CİLT BAKIMIGÜZELLİKSON ÖNERİLER

Cilt Lekelerine, Çillere ve Siyah Noktalara En Etkili Çözüm

Uzun zamandır cilt lekeleri için en etkili çözümü araştırıyorum. Biliyorsunuz çok fazla maske ya da kür paylaşmak yerine sadece etkili olanları paylaşmaya özen gösteriyorum. Şimdi bahsedeceğim maske hem etkili olması nedeniyle içime sinen hem de lekelerle birlikte siyah noktalara da çözüm getiren ve peeling etkisi ile cildi yenileyen  bir maske.
Aslında birçoğunuzun daha önce duyduğu ve belki de denediği yoğurt-karbonat maskesinden bahsedeceğim fakat karşılaşılabilecek sorunları da dikkate alarak birkaç önemli detay ve düzenlemeyle birlikte.

Hazırlık aşaması:
1 tatlı kaşığı yoğurt (Çok sulu ise çay süzgeci kullanarak süzebilir ya da doğrudan süzme yoğurt kullanabilirsiniz.)
Yarım çay kaşığı karbonat (Tercihiniz, sadece eczaneden temin edebileceğiniz sodyum bi karbonat olmalı.)
2 damla elma sirkesi
2 damla bal

Uygulama aşaması:
Tüm malzemeler cam ve steril bir kapta karıştırılmalı ve göz çevresinden uzak tutarak tüm cilde hafif masajla uygulanmalı. Ortalama bekleme süresi yarım saat olmakla birlikte bu süre kişinin cilt tipine göre değişiklik gösterecektir. Uygulama süresi sonunda parmak uçlarıyla hafifçe daireler çizerek (peeling yapar gibi) cilt maskeden arındırılmalı ve hemen ardından ılık suyla yıkanmalı. Yıkadıktan sonra havlu ile kurulamayın. Cilt birkaç dakika nemli kalsın. Kendiliğinden kuruduktan hemen sonra nemlendirici krem uygulanmalı.

Ayak Mantarı Tedavisi uygulama şekli için tıklayın.

 

Detaylar:
*Yağlı ve hassas olmayan bir cilde sahipseniz yukarıdaki tarifi aynen uygulayabilirsiniz. Dilerseniz bal kullanmayabilirsiniz. Ayrıca süreyi biraz daha uzatabilirsiniz.
*Kuru ve/veya hassas bir cilde sahipseniz karbonat miktarını yarıya indirmelisiniz. Hatta çok hassas bir cildiniz varsa daha da az kullanmanız gerekebilir. Önerim bu tür bir cilde sahipseniz ilk uygulamada çok az karbonat kullanmanız ve süreyi 5 dakika ile sınırlı tutmanız. Sonuçlara göre karbonat miktarını ve süreyi yavaşça arttırabilirsiniz.

Uygulama sıklığı:
Maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Hassas ciltler ayda bir ya da iki kez uygulayabilir. Ay’ın koç, boğa, yengeç, terazi, akrep, oğlak ve balık burçlarında olduğu günler daha etkili olacaktır.
(İlgili günlere ve özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz.)

Uyarılar ve önlemler:
*Maskeyi ilk uygulamayı yapmadan önce bileğinizin iç kısmında test etmenizi öneririm.
*Test sonucunda kızarıklık vb. bir sorunla karşılaşmadıysanız yüzünüze, dekoltenize ya da ellerinize uygulayabilirsiniz. Fakat ilk uygulamanızda maskeyi cildinizde yarım saatten az tutarak sorun yaşamayacağınızdan emin olun.
*Uygulama sırasında anormal bir yanma hissederseniz hemen ılık suyla yıkayın ve nemlendirici krem sürün. (Her zaman uyguladığımız maskelerde bile çeşitli sebeplerle cilt bazen farklı tepkiler verebiliyor. Örneğin güneşe maruz kalma.)
*Cildinizde açık yara ya da sivilce bulunduğu dönemlerde kesinlikle uygulamayın!

Uyarılar bölümü gözünüzü korkutmasın, bunlar sadece olası sorunları yaşamamak ve gönül rahatlığıyla uygulamak için alınan tedbirler. Fakat yine de ihmal etmeyin! Hafif ve hemen kaybolan kızarıklıkları önemsemeyin, bunu hemen her maske sonrasında çoğumuz yaşıyoruz.
Başta güneş lekeleri olmak üzere birçok cilt probleminin kaynağı olan Güneş’in zararlı ışınlarına karşı güneş koruyucu kullanmaya da özen gösterin.
Bu maskenin cildinizde yarattığı değişimi muhtemelen ilk uygulamada göreceksiniz. Lekelerin ve/veya çillerin rengi her uygulamada biraz daha açılacak. Ayrıca düzenli uygulandığında koyu cilt rengini açacaktır. Bunların yanında gözenekleri temizleyen ve siyah noktaları uzaklaştıran bir maskedir. Zamanla sıkılaşmaya da şahit olmanız mümkün.

Maya Maskesi Nasıl Yapılır?

Bu maskeyi denedikten sonra size uygun olmadığını düşünürseniz, düzenli kullanımda sonuç alabileceğiniz bir diğer yönteme buradan ulaşabilirsiniz.
Karbonatın diğer kullanım alanları ve faydaları ise burada.
En yüksek faydayı görmeniz dileğiyle…
Sevgiyle ve güzel kalalım!

Tags

Related Articles

210 Yorumlar

  1. hemen yaptııımm 🙂 lakin cildim çok hassasmış şu an bunu farkettim. çok felaket bordomsu bir renk oldu peeling yaparken 🙁 umarım hemen geçer

  2. Çok güzel bir noktaya parmak bastın kozmikcim yaklaşık 1 yıldır düzenli yapıyorum çook memnunum dediğin gibi ilk başlarda en fazla yarim saat bekletmek lazım ben oldukça hassas olan cildimde 20den başlayıp zamanla 40 dk.ya kadar uzattım. Lekelerim uzerinde denedigim onlarca maskeden sonra beni etkileyen tek maske diyebilirim. Özellikle sac boyama isleminden sonra sac diplerimdeki boya kalıntılarını temizlemek için muhteş bir yöntem. Her tarifin gibi buda kesinlikle etkili. İlk deneyim paylaşımı benden olsun dedim. Şifa olsun herkese 🙂

  3. sevgili zeynep, çok arkadaşımıza faydası olacağını düşünüyorum ben de. deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, böyle yorumlar hepimizi motive ediyor. sevgiler:)

  4. hafif derken çıkarırken anlamında mı? bu arada yaptıktan sonra cildim bebek gibi oldu, morarsam da yapmak istiyorum ben bunu 😀 karbonatı yarım kaşık koydum

  5. hem sürerken hem de çıkartırken. ayrıca bir sonrakinde daha kısa sureli uygulayın ya da karbonatı azaltın. kısacası detaylar, uyarılar ve önlemler kısmını atlamayın. en az sorunla güzel sonuçlara ulaşmak için tedbirli davranalım:)

  6. Merhabalar kozmik bakim,bu maskeyi uygulamayi cok istiyorum ancak dogal oldugu soylenen bir kremden sonra yuzumde tüylenme oldu, acaba icine konulan bal tuyleri besler mi?? Birde sivilcelerden kalan iri seklinde gòzeneklerim var, bu ingiliz karbonati gozeneklerimi daha cok acar mi? :(( yardimci olursaniz minnettar kalacagim..iyi geceler..

  7. sevgili leyla, bahsettiğiniz sivilce izlerini belirginleştirmez. cildiniz yaplı ise bal kullanmayabilirsiniz fakat balın karbonat ve sirkenin etkisi ile tüylenmeye sebep olmayacağını düşünüyorum, zaten çok küçük bir oran. şifa olsun.

  8. Maskeyi uyguladım ve çok memnun kaldım, beyaz tenliyim, iyice beraklaştı yüzüm, hafif güneş lekelerim var 1 uygulamada beklemediğim kadar azalttı, mutlaka uygulayacağım düzenli, haftada 2 yapsam çok mu olur ?
    Çok teşekkür ederim.

  9. hafta da iki kez fazla gelebilir sevgili moon. fakat bir sonrakini mutlaka oğlak günlerinde uygulayın. hafta başına rastlayacak. çok güzel sonuçlar almışsınız, devamını diliyorum:)

  10. Pazartesi tekrarlayacağım o zaman kozmikcim, teşekkür ederim bu yararlı bilgiler için, ilk defa bir maske bana bu kadar etki etti, bu arada uygulayacak arkadaşlar için buhar banyosu sonrasında uyguladım bu maskeyi ve bence bu da ekstra bir olumluluk kattı, denemenizi tavsiye ederim.

  11. İlk defa kullandim ama bak sanki tuylerimi belirginlestirdi jarma bir cildim var bal kukkanmassam olurmu kozmik bakim ama genel olarak bayaaa begendim bir de bikinu bikgesinde uygulayabilirmim beyaz lekelerim varda ve batiklar peeling batiklara cozum gibi geliyorda hametan kremi uyguluyorum ama bi faydasini gormedim malesef

  12. sevgili fotosentez kuru bir cildiniz yoksa bala gerek yok, kullanmayabilirsiniz tabi. çok hassas bölgeler dışında her bölgeye uygulanabilir. batıklar için adaçayı yağını deneyin isterseniz. kullanım şekli yine püf kategorisinde var, görmüşsünüzdür mutlaka.

  13. Adacayi vazgecilmezim oldu zaten gordugum ilk gunden beri uyguluyorum ve o agdadan sonra cikan sivilcee problemim ortadan yok oldu bunun icin minnetarim size kozmikk bakim ama cook uzun zamandir kullanmama ragmen batıklara bi etkisini gormedim bunun icin baska ne olabilirr lutfen yardim edin bir tek bikini bolgesinde bu sorunum var

  14. Maskeyi uyguladım. Cildim hassas olduğu için 20 dak. beklettim. Ona rağmen yüzümde yanma ve kızarıklık oldu. Bir süre sonra geçti. Ara ara yine bu maskeyi uygulamayı düşünüyorum. Sayende, aslında çok bilinen fakat benim hiç uygulamadığım bir maskeyi hayatıma katmış oldun. Teşekkür ederim.

    Cildim hassas(Çok aşırı değil) ve karma. Bana öğrenebileceğiniz bir tonik markası var mı? Öneriyi sadece kozmik bakımdan değil, sevgili kozmik bakım takipçilerinden de bekliyorum.

  15. Bu maskeyi önceden sadece yoğurt ve karbonatla yapıyodum cildim kuru olduğu için daha da kurutup kızartıyodu. Yeni tarif çok iyi geldi cildim kuru olduğu için bal az da olsa nemlendirdi cildim pamuk gibi oldu 🙂 Karbonat da az koyduğum için kızartmadı teşekkür ederim kozmik 🙂 Yüzümü yıkadıktan sonra da buz kalıbına sabahtan koyduğum çayı gözlerime sürdüm şişliğini aldı onu da herkese tavsiye ederim gözleri çok güzel dinlendiriyo. Özellikle siyah noktalarım ve bi kaç tane sivilce lekelerim için yaptım bu maskeyi. Siyah noktalarımı görünürde baya azalttı lekeleri de hafifletti gibi. Her hafta yapıcam üşenmezsem 🙂

  16. sevgili chicken translator, aslında balı tamamen kuru ve hassas ciltler için ilave ettim. sirke ise karbonatı dengeleyecektir no poo yöntemindeki gibi. her ikisini de kullanıp kıyaslayan biri olarak sonuçları paylaştığınız için teşekkür ederim.
    buz uygulaması tavsiyeniz de çok güzel. kirpikleriniz için de çok faydalı olacaktır.
    sevgiler:)

  17. Merhaba Kozmik 🙂 Sizi bir kaç gün önce keşfettim ve geç olmadan sağlığımıza önem göstermemiz gerektiğini fark ettim . Yazılarınız , fikirleriniz ve ilgi alakanız çok başarılı . Daha da iyi olmanız temennisiyle . Benim size bir kaç sorum olacaktı. Kollarım ve bacaklarım pürüzsüz değil. Afedersiniz belki biraz yanlış bir tabir olacak ama tavuk derisi gibi. Doktora gittim ve bunun kalıtsal olduğundan düzelemeyeceğinden bahsetti . Ama bence bir çözüm yolu olmalı diye düşünüyorum . Kılların tam çıkamadığından kaynaklanıyor gibi. Sıktığımda içinden kıl çıkıyor.Sıktığımda ise ister istemez yaralar oluşturuyorum ve daha kötü bir görüntü oluşuyor.Kese de kullanıyorum ama çok bir faydası olmuyor. Acaba bu konu hakkında bir bilginiz var mı ? Varsa çok mutlu olacağım . Ciltle ilgili bir sorum daha olacak gözümün altında yağ bezeleri çıkıyor ve doktora gidip aldırıyorum ama bir daha çıkıyor acaba bunu nasıl engellerim ? Şimdiden çok teşekkür ederim 🙂

    1. Melike bu tavuk derisi kıvamı benim de bacaklarımda olurdu özellikle. Bir kitapta okuduktan sonra glutenin buna neden olabileceğini öğrendim. Ekmeği falan kestim uzun zamandır. Çok kasmadan glutenli şeyleri tüketmemeye çalışıyorum ve ciddi azalma oldu. Bacaklarımda ve kalçamda çok olurdu. Tamamen geçti diyebilirim. Bir de bu açıdan bak derim. Ha bu arada bana glutenli gıdalar neler diye sorma. İnternette bir sürü bilgi var bu konuda :)Sevgiler.

  18. Kozmik bakim iznin olursa ben melikeye goz altindaki yag bezelerine karsi kayisi cekirdegi yagini oneririm yinede dogrusunu kozmik soyleyecektir insallah yanlis bir sey soylememisimdir

  19. sevgili melike hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim:) sayfanın alt bölümünden "püf" kategorisi inceleyin. ağda sonrası, batıklar ve kıl kökleriyle ilgili olanları. inşallah çözüm olur. olmazsa çözüm lazer epilasyonda olabilir. batıklarla ilgili olan bölümdeki krem oluşan yaraları da onaracaktır.yağ bezeleri için sevgili berrinin tavsiyesini dikkate alabilirsiniz. şifa olmaları dileğiyle:)

  20. Sevgili kozmik bakım, merhaba ; siyah noktalarla başım gercekten dertte , kil uyguluyorum kilin ardından siyah nokta bandi uyguluyorum en son da buz kalıbını gezdiriyorum , bir iki gün sonra ayni şekilde siyah noktalar geri geliyor . Her sabah ve her akşam cildimi mutlaka temizliyorum,gozenekleri kapatan o fondötenlerden de kullanmiyorum bir tek bb kremim var ama yok olmuyor yine oldukları gibi duruyorlar 🙁 Bu tarifini şimdi gördüm oğlak günü bitmeden hemen uygulamak istedim. Yarım saat sonra bakalım ne olacak ,Yine yine teşekkürler 🙂

  21. sevgili bnnu, bu maskeden iyi sonuçlar alacağınızı düşünüyorum. fakat aklınızda olsun siyah noktalar düzenli uygulama ve zaman istiyor. ilk kullanımda karar vermeyin sonuçla ilgili. şifa olması dileğiyle:)

  22. Yorumunuz için her ikinize de teşekkür ederim Berrin Guven ve Kozmik Bakım 🙂 Yönlendirdiğiniz sayfalara baktım kozmik bakım inşallah sorunuma çare olur çok teşekkür ederim 🙂 Sevgili Beerin Guven acaba kayısı çekirdeği yağını tam olarak nasıl kullanacağım ? Pamuğa damlatıp sürsem yeter mi ?

  23. Melike kayisi yagini parmagina damlat ve goz altina sabah aksam uygulayabilirsin istersen sadece aksam uyumadan oncede surebilirsin bennher gece surup uyurum insallah sanada faydasi olur.

  24. Kozmik bakim ilk uygulamada bile çok etkili ,yumuşacık oldu 🙂 haftada bir vazgeçilmez maskem oldu , kahve telvesi bile bu kadar iyi değil siyah noktalar için. Iyi ki varsin 🙂

  25. kozmikbakım benim bıyık bölgesinde güneş lekelerim var cildiyeye gittim içten gelen bi şey yokmuş. Açıcı kremler verdi doktor ama denemedim. Doğal yapmak istiyorum. Senin tarifinde sadece lekeli bölge üzerine mi sürüyüm yoksa tüm yüzüme mi??? teşekkürler…

  26. kozmik bakim bn 7 aydir aknetrend kullaniorm. bu haftaici tedavim biticek. ama cildimde cok belirgin sivilcelerden kalma lekeler var. ilac bunlar icin ise yaramadi cnku cok oynadim sivilcelerimle. acaba bu maske bnm lekelerime de iyi gelir mi. simdiden tesekkurler

  27. sevgili merve, bu maskeyi uygulayın kendi günlerinde. ayrıca aynısefa bitkisinin tazesini bulabilirseniz özsuyunu geceleri yatmadan once temiz cildinize uygulamanızı öneririm. özsuyu sap-yaprak-çiçekten oluşan küçük ve taze bir dalı ezerek elde edebilirsiniz. bitki ile ilgili yazım var blogta, inceleyin fırsat bulduğunuzda. şifa diliyorum:)

    1. Peki karbonat maskesini hangi günler uyguluyoruz? :))))))
      Gerçekten soruyorum. Protein ve vitamin günü olabilir mi?

      Şimdi, ayın başında tüm ayı yayınlaman gerçekten çok iyi oldu. Fakat benim adına şöyle bir sorun var: Eskiden günlük yayınlayınca hergün bakıp ona uygun bakımlarımı yapıyordum. Şimdi neredeyse hiç bakım yapmaz oldum 🙂

      Fakat bu hali daha iyi. Her ne kadar ben, eskisi gibi faydalanamasam da…
      :))))))

  28. Kozmik hanım cilt lekeleri ve sivilce izleriyle başım büyük dertte. Sitenizi daha yeni keşfediyorum, bu paylaşımı ve yorumları görünce çok sevindim. Ne zaman başlasam daha etkili olur. Birde gözümün alt ve üst kısımları çok kırışık ve mor gözlerim hep yorgun görünüyor. Bunun için önerebileceğiniz bir kür varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim:) teşekkürler

  29. fullmoon yanlış anladım galiba sorunuzu:) aynısefadan bahsettinizi düşündüm. bu maskenin günleri yazımın içerisinde var zaten. altını çizdim daha farkedilir olması için. buraya da yazayım:koç, boğa, yengeç, terazi, akrep, oğlak ve balık burçları etkinin yüksek olduğu günlerdir.

    facebook ya da twitter kullanıyorsanız oradan takip etmenizi öneririm. çünkü eski şekliyle burç değişimlerini paylaşıyorum hala. sizin için daha kolay olur.

    1. Yazıyı o kadar okudum. Fakat o kısmı gözden kaçırmışım. 🙂 Seni yordum kozmik bakım.

      Ayrıca yukarıda bir soru sormuştum. Sanırım gözden kaçtı: "Kayısı çekirdeği yağı sadece göz altı bezeleri için mi kullanılıyor? Göz altı kremi olarak günlük kullanmak uygun olur mu?"

      Teşekkürler sevgili kozmik bakım. İyi ki varsın.
      :)))))))

  30. sevgili ayşe, şimdi ikizler burcundayız, ardından gelen yengeç günlerinde başlayabilirsiniz. kırışıklar için ayva çekirdeği maskesini ya da bu mümkün değilse maya maskesini öneririm. gözleriniz için siyah çay pansumanını önereceğim. bahsettiğim uygulamaların tümü blogta var. kategoriler bölümünden ulaşabilirsiniz. yanlız çay uygulaması kirpik bakımı başlığını taşıyor. ayrıca etkili günlerin takibini facebook ya da twitter sayfamızdan yaparsanız daha sağlıklı olur. günlük tüyoları orada veriyorum çünkü. şifa diliyorum:)

  31. göz altı için herhangi bir yağı krem yerine koymak sanıyorum doğru olmaz sevgili fullmoon. fakat günlük uygulama için kirpikleri de uzatan çay kompresini tavsiye ederim.

  32. kozmik hanim ben suan alti aylik hamileyim.karbonat maskesini hamileyken uygulasam cildim icin bir zarari olurmu.simdiden tesekkurler…

  33. hayır sevgili emine, cildinizde kullanmanızın sakıncası olmaz. fakat once test etmeyi ihmal etmeyin. bebeğinizi sağlıkla ve mutlulukla kucağınıza almanızı diliyorum, şifa olsun:)

  34. merhaba.benim yillardir akne problemim var.yillardir hormon hapi kullandim.cildim iyi oldu.fakat doktorum ilaci kullanmamami söyledi.1 ay gecmeden yüzümde akneler olustu.ne yapa bilirim.yasim 30 olmasina ragmen gecmiyor.bana önerileriniz ola bilirmi

  35. merhaba.benim yillardir akne problemim var.yillardir bu yüzden hormon hapi kullandim.haplar zamanla vücuduma zarar verdiginden doktorum birakmami söyledi.bir ay gecmeden aknelerim tekrardan basladi.en cok sirtimda yüzümde ve boyun altinda olusuyor.ne yapmam gerekir bilmiyorum.bana yardimci ola bilirseniz cok sevinirim.simdiden tesekkür ederim

  36. sevgili meryem, "cilt bakımında lavanta" başlıklı yazımı okuyun. yarın ya da cumartesi günü başlamak için çok uygun. maydanoz kürüyle birlikte uygulamanızı öneririm. ayrıca hormonları da düzenleyen tibet egzersizlerini önereceğim size. bunlara devam ederken kudret narı yağını da dıştan uygulamanız iyi olur. her gece cildinizi temizleyip yağı uygulayın. hepsiyle ilgili detaylı bilgi blogta mevcut. sayfanın alt kısmındaki kategoriler bölümünden bulabilirsiniz. şifa olmasını diliyorum:)

  37. Sevgili kozmik bakim.ben size yine yazmistim.akne problemim icin.önerileriniz icin tesekkürler.sabahleyin alkali su ictim.sonrada maydonoz kürünü yaklasik 40 dak.sonra ictim.lavanta cayini temin ettim ama malesef ben yurt disinda yasiyorum.kudret yagi buralarda yok.aktarlara ve eczanelere sordum.bana baska ne önere bilirsiniz.aknelerim kasintisi durdu.ben yaklasik alkali suyu 3 gündür iciyorum.yedigim gidalar antioxidan icerikli.beni bu aknelerden kurtara bilirseniz size minnettar kalacagim.simdiden cok cok tesekkür ederim

  38. sevgili meryem, kudret narı yağını geldiğinizde temin edersiniz. zaten dahili bir kür uygulayacaksınız. bu kürü uygularken potansiyel sivilceler de zamanından once çıkacak muhtemelen. kudret narını biraz da bu sebeple önermiştim. bulabilirseniz adaçayı yağı (diger ismi acı elma yağıdır ) temin edin. bu da aynı şekilde yüzeye çıkan iltihabı hızlı bir şekilde kurutur. siz de bu aşamada daha az rahatsız olursunuz. yağı nemli cilde uygulamalısınız.şifa olsun.

  39. ben de denedim ve gerçekten de çok faydalı oldu. benim de hafif derecede güneş lekelerim vardı, inanılmaz derecede azalma sağladı. çok teşekkür ediyorum. detayları mutlaka dikkatlice okuyun, "ya ben bunları zaten biliyorum" demeyin, okuyun. gerçekten çok güzel bir paylaşım olmuş. bugüne kadar uyguladığım maskeler içerisinde en etkili "siyah nokta giderici maske" buydu.

  40. sevgili cansu, sizin için aynısefa bitkisi daha uygun olacaktır. özellikle tazesine ulaşma şansınız varsa daha iyi olur. yoksa merhemini geceleri temiz cildinize düzenli olarak uygulayın. bitkiyi tanımıyorsanız sağ taraftaki çok okunanlar listesinden kontrol edin. şifa olsun.

  41. Sevgili kozmik, yazında sivilcesi olanlar kullanmasın uyarısı yapmışsın ama benim yüzümde mutlaka 2-3 tane her zaman olur. Hiç sivilce olmadığını hatırlamam. Ben kullanamaz mıyım yani bu maskeyi? Ne gibi bir problem oluşur ki? 🙁

  42. sevgili ceren karbonat tahriş edebilir sivilceyi ve daha kötü görünebilir. sürekli oluyorsa maskeyi göz çevresinden uzak tuttuğumuz gibi sivilceden de uzak tutabilirsiniz. sivilcelerinizin tedavisi için de kudret narı yağını öneririm.acil ihtiyaç durumlarında ise geceden, adaçayı yani acı elma yağının sivilcenin tam üzerine uygulanması kısa sure de kurutacaktır.

  43. Sevgili Kozmik,tatile çıkmadan önce cildimin hassasiyetini bilmiyormuşum gibi şapşal bir şekilde kollarıma siğ ağda yaptım ve bir kısmı soyuldu herzamanki gibi 🙁 güneş koruyucu sürdüğüm halde güneşlenirken kollarım yandı ve o soyulan yerlede kahverengi lekeler oluştu umarım iz kalmaz bana ne önerebilirsin bu maskeyi yapabilirmiyim ?? Lütfen iz kalmasın yaa çok çirkin görünüyoo 🙁

  44. sevgili pati anladığım kadarıyla şu an tahriş yok, sadece leke var. bu durumda maskeyi uygulayabilirsiniz. ikizler ve oğlak burçları başta olmak üzere boğa, terazi, yengeç, akrep ve balık burcu günlerinde düzenli olarak uygulayın. ayrıca aynısafa kremi de kullanabilirsiniz nemlendirici şeklinde ve istediğiniz sıklıkta. zaman kaybetmeden düzenli uygulama yaparsanız kısa sure sonar kaybolacaktır lekeler. şifa olsun:)

  45. Merhaba sevgili kozmik.bu maskenin kalıcılığını öğrenebilirmiyim.birde belirmiş olduğunuz günler dışında kullanılabilir mi? Son olarak benim cilt rengim soluk gibi duruyor ve birkaçda lekelerim var bu maskeyi kullandıktan sonra etki olarak yüz rengimden açılma ve lekelerde kaybolma gibi sonuçlar alabilir miyim acaba? Şimdiden teşekkürler..

  46. sevgili aysel kalıcılıktan kastınızı anlayamadım tam olarak fakat şikayetlerinizi giderecektir. verdiğim günlerin dışında da uygulayabilirsiniz elbette ancak en iyi sonucu almak için bu günlere uymanızı öneririm. sevgiler.

  47. bu maskeyi uygulayan biri olarak şuanki sonuçları paylaşmak istedim 🙂 bu maskeyi ilk yaklaşık 3 ay önce denedim, bugüne kadar da sanırım 15 kere filan uygulamışımdır, yalnız düzensiz yaptım şimdiye kadar. mesela ramazan boyunca hiç yapmadım. neyse sonuca geleyim 25 yıllık çillerim ilk defa bu kadar açık renkte, önceleri dışarı çıkmadan önce mutlaka fondöten kullanırdım şimdi en fazla bb krem kullanıyorum. zamanla fark anlaşılıyor zaten.
    not: 2,5 yıldır dışarı çıkmadan önce yaz-kış mutlaka 50+ spfli güneş kremimi kullanıyorum. onun da etkisi gözardı edilemez tabiki 🙂

  48. sevgili yaren, bu güzel haberi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. düzenli kullanımda çok daha iyi sonuçlar alacağınızı düşünüyorum. güneş kremi konusunda da kesinlikle katılıyorum düşüncenize. yenilerinin oluşmaması ve var olanların daha da güçlenmemesi için koruyucu kullanmak çok önemli. sevgiler:)

  49. selamlar. bende bu maskeyi biraz önce uyguladım. cildim yağlı sürekli sivilce cıkan bir cilt. bugün gittim markatten yoğurt aldım yeni açılmış olsun dedim evdekini kullanmadım 🙂 malzemelerin tümünü karıştırdım yoğurt baya bi kabardı ve çok ağıt bi kokusu oldu acaba ben mi yanlış yaptım yoksa herkeste mi böyle. neyse maskeyi yüzüme uyguladım biraz sıvıydı yani çok katı değildi. bi müddet sonra kurumaktan ziyade bazı yerlerde maske hiç kalmazken bazı yerlerde birikti. ara ara yanma oldu biraz ama. tam yarım saat sonraysa aynı şey devam etti yani bazı yerler ıslak kaldı bazı yerlerde hiç kalmadı o ıslaklıkları pamukla sildim sonra yıkadım yüzümü. sonra oriflameın gece kremi var onu kullandım. çok bi fark olmadı yüzümde zaten biran da beklemiyordum da. uygulamam yanlış mı acaba yada nemlendirici farklı bir krem tavsiye eder misiniz. maskeyi yıkayalı yaklaşık 20 dk oldu yüzüm çok hafiften yanıyor. ilginiz için şimdiden teşekkürler 🙂

  50. sevgili büşra uygulama şeklinizde bir hata farketmedim. eşit kalınlıkta süremediğiniz için farklılıklar oluşmuş. kreminiz yeterince nem hissi yaratıyorsa devam edebilirsiniz kullanmaya. önemli olan etkili bir nemlendirici olması, bunu da en iyi siz hissedersiniz. sizing de söylediğiniz gibi sonuç almak için henüz erken. biz güzel haberlerinizi bekliyor olacağız 🙂

  51. Ilginiz için teşekkürler. Dediğiniz gibi eşit miktarda sürememiş olabilirim ama bunun nedeni maskesinin sivi olması yani yüzümde tutamadim ki biraz daha katı olsa rahatlıkla sürebilirdim galiba. Acaba benimkisi mi sıvı oldu yoksa herkesin mi öyle 🙂

  52. yoğurdu kullanmadan once süzerseniz daha katı bir maske elde edebilirsiniz sevgili büşraa. yoğurdun kıvamı maskenin kıvamını da etkileyeceğinden herkesin farklı oluyordur.

  53. Sevgili kozmik bakim maskeyi uyguladım fakat 15 dk içinde çok fazla kuruyup gerginlesti peeling yapmayı bırakın soyulmuyo bile acaba bu normal mi yoksa ben bi yerde hata mi yaptim

  54. sevgili merve yogurdun ne kadar sulu olduğuyla ilgili bir durum bu. kıvamı kendiniz ayarlayabilirsiniz denedikçe. soyulmadığı durumlarda parmak uçlarınızı ıslatıp nazikçe çıkarmayı deneyin.sevgiler.

  55. merhaba kozmik bakım bloğun gerçekten çok faydalı tebrik ederim. popodaki sivilce ve izler için ne yapabiliriz kurtulmak mümkünmüdür acaba bi önerin varsa çok sevinirim

  56. sevgili şeyma kudret narı yağı ile sivilceleri hızla tedavi edebilirsiniz. ilgili konu blogumda var, kategoriler bölümünden ulaşabilirsiniz. sivilceli halde tahrişe neden olabilir, risk almayın. şifa dilerim:)

  57. ben teşekkür ederim sevgili aysun:) aynısefa kremini kullanabilirsiniz. lekeler üzerinde oldukça etkilidir. bitkinin tazesini bulup özsuyunu lekenin üzerine uygularsanız daha da etkili olur.şifa olsun.

  58. sevgili birgül, once karbonatlı su hazırlayıp bunu tonik gibi kullanın ve cildinizin tepkisini ölçün. karbonatın miktarını her denemede birazcık daha arttırın her şey normal giderse. belki bu şekilde bile sorununuz kalmaz. ayrıva bir iki ay alkali su içmeyi deneyin. egzama da çok başarılı. şifa olmasını dilerim:)

  59. mrb kozmik:) benim sorunum bikini bolgemde epilasyondan sonra oluşan lekeler ozellıkle bacak arasında daha yoğun bu maske işe yarar mı? birde şu günler uygun mudur?

  60. sevgili suzan, uygulanabilir fakat hemen epilasyon sonrası olmamalı, tahrişe sebep olabilir. su ve toprak gurubu burçların etkili olduğu güünler uygun olur. özellikle su gurubu burç günleri. yani yengeç, akrep, balık ve boğa, başak, oğlak günleri. oğlak günlerinin ciltle ilgili tedavi bakımlar için özel bir yeri vardır ayrıca. şifa olsun:)

  61. Merhaba kozmik bakım
    Birkaç gün önce dudağımın kenarında uçuk çıktı. Hemen uçuk kremi sürdüm. 4-5 günde kurudu. Kabuk bağladı ve bugün kabul düştü. Şimdi kırmızı bir leke var. Bepanten plus krem sürdüm. Lekenin kalıcı olmaması için sence ne yapmalıyım?

  62. kreme devam edin sevgili fullmoon. zaten küçülen ay fazındayız, leke kalacağını hiç düşünmüyorum, endişe etmeyin 🙂 ayrıca uçuk kremi olarak asivrali öneririm. ilk belirtiler başladığında sürerseniz 4-5 gün bile sürmüyor.sevgiler:)

  63. Teşekkür ederim Kozmik bakım. :)))
    Ben de pek uçuk çıkmaz aslında. Fakat çıkacadığında belirti verirdi. Bu sefer sabah bir uyandım, ailecek gelip dudağımın kenarına yerleşmişler. Hiç belirti vermedi yani. Krem olarak ben de asivirali kullanıyorum. Tavsiyen için de teşekkür ederim.

  64. Mrn kozmikcim ben bu maskeyi yaptim fakat yuzume sürdüğümde sanki yoğurt degilde sıvı bişey sürmüşüm gibiydi öylemi olmasi lazim yoksa bildigin beyaz bi maske gibimi durmasi lazim ben mi yalnis yaptim acaba? Şimdiden teşekkür ederim 🙂

  65. çok sıvı olmaması gerekir sevgili serap. hata yapma ihtimaliniz yok ama yoğurdun suyunu biraz almaya çalışın hazırlarken. sevgiler:)

  66. koç, boğa, oğlak ve su grubu burçlar olan balık, yengeç ve akrep günleri uygun olur sevgili gökşen. leke için uyguluyorsanız su grubu günleri değerlendirin fakat sorununuz leke değilse bu günlerin size bir faydası olmaz, digger günlerde uygulama yapın. ayda bir kez uygulama yapacaksanız oğlak günlerini değerlendirin. şifa olmasını dilerim:)

  67. merhabalar ben yıllardır ileride yüzümdeki gözenekler açılmasın delik delik bir suratım olmasın diye fazla evham yapmış ve düzenli olarak bir sabun bile kullanmış değilim. yüzüm temiz, makyaj da yapmıyorum ama burnumda siyah noktalar var. haftada bir kese yapıyorum hafif ama artık yüzüme bakım yapmam gerektiğini düşünüyorum. tabi evhamlarım devam ediyor. sirke ve karbonatı karıştırmak ikisi de asidik olduğu için yüzümüze zarar vermez mi , ileride ya delik delik olursa 🙁 bi de bi kür daha tavsiye ettiler yeşil çay bal yoğurt toz şeker var içinde , bununla ilgili olumlu ya da olumsuz bir görüş belirtebilir misiniz, çok teşekkür ederim şimdiden 🙂

  68. sevgili melek masked sadece iki damla sirke kullanıyoruz ve düşündüğünüzün aksine dengeyi sağlamak için kullanılıyor sirke. tıpkı no poo yöntemindeki gibi. dilerseniz o konuya da bir göz atın. bahsettiğiniz digger uygulamayı daha once duymadım fakat size şunu önerebilirim. epilasyon günlerinde siyah nokta bantları kullanın. bu şekilde siyah noktalarından kurtulduğunu bildirem bir arkadaşımız oldu yakın zamanda. tabi biraz zaman alır ve düzenli uygulama gerektirir. bu yöntemi denerseniz hemen ardından buz uygulayın burun bölgenize. bu gözeneklerin kapanmasını sağlar ve yeniden oluşumunu zorlaştırır. şifa dilerim 🙂

  69. Meraba sevgili Kozmik sizin yazdiğiniz yuz lekesina karşi maskenizi yapdim yuzum kuru ama hiç kizariklik ve ya yanma his etmedim yuzumda acaba fayda edermi birda ben emizikliyim yinede maska yapdim emizikli olduğuma alakasi varmi

  70. sevgili yasemin, her ciltte yanma yapacak diyemeyiz. kurudan ziyade hassas ciltlerde yanma olacaktır. bebeğinizi emzirmeniz maske için engel değil, rahatlıkla uygulayabilirsiniz. şifa olmasını dilerim:)

  71. etkisi olur sevgili fadimana. fakat çok hassas ciltlerin dikkatli uygulaması gerekir. uyarılar kısmını dikkatle okuyun. ilk uygulamanız kısa sureli bir test uyguaması olsun.şifa olmasını diliyorum.

  72. Şimdi uyguladım maskeyi sevgili kozmik. Ve sonuç harikaaa. Yüzüm yumuşacık oldu ve yüzümden büyük bir yük kalkmış gibi hissediyorumm. Ve şunu da ekleyeyim ilk sürdüğümde biraz yüzüm yandı ama bikaç dk sonra geçti. Ve kırk dk bekledim. Yani hemen korkmaya gerek yok. Teşekkürlerr:)

  73. Sevgili Kozmik bakım 1,5 ay önce yüzüme iğneli epilasyon yaptırdım fakat ince yerlerde gözenek şeklinde ve kahverengi lekeler kaldı geçermi bilmiyorum ama canım çok sıkıldı 🙁 bu izlerden kurtulabileceğim bir maske önerebilrimisiniz lütfen ???

  74. sevgili patik, aynısefa merhemi kullanmanızı öneririm. bitkinin tazesini bulabilirseniz özsuyunu çıkarıp geceleri cildinize sürebilirsiniz ayrıca; daha etkili olur. bitkiyle ilgili bilgi blogumuzda mevcut. şifa olmasını diliyorum.

  75. Gerçekten daha önce bloğunuzu keşfetmemiş olduğum için üzüldüm kendi adıma�� maskenizi çillerim ve lekelerim için uyguladım ve gerçekten sonuç çok ii kimyasal peeling bile yaptırdım bu kadar etkisini görmedim ��gerçekten çok teşekkür ediyorum takibinizdeyim artık����

  76. Artik buradasiniz nasilsa sevgili dresma, en yukseknfaydayi gormenizi dilerim:)
    Bu maskenin sizi bu kadar mutlu etmesine cok sevindim. Diger arkadaslarimizi da motive edecektir verdiginiz bu guzel haber. Ben de devamini diliyorum 🙂

  77. sayın kozmik bakım : 19 senedir çil sorunum var ve kırmızı lekelerim var bu önerdiğiniz maske çillerimi geçirir mi ve haftada 2 gün yapsam sorun olur mu ?
    Teşekkürler …

  78. Oncekikle merhabalar ben de sizi yeni kesfettim ve gercekten cok buyuk bi enerji aldim nedendir bilinmez 🙂 benimde bi kac sorum olacak benim yuzumde pek fazla sivilce cikmaz fakat cikanlarda iz burakir ve beyaZ tenliyimnustekik cildim de kirmizi leke degilde noktalar var sanki bazen puruzsuz gorunur bazrn cok kotu gorunur bana yardimci olur musunuz sizinle cilt sorunlarmi ngiderecegime inaniuorum ilknkez bu kadar heveslendim bu arada haziran 15 dogumkuyum herhalde ona gore de ayarliuorsunuz simdiden tesekurler size cok dua edcem 🙂

  79. sevgili eylül hoşgeldiniz, iyi ki geldiniz:)
    bu maskeyi uygun zamanlarda uygulayabilirsiniz. ayrıca aynısefa bitkisini öneririm size. merhemi mevcut aktarlarda(küçük cam kavanozlarda) geceleri kullanabilirsiniz. ayrıca yavaş yavaş tazesi çıkmaya başlıyor. taze bitkiyi sıkarak özsuyunu cildinize uygularsanız çok faydası olacağını düşünüyorum. ay oğlak burcunda iken yaptığınız bakımlar çok önemlidir çünkü oğlak burcu cildimizi yönetir. yanı sıra terazi, koç ve boğa günleri de cilt bakımı için elverişli günlerdir. şifa diliyorum:)

  80. Cok teşekkür ederim 🙂 peki ben oğlak günleri hangi gun ogrenebilir miyim ve ben salatalik ozlu bir kil maskesi aldim vr galiba ilk kullanista ise yaradi 🙂 gercekten cok teşekkür ederim yardimlariniz icin 🙂

  81. sevgili eylül, nsan ayı takvimini şu an anasayfada bulabilirsiniz. oğlak günlerine bu takvimden ulaşabilirsiniz. sevgiler:)

  82. Tesekkur ederim 🙂 mutlaka sorcam aynisefa yi bi arkadasima bahsettim sizden oda birsey rica etti yuzde olusan eski sivilce delikleri icin onereceginiz güçlü bi tarif veya urun var mi 🙂 delileri cok kucuk.fondutenle cok rahat kspsnior da fontudrn kullsnmsk istemiyor ve kirmizi nokta şeklinde cukurlari bekliyoruZ cevapinzi 🙂 şimdiden cok tesekurler 😉

  83. aynısefa diyeceğim aynı şekilde sevgli eylül. merhemi ve özsuyu. geçtiğimiz kış arkadaşım kullandı cildine. herkesin fark edeceği kadar iyi sonuçlar aldı. taze daha da etkilidir.
    şifa olsun diyelim şimdiden 🙂

  84. Sevgili gonul,
    sorunuzu gozden kacirmisim, kusura bakmayin lutfen ♡ mutlaka faydasi olacaktir. Cildinizin hassasiyetini bilmiyorum, haftada iki uygulamayi kaldirabilirse olur tabi.
    bir de son yorumlari dikkate alin. Bu maskenin yaninda aynisefayi da kullanabilirsiniz.
    sifa olmasini diliyorum, sevgiler:)

  85. Öncelikle merhabalar benim güneş lekesi olarak değil de doğuştan çillerim var bu maske faydali olur mu yoksa başka maske önerebilir misiniz şimdiden teşekkürler 🙂

  86. faydalı lacağını düşünüyorum sevgili mcaöl. ayrıca aynısefa merhemini de kullanabilirsiniz kalan zamanlarda. şifa olsun:)

  87. sevgili elif, bu maske işe yarayabilir fakat bölgenin hassasiyeti dikkate alınmalı. kısa sureli bir uygulama denenebilir. ayrıca yukarıda söylediğim gibi aynısefa bitkisi işe yarayabilir. temin edebilirseniz bitkinin tazesinin öz suyunu çıkarıp masajla uygulayın. bunu özellikle oğlak, terazi, ikizler günlerinde uygulamanız etkiyi arttırabilir. şifa olsun:)

  88. Kudret nari yagi ya da aynisefa merhemi faydali olacaktir sevgili karakutu. Aynisefa bitkisinin tazesinden elde edeceginiz su da cok etkilidir. Sifa olmasini diliyorum.

  89. sevgili LR Gülcan Bahsi'nin 15/06/2015 tarihli facebook mesajı:

    Bu maskeyi uygulayın harika sonuç veriyor 1bal kaşığı süzme yada suyu süzdürülmüş yoğurt
    İki damla elma sirkesi
    İki damla bal
    Bir çay kaşığı karbonat, hem cildi yumuşacık yapıyor hemde parlaklık veriyor
    Ben kozmetik pazarlaması yapıyorum ama bu maskenin etkisini kendi sattıklarımda bulamadım
    Beğenmekten Vazgeç · 1 · 12 saat

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=491128171041682&id=130819960405840&comment_id=491470051007494&notif_t=share_comment

  90. Merhabalar 16 yaşımdayım suratimda burun cevremde ozellikle çillerim var istemiyorum yorumlarinizi okudum aynisafa kremini nerden bulabilirim bide cildim kuru ve hassas suratimda bi iz birakmaz degilmi bu krem ayricada sizin tarifiniizi uygulayacagim insallah verdiğiniz bilgiler icin tesekkurler cevabinizi bekliyorum

  91. Ben mecidefendinin ayni sefa kremini sanalpazar adlı sitede toptan aldim daha uygun oldu. Anneme ablamlara da verdim 8 li almiştim.hala varsa bir bakim dedin alacaklara 🙂

  92. sevgili kozmikcim benim yüzümde çiller var cildiyeye gittim cildiyeci bana çiller geçmez deyip götnderdi çillerim yüzeysel ve fazla değil bu formülü kullansam acaba bendede etk edrmi ve bir soru daha sorucam bu formülün çilleri dahada azdırma ve geçirdiğinde dahada çoğaltarak geri çıkarmak gibi bir yan etkisi varmı cevaplarsanız çok sevinirim çünkü bu yazı bana gerçekten bir umut kaynağı oldu

    1. gönül rahaylığıyla uygulayabilirsiniz sevgili mlk. fakat gündüz saatlerinde değil geceleri uygulayın ve gündüzleri de mutlaka koruyucu kullanın. kullanmazsanız her durumda yeni ciller oluşur zaten. maskeyi uygulasanızda uygulamasanızda.
      şifa olmasını diliyorum.

  93. aklıma takılan bir soru daha var kpzmikcimbenim çillerim yüzeysel ve fazla değil yani en azından be yüzeysel olduğunu tahmin ediyorum bu maske çillerimde ne zaman işe yaramaya başlar yada ne zaman tam anlamıyla iyileştirir tahmini birşeyler söyleyeybilirmisiniz sevgiler…

  94. kozmikcim aklıma takılan son bir soru daha var dediğim gibi benim çillerim yüzeysel ve fazla değil yani en azından ben yüzeysel olduğunu düşünüyorum bu maskeyi kullansam benim çillerimde ne kadar zamanda etki eder yada zaman önemli değil yeter ki geçirsin ama ne kadar bir etki sağlar yani tam anlamıyla geçirirmi sevgili tapikçiler lütfen sizlerde yorum yazarsanız çok mutlu olurum çünkü bubenim için çok önemli

  95. kozmikcim aklıma taklan bir soru daha var.dediğim gibi benim çillerim yüxeysel ve fazla değil.yani en azından ben yüzeysel olduğunu düşünüyorum.kozmikci sence bu maske benim çillerimde ne kadar etki eder zaman gerçekten önemli değil bu maskeyi düxenli kullansam çillerim tamamen geçermi sevgili yorumcular sizlerin de deneyimlerinizi ve yorumlarınzı bekliyorum sevgilerle……

  96. Sevgili mlk, maske ile cok guzel sonuclar elde eden arkadaslarimiz var. Umuyorum siz de ayni sonuclari alirsiniz. Fakat zaman konusunda bir sey soylemem zor. Kisiye gore degisir. Ayrica ne kadar duzenli ve aytakvimi dogrultusunda uygulanirsa o kadar etkili ve hizli sonuc alinir unutmayin. Etkili gunleri yazimda belirtmistim. Ay takviminden yararlanaraksadece uygun burclarda uygulama yapmaya ozen gosterin. En kisa zamanda guzel haberlerinizi bekliyorum 🙂

    1. içerikleri tamamen aynı değil sevgili rg. eczaneden alacağınız karbonat tıbbi karbonat olduğu için daha güvenilir. bahsettiğiniz türü de kullanılıyor fakat benim önerim temin edebildiğiniz sürece tıbbi olanı kullanmanız.
      şifa olsun.

  97. Merhaba,benim kafama bisiy takildi.Goz altlarina surmeyin demissiniz(Dogrusu bu tabi)ama yuzumuzdeki renkte acilma olursa ki insallah olur,bu sefer de gozaltimda olan cil,leke ya da renk degisikligi komik bir hal almaz mi?Bir de sadece ay gunlerini bekleyelim?

    1. lavanta kürü uygulamanız bu yağ bezelerini yavaş yavaş ortadan kaldırır. bunun için birkaç dönem üst üste uygulama yapın. önümüzdeki ilk dönem 25 şubatta başlıyor. "arınma ve diyet dönemi 2.sayfa" başlığıyla ulaşabilirsiniz ilgili konuya.
      şifa olsun..

  98. sevgili kozmik bakım, öncelkle verdiğiniz bizimle paylaştığınız bütün bilgiler için teşekkür ederiyorum. uzun zamandır sitenizi takip ediyorum eşe dosta öneriyorum tavsiyelerinizi ve sizi. ben lavanta kürünü yapıyordum. yalnız düzensiz bir hayatım olduğu için arada aksıyor. en son yine 7 gün yapabildim bu son dönemde. benim sıkıntım 25 yaşıma geldiğim halde cildimde çıkan sivilceler. geçmek bilmiyor. sürekli çıkıyor özellikle adet dönemine yakın. daha sonra da izleri ile uğraşıyorum. sürekli bir sirkülasyon halinde. böyle minik sivilce şeklinde değil de bir kabartı şeklinde uçsuz oluyorlar genelde. 2-3 gün sonra uç veriyorlar. ve sadece alnımda. alnım mayın tarlası gibi. yanaklarım pürüzsüz sivilce 2 ayda 1 tane belki. neyse efenim ben bu lavantayı yine düzenli yapamadım. canım da sıkıldı tabi bu duruma. iyice aksıyor ozaman. daha sonra güvenilir bir komşumun kendi yaptığı limon ve çay ağacı yağı vardı yaklaşık 2 yıllık yağlar sanırım. bir kaç hafta önce azıcık süzme yoğurdun içine bu yağlardan ve kudret narından koyup karıştırıp yüzüme sürüp sabaha kadar o şekilde bekletiyordum, belki biraz da kantaron yağı. çok iyi geliyordu. sabah pürüzsüz ışıl ışıl sanki lekelere ve sivilcelere iyi gelen bir şekilde uyanıyordum. 4 gün önce lavantayı da yarıda bırakmanın verdiği üzgünlükle dedim ki ben bu yağları yoğurtsuz süreyim daha hızlı etki etsin. sürdüm sorunlu bölgelere çay ağacı ve limon yağı, ama baya yüzümden yağ damlayacak derece bol sürdüm oralara. 2 gece bu şekilde sabaha kadar uyudum. ve ne oldu bütün o bölge minik minik kabardı. sadece onları sürdüğüm bölge. sanki minik minik milyonlarca kabartı yağ bezesi desem değil. belki daha küçük belki aynı boyutta. elimizi sürdüğümüzde pürüzlü berbat, bir fondoten sürsem pütür pütür. moralim şuanda sıfır. lekeler zaten duruyor. aklıma bir siz geldiniz. ne sürsem ne yapsam eski bebeksi cildime kavuşurum. allahtan sadece alnıma sürmüştüm. alnım pütür pütür ama bütün alnım.

    1. merhaba,
      çok teşekkür ederim öncelikle güzel cümleleriniz için, gıyabımdakiler için de 🙂
      herhangi bir kürü düzenli uygulayamamanız önümüzdeki en büyük engel gibi görünüyor.
      sivilcelerin altında yatan nedeni de tam olarak bilmiyoruz sanıyorum. sadece regl öncesi çıkıyorsa kadınsal bir nedeni olduğunu düşünebiliriz ve hayıt çayı kullanmak gerekir. fakat düzenli ve uzunca bir süre!
      genel bir arınma için ısırgan kürü kullanılabilir. fakat saati dahi belli olan ve özenli kullanım isteyen bir kürdür!
      inatçı durumlarda lavanta+maydanoz kürü uyguluyoruz, karaciğerden kaynaklanan sivilceler için mükemmeldir. fakat düzenli kullanım gerektir! 🙂
      şu an dışarıdaki sorun için sadece kudret narı yağı kullanmanızı öneririm. cildinizi temizleyip, çok az miktarda yağı parmak uçlarınızla cildinize masaj yaparak uygulamanız ve cilde yedirmeniz gerekir.
      bu dönemde maya maskesini de uygulayıp sonuca göre devam edebilirsiniz. sütle değil su ile hazırlamanız gerekir böyle bir durumda. onarıcı etkisi vardır.
      çabuk sıkıldığınız için naçizane önerim zaman kaybetmektense araştırılması için harekete geçmeniz. sorunun kaynağı net bir şekilde ortaya çıkarsa çözümü daha kolay olur.
      acil şifa diliyorum <3

  99. merhaba.sitenizi bi arkadasimin tavsiyesiyle kesfettim maya maskesini yaptim bile ve iyi geldigini hissettim 🙂 size sormk istedigim yüzümdeki tüyleri agda veya iple de olsa alrisam iki gün sonra yüzümde fazlasiyla sivilce oluşuyor bunun icin hangi maskeyi veya kürü önerirsiniz ve yüzümde sivilceerden kalma izlere karbonatli maske iyi gelir mi ? tşkler 🙂

    1. merhaba sevgili ebru,
      hoşgeldiniz 🙂
      karbonatlı maske çok güzel bir maskedir, herkesin önem vermesi gereken bir maske bana göre. fakat sizin için aynısefa merhemini daha iyi olacağını düşünüyorum. aktarlarda küçük cam kavanozlarda satılır.
      şifa olmasını diliyorum 🙂

  100. cvp verdiginiz icin tşkler 🙂 yalniz karma bi cilde sahibim aynisefayi kullnmamda bi sakinca var mi yagli ciltlerin kullanmamasi gerektigini biliyorumda yanlişmi biliyorum acaba

    1. aşırı miktarda uygulamazsanız ve uygulama öncesinde cildinizi temizler, kendi yağından arındırırsanız sorun olacağını sanmıyorum fakat risk almak istemiyorum derseniz farklı bir şey yazayım. daha önce aklımdan geçti fakat bulmanız zor olabilir diye bahsetmedim. bu bitkinin tazesini temin etme imkanınız varsa -ki hemen her yerde kendiliğinden yetişir-özsuyunu kullanabilirsiniz direkt. her uygulamada sap, yaprak ve çiçeğini birlikte ezin ve suyunu cildinize sürün. hem daha etkilidir hem de cildiniz için zararsız.
      sevgiler..

    1. merhaba 🙂 ben dediginiz çiçegi annemin çiçeklerinin arasinda buldum bi tane degil iki tanesini cicek sap ile ezip yüzüme sürdüm yüzüm turuncu bi renk aldi bi saat falan beklettim yüzümde sonra yıkadim..dogru yapmismiyim sizze sormak istedim

  101. Merhabalar kozmikcim bende bu sayfayı yeni gördüm bu maskeyi deneyeceğim fakat benim bir sorunum daha var göz altında yağ bezeleei var acaba onada fayda edecek birşeyler varmı şimdiden teşekkürler

  102. Merhabalar bende yeni geldim aranıza bu karbonat uygulamayı duydum fakat denemedim inşallah deneyeceğim ve benim bir sorunum daha var gözaltında elmacık kemiğime yakın yerlerde yağ bezesi var bunlar içinde bir kür varmı acaba şimdiden teşekkürler.

    1. hoşgeldiniz sevgili irem 🙂
      saç bakım menüsünde "saç bakımında lavanta" başlıklı bir yazım var. buradaki lavanta ve maydanoz kürünü birlikte uygulayın. lavanta çayından da her gün bir miktar ayırıp cildinize tonik gibi kullanın.
      şifa olmasını diliyorum 🙂

  103. Merhaba kozmik bakim benim yuzum nedensizde kizariyor ben bu durumdan cok rahatsiz oluyorum bana onerebilecegin bisey var mi lütfen 🙁

  104. ben cilt bakımına başlamak istiyorum ve ilk iş olarak buhar banyosundan sonra bu maskeyi uygulamak istiyorum.Bu maskeden sonra nemlendirici olarak, sizin verdiğiniz ayva çekirdeği bal karışımı olan kremi yapıp uygularsam cildim tahriş olur mu?

  105. Merhaba kozmik bakım. Bu kürü ve maya kürünü biraz çok yapıp minik kavonozlarda bekletip onu kullansak sorun olur mu? Birde nemlendirici krem yerine önerebileceğiniz bir yağ var mıdır?

    1. merhaba sevgili nsidall,
      maalesef uygun değildir her ikisi için de. nemlendirici yerine badem yağı, aynısefa yağı, kantaron yağı gibi yağlar kullanılabilir.
      şifa olsun..

  106. Sevgili Kozmik bakım:) yüzüm çok kuruyor bu aralar normalde bu kadar kurulduğunu hiç hatırlamıyorum bana ne önerirsiniz acaba.. Havadan mıdır nedir anlamadım

    1. fazla su kaybediyorsanız bol su için sevgili vuslat. nemlendiriciyle de destekleyebilirsiniz durumu toparlayana kadar.
      sevgiler 🙂 <3

  107. Merhaba benim cildim yağlı ve çok çok hassas ve yumuşak bi cildim var o nedenle ağda yapamıyorum bıyık ve cenemi iple aliyorum fakat cok sivilce çıkıyo ne yapmalıyım çıkmaması için. Birde almadan önce pudra sürmeyi denedim ama pek faydasını göremedim. Bu hassasiyet nedeniyle de iğneli epilasyonu bir kere yaptırabildim cildim korkunc oldu tekrar cesaret edemedim. Lekelerim yok cok şükür ama sürekli cenemde ve dudak üstünde sivilce çıkmasından çok rahatsizim kapali bi bayanim görünen bi yüzüm o da sivilce olunca pek hos olmuyo:)) yardimci olursaniz cok sevinirim.

    1. merhaba sevgili sdfcn,
      tüyleri aldıktan sonraacı elma yağı uygulayabilirsiniz. fakat direkt uygulamayın. suyla açabilirsiniz ya da gül yağı gibi cilt bakımında kullanılan bir yağ da olabilir. ayrıca kudret narı yağını birkaç gün uygulayabilirsiniz gerek kalırsa.
      şifa olsun.

    1. sevgili Fatma,
      cilt bakımında elma sirkesi kullanmayı tercih edin mümkünse. denemediğim için net bir şey yazamıyorum fakat dilerseniz deneyip siz karar verebilirsiniz devamına.,şifa olsun <3

  108. Leke giderici maske önerim. Bu maske de çok işe yarıyor. Kozmik bakım fikriniz nedir acaba?

    Malzemeler
    2 Yemek kaşığı pirinç unu
    1 çay kaşığı nar çekirdeği yağı
    1 çay kaşığı pirinç kepeği yağı
    yarım çay kaşığı c vitamini (L-ascorbic acid)
    yarım çay kaşığı b3 vitamini (niacinamid)
    yarım çay kaşığı glikolik asit %25 çözeltisi
    yarım çay kaşığı laktik asit %20 çözeltisi
    1 yemek kaşığı su
    1 yemek kaşığı suyun içerisine c vitamini ve b3 vitamini ilave edin vitaminler suda erir. Daha sonra diğer maddeleri bir kaba koyup iyice karıştırın ve cildinize sürün. Maske cildinizde 30 dakika kadar durduktan sonra cildinizi yıkayınız.

    1. merhaba,
      daha önce duyduğum bir maske değil maalesef. malzemeler açısından baktığımda herkesin kolayca uygulayabileceği bir maske gibi durmuyor fakat uygulayabilecek arkadaşlarımız için faydalı olabilir. teşekkür ederiz <3

  109. Kozmik merhabalar , yanagimin ortasinda aylar once bi sislik cikti agrisiz kizarik degil yag bezesi gibi buyumuyor kuculmuyor..onu gidermek icin bildigin bi yontem var mi acaba?

  110. kozmik bakım merhabalar daha öncede yazdığın karanfil kürü sayesinde avuç avuç dökülen saçlarım kendine geldi bu aralar hftada bir kez uygulamaya çalışıyorum ama o kadar memnunum ki utanmasam her banyodan sonra sıkıcam çok memnunum bir kez daha teşekkrler konuyla alakası yok ama belirtmek istedim:)

    benm de cildimde güneşten ve sivilceden kaynaklı çok leke var şu an okuduğum gibi bu maskeyi uygulamak istedim ama elimde ingiliz karbonatı yok ve bayramdan ötürü köydeyim acaba normal karbonat kullansak sıkıntı olur mu 🙂 şimdiden teşekkürler ayrıca bayramın kutlu olsun kozmik bakım:)

    1. merhaba sevgili Hümeyra 🙂
      ne güzel haberlerle gelmişsiniz, geç gördüğüm için üzüldüm <3
      böyle zamanlarda kullanılabilir fakat en doğrusu eczaneden temin etmek tabi. zaten artık elinizde vardır. umuyorum çok güzel bir bayram geçirmişsinizdir.
      kucak dolusu sevgiler <3 🙂

    2. iyi günler kozmık bakım dger mesjaım gtmedı herlde yenıden yazıyorum senden cvp gelmeynce bende şehre ınmş ve karbonatı eczaneden edınmış bulundum:) bugun ıkıncı denememı yapıcam duzenlı olarak da guneş kremını ihmal etmıycem artık gelişmelerden haberdar ederım kolay gelsın iyi gunler:)

  111. Sevgili kozmikbakim, bu karışım gerçekten işe yarıyor kullamdığından beridir cildim daha duru bi hâl aldı, daha ferah hissediyorum. Yalnız benin farklı bi şikayetim var, cildimde, vücudumda sivilce benzeri ufak lekeler var ve bunlar uzun süredir geçmediler, kalıcı olduklarına kanaat getirdim. Görüntü olarak da beni epey rahatsız ediyorlar. Özellikle iki omzumun arasında olanlar beni deli ediyor ve aylardır oradalar. Bunun için önerebileceğiniz farklı bi çözüm var mıdır?

    1. sevgili mermaid,
      bunun için ısırgan kürünü ya da lavanta kürünü tercih etmelisiniz. bunlar olgunlaşmamış sivilce görünümünde tahmin ediyorum. eğer öyle ise hızla olgunlaşması için ısırganla dıştan da bir uygulama yapabilirsiniz. bunun için ısırgan yapraklarını çok az su ile haşlayıp lapa haline getirin ve maske şeklinde sorunlu bölgeye ılık olarak uygulayın. mümkün olduğu kadar bekletin. bu içten ve dıştan uygulamalar oldukça faydalı olacaktır.
      şifa olsun 🙂

  112. İyi günler kozmik biraz daha kullanıp yazacaktım ama sabredemedim.bu süreçte üç kez karbonat haftada bir olmak üzere iki kerede maya maskesi yaptm oda ayda bir. Cildime gelicek olursak hiç bu kadar parlak olduğunu hatırlamıyorum bütün lekelerim yok oldu diyemem şimdilik ama o kadar berrak duruyor ki bu bile mutlu olmaya yeter:)bnm kullanılanlara bi tavsiyem olucak özellikle yoğurt maskesini yaparken bn yoğurt miktarını bir çay kaşığı olarak yaptm bu sayede yüzüme tam yetti ince bir tabaka halinde kurudu peeling yapabildim.özellikle peeling kısmı bnce en önemli olanı çünkü tatlı kaşığı kullanarak yaptığım maskede yoğurt çok geldiği için yüzümde kurumayıp tabaka olarak kalıyordu bu şekilde peeling yapamıyor direk yıkıyordum ama esas faydasını peeling yaptgmda gördüm resmen cildim yenilendi. Pes etmeyip sürekli uygulucam haftada bir ayrıca maya maskesini sütle uyguladgmda cildim karma olmasına rağmen yağlandrma yapmadı aksine nem verdi ve daha beyazladı sanki cildim onuda artik ıkı haftada bir sütle uygulamayı düşünüyorum.tereddüt edenler mutlaka denemeli teşekkürler kozmik bakım.

    1. sevgili Hümeyra, ne güzel bir yorum olmuş bu; hem çok güzel sonuçlar hem tavsiyeler <3 🙂
      maskenin fazlasını ellerinizin üzerine de uygulayabilirsiniz aslında, aklınızda olsun. ya da benim komşuma yaptığım gibi tüm aileyi maskeleyebilirsiniz 🙂 evet, sadece yazmıyor, eve hizmet götürüp uygulama da yapıyorum zaman zaman :))
      aldığınız sonuçlar çok güzel gerçekten, daha da iyilerini diliyorum ve merakla bekliyorum yeni haberlerinizi <3 🙂

  113. merhaba kozmik bayancım sizi yeni keşefeetiğimden hergün bakar hergün acaba bugün ne kaçırdım diye soruyorum kendime. yarın öğleden sonra ay balık burcuna giricek okuduğum yorumlardan anladığım kadar bu maskeyi balık burcunda uygulayabiliyoruz sanırım. ben 2 aydır lr ürünlerini kullanıyorum o kadarövdüler ki anlatamam ama inanin ki verdiğim onca paraya yazık hiçbir iyileştirme yapmadı malesef. bu maskeyi balık burcunda uygulasak olur dimi bir de ayda bir mi yoksa senede bir mi yapmamız lazım. eger ayda bir yaparsak su gurbunda ki burçlara göre mi hareket etmemiz lazım. benim lekelerim var birde göz altımda lekeler var hani bakınca göz altımda iz oluşmuş gibi ölece lekeler duruyor. bu maske göz altı lekesine de iyi gelir di mi. sanki özellikle göz altıma hhususi çizgi atılmiş gibi duruyor. birde ağdadan sonra sivilce oluyor kollarım bacaklarım onun için ne iyi gelir kozmikcim ağdanın da ekstra özel günleri var mı.

    1. merhaba sevgili emira 🙂
      geç olacak balık günleri için bu yanıt fakat ilerisi için faydalı olacak. bu maskeyi her ay her su grubu burçta uygulayabilirsiniz. bazı ayarda üç, bazı aylarda dört kez rastlar. yani haftada bir kez gibi. tabi herkesin ihtiyacı ve cilt tipine göre uygulama sıklığı değişir. bu konuda genelleme yapılamaz. bunu en iyi bilen uygulayıcıdır. uyguladıkça kendini tanıyıp sıklığını ayarlar. kısaca her su grubu burç uygundur fakat siz dilediğinizde uygularsanız.
      göz altları çok hassas bir deriye sahip olduğu için uygulamanız doğru olmaz.
      ağda sonrası için küçük uygulamalarımız var. bunlara tüm takvimlerde verdiğim "püf" bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz. tarihlerin hemen altındaki paragraflarda bulacaksınız. orada bu sivilceler için de bir çözüm var.
      son cümleniz dikkatimden kaçmış, epilasyon takvimimizle tanışmamışsınız meğer 🙂 bakım takvimleri menüsüne tıklayıp onlara da ulaşabilirsiniz:)
      faydalı olmasını diliyorum 🙂 <3

  114. Kozmik , yüzüme günlük nemlendirici olarak uygulayabilecegim dogal birsey önerebilir misin özellikle karbonat maskesinden sonra? Aynı safa çok kokuyor ve biraz tüylendiriyor gibi hissediyorum.Hindistan cevizi yağını saf denedim o da sivilce yaptı bence karma veya tek bir tarifin var mı?

    1. sevdiğiniz bir nemlendiriciyi tercih edebilirsiniz aslında sevgili ayşe. mutlaka doğal olsun derseniz badem yağı ya da kantaron yağı gibi bir yağ tercih edebilirsiniz. fakat yeteri miktarın üzerine çıkmayın sürerken. fazla kaçtığını hissederseniz peçete ile alın fazlasını.
      sevgiler..

  115. Merhaba
    Ben Cilt lekelerim için 5 aylık Serum+Krem v.s başlayacağım.Ay fazlarından hangi gün başlamalıyım.
    Teişekkür ederim.
    Saygılarımla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close