltilmesinde fayda var.
    sivilce uzerinde her ikisini de hatta adacayi yagini da kullanabilirsiniz.
    sifa olsun 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close