ALTERNATİF TIPGENEL SAĞLIKSAĞLIK

Sedef Hastalığının Tedavisinde Etkili Bitkisel Kürler

Sedef Hastalığı ve Klinik Bulguları

Sedef hastalığı, bağışıklık sistemindeki anormallikten kaynaklanan bir hastalıktır. Bulaşıcı bir hastalık değildir. Genetik yatkınlığı bulunan insanlarda enfeksiyon, ilaç, alkol- sigara kullanımı, stres ve şişmanlık gibi etkenlerin tetiklenmesiyle hastalığın meydana çıkma ihtimali artmaktadır. Sedef hastalığının tedavisi için ilaçların yanı sıra, bitkisel yöntemler de mevcuttur.

Sedef hastalığı, vücudun her bölgesinde görülebilmektedir. Bazı vakalarda tek bir lezyon bulunabildiği gibi bazı vakalarda tüm vücut lezyonlarla kaplanabilmektedir. Lezyonlar keskin sınırlı, üzeri sedef renkli kabuklardan oluşan kırmızı plaklar şeklindedir. Kabuklar kazınırsa pul pul dökülmektedir, kabuklar soyulmaya devam ettirildiğinde kanama gözlenmektedir. Lezyonların en sık görüldüğü bölgeler saçlı deri, diz, dirsek, el, ayak, kollar ve bacaklarıdr. Genelde simetrik yerleşir. Farklı klinik formlarda kendini gösterir. En sık karşılaşılan formda özellikle diz, dirsekler ve kalçada görülen kırmızı zeminde sedef rengi kabuklarla karakterize plak formudur. sedef hastalığının doğal tedavisi

Sedef Hastalığının Tedavisi İçin Bitkisel Kürler

1. Siyah Kuru Üzüm Kürü

10-15 tane çekirdekli siyah kuru üzüm, çekirdekleri çatlayıncaya dek havanda iyice dövülür. Bu kür, günde 2 defa tüketilebilir. Sedef hastalarının en büyük yakınmalarından biri olan kaşıntının çözümü için oldukça faydalı olacaktır. Bu kürü aç karnına uygulamak önemli bir noktadır.

Şeker hastası olan sedef hastaları bu kürü uygularken dikkatli olmalıdır. Bu hastalar için siyah üzümün sadece çekirdeğini kullanmaları önerilmektedir. 20- 25 tane siyah üzüm çekirdeğiyle bu kürü uygulayabilirler.

2. Çörek otu Kürü

3 çay kaşığı çörek otunu havanda iyice ezdikten sonra bir kase yoğurdun içine koyup karıştırın. Hazırladığınız bu kürü sabah ve akşam aç karnına tüketmelisiniz. Düzenli uygulandığında sedef hastalarındaki tedavi edici etkisi görülecektir.

sedef hastalığının tedavisi3. Lavanta Kürü

1 bardak su ve 1 tatlı kaşığı lavantayı 10 dakika kaynatın. Hazırladığınız bu kürü, akşamları yatmadan önce için. Bu çay, hem sedef hastalığınızı tedavi edecek hem de rahatça uyumanızı sağlayacaktır. Bu kürü 1 ay boyunca her gün uyguladıktan sonra 1 ay süreyle karabaş otu çayı tüketebilirsiniz. Lavanta kürü ile ilgili daha detaylı bilgiye ihtiyaç duyarsanız buraya tıklayın.

4. Karbonat Kürü

Karbonat kürü en etkili ve en doğru yöntemdir denilebilir. Karbonatın kullanımıyla ilgili dikkat edilmesi gereken tüm detayları buraya tıklayarak öğrenebilirsin.

Tüm kürlerden etkili ve hızlı sonuç almayı sağlayan başlangıç dönemleri için sosyal medyadan danışabilirsiniz.

facebook | instagram

Vazelinin Sağlığa Faydaları ve 8 Kullanım Önerisi ile vazelin kullanılan pratik yöntemler öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close