ALTERNATİF TIPGENEL SAĞLIKSAĞLIKŞİFALI BİTKİLER

Vücuttaki Tasların Düsmanı, Solunum Yollarının Dostu Siyah Turp (1)

Turp, renk renk seçenekleri ile genel olarak diğer tüm meyve ve sebzeler gibi pek çok konuda yararlı. Ancak siyah turp diğerlerinden daha özel bir yere sahip. Siyah turpun faydalarına geçmeden önce her zamanki gibi içeriğine bir göz atalım.

Siyah turp kükürt, iyot, A, B1, B2 ve C vitaminleri içeriyor. Ancak içeriğinde bilinenden daha fazlası olduğu kesin. Faydalarını öğrendikten sonra eminim sizlerde benim gibi düşüneceksiniz.

Genel özelliği bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve enerji vermesidir. Bu özelliğiyle neredeyse tüm hastalıklara karşı koruyucu konumdadır. Özellikle öksürüğe karşı çok faydalı olan siyah turpun genel anlamda da içinde bulunduğumuz kış mevsiminde tüketilmesi son derece faydalıdır. Bunun nedeni hem bağışıklık sistemi hem de solunum yolları üzerindeki güçlü etkileridir. Bir türlü kurtulamadığınız öksürüğünüz varsa şimdi vereceğim -aslında bazılarınızın bildiği ve uyguladığı- hazırlanışı son derece basit olan şurubu denemenizi tavsiye ederim. Bu şurubu hazırlamak için orta boy bir siyah turpun üst kısmını kapak biçiminde kesip yarıya yakın kısmını oyarak çıkartmamız gerekiyor.

Hazırladığımız turpu bir su bardağının üzerine oturtup oyarak boşalttığımız kısmı kaliteli bir bal ile dolduruyoruz. Daha önce kestiğimiz kısmı kapak olarak üzerine kapatıyor ve karanlık bir dolaba kaldırıyoruz.10-15 saat sonra turpun alt kısmının kendiliğinden delindiğini ve şurubun bardağa akmaya başladığını göreceksiniz. Şurubumuz kullanıma hazır. Artık günde 3 kez ve yemeklerden önce 1 tatlı kaşığı almaya başlayabilirsiniz. Turp diriliğini kaybedene kadar üzerine bal ilave edebilir ya da iki gün de bir yenisini hazırlayabilirsiniz. Bir türlü geçmeyen öksürüğünüzün daha ilk günden nasıl hafiflediğine ve gece rahatça uyuyabildiğinize şahit olacaksınız. Aynı zamanda balgam söktüren bu şurup sizi oldukça rahatlatacak. Öksürüğünüz geçtikten sonra birkaç gün daha kullanmanız daha iyi olacaktır. Ancak belirtmeliyim ki bu şurup 2 yaşından küçük çocuklarda kesinlikle kullanılmamalıdır!

Dikkat çeken diğer bir özelliği de safra kesesi taşları üzerindeki etkisidir. Araştıranlar bilir; böbrek ve mesane taşları için pek çok tedavi imkanı varken, safra kesesi taşları için ameliyat dışında tedavi yolu bulmak pek mümkün değildir. İşte burada da hem taşları eriterek hem de oluşumunu önleyerek gösteriyor mucizesini
siyah turp. Tabi bu hemen ameliyat olmasına karar verilmemiş hastalar için geçerli. Safra kesesi taşlarını eritmede ve önlemede kullanılmak üzere birkaç şekli var:

-Sabahları kahvaltıdan önce bir küçük kahve fincanı turp suyuna 1 hafta boyunca devam edilir.

-Yine sabah kahvaltıdan önce yarım fincan turp suyu 1 fincan kaynatılıp soğutulmuş su ile karıştırılarak içilmeye devam edilir.

-1 bardak rendelenmiş turp 2 bardak suda 5-10 dakika kaynatılır ve süzülerek sabahları aynı miktarda içilmeye devam edilir.

-1 bardak rendelenmiş turp 2 bardak süt ile 5-10 dakika kaynatılır ve süzülerek  sabahları aynı miktarda içilmeye devam edilir.

-1 kg turp rendelenir ve 1-2 gr tuz ile karıştırılıp sık bir kumaştan süzülür. Kahvaltıdan önce 1 kahve fincanı içilir. 1 hafta devam edilir.

-Günde 100 gr turp suyu içilir.

Bu uygulamalar sadece safra kesesi taşlarının değil, böbrek ve mesanede oluşan taş ve kumun da erimesini ya da dökülmesini sağlar. Damak zevkinize uygun olan bir şekli ile tedavi olmayı deneyebilirsiniz. Ancak midesi
hassas olanların ve ciddi rahatsızlıkları olanların doktorlarına danışmadan kullanmamalarını tavsiye ediyorum.

Lezzetli olduğunu söyleyemeyeceğim ama üstün bir şifaya sahip olduğu kesin. Turpun diğer faydalarından bir sonraki yazımda bahsedeceğim. Güzelliğimize olan katkılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Şifa olması dileğiyle.. Sevgiyle ve sağlıkla kalın!

Güncelleme: Daha etkili olduğunu gördüğüm iki farklı yöntemi de incelemenizi öneriyorum: “Safra Kesesi Taşı Ve Polipten Nasıl Kurtuluruz?”     “Böbrek Taşı En Kolay ve Agrısız Bir Biçimde Nasıl Düser?”

“Beyaz Saçlar Nasıl Eski Rengine Döner? -1”     “Beyaz Saçlar Nasıl Eski Rengine Döner? -2”   (yorumlarda farklı çözümler de bulacaksınız)

 

Tags

Related Articles

15 Yorumlar

  1. Öncelikle sitenizi dün keşfettim çok yararlı bilgiler var,emeğinize sağlık 🙂

    Siyah turba gelince bitmek bilmeyen öksürüğüme tek çaredir. Yaklaşık 20 gün suya atılan söktürücüden içip bir fayda görmeyen bendeniz sadece 2 kaşık turp karışımını içerek tüm kötülüklerden arındım diyebilirim 🙂 Hasta olanlar hemen işe koyulsun ve yapsınlar 🙂

  2. hoşgeldiniz sevgili aslı:) teşekkür ederim, sizin için de faydalı olması dileğiyle:)
    bitkiler çoğu zaman ilaçlardan çok daha etkili. yeterki doğru şekilde kullanılsın. paylaşmış olduğunuz deneyim de bunun en güzel örneklerinden ve bizim için çok kıymetli.
    sevgiler:)

  3. Yazınız için teşekkür ederim…. Bu turp suyunu bende içmek istiyorum. Ama nasıl sıkılır ve suyu çıkartılır hiç bilmiyorum.. Çok adama sordum çıkmıyor diyorlar… Nasıl sıkıldığını söyler misiniz?…

  4. sevgili silve, ince bir şekilde rendeleyip suyunu elde edebilirsiniz. ben bu şekilde yarım çay bardağı ile denemiştim. siz de aynı şekilde once deneyin. benim midem Kabul etmedi bu suyu. içen var fakat siz de benim gibi bir istisna olabilirsiniz. şifa dilerim.

  5. merhaba. öncelikle bu faydalı yazınız için çok teşekkür ederim. benimde saframda en büyüğü 23 mm bir kaç tane taş çıktı. acaba bu büyüklükteki taşlarada etkili mi?

    1. sevgili aygun tahmin yürütemiyorum. çünkü turp suyunu denedim fakat devam edemedim. ilk kullanımda midem aşırı tepki verdi ve direct dışarı attı. fakat duyduğunuz doğrudur diye tahmin ediyorum. verdiğim yeni yöntemde de 21 günde sonuç alınmış çalışmalar sırasında. ben de aşağı yukarı aynı sürede sonuç aldım. onu da incelemenizi öneririm.
      şifa olsun.

    2. cok tesekkur ederim aslinda ben hamileliginin son ayinda ameliyat gerektirecek acilindeki safra taslari olan bir hanimdan duymustum. yarim cay bardagi turp suyu yarim cay bardagi limon suyu yarim cay bardagi zeytinyagi sabah ac karnina yaklasik 25 gun icmis. sonunda dr kontrolunde dr dahi sasirmis nasio eritmeyi basardin diye sormus. hamile oldugu icin ameliyat olamayacakmis bunu denemis. beniki gun ictim sonra safra taslarini yerinden oynattigi icin agri yasadim bugun sade kara turpun suyunu ictim gercekten tek basina icildi mi feci yapiyor. zor tuttum kendimi. Allah hepimize sifa versin.

    3. böyle arışım çimi daha kolay olabilir gerçekten sevgili aygun. bir arkadaşımdan duymuştum ben de, zeytinyağı ve limon suyu karışımını kullanmış ve ameliyattan dönmüşler. her sabah 1 su bardağı kullanmış bir sure. ben zannederim yarım çay bardağı kullanmıştım fakat etkisi olmadı. üstelik yağ safra kesesine dokunuyor ve oradaki taşı geliştiriyor normal koşullarda. bu beni endişelendiriyor. belki limonla birleştiği için bu olumsuz etkisi kayboluyordur.

      benim sonuç aldığım ve en kolay kullandığım tek yöntem bu… yan etkisi de yok.
      inşallah hepimiz şifa buluruz, hangisiyle olduğunun bir önemi yok zararlı olmadığı sürece.
      bilgi için teşekkürler ayrıca 🙂 <3

    4. Zeytinyağı bildiğim kadarıyla kızdırılmadığı müddetçe safra kesesini yoğun bir şekilde çalıştıran önemli asitlerden ama tecrübeme dayanarak söylüyorum( sizin dediğiniz gibi tek başına turpla içtim ve feci mide ağrısı yaptı) zeytinyağı turbun mideyd olacak hasarı bi nebze azaltmak için var limon ise tahminim asit olduğundan tariftedir. İlk günlerde bu karışıkı içtikten sonra safra ağrısı çekiyordum ama bu aralar yok çok şükür bulantı da kalmadı. Allahın izniyle işe yarıyor sanırım. 2 hafta daha kullanmam gerekli. Sonuçları aldığımda buraya yazmaya calışacağım.

    5. Slm turp suyu gerçekten çok faydalı babamın böbrek taşına çok iyi geliyor suyunu katı meyve sikacagi ile suyu gayet güzel bir şekilde çıkarılıyor

    6. merhaba,
      çok teşekkür ederiz bu güzel bilgi için öncelikle. daha önce ben de denedim fakat ağır geldi, içemedim. bu benim bünyemle ilgili bir durum tabi. yorumunuzla uzun zamandır yayınlamadığım bir konuyu da hatırlamış oldum, arkadaşlarımıza da hatırlatalım yeniden yayınlayıp 🙂
      sevgiler <3

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close