ALTERNATİF TIPANNE - BEBEKCİLT BAKIMIÇOCUK SAĞLIĞIGENEL SAĞLIKGÜZELLİKKADIN SAĞLIĞISAĞLIK

Vicks Kremin Faydaları ve Zararları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır, Hangi Durumlarda Asla Kullanılmamalıdır? -Bölüm 1-

Vicks krem kullanmadan önce bu yorumları mutlaka okuyun.

Vicks krem.. İlk oyuncaklarımız kadar yakın hissetiğimiz vicks krem son günlerde hakkında yapılan paylaşımlarla yeniden popüler oldu biliyorsunuz. Ben de ilk rastladığımda neden unuttuk bu kremi, yeniden almalı, evde bulundurmalı diye düşündüm. Kimileri bu patlamanın ticari bir oyun olduğunu düşünüyor fakat ben öyle kötü kokular almadım açıkçası. Almadım ama kullanacaksam da (tabii sizlerle de paylaşılacak) detaya inmekte fayda var deyip araştırmaya başladım.

Benim için en güvenli bilgi yolu herhangi bir ürün ya da firmaya hizmet etmeyen sade vatandaşın yani bizler gibi kullanıcıların yorumlarıdır bu tür durumlarda. Hatta bazen bir yazı hazırlamak isterim sizler için; yorumları inceleme aşamasında vazgeçerim.

Bu kez durum biraz farklı gelişti. Ben bu vicks kremin faydalarını yazmayı planlarken, yorumlar beni konuyu başka şekilde ele almaya sevk etti. Okuduğum bir yorum böyle bir faydası mutlaka bilinmeli diye düşündürürken, bir
diğeri korku verip kesinlikle kullanılmamalı dedirtiyordu. Bazen işin uzmanlarının ve doktorların uyarılarına rastladım. Bazen de doktorun tavsiye ettiği şeklini okudum. Vicks’in çocuklarda kullanımıyla ilgili önemli bilgi ve tecrübelerle karşılaştığım gibi; biz kadınları çok şaşırtacak, deyim yerindeyse atın ölümü arpadan olsun dedirtecek olanlarla da karşılaştım.

Mucizevi kullanım alanlarıyla birlikte tehlikeli yanları da olan Vicks’in,  öyle madde madde faydaları sıralanacak ve alın kullanın denilecek bir krem olmadığını gördüm. Evet, kullanın ama nasıl? Hangi durumda? Hangi ölçüde? Ne zaman kullanmamalısınız? Hangi durumda ölümcül tehlike yaratır? Ayrıca Vicks kremi hamileler kullanmalı mı? Hangi acil durumlarda imdada yetişip mucizeler yaratır? Henüz kozmetik ve alternatif yöntemlerle çözüm üretilemeyen sorunlara verdiği yanıt gerçek olabilir mi? Kış mevsiminde en masum ve faydalı kullanım şekli nedir? Çocuklarda hani türü kullanılmalıdır? Burun tıkanıklığında ve öksürükte doğru kullanım şekli nedir? Vicks krem dudak için kullanılır mı? Vicks kremin bebeklerde kullanımı nasıl olmalı, nelere dikkat edilmeli? Sağlık dışında hangi alanlarda kullanımı keşfedilmiştir?  Sahtesi var mıdır, nasıl ayırt edilir? Hatta Vicks kremin fiyatı nedir?

İşte tüm bunlarıla ilgili hep birlikte düşünüp karar verelim diye (biraz da bunun en doğru yol olduğunu düşündüğümden) klasik bir yazı yerine derlenmiş kullanıcı yorumlarını bulacaksınız bu kez burada.

Biraz uzun oldu yazı, hatta tek sayfaya alabilecek miyim bilemiyorum. Fakat sık kullanılanlar dosyanıza ekleyip zaman buldukça da olsa okumanızı, hatta bu yazıyı Vicks Krem’in prospektüsü gibi kullanmanızı çok önemsiyor ve istiyorum. Alttaki satırları okudukça neden böyle hissettiğimi daha iyi anlayacaksınız.

Şimdi sizi doğrudan yorumlarla baş başa bırakıyorum. Vakit buldukça yazım hatalarını düzeltmeye çalıştım fakat kalan daha pek çok hata için affedin ve içeriğe odaklanmaya çalışın.

Faydalı olmasını diliyorum.

İşte Vicks Krem kullanların yorumları ve uyarıları:

 

“çocukluğumum..  çok faydalı gerçekten viksle büyüyen biri olarak evimden hiç eksik etmem.

öksürük için ayak tabanlarına sürme işlemini uyguluyorum anında kesiyor.

dudaklara sürüldüğünde geçici dolgunlaştırıcı özelliği vardır.

ağır kokuyu burun altına sürerek mentolle kompanse etmenin yanı sıra kafa basıncını düşürüp baş ağrısını gidermede, mantar enfeksiyonlarında, hayvan ısırmaları ve tırmalamalarında gibi pek çok değişik şekilde kullanılan
ilaçtır. adeta her derde devadır.

tırnak mantarına iyi geliyor. denedim harikaa. doktorun verdiği ilaç iyileştirmedi.

muhabbet kuşlarının ayaklarında oluşan süngerimsi görünüm mantardır ve vicks krem onlara da iyi gelmektedir.
tecrübeyle sabit.

Ayak Mantarı Tedavisi uygulama şekli için tıklayın.

 

babaannemin ilacı nerem ağrısa gel yavrum vicks süreyim derdi .

bizim evden hiç eksik olmaz çok faydalı ben kullanıyorum.

çocuğunuzun yakasına içten çok az sürerseniz bit gelmez. uzun süre kullanmayacağınız ayakkabılarınızın içine, yağlı kâğıda vicks krem sürüp kağıdı buruşturup içine koyun. hem kurumaz hemde kokmaz.

her zaman kullandığım merhem.

* çocuklarda kullanırken lütfen dikkatli olun. özellikle nefesini açsın derken bazı çocuklarda nefes tıkanmalarına sebep olabiliyor. benim iki tane oğlum var büyük oğlumda sorunsuz kullandım ve de çok faydasını gördüm ama küçük oğluma yan etkileri var.

* astım hastalarına bu iyi gelmiyor! ben daha çok daralıyorum bunu kullandığımda.

benim tek ilacım.

vicks astımlıları tıkıyor. içindeki mentol astımlılara zarar verebilir. ben onun yerine propolıs krem kullanıyorum.

morluklara iyi geliyor

kesinlikle doğrudur çocuklar düştüğünde alnı bacakları morardığında. şiştiğinde sürekli kullanırız.

*her şey doğru ben uyguluyorum sadece sakıncası kan sulandırıcısı kullananlar kullanmasın damar genişletici özelliği var.

çok doğru. ben de çocuk yaşlarından bu yana sürekli kullanırım, yatılı misafirliğe bile gitsem belki gerekir diye mutlaka çantamda bulundururum.

böcek sokmalarına da bence aspirin’den sonra en mühim ilaç!

bence vicks krem aspirin kadar kullandığımız ilaçtı…

çok doğru zaten yıllardır bildiğimiz şeyler bunlar gençlere tavsiye.

kullanmayı unutmuştuk hatırlattıgınız için teşekkürler.

evet, oğlumun romatizma ağrıları için bacağını sürüyorum gerçekten 10 dk. içinde ağrıyı kesiyor.

*vicks krem eskiden cam şişede idi ve çok keskindi. şimdikiler yanından geçmez.

yarım kavanoz vicksin içine bal koyup karıştırın .her gece ayaklarınızı ilik suda on dakika bekleyin. kurulayıp bu karışımından topuklarınıza ve ayaklarınıza sürüp torba geçirip üzerine çorap giyip yatin. 3 gece yapin. topuk dikenine çok iyi geliyor.topuk dikeni dogal tedavi vicks krem

evet, doğru çocuğunuz düşünce hemen sürün morarma olmayacaktır.

*alerjiniz varsa kullanmayın bana dokunuyor.

*ama çocuklarınızın, nezleyken burun deliklerine rahat nefes alsın diye çok sürmeyin. burun damarları çatlıyor ve hep kanama yapıyor.

* vicks sırt ve göğüs bölgesine aynı anda sürülürse ya da tüm vücuda sürülürse tehlikeli. kullanımına dikkat etmeli…

uzun zamandan beri kullanmıyorduk hatırlattığın iyi oldu hemen alacağım. malum önümüz kış

* biz damağımızda sürerdik bademciğimizin şişliği insin diye.

*ama sakin burnunuza sürmeyin.

*2 yaşından küçük çocuklarında okaliptüs bitkisi nefes borusunda daralma yaratıp solunumu durdurabilirmiş araştırma yapmadan doktorunuza danışmadan sakın bebeklerinize kullanmayın.

* ama kesinlikle bıyık bölgesine sürüp burnu açmasını beklemeyin. kullanma kılavuzunda bile, bunun, uzun süreli zarara yol açtığı yazar.

bizim yıllardır bir numaralı ilacımız zaten.

kızım çinden getirdi küçücük kutu içeresinde çinde de her şeye iyi geldiği söyleniyormuş 30 yıl önce bile herkesin evinde mutlaka vardı herkese sağlıklı yaşamlar. japon malı vardı yaklaşık 40 yıl önce adı bengi baş ağrısına iyi gelirdi aynı vicks gibi kokardı.

annemin tek ilacı vardı. Viks.

aynı zamanda çarpmalarının iyi düşmelere iyi geliyor şişmiyor ve morarmıyor.

* küçük çocuklar da kullanmak tehlikeli ve en az 3 yaşından büyük olmalı doktorum uyardı 3 yaşındaki çocuklarda sadece ayaklarının altını tavsiye etti evet çok faydalı ama yinede eczanenize danışın. herkesin öğrenmesini tavsiye ederim. biz epeydir uyguluyoruz ve faydasını gördük.

*çocuğunuzun yetişemeyeceği yerde saklayın bir parmak vicks çocuğunuzun zehirlemeye neden olur dikkat edin.

*astım olan çocuklarda kullanmayın çok tehlikeli.

*annemin ilacı çocukken gözümde çıkan arpacığa bile sürmüştü sonucu tabi siz düşünün.

ben kızım doğduğundan beri kullanıyorum üşüttüğünden ilk önce vicks sonra yağ karışımım var ondan sürüyorum 1 günde iyileşiyor.

gece yatarken ayağınızın altına sürüldüğünde öksürüğü kestiği kesinlikle doğrudur.

*aman ha doğrudur öksürüğü keser ama ciğer üzerindeki kılcal yapıyı yapıştırdığı için balgam ve diğer partiküller atılamıyor. öksürük zararlı değil bunun kadar….

katılıyorum bende oğlumun tabanlarına sürüyorum gerçekten öksürüğü kesiliyor.

* doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

benim de başucu ilacımdır. hele sivrisinek ısırıklarda ya da onlarla mücadelede çok etkilidir. kedi ve köpeklerin yapmaması gerekenleri de en iyi vicks öğretir. anneannemden öğrendiğimden beri kullanıyorum.

bir yere vurduğunuz yere vicks surun şişmeyi ve morarmayı onluyor…

* her şeyin çoğu zarar abartmadan kullanılabilir ama öksürerek balgam atılıyor sonuçta. rahatlatıcı kesin yine de sonrası olası sonuçları neler bilmek gerek.

balla karıştırın ayağınıza surun topuk dikenine iyi gelir.

*mentol bebek ve çocuklara kullanılmamalıdır. mutlaka doktorunuza danışın.

*3 yaş altı çocuklarda kim demişti kullanılamaz diye benim iki oğlum var ve ben ikisinde kullandım üç aydan sonra hiç birey olmuyor psikolojik falanda değil çok işe yarıyor evimde asla eksik olmaz.

kesinlikle topuk dikenine birebir denedim.

* bir şey olmuyor diye bir şey yok. mentol küçük çocuklarda boğulma tehlikesi yaratabilir, her ilaçta olduğu gibi olacak diye bir şey yok, olma ihtimali ama büyük. 3 yaşından küçük çocuklar için ayrıca mentol süz versiyonlar da var. duyarlı ve dikkatli olalım lütfen, hele ki konu çocuklar ise!

topuk dikeni için yatmadan önce topunuza vicks ve bal karışımı sürüp torba giyeceksiniz hafif bağlayın sabah çıkarınca gene yıkayın ağrı kesiliyor. kendim denedim. faydasını göreceksiniz.

güneş yanığının acısını alır, tatil bavulumun vazgeçilmezidir.

*bildiğim kadarı ile öksürük için bilhassa bebeklerde yasaklı ilaçlar listesinde gece için olanı da kalp damar hastalarına yasak.

bu kadarını bilmiyordum ama öksürük için çok kullandım.

benimde elimden eksik etmediğim vicks gripte ve eklem ağrılarında kullanıyordum ama sen neymişsin vicks

* her zaman olduğu gibi: ölçü şart.

unutmuştum eskiden annem çok kullanırdı.

devamlı kullanıyorum, çok memnunum.

doktorumuz 12 yaşa kadar direkt cilde değil belli yaş dönemlerine göre kışın radyatörlere asılan su haznesinin içindeki suya, atletine yatak başına ya da yastık kılıfına sürerek uygulayın demişti. çok faydasını gördük.

bunların hepsini denedim . çok doğru yazmış aynen çok faydası var hepsini denedim devamlı kullanıyorum.

mucize kremdir.

soğuk algınlığı ve öksürükte süratle nüfus edip rahatlatıyor çocukların sırtına sürüp bir yün
parçası ile örtün.

selülitli bölgelerde spor öncesi sürüldüğünde selülit…

düşen çocuklarımın moraran yerlerine sürdüğüm anda hem morluk hem de şişliğini alır. resmen çantamda kendimle birlikte taşırdım çocuklarım için…

bayramda keşfettiğimiz bir durum da şu ki arı sokmasına karşı da kullanılabiliyor ve acıyı azaltıyor.

eğer sıcak havada bacak aralarınız pişik yapıyorsa sürün biraz yakıyor yanma geçince anında kızarıklık ve pişik geçiyor

topuk çatlaklarına düzenli vazelin ve vicks karıştırıp sürün çatlak kalmayacaktır çok faydası var.

çocukluğumdan beri bildiğim bir ilaçtır… evimden hiç eksik etmem.

teşekkür ederim gerçekten çok faydasını gördüm.

vicks der ebem guyruklu sokarsa sur a guzum derdi.

*yalnız bunu da sakın unutmayın yukarıda ki yazıda da yazdığı gibi ya sırta ya da göğse sürülmeli asla her iki tarafa sürülmemeli. ben demiyorum prospektüste öyle yazıyor.

* yıllarca uzak durduğum bir ilaç bilinçsiz kullanılmamalı, özellikle solunum yolları için solunan o ağır mentollü koku beyin hücrelerini uyarıp epilepsiye sebep olabiliyor.

doktorunuza danışmadan özellikle çocuklarda kullanılmamalı…

ben dört çocuk büyüttüm hiç doktora götürüp antibiyotik vermedim hep vicks kullandım allaha şükür çocuklarım aslan gibi maşallah herkese tavsiye ederim.

çocukluğumuzun şifalı ürününü tekrar hayatıma alıyorum gerçekten etkili tavsiye ederim.

darbe gelen yere mutlaka sürün morluğu önlüyor ve acıyı kesiyor. vicksle 3 çocuk büyüttük:)

ayrıca kokan ayaklara da faydası var.

ben hep kullanıyorum çok da memnunum.

evet bende hep vicks kullanıyorum. çok memnunum teşekkürler vicks…

yeni oluşan basura vicks sürün hemen iyileştirir.

evet çok faydalı özellikle yanık acılarına birebir hemen sancıyı kesiyor.

hiç evimden eksik etmedim ki zaten. çocukluğumdan beri hep benimle. mutlaka bulundurulması gereken önemli
bir krem.

*gazete kağıdında kimyasal boyalar dahil olmak üzere kaç çeşit kimyasalın olduğunu bilse bunu yazan arkadaşımız ne güzel olur. sakın viks ile gazete kâğıdını aynı anda kullanmayın. viks evet bir devadır ancak gazete kağıdıyla birlikte kullanıldığında zehirden beterdir. viks gazete kağıdındaki kimyasalları çözer ve deri bu çözeltiyi emer, sonuç deri tahribatı ve vücudunuza aldığınız onlarca toksik madde. gazete kağıdı uygulamasından uzak durun!!! ben çocukluğumdan bu yana kullanırım gerçekten iyi geliyor ayaklardaki topuk çatlamalarına süper.

* benim çocuğumun öksürüğünü daha da arttırdı. çok pişman oldum. kesinlikle dr. tavsiye etmeden kullanmayın!!!

annem devamlı kullanır her şeye faydalı.

* astım hastası çocuklarda kullanmayın.

ben dudağımda uçuk çıkmadan önceki kaşıntıyı hisseder hissetmez hemen vicks sürerim. geçer. .denemesi bedava. hatta uçuk pomatlarından daha etkili. ayrıca alerjik astım krizlerinde sabahları duş alma şartıyla hem burun ucuma hem de sırtıma sürerim beni çok rahatlatır.. yolculuklarda mutlaka yanima aldiklarimdandir.

ben sivrisinek kovucu olarak kullanıyorum.

baş ağrısı mı çekiyorsun? hemen bir vicks al; alna ve kulak arkalarına sür, rahatlayacaksın, aynı zamanda kokusu solunum yollarını açar. boğaz ağrısına mı sahipsin? bademciklerinin üzerine sür ve bir bezle sar, etkisini 1-2 saat içerisinde göreceksin. sırt ve boyun ağrısı mı çekiyorsun? hiçbir kas gevşetici krem işe yaramıyor, üstelik teker teker işe yaramadıkları gibi hepsini karıştırıp sürdüğün halde de mi tık yok? vicks i bolcana sırtına yedir ve bir bezle ört, sürülen bölge anında etkisini gösterir ve ağrıyı alır götürür. karnın mı ağrıyor? karnına vicks sür gitsin, acayip bir etki gösteriyor ve ağrıyı yavaş yavaş alıyor. bunlar yetmedi, boğazının ağrısı geçmedi mi, bir parça vicks al ve at ağzına (küçükken büyük babaanne yapıyordu yan etkisi görülmedi),ağrı falan kalmaz.(bunu evde denemeyiniz.) belin, ayağın, bileğin, diz kapakların mı ağrıdı? sür gitsin vicksi, geçer hiçbir şeycik kalmaz geriye… sivrisineklerden kurtulmak istiyorsan vicks sür, sinekler yaklaşamasınlar yanına… son olarak güneş yanığın mı var, yoğurt dahil sürdüğün tüm kimyasal,doğal ürünlerden fayda görmedin mi; sürüver vicks’i, bekle ve gör etkisini;en az 5 saat ferahlık vereceği garantidir.

gerçekten söylendiği gibi bir mucize ilaç tavsiye edilir.

*astımı olan çocuklarda vicks krem kullanmayın. benim iki çocuğumda her zaman öksürüp durumlarında biraz ve sırt
bölgelerine sürdüm iyi geliyor.

*arkadaşlar tamam faydası var ama içeriğindeki belli etken maddeler öyle her çocuğa kullanılmaz türden.
sana iyi gelen başkasına iyi geliyor mu senin başının ağrısını x ürünü geçiriyorsa herkesin başının ağrısını o ilaç geçirir mi?

* astım hastaları uzak durmalı zira daha kötu yapıyor bizzat doktor söyledi.

okula giden çocuklarınızın kulaklarının arkasına biraz vicks krem sürün bit gelmemesine 100 de 100 faydalı. asla
gelmez.

vicks krem benim hayatımdan hiç çıkmadı. ekonomik ve sağlıklı.

eğer kaynak yaptıysanız ve sonrasında gözünüzü kaynak aldıysa alın çevresine, göz altına ve kapaklarına
biraz ovalayarak sürerseniz gözde ki yanma gidecek mükemmel derecede rahatlayacaksınız. haa sakın göz içine sürmeyin !!!

* kardeşime alerji yaptı iki gözü de kapandı..  zor hastaneye yetiştirmiştik:)

* vicks kremi çorba kaşığı ile yutanı bile gördüm, yutulmaz diyorum dinlemiyor . bende oğlanlara öksürük
olunca ayaklarının altına masajla sürüp çorap giydiniz im hemen keser.

* vicks krem sürülmek için. yutuyorum diyenler ????

ben 58 yaşındayım annem bize kullanırdı ben çocuklarıma kullandım simdi torunlarıma kullanıyorum miras
gibi

ben kullanıyorum çok memnunum. evet beni büyüttüğü gibi benim oğullarımı da büyüttü .
*madem öyle iyi geliyor yutan süren kullanan her ilaç her merhem herkese her şeye iyi gelmez zaman kimse dr. gitmesin alsın eczaneden vicks krem kullansın kırıkta çıkıkta. kaynaktan etkilenip göz kapağına sürülmez bu yanlış tamam çocukluğumuzda vardı halen var benim annemde kullandı biz çocukken ama tıp var dr. var böbrek taşı düşürenlere de sürelim ağrıyı alsın enfeksiyon kapana da sürelim yada yutturalım mikropları ölsün yapmayın cahil olmayın dr. var ilim var bütün yorumları okudum. vicks krem öksürüğü gidermez sadece dindirir akciğer öksürüğü allah korusun zatürre çevirir. gizlidir sinsi hastalıktır her öksürüğü gidermez verem olabilir insanlara yanlış örnek olmayın rica ederim her öksürüğü gidermez astımı olan kullanamaz alerjisi olan kullanamaz yanlış. tıp neden var.

birde ben ekleme yapayım. vicks krem güneş yanıklarına birebir hatta muhteşem bir sonuç alıyorsunuz ciğer gibi
yansan bile 10 dk. sonra hiçbir acı hissetmiyorsunuz…

* vicks tamam sayılamayacak faydası var ama vicks yutan yemeye çalışan arkadaşlar, sıvı
vazelin kullanın özellikle agiz diş ve iç ödemlerde faydalıdır. hiçbir yan etkisi de yoktur.
eski insanlarımızın tedavisinin üstüne tanımam.

* çocuklara 6 yaşından sonra kullanılırmış. bizler bilmeden kullanıyorduk. doktorun uyarısı ile bırakmak zorunda kaldık. tabi ki yalnız vicks krem için değil mentol içinde uyardı.

nerde neyi kullanacağımızı iyi öğrendik çok şükür farkındaysanız tıp öldürüyor insanı yanlış tedavi yanlış
ameliyat soğan kürü ya da vicks şimdiye kadar kimseyi öldürmedi.

annem bizi onla hep tedavi ederdi.

bende geçen yıl oğlumun öksürüğü için kaç defa doktora gittim bir turlu geçmedi en sonunda ayağına vicks krem sur
dediler denedim ve bütün kış geçmeyen öksürük geçti hatta bir defa acile gitmiştik doktora söyledim denesem olur mu diye yapabilirsiniz zararı olmaz faydası olur dedi. ama yine de söylediğim gibi çok doktora götürdüm bir şey i yok dediler sadece öksürüğümüz geçmiyordu ve doktora da danışmadan olmaz tabi bu arada oğlum 3 yasında bazı şeyleri de abartmamak gerekiyor.

*gazete kâğıdında görülmeyen bakteri türleri var en güzeli pamuklu tülbent koymak. Saygılar.

*yan etkilerini unutmamak lazım, sonuçta o da bir ilaç… çok masumlaştırmışsınız.

*lütfen 6 yaşından küçüklere uygulamayın, burnu tıkanık diye burun kanatlarına sürüldüğü için ölen 2 aylık bebek de gördük, bebekler için tehlikeli, lütfen.
bende çok kullandım çok faydasını gördüm yine almayı düşünüyorum.

* evet, güzel, ama alerjisi ve astımı olan kişiler ve özellikle çocuklar için tehlikeli, daha fazla tıkanmasına sebep olur.
evet, faydalı olduğu çok doğru dur benim tek ilacım çocuklarımı da alıştırdım ben.

benim de tek kullandığım.

* nefes darlığı çeken insanlara önerilmiyor.!!!! bunuda eklemek gerek. astım hastaları mentol kokusu ağır geliyor.
vicks in bir faydasında ben önereyim: hafif yanıklara birebir sürdüğünüz andan birkaç dakika sonra ne acı kalıyor nede yanma hissi ne de herhangi bir iz. ben yıllardır kullanıyorum.

* fakat alerjik bronşit varsa özellikle çocukta kötü sonuçlarda çıkabiliyor ortaya fakat genel anlamda vicks gerçekten faydalı.

gerçekten çok faydalı

allah im hastalarımıza şifa versin inşallah bana da doktor önermişti.

topuklarınıza sürerseniz topuk sertleşmesi sorununuz ortadan kalkar.

her kış bir kutu biter benim tek ilacım.

*öksürüğü kesmiyor denedim.

benim çocuklar öksürdüğünde ayak topuğuna sürüp çorap giydiriyorum anında kesiyor.

*ben yıllar önce denedim şiddetli kalp çarpıntısı yaptı.

*denemeden yorum yapmamak lazım. herkesin bünyesi ayrı.

*biz 30 senedir kullanırız üstelik oğlum alerjik astımdı hiç bir yan etkisini görmedik fakat her bünye aynı olmayabilir dikkatli kullanmakta fayda var. bütün ilaçlar için aynı dikkatli olmak lazım.

*sırta ve göğse aynı anda sürmeyin nefes darlığı yapar tek taraflı kullanımı öneririm. bizim evde hala kullanılır
grip olunca ağrıya gerçekten iyi alerjisi olanlar kullanmamalı bence de.

sinüzit olanlar kaynar suya parmak ucundan atsın leğen veya kap havluyla kafanızı kapatın. dayanabildiğin kadar buharda durun kendim bizzat yaptım sinüsleri boşaltıyor.
vazgeçilmez ilaçlarımdan bir tanesi.

*yararlı bilgiler de gazete kâğıdı ne kadar yanlış yönlendirici bir bilgi onun yerine temiz kalın
bir bezle ilgili alanı kapatmak daha doğru olur.

bence de bel bacak ağrılarına da çok iyi geliyor tecrübe ile sabittir:))

*kalp hastaları için oldukça zararlı çarpıntı yapıyor dr. sormadan sakin kullanmayın.

çocukluğumdan bu yana kullanıyorum asla vazgeçmem çok faydalı Vicks.

beni annem bunla büyüttü. süper ilaç. kendi çocuğumu da böyle büyütüyorum.:))

benden de size nasihat alacak olduğunuz vicksin rengi canlı ve parlak olsun ve kapağı bu attığımız da düz değil hafif tümseklik olsun çünkü bununda korsan taklitini yapmışlar mat renkli ….

alına sürüldüğünde baş ağrısına da iyi geliyor.

* lütfen ağzınıza burnunuza kesinlikle sürmeyin sürmek zararlıdır fakat gripseniz pijamalarınızın
yaklarına ve yastık kılıfına sürebilirsiniz çünkü ben öyle yapıyorum doğrusu da bu şekildedir hatta vicks vücudunuza sürdüğünüzde başka hiçbir şeyle örtmenizede gerek yoktur çok sık kullanan birisi olarak bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.

sivrisinek için olanı denedim nafile… ya da buraların sivrisinekleri pek gaddar- ama ben de anamdan gördüm, kızımı da vicksiz bırakmadım kulandım çocuğuma grip öksürük faydası çok çok hafif burun deliklerine gribe çok iyi geliyor odada sıcak su olayı da etkili ama diğerlerini bilmiyordum deneyeceğim.

çok sık hastalanmam ama hastalandığımda da çok ağır geçiririm beni ayağa kaldıran mucize diyorum onun adına nokta .

ben kış aylarını hep viksle geçiriyorum ve çok faydası var. özellikle gece öksürüğü ve boğazları

* çocuklarda solunum yolları için kullanıldığında riskli olduğunu doktordan duymuştum ama.

* çok iyi evet ama dikkat edilecek nokta su kesinlik le ateşli bir vücuda sürmeyin özellikle ateşli çocuklara

*ben çocuğuma vicks krem sürmüştüm ateşini yükseltti ve havaleye neden oldu dikkat lütfen…

* benim oğlum astım. ayağına sürüp çorap giydirdim, acile zor attık kendimizi. kesinlikle dikkatli
olunmalı‼

*rahmetli annem biz üşütünce sırtımıza göğsümüze sürer gazete kâğıdını da üzerine koyar üstümüzü
giydirir yatırırdı ona keza boğaz ağrısında öyle.

*tüm evcil hayvanlar özellikle kediler için çok sakıncalıdır! kesinlikle evcil hayvanlar ile temas edilmemelidir. ölüme bile sebep verebilir.

gerçekten doğru. ayaklarımın altına yatarken tişörtüme sürdüm normalinde gece uyunmaz hastayken
rahat rahat uyudum uyumasam ertesi gün ise gidemezdim.

*çocuklarda dikkatli kullanın özellikle bebeklerde kullanılmamalı dr. Tavsiyesi.

*evet viks gerçekten öksürüğü kesiyor gripte sıcak suya biraz viks koyup buğu yapınca burnu acıyor ama herkesin bünyesi farklı herkese iyi gelmeyebilir alerji yapabilir dikkatli kullanılmalı.

bengay yok vicks var. kulunçlara da başka ağrılara da.

evet, çok iyi geliyor ben hep çocuklarıma hasta oldukları zaman viks sürerim tavsiye ederim.
bende kullanıyorum oğlum düştü kalça yaralı hemen vicks sürüm gözümün önünde yara geçmeye başladı morluk
daha sürerken kayboldu.

benm evimin vaz geçilmesi gerçekten soğuk algınlığına bronşite vs bire bir.

benim başımı kaldıramayacağım kadar başım çok ağrıyor ilaç icsemde fayda görmüyorum ama viks
sürüp ovaladığımda geçiyor.

vicks, içeriğinde barındırdığı az kimyasallar ile yan etki sorununu çoğunlukla önler…yalnız burun içine direkt sürülmemeli…bunun dışında gece yatarken hasta olalım yada olmayalım; odada mutlaka sıcak suyun içinde buharını soluyalım…sürekli yapıldığında bağışıklık sistemini güçlendirir…

* ben viksin çok zararlı olduğunu, bronşlara sıvanıp akciğer yetmezliğine sebep olduğunu biliyorum.

*fazla kullanım özellikle çocuklarda zararlı astıma yol açabilir ama mantara ayak çatlaklarına gayet iyi.
elimizin her an altında oğlumu büyüttüm simdi torunumda sıra o da alıştı bisey oldu mu hemen vikis
diyor.
gerçekten doğru yıllardır çocuklarıma ve torunlarıma kullanırım bas ağrısına iyi geliyor deneyin.

* burun deliklerine asla sürülmemeli bunu da dip not düşün lütfen.

* ama geçerli olanı orijinali, bir de birebir sahtesi bulunmakta piyasada dikkat edin.

çocuklar gripten rahat nefes alamıyorsa yastığının iki tarafına parmağınızla viks sürerseniz rahat
nefes alabiliyorlar yaptığım için paylaştım.

*öksürük falan kesmiyor kaç gündür kullanıyorum hala öksürük tam gaz devam.

en az bilinen ama en etkili özelliği… çocukların düşme vs.durumunda özellikle kafa. bölgesindeki şişliklerin morarmaların oluşmasını engeller ağrıyı alır. antitravmatiktir.

çok faydasını gördüm süper de nefes acıyor.

gece öksürüğüne çok iyi geliyor ayağın altına sürüp çorap giyiyorsun öksürüğü kesiyor denedim oldu.

her derde deva gece sürerim sabah 18’lik delikanlı gibi kalkıyorum ağrısı olanlar denesin.

ben çocuklarımı viks le büyüttüm diyebilirim öksürük ve soğuk algınlıklarında çok iyi.

süpermiş zaten büyüklerimizin evinde hep olurdu her evde vardı çocukluğumuz viks kokusunu bilmeyen yoktur.

*eğer öksürük kronik ve alerjiden dolayı ise hiç fayda. sadece anlık soğuk algınlığında faydalı…

sivrisinek sokmalarında kaşıntıya iyi gelir ve sivrisinek kokusundan yaklaşamaz.

vicks ayrıca göbek yağlarını eritiyormuş.

eğer kapalı yanık oluşmuşsa buhar yanığı da dahil vicks krem sürün önce yakacak sonra hiçbir şey hissetmeyeceksiniz. müthiş.

* özellikle çocuklarda burnun iç kısmına sürmeyin kılcal damarları açabilir kanama olabilir kenarlara uygulamak daha güzel.

çocuklu evlerden eksik olmaması gereken bir ürün. ayrica iltihabik olmayan idrar yanmalarında gece yatarken ayağınızın altına sürüp çorap giyip yattığınızda sabaha hiç bir şey kalmadığını göreceksiniz. ayrıca çok sık grip olan eşim her gece yatarken alnına vicks sürüp yatti. o kış hiç hasta olmadı.

çocukluğumuzda ve gençlik dönemlerimizde, evdeki büyüklerimizin birinci kremiydi.

mentolin olduğu için sıkıntısı yok ben grip olduğum dönemde çok az sürüyorum kapanan burun dediklerini açıyor
şifa kaynağıdır şiddetle tavsiye ediyorum.

göbek bölgesindeki yağların eritilmesinde de faydalı olduğunu ekleyelim.

içinde hiçbir kimyasal kullanılmamış tamamen doğal hem kendime hem çocuklarıma gönül rahatlığıyla kullanıyorum tavsiye ettiğim herkes memnun kaldı. bence o yüzden doğal olan ürünler kullanmalıyız onların zararlı etkileri yok alerjik reaksiyonları yok. bende çocuklarıma kullanıyorum.

*göğsünüze değil sırtınıza lütfen.

topuk çatlakların a bire bir avuç içi gibi oluyor.

dudak dolgunlaştırma için de çok etkili .

topuklarınızdaki sertleşmelere deri kalınlaşmasına çok iyi geliyor. yumuşacık topuklarınız
oluyor.

tırnak mantarına iyi geliyor diye duydum denedim sonuç gayet iyi.

çocuklarıma kullandım torunlarıma tavsiye ettim. yıllardır kullanıyorum hepsi doğrudur yazılanların.
ilk kez duyanlar var hayret hiç mi çocuk olmadınız, bunu kaynatıp buharını da soluyabilirsiniz burun
tıkanıklığı, sinüzit ve soğuk algınlığı için.

hep yaptığım şeyler doğrudur yani bilgi.

bende kullanıyorum ve çok memnunum.

bende belimde kireçleme var. bir gün süreyim dedim belki iyi gelir diye. sürdüm ve yattım ertesi sabah ağrılarım azaldı yani yerimden hemen kalktım çok süper bir ilaç yani..

bir kere bacak arası pişmişti bacak arasına sürmüştüm bayağı etkisi oldu biraz yakıyor ama etkili.

*gerçekten her derde deva. ama hamileyken, emzirirken ve küçük bebeklerde kullanılmamalı.

ben evden hiç eksik etmem morlukları çabucak geçirir.çocukluğumdan beri kullanırım evde çocukluğumuzda 2 ilaç vardı aspirin ve viks.öksüren çocuğunuz varsa yatmadan önce ayağının altına sürüp çorap giydirirseniz gece öksüren ben tüm kış bunu kullanıyorum ilaç içirmiyorum.

hamd olsun rabbim e, üç çocuk büyüttüm vaporup ile, tavsiye ederim.

vickssiz ben ölürüm zaten. ilaveten vajinal mantar kaşıntısına da birebir. yeni başladığı gibi bir miktar sürerseniz hafif yanma sonrası geçtiğini fark edeceksiniz. günlerce çekmekten kurtuluyorsunuz. bir mucize.

ayrıca pisiğe de birebir.

* küçük çocuklarda burun etrafına asla sürülmemeli. kolaps yapıyor.

annelerimiz bize çok uygulardı. biz uzak kaldık. Nedense.

ben denedim evet öksürüğü kesiyor.

mucize ilaç çocukluğumdan beri hep bilirim ki her şeye iyi geliyor ve hiç bir yan etkisi yok.

benim evimde de bas ucunda vicks krem. kulunçlara da birebir.

çocuk olduğunda beşiğine yakın bir yere koymak lazım .

*gazete kağıdı vücuda temas etmemeli. gazete mürekkebi kanserojen maddedir!!!!!

* güzelmiş ama dikkat ateşliyken sakin kullanmayın havale geçirebilirsiniz.

ailece önce vicks krem, ağrı geçmezse doktor. grip olmuşsun doktora gitmeden olmaz.

* evet, ateşli durumlarda olmaz. ısıtıyor evet havale durumu olur o zaman.

ben ince bir tülbent veya yumuşak bezle kapatırım sürdüğüm yeri pazularım çok ağrır üşüyünce oluyor.

* çocukların burun kısmına sürmek sakıncalı nefes almasını zorlaştırıyor, boğulma yapıyor onun için büyüklerin
kullanmasını daha uygun görüyorum.

* 2 yaş öncesi hiçbir şekilde 2-6 yaş arası ise solutarak kullanılmaması gerekiyor. bu prospektüsünde de açıkça
yazıyor. bebeklerinize çocuklarınıza kullanmayın lütfen.

pişik olan gece yatarken sürsün sabaha hiçbir şey kalmıyor.

bende bir kullanıcısı olarak beğeniyorum tavsiye ediyorum.

devamlı kullanıyorum annemin tavsiyesiyle çok iyi geliyor oğluma ayaklarının altına sürüp öksürüğünü kestiğini
ve düştüğünde şişliğin ve morluğunun geçtiğine şahit oldum ve nereye gitsem çantamdadır…

bazılarını zaten biliyorduk ama tırnak mantarı tedavisini ilk kez duyuyorum.

*en son paragrafta belirtilen “gazete kâğıdı” çok yanlış. matbaa mürekkeplerinde kurşun bulunmaktadır. ağır metaldir, zehirlidir. yerine boya içermeyen tülbent kullanılabilir.

babam da kışın devamlı kullanır.

diş ağrısına da birebir. 20’lik dişlerimi onun sayesinde ağrısız kurtuldum. yatağınızı üzerine sürerek masaj
yapın ve buzu eriyen kadar üzerine sürün.

bende çocuklarıma kullanıyorum çok iyi geliyor.

biliyorum ve kullanıyorum güzel şeyler paylaşılmalı diye düşünüyorum sağlıkla kalın.

ben30 yıldır kullanıyorum bir zararını görmedim.

* kamfor maddesi benzen türevi bir maddedir kısacası kanserojen bir maddedir. kullanılması tehlikelidir.
ayrıca oda şartlarında süblümleşebilen nadir maddelerdir. bu malzemenin içerisinden çıkan prospektüste yer alır oradan alıntıdır kullanmadan önce bir kez düşünün, süblimleşen moleküller ciğerlere yapışır. kanserojen etkisi artar
buharını asla solumayın. ( bir kimyager )

biz buna kendi aramızda doktor vicks diyoruz. aynı ıslak mendil gibi her işe yarıyor haaaa bide bunu genelde
antalyalılar bilir ben başka bilene ender rastladım anacım bizi dr vicks krem ve tehnel (defne) yağı ile büyüttü bizim zamanımızda nerde doktora gidecek para?

*her şeye katılıyorum ancak vücudunuza kesinlikle gazete kağıdı koymayın çünkü gazetedeki tüm mürekkebi
vücudunuz emer.

* bu maddenin deneyini yaptım deney esnasında ise maske takmıştık + tuvaletlerde ve gardolaplarda
kullandığımız naftalinde süblimleşir ( tuvaletlerde ernet diye geçer) kullanmayın.

mükemmel bir krem çocuğu olan herkese tavsiye ediyorum çocuğum bu krem sayesinde antibiyotik çok nadir
kullanıyor eğer ateşi çıkarsa burun akıntısı veya öksürük baslarsa veya hasta olacağını hissedersem hemen ayaklarının altına sürüyorum antibiyotiğe hiç gerek kalmıyor.

*evet bebeklere zararlı hatta çocuklarda, bebekler için başka var eczanenizden isteyin.

katılıyorum çok faydalı.

dudak çatlamasına yada dudak uçuklamasına sürünce çok çabuk iyileştiriyor.

*doktora gidip yazdırın bu kremi bak ne diyecek size (avrupa ve abd de )satılır mı araştırın nasıl olurda bebekler için çocuklar için öneriyorsunuz aklım almıyor para hırsımı acaba.

kesinlikle doğru 2 çocuk annesi olarak sürekli kullanıyorum herkese tavsiye ederim etkili.

bende çocuklarıma kullanıyorum gerçekten ayak topuğuna sürüldüğünde öksürüğü kesiyor.

* bu vicks krem iyi ancak küçük çocuklara asla kullanmayın ilk önce doktorunuza danışın.

ben 2 kızımda da kullandım hala daha da kullanıyorum bu kadar detaylı değil sadece göğüs bölgesine sürüyorum ve
üzerine havlu koyuyorum ve çok şükür kızlarımı doktorların verdiği antibiyotiklerden uzak büyüttüm kızlarım 15 ve 18 yaşlarında.

ben küçükken bir parmak atardım ağzıma erdirdi giderdi. 50 yaşındayım hiç boğaz ağrısı bilmem öksürük bilmem.

çocukların çarptıkları yerlere sürerseniz morluklar hemen geçer.

*iki yaşından küçüklere kullanılması kesinlikle yasaktır!!!!!!!

*üstünde yazıyor 2 yaşın altındaki çocuklara kullanılamaz diye.

rahmetli annem çok vicks kullanırdı ve banada tatbik ederdi hiç zararını görmedik aksine iyi gelirdi.

* dikkat! iki yaşından küçük çocuklarda kullanımı son derece tehlikelidir. deri tarafından emildiğinden boyun ve göğüs bölgesine sürülmemelidir.

bu merhemi bulan kişinin sülalesine ve kendine her gün dua ediyorum. mucize merhem. kadınlardaki sistite de çok iyi geliyor.

bende bilinmeyen özelliğini söyliyim. arı soktuğunda bunu sürün hiç şişme olmuyor.

sinüzit için birebir 22 yıldır kullanıyorum bademcikler içinde acıyı alıyor.

*çok önemli bir noktayı unutmuşunuz; bu ve buna benzer ürünlerin yani ökaliptol, terebentin ve mentol
içeren ürünler bazı çocuklarda, hele ki küçük çocuklarda, alerjik reaksiyon oluşturabilir. bu alerji nefes darlığından, solunum yollarını tıkanmasına kadar sebep olur. durumu böylelikle olduğundan daha kötü ve tehlikeli bir hale
getirebilirsiniz. dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

*boğazım ağrıdığında anneannem düşünün 87 yaşında kadın hemen bu vicksle ovalardı boğazımı biraz da yedirirdi
yutardım bir parmak sabah hiç biseyim kalmamış olurdu tavsiye ederim b ogaziniz
sisince ağrıyınca ovun bir şeyiniz kalmaz…

çocuklarda gece kesilmeyen öksürük başladığında ayağının altına sürüp çorap giydiği an öksürük kesiliyor
benim evin başköşesi vicks krem.

*evet hepsi doğru yalnız astım probleminiz varsa burnunuza odanıza yastığınıza göğsünüze sürmeniz tıkanmanıza
neden olabilir dikkatli bilinçli kullanıldığı halde gerçekten kullandığım için biliyorum bütün yazan şeyler doğru ben sürerim cok iyi sinek gelmiyor.

futbol oynuyorum bacağım da ki morlara sürüyorum az. daha fazla morarma oluyor.

*çocuklarda asla kullanılmamalı yetişkinlerde çift taraflı kullanılmamalı göğsüne sürdüğünde sırtına sürmemeli
asla

her evde bulunması gerekir.

vicks krem bebeklerin çocukların ayaklarını sıcak tutuyor.

*bebeklerde astım yapabiliyor.

kışın balgamlı öksürük. çocuk yatarken göğsüne ayağına sürüyorum. balgam varsa zaten çıkana kadar öksürüyor.
ama baş ağrışına da iyi. sadece çok şiddetli migren geçmiyor ilaçsız.

viksi her yerime kullanırım muhteşem bir krem tavsiye ederim baş ağrısına bıyık bölgesine sür geçer deneyin.

ben evimden vicksi hiç eksik etmem. çünkü yukarıda yazılanların doğruluğunu en az kırk yıldır kullandığım viksin faydalarını görüp yaşadım.

başım ağrıyınca boyun damarlarıma sürmemi nöroloji doktoru söyledi. çok faydasını gördüm. ilaçtan iyidir.

*çocuklar için tehlikeli.

benim annemin favorisi her şeyde kullanır.

*arkadaşlar benim kızım alerjik astım tavsiye üzerine bunu kullandım daha çok tıkandı çok tehlikeli astım olan
arkadaşlar lütfen bunu kullanmayınız.

çok memnunuz tüm sorunlara çare deneyin.

kızımın gece öksürüğünü hiç bir şey kesmiyor. çaresiz kaldığımda astım spreyi dahi fayda etmediğinde göğsüne ve
ayağına sürdüğümde çabucak rahatlama oluşturuyor.

ben bunu daha önce okumuştum. uyguluyorum da. banyoda her zaman bulunduruyorum. kışın da salon sehpasının
üstünde.

nane kokusuna bayılıyorum ben her aksam alnıma ve burnuma sürüyorum.

*bu kadar faydası olabilir ama lütfen araştırmadan hiç kimse özellikle çocuklara kullanmasın. çok çok fazla yan
etkileri de var. kalp üzerindeki riskleri büyük. bu kadar masum bir ilaç gibi paylaşılmasını doğru bulmuyorum.

çocuklarda gece öksürük nöbetleri tutuğunda ayaklarının altına surun çoraplarını giydirin çok rahat edeceklerini
göreceksiniz.

bende çocuklarıma kullanıyorum öksürük için çok memnunum tavsiye ederim.

yıllardır kullanırım harika bir ilaç… tavsiye ederim. . burun tıkanıklığı için aksam rahat uyumak için
minicik burun deliklerine sürün rahat uyuyun…

* şimdi burada dikkat edinmesi gereken her şeyin fazlası zarar sen bütün kutuyu sürersen çocuğa ya da herhangi
birisine tabii yan etkisini görürsün.

çocukken hasta olduğumuzda annemin ilacıdır ve şifadır bence.

çocukluğumun vicksi çocuklarıma da kullandım halada kullanıyorum her eve lazım.

ben kışın onunla yatarım süper bir ilaç.

* her şeye faydalı başucu merhemi gerçekten ama alerjisi olanlar dikkat..

kolumda ağrı vardı bir miktar sürdüm ağrım geçti.

eskiden ilaç kullanmıyorlar vicks krem kullanıyorlardı tavsiye ederim öksürüğe birebir gelir tavsiye ederim.

çocukluğumdan beri kullanıyorum.

bende kullandım çok faydasını gördüm

çakma vicks krem almayın. mutlaka eczaneden alın. 1 harf değiştirerek -vaporu( b ) aslında (p) olacak- sahte
satıyorlar.

sivrisinek ısırığına da iyi geliyor.

anam her ağrıya boşa kullandırmazmış meğerse.

senelerdir kullanırım denenmiştir.

* ben de sürdüm. hastanelik oldum. her yerim kabardı. alerji gelişmiş. daha önce sürmüştüm ama olmadı.

ben denedim faydasını göreceksiniz.

oğlum düşüp bir yerlerini çarpınca buz yerine vicks krem sürüyoruz ne morarma oluyor ne şişme. çok başarılı.

ben her gece burnuma sürerim nefes almak için. ateşlenince de vücudumu ovdururum çok iyi gelir ah kokusu
olmasa.

ben gece öksürüğü için hep yapıyorum gerçekten kesiyor öksürüğü deneyin mutlaka.

rahmetli babannemin bir numaralı ilacıydı vicks krem.. boşuna sevmiyormuş demek ki.

eskiden annelerimiz küllenirdi çokta ise yarardı ama eski vicksleri bulamıyoruz artık.

*viksi göğsünüze ve sırtınıza aynı anda kullanmayın çok tehlikeli tek tarafa sürün çok faydalı gerçekten.

oğlum gece öksürdüğünde sırtına sürüyorum hemen kesiyor.

*vicksi hem göğsünüze hem de sırtınıza sürer gazete kâğıdı kapatırsanız nemi iki taraflı kapatıp zatürre olursunuz o yüzden sadece tek tarafınıza sürmeniz gerekir.

her sene kullandığım vazgeçilmezim anneannemden miras kalan şey.

biz çocukluğumuzda hep onu kullandık hiçbir yan etkisi zararı yok süper bir şey.

ayrıca herhangi bir yerinizi yaktıysanız oraya hemen sürün acısını hafifletiyor.

darbe sonucu etkisini defalarca test ettim. doğruluğuna şahidim.

çocuğunuz düştüğü zaman sürebilirsiniz. morarma olmuyor şişmiyor.morarmaya ve sislige ne iyi gelir

oğlumun eli yanmıştı ütüden yanan yere vicks krem sür dediler oğlum çok ağlıyordu sürünce ağlamayı kesti yani
yanıkara da iyi geliyor.

ben ayak tabanlarıma sürdüm gerçekten öksürük kesildi kaç kişiye söylemişsem sonuç çok iyiydi diğerlerini
de deneyeceğim teşekkürler.

gece öksürüğünü kestiği bizzat deneyimlenmiştir kışın başucu ilacımız yaşasın vicks krem.

bel fıtığında cok işe yarıyor.

özellikle soğuk algınlığına iyi geldiğini biliyordum. diğerleri artısı oldu. Teşekkürler.

* ısıtıcı etkisi nedeniyle hamilelikte uygun olmayabilir bence.

arı sokmasında da etkilidir.tavsiye ederim.

ben aynen uygulamıştım başucumdan hiç eksik olmaz ben bişey ekliyeyim dizim çok ağrıyodu dedimki her şeye iyi
gelen buna da iyi gelir vicks krem ile ovaladım ağrım gitti.

mobilyaları da silin tozlanmaz kolay.

ruh ve sinir hastalıklarına da çok iyi geldiği doğrudur.

kaynar suyun içerisine bir kaşık vicks krem atıp üzerinizi battaniyeyle örtüp 5 10 dk. arası derin nefes alırsanız
solunum yollarını rahatlatmış olup soğuk algınlığından kurtulursunuz.

ben kullanıyorum ve gerçekten çok faydasını gördüm küçücük kızım düştü ve dudağı şişti hemen sürüdüm ve 1 saat içinde şişliği de indi hiçbir şeyi kalmadı…

yanıklarda etkili acısını alır ve iz kalmasını engeller.

* vicks krem yüzünden bir buçuk yaşındaki kızımın karaciğeri iflas ediyordu.

bu benim evimde hiç eksik etmediğim ilacım ayaklarıma belime sürüyorum ağrılarım yok oluyor valla.

çok doğru canım, evimizin baş tacı .

vicks merhemi içeriği ile yukarıda bahsedilen endikasyonlara iyi geldiğini ben de bilmiyorum ve
katılıyorum.

* almanya’da çocuklara vicks krem önermiyorlar neden bende bilmiyorum kararsız kaldım.

katılıyorum bende hem solunum hem de uyku sorunu var ikisine de faydası oldu.

uzak doğuda birçok çeşidi var ve çok kullanılıyor özelikle arı sinek böcek sokmalarına karşı kaşıntıyı ve acıyı
alıyor her derde deva.sivrisinek isirigi sisliği nasil gecer-vicks krem

benim çocuğumda sinek ısırığına alerji vardı sinek ısırdığında oluşan şişliklere doktor dahi inanamadı. sinek
ısırdığını fark ettiğim gibi sürdüğümde sislikler oluşmadı ve enfeksiyon da  apmadı büyüdükçe alerjiden de kurtuldu tavsiye ederim kesinlikle.

evimde daima bulundururum annem zamanında bize uygulardı bende şimdi çocuklarıma uyguluyorum. tavsiye ederim.

artık bebekler içinde ayrı Vicks Krem var.

ben denedim inanılmaz faydası var. göğsümü üşüyorum zaman göğüste batman olurdu sürdüğü anda geçerdi ve
tırnak mantarını geçirdi.

*çok küçük olan bebeklerde boyun ve göğüs altına sürmeleri önerilmiyor. yoğun kokusu bebeklerin nefes almasını
engelliyor.

annem bize kullandı bende çocuklarıma ve torunlarıma 3 üncü kuşak.

ben zaten biliyor ve uyguluyorum bel ağrısı ve boyun kas ağrılarına karşı.

*bebeklerde ayak taban altına sürülmesi gerekir uykudan önce ve üstüne çorap giyilmesi öksürük ve nefeslerine iyi gelir 3 gün günde bir defa yatmadan önce azar şekilde iki ayağa, kesinlikle göğse ve burun altlarına bebeklerde çok sakıncalı ve tehlikelidir sürmeyiniz.

Vicks Krem huzursuz bacak sendromuna iyi geliyor.

* yalnız 2 yas altındaki çocukların soluması durumunda ciğerleri parçalama riski var ben çocuğum 1 yaşındayken denemiştim bilmeden çocuk sabaha kadar çığlıklar içinde kıpkırmızı kesildi.

gece topuk çatlaklarına sürün çorap giyerek yatın en derin olanları bile 5 -8 gün arasında yok olacaktır.
abartmadan kullanıldığında gerçekten ise yarıyor…” devamını oku >>

vicks krem cesitleri-kullananlarin yorumlari

Tags

Related Articles

15 Yorumlar

  1. BENİM X BÖLGEMDE KÜÇÜK PARÇAKAR OLUŞTU ALMANYADA DOKTORA GİTTİM İLAÇ KULLANDIM DAHADA ÇOĞALDI ĮKİ KERE AMELİYAT OLDUM HER SEFERİNDE DAHADA AZDI AKLIMA GELDİ BÜYÜK TEYZEMİZ EBEYEDE GEBEYEDE VİXS DERDİ DENEYEYİM NE KAYBEDERİM DEDİM ZATEN İYİCE AZMIŞ BACAKLARIMA KADAR GELMİŞTİ 1HAFTADA KURUTTU DOKTORUMA DEDİM BUNDAN SONRA BENDE TAVSİYE EDECEĞİM DEDİ

    1. sevgili suzan,
      ilk kez duyduğum için bilmiyorum malesef. fakat hepsi gerçek kullanıcı yorumları. derlerken özellikle dikkat ettim buna.

  2. Bence bide buba bakın derim ve beni daha kötü etti krem öksürüğümü daha cok coğalttı ciğerlerim zökülecek gbi oldu tahriş olms gbiydi içim soluyarak kullnmstm ben 2 ayda gecmedi doktor zatüreye cevirebilir demişti son haddesinde artk. Ve bakın paylasıma cocuk ölmüş yani aslnda bilinöszce kullanmamak gerek benim Gözümü genzimi cok fena yakmstı yinede size kalms bir durum arkadaslar

  3. Sevgili yasemin, iste bu sebeple direkt yorumlari vermeyi tercih ettim bu yazimada. Deneyiminizi paylastiginiz icin tesekkur ederiz.

  4. Sevgili kozmik bakım benim ayak tırnağımda tırnak kalınlaşması var mantara dönüşmesinden korkuyorum ki böyle giderse dönüşecek,vicks'i nasıl ve hangi günlerde kullanmam daha etkili olur ?

  5. sevgili selin böyle durumlarda günlük düzenli kullanım şarttır. fakat başlama tarihi derseniz yarın akşama doğru başlamanız etkiyi hızlandırır ve güçlendirir. ayrıca eski bir kaynakta her cuma düzenli tırnak kesimi önerildiğini görmüştüm böyle durumlar için. buna da devam edebilirsiniz. zararı olmaz nasılsa.
    şifa diliyorum.

    1. Teşekkür ederim Kozmikçiğimm 🙂 tırnağıma sürüp saracak mıyım nasıl kullanmalıyım ? umarım faydasını görürüm bismillah deyip başlayacağım 🙁

    2. sarmaya gerek yok sevgili selinnn, pamuklu bir çorap giyip uyuyabilirsiniz. fakat sürdükten sonra ellerinizi iyice yıkayın, yanlışlıkla göze temas etmesin. şifa olsun 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close