GÜZELLİKSAÇ BAKIMI

Saç Kınası Nasıl Hazırlanır? / Dogal Saç Boyası Tarifi

Kimyasal saç boyalarının saça verdiği zarardan şikayetçiyseniz ve bu boyalara alternatif, doğal bir yöntem arıyorsanız bulabileceğiniz en doğal boyadır kına.

Kimyasal saç boyaları saçın doğal yapısını bozarak matlaşmaya, sertleşmeye; dolayısıyla yıpranmaya ve kırılmalara neden olurken kına bunun aksine saçın doğal yapısına zarar vermez;  yumuşaklık, ışıltı ve hacim kazandırır; saç
kremi ihtiyacını ortadan kaldırır.

Kınada kimyasal boyalar kadar renk seçeneği bulmak mümkün olmasa da hazırlama sırasında içerisine katılan malzemelerle farklı renk tonları elde edilebilir.

Bu yazıyı yayına almadan önce farklı forumlarda uygulayanların yorumlarına baktım biraz. Aktarlarda farklı renk seçenekleriyle sunulan ve hazır halde satılan hint kınalarıyla ilgili fazlaca şikayet olduğunu gördüm. Buradan yola çıkarak rahatlıkla söyleyebilirim ki tercih edeceğiniz kına hint kınası değil, klasik yeşil kına olmalı.

Bazılarınızın bildiği gibi geçtiğimiz hafta bu konu hakkında konuşurken Kübra Hanım da bize katılmış ve büyük bir incelikle kendi tarifini bizlerle paylaşmıştı. Tarifi sadece saç boyamaya yönelik değil, aynı zamanda saça bakım yapan yüksek kalitede bir tarif. Bütçenize ve ihtiyacınıza göre bakım malzemelerini arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.

Sözü fazla uzatmadan Kübra Hanım’ın tarifini kendi anlatımıyla direkt aktarıyorum; şifa olması ve sonuçlarıyla çok mutlu etmesi dileğiyle elbette:)

 “ Tarifim koyu tonlu kına rengi elde etmek isteyenlere göredir. Siyaha yakın saçlara sadece parlaklık, canlılık verir ve güneşte kendini gösterir. Koyu kumralsanız abanoz rengine yakın bordomsu bir kızıl oluyor. Rengi tarif etmem imkansız çünkü boya renkleri gibi tek tonlu değil. Saçın kendi rengiyle de bütünleştiği için boyadan farklı bir kızıllık veriyor kına.

Son tarifimde kullandığım malzemeler:

– 1 dolu yemek kaşığı gelincik kurusu (aktarlardan temin edebilirsiniz)

– Bir iki parça yeşil ceviz kabuğu
– 1 kaşık ceviz yaprağı

* Bu üç malzemeyi bir buçuk su bardağı suyla kaynattım. suyun rengi kopkoyu olduğunda altını kapattım
ve ılımasını bekledim.

– Karanfil küründe bahsettiğiniz gibi hazırladığım karanfilin suyu

– sabah çayından artan çay demi

* Bütün sıvıları birbirine ekliyorum.

– 200 gr kına (Bu miktarı göz kararından ölçerek buldum. Saçlarım uzun sayılır, omuzlarımdan aşağıda, o yüzden 200 g kadar kına tam geliyor ama daha kısa veya seyrek saçlıysanız daha az kına yetecektir)

– yarım limonun suyu (kınanın rengini vermesi için asit ortama ihtiyacı var)

– 1 yemek kaşığı badem yağı

– 1 yemek kaşığı zeytin yağı

– 1 çay k. argan yağı

– Bir kaç damla hindistan cevizi yağı

– 1 bepanthen ampul

– 1 evigen ampul

Önce kınayı geniş cam bir kaba koyarak en üstte yazdığım sıvı karışımıyla yavaş yavaş açıyorum. Kıvamı sürülebilecek ama akmayacak şekilde olmalı. Suyu yavaş yavaş katıyorum ki çok çok cıvık olmasın. Kıvamını bulduktan sonra içine besleyici yağları, limon uyunu ve vitamin ampullerini ekleyip iyice karıştırıyorum.

Şimdi uygulama aşaması:

Üstünüze koyu renkli bir giysi giymeniz daha iyi olur, tercihen eskilerden 🙂

Her iki elime de plastik eldiven takıyorum (yoksa ellerim tupturuncu oluyor) saç boyar gibi saçlarımı ayırarak sürüyorum. Öndeki beyazlarımın daha çok olduğu bölgeden başlıyorum. Tutam tutam aldığım saçlarıma kökten uca kadar iyice kınayı yedirip tam tepemde topluyorum. Tüm saçlarıma kına sürdükten sonra yaz mevsiminde
güneşte kışın saç kurutma makinesiyle dş kısmını kurutup bir tülbetle başımı sarıyorum. Kışın üstüne bir de bere takıyorum çünkü başım çok üşüyor 🙂

Bu şekilde sarılmış kafayla 8 saat kadar bekliyorum. İsteyen 1 gece falan da bekleyebilir. Benim
için gerçek bir işkence bu kısım 🙂

Yıkarken önce suyla kınayı tamamen akıtıp (hatta tararsanız kalan kına kırıntıları da kacaktır) sonra da bir kez şampuanlıyorum.

İki hafta kadar her banyoda biraz akar. o yüzden banyo sonrası saçınızı kurulayacağınız havluyu
kıymetlilerinizden seçmeyin 🙂 ve beyaz tshirt giymeyin :))) “

Kübra Kaya

Kınayla ilgili tecrübelerinizi ve sizi memnun eden tariflerinizi yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

Daha iyi sonuçlar almak ve daha uzun süre akmayan bir kına elde etmek için kına takviminden faydalanabilirsiniz. Üzerine dokunarak takvime gidebilirsiniz 👇

Saç boyama ve Kına Takvimi

Sevgiyle ve güzel kalın..

Tags

Related Articles

226 Yorumlar

    1. Sacimin siyah telleri koyu kahverengi oldu ama beyazlarim kirmizi renk oldu.guneste cok kotu duruyor.tum sacin ayni koyu ton olmasi icin ne yapmaliyim?

    2. Benim saçım koyu siyah.beyazlardan dolayı 1 yıldır kına yakıyorum. Su anda kızıl ama sicak çikolata onuda biraz sirke,limon suyu,zeytin yağı,zerdecal ve su koyup karıştırıyorum. En az 12 saat bekletiyorum.boylece sacımda sadece 3 saat bebekliyorlardı son durulamayı sirkeli suyla yapıyorum.rengini koruyor

  1. sevgili sinemaki, kidsin bu güzel tariften henüz haberdar değilken size bahsettiğim tarifi de ayrı bir başlıkta değil de burada vereyim. böylece tüm kına uygulamaları aynı sayfada olur.

    1 çorba kasesi kına
    1 yemek kaşığı çörekotu yağı
    çeviz kabuğu çayı (3-4 adet ceviz kabuğu 1,5 su bardağı su ile 10 dakika kaynatılarak hazırlanıyor)

    yağ ve çay kınanın rengini koyulaştırmak için kullanılıyor. ceviz kabuğu bulamazsanız yapraklarıyla da koyu kahve rengi bir çay elde edebilirsiniz.

    tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra kına bir sure dinlendiriliyor ve ardından uygulanıyor. bekleme süresi 5-6 saat kadar.

    daha ekonomik bir tarif tercih edenler için olsun bu tarifimiz de…

  2. hem bakım yapması hem kınanın rengini koyulaştırması için sevgili sinemaki. (özellikle evde yapılan çörekotu yağının rengi koyu olur)

  3. boyalı saça kına uygulanıyor fakat kına üzerine boya tutmuyor bildiğim kadarıyla. hep bu şekilde duyuyoruz sevgili özge fakat benim hiç kına deneyimim olmadı. deneyen arkadaşlarımızda fikir verirler sanıyorum bu konuda size.sevgiler:)

  4. bende sacimi koyulastirmak istiyorum daha siyah olmasini istiyorum tarifi aynen uygulamam mi gerekiyor yoksa baska bisey yapmam gerekiyor mu

  5. tarifimiz üyelerimizden kübra hanıma ait sevgili cnn. italik yazılmış olan bölüm direct kendi anlatımı. bu bölümün ilk paragrafında renkle ilgili bilgi vermiş fakat kendisinin de yazdığı gibi sizin saç renginize gore sonuç farklı olabilir. yine de koyu renk elde etmek isteyenler için en ideal tarif olduğunu düşünüyorum. biraz daha koyu olması için yağlardan birini çörekotu yağı ile değiştirebilirsiniz. evde yapıldığında bu yağ siyah bir renk alıyor. bu da kınanın rengini biraz daha değiştirecektir muhakkak. umarım sizde istediğiniz rengi elde edersiniz.sonucu bizimle de paylaşın lütfen, sevgiler:)

  6. birkaç yorumu görüntüleyemiyorum malesef. kınayla ilgili bir soru vardı. yanılmıyorsam üzerine boya tutup tutmadığıyla ilgiliydi. kınanın üzerine boyanın tutmadığı söyleniyor.
    diger soruları hatırlayamıyorum malesef..
    sevgiler.

  7. Simdi ev arkadasimla kendi kafamiza gore karisim yapip denedik ve sonuc super otesi oldu ozellikle benim saclarim inanilmaz gurlesti ve zaptedemiorm desem yeridir.ev arkadasimin kedi kuyugu gibi saclari vardi herkes ona saclarini yika yaglanmis derdi bi de rengi yanik gibi duruodu bende gel sana kina yapalim dedim tabii 2 gun bloglarda arastirma yaptm baska caresi yoktu:)tamam dedi ama su an dua edio bana saclari piril piril duruo parlak ve birazda hacim su an yeni sonuc aldik sonraki zamanlarda tekrar yapmayi planliorz:))

  8. merhaba. ben saclarımın renginden memnun olmadıgım icin kına fikri uygun geldi. uzun arastırmalarım sonucu bir kac fikir edindim.dün sacımın bir tutamına denedim. saclarım acık kestane gibi bir renkti. denedigim yer kızıl oldu. bazı merak ettiğim sorularım var. acaba daha koyu kızıl olması icin ne yapabilirim? dibim cıkınca nasıl kına yakabilirim? kına üstüne kına yakınca sac rengi acılır mı? son olarak bu elde ettigiim kızıl bir kac gün icinde koyulasacak mı? cevaplarsanız cok sevinirim 🙂

  9. sevgili özge, bu tarifte kullanılan çaylar rengin koyulaşmasını sağlamak için. kınayı sürülebilir hale getirmek için kullanılan çay ne kadar açık olursa kına o kadar kızıl olur.
    üst üste kına yakmk saç rengini açmaz aksine boya da olduğu gibi giderek belirgin ve koyu renk olur. bu nedenle renk farkı oluşmaması için tıpkı boya ile yapar gibi dip kınası yapmalısınız. zaman zaman da komple uygulama yaparsınız.
    şu an elde ettiğiniz renk kendiliğinde koyulaşmaz. yani elde ettiğiniz renk neyse o şekilde kalacaktır.
    sevgiler:)

  10. merhabalar benim saçlarım siyah ve uzun ben saçlarıma kına ile boyamak istiyorum fakat rengini ise kahverengi ya da kızıl yapmak istiyorum sizce nasıl bir sonuç alırım hangi renk elde etmiş olurum teşekkürler..

  11. sevgili hanife, bu konu da bir fikrim yok inanın. bildiğim kadarıyla kına siyah rengi açmıyor, sadece kızıllık veriyor fakat yine de kına kullanan arkadaşlarımıza bırakayım ben bu sorunuzun cevabını.

  12. sevgili kozmik merhabalar
    ben yine güzel haberlerle geldim 🙂 daha önce saçlarımı peşpeşe kızıla, sonra akıp durmasından bezdiğim için kahverengiye -2 kez üstüste- boyamıştım. o kadar boyama sonucu haliyle biraz yıpranmıştı ama bakımlarımız sağolsun az hasarla atlatmıştım. geçenlerde annem burdakine benzer bir kına tarifinden bahsediyodu, meğer yapmış o da saçlarına, sen de yap iyi olur besler dedi yaptım. benim zaten siyah gibi olmuştu saçlarım son boyada o yüzden kızıl olmaz ama en azından besler dedim, burda hanifenin de sorusuna cevap vermiş olayım rengi açmıyor hafif kızıl bir ışıltı veriyor sadece. geleyim sonuca 🙂 sonuç çok iyi kozmik bakım. arkadaşım görünce sen saçına ne yaptın daha sağlıklı görünüyor dedi. ki benim saçlarım uzundur uçları biraz elektriklenir. sevmezdi o arkadaş bu yüzden saçlarımı uzatmamı 🙂 neyse çok uzattım 🙂 bir haberim daha var onu da söyleyeyim. şampuanı bıraktım. duş jelini bıraktım. yüzüm için kullandığım cilt temizleyicilerini bıraktım. ne mi kullanıyorum? doğal zeytinyağlı sabun. hafif sarımsı grimsi beyaz rengi. edremitten gelmiş satın aldığım yere. dediğim gibi saçlarım uzun, taraması falan zor olur karışır keçe gibi olur diye korktum başta ama mucize gibi geldi saçlarıma inanır mısın.
    vücudum resmen böyle bir doğal tedaviye hasretmiş ki anında olumlu tepki verdi. tavsiye etsem mi herkese bilmiyorum ama ben çok memnun kaldım, yağ bakımlarını yaptıktan sonra sabunla yıkayınca hele… yumuşacık inanamazsın. mutluyum yani kısaca 🙂

  13. merhabalar…sitenizi yeni kesfedenlerdenim…emzirme donemi boyunca asırı derecede sac dokulmesi meydana geldi..çözum olarak aktardan sarımsak sampuanı yılan yagı ve kınayla hazırlanan bi karışım yaptırdım…sizin karışıma cok benziyo fakat benimkinde 4 adet kabuklu ceviz (yesil olmayanlarından )tarcın kahve vs..gibi değişik seyler vardı ..hee bu arada kınanın içine birazda hint kınası kariştırdı aktarcı…ne yazık ki umdugum sonucu bulamadım..şaclarım hala avuc avuc dökülüyo..beraberinde kepek problemimde devam ediyo..kısacası şaclarım keçeye benzıyo ince telli oldugundan…kısa oldugu içinde cok komik duruyo…gerek kozmetık ürünleri olsun gerek doğal ürünler denemediğim çare kalmadı..acil yardım bekliyorum 🙁 lutfeeenn 🙁

  14. sevgili ayşe merhaba, hoşgeldiniz:)
    öncelikle uygun günlerde mutlaka saç uçlarınızdan kesin.(en yakın tarih 3 mart) yine uygun günlerde maya maskesi uygulamanızı öneririm. bunlar saç tellerinizi güçlendirecektir. ayrıca karanfil kürü dökülme konusunda çok etkilidir. yorumlara da göz atmanızı öneririm. acil şifa diliyorum, sevgiler:)

  15. tam hatırlamıyorum aslında annemle yapmıştık, bildiğimiz yeşil toz kına vardı, biraz zerdeçal (rengi açıyormuş) bir markanın saç bakım yağı vardı karışım, badem yağı ve zeytinyağı koyduk, ceviz yaprağı kaynatmış annem daha önceki uygulamasından kalan suyu saklamış, ondan koyduk, çay demi koyduk,ben azcık zemzem koydum 😀 şifadır diye umarak 🙂 biraz da sirke eklemiştik çok az ama. başka malzeme varsa da hatırlamıyorum. ama asıl önemli ayrıntı malzemeleri karıştırdıktan sonra kınayı bir gece o şekilde bekletmek. saça sürmeden. öyle kendi kendine yani 😀 daha iyi tutuyormuş o zaman. biz de beklettik. ertesi gün ben saçımda 3 saat falan bekletmişimdir en fazla. dipten gelen kendi saçlarımın rengi değişti güzel bi kızıl kahve oldu, kalan saçlarımın da rengi yumuşadı çok çok az. siyah gibi olan o keskinlik gitti. sabun kullanmaya başladıktan sonra da biraz açıldı rengi. açmak isteyenler için faydalı olabilir diye söyliyim dedim

  16. Merhaba burda okuduklarım sanki içimde bi heyecan bi umut uyandırdı ben saçlarıma çok işlem yaptım açıcılar üst üste günde üç kere boyamalar düzleştiriciler ve daha niceleri 🙁 en son karamel yaptırmıtım saclarımı ama boya aktı ve saçım yeşile dönük kötü bi sarı oldu kuaföre gidecek bütcem o anlık olmadıgı ıcın evde boya alıp boyadım acık fındık kabuğu ve çikolata kahve aldım fakat sonuç siyaha yakın bi renk çıktı ama çamurlaştı sarılar kapanmamıstı bir hafta sonra tekrar boya vurdum ama saçlarımı çok daha fazla yıprattı ve saç diplerimde çok aşırı bir kaşıntı var 🙁 lütfen saçlarımın kaşıntısı için bir şey söyleyinde bide kına yakmak istiyorum rengin nasıl olacağını geçtim sadece sağlıklı bi saç istiyorum 🙁 15 gün oldu saçlarımı boyayalı ve boya kutusunun içinden 15. gün renk aktifleştiriciler cıkıyor onu henüz uygulamadım cevabınız benım için çok önemli lütfen yardım edin. Sevgiler, teşekkürler 🙂

  17. Merhabalar, Demin mesaj yazdım fakat sanırım gönderemedim emin olmak için tekrar gönderiyorum kusura bakmayın lütfen. Ablacım benım saçım gerçekten çok yıpranmış ince telli ve cansız bi saç açıcılar aynı gündee 3 kere boyamalar maşa düzleştirici derken böyle oldu. En son saçımı karamel tonlarına boyatmıştım fakat saçlarımda açıcı oldugu için tutmadı ve yeşile dönük çok kötü bi renk çıktı altından bende öyle dolaşmaktansa tekrar boyadım fakat o an kuaföre ayıracak bütcem olmadıgı ıcın evde kendım boyadım ama yine hoş olmadı sarılar tam kapanmadı çamurumsu bir görüntü oluştu bu işlemden bir hafta sonra tekrar boyadım saçlarımı şimdi sarılar kapandı sadece güneşte ışıltıymış gibi duruyo fakat saçlarım o kadar yıpranmış kı bir de saç diplerimde haddinden fazla kaşıntı var boyadan sonra oldu buna bir çözüm önerirmisin. En son çare olarak saçıma kına yakmak istiyorum çıkacak olan renk nasıl olur 15 gün önce boyamıştım saçlarımı en uygun zaman ne zamandır lütfen bilgi verin he bide boyaların içinden çıkan 15. gün renk aktifleştiriciler var ya onu kullanmam gerekiyor normalde amaa ben sizden cevap almadan kullanmak istemedim en doğru şekilde sizin tarafınızdan yönlendirileceğimi düşünüyorum. Sevgiler , teşekkürler

  18. sevgili gözde, sanıyorum saç derinizdeki aşırı kaşıntının tek sebebi aşırı kimyasala maruz kalması. kına yakmanız çözüm olabilir. rengini de sanıyorum ilk seferde oturtursunuz fakat olmazsa sonraki uygulamalarınızda oturacaktır. şu an kına için uygun günlerdeyiz, yazımı okumuşsunuzdur. sonraki uygun dönem de aslan günleri. ana sayfadaki ay takviminden tarihlere bakabilirsiniz. boya ve beraberinde kullanılan kimyasalları cildinize daha fazla zarar vermeden bırakınmanız daha doğru olur. ikinci bir tavsiyem de no poo yöntemi olacak. blogta bu konunun deylarını da bulabilirsiniz. şifa diliyorum:)

  19. sevgili zehra 12 martta başlayacak aslan günleri bunun için çok uygun. tam tarih ve saat aralıkları için ana sayfadaki ay takvimine bakmanızı rica edeceğim. sevgiler.

  20. merhabalarr,, ben de saçıma kına yakmak istiyorum.zaten hep saçımı kızıl tonlarına boyuyorum fakat benim saçımda beyaz var özellikle tam ön kısımda bir tutam bu beyaz turuncu tutarsa die korkuyorum bunun için bir öneriniz var mı ?

  21. ilk boyamanın ardından birkaç kez üst üste boyabilirsiniz beyaz kısmı sevgili solmaz. hazırladığınız kınanın bir kısmını bir sure saklayabilirsiniz buzdolabında.

  22. Sevgili kozmik bakım, bu reçete zannediyorum beyaz saçlar için pek uygun değil:(( yoksa yanılıyor muyum? Lütfen bana yanıldığımı; bu tarifi uyguladıktan sonra anneannem misali kıpkırmızı saçlara sahip olmayacağımı söyle.:)

  23. sevgili sibel, biz bu tarifi tamamen beyaz saçta denemek istiyorduk fakat uygun bir zaman yakalayamadık bir türlü. katkısız hazırlanmış bir kına kadar kırmızı bir renk elde edilmeyeceği aşikar fakat tonu hakkında net bir bilgi veremiyorum malesef.

  24. kına malzemesinin içine birazcık limon tuzu ve 1 kasık sirke koyarsanız duştan çıkınca hem havlunuz boyanmaz hemde sıcakta sacınız yogun kına kokmaz ben böyle yapıyorum

  25. sevgili Mustafa çağın, hint kınasının su değil de limon suyu ile karıştırıldığını duymuştum. yine de paketin üzerindeki kullanım şekline göre hazırlayın. ayrıca içerisine az miktarda yağ ilave etmenizi öneririm.

  26. hımm güzel tarif bende kına kullananlardanım tarifime yenisi eklendi
    Saçını koyu renk yapmak isteyen arkadaş için aktarlardan bulabileceği kına taşını tavsiye edebilirim rengi açıktır ama saçı koyulaştırır uygulama yöntemi
    Uzun saçlılar için iki paket kına taşını kahve öğütücüde öğütüp 1,5 su bardağı suya kıtpı karıştırın arzuya göre bir gece bekletin 200-250 gr kadar kınayı bu karışıma ekleyin kullanılan malzemeler cam ve örtü ile eldiven ayrıntısına gerek yok sanırım 🙂 çok sulu olmayan rengi koyu bir kına elde etti iseniz kozmik bakımın anlattığı gibi uygulayabilirsiniz arzuya göre yağlarla zenginleştirebilirsiniz 🙂

    1. Kına tasininda kimyasal olduğunu duydum.saca zararı olmazmi?kina tasi eklenmiş kinayi sacta kac saat tutmak gerekir?hint kinasiyla dogal kinayi karistirip yaglarida eklesek nasil bir sonuc alinir acaba.hint kinasi sacta uzun sure kalsa zarar verirmi?ayni sekilde kina tasida uzun sure sacta kalinca zarari olurmu?

  27. Bir de hint kınası ve saç boyası mağduruyum saç yapım kuru dalgalı olduğundan daha kötü olmuştu. Şimdi banyo sonrası krem yerine hint yağı kullanıyorum elektiriklenme ve bakımsızlıktan bu kına ve kına taşı sayesinde kurtuldum 🙂

  28. ilk defa kına yakacagım.saçlarım koyu kumral. güçlensin ve siyaha yakın renk olsun istiyorum.kızıl olursa diye de korkuyorum.elimde gökçehan marka kumral renk için bitki karışımı ve kına olan bir kına var.siyah olması için çörekotu yağı mı eklemeliyim ne yapmalıyım?ilk kez yapacagım için
    kötü olursa veya kızıl olursa diye de korkuyorum.ne tavsiye edersiniz

  29. Sevgili slnzfr, kubra hanim'in bu tarifi koyunrenk tercih edenler icin zaten, sorun yasayacaginizi dusunmuyorum fakat yine de corekotu yagi ilave edebilirsiniz. Koyu rengi sayesinde yardimi olacaktir mutlaka. Sevgiler:)

  30. Merhaba Kozmik Bakım,
    Ben de saçlarıma kına yapmak istiyorum fakat aklıma bir soru takıldı. Kına saç derisini de cildimizi boyadığı gibi boyuyor mu? Saç derisini de kırmızı bir renge boyuyor mu yani? Bu konuda bilgilendirebilirseniz sevinirim.
    Teşekkürler.

  31. sevgili elif kına da kimyasal saç boyaları gibi saç derisini boyar. her ikisi de elden uzun sure çıkmaz fakat saç derisi boyaları birkaç yıkamada atıyor.sevgiler.

  32. Merhaba, ben yaklasik 5 yildir sac acici kullaniyorum saclarim duz ama ince telli dogal rengide acik kahveydi acici kullaninca sari oldu uclari degismiyo ancak dibi cabuk geldiginden sık sık uygulamak zorunda kaliyorum ama saclarim artik cok cansizlasti sarimsak sampuani kullaniyorum ama pek bisey degismedi kimyasallardan iyi oldugu icin kullaniyorum. Sacimin rengini degistirmek istemiyorum boyamayi hic denemedim daha kotu olur diye. sacimi acici kullanirken nasil gurlestirebilirim. yardimci olursaniz sevinirim.

  33. sevgili ayşenur, sığır iliği maskemizi uygularsanız hem açıcının verdiği hasarı onarmış hem de saçınızı gürleştirmiş olursunuz. konunun detaylarında da belirttiğim gibi maskeye çörekotu yağı ilave ederseniz daha kolay sonuç alabilirsiniz. uygulama günlerinizi seçerken ay takvimini dikkate almayı unutmayın.şifa olsun:)

  34. selam 🙂 benim saçlarım çok uzun ve saç tellerim kalın ve en önemlisi saçlarımda bir sürü beyaz var aslında saç rengimden memnunum ama beyaz kapatmak için siyah olan saçıma siyah hint kınası aldım nasıl hazırlayıp uygulayacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz ? 🙂

  35. Merhabalar, benim saçlarım siyah ve uzun çikolata kızılı gibi bir renk elde etmek istiyorum. Bunu kınayla elde etmek mümkün mü? Yardımcı olur musunuz? 🙂

  36. sevgili tuba, hint kınasının hazırlanışı paketinin üzerinde yazıyordur diye tahmin ediyorum. benim bu konuda bir deneyimim yok malesef. arkadaşlarımız arasında kullanan varsa cevaplayacaktır muhakkak. sevgiler.

  37. sevgili mervik ceviz kabuğunu yoğun kullanırsanız elde edebilirsiniz belki. yine de görünmeyen bir bölgede test etmeniz en doğrusu. belki digger arkadaşlarımızda fikir verir bu konuda size. sevgiler:)

  38. sevgili vakti seher, kürlerden ve saç boyasından istediğimiz verimi alamıyoruz malesef. zannediyorum kınada da aynı sorun yaşanacaktır.

  39. merhabalar.. benim saçlarım çok dökülüyor ve kına uygulamayı düşünüyorum saç rengim koyu kumral ve ben kahve kızılı veya bakır tonlarında olsun istiyorum .bunun için kınayı kararken içine neler katmalıyım? lütfen yardımcı olun..

  40. sevgili feyza malesef kına da boya gibi her rengi elde etmek her zaman mümkün değil. sorunuzun yanıtını bilmiyorum bakır tonu için fakat kahve-kızıl rengi yukarıdaki tarifle elde edebilirsiniz sanıyorum. dökülme için sizden hemen once sevgili betüle önerdiklerimi denemeniz iyi olur. son yorumlar bölümünden kolayca ulaşabilirsiniz. sevgiler:)

  41. sevgili aybüke, sarı kına sarı renk elde etmek için değil mi? ben mi yanlış biliyorum? klasik yeşil renkli kına ile kızıl elde etmeniz daha kolay bana sorarsanız. turuncuşuğu kırmak için siyah çay ilave edebilirsiniz. şarap rengine yaklaşır. kına konusunda tecrübeli arkadaşlarımız da fikir verecektir size. sevgiler:)

  42. 🙂 ilave gerekmez sevgili aybüke. zaten zamin sarı olduğunda net bir kızıl elde edersiniz. turuncu tonunda tabi. diger kızıl tonları için fikir yürütemiyorum sizin için. tecrübeli arkadaşlarımız fikir verir umuyorum.

  43. meraba aktar bana cok uzak zentın yagı cevız yapragıyla bırde sıgaranın tutununu ıcıne koyarsam daha koyu bır renk tutura bılırım sedıler dogrumudur

  44. sevgili ali shakirov merhaba,
    ben sizin için iternetten küçük bir paragraph kopyalıyorum şimdi:
    "Tütünün Tıbbi Etkileri

    Tütün böcek öldürücü ve böcekleri uzaklaştırıcı etkileri ile tarım ilacı olarak kullanılmaktadır. Zehirli bileşiklere sahip olan tütün insan sağlığı için tehlikelidir. Özellikle sigaranın hammaddesi olan tütünün içeriğindeki nikotin gibi zararlı bileşikler insan sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir. sifalibitkileriniz. Sigara olarak kullanılan tütünün içindeki bileşikler yanarak daha tehlikeli olmaktadır."

    benim önerim tütün yerine çörekotu kullanmanız olacak. demleyebilir ya da ezip bir miktar yağ ile karıştırıp bekletirsiniz bir iki gün. elde edeceğiniz siyah yağ istediğiniz sonucu almanızı sağlayacaktır.

  45. sevgili ali shakirov merhaba,
    ben sizin için iternetten küçük bir paragraph kopyalıyorum şimdi:
    "Tütünün Tıbbi Etkileri

    Tütün böcek öldürücü ve böcekleri uzaklaştırıcı etkileri ile tarım ilacı olarak kullanılmaktadır. Zehirli bileşiklere sahip olan tütün insan sağlığı için tehlikelidir. Özellikle sigaranın hammaddesi olan tütünün içeriğindeki nikotin gibi zararlı bileşikler insan sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir. sifalibitkileriniz. Sigara olarak kullanılan tütünün içindeki bileşikler yanarak daha tehlikeli olmaktadır."

    benim önerim tütün yerine çörekotu kullanmanız olacak. demleyebilir ya da ezip bir miktar yağ ile karıştırıp bekletirsiniz bir iki gün. elde edeceğiniz siyah yağ istediğiniz sonucu almanızı sağlayacaktır.

  46. Merhaba benim saçım boya ama ombre saç tipi gibi üstü koyu kumral boyalı altıda kahverengi boyalı bende saçımı hem koyulaştırmak siyah yapmak istiyorum hemde kizillik istiyorum güneşte falan koyu kızıl gozukmesinii istiyorum ne yapabilirim

  47. sevgili tuğçe merhaba:)

    yukarıdaki tariff istediğiniz sonuca yakın gibi görünüyor fakat yine de sık sık kına yakan ve tecrübe sahibi arkadaşlarımızın fikrini isteyelim bu konuda dilerseniz. sevgiler:)

  48. Merhabalar, sacimin diplerinde kasinti, sac derimde dokulme, sacimda dokulme ve elektriklenme var kisacasi sacim cok problemli. Kinanin bunlara yarari var mi acaba? Bu arada sacim siyah denicek kadar koyu kahverengi, herkes siyah zannediyor hatta. Renginde degisiklik olur mu bir fikriniz var mi? Cok tesekkur ediyorum, iyi gunler 🙂

  49. sevgili d mv, kınanın saöınıza faydası olacaktır. özellikle ay oğlakta iken uygulamaya çalışın. saçınızda ışıkta farkedilen hafif bir kızıllık olacaktır. ayrıca arı poleni maskemizi de denemenizi öneririm. şifa olsun:)

  50. Slm sacima iki gün önce kına yaktim ama koyu kızıl tonlarinda oldu sacimda daha önce koyu kahverengi boya oldugu icin uc kisimlari daha koyu bir kizil oldu dip kisimlari birazda acik bir renk oldu heryeri ayni olmadi kizil sac rengi istiyordum tekrar sacima kına yaksam nasil bir renk olur yada kina ya ne kadarsam kırmızı renk elde ederim yardimci olursaniz sevinirim

  51. sevgili şeker, yukarıdaki tariff koyu renk elde etmek isteyenler için. bu nedenle koyu renk veren bitkilerin çayları kullanılmış. sizin bu tarz renk koyulaştırıcılar kullanmamanız gerekir kızıl elde etmek için.kırmızı şarap ilave edenler var örneğin. fakat renk farklılığı yine olacaktır çünkü saç boylarınızın koyu kahve olduğunu söylüyorsunuz. klasik boyada bu sorun açıcılarla aşılabiliyor ancak. belki sizin de sırununuzu bu uygulama çözer. açmayı düşünürseniz ana sayfada yer alan ilgili yazımı mutlaka okuyun. zarar vermeden açmış olursunuz. sevgiler.

  52. Slm ben kinanin icine limon şarap ve zeytin yagi koydum rengi baya koyu kizil oldu fazla beklettim galiba:-D ama sacim gürlesti canlandi en azindan diyer boyalardan daha iyi ama canli kırmızı olmasini isterdim onceki sac rengindende kaynaklaniyor tabiki koyu kahverengiydi

  53. Sacimi 3.kez kinayla boyuyorum ama renginden memnun degilim.Beyazlar turuncu kizil arasi bir renk oldu ve gunuste acayip parliyor.Siyah teller ise koyu kizil kahve arasi bir renk oldu.Kinanin icine kina taşı diye bir madde katmami onerdiler ama oda kimyasal madde oldugu icin sacimi cok doktu.Sacimin her telinin ayni koyu kizil ton olmasi icin ne yapmaliyim?Daha oncede yorum olarak sorumu yazmistim ama cevap alamadim.Yanitlarsaniz sevinirim.

  54. sevgili kamoş, ben de boyada aynı sorunu yaşıyorum açıkçası. beyaz saç teller daha açık renk olurken koyular normal renkte oluyor. boya için uygun günlerde beyazlarım tam kapanıyor ve kaliteli bir renk oluyor fakat bu kez koyu saç teller daha koyu oluyor. sanıyorum şu an için buna bir çözüm yok. zemin rengi sonucu değiştiriyor.
    önceki sorunuzu görmemiş olabilirim, hatırlayamadım. ya da yanıtladığım halde yayınlanmamış olabilir. biraz once yazdığım cevap gelmemiş örneğin, ikinci kez yazıyorum. yorum gönderirken internet bağlantısı koptuğunda oluyor zannederim.
    sevgiler:)

  55. Slm kizlar kinayla koyu kızıl saclarimi nasil açık kızıla nasil döner deneyen veya bilen varsa cevap yazarsa sevenirim

  56. Selam ben saçlarımın rengini açmak istiyorum bu kınayla mümkün mü saçlarım kahverengi içine bişey karıştıraraqk mı açabilimasını sağlar mı?rim yoksa direk kınayı yakmalı mıyım? ayrıca kınayı yaktıktan sonra güneşe çıkmam daha fazla açılmasını sağlar mı? bilen varsa lütfen cevap versin 🙂

  57. Ben kinayi duzenli olarak 6 ayda falan vuruyorum herkes boya saniyor hatta. Beslediği dogru kendimi bildim bileli annem hep sacima yakarmis kinayi. Cok gur saclarin yok ama bakimli ve pırıl pırıl gorunuyor. Yaglanmayi geciktiriyor kesinlikle ve gür tutuyor. Ben 20 yasindayim ve nerdeyse saclarim hep kinaliydi dedigim gibi. Ama karışımı hazirlarken ceviz yaprağıni ,isirgan otunu , corekotunu ayri ayri kaynatarak karışım hazirlayin ve buyukler hep tuz atarmis kizlar.

  58. Selam öncelikle benim saçım baya renkten renge girdi ilk basta sacimin dipleri acik kestane uçlarında da oryel vardi actirmistim sari kullaniyodum daha sonra sacimin renginden sıkıldım hepsini bakıra boyatmaya karar verdim kuafor bu yuzden sacimin diplerini oryelle acti, ama fazla ac ustunede koyu sari gibi bi renk boyayip ustune bakir rengi boyadi ama malesef kuaför kurbani oldum sacimin dipleri acik turuncu oldu uclarida sogan kabugu sacma sapan bi sonuç çıktı ortaya aksam eve gelince saçımı komple palette koyu kahveye boyadım ama diplerini cok daha tuttu dipleri simsiyah uclara dogru kahverengili kizilli sacma bi sey oldu ne yapicam bilmiyorum saclarim cok yiprandi hepsine komple kina yakmak istiyorum en azindan sacim biraz toplaryana o kadar o zamana kadar da akar kina diye umut ediyorum ama kizil olsun istiyorum rengi acilsin siyahligi gitsin diye sacimin kizilligida belli olsun diye ne yapmaliyim sizce ne önerirsiniz acil yardim edin lutfenn

  59. sevgili ece merhaba,
    oldukça karışık ve zor bir durum. sizin yerinizde olsam ne yapardım diye düşünüyorum: sanıyorum once boyanın biraz akmasını beklerdim. yanmış saçta boya çok çabuk akıyor zaten. sonra yeniden açma işlemi uygulatırdım fakat öncesinde hindistancevizi yağı maskesi uygulatarak.
    https://www.kozmikbakim.net/2014/12/sac-acc-oryalin-ve-boya-isleminin.html
    kategoriler kısmında "saçları açıcı ve boyanın verdiği zarardan koruma yöntemi" olarak geçiyor.
    bu uygulamanın ardından kumral gibi orta koyulukta bir renk seçerdim. yıpranmış saç telinin boyayı tutabilmesi için boyanın normalden daha koyu kıvamda hazırlanması gerektiğini biliyorum. bunu saçlarım yandıktan sonraki süreçte kuşaklardır kuafölük yapan bir abim söylemişti bana.yoksa ben iki haftada bir saç boyatmaya devam etmek zorunda kalacaktım. dolayısıyla bu bilgiyi dikkate alarak boyamı hazırlatırdım.
    bu dönemde kına denemezdim kesinlikle. çünkü kına yaktıktan sonra değişim mümkün olmuyor!
    boya ile ilgili olarak "en iyi saç boyası hangisi" başlığındaki yorumları da incelemenizi öneririm. kuaför arkadaşlar destek veriyordu soru geldikçe.
    saçınız çok yıprandığı için bir sure arı poleni maskemizi uygulamanızı öneririm.
    şifa diliyorum sevgili ece

  60. Merhabalr bu konuda yardimci olabilirmisiniz acil benim sac diplerim bryaz uclari acik kizil hint kinasi yakacagim diplerin pembe ve daha acik tonda olmasindan korkuyorum ben koyu kizil istiyorum nasil yapabilirim koyu kizil olmasi icin

  61. sevgili altun, bu konuda uygulayan arkadaşlarımız yardımcı olursa daha iyi olur. ancak ay'ın aslan ya da koç burcunda olduğu günleri tercih ederseniz normalden daha koyu olacaktır. bu bilgi de aklınızda olsun. sevgiler:)

  62. Selamlar, size bir şey sormak istiyorum. Karamel gibi kahve rengi saçımı değişiklik yapmak istiyorum. Karamel gibi kahve saçlarıma nasıl kına yakılırım? Bana yardımcı olur musunuz. Açıklarsanız sevinirim. Cevabınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

  63. Merhaba,

    Arkası kısa önler uzun olan kulak hizasındaki saçlarımdaki beyazlarımı kapatmak için kestane rengi hint kınası kullandım. 1 paket yeter yazmasına rağmen 2 paket yetmedi; ama bir şekilde eskisinden iyi oldu. Kına aktıkça -2 haftada- beyaz saçlar turuncu renk oldu. Şimdi tekrar yapmak istiyorum. Doğal kınayı kurutulmuş ceviz kabuğu suyuyla karıştırıp kullansam ve içine limon suyu eklesem saçımda kızıllık veya kırmızılık olur mu? Kırmızılık veya kızıllık olmasını istemiyorum.

    2 paket hint kınasıyla saçlarım çok koyu oldu. 1 paket hint kınasını hazırladıktan sonra çoğaltmak için içine gliserin eklesem beyazları kapatmakta etkili olur mu? 2 paket kestane rengiyle siyaha yakın bir koyu kahve oldu ve bu rengi hiç beğenmedim, doğal bir sonuç istiyorum. Şimdiden cevap için teşekkür ederim 🙂

  64. sevgili ada kına her şekilde kızıllık barındırır. kınanın içinde gliserin kullanılır mı bilemiyorum. daha açık renk için kınayı ay su grubu burçlarda iken uygulayabilirsiniz fakat bu kez de beyaz saçları kapatmaz. açıkçası rengi koyultmak daha kolay.
    belki diger arkadaşların bir önerisi olabilir.

  65. Benim de saçımda kafa derimi kazımak isteyeceğim kadar kaşıntılı bir egzama var. No poo yöntemini 3 gündür uyguluyorum; ama ben karbonatlu suyu sürdükten sonra streç filmle kafamı sarıp sıcak tutması için de havlu sarıp işlerimi yaparken en az 2 saat geçtikten sonra Konazol şampuanla yıkadım. Dafa derimi daha temiz ve sağlıklı hissediyorum ve kaşıntı çok az kaldı; ama 7-10 gün daha yapacağım. Yalnız son yani 3. yıkamamda saçım biraz fazla döküldü. Karbonatın yüzüme akan kısımlarında hiçbir sorun yok. Bu nedenle bundan sonraki 7-10 yıkamamda en fazla ne kadar karbonatlı suyu bekletmemi tavsiye ederseniz.
    Bundan sonra kına denemelerimi yapacağım.

  66. sevgili ada, okumaya başladığımda takıldığım kısım streç film ile kapatmanız olmuştu. dökülmenin nedeni bu olabilir. ayrıca 20-30 dakika yeterli. şifa dilerim:)

  67. sevgili kozmikcim sayfanı uzun süredir takip ediyorum faydalı bilgiler için çok teşekkürler ilk kuzenim söylemişti bu sayfayı bana ben de ne saçma cildimin saçımın burçlarla ne alakası olabilir demiştim ama hiç de öyle değilmiş gerçekten de çok etkiliymiş şaşırdım doğrusu sinameki kürünün müptelasıyım özellikle ve gerçekten uygun günlerde yaptığımda inanılmaz uzama gösterdi çok çok çok teşekkür ediyorum 🙂

  68. Ben tesekkur ederim , guzel haberlerinizle hepimizi mutlu ettiniz. Ozellikle de saclarini uzatmaya ihtiyaci olan arkadaslarimizi 🙂
    Bu guzel etkileri kesfettiginize gore daha guzel haberlerinizi de almayi diliyorum.
    sevgiler..

  69. Merhaba. Benim saclarım boyadan cok yıprandı. Haziranda düğünüm var ve bu karamel saclara KINA yakıp farklı bir renk Olmasını istiyorum. Fazla mı cesaretli davranıyorum bilemiyorum ama bu renkle gelinliğimi giymek istemiyorum. Cansız saclarımıda besleyecek cok abartılı gözükmeyecek şekilde saçlarımı nasıl KINA ile değiştirebilirim?

  70. Sevgili ayse,
    kinanin sonucu kimyasal boyalar gibi ongoremiyoruz malesef. Bir kez daha boya kullanip dugunden sonra kina denemenizi oneririm ben. Istediginiz sonuca ulasamazsaniz boya ile duzeltme yapamayacaksiniz cunku.

  71. Arkadaşlar hint kınası gerçek kına değil içinde katkı maddeleri var. Ve bu maddelerin ne olduğunun bilinmiyor olması bu karışımı boyadan daha tehlikeli hale getiriyor. Boyalarda sonuçta zaruri olarak tüm içerik tek tek yazılıyor ve devlet onaylı oluyorlar. Bu ne idüğü belirsiz hint kinalarindan uzak durun. Sonra kötü deneyimler yaşayınca kınayı suçluyorsunuz! Kina sağlıklı doğal saç için şifalı bir bitki unudur. Rengi yeşilin tonlaridir. Güvenilir bir aktardan katkısız saf kına isteyin. Yeşil pudra gibi bir şey. Hani kına gecelerinde ellerimize yakarız. Sağlıklı günler. .

  72. bu konuda olumsuz bir bilgiye rastlamadım fakat yine de doktora danışmakta fayda var sevgili fullmoon. güzel haberleriniz mi var yoksa bize:)

  73. amin sevgili fullmoon. ne kadar mutlu oldum anlatamam, kozmik bakım bebekleri diyorum ben onlara 🙂 sevgili tugba'nın oğluyla tanışma fırsatım oldu, bazılarını sadece fotoğraflarından takip edebiliyorum, rüyalarıma giriyorlar bazen. çok seviyorum hepsini, annelerinden olsa gerek <3
    inşallah senin küçük meleğini de tanıma şansım olur. bir kez daha teyze olmak çok hoşuma gitti, böyle gördüğün için çok teşekkür ederim <3
    sağlıkla, neşeyle kucağına almanı diliyorum şimdiden <3 🙂

    1. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim Kozmik Bakım. Umarım bir gün seninle yüz yüze tanışma fırsatı bulurum. Sevgiyle kal. Herşey gönlünce olsun.

  74. Merhaba kozmik bakımbakım saçlarım açk kahve rengi hatta kestane kına saçlarımı turturcnculaştırırmı turunculaştırırsa tek malzemeyle koyulaştıra ibilirmiyim önceki mesajımın geldiğinden emin değilim

  75. merhaba sevgili mehtap.
    kınanın rengini koyulaştırmak için kattığımız çayları oldukça koyu demler ve bu şekilde kullanırsanız tırunculuğu engeller.

    1. bu doğal kına ile çok mümkün görünmüyor sevgili yıldız. uygulanan saç çok koyu bir renkse ancak bu sonuç alınabilir. hint kınasıyla mümkün fakat onu da tercih etmiyoruz.

  76. merhabalar sevgili kozmik bakım ben eyüp annemin saçları çok beyazlaştı miqrene kına iyi gelir mi sarı beyaz saça kına iyi gelir mi baş ağrısını alır mı beni bilgilendirirseniz sevinirim sevgili kozmik bakım

    1. merhaba sevgili eyüp.
      kına yakmanın baş ağrısına çözüm olduüuna dair yaygın bir bilgi yok. fakat kına saçı ve saç derisini besler. yani iyi gelir. baş ağrısına lavanta yağı ile masaj çok iyi gelir. ayrıca çok sık tekrar ediyorsa lavanta çayı da içebilir. lavantayla ilgili yazılarım var mutlaka okuyun. ben de baş ağrısında lavantadan yararlanıyorum. bunun dışında nane yağı da kullanabilirsiniz.
      şifa olmasını diliyorum.

  77. Tarifi uygulayanlar ve kozmik bakım,
    Bir sorum daha var: Bu tarifle bakırımsı turuncu bir kızıllık mı oluyor yoksa şarap kızılı gibi kırmızısı bir kızıllık mı oluyor?
    Saçlarım koyu kahverengi. Çok az bir kaç tel beyazım var. Şarap kızılını severim ama turuncu olmasını istemem.
    Bir de 8 saat bekleme süresi çok uzun. Daha kısa beklesem istenilen renk elde edilemez mi? O zaman mecburen 8 saat bekleyeceğim.

  78. sevgili fullmoon, uygulamadığım için ilgili soruların cevabını daha once uygulayan arkadaşlara bırakayım fakat 4 ağustos günü uygulanırsa daha koyu ve etkili bir sonuç alınır.
    sevgiler..

    1. Malzemeleri aldım. 3 ağustosta hazırlayacağım. 4 ağustosta uygulayacağım. Yorumlarda kınanın hazırlandıktan sonra bir gün bekletilmesinin daha güzel sonuçlara sebep olduğu yazıyordu.
      Bir sorum olacak: Kına temiz saça mı uygulanıyor?

  79. Dün kınayı hazırladım. Bugün öğlen saçıma yaktım. 8 saat beklettim. Az önce yıkadım. İlk defa kına yakıyorum. Kınayı saça sürmekte zorlandım. 8 saat beklemek zor gelmedi. Kınayı saçtan arındırmak da baya zor oldu. Ama sonuç güzel 🙂 Rengi sevdim. Çok az beyazım var. Tam kapanmasa da kısmen kapanmış. Genel olarak ben kınayı sevdim 🙂 Uygulama kısmında biraz zorlansam da değdiğini düşünüyorum. Tek olumsuz yanı yumuşacık saçlarım vardı, şimdi biraz sertleşti. 🙁

  80. sevgili fullmoon kesinlikle daha güçlü olur taze kabuki, rengi de daha koyu yapar. temiz saça uygulanabilir/uygulanır çünkü kına bir çeşit bakım maskesidir. kimyasal boyalarda saç köklerini korumak için kirli/yağlı saç tercih edilir.
    kınanın bir gün bekletildiği doğru. bununla ilgili bugün facebook sayfamıza gelen bir mesaj var. birazdan ekleyeceğim buraya kaybolmaması için. hatta iki mesajı alacağım buraya.
    şifa olsun 🙂

  81. sevgili fullmoon, ben hala ekleyemedim mesajları fakat son yazdıklarınıza güzel yanıtlar olacak içlerinde. ilk deneme için başarılı gibi hissettim 🙂 el alışkanlığı ve tecrübe sonucunda daha da güzel olacaktır eminim 🙂

  82. sevgili dilek'in facebook paylaşımları:

    " Yaklaşık 30 yıldır kına kullanıyorum. Bugüne kadar zararlı olduğunu, saç derisini tıkayarak dökülmeye neden olduğunu söyleyen ve beni boyaya yönlendirmeye çalışan tüm kuaförleri elimin tersi ile ittim. İyi ki öyle yapmışım. Son derece sağlıklı saçlarım var. Herkese tavsiye ederim.

    Beğen · Yanıtla · 7 saat "

    " Ben bugüne kadar, daha koyu renk istediğimde taze ceviz kabuğu veya yaprağı kullandım. Daha açık kızıl tonlar isterseniz sadece çay demi ve tercih ettiğiniz bir besleyici yağ yeterli oluyor. Kınayı ilk kıvama getirdiğinizde kullandığınız sıvı mutlaka sıcak olsun. Ağzını kapatarak arada bir karıştırıp ertesi güne hazır hale getirebilirsiniz. Eğer kıvamı koyulaşmış ise biraz daha dem ilavesi ile uygun akışkanlığa getirebilirsiniz. Kullanım aşamasında saç derinizi yakmayacak sıcaklıkta olması daha iyi sonuç veriyor. Bir de özellikle kışın soğuk havalarda birkaç kat folyo ile sarıp üzerine tülbent bağlarsanız hem güzel tutuyor hem de kına saatlerce ılık kaldığı için üşütme riskiniz ortadan kalkıyor.
    Beğen · Yanıtla · 3 saat · Düzenlendi "

  83. sevgili neslim'in facebook paylaşımları:

    " Merhaba bende 5 aydir kina yakiyorum bakir renkli. Asil tarifi aldigim arkadasimin Canan Ar tavsiyesiyle kinayi bir gun once hazirliyorum . Mesela aksam hazirlayip, ertesi gun ogleden sonra yada aksam sadece beyazlarimi boyayip artarsa boylarina surup boyuyorum ve sadece 3-3,5 saat bekletiyorum. Daha fazla beklerse sarariyormus. Guzel olanda sadece beyazlarimi kapiyor orjinal sac rengim kaliyor. Sadece 2 yikamada biraz akiyor sonra rahat..

    Beğen · Yanıtla · 10 saat · Düzenlendi "

    " Kullandigim kina paketinin resmini koymak istedim ama koyamadim. Birlik marka kina seti. kestane buldum. Kizilda olur.Farketmiyormus. Icindeki bitkileri ve 2-3 karanfille tarife gore kaynattim. (Tarcin koymuyorum) Ilininca suzdum. 5-6 kasik kina, 1 yumurta sarisi, 1 limon suyu. 2 kasik sari kantaron yagi ( bitince sac bakim yagi koydum). Hepsini pilastik bir kapta tahta yada seramik kasikla karistiriyoruz. Boya kivamindan biraz koyu hazirlayip. Agzini kapatip araara karistirarak bir gun kadar bekletip. Sacimi boyayip bone gecirip 3-3,5 saat bekletip defne yada ardic katranli sabunla yikayip. Sonra sampuan krem yapabilirsiniz. 2. Yikamada sac daha yumusak oluyor. Argan yagini sekillendirmek icin kullanabilirsiniz

    Ben ilk bitki suyunu fazla suda kaynattim. Hala dolapta 0,5 lik sisede saklayip kullaniyorum. Kina takviyesini de baharatcidan acik olarak aldim.

    Karisima toz zerdecal konunca daha sari oluyor

    Iyi haber saclarimdaki beyazlar azaliyor ;)) darisi basiniza hanimlar 🙂

    Beğen · Yanıtla · 5 saat · Düzenlendi "

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=513592275461938&id=130819960405840&comment_id=513870662100766&notif_t=share_comment

    1. bu konuya kınayı düzenli uygulayan arkadaşlarımız cevap versin sevgili fullmoon fakat ikinci soru ilk uygulama için sanıyorum. iki üç gün sonar tekrarlanabilir sonrası boya gibi. hatta kimyasal içermediği için boyadan daha sık uygulama yapılabilir rahatlıkla.

    2. Teşekkür ederim Kozmik Bakım. İlk kına uygulamamda biraz fazla yapmışım. Hem o kına boşa gitmesin hem tam kapanmayan beyazlarım kapansın hem de renk iyice otursun diye kalan kınayı kullanmayı düşünüyorum. 6 gündür kenarda bekliyor. Bozulmamıştır diye tahmin ediyorum. Cevap gelmediği için de hala beklemedeyim. Umarım kına uygulayan biri sorumu görüp cevaplar. 🙂

    3. yukarıdaki malzemeler bozulacak malzemeler değil sevgili fullmoon. sadece vitamin ampullerinin etkisi kaybolur. kına konusunda emin olamıyorum yine de. bekleyen kınadan avuç içinde test edebilirsiniz aslında. renk vermeye devam ediyorsa etkisinde azalma olmamış diye düşünebiliriz.
      tabi bazı arkadaşarımız karışıma yumurta da ekleyebiliyor. böyle bir durumda kesinlikle kalan kına kullanılmamalı.onlar için not düşelim buraya 🙂

  84. Merhaba, az once yorum yapmistim ama emin olamadim o yuzden tekrar yaziyorum kusura bakmayin, kina temiz saca mi yoksa bir suredir yikanmamis yagli saca mi yakilmalidir? Yardimci olursaniz cok sevinirim

    1. Kına temiz saça yakılmalı. Ben saçlarımı yıkadıktan sonra nemli iken uyguluyorum. Çok ıslak değil ama. Kuru saça hem zor uygulanır hem de iyi etki etmez diye düşünüyorum.

  85. Merhaba, defalarca kina uygulamis olmama ragmen hala emin olamadigim bi durum var, kina yagli saca mi uygulanir yoksa temiz saca mi? Hangisinde iyi sonuc elde edilir veya bi ilgisi yok mudur yardimci olursaniz sevinirim. Ayrica renk tonu acik olsun kizil olsun ama sadece kina koksun istiyorum bunun icin ne katabilirim, mesela zerdecal katsam koku verir mi?

    1. yukarıda bu konudan bahsetmiştik sevgili özge. kısaca yazarsam temiz saça uygulandığında daha faydalı olacağını düşünüyorum.
      kına kokusu istiyorsanız kendine has kokusu olan malzemeleri ilave etmemelisiniz karışıma.

  86. Merhaba saçım doğuştan kızıl şuan 18 yaşındayım rengi artık kahverengilesmeye başladı sadece sarı turuncu ve kahve tonları var kızıllıgıni kaybetti kına kullanmayı dusunuyorum sizce içine ne koyarsam eski kizilliga kavuşurum şimdiden tesekkurler 🙂

    1. kınayı tek başına kullanmanız yeterli sevgili c ginger. çay ve ceviz yaprağı gibi boyar maddelerden uzak durum ki renk değişmesin.
      şifa olsun 🙂

  87. Kinayi hazirladiktan sonra bir gun bekletirken oda sicakliginda mi,buzdolabinda mi bekletiyoruz.birde ceviz yapragi kurusu mu yoksa yas oolani mi.son sorum ise kizillik ya da siyah gibi koyuluk degilde kahverengi olmasini istiyorum bu tarif ile siyaha yakin bir renk olmaz degil mi

  88. Kinayi hazirladiktan sonra bir gun bekletirken oda sicakliginda mi,buzdolabinda mi bekletiyoruz.birde ceviz yapragi kurusu mu yoksa yas oolani mi.son sorum ise kizillik ya da siyah gibi koyuluk degilde kahverengi olmasini istiyorum bu tarif ile siyaha yakin bir renk olmaz degil mi

  89. merhaba benimde bir kaç sorum olacaktı,ceviz yaprağı kuru mu yoksa yaş hali mi kaynatılıyor,kına hazırlandıktan sonra bir gün bekletme işlemi buzdolabında mı oda sıcaklığında mı olacak.birde ben kahve tonları olsun istiyorum kızıllığı azaltıp ama koyu siyah gibi de olmasın saçlarım kahve tonlarında bunu verdiğiniz tarif ile mi sağlarım

    1. merhaba sevgili çağla,
      serin bir ortamın yeterli olacağını tahmin ediyorum. hatalıysa arkadaşlar yazar doğrusunu. ceviz yaprağında kuru ya da yaş kullanabilirsiniz.
      ortaya çıkacak renk aslında sizin saç renginize bağlı. koyu bir saç rengine sahipseniz oldukça koyu bir renk çıkabilir ortaya. isterseniz hazırladığınız gün küçük bir tutamda test edin. sonuca gore rengiyle oynayabilirsiniz.

    2. merhaba sevgili ebru.
      ton olarak açar fakat sarı renk elde edilebileceğini düşünmüyorum. deneyenlerin yorumlarını iyice araştırın once. saçın rengini açtıktan sonra kına uygulamanın herhangi bir sakıncası olmaz.
      sevgiler 🙂

  90. Merhabalar benm sacimda kina vardi kuafor oryalle actiktan sinra sari boya ile boyadi saclarim. Biraz yiprandi ve ben bu rengi begenmedim saclarini tekrarkoyulastrmak istiyor ilk tercihim kina ama sarinin ustune nasil olur sizce nasil bir yol izlemeliyim

  91. Merhaba,
    Ben henüz 19 yaşında olmama rağmen saçlarım çok fazla boyama işlemi açıcı falan gördü üstüne birde saç şekillendiriciler de eklenince süpürge gibi saçlarım var 🙁 boyamayayım diyorum dipler gelince dayanamıyorum e bu püskül gibi saçlar birde şekillendirmesine daha da kötü oluyor. Nasıl kurtaracam bu saçları bilmiyorum:( kına yakmayı düşünüyorum bu aralar ama öyle kızılda olsun istemiyorum çok koyu olmayacak bir kahve tonu nasıl elde edebilirim saçımın zemini açık bir tonda

  92. Sevgili suna,
    bu tariften koyu bir renk ciktigini biliyoruz fakat taban sari ooldugu icin yeterli olmayabilir. Boyle bir durumda ceviz yapragi ya da kabugundan elde edeceginiz cayi mumukun oldugunca koyu kullanmalisiniz. Dilerseniz once kucuk bir bolgede deneyin.

  93. Sevgili wittgenstein, bordo renk elde etmek icin sarap kullanildigini biliyoruz ancak tek basina degil. Yine kahve bir boyar madde sart yanina.

  94. Sevgili dilber,
    bu tarif sizin ihtiyacinizi karsilar diye dusunuyorum renk olarak. Ayrica ger aslan gununde bir iki mm kesim yapin evde. Ari poleni maskesi ve sigir iligi kuru/maskesi bildigimiz en iyi onaricilar ayrica.
    sifa olmalarini diliyorum.

  95. Merhaba ben sacimin tatli turuncu guzel bi karamel rengi olmasini istiyorum uzun zamandr kina yakmayi dusunuyrm bi turlu firsat olmadi tariflernizi okudum ve hep koyulastrmaya giden tarifler var acaba benim istegm rengi kinayla yapmak mumkun mu nasil bir yol izlemelyim sacima hic biya surmedm sacim kahve renginde

  96. Merhaba bende ilk defa kına yakacagım saçıma ancak korkum saçımı dahada kurutması çünkü saçım çok kalın telli gür ve yıpranmış bir saç ve çok kuru ve ne yaptıysam bu saçı yumuşatamadım şimdiye kadar tam pes edip hayata küsecekken kına bir umut oldu bana şimdi ancak en doğru uygulama nasıldır bilemiyorum biraz araştırma yaptım nette ama hala net olamadım yardımcı olursanız sevinirim. Buarada saçımın özellikle ön ve yanlarında inatçı beyazlarımda var ama sanırım ceviz kabuğu ve çivit tozu yeterli olacaktır yanlız dipleri koyultayım diye uçlarıda çok koyultmaktanda korkuyorum sizce iki kapta ayrı karışımmı hazırlamalıyım açık ve koyu için? Son olarak burçlara görede uygun günü yorumluyorsunuz sanırım burcum aslan sizce ben şimdi ne yapmalıyım ? (Çok uzattım biliyorum umarım sabırla okur ve cevaplarsınız şimdiden teşekkürler :))

    1. sevgili sezgi merhaba,
      iki farklı kapta hazırlamak yerine once diplere sonra diplerle birlikte uçlara uygulamanız daha doğru olur gibi. böylece diplere çift uygulama yapmış olursunuz ve daha koyu bir renk ortaya çıkar.
      kına için doğru uygulama yani daha kaliteli bir renk için ay'ın koç,boğa, aslan, başak veya oğlak burçlarında olduğu günleri tercih etmelisiniz.
      şifa olsun 🙂

    2. Peki bu günler hangileri? Bu akşam hazırlayıp yarın yakmayı düşünüyordum uygunmudur sizce ? Birde çivit tozunu aktar önermedi o yüzden almadım, ceviz kabuğu hibisküs reyhan ve soğan kabuğu karışımı ile kınanın suyunu hazırlayacağım sizcede yeterlimi bu karışım? Birde saçımın kuruluğuyla ilgili sorum olmuştu cevap vermediniz ama ben kınayı defne sabunu ile yıkadıktan bir gün sonra yağlarla bakım yapmayı düşünüyorum sizin bu konuda bir öneriniz varmı ? Tekrar teşekkür ederim 🙂

    3. sevgili sezgi,
      eylül 2015 ay takvimi anasayfada. ayrıca tüm ay takvimlerinin linki :

      https://www.kozmikbakim.net/etiket/ay-takvimi

      kategoriler bölümünden de ay takvimlerine ulaşabilirsiniz.

      bahsettiğiniz malzemelerle nasıl bir sonuç çıkacağını bilemediğimden yeterli olup olmadığı konusunda bir şey söylemem zor fakat saçınızdaki kuruluktan dolayı biraz yağ ilave etmenizi öneririm. yukarıdaki tarifte bulacağınız yağlardan biri olabilir. argan yağı ya da badem yağı da olabilir.
      kuru saçları nemlendiren üç ayrı yöntem için de şu linke yönlendireceğim sizi:

      https://www.kozmikbakim.net/etiket/nemlendirici-bakim

      bunlar ben de oldukça güzel sonuçlar Verdi, çevremde de. umuyorum sizi de mutlu eder 🙂

  97. Merhabalar kozmik bakim tek tek herkese güzel ayrıntılı cvp lar verdiğiniz için cok tesekkur ederim benm iki sorum olacak ti öncelikle sacim kalin telli kuru ve kabarik ayrica çok dökülmeye başladı arkadaslarim kina yakmami önerdi dökülme için daha önce kina veya boya yapmadim uçlarında acici var biraz dökülme için siz ne öneriyorsunuz.öteki sorum ise yorumlardan anladığım üzere çok çeşitli tarifler var ben kina çörek otu yagi cay limon ceviz kabugu suyu zeytin yagi yapsam önerilen miktarlarda olurmu saçlarım koyu kumral.son olarak en uygun gün nezamn,nezaman yapmami öneriyorsunuz şimdiden çok teşekkürler

    1. merhaba sevgili züleyha, elimden geldiğince..
      kına için uygun günler koç, boğa, aslan, başak ve oğlak günleridir. dilediğiniz tarifi uygulayabilirsiniz fakat bahsettiğiniz tarifteki limon saçınızı daha da kurutabilir. fresh ve asitli her şey için geçerlidir bu. miktarı konusunda fikir yürütemiyorum, siz ilk uygulamada daha iyi anlarsınız ve ona gore oynayabilirsiniz ölçülerle.
      dilerseniz kınadan once bir süre karanfil kürünü (sadece saç diplerine) ve polen maskesini deneyebilirsiniz. karanfil kürü bazı saçlarda pürüzsüz ve sağlıklı bir görünüm de sağlıyor aslında, uygulamalardan birinde tüm saçta deneyebilirsiniz. eğer sizde de böyle bir etki olursa tüm saça devam edebilirsiniz.
      şifa olmasını diliyorum, sevgiler 🙂

  98. saçlarımda kına ile beklerken okudum butun yorumları.bir senedir kına uyguluyorum çünkü saçlarımda cok fazla beyaz var.saç boyalarınin her türlüsünü kullandım ama bir iki yıkamadan sonra beyaz saclarımdan boya aktı ve beyazlar ortaya cikti.enson care olarak kinayi kullandim beyazlarim malesef ne yaparsam yapiyim hep turuncu bir renkte ama ben bunada raziyim.saclari ilk basta kurutsada bir iki haftadan sonra yumusuyor ve saclarin hizli uzamasina neden oluyor soyleki cok kisa olan sacim bir senede belime kadar uzadi.benim tarifim cay demi ceviz yapragi ada cayi karanfil sogan kabugu mor sogan daha makbul oluyor patlican kabugu iki kasik kahve zeytin yagi bi kasik bir yumurta sarisi bir kasik sirke dort kasik kina.koyu kizil elde etmek isteyenler icin idealdir.sevgiler

    1. çok teşekkür ederiz bu güzel bilgi için:)
      bu tarifte saçı kurutabilecek tek malzeme karanfil gibi görünüyor bana. tarife birazcık gliserin ilave edilebilir nemi hapsetmesi için. sirkeyi fark ettim ayrıca, biraz azaltılabilir.
      ilk haftalarda duş sonrasında gliserin uygulayabilirsiniz, ben çok yararını görüyorum. uygulanışı burada:

      https://www.kozmikbakim.net/2012/08/kuru-ve-kolay-krlan-saclar-icin.html

      sizin bilginiz vardır mutlaka fakat yeri gelmişken yeni arkadaşlarımız için koç, boğa, aslan, başak ve oğlak günlerinin kına için en uygun günler olduğu notunu da düşelim buraya.

      tekrar teşekkürler, sevgiler 🙂

  99. Saç dökülmesine iyi geliyor mu? Benim tek problemim bu? Saçlarım çok dökülüyor? Özel şampuanlar bile fayda vermiyor ve saçlarımın dipleri yağlı uçları kuru ve tiftik tiftik, saçı nemlendirir mi ve tiftik görünümü ortadan kaldırır mı? Lütfen cevap, teşekkürler

  100. Saç dökülmesine iyi geliyor mu acaba? Saçlarım çok dökülüyor ve çok kuru, dipleri yağlı uçları kuru ve tiftik tiftik görünümü ortadan kaldırır mı? Lütfen cevap teşekkür ediyorum

  101. ben once karanfil kürünü ve arı poleni maskemizi uygulamanızı öneririm. ayrıca her ay aslan günlerinde bizimle brlikte uçlardan 1-2 mm de olsa kesim yapmanızı!

    kınayı bunlardan sonar denemeniz daha iyi olur.
    şifa diliyorum, sevgiler 🙂

  102. Merhaba 2 ay önce ilk kına uygulamamı yapmış ve çok memnun kalmıştım. Şimdi tekrar uygulayacağım. Dün akşam kınayı hazırladım. Birazdan yakacağım. Bekleme süresi yine 8 saat mi olmalı?

  103. İlk uygulamamda acemi olmama rağmen kınanın kıvamını tutturmuştum. Bu sefer biraz sıvı yapmışım. O yüzden bir süre sonra akmaya başladı. Mecburen 3 saatin sonunda yıkamak zorunda kaldım. Yine ilk boyamada olduğu gibi saçlarım sertleşti. Ama renginden memnunum.

  104. sevgili fullmoon,
    içine biraz hindistan cevizi yağının katı formundan katmak işe yarayabilir diye düşünüyorum. hani saç açma işleminden once kullandığımız yağ.

  105. Merhaba sevgili ozge,
    yukaridaki tarifle turuncu olmaz fakat sari olan bolumler turuncuya yaklasabilir. Tam sonucu tahmin edemiyorum malesef.
    sevgiler.

  106. İyi gunler 6aylikbebegimi emzirdigim icin sacimi boyatamiyorum sarap kizili bir renk elde etmek istiyorum ama sacimin dipleri kumral uclari kullu kumral tutar mi diyede korkuyorum ayriyeten gebelikten dolayi sac dokulmem cogaldi ne yapmaliyim

  107. Kınayı saça uygulamadan önce kına ne kadar süre dinlenmeli yani bazıları uygulamadan önceki gece hazırlanıp 1 gece boyunca dinlenip öyle uygulanması gerekiyor diyorlarda ben kesin bir cevap almak istiyorum

  108. Çoğu yorumu okudum fakat hangi tarifin saçım da koyu kızil rengini tutturabilecegine karar veremedim saçlarımın rengi koyu kahve ancak uçlarına doğru açılıyor uygun bir tarif verirseniz çok sevinirim

    1. Koyu kahve sacta tam bir kizil elde etmeniz pek mumkun degil. Boyada oldugu gibi acici kullanilmiyor cunku. Fakay yukaridaki tariflerde kahve bir renk veren dogal katki maddelerini kullanmazsaniz daha kizil bir renk elde edebilirsiniz.
      kina kullanmadigim icin sac uzerinde deneyip gorme sansim olmadi malesef.

  109. Arkadaşlar ben 2 yıldr yeşil kına kullanıyorum.çay demi, zerdeçal ,çörekotu yağı, hibüsküs,ceviz yaprağı,2 limon suyu ,biraz kaya tuzu ,azda elma sirkesi ile kınamı hazrlıyorum.mümkünse biraz bekletiyorum.sonra yaktıktan sonra minimum 5 saat bazen tüm gece beklettrm.çok güzel bir renk çıkıyor ortaya.beyazım çok olduğundan aralar daha açık kızıl oluyor hoş duruyor. Diplerimin bazı yerleri daha bi turuncu oluyordu sadece buna üzülüyordum.bi yerde türk kahvesi telvesnn saçı koyulttuğunı gördm.bugn uyguladım ve sonuç çok iyi.türk kahvesi ile çörek otuyqğını karıştırıp sadece diplere sürüp 45-50 dk bekletip yıkadım ve turuncular kahverengi oldu ��

  110. Merhaba benim saçım koyu kestane daha önce hiç boya yapmadım saçlarım çok kötü bende kendine gelmesi için kına yakmak istiyorum acaba nasıl bi renk elde ederim sonuç ne olur

    1. merhaba sevgili ebru.
      saç renginiz oldukça koyu olduğundan belirgin bir renk değişimi olacağını sanmıyorum. zaten yazıdaki tarif koyu renk elde etmeyi sağlıyor. yorumlarda da birkaç tarif var. onlar için de hemen hemen aynı şey söylenebilir.
      sevgiler..

  111. İyi günler
    Bende saçıma kına yakmak istiyorum çok yıprandı çünki…
    Ama saçımın dilleri 1 parmak uzu lugunda kendi saçım koyu kestane omuzlarıma kadar da açık karamel sarıya yakın kuaförde boyatmıştım açma işlemini çok yaptigi için çok yıprandı bende çareyi kına yakmakta buldum ancak nasıl bir renk olacagı konusunda şüphelerim var yaktıgım zman çok abes durur mu çünkü dipler farklı renk altlar farklı tam zıt renkler ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

    1. merhaba sevgili fidanur,
      fark mutlaka olacaktır. dilerseniz bir süre daha bekleyin kına için. sığır iliği ya da polen maskesi gibi bir maske ile onarmaya ve uzatmaya çalışın. aslan burcu kesimlerini de yapın mutlaka.
      belki hiç ihtiyaç duymayabilirsiniz sonrasında.
      şifa olmasını diliyorum.

  112. Merhaba ben kinami demlenmis cay ve zeytinyagi ile yoguruyorum az da kahve ilave ediyorum cok guzel oluyor tutuyorda net kac ssat kalmali ve kac saat dinlemeli yogurdugum kina

    1. merhaba,
      verdiğiniz bu güzel bilgi için teşekkür ederim öncelikle, renk açısından kahveyi kullanmak gerek derdim her zaman 🙂
      bekleme ve dinlenme süresi ile ilgili kararlı bir bilgi veremiyorum kendim uygulamadığım için fakat yorumlarda bahsi geçmişti. vakit buldukça inceleyebilirsiniz.
      sevgiler 🙂

  113. Merhaba ben sacima kına yaptım .saçın çok güzel canlandı fakat aşırı kaşıntı var normalde olmuyordu bir öneriniz var mi

    1. merhaba sevgili merve,
      sebebini tahmin edemiyorum hiç kına kullanmadığım için. belki arkadaşlarımız tecrübelerini paylaşırlar sizinle.
      fakat olası nedenleri düşünürsem, ilk kez kullandığınız için saç derinize yabancı gelmiş olabilir ya da aldığınız kına ile ilgili olabilir. bir sonrakini farklı bir yerden alın. karışımı elde ederken kullandığınız diğer maddelere de göz atın.
      dediğim gibi geçiş süreci olabilir çünkü saçınız sevmiş kınayı. fakat cildinizi sık sık kontrol edin, ciddi bir tepkiyle karşılaşırsanız mutlaka doktora gidin ve bir daha uygulamayın derim.

    1. merhaba,
      maalesef bununla ilgili bir başarı hikayesine rastlamadım henüz. sık sık açıcı kullanarak akıtılabiliyor fakat meşakkatli ve riskli bir iş. ayrıca işlem sonunda boya ihtiyacı hissedilecektir mutlaka.

  114. Merhaba ben 12 yasindayim kina yakmak ïstiorum ama kizil olmasini istiyorum hic sacima kina yakmadim sacim kumral gibi ama birazda sariya donuk bide benim sacim cok gec uzuyo sizce sacim hem kizil olurda hemde cabuk uzarmi . (anlamsiz soru oldu ama anlamisinizdie umarim)

    1. merhaba sevgili sılacığım:)
      kınayı hazırlarken kullanacağınız sıvılar yukarıdaki gibi koyu renkli sıvılar olmazsa yani sadece su kullanırsanız kızıl renk elde edersiniz.
      uzaması için sadece kına yeterli olmaz, saç kesim takvimlerini takip edip aslan günlerinde küçük kesimler yapmanız gerekir.
      sevgiler <3 🙂

  115. sevgili Merih'in bizlerle facebookta paylaştığı tarifini direkt kopyalıyorum arkadaşlar.

    güle güle kullanmanız dileğiyle; şifa olsun 🙂

    "Kozmikcim takip ettiğim kadarıyla paylaşımlarında yer almayan birşeyi denedim. Kınanın içine portakal suyu ekledim, sonuç harika oldu. Kahverengi tonunda bir renk için ilave edildiğini okumuştum nette. Kına değil de boya sanki. Takipçilerin de faydalanır belki diye yazdım. İçine bıldırcın yumurtası polen, çörekotu yağı, yeşil çay ve karanfil suyu da kattım. Saçlarım mutluluktan uçacak gibi duruyor 🙂 Sevgiler."

    "(Omuz hizasında gür olmayan saçlarım için) 2 su bardağı kına, 1 bıldırcın yum. 1 çorba kaşıgı kristal kaya tuzu, 1 kaşık karanfil, bir kaşık yeşil çay, 1 kaşık çörekotu yağı ( sitende tarifini verdiğin ev yapımı çörekotu yağından) 1 portakal ın suyu, 1 tatlı kaşığı arısütlü bal polen karışımı.
    Kınadan iki gün önce karanfili ve çayı hiç ışık görmeyecek şekilde bir yere suya koyup beklettim. Burda önemli olan karanfilin ışık görmemesi. Çayı da iyi demlensin diye ilave ettim. Karanfili bu şekilde 2 üç gün bekletince kokusu ve rengini çok güzel veriyor. Bir de su, içtiğimiz sudan olmalı, kireçli olmamalı. İki gün beklettiğim bu karanfilli – çaylı suyu kaynatıp sadece kına ile yoğurdum. Biraz katı olmalı ki portakal suyu ve yağı kattığımızda çok sulu olmasın. Yoğurma işlemi bitince kınanın biraz ılıklaşmasını bekledim çünkü arı sütü, çörek otu vs. sıcak hassasiyeti olan malzemelerin vitamin mineralleri ölmesin. Ilıklaşan kınaya portakal suyu da dahil diğer malzemeleri ekledim iyice karıştırdım, 4- 5 saat beklettim. Sitende yazdıgı üzere 1 gece bekletmek isterdim ama oğlak burcunu kaçırtmak istemedim. 12 saatten önce yıkamıyorum o kadar uğraştığıma değsin diye. Kınaya benzemeyen, boyanmış gibi duran parlak saçlar çıkıyor ortaya. Okuduğum yerde kına ve portakal suyu dışındaki malzemeler yazmıyordu. Onları saçlarım beslensin diye ben ilave ettim. Şart değil yani. "

    "Saçlarda yer yer beyazlar varsa normal kınadaki gibi kırmızı durmuyor, daha koyu oluyor ama siyah saçlarla tamamen aynı tona da gelmedi. Arkadaşlarım balyaj yaptırdığımı sanıyor, bu yüzden bu farklılığı dert etmiyorum hoşuma bile gidiyor."

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=602459449908553&id=130819960405840

  116. Merhaba,benim saçlarım koyu kumral bende dün boyadım kına ile içerisine çay suyuda koymama rağmen açık kızıl oldu bu renkten kurtulmak için ne yapabilirim hiç memnun kalmadım ben sadece biraz kizilik versin istiyordum çok acil yardım edermisiniz lutfenn

    1. merhaba sevgili ebru,
      ceviz kabuğu ya da yaprağı kullanmadınız mı? rengi koyulaştırmada asıl rolü içinde kızıllık barındırmayan sıvılar sağlar. yukarıya doğru tarasanız mart yorumlarında size çözüm olacak tarifler bulabilirsiniz.
      sevgiler <3

  117. Sevgili kozmik bakım bende artık kınalı kuzu oldum tarifime gelince birçok sitede araştırdım ve biraz karışık oldu ama saçlarım kulak memesi hizasında göz kararı yeşil kına suyunu birkaç gün öncesinden ceviz yaprağı,Defne yaprağı ,karanfil ,kuşburnu ve hibiskus ile kaynatmıştım 1 gün demlendikten sonra kınamı kardım içine 1 su bardağı kadar şarap ve demlemiş olduğum bitki çayından 2 su bardağı kardım üstünü streç ile kapattıktan sonra 1 gün dinlendirdim ve sürdüm 8 saat beklettim saçlarım çok güzel kırmızı bir renk oldu

    1. sevgili leman pek mümkün değil maalesef. uzamasını beklemelisiniz. hızlı uzaması için kesim takvimini takip edebilirsiniz. yay günlerinde yapacağınız kesim bu süreci kısaltacaktır. bunun yanında uzatma kürlerinden birini de uygulayabilirsiniz.
      en sağlıklı yöntem bu olur.
      mutlaka rastlamışsınızdır üst üste açıcı uygulayanlar var. bu çok sakıncalı bir yöntem. eğer mutlaka deneyeceğim derseniz denemeden önce kesinlikle hint yağı uygulamasını yapın. saç bakım kategorisinde bulabilirsiniz.
      sevgiler..

  118. Herkese selam öncelikle bütün yorumları tarifleri okudum , ama benim sorum ben esmer tene sahip ve saçlarım koyu siyah , ve kına yakmaya karar verdim bir erkek olarak nasıl bi tarif izlemeliyim ?? Çok açık bir kırmızı istemiyorum koyu bir kırmızı hayalim ne yapmalıyım ???

  119. Merhaba sevgili kozmik bakim ben kına ile kızıl renk olmasını istiyorum bazı yorumlari okudum şarap yardimci oluyor sanırım ama şarap yerine başka şeyler kullanamaz miyiz ? Şarap yerine salgam suyu filan 😀 kırmızı için yanında başka ne kullanabilirz şimdiden çok tesekkurler <3

  120. Merhaba 🙂 Yazan ya da soran var mıydı bilmiyorum çok fazla yorum vardı. Bir müddettir saça kına uygulamayı araştırıyorum ve yolum buraya da düştü. Kınayı uygulayanların bazıları bir müddet sonra kaşıntı yaptığını daha doğrusu alışkanlık yaptığı için kaşıntı ve baş ağrısı yaptığından bahsetmişler. Böyle bir şey var mı acaba? Yoksa bu da saç ve deri tipine göre değişen bir şey mi acaba? Saçlarım çok dökülüyor ve çok ince telli, son çare olarak artık kınayı düşünmeye başladım ama tabii olumsuz yorumları da görünce kafamda bir sürü soru işareti oldu maalesef. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

    1. merhaba sevgili çisil 🙂
      bahsettiğiniz gibi yorumlar geldiğini hiç hatırlamıyorum. sadece ilk deneme de kaşıntıyı hatırlıyorum bir arkadaşımızdan. hatta kınayı değiştirmesini önermiştim. fakat sonrasından heberdar olmadık.
      endişeniz varsa kınadan önce ğolenle ilgili yazılarıma bir göz atın ve eylülden itibaren her ay aslan günlerinde az da olsa kesim yapın. çok faydasını görürsünüz. kınaya ihtiyacınız kalmayacaktır. saç dökülmesi menüsünde de gezinin vakit bulduğunuzda.
      şifa dilerim <3

  121. Merhaba ben daha 14 yaşındayım ^-^ annem gel saçına kına yakalım dedi bana da değişik geldi tamam dedim. saçımın koyu bir kızıl olmasını istiyorum bordomsu tonlar olabilir bunun için ne katmam gerekiyor yardımcı olur musunuz? Ayrıca taban rengim normal kahverengi açık değil biraz koyuya kaçıyor 🙂 Şimdiden teşekkürler

    1. merhaba sevgili emine 🙂
      cevizden elde ettiğimiz ve koyuluk veren çayı daha az kullanmanız gerekir. siyah çay demini arttırabilirsiniz. şarap ya da benzeri bordo renge yaklaştıracak sıvıları kullanabilirsiniz.
      sevgiler <3 🙂

  122. Kozmik Bakım merhaba:)2-3 yıl öncesine kadar saçlarıma sık sık kına yakardım ama o zamanlar sitenden haberimin olmadığı zamanlardı, şimdi tarihleri dikkate alarak kına yakacağım saçlarıma inşallah. Açık bi ton yakalamak istiyorum, kırmızı kızıl değil de daha turuncuya dönük bi ton olsun istiyorum ama saçlarım kahverengi , istesem de çok açık bi ton tutturamam heralde ama üst üste birkaç kez kına yaksam daha canlı açık bi tona yaklaşabilir miyim acaba? Bir de sayfadaki tarifte bir çok malzeme var ve yorumlardan anladığım kadarıyla çörekotu mesela kınanın rengini koyulaştırıyor galiba; hem rengi koyulaştırmaması için hem de saçlarıma bakım yapabilmesi için nasıl bi tarif uygulayabilirim, kınanın içine neler koymalıyım?

    1. merhaba sevgili su,
      aslında mantığını yakalamışsınız. doğrudur çok açık bir ton elde etmeniz zor fakat tarifteki koyu renk sıvıları azaltarak bahsedilenden daha açık bir renk yakalayabilirsiniz. yukarıdaki bitki çayları rengi koyulaştırır, onları iptal edin. sadece alttaki yağları ve vitamin ampullerini kullanın.
      sevgiler 🙂

  123. Merhaba, ay ben şimdi görebildim cevabınızı:) çok teşekkürler ben şimdi söylediğiniz şekilde sedece yağlarla bi kına hazırlayıp kınamı yakacağım inşallah, umarım güzel bi sonuç alırım. Sonuçtan haberdar ederim sizi 😉

  124. Merhaba kozmik bakım:) Dün saçlarıma kınamı yaktım, söylediğin gibi sadece yağları, vitaminleri ve limon suyunu koydum; kırmızı-turuncu o arada güzel bi renk oldu, pek bi sevdim saçlarımı:) acaba birkaç gün sonra tekrardan kına yaksam saçıma rengi daha da belirginleştirebilir miyim?

  125. sevgili pr'nin önerisi:

    "pr24 Ağustos 2016 00:16
    Sevgili kozmik..ben de kendimce bi bulus yaptim:) sizin havuc kürü ile kina takvimini birlestirdim..yaklasik 2 yildir sacima kina suruyorum ve bakir ton istedigim icin tarcin zerdecal gibi bitkileri de kina karisimima ekliyordum.. Havuc kürünü de gecen yil bir sure bakim icin uyguladim ve sacima cok iyi gelmisti.. Bu aksamsa kina takvimine uyarak soyle yaptim..rendelenmis havucu kaynattim iliyinca suyuna kinami koydum hindistan cevizi yagi limon suyu evigen bemiks bepanthene ampulleri ekledim ve iyice karistirdim..sacima uyguladim..normalde 3 saat kadar beklerim ama hava sicak oldugu icin kinam akmaya basladi ve en fazla 2 saat bekletebilmeme ragmen hem tam istedigim bakir kahve tonda hem de parlak bir renk elde ettim..ben cok memnun kaldim..belki kina tariflerine eklersiniz;) bu arada telefondan ve aceleyle yaziyorum yazim yanlislari icin kusura bakmayin.."

  126. Merhaba sevgili cisil,
    kinanin kokusu zamanla hafifler ancak. Fakat bir iki kez no poo yontemiyle yikamayi dneyebilirsiniz. Biraz da bekletin sacta. Bakimdan kaynaklanan agirnkokuyu aliyor, burada da ise yarar diye dunuyorum.
    sevgiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close