ALTERNATİF TIPGENEL SAĞLIKKADIN SAĞLIĞISAĞLIK

Safra Kesesi Taşı ve Polipten Nasıl Kurtuluruz?

Böbrek taşlarının bitkisel tedavi yöntemini verdiğimde, safra kesesi taşları için de bir çözümden bahsedeceğimi söylemiştim hatırlarsanız. Her ikisi de aynı kategoride gibi görünse de böbrek taşlarını eriten ya da düşüren yöntemler safra kesesi taşlarında işe yaramıyor maalesef. Fakat birazdan bahsedeceğim yöntem safra kesesi taşını erittiği gibi böbrek taşlarını da eritiyor. Tecrübeyle sabittir!

safra kesesi tası belirtileri
Benim safra kesesi taşıyla tanışmam birkaç yıl önce olsa da bendeki varlığı daha öncesine dayanıyor. Yani ben yaklaşık iki yıl bedenimdeki bu taştan habersiz, hiçbir sıkıntı hissetmeden yaşamışım. Beyaz saçlarım için
sarımsak yutmaya başlamasaydım, muhtemelen aynı şekilde yaşamaya devam ediyor olacaktım. Bunu yapmaya başladıktan sonraki ilk iki haftamı tarif edemem. Safra kesesi taşı öyle bir şey ki bütün bedeninizi allak bullak ediyor; bütün parçaları arızalanmış bir makine gibi oluyorsunuz. Bu dönem de yatağımdan zorla kalkıp pek çok polikliniğin kapısını çaldım. Neyse ki sonunda sorunu bulduk fakat çok zor bir süreçti. Şimdi ise teşhis koyacak kadar iyi tanıyorum safra kesesi taşını.

Tıpta bahsedilen tek çözümü, safra kesesinin ameliyatla alınması. Fakat bir organını kaybetme fikri hiç hoş gelmiyor kulağa. Basit bir ameliyat gibi görünse de, bu organ olmadan hayat devam etse de araştırmalarım sonucu gördüm ki ameliyattan sonra sadece ağrıdan kurtuluyorsunuz. Yağlı gıdalar tükettiğiniz de, yumurta sarısı tükettiğiniz de ya da soğan-sarımsak gibi gıdalar; aynı mide bulantılarını yaşamaya devam ediyorsunuz. Ancak taşla yaşamak her zaman tehlikesiz değil. İlerlediğinde kötü sonuçlarla karşılaşmaktan bahsediyor doktorlar. Taşın kanala düşmesi, polip oluşumu ya da daha kötü sonuçlar. Yeri gelmişken, bu süreçte yine ameliyattan başka çözümü bilinmeyen ve 10 mm ye ulaştığında bunun kanser demek olduğunu en yetkili ağızdan duyduğum poliple de tanıştım. Bu tanışıklığımız dört haftalık yoğun alkali su kullanımı sonucu çok kısa sürdü. Nasıl kullandığımı da burada yazmıştım.

Bazılarınızın şahit olduğu bu süreçte bu taşı düşürmek ya da eritmek için internette ne bulduysam yapmaya çalıştım. Hatta gerekli tedbirleri alarak bazı riskli uygulamaları bile denedim. Maalesef geçen yıla kadar hiçbir uygulamadan sonuç alamadım.

Safra kesemde taş olduğunu ilk öğrendiğim zamanlarda,  bir meslektaşımın hem eczacılık hem tıp mezunu ve şimdi emekli doktor olan eşiyle sohbetimiz sırasında bana eski bir kaynak kitap getirmiş ve bu konudaki alternatif tedaviyi göstermişti. Kitapta tavuk taşlığının zarının toz haline getirilip kullanılması gerektiği yazıyordu. Fakat bu bana o kadar imkansız göründü ki üzerinde durmadım. Çünkü tavuklar artık tamamen temizlenmiş olarak müşteriye sunuluyordu.

Geçen yıl, bu sohbeti hatırlayıp biraz araştırmaya karar verdim. Önce bu konuda bilimsel bir çalışma yapıldığını öğrendim. Çalışmalar 2009 yılında başlatılmış ve iki yıl devam etmiş. Böbrek taşına sahip hastalar üzerinde yapılsa da bu çalışmanın sonunda  % 75 oranında başarı sağlanmış.

Araştırdıkça sonuç alan başka böbrek hastalarına da rastladım. Safra kesesi taşıyla ilgili bir örneğe rastlamasam da kullanmaya karar verdim ve başladım tavukçularla görüşmeye. Onlardan bazıları konuya aşinaydı, üstelik safra kesesi taşlarının da adı geçmeye başlamıştı artık. Nihayet tavuğun taşlık zarına ben de ulaştım. Biraz zaman aldı gelmesi ama temin edilebilir bir şey olduğunu anladım.

Eve getirdikten sonra ben uzak durdum çünkü hayvansal ürünlerin kokusuna karşı çok hassasım. Temizleme işlemini ben yapsaydım kullanamayabilirdim. Bu sizi korkutmasın; sadece küçük taş parçaları ya da nadiren ot gibi şeylerle karşılaşıyorsunuz. Beni rahatsız eden çiğ et benzeri bir kokuya sahip olması ki o koku ile de sadece hazırlık aşamasında muhatap olunuyor.

Birazdan fotoğraflarla yeniden döneceğim hazırlanışına fakat ona geçmeden önce kısaca etkisinden söz edeyim. Ben 5-6 hafta boyunca günde üç kez kullandım hazırladığımız bu ilacı ve bu süre sonunda ilk kez taşta gerileme görüldü. Gerileme 2 mm olarak görüntülense de büyüme payını da unutmamak gerekir. O dönem de her gün düzenli olarak kuruyemiş tükettiğim için olsa gerek, birkaç hafta içinde 16 mm olan safra kesesi taşı 22 mm’ye fırlamıştı. 5-6
haftalık kür sırasında büyüme durmakla kalmamış 2 mm’lik bir küçülme meydana gelmişti. Böbreklerimde kür öncesinde görüntülenen 4’er mm’lik taşlar ise tamamen kaybolmuştu. Bu da bize gösteriyor ki küçük taşlar küre hemen yanıt verirken, büyük taşların aynı hızla yanıt vermesi için önce biraz aşınıp küçülmesi gerekiyor.

Bu tespitin ardından küre devam edemedim uzunca bir zaman. Yeniden başlıyorum şimdi. Taşlık zarını temin ettim. Bu yazıyı bekletmemin nedeni buydu aslında. Malzemeler gelsin ve fotoğraflarla daha net bir anlatım olsun istedim.

safra kesesi ameliyati
Bu kez arkadaşımın veteriner eşi yardımıyla fabrikadan temin ettiğim için, hem içi hem de dışı daha temiz görünüyor. Üstelik 1 nolu fotoğrafta gördüğünüz gibi ambalajlı geldi.

Gün içinde sıcak havaya maruz kalmaması için derin dondurucuya koymuşlar. Bu nedenle 2 nolu fotoğrafta gördüğünüz gibi buzluydu. Buzu çözüldükten sonra ayıklamak ve temizce yıkamak gerekiyor.

3 nolu fotoğrafta temizlenmiş halini, 4 nolu fotoğrafta ise çıkan çöpü görüyorsunuz. Yakından çekmeye çalıştım fakat yine de fotoğrafı büyütüp inceleyin ki neyi temizleyeceğinizi daha net görün.

 

Temizlenmiş taşlık zarlarını süzüp genişçe bir yüzeyde kurutmak gerekiyor. Kuruması uzun sürmüyor, hava sıcaklığına göre 1-2 gün yetiyor. Kurutulmuş halini 5 nolu fotoğrafta görüyorsunuz. Renkler fotoğraflarken biraz bozulsa da aşağı yukarı böyle.

Kuruduktan sonra robot yardımıyla öğütülüyor. 6 ve 7 nolu fotoğraflar öğütülmüş ve kullanıma hazır halini gösteriyor. Yakın çekim olduğu için iri görünse de aslında ince toz şeker gibi. Zaten yeterince inceltilmediğinde yutarken mukozaya yapışanlar rahatsız ediyor.

Kullanıma hazır halinde kötü koku yok. Yutarken ve yuttuktan sonra rahatsız eden bir tat ya da koku da yok.

Bu son haliyle her gün sabah, öğle ve akşam öğünlerinden yarım saat kadar önce bol suyla 1’er çay kaşığı yutmak gerekiyor. Günde üç kez ve düzenli kullanım önemli!

Başta da söylediğim gibi safra kesesi taşının sonuç veren tek ilacı bu.  Aynı zamanda böbrek taşlarını da eritiyor (düşürmüyor!) fakat acil durumlarda bu yöntemi kullanmak mümkün değil. Böyle bir durumda daha önce böbrek taşlarını düşürmek için verdiğim yöntemi uygulamanızı öneririm. Buradan ona da kolayca ulaşabilirsiniz.

Siz de benim gibi başlamadan önce kontrolünüzü yaptırabilirsiniz. Ultrason raporlarımı kaldırmışım, elime geçtiğinde yazımın sonuna ekleyeceğim.

En azından taştan kurtulana kadar soğan, sarımsak, turşu, acı, yumurta sarısı ve yağlı olan her türlü yiyecekten uzak durun!

Hep birlikte şifa bulmayı diliyorum..

Sevgiler..

Tags

Related Articles

90 Yorumlar

  1. Kozmik bakım merhaba, bu kürü safra kesesinde çamur olması durumunda da uygulayabilir miyiz? Ne kadar süreyle uygulanması gerekiyor?

    1. merhaba sevgili sema,
      çamurla ilgili bir örneğe rastlamadım fakat çamurun zamanla taşa dönüşebildiği bilgisinden yola çıkarak uygulanabileceğini düşünüyorum. zaten yan etkisi yok. çocuklarda bile kullanılabiliyor. içeriğinde de 33 mineral bulunuyor. ayrıca araştırmalar sırasında protein depose olduğu da keşfedilmiş. kısacası kullanmanızda sakınca yok. örneği henüz karşıma çıkmamış olsa da faydalı olacağını düşünüyorum. ilgili çalışmalarda 21 günlük kullanımdan bahsediliyor. sizin için ve küçük taşlar için bu sure yeterlidir sanıyorum. kullandıktan sonra control ettirin mutlaka. çünkü kesin yargılara varmamıza yetecek kadar örnek yok internet ortamında. kesin olarak bildiğim şey büyük taşlarda bu sure yeterli değil.
      çamurla ilgili ilk olumlu sonucu ve bigiyi de sizden almayı diliyorum 🙂

    2. Taşlık bulur bulmaz hazırlayıp küre başlıyorum o zaman 🙂 sonucu mutlaka bildiririm. Paylaştığınız bilgilerden ziyadesiyle faydalanıyorum, teşekkür ederim =)

  2. sevgili çilem merhaba 🙂
    bahsettiğim çalışmalarda herhangi bir yan etkiden bahsedlmiyor. ayrıca bend de öyle bir durum söz konusu zannederim. hem de uzun süredir. ben bir sorun hissetmedim kullanırken. şimdi de hissetmiyorum.
    yukarıda dediğim gibi sadece tavuk ürünleri satan işletmeler var biliyorsunuz. buralara sorabilirsiniz. ben ilk uygulamamda böyle bir yer aracı oldu. bu ürünleri temin ettikleri yerden getirttiler. orada bir problem çıktı. sonrakini veteriner aracılığıyla temin ettik. kendisinin çalıştığı yer fabrika türü bir yer sanırım. doğru telaffuzu nedir bulamadım şimdi. tavuk fabrikası ya da kesim-işlem merkezi gibi bir yer olsa gerek. hatta bana hazırladığında bir başkası gelip sormuş ve ilkini ona vermişler. ben biraz daha bekledim. buradan yola çıkarak diyebilirim ki oturduğunuz bölgeye en yakın fabrika,kesimhane ya da benzeri işletmeye direct gidip kapıda alabilirsiniz. inşallah hepimize geçmiş olur, teşekkür ederim <3
    iyi haberlerinizi çok kısa zamanda almayı diliyorum.

  3. Çilem hanim, önceden sakatat satan kasaplarda tavuk taşlığı üzerinde zarıyla birlikte bulunuyordu biz de o zarları temizleyip çöpe atıyorduk, artık zarlarından temizlenmiş olarak gönderiliyormuş, ben de henüz bulamadım. Halde bulabileceğim söylendi. Zarın kapsül içinde ilaç şeklinde satışına yönelik çalışmalar mevcutmuş bu yüzden bulmakta zorluk çekiyormuşuz

  4. sevgili sema,
    böyle bir çalışma olduğunu ben de okudum fakat henüz piyasaya çıkmayışı ilginç. araştırmalar 2011 yılında tamamlanmış çünkü. zaten bunun için büyük fabrikalar tercih edilir. küçük işletmelerde bulunabiliyor yani.

  5. Slm bendeki taşın en büyügü 7 mm ve 10 adetten fazla gittigim tüm doktorlar safra kesrsinin alınması gerek diyor bu kürü kac gün kullanacagız ve şu anda bu kürü nerede kurutacagız

  6. Slm bendeki enbüyük taş 7mm ve ondan fala var tüm doktorlar safra kesesinin alınması diyor bu kirü kac gin kullanacagız 17 kasıma amaliyat kararı almıstım bu kürüşimdi okudum denemek istiyorum tsş kanala düşersr daha cidddi bi amaliyatolur diyorlar bu kürü kac adet taşlık zarından yapacagız ve bu mevsimde nerede kurutacagız saygılar

  7. faith bey merhaba,
    küçük taşlar nedeniyle siz oldukça şanslısınız. yukarıda da yazmıştım bunu. fakat doctorunuz alınmalı diyorsa acil bir durumunuz var demektir. yine de beklemek isterseniz 21 günlük uygulamanın yeterli olduğu görülmüş araştırma sırasında. ben iki hafta once hazırladım, üzerini örtüp balkonda bıraktım fakat hava bulutlanınca içeri aldım. iki gün sürdü kuruması. hazırlığı zahmetli değil inanın. bunları yukarıda da anlatmıştım, bir kez daha okuyun zaman bulduğunuzda.
    kullanmaya karar verirseniz bol su tüketmeyi unutmayın aynı dönemde.
    acil şifa diliyorum.

    1. merhaba verdiginiz bilgiler ici teşekkürler biraz daha bilgi almak istiyorum şimdi ben üc doktora kontrol oldum doktorun dedigi şuan taş ve camursan dolayı safra kesesi calışmıyor diyor eritme ile ilgili ilac tedavisi var ama riskli kanala düşme ihtimali daha kötü sonuclar dogurur diyor doktorlar ameliyat olursa iyiolur diyor cok ciddi bir rahatsızlık yapmıyor bana bazı yiyiyecekler agrı yapıyor şu anki durumda doktorun dedigi s kesen var ama calışmıyor diyor işv görmüyor diyorlar sizin tavsiyeniz nedir bu kür 7mm taşları ve cok miktarda kücük taşları tamamen eritiyormu kullanan varmı acaba saygılar

    2. faith bey, doktorunuzun "alınması şart" ifadesi yerine "alınsa iyi olur" u kullanması rahatlatıcı. siz de rahatsızlık yaşamadığınızı yazıyorsunuz fakat bunun kararını siz verebilirsiniz. ben sizing adınıza böyle bir risk alamam.
      deneyecekseniz zaman kaybetmemenizi önerebilirim ancak. gidin bir kesimhaneden alın ve hazırlayıp başlayın. hemen etki göstermeye başladığını biliyoruz. 21 gün sonra kontrole gidip doktorunuzla birlikte ameliyata gerek kalıp kalmadığını değerlendirirsiniz yeniden.
      taşlıkların sayısı önemli değil, sayılabilir bir şey de değil zaten. fotoğraflarını kendim çektim. gördüğünüz miktar ve daha fazlası olabilir.

  8. Ben bu kuru uygulamak istiyorum fakat tek bi soru aklima takilan,su an safra calismiyor 10dan fazla tas var eger safra calismaya zorlarsa tas yerinden oynar kanala dusme ihtimali var dedi dr tabi ilac vercekti ama kucuk olsa verirdim 2mm veya 4mm olsaydi dedi simdi icme buyuk dedi merak ettigim bu kurde oyle bi ihtimal varmi .tesekkurler

  9. Safra kesesi taşı baş ağrısı konsantrasyon eksikliği ve kabızlık yapıyor mu? vücudumda bu taş olduktan sonra depresyon dahil her şeyi yaşadım. Bununla alakası var mıdır. bilgilendirirseniz sevinirim.

  10. faith bey,
    kür taşı eritiyor. doktorunuza bahsedip onun fikrini alın. durumunuzu bildiği ve gördüğü için en doğru kararı o verecektir.
    şifa dilerim.

  11. sevgili rosenrot,
    baş ağrıları ve konsantrasyon eksikliği yaşadım ve yaşıyorum. fakat safra kesesine bağlı olduğunu kesin olarak söylemek zor.
    acil şifa diliyorum size de.

  12. safra kesesi polibi için ne yapılması gerektiğini 5. paragrafta yazmamışsınız. alkali su kullanım sayfasına link vermişsiniz. ve o sayfada polip kelimesi 3 kez yazılmış, o da yorumlarda… lütfen daha net bilgi verebilir misiniz, bilgiyi verirken direkt verin. anlatımınız çok dolaylı….

    1. sevgili nexuss,
      alkali suyun 3. maddedeki kullanımını tercih etmelisiniz. ben sabah akşam birer tatlı kaşığıyla hazırlamıştım o maddeyi fakat bazı bünyelere ağır geldiği için günde üç kez kullanım şeklini verdim. 3. maddeki tarifle başlayın. rahatsızlık hissetmezseniz şimdi yazdığım gibi sabah akşam kullanabilirsiniz.
      o yazıyı yazdığımda bu deneyimi yaşamamıştım henüz. o nedenle poliple ilgili özel bir kullanım şekli vermedim. kaldı ki neredeyse tüm hastalıkları tedavi ettiği için genel olarak her duruma uygun 3 kullanım şekli verdim. hepimiz durumumuza uygun olanı seçip uyguluyoruz.
      size de şifa olmasını dilerim.

  13. Benim kızım 8 yaşında ve üreter kanalı çıkışında 5cm bir tas sıkışmış durumda 15 gündür bu limon zeytinyağı kuru faydali olur mu ? Bu arada bitki karışımı kullanıyoruz bilgi verirseniz sevinirim bu limon kuru sabah bitirilecek mi

  14. Merhaba.benim 8 yaşında ki kızımın üreter kanalının alt ucunda 5 mm bir taş sıkışmış durumda 15 gündür limon yağ kürü acaba fayda eder mi bu arada bitki çayı karışımı da kullanıyoruz 15 gün içinde düşmez ise Dr ameliyat ederiz dedi çabalıyoruz doğal yoldan dusmesi için

  15. sevgili seda, geçmiş olsun.
    5 cm mi 5 mm mi demek istediniz?
    kızınız küçük olduğu için alternatif yöntemler risk anlamına gelebilir. limon kürü sabah bitirilecek fakat birkaç gün devam edilmesi gerekebiliyor. kızınız için tüketimi zor olabilir. kullanmaya karar verirseniz yarım ölçü ile hazırlamanız daha iyi olabilir.
    yaşı dolayısıyla okurken aklımdan pek çok düşünce geçti, toparlayıp doğru aktarabildim mi bilmiyorum.
    durumunuza göre ve doktorunuzun yönlendirmelerine göre kürü uygulamaya karar verirseniz ve sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım. hatta sık sık bloğu kontrol etmeye çalışayım bugünlerde.
    acil şifa diliyorum.
    kürle ya da başka bir yöntemle şifa bulursanız haberdar edin beni <3

  16. 5mm taşın büyüklüğü bende sizin gibi düşündüm 1.5 limon ve 1 çay bardağı yağ ile hazırladım yarın 3.günümüz biraz zorlanıyor ama yiyebildigi kadar yediriyorum.bunun yanında dr sıcak suya oturtmamızı önerdi ve Kanal genişletici bir ilaç verdi ona devam ediyoruz ve dua ediyoruz İnşallah size hayırlı haberler veririm .

  17. sevgili seda merhaba 🙂
    bilgisayarımla ilgili bir sorun yaşıyorum iki haftadır, kontrol edemedim.
    okuyunca yazdıklarınızı nasıl mutlu oldum anlatamam, konu çocuklar olunca farklı oluyor her şey.
    idrarını ve çamaşırını sürekli kontrol ettiyseniz ve buna rağmen göremediyseniz tamamen erimiştir muhtemelen. bundan sonra beslenmesine limonu daha fazla dahil edin, engelleyici olarak.
    geröekten çok mutlu oldum, öpüyorum kızınızı, geçmiş olsun <3 🙂

  18. aynen tam üç hafta hayattan koptuk resmen Allahım herkese bir an önce şifasını verir inşallah.önerilerinizi tabiki uygulayacağım tekrar teşekkür ederim size..sevgiler <3 🙂

  19. Merhabalar benim kızımda 5 yaşında ve safra kesesi calışmıyor bir aydır sancı cekiyoruz gereksiz iki ameliyat gecirdi ama sancısı gecmedi en son bir hafta önce safranın calışmadıgı ögrenildi ne kürü oldugunu anlıyamadım bende yapsam faydalı olurmu acaba suan ilaç tedavisi oluyo eger agrışarı gecmezse safra kesesi alıncak

  20. geçmiş olsun sevgili gözde, acil şifa diliyorum öncelikle <3
    bu uygulamalar taş tedavisi için. dolayısıyla sizin için fayda sağlar dersem bu köksüz bir bilgi olur ve yanlış olur aynı zamanda. organın işlevini yerine getirmemesi başka bir durum. tıbbi tedavinize devam edin mutlaka.
    sevgiler..

    1. merhabalar bu kürü nasil Uzun süre saklaya bilirim 1kg kadar kurutulmus kullanima hazir annemler cok zorbuldular yurt disinda yasiyorum.tasin büyüklügü 2cm ne Zaman faydasini görürüm acaba 5 eylülde amaliyat günüm iptal etmeyi düsünüyorum cevap verir seniz cok sevinirim,her kese acil sifalar.

    2. sevgili Fatma merhaba,
      nemsiz bir ortamda kavanozda rahatlıkla saklayabilirsiniz. tamamını toz haline getirmediyseniz kullandıkça öğütün.
      2 cm büyük bir taş, biraz uzun sürebilir. mutlaka günde üç kez kullanın! daha azı süreyi çok uzatıyor. ancak bu şekilde genel bir bilgi verebilirim çünkü taşın yapısına göre süre uzayıp kısalabilir. kesin bir şey söylemek doğru olmaz yani.
      acil şifa diliyorum..

  21. Cevabınız için teşekkür ederim devam ediyorum tabiki bizde anne baba olarak kızımız için en iyisini yapmaya calısıyoruz nasıl alınmadan kurtarırız diye düşünüyoruz biraydan fazla gözümüzün önünde kıvranıyo sancı cekiyo cok acı bişey

    1. tahmin edebiliyorum sevgili gözde. facebook sayfamı takip ediyor musunuz bilmiyorum ama son gönderiye bir yorum bırakır mısınız size ulaşsam.

  22. Merhaba benim safra kesesi 20mm büyüklüğünde bir kaç tane taş var.doktor ameliyat dedi ama ben karşıyım açıkçası bu tavuk taş lik zarı kullanmak istiyorum fakat nasıl ve nekadar zaman kullanmam lazım yardimci olursaniz sevinirim allah razı olsun

  23. merhaba sevgili belma,
    ben de sizin gibi düşündüm kendim için ve bu yöntemi uygulamayı tercih ettim. daha önce de burada ya da diğer başlıkta bahsettim diye hatırlıyorum, taşın büyüklüğü kullanım süresini etkiliyor direkt. normal koşullarda yani taşlar küçükse sayısı fazla olsa bile 21 günlük kullanım sonuç veriyor.(günde üç kez kullanım) fakat büyük taşlar için kesin bir şey söylenemez. 5 cm lik taşları düşünürsek 2 cm bizi teselli edebilir bir boyut aslında. yine de 2-3 ay kullanmayı göze almalısınız diye düşünüyorum. ben 4-6 hafta arasında yukarıda anlattığım sonucu aldım örneğin. son durumum hakkında bir fikrim yok şimdilik fakat iyi hissediyorum. tamamen erimiş olabilir.
    günlük 3 kereden az kullanmak süreyi fazlasıyla uzatır, yine kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum.
    size de şifa olmasını diliyorum.
    ilk sonuçları sizden duyarız inşallah <3 🙂

  24. Arkadaşlar sağ böbreğinde yaklaşık 2.5 cm lık taş var,ne yaptimsa dusmedi ve artık doktorlar ameliyat diyorlar bu taşı eğitmenin bir yolu varmı? Çatalca karamander köyünde şifalı su var deniyor bu suyu kullanıp faydasını giren oldu mu?

  25. Selamlar,
    Böbreğimde iki santimlik bir taş var. Yazınızı okuyunca bir marketten ulusal bir markanın tavuk taşlığını sipariş verdim. tabakta temizlenmiş olarak geldi. Sorum şu:
    1-Kurutma işini yapamadım. Temiz bir bez üzerine serdim ve odada kurutmaya bıraktım ara ara çevirdim. Fakat koktu. Sağlıklı kurutma işlemi nasıl yapılır
    2- Faydalı olan kısım zar kısmı dediniz. Anneme danıştım. Annem 50 yıl önce bize böbrek taşı için tavuk taşlığı zarı yedirirlerdi dedi. Şaşırdım.
    Temizlenmiş olarak gelen tavuk taşlığında zar duruyor mudur?

    1. merhaba sevgili ozan,
      tam anlayamadım fakat sanıyorum taşlığın zarını değil kendisini aldınız; doğru mudur?
      size gelen ürün taşlığın kendisiyse kurutmanız mümkün değil zaten fakat daha da önemlisi taşı eriten içeriğin zarda bulunması.
      marketlerdeki taşlıklar temizlenmiş oluyor, zarlar tesislerde çöpe atılıyor maalesef. yazıma eklediğim fotoğraflarda gördüğünüz taşlık değil içindeki zar.

      ben size bunun dışında diğer yazımı incelemenizi de öneririm. orda verdiğim yöntem farklı.taş büyük olduğu için birkaç günde düşmez fakat kısa sürede eriyip düşecek boyuta gelir. uzun süreli kullanacağınız için ölçüleri de değiştirebiliriz size göre. siz inceleyin, düşürenlerin yorumlarına da göz atın, sonra gerekirse onun üzerine de konuşabiliriz.
      aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

      https://www.kozmikbakim.net/2014/11/bobrek-tas-en-kolay-ve-agrsz-bir.html?showComment=1454235174587#c6287119755864782844

      şifa diliyorum.

    1. sevgili Neslihan denenebilir. taş küçükse kısa sürede faydası olup olmayacağı ortaya çıkar. tıbbi bir çözüm yoksa denemenizi öneririm.
      şifa olsun..

    1. sevgili atilla,
      yukarıda anlatmıştım sanıyorum fakat kısaca söylemem gerekirse yaşadığını yerdeki tavuk marketlere sorun. onların toptancıları gönderiyor. fakat bununla uğraşmak istemezlerse toptancılarının yani tavuk kesimhanelerinin adresini öğrenin ve direkt kendiniz gidip alın. büyük markaları arayıp size en yakın kesimhaneler hakkında da bilgi edinebilirsiniz.
      ben sonuncuyu cp den temin etmiştim; fotoğraflara da yansımış. arkadaşımın eşi orada veterinermiş. tesadüfen çok kolay oldu. öncekileri tavuk market aracılığıyla getirtmiştim. kesimhanelerde çöpe atıldığı için ücretsiz geliyor üstelik.
      dilerim siz de kolayca temin edersiniz.
      şifa diliyorum.

  26. Teşekkürler. Evet anlattınız ben de hangi yolla ve ücretle temin ettiğinizi merak etmiştim. Sizinki tanıdık aracılığıyla olmuş:) Ben de Cp'yle iletişime geçtim size döneceğiz dediler ama henüz dönen olmadı. Çevremde pek tavuk market yok ama araştıracağım. Benim 9 mm sağ böbrekte taş var, çok şiddetli değil ama sürekli bir ağrı rahatsızlık oluyor, ayrıca solda da ağrı yapmayan 2 taş var bunları eritebilirse gerçekten benim için müthiş olur. Size de çok dua ederim:)

    1. sevgili atilla, daha öncekileri tanımadığım marketlerden elde ettik. yani mutlaka tanıdık olması gerekmiyor. bu kesimhaneler de çok yaygın aslında.
      fakat bu kadar zahmete girmenize hiç gerek yok. taşlar böbreklerinizdeyse verdiğim diğer yöntemi uygulayarak birkaç gün içinde hepsinden ağrısız bir şekilde kurtulabilirsiniz. hem malzeme temini kolay hem de çok hızlı sonuç veriyor.
      ayrıca bugün facebookta da vereceğim 25 şubat uygulama için çok güzel bir gün ay takvimine göre.
      o yöntemle ilgili endişeniz nedir açıklarsanız belki bir çözüm üretebiliriz.

  27. ilginize teşekkürler. o yöntemden endişem yok aslında:) doktor 9 mm böbreğin içinde ama tam çıkış noktasına yakın bu düşmez dediği için eritir diye tavuk taşlık zarını düşünmüştüm. Diğer yöntemi tam incelemedim ama düşmeyecek bir boyutta diye buna bakmıştım. olmadı düşer diyorsanız onu da deneyebilirim. Ayrıca sol börekte tehlikesiz bölge imiş 6 ve 4.5 mm.lik 2 taş daha var. onları da içerde eritirim diye düşünmüştüm.

  28. rica ederim. düşecek boyuta gelene kadar eritip küçültüyor zaten. düşene kadar devam etmelisiniz yani. en fazla bir iki gün fazla uygulamış olursunuz, çok uzun sürmez.
    böyle bir durumda kürü hazırlarken yağı bir miktar azaltabilirsiniz fakat limon aynı miktarda kullanılmalı. ya da bir kez hazırladığınız karışımı iki güne bölüp tüketebilir, üçüncü gün yenisini hazırlayabilirsiniz.
    bence bu uygulamaya öncelik verin ve bir an önce başlayın.
    birkaç gün sonra iyi haberlerinizi duyacağımızı düşünüyorum.
    şifa olsun..

    1. teşekkürler, dün yazdığınızda hemen uyguladım:) 2 büyük limon ve 1 limon da suyunu sıktım 1 su bardağı zeytinyağı ile 1 kavanoz civarı doldu. Gece dışarda beklettim. sabah kaşık kaşık yedim ama az yedim sanırım. rahat 3 gün gider. Dediğiniz gibi 2 günde bitecek şekilde çok yiyeceğim. inşallah düşer. ama şöyle bir faydası oldu sağ tarafımda çok şiddetli olmasa da ağrı vardı, bugün çok ağrı olmadı. 2-3 gün sonra sonucu yazarım sağolun.

    1. tekrar merhaba. iyi haber vereyim dedim ama maalesef taş çok büyük olunca limon kürü taşı düşürmedi. Ben de eswl yöntemi ile kırdırdım 2 seansta. Ancak rahatlıkla şunu söyleyebilirim; limon ve zeytinyağı kullanarak çok daha az ağrı çekerek parçalanan 8 parça taşı düşürdüm:) yine de tavsiye ederim. taşın boyutu 1 cm idi. Sol böbrekte de 7.5 mm taş var onu eritmek için tavuk taşlık zarı düşünüyorum yani eritmek istiyorum. çünkü acelem yok soldaki ağrı yapmıyor. çok sağolun.

  29. Kozmik bakım safra kesesi agrisi sol ve kasıklarda agri yapar mi? Ben colyak hastasıyım. Taşım çıktığından beri kabizlik var. Acaba tas mi yapıyor? Bana bilgi verir misiniz bende yapicagimda

    1. merhaba,
      ben bu tür belirtiler yaşamadım. araştırdığım sırada da benzer etkiler hatırlamıyorum.
      fakat bunlar kürü uygulamanızla bağlantılı değil zaten. taş büyümeden yani ne kadar erken uygularsanız o kadar kolay ve hızlı sonuç alırsınız; ihmal etmeyin.
      şifa olmasını dilerim.

    1. merhaba sevgili çiğdem,
      polip için faydalı olduğuna dair bir bilgi yok şimdilik. fakat ben aynı yerdeki polip için karbonat kullandım. 3,5 mm olarak görüntülenmişti. alkali sudan sonra kayboldu. sağ üstte sevilenler bölümünde alkali suyla ilgili yazımı görebilirsiniz. uyarıları dikkatle okuyun, özellikle tansiyon konusuna dikkat edin! ben üçüncü maddede belirttiğim şekilde 3-4 hafta kadar kullanarak sonuç aldım.
      annenize şifa diliyorum <3

  30. sevgili atilla şimşek, büyük taşlarda daha uzun süre kullanım istiyor zaten, konuşmuştuk sanıyorum. fakat Ahmet bey 7 mm lik taşını 2.günde düşürdü. neredeyse sizinki kadar.
    ağrısız düşürmenize yardımcı olmuş en azından.
    diğeri için de acil şifa diliyorum.

  31. YAKLAŞIK İKİ YIL ÖNCE SIRTIMDA VE KABURGAMIN ALTINDA BÜYÜK BİR AĞRIYLA HASTANEDE SOLUĞU HASTANENİN ACİLİNDE ALDIM.ULTRASONDA 7 ADET TAŞ VE ÇAMURR OLDUĞUNU ÖĞRENDİM.ASKERİ HASTANEDE GENEL CERRAH OLAN BİNBAŞIM ACİLEN AMELİYAT OLMAMI İSTEDİ.KORKTUĞUMDAN AMELİYAT OLMADIM VE UYGULADIĞIM KÜR SAYESİN DE KARAKOLDA KANEPEYE UZANIRKEN 7 ADET TAŞ VE ÇAMURU MİDEME DÜŞÜRDÜM VE BOŞALTIM SİSTEMİNDEN ÇIKARDIM.DENEYİMLERİMİ ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ.507 233 49 88

    1. merhaba,
      bitkisel kürler gibi değil, sakıncası olduğunu düşünmüyorum fakat yine de doktorunuza danışın sevgili Aysun. tedbir her zaman iyidir.
      şifa olsun 🙂

  32. Merhabalar, yazilarinizi severek takipteyim. Size bir sorum olacakti. Annem 67 yasinda ve safra kesesi taslari var. 17 mmlik kalkuller izlendi yaziyor sonucta. Daha oncesinde de tas dolu porselen kese vardi ama son tahlilde gorunmedi. Doktor ameliyat diyor herkese soylendigi gibi. Tas duserse tehlikeli olurmus. Sizin kürü uygulayabilir mi yas itibariyle? Ve taslari dusurmedigini, erittigini belirtmissiniz. Bu anlamda bir sakincasi olur mu. Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.

    1. merhaba sevgili Ceyda, çok mutlu oldum 🙂
      anneniz için güvenle kullanabilirsiniz bu kürü. uygulayabileceğiniz en zararsız kürdür bu, endişelenmeyin. ayrıca taşın erimesi dezavantaj değil avantajdır.
      en kısa sürede şifa olmasını ve güzel haberlerinizi almayı diliyorum <3

  33. Merhaba yazınız nasıl bir umut oldu bize anlatamam. Allah tüm hastalara acil şifalar versin inşallah. Benm babamn safra kesesinde çokça taş ve çamur var aslında safrakesesinin alınması gerek ama kendisi als hastası olduğu için amelyata uygun görülmüyor 4 kere ercp operasyonu yapıldı ama ercpde de ancak belli büyüklükte olan taşlar alınabiliyor büyükler kalıyor. Kusura bakmayın detaylara boğdum sizi ama genel durumdan da haberdar etmek istedim ki sizce bi olumsuz etkisi olur mu onu danismak istedim. Yazınızı okuduğumdan beri tavuk taşlığı arayışına girdik nerden nasıl temin edebiliriz bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba şimdiden teşekkürler.

    1. merhaba, geçmiş olsun.
      inşallah faydalı da olur, daha da mutlu oluruz 🙂
      zararı olmaz endişelenmeyin. tavuk taşlığı satan yerlere nereden temin ettiklerini sorun ve o adreslere direkt gidin zarı temin etmek için. çünkü taşlık ve diğer organlar satış yerleri için hazırlanırken çöpe atılıyor. satış yapan yerleri aracı olarak kullandığınızda gecikme olur, gelmesi çok uzun sürer.
      acil şifa diliyorum.

  34. Merhaba benim sağ böbrekte 6 mm taş vardı Dr gittim bana seni taş kırdırmaya gönderelim dedi ben kabul etmedim babamda da böbrek taşı vardı taş kırdırmaya gitti kırdırırken böbreği gömülmüş bende korkuyorum işin açıkçası taş kızdırmaktan ve 3 ay sonra tekrar gittim Dr 9.5 mm olmuş taş sizin söylediğiniz karışım bu taşı düşürebilirmi bide yaptığınız karışımı bi su bardağı zeytin yağı 2-3 limon kabuğuyla birlikte küp küp doğruyoruz hepsini bi gündemi tüketiyoruz oruç tutuyorum arada ağrı yapıyor nasıl kurtulabilirim bundan cvp uzun sürmez inşallah teşekkürler

    1. merhaba sevgili arzu,
      limonu biraz daha arttırabilirsiniz, sakıncası yok. daha kolay tüketmenizi sağlar.
      yapabilirseniz hepsini aynı günde, çok zorlanırsanız ikiye bölerek tüketin. taşınız büyük, bu uygulamayı 4-5 gün tekrar etmeniz gerekebilir. fakat faydasını görürsünüz. tarifin olduğu sayfaya da dün bazı cevaplar yazmıştım. onlara da bakmanızı öneririm.
      iyi haberlerinizi en kısa zamanda almayı diliyorum sevgili arzu 🙂

  35. Slm merhaba hocam benim bobregimde 19 mm çapında tas var bu dediniz tavuğun tasligimi yoksa tasliga yapışık olan zarimi sizde yapilmisi varmı hocam varsa varsa yardımcı olur musunuz değeri neyse oderim hocam çok zordayim

  36. Sevgili kozmik şuan duygularımı anlatmam mümkün değil yaklaşık 10 haftadır safra kesesi taşı problemi ile yüz yüzeyim,atamadığım yöntem kalmadı…önce safra kesesi taşımı ardından hamile olduğumu öğrendiğim için şuanda hiç bir şey kullanamıyorum…4 ayrı doktorla görüştüm 3ü hamile olduğumu öğrenmeden önce biri yaklaşık bir hafta önceydi…hepside ameliyat diyor hatta son görüştüğüm doktor kabul edersen bu halinle bile ameliyat yaparım seni diyo diyorum peki bebeğim düşük riski hep var düşebilir diyor ��Doktorlar ne ara bu kadar acımasız oldu ben bilmiyorum ameliyat olmazsan ölebilirsin,sarılık olabilirsin vb gibi birçok söylemlerde bulundu…ağlamaktan helak oldum ölmekten değil korkumda evladıma bişey olursa diye ��Bu yöntemin hamilelikle bağlantılı araştırma kısmı o dediğin kitapta mevcut muydu?belki şuan bu kürü uygulamamda mümkün olmayacak ama olsun en azından bir çaresi olduğunu bilmek bana dünyaları verdi sağlık ticaret olmuş olan dünyada alternatif tıptan birşeylerin varolması benim için tarif edilemez ❤️

    1. merhaba sevgili safiye <3 🙂
      bence bu yöntemi uygulayabilirsiniz çünkü araştırmalara göre bu zar %90 oranında protein ve 33 farklı mineralden oluşuyor. ne o kaynakta ne de yeni araştırmalarda hamilelerle ilgili bir uyarı yok. dolayısıyla gebeliğinizi takip eden doktorla görüşüp objektif bir yorum alabilirsiniz. taş ne kadar bilmiyorum fakat küçükse kısa sürede sonuç alırsınız. tabi taşın dışında tehlike oluşturacak başka bir ek sorun tespit edildiyse güvenilir bir doktora danışmanızda fayda var. yakınlarınızdan araştırın örneğin ya da sosyal medyadaki doktorlara ait sayfalara yazıp objektif bir yanıt alabilirsiniz. sarılık vb. uyarılar yapılıyor, yapılması da gerekiyor. son kontrolde benim genel cerrahtan duyduğum, artık zorunlu bir durum yoksa hemen ameliyat kararı almadıkları. bu yüzden bahsettiğim kaynaklardan bilgi alın ki ticari kaygı güdülüp güdülmediğinden emin olabilesiniz.
      habersiz bırakmayın beni lütfen olur mu <3 🙂

  37. Kusura bakmayın gözümden mi kaçtı acaba .bu kurun bir ölçüsü varmı.yaklaşık ne kadar taşlık zari lazim ve kur kaç gün yapılıyor acaba.

    1. sevgili melek,
      günde üç kez, yemeklerden 15-20 dakika önce ve bir çay kaşığı kullanıyoruz.taşın büyüklüğüne göre süresi değişiyor fakat en az bir ay kullanım gerekli oluyor.
      şifa olmasını diliyorum.

  38. Sevgili kozmikbakım ,eşime uygulamak istiyorum tavuk taşlık kürünü,benim merak ettiğim sizde 2 mm incelme olmuştu ,son durumda tamamen yok oldu mu?Saygılar..

    1. sevgili deniz,
      o kontrolden sonra bir daha zaman ayırıp gidemedim maalesef. ben de merak içindeyim ve sonuçları buraya eklemek istiyorum. fakat verdiği rahatsızlığı uzun zamandır hissetmiyorum. özellikle üşüttüğümde çok fazla ağrım olurdu, şimdi rahatım bu açıdan.
      size de şifa olmasını diliyorum <3

  39. Slm bendede en buyugu12 mm olan taslar bulundu.amaliyat olmam gerektigi soylendi ama olmak istemedim.ayrica gebelik dusunuyorum.bu asamada zeytinyagi limon kurunu uygulamak istiyorum.merak ettigim tas eridikten bir zaman sonra tekrar olusabiliyormus bu bilgi dogrumu .birde tekrar tas olmamasi icin ne yapabilirim.bilgilendirirseniz sevinirim.

    1. selam,
      bunları ben de duyuyorum fakat "ben de öyle oldu" diyenle karşılıklı konuşmadım henüz sevgili Fatma. yapacağınız uygulamaya 17 kasımda başlamanızı öneririm, avantaj sağlar.
      bol su için ve arada bir, taş olmasa bile aynı uygulamayı uygulayın.
      acil şifa diliyorum <3

  40. Boyle bir durumda gebelik dusunmem dogru olurmu bazen dayanamadigim sancilarim oluyo.bu arada safra diyetinide uygulamaya calisiyorum.korkum gebeligimde sikinti yaratirmi yada gebe kalirsam sikinti yasamamak icin ne onerirsiniz.bilgileriniz icin tsk ederim

    1. biraz erteleyin isterseniz. kürü de bir ay kadar kullanıp kontrolünüzü yaptırın. duruma göre karar alırsınız, olmaz mı?
      acil şifa diliyorum <3

  41. Selam,
    Benim de safra kesemde küçük 1-2 mm boyutlarinda çok sayıda taş var. Yaklaşık 4 yıl önce tespit edildi. Gittiğim Genel Cerrahlar alinmasini söylediler. Ben ameliyattan korktugum icin durumu surekli erteledim. Simdi onceye nazaran agrilarim arttı. Bu kuru bende uygulamak istiyorum.Size yazılan yorumların hepsini okudum. Bu kürü uyguladıktan sonra sağlık durumlari hakkında bilgi veren olmamış. Bu kür herkez de etkılı oluryor mu? Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    1. merhaba sevgili dilek,
      çalışma sonuçları %70 lik bir başarıyı gösteriyor. bana göre sizin bir avantajınız var, taşlar çok sayıda olsa da çok küçük. bazı hastalar eşit miktarda zeytinyağı-limon suyu karışımına sabah aç olarak devam ederek kurtulduklarından bahsediyor. ikisini aynı dönemde de uygulayabilirsiniz.
      acil şifa diliyorum <3

  42. Bu aslında çok eskiden beri bilinen; özellikle eskilerin uyguladığı ve belki de bilinen en etkili yöntem. Galiba hazır olarak Azerbaycan gibi ülkelerde (toz halinde) olabiliyor..

    Bilinen diğer 3 faydalı olabilecek yöntem:

    1- İğde (Saraçoğlu’nun yöntemi de olabilir: günde 5-6 ad. çay olarak; veya yenen iğdelerin çekirdekleri atılmayıp topluca kaynatılarak hergün biraz biraz… Her iki yolda da çekirdekler önemli..

    2- Kara turp suyu (yabancı kaynaklarda çokca bahsedilir: Azdan başlayıp birkaç günde bir miktarı biraz artırarak (balla vs. de olabilir mideyi rahatsız etmemesi bakımından)

    3- Elma suyu veya şırası (yani suyunun daha koyu hali; konsantresi olan herşey, belki pestil bile olur sürekli olursa)(Bu da yine yabancı kaynaklarda çokça geçer: Hem zevkli ve güzel, hem uzun süre olsa da sıkmaz: Buradaki ana fikir de şu: elmada bulunan Malik Asit safra taşlarının yapısının yumuşaklaşmasını sağlıyor. Böylece eritmekten bile daha güvenli, sonunda kendiliğinden kum gibi dağılacak hale geliyor.. En azından sertlikten kurtulması bile diğer yöntemleri de peşinden eklemek isteyenlerin işini kolaylaştırır…(Hatırladığım kadarıyla tercihen yeşil elma, ama diğerleri de olmaz değil..) Kısacası, uzun vadede sabahları elma suyu içmek hiç fena fikir değil gibi, sabah sabah portakal greyfurt vs. den iyi hem de 🙂

    Genel bilgi olarak belki birilerine yarar diye yazayım dedim..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close