ALTERNATİF TIPCİLT BAKIMIGÜZELLİKSAĞLIKŞİFALI BİTKİLERSON ÖNERİLER

Aynısefanın Faydaları | Sivilcelere Doğal Çözüm

İşte yine çok tanıdık olduğumuz ama yeterince farkında olmadığımız bir bitki; çoğumuzun bahçesinde,balkonunda… Aileden biri olmuş aynısafa. Aynısafanın faydalarından bir kısmını bu yazımda işleyeceğim. Önce kısaca tanıyalım.

Çiçekleri sarı-turuncu renkte; bazıları tek kat, bazıları katmerli. Saplarıyla yaprakları etli ve yapışkan. Eski çağlardan beri yağmur habercisi. Sabahları saat 7’den sonra çiçekleri kapalı kalmayı sürdürürse, bu o gün yağmur yağacağının göstergesidir.

Şifalı bitkiler arasında çok özel bir yere sahip. Bitkinin sapları, yaprakları ve çiçekleri şifa için kullanılır. Ancak toplanırken bitkinin nemli olmaması gerekir. Güneşin en yakıcı olduğu zamanda toplanması şifa gücünü arttırır.

Haziran başında çiçek açmasından itibaren kırağı düşene kadar, yani sonbahar sonlarına kadar taze olarak toplanabilir. Bitki taze olarak kullanıldığı gibi yaprak, sap ve çiçekleri belirtilen şekilde toplanıp,  gölgede kurutulup havasız kalacak şekilde tüm yıl kullanılmak üzere saklanabilir.

Küçük bir kavanoza yaklaşık bir tatlı kaşığı ince kıyılmış bitkiyi koyup, üzerine bir su bardağı kaynamış su ilave edip kavanozun kapağını
kapatarak 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Sapları, yaprakları ve çiçekleri birlikte kullanmayı unutmayın. Bu çayı günde üç kez hazırlayıp şekersiz olarak ve yudumlayarak içmeniz yeterli olacaktır.

Dıştan kullanım için hazırlayacaksanız  ya da çayı kurutulmuş bitkiyle hazırlayacaksanız iki tatlı kaşığı aynısafa kullanmalısınız.

  • Bu çay çok iyi bir kan temizleyicidir. Bu özelliği ile çok iyi bir sivilce ilacıdır. Sivilce lekelerini iz bırakmadan iyileştirir.
  • Dolaşımı uyarır (varisin tedavisi ve selülitin tedavisi için bu çok gereklidir!) ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Yaralar üzerindeki etkisi hızlı bir hücre yenileyici oluşundandır.  Yani cilt problemlerinin çözümü için de mükemmel bir bitkidir.
  • Mikroplu sarılıkta büyük fayda sağlar.
  • Mide ve onikiparmak bağırsağı ülserinde kullanılır.
  • İshale iyi gelir. Kurt düşürür.
  • Ağız içinde ve diş etlerindeki her türlü hastalığı hızla iyileştirir. (Bu çayla gargara yapmanızı da tavsiye ederim)
  • Arpacık  vb. yüzeysel göz hastalıklarında aynısefa yaprağı çayı ile yıkama iyileşmeyi hızlandırır, gözleri güçlendirir.
  • Bu çayla ıslatılmış pamukla yapılan tampon burun kanamalarını durdurur.
  • Safra kesesi rahatsızlıklarında faydalıdır.
  • Mide ve bağırsak hastalıklarında, mide krampı ve mide ülserinde olduğu kadar, kalın bağırsak iltihabında, ödem ve kan işeme de kullanılır. Mikroplu hastalıklarda ve bakteri dışkılamada bu çay büyük başarı sağlar. Aynısafa, mikroplu sarılıkta hatırı sayılır başarılar elde ettiği için karaciğer hastalıklarında da çok etkilidir.
  • Sezaryen ile yapılan doğumlardan sonra 1 ay, günde 3 kere içilen aynısafa çayı, içsel iyileşmeyi önemli ölçüde hızlandırır. Bu çayı hazırlamak için 1 tatlı kaşığı bitki 1 su bardağı kaynar derecede suya ilave edilir ve kavanozun kapağı kapatılır. 10 dakika sonra süzülür ve yudumlayarak içilir.
  • Soğuk demlenmiş yaprak çayı ile yapılan rahim duşu iltihaplanmayı gidermede yardımcı olur. (İnce kıyılmış yaprakların aynı ölçülerde
    fakat soğuk suda 8-12 saat bekletilmesi ile elde edilir)

İki avuç taze bitkiyi ya da 100 gr. kurutulmuşunu geceden 2 lt suya yatırıp, ertesi gün kaynama derecesine kadar ısıtıp 8-10 dakika
demledikten sonra süzerseniz oturma banyosu elde etmiş olursunuz. Bu şekilde hazırladığınız aynısafa  ile vajinal mantardan kurtulabilirsiniz.

  • Kanser türü çıbanlar ve tümörler, bacaklardaki açık yaralar, bacak çıbanları ve kapanmak bilmeyen inatçı yaralar aynısafa ve atkuyruğu
    otunun eşit miktarda karışımından hazırlanan çayla yıkandığında iyi sonuçlar alınır.
  • Alman Dr. Bohn, kanserde ameliyat olanağı kalmadığında aynısafanın en etkin çare olduğunu ve uzunca bir süre de çayını içmek gerektiğini belirtiyor.

Amerikalı ve Alman bilim adamlarının  zorlu hastalıklarda aynısefa ile elde ettikleri bir çok başarı hikayesini okumuşumdur. Örneğin  8 yıl boyunca kalın bağırsak iltihaplanmasından muzdarip bir hemşirenin, tavsiye üzerine 4 gün süreyle aynısafa çayını yudumlayarak içmesi ve bu kısacık sürede şikayetlerinin kaybolması bunlardan biridir.

Bu yazımda aynısafanın çay olarak kullanımından bahsettim. Tabi ki bu kadarla sınırlı değil. Yazımın ikinci bölümünde tentür ve özellikle
de merhem olarak kullanımı hakkında bilgi vereceğim sizlere. Ayrıca bunları evde nasıl yapabileceğinizi de tarif edeceğim .

Sevgiyle ve sağlıkla kalın 🍀 

Edit: Aynısefanın faydalarının ikinci bölümüne buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

Tags

Related Articles

30 Yorumlar

  1. kozmikcim bizim bahcede dolu var bunlardan.. inip topliyacam bugun ogleden sonra en sicak saatlerde.. oglusa da icirsem mi biraz, onada faydasi olsun.. bir zarari olmaz herhalde ne dersin?

  2. sevgili elif'in facebook paylaşımı:

    Elif Som

    ben bi kac aydir iciyorum ve bazi damarlarim azaldi, bacagimdaki şişlikler de inmeye basladi bunu da yine sizin sayfanizda görmüştüm bu yüzden size teşekkür ederim

    Beğenmekten Vazgeç · 2 · Dün, 00:00
    ..

    Elif Som

    ayrıca şunu farkettim bu cayı icerken suyu da bol tüketmek lazım ben şuan çayını içiyorum ama suyu fazla içmediğim için eskisi kadar etkili olmadı ben bu çaya yazın başlamıştım ve o zaman da malum suyu fazla tüketiyoruz etkisi de daha hızlı olmuştu.

    Beğen · 16 saat önce · Düzenlendi

  3. çayını içebilirsiniz, bu çayla cildinizi silebilirsiniz, merhemini gece kremi gibi temiz cilde uygulayabilirsiniz, bitkinin suyunu çıkarıp cildinize sürüp bekletebilirsiniz. bu seçeneklerin hepsini birlikte de kullanabilirsiniz sevgili asude.
    alternative olarak kudret narı yağı da kullanabilirsiniz.
    şifa olsun.

    1. sevgili ebru,
      her kürün ya da tedavinin istisnaları oluyor, bunda size rastlamış olabilir. ya da başka bir nedeni..
      lavanta-maydanoz kürünü ve kudretnarı yağını denediniz mi peki?

  4. Kozmik bakim ayni safa mevsimi geldi ve ben artık bahçemdeki bu mucize bitkileri toplamak için sabırsızlanıyorum 🙂 fakat nasıl kurutulur bilmiyorum güneş almayan bir yerde gölgede kurutsam olur mu

    1. merhaba sevgili miray,
      haklısınız her yer portakal rengine büründü <3 gölgede kurutun ve kurutmadan önce yıkamayın!
      ayrıca tazesini de değerlendirin mutlaka. ciltte mucizeler yaratır 🙂

  5. Merhaba sevgili kozmik. Bağırsak mantarı için aynısefa kürüne başlayacağım inşaallah. Bildiğiniz üzere aç karna daha çok faydası oluyor bitki çaylarının. Acaba sabah namazına müteakip(saat beş gibi) içsem bir sakıncası olur mu.? Kahvaltıyı 9 10 gibi yapıyorum.. Demek istediğim çayı içtikten sonra dört beş saat aç kalınmasında sakınca var mı. Cevabınızı bekliyorum şimdiden çok çok teşekkür ederim..

    1. merhaba sevgili hatice,
      çayı içtikten sonra yemek yeme zorunluluğu yok. dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. tabi başlangıçta kendinizi gözlemleyin, yeme ihtiyacı oluşuyorsa değişiklik yapın. bireysel farklılıkları unutmamak gerekir.
      şifa olsun 🙂

  6. Merhaba sevgili kozmik, 7 haftalik hamileyim ve vajinal mantar var bende. oturma banyosu tavsiyenizi bu hamilelik döneminde uygulamamın bi sakıncası olurmu

  7. Sevgili kozmik bende vajinal mantar var. Hamile yim aynisafa nin oturma banyosu tavsiyenizi denemek istiyorum bi sakincasi olurmu

  8. Sivilce lekeleri için bir 10 12 gündür kullanıyorum pek bir faydasını görmedim hafif kabuklasma oldu ama kullanmaya devam etmelimiyim

    1. kabuklanma olduysa devam etmenizi öneririm sevgili murat. yanı sıra karbonat maskesi ve kantaron yağı da uygulayabilirsiniz. maskenin tarifine cilt bakımı menüsünden ulaşabilirsiniz.
      şifa olsun..

  9. Merhaba kozmik bakim 23 yasindayim ve bi kac ay sonra nisanim var fakat yüzümde sivilce ve lekeleri cok fazla bi kac yerde de hafif çukur lar mevcut bi kac sey okudum ama en etkili hangisi karar veremedim yardimci olursaniz cok sevinirim nisanima kadar guzel bi cildim olsun istiyorum simdiden cok teşekkür ederim

  10. merhaba sevgili Züleyha,
    maydanoz-limon kürü ve lavanta kürünü uygulayın. "cilt bakımı için lavanta" sayfasında bulabilirsiniz. dış uygulama olarak da kudret narı yağını uygulayın. ilgili sayfanın yorum kısmında kullanım şekliyle ilgili birkaç şey yazmıştım. fakat çukurlaşan kısımlar için pek beklentiniz olmasın bunları kullanırken, sözünü veremem.
    tebrik ediyorum ayrıca, güzel bir başlangıç olsun sizin için <3

    1. kesinlikle alkali su sevgili sevda. o yazımı mutlaka ve dikkatle okuyun. limonu ve limonatayı da sofranızdan eksik etmeyin.
      acil şifa dilerim <3

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close