GÜZELLİKSAÇ BAKIMI

Saç Açıcı Oryalin ve Boya İşleminin Verdiği Zararı Nasıl Önleyebiliriz? İşte yöntemi!

Biz kadınlar saçlarımıza uygulanan boyaların ve açıcıların saç tellerimize verdiği zararı başka hiçbir şeyle mümkün kılamayız herhalde!
Oysa hem röfle hem de boya işlemini yapıp, saçlarımızın işlem öncesindeki kadar sağlıklı kalması mümkün!

Bunu nasıl başaracağımızı beş yıldır bizimle yürüyen, ailemizin en eski üyelerinden Merve YILDIZ yazdı. Uyguladığı yöntemi ve deneyimlerini samimiyetle paylaştığı için sonsuz teşekkürler! 🙂

“Hindistan cevizi yağının ciltteki etkileri tartışıla dursun biz bugün kabında katı duran dokununca eriyiveren bu yağın saç boyarken nasıl sihirli değneğe dönüştürülebileceğini konuşalım.

Kozmik Bakım’ın her aşamasında mümkün olduğunca yanında olup, en hararetli deneği olarak saç boyama günlerinin gücünü arkama alarak saçlarımı aklınıza gelebilecek her renge boyamaya başladım.

Ama Kozmik Bakım ile tanışma öncesinde saçıma açıcı uygulama deneyimim olmuştu. Deneyim dediysem; saçlarımı açtım, aman o da ne, lepiska saçlarım makarna gibi uzadı, süpürge gibi çatallandı, kül gibi döküldü şeklinde değil.

Açıcıyı kapalı şişede karıştırıp çalkalama gafletinde bulundum ve kapağı açtığım an odamın simsiyah perdesine fışkırmasını çığlıklar atarak, şok içinde izledim. Perdeye olanlardan sonra açıcının adı geçmeyen evimizde yıllar geçti ve ben kat kat boya olan koyu renk saçımı mora boyamaya karar verdim.

Turuncu, kırmızı, lacivert, siyah, kahverengi; üst üste boyanmış saçlarımı açmaktan başka çarem yoktu.

Bir hafta kadar açıcı araştırıp gidip aldım ama cesaret edemeyince üstüne bir ay da saçlarıma zarar vermeden açma yollarını araştırdım ve kendimi dualar ederek nemli saçıma hindistan cevizi yağı sürerken buldum.

Yarım saat hindistan cevizi yağıyla kucaklaşan saçlarıma ağlamaklı, titrek ellerle korka korka açıcı sürdüm ve 1 saat kadar bekledim! Hindistan cevizi yağı açıcının etkisini yavaşlatıyor efendim, battı balık yan gider dediğimden değil yani o kadar uzun beklemem.

1 saat sonrasında saçlarımı yıkadım kuruttum ve saçlarımın parlaklığından kör oldum. Zerre yıpranma yoktu! Ama istediğim platin rengi yerine çiğ bir turuncu kafayla kaldım ve iki hafta boyunca bakım yaptıktan
sonra yine aynı işlemleri tekrarladım ve yine mucize!

Sapsarı, pırıl pırıl, sağlıklı saçlar… Üstelik o yalan dolan reklamlardaki gibi de değil gerçek! Bir hafta zor dayandıktan sonra mora boyadım ve ondan beri her defasında hindistan cevizi yağı sürüp yarım saat
bekledikten sonra saçlarımı boyuyorum.

Evet sadece açıcı için değil, hangi renk olursa olsun boyamada yıpranma olmaması için aynı işlemleri tekrarlayabilirsiniz.

Bütün bunları yaparken de yazarken de tek sebebin Hindistan Cevizi Yağı olmadığın farkındayım. Küçülen ayda da büyüyen ayda da her saç kesiminde uçlardan alıyorum. Lütfen siz de bunun farkında olarak Pamuk
Prenseslik’ten Rapunzellik’ e adım atın.”

Merve YILDIZ

 

Şifa olması dileğimle:)

Sevgiyle ve güzel kalın!

Tags

Related Articles

68 Yorumlar

  1. Çok gerekli çok yerinde bir yazı olmuş teşekkür ediyorum.bir sorum olcak bende yarın saçlarımı boyamaya gitcem,sarıya boyatcam kuaförde yaptırdığım için önceden sürme şansım yok,boyama işleminden sonra yapsam olmaz mı?

  2. Kozmik bakımın verdiği saç bakım günleri ve saç kesim günlerini sıkı sıkı takip edip uyguladığımda aldığım sonuç çok güzel oluyor 🙂 Ama 1 senedir bakım ve takip işini bırakmıştım aşırı saç dökülmemden ötürü. Şimdi tam geri dönmüşken bu yazı dizisi çok iyi geldi 🙂 Benim de kızıl yıpranmış saçlarım var. Her ay boyuyorum malum diplerden kahverengi saçlarım çıkıyor hemen. Sorun şu: hangi yağ?
    Katı Hindistan Cevizi Yağı mı? Çünkü değişik değişik yağlar görüyorum ve bugüne kadar hiç hindistan cevizi yağı almadım. Belli bi marka verin diye zorlamıyorum KATI hindistan cevizi yağı yazanlar öncelikli tercihimiz mi olsun 🙂

    1. Katı veya sıvı diye H. cevizi olmaz. Ancak 24-25 derece civarında donar veya erir. İşte bu duruma halk arasında katı veya sıvı derler. Yani alacağınız yerdeki H. cevizi yağı erimiş de olabilir, donmuş da olabilir. Ama benim size tavsiyem H. cevizinden önce saçlara katkısız keratin yükleyin ondan sonra yağ bakımı yapın, muhteşem saçlar sizi bekliyor olacak. o da likid keratin botoksu ile en iyi netice alınıyor.

    2. Sebahat hanım merhaba, gercekten sizin yorumunuza bakarak ben de liquid keratin markasından katkısız keratin aldım. resmen saçım dirildi diyebilirim. fakat hindistan cevizi de saçımı pamuk gibi yumuşacık ve de parlak yaptı, her ıkısı de mucize gibi, cok teşekkur ederım.

  3. faydalı bulmanıza sevindim sevgili cimcime, önemli ve öncelikli olan ihtiyaca yönelik paylaşımlar 🙂 malesef boyama öncesinde uygulanıyor fakat madem imkanınız yok, en azından boyama sonrası bakım olur. şifa olsun.

  4. mutlu olmanız beni de mutlu etti sevgili nurten, şifa olsun 🙂
    görseldeki gibi, katı olanı kullanmanız gerekiyor. bize yazmayı ihmal etmeyin, sevgiler:)

  5. evet, durulama yapılmıyor, sevgili hatice. fakat koyu renk boyalar için net bir cevap veremiyorum. yazıyı bizler için hazırlayan sevgili merve'nin cevabını bekleyelim emin olmak için. sevgiler:)

  6. Af edersiniz yazdiklariniizi okudum fakat anlayamadigim sudur. Hindistan cevizini kirinca icndeki suyumu surecegiz ?! Beyaz kisimda erime olmasi mumkun degilde ! Devamli aldigim icin biliyorum ! Bilgilrndirirseniz sevinirim .Saygilarimla :))

  7. Hindistan cevizi yağının ciltteki etkileri tartışıla dursun biz bugün kabında katı duran dokununca eriyiveren bu yağın saç boyarken nasıl sihirli değneğe.Burasini anlayamadim sebep erime olmamasi.Nasil yaga dunusturecegiz ? Bilgilendirirseniz simdiden tsk ederim.

  8. sevgili Catherine aric, hindistan cevizi yağını evde yapmıyoruz, zaten piyasada satılan bir yağ. aktarlardan temin edebilirsiniz. katı olan türünü almalısınız. şifa olsun:)

  9. sevgili kozmik bakım az önce dışarı çıktım ve bütün malzemeleri aldım. hindistan cevizi yağı, saçım çok olduğu için iki paket renk açıcı ve üç paket şarap kızılı boya.uzun zamandır saçlarımın rengini değiştirmek istiyordum ama cesaret edemiyordum yıpranır diye.saçlarım koyu kahve tonlarında ve kızıl yapmak istiyorum. bakalım nasıl olacak çok merak ediyorum.akşam uygulamayı yapacam sonucu sizlerle paylaşırım.sevgili merveye çok teşekkür ediyorum paylaşımı için.

  10. Merhaba kozmik bakim. Size birsey danismak istiyorum saclari boyatmak icin istenmeyen tuylerde oldugu gibi yine mi ayin durumuna bakmaliyiz ayin kuculmesi mi tam halini almasi mi yani dolunay olmasi mi. Lutfen cevap verir misiniz saclarimi boyatmak icin sizden yanit bekliyorum hoscakalin…

    1. Özlem hanım merhaba,
      Saç boyatmak için ayın koç ya da aslan burcunda olduğu günleri tercih ediyoruz. Küçülmesi ve büyümesi önemli değil. Kozmik bakım yardımcı olacaktır. Ama ben de hatırladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım.
      "24 Ocak 2015 saat 15:31’den 26 Ocak 2015 saat 18:37’ye kadar Ay Koç Burcunda büyüyecek." Yani bu günler saç boyamak için uygun.

  11. Cok tesekkur ederim fullmoon cevabiniz icin. Eger ben bu tarihlerde sacimi boyatamazsam subat ayi icin boyama icin uygun olan tarihlerin hepsini ogrenebilir miyim

  12. Ve cok merak ediyorum ayin durumu ve bizlere olan faydalarini bu kadar iyi bilmenize yardimci olan kitap vs. Mi eger oyleyse beni de bu konularda bilgilendirir misiniz ozellikle istenmeyen tuyler hakkinda. Eger beni bilgilendirirseniz cok mutlu olurum

  13. sevgili fullmoon çok güzel açıklamış sevgili özlem. şubat takvimini henüz hazırlamadım, ay sonunda hazırlıyorum fakat 2-3-21-22 şubat olacaktır.
    digger konuya gelirsek sevgili özlem bu yola çıktığımdan beri yanımda olan arkadaşlarımızdan biri olan fullmoon unda hatırlayacağı gibi saç bakımı ve özellikle epilasyon konularında yetmişin üzerinde gönüllü arkadaşımızın yardımıyla ortaya çıkan bir çalışmadır bu. bir kez daha teşekkür etmek isterim yeri gelmişken destekleri için. dolayısıyla bu kadar konuya hakim olmamın nedeni uzun süredir konuyla ilgili yaptığım çalışmalar. şu an küçük bir ara verdim fakat farklı konularda çalışmaya devam edeceğim. epilasyon konusundaki temel bilgi dolunayla yeni ay arasında yapılması gerektiği idi. başka bir ifade ile büyüyen ay fazında epilasyon yapılmaması gerektiği. diger bir bilgi ise dolunayda yapılmasının iyi sonuçlar verdiği idi ki ben de bu bilgiyle yola çıkmıştım.
    tarım, temizlik, sağlık gibi konularda bazı bilgiler mevcuttu nete. şu an adres hatırlamıyorum. araştırırsanız elde edersiniz muhakkak. bu konuların neredeyse tamamı blogta derli toplu bir bir şekilde yer alıyor zaten.
    ay takviminde cümle sonlarındaki detaylar bölümüne tıklarsanız ulaşabilirsiniz. en yüksek faydayı görmeniz dileğiyle.

  14. kozmikçim bütün ayrıntılarıyla yazdığım saç açma işlemim önizlemeye basınca kayboldu. yeniden özet geçiyorum. öncelikle himdistan cevizi yağını saçlarıma sürdüm.sonra boyalarımı açıcılarımı alıp komşuya geçtim.2 paket açıcı kullandık saçlarıma. paketin üstünde 35 dakikayı kesinlikle geçirmeyin diye uyarı yazdığından ve bende evde ilk açma işlemini yaptığım için bir saat beklemeye cesaret edemedim.35 dk lık beklemeden sonra güzelce yıkadım kuruladım. saçlarım oldu açık turuncu. sonra boyama işlemine geçtik 3 paket boya nerdeyse yetmiyordu.boyadık 40 dakika bekledim yıkadım kuruladım.saçımın rengi tam istediğim gibi olmuştu şarap kızılı ve pırıl pırıl. çok teşekkür ediyorum paylaşımınız için.

  15. ben teşekkür ederim sonuçlarınızı paylaştığınız için sevgili promises:) bu sonuç bildiren ilk mesaj, dolayısıyla önemli bizim için. sonucun istediğiniz gibi olması beni de çok mutlu etti. yıpranma yok değil mi?

  16. hindistan cevizini sürüp yarım saat sonra boyuyorsunuz. kuzenim kuaförde saçlarıma ombre yapacak saçlarım boyadan yıpranmış halde.şimdi kuaförde yarım saat önce indistan cevizi yagı sürsem nasıl olur? bütün saça mı yoksa sadece uçlara mı? bir de boyanın tutması renk konusunda sorun olur mu?iyice tutar mu yahu? soru yağmuruna tuttum hoşgörün 🙂

    1. ne demek sevgili aysu 🙂
      kuaförde de uygulanabilir elbette. boyanın ve açıcının uygulandığı tüm bölgeyi kapsamalı. uygulayan ve bu yazıyı hazırlayan arkadaşımız renk konusunda sorun yaşamıyor, fotolarını gördüm. umarım siz de memnun kalırsınız. özellikle boya için kullundığımız koç ve aslan günlerini değerlendirin işlem için.

  17. Sevgili kozmik bakim.aşağıda belirttigim tarihlerde arı poleni maskesi uygulayın demişsiniz fakat tarih göremedim. Yardımcı olur musunuz rica etsem

  18. Sevgili kozmik bakim.aşağıda belirttigim tarihlerde arı poleni maskesi uygulayın demişsiniz fakat tarih göremedim. Yardımcı olur musunuz rica etsem

    1. sevgili tuba,
      facebookta bir önceki gönderide belirttiğim bir zaman aralı vardı. o zamanı geçtik malesef. fakat yarın da uygulayabilirsiniz. sonrasında da koç günlerini değerlendirin( 1 eylül )
      şifa olmasını diliyorum 🙂

  19. sevgili kozmik bakım ben saçlarımı açıcam ama saçımın daha az zarar görmesi için hangi markanın açıcısını kullanmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim iyi çalışmalar diliyorum 🙂

  20. Merhabalar. Benim saçlarım hiç işlem görmedi ve ince telli kuaföre gidicem ve gitmeden bi gün önce yapsam yıpranma yine azalır mi yardimci olursaniz sevinirm. Ve oryalle açılacak?

  21. merhaba sevgili gonca,
    yukarıda bahsedilen sonucu almanız için hemen işlem öncesinde uygulamak gerekir. sizin bahsettiğiniz şekilde belki etkisi olur fakat hissedilir bir bir etki olur mu bilemiyorum.
    sevgiler..

  22. Sevgili kozmik bakım benimde bir sorum olacak.. saclarim platin sariydi. Uzerine kizil boyadim akti turuncu sari arasi bir renk kaldi. Diplerimden kendi rengim (koyu kumral) yaklasik 5cm falan cikti 2ayda. Boyamak icin değil de boyamadanda bunu surersek sac rengimiz açılıyor mu?

    1. yağdan bahsediyorsanız malesef açmaz sevgili gamze. anlayabildim mi emin değilim aslında fakat açıcı ise kastettiğiniz saçınızı açar elbette fakat dipleriniz sarı, uçlar turuncu olur.

  23. Merhabalar, dün denedim. Siyah renk kullanıyorum,saçlarım aşırı kuru, aşırı cansız, aşırı zayıf ve seyrek olduğu için yıllar önce organik, amonyaksız boyalara geçtim. Yaklaşık 1 yıldır da Organic Natural Colors kullanıyorum. Organik olduğu için yağla uygulama tutar mı, işe yarar mı emin değildim ama yine de denemek istedim. Boya normalde bone takıp 10 dk ısı uygulanarak 40 dk beklenerek uygulanıyor. Hindistan cevizi yağını da 1-2 saat öncesinden sürüp bone takarak beklettim. Ardından boya işlemini uyguladım ve sonuç evet boya tuttu. Fakat saçlarımda öyle farklı bir yumuşaklık olmadı. Hala rutin boya sonrası olan sertlik var. Yani açıkçası pek farkını yaşamadım. Hindistan cevizi yağını zaten haftada 1 uyguluyordum. Yine de uygulama bence denenebilir, diğer kişilerde daha güzel sonuç alınabilir. Merak ettiğim boyanın dayanıklılığı olacak, normalde 2 ayda 1 boyuyorum, bakalım boya dayanacak mı yoksa kısa sürede mi akacak.Herkese selamlar. Kozmik bakım öpüyorum 🙂

    1. sevgili öz merhaba 🙂
      sonuçları bizimle de paylaşın lütfen. fakat hemen belirteyim ve sorayım,uygulamanın asıl amacı yanmayı ve yıpranmayı önlemek. bu konuda gözlemleriniz nasıl?
      ben de sizi öpüyorum 🙂 <3

  24. Merhabalar, Yine bir deneme yaptım ve soluğu burada aldım 🙂 Yorumlarda en baştan 3. yorum Sebahat Çetin keratin sonrası hindistan cevizi yağını önermişti. DoaKozmetik'ten saf keratini aldım, Sebahat Çetin sıvı olanı önermiş ama bendeki sıvı değil krem formunda olanı almışım, yine de deneyeyim dedim. Saç boylarına keratini sürdüm (diplere çok getirmeden, gliserin gibi diplere sürülmüyordu diye hatırlıyorum ama emin değilim) 1-2 saat beklettim, ardından hindistan cevizi yağını diplere masaj yaparak, saç boy ve uçlara da sürerek bone takip 2-3 saat beklettim. Ve şuan şoklardayım diyebilirim. O kadar yıldır hindistan cevizi yağını saçlarıma kullanırım, ben böyle bir sonuç görmedim. Seyrek saçlarımın her teli ayrı hacimlendi sanki. Dolgunluk, hacim, yumuşaklık inanılmaz. Kesinlikle herkese denemesini tavsiye ediyorum, benim saçlarıma bile iyi geldiyse yanmış yıpranmış hemen herkesin saçlarını kısa sürede toparlayacaktır diye düşünüyorum. Birkaç gün sonra tekrar yapacağım, elimdeki keratin bitince birde sıvısını alır denerim. Tek merak ettiğim keratin diplere uygulanabiliyor mu ? onu öğrenmek isterdim, birazdan araştıracağım.

    Kozmik Bakım, sorunuzu geç yanıtlıyorum ama boya ile yağ uygulamamda yıpranmayı önleyemedi sanki, çünkü boyadan sonraki günlerde saçlarım o kadar sert, haşır huşurdu ki bana bir artısı olmadı gibi ama beni baz almasak daha iyi olur. Onun haricinde boya tutuyor ve beyazlar kapanıyor, o yüzden benim için bir eksisi de yok. Akma süresinde fark var mı bu ay içinde anlarım, sonraki boyamamda yine bu şekilde boyayabilirim, zararı yok sonuçta 🙂 Selamlar…

  25. merhaba sevgili öz,
    her konuda olduğu gibi bu uygulamada da istisnalar olabiliyor demek ki. uygulamayı bizim için yazan arkadaşımızın saçlarının durumu oldukça etkileyici. o kadar sık işlem gördü ki ben bile endişelendim ve artık durmasını önerdim 🙂
    bahsettiğiniz işlem de aklımızın bir köşesinde yer etti, teşekkürler <3

  26. Sevgili kozmik merhaba 🙂 Ben de yaklaşık 2 ay önce bu konuda deneyim yaşadım saçlarıma koç günlerinde açıcı ve boya uyguladım sonuç olarak henüz istediğim sarı değil fakat turuncu oldu buna rağmen yıpranma olmadı..Bu ay aynı uygulamayı tekrar yapacağım ama aslan günlerinde deneyeceğim umarım istediğim platine kavuşurum.Sormak istediğim şu ; yıpranmayı engellemek için boyama esnasında oksidana saç kremi eklemeyi hangi ölçüde yapabilirim bilgilendirebilir misiniz?

  27. Bir de şunu soracağım; aslan günlerinde bi akşam hindistan cevizi yağı ve açıcı, ertesi akşam yine hindistan cevizi yağı ve boya kullanacağım bu şekilde daha az yıpranma olur mu acaba?

  28. Merhabalar:) Aslan burcu günlerinde ardarda iki akşam birinde oryal, diğerinde de boya uygulaması ama öncelerinde de hindistan cevizi yağı sürdüm..Her ikisinde de etki yavaş olsa bile pırıl pırıl ve hiç yıpranmamış saçlarıma bakarken buldum kendimi..Gerçekten boya işleminin bana bi zararı olmadı banyoda saç kremi sürme ihtiyacım dışında..Çok teşekkür ederim sevgili kozmik 🙂

    1. ben teşekkür ederim, duyduğunuz güven için <3
      sonuçları da duymak böyle, benim için büyük mutluluk. saçlarınızın size minnettarlığını ve mutluluğunu tahmin bile edemiyorum 🙂

  29. Arkadaşlar, ben çok çok daha mükemmel bir uygulama buldum. Resmen mucize gibi bir bakım yapıyorum. Röfleden kuruyan saçlarımdan eser kalmadı hepsi düzeldi. Önce keratini yükledim, bir gece beklettim, sabah duruladım, üzerine de hindistan cevizi maske yaptım. bir saat sonra yıkadım. Röfle yapmak için Doğru kuaföre gittim. Kuaförüm şok geçirdi. Kaynak saç takmışım sandı, bir türlü inanamadı. Sonra röfleye başladı, daha önce korkarak yapardı ve pek röfle yapmak istemezdi, saçlarım iyice incelmişti. İşlem bitti ve ikinci kez şok geçirdi, saçlarımda yıpranma olmayınca ne kullandığımı sordu. Ben de keratin yükledim ve hindistancevizi maskesi yaptım dedim. Fakat bu kimyasal içermeyen saf Katkısız Keratin olması çok önemli, yoksa kuaförlerde yapılan değil, buna çok dikkat etmenizi öneririm.

  30. Meryem hanım kullandığınız saf keratin markası nedir acaba ben de saf keratin arayışındayım lütfen cevabınızı merakla bekliyorum��hindistan cevizi yagini nerden aldiniz markası nedir acaba

  31. keratinbakim.com adresinde tüm ürünler katkısız ve saf keratinin alası var. İlk defa böyle güzel bir site gördüm hayatımda.

    1. en doğru gün aslan günleri sevgili gul. saçınız çok yıpranmışsa ve tekrar etmeniz gerekirse yine aslan günlerini bekleyin. daha sık tekrarlamak isterseniz koç günlerini de değerlendirebilirsiniz.
      şifa olsun 🙂

    1. yağların kullanımı kuşkuya neden olduğu ve pek tercih edilmediği için cilt üzerindeki etkileri hakkında derin bir araştırma yapmadım sevgili minnoş. fakat peeling olarak; diz, dirsek, topuk bakımı için, tırnak bakımı için vb. durumlarda kullanımı en çok bilinen özellikleri.
      sevgiler..

  32. Normalde herzaman papatya sarısına boyarim saclarimi hala oyleler.Ama bi hata yapip sadece ön kısmına toz acici kullandim renk vermek icin nu seferde platin oldu nasil bu kadar acildi bilmiyorum.Sacimin diger kisimlarindan cok fazla acik ve kotu duruyor.Lutfen yardimci olun tekrar papatya sarisina nasil donebilirim? Veya toz acici akarmi? Platin oldu akacagini sanmiyorum ama ne yapmam gerek nolur yardim edin

    1. açıcı renk vermediği için, saçın rengini alarak açtığı için akma söz konusu olamaz tahmin ettiğiniz gibi sevgili merve. ancak istediğiniz renge boyayabilirsiniz o bölümü.

    2. Selamlar şikayetinizi gördüm saçınızı bitkisel kürlerle toparlayıp istediğiniz renke kavuşabiliriz öncelikle saçınızın sağlıklı renk alması için bitkisel ürünlerimizle bakıma ihtiyacı vardır. byserhatyalçın instigram hesabıma size yardimci olacağım.

    3. Merhaba Kozmik Bakım. Müsadenizle uzman kuaför olarak bir tecrübemi paylaşmak isterim. Saç rengi açma, röfle, platin, ombre düzleştirme gibi işlemlerde hem saçın ten rengine ve kişiye göre en ideal rengi tuttturmak çok çok önemli bir konu. Ayrıca saçı yıpratıcı işlemlere karşı katkısız keratin yükleyerek korumak ve onarmak şart. Bunun için size ve herkese 532 716 79 03 whatsapp üzerinden ücretsiz yardımcı olurum. Ya da byserhatyalçın instigram hesabımdan size yardimci olacağım. Yoksa bazılarınız saçınıza yazık edebilirsiniz. Uzman Kuaför S. Y.

    4. merhaba sevgili Ayşegül,
      elbette uzman tavsiyelerinden çok mutlu olurum özellikle arkadaşlarımız adına. keşke burada da bir köşeniz olsa. size uygun olursa ben seve seve bir alan açarım sizin için.
      sevgiler <3

  33. sevgili lamseri,
    yüksek tansiyon gibi bir sorununuz yoksa alkali su tüketmeye başlayın. aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
    https://www.kozmikbakim.net/2013/12/alkali-su-ve-karbonat-mucizesi-sodyum.html

    ayrıca aşağıdaki linkten ulaşacağınız sayfanın sonuna eski bir yorumu ekledim. buradaki uygulama şekli sizin rahatsızlığınız için de faydalı olacaktır.
    https://www.kozmikbakim.net/2014/12/no-poo-yontemi-sampuansz-sac-ykama.html

    şifa diliyorum..

  34. 2 ay önce röfle yaptırdım elbette saçlarım hem kurudu hem yandı hem de ıslakken çekince lastik gibi uzamaya başladı. Denemediğim ürün kalmadı tam mecburen kısacık kestirmeye karar vermişken liquid keratin evde uygulanan keratin seti ve hindistan cevizi yağı ikilisi imdadıma yetişti. şiddetle tavsiye ederim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close