CİLT BAKIMI

Vazelinin Sağlığa Faydaları ve 8 Kullanım Önerisi

Vazelin nedir,  vazelinin faydaları nelerdir?

Vazelin yarı katı yapıda ve hidrokarbon karışımından oluşan bir kimyasal maddedir. İnsan vücuduna temas ettiği anda eriyerek sürülebilir kıvama gelir. Uygun fiyatı ve geniş kullanım alanıyla her evde bulunması gereken faydalı bir üründür. Vazelinin faydaları ile cilt bakımını kolaylaştırabilirsiniz.

Vazelin çok iyi bir nemlendiricidir. Bundan dolayı vazelin, cilt ve saç bakımında oldukça fayda sağlar. Özellikle kuru saçları ve ciltleri nemlendirip yumuşatır, saçların ve kirpikleri güçlendirip uzamasına yardımcı olur. El ve ayaklarda oluşan çatlakları yumuşatır, nasırları tedavi eder. İnatçı kaşlarınızı düzelterek onları güçlendirir. Kış mevsiminde soğuğa karşı dudaklara koruma sağlar. İçeriğindeki mineraller sayesinde bazı yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

vazelinin faydaları

 Vazelinin 8 kullanım önerisi

 

1. Evde kendi kreminizi yapın.

Eczanaden aldığınız kokusuz bir vazeline badem yağı, kakao yağı gibi doğal yağları ekleyip karıştırın. Bu karışımla cildinize ihtiyacı olan bakımı sağlayabilirsiniz.

2.Parfümünüzün kalıcı olması için vazeline bir şans verin.

Parfümünüzü sıkmadan önce az miktarda süreceğiniz vazelin, parfümünüzün kalıcılığını oldukça arttıracaktır. Vazelinin faydaları ile keşfedeceğiniz bu şaşırtıcı yöntemi uygularken kullanacağınız vazelinin kokusuz olmasına dikkat etmelisiniz.

3.Çatlamış ve kurumuş cildinizi vazelinle iyileştirin.

Vazelin, yüksek nemlendirici özelliği sayesinde düzenli kullanım sonucunda cildinizi yumuşacık yapıp çatlakları yok eder.

4.Dudaklarınızdaki ölü deriden vazelinle kurtulun.

Biraz toz şeker ve vazelini karıştırıp dudaklarınıza peeling yaparak ölü deriden arınabilirsiniz.

vazelinin faydaları

5.Tırnaklarınızı vazelinle güçlendirin.

Tırnaklarınıza ve çevresindeki kuru deriye yatmadan önce vazelin sürüp lateks eldiven giyerek sabaha yumuşacık parmaklarınızla uyanabilirsiniz. Tırnaklarınıza ihtiyacı olan nemi kazandırarak tırnak kırılmalarının da önüne geçer.

6.Saçlarınızı boyarken cildinizi vazelinle koruyun.

Boya işleminden önce saç çizginize alnınız boyunca vazelin sürerek cildinizi zararlı kimyasallardan koruyup leke kalmasını önleyebilirsiniz.

7.Pişiğe karşı vazelinle önlem alın.

Spor yapacaksanız veya elbise giyecekseniz bacaklarınız arasındaki sürtünme yüzünden pişik oluşabilir. Pişiği önlemek için önce sürtünen bölgelere vazelin sürebilirsiniz.

8.İnatçı makyajınızı vazelinle cildinizden kolayca temizleyin.

Yüzünüze vazelin sürüp bir miktar ovaladıktan sonra yüzünüzü yıkayarak makyajı yüzünüzden kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Herhangi bir yan etkisi olmadığı gibi, yüzünüzü nemlendirerek doğal bir ışıltı verir.

Ekim 2017 Ay Takvimi ile ekim ayında karşılaşacağınız fırsatlar ve sakınmanız gerekenleri öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close