GÜZELLİKSAÇ BAKIMI

Hızlı Sac Uzatma Yöntemi 2 – Havuç Kürü

Havuç kürü ile saç uzatmayı pek çoğunuz duymuşsunuzdur.

Bu gün sizlere sinameki kürüne alternatif olarak kullanabileceğiniz bu havuç kürün tarifini vereceğim.

Gerekli Malzemeler:

* 2 adet orta boy havuç (soyulmadan kullanılmalı)

* 1 adet yumurta (sadece sarısı ya da tamamı kullanılabilir. Deneyip memnuniyetinize göre değişiklik yapabilirsiniz)

* 3 su bardağı su

* 1 tatlı kaşığı badem yağı ya da zeytinyağı (çok kısa saçlarda malzeme fazla gelecektir, yarısı kullanılarak hazırlanabilir)

Hazırlama Aşaması :

Havuçlar rendelenir ve kaynamakta olan 3 su bardağı suya ilave edilir. 20 dakika kaynatılır ve ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakılır. ( soğuma süresince havuç demlenmeye devam edecektir)

Oldukça ılık bir hale geldiğinde(yumurta pişmeyecek kadar) havuç taneleri süzülerek atılır. Hazırlanmış olan bu havuç çayının içerisine çırpılmış yumurta ve yağ ilave edilir ve böylece havuç maskesi hazır olur.

Uygulama:

Uygun bir uygulama şişesine koyduktan sonra sık sık çalkalayarak önce saç diplerine uygulanır ve 5 dakika
kadar masaj yapılır. Ardından kalan malzeme tüm saça uygulanır ve streç film vb. gibi bir malzemeyle sarılır. (kan akışını engelleyecek kadar sıkı bir şekilde sarılmamalıdır)

Diğer Detaylar:

*Bekleme süresi 1-3 saat aralığında olabilir. İlk uygulamanızı test olarak düşünebilir ve rahatsızlık hissetmediğiniz taktirde bu süreyi yavaş yavaş  uzatabilirsiniz.

*Haftada 1-2 uygulama yapılabilir. (acil durumlarda, büyüyen ay fazında gün aşırı uygulanabilir)

*Kür genel olarak büyüyen ay fazında iki kat etkili olacaktır. Bu nedenle ara vermek istediğinizde küçülen ay fazını tercih etmelisiniz. Ortalama olarak 2 ay uygulamadan sonra ara verebilirsiniz. Ancak bu ortalama ve tahmini bir süredir. Yani bilimsel bir dayanağı yoktur. Siz dilerseniz  6 hafta ya da 9-10 hafta uyguladıktan sonra da ara verebilirsiniz.  Ara verilmesinin nedeni küre bağışıklık kazanıp etkisinin kaybolmasını önlemektir. Bu nedenle
mutlaka arada bir iki haftalık aralar verilmelidir.

*Havuç  protein (*keratin);  yağ;  fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, folik asit;  A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminlerini içerir. Yani saç için oldukça besleyici ve dolayısıyla kıymetlidir.

Kürü uygulamak için öncelikli tercihiniz Ay’ın koç, aslan ve yay burçlarında olduğu günler olmalıdır. Bunun dışında önem sırasına göre yağ (ikizler, terazi, kova) ve mineral (boğa, başak, oğlak) günlerini tercih edebilirsiniz. Bu günleri buradaki ay takvimlerinden takip edebilirsiniz.

🍀 Hazır ürünlere de ihtiyacınız oluyorsa bu notum sizin için. Linkini vereceğim sayfa en çok tercih edilen saç bakım ürünlerini barındırıyor; yorumlarından ve puanlarından da anlayacaksınız. Ne evde maske hazırlamaya ne de hazır ürünleri araştırmaya zaman bulamıyorum diyen gruptaysanız bu sayfa, bu anlamda size zaman kazandıracak ve faydalı olacaktır. İndirimde olanları seçtim ayrıca, sık sık düzenlemeyi düşünüyorum. Buraya ekliyorum, üzerine dokunup bakabilirsiniz 👉  saç bakım ürünleri

Diğer saç uzatma yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kirpik uzatma yöntemini burada bulabilirsiniz.

Şifa olsun, mutlu etsin:)

KONUMUZ YORUM LİMİTİNİ DOLDURDUĞUNDAN SORULARINIZA VE DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞMAYA BU SAYFADAN DEVAM EDEBİLİRSİNİZ.

Tags

Related Articles

200 Yorumlar

  1. harika bi kür daha tşkler 🙂 bunu uygulamak istiyorum fakat daha önce mail attıgımda kozmikcim saç diplerimde yaralar oldugunu söylemiştim bunun içinde yağların kullanılmaması gerektigini söylemiştin yağ günlerinde hiç bişey yapmıyorum yani yağ kullanmıyorum bu kür bana olmazmı yani:/ birde bi krem tavsiye etmiştin ben onu daha almadım maili kaybettim çünkü ismi neydi onun :)saç kesim günümüzde çarşambamıdır çok tşk ediyorum şimdiden hayırlı bayramlar…

  2. güle güle kullanmanız dileğiyle:)
    bu kürün içindeki yağ çok az, gerekirse yarısını da kullanabilirsin yağın. kremi hatırlayamıyorum ama mayanın yaraları iyileştirdiğini mutlaka söylemişimidir.
    saç kesimiyle ilgili son yayında bilgi verdim.şifa olsun:)

  3. Merhaba,ben bir aralar sinameki kürüne başlamıştım fakat saçlarımı çok döktü ve hala bu sorunla ugrasıyorum,acaba bu kür saçlarımı döker mi? Ve saç dökülmesi icin önerebileceginiz bir şey var mı? :/

  4. sevgili grimsi her birimiz tüm özelliklerimizle hatta beslenme şeklimizle birbirimizden farklı olduğumuz için kürlerin etkisi de farklı oluyor. blogta birbirinden farklı kürlere yer vermemin temel nedeni de bu aslında.
    sinameki sizin için doğru kür değilmiş demek ki. diğer kürleri de sırasıyla denemenizi öneriyorum. özelliklikle büyüyen ay fazlarındaki etkiyi gözlemleyin.
    blogtaki tüm saç bakım kürleri doğrudan ya da dolaylı olarak saç uzatır.ben saç dökülmesine olan etkisini öne çıkardım ancak karanfil kürü ile saçlarını uzatanlar da var.siz sadece deneyip size uygun kürü bulmalısınız.

    dökülme için maya maskesi ve karanfil kürü etkilidir.sorununuzu çözmeye yardımcı olacaktır. şifa olsun:)

  5. İyi günler,
    Sitenizi yeni keşfettim ve mümkün olduğunca uygulamaya çalışıyorum önerileirnizi.
    Bu kürde acaba yağı hangi aşamada ekliyoruz?
    Yağ ve mineral günü olarak bahsettiğiniz günleri ajanda halinde yayınlamanız mümkün müdür?

  6. berrak hanım hoşgeldiniz:)
    yağı yumurtayla birlikte yani uygulamadan hemen önce ilave ediyoruz.
    ayın burç geçişleri gün ortasında da gerçekleştiği için basit bir liste halinde yayınlayamıyorum malesef. ancak önceki yayınlara bakarak az çok tahmin edebilirsiniz çünkü aynı iki burç arasında 28 gün oluyor.bu da Pratik bir bilgi olarak aklınızda bulunsun 🙂

  7. Dün uyguladım bu maskeyi, bir sorum olacak; Yumurta yerine alternatif olarak başka bir şey kullanabilir miyiz bunu merak ettim. ayrıca saçlarımı çok yumuşattı.

  8. yarın havuç kürü için uygun günlerden biri ve bende yapıp sonuçlarını görmek için sabırsızlanıyorum.kozmikbakım seni geç buldum ama geç olsunda güç olmasın dimi 🙂

  9. aslan burcu etkisi devam ederken çok uygundur sevgili harbi deli. yarın ögleye kadar etki devam ediyor, uygulayabilirsiniz. şifa olsun 🙂

  10. benim saçım çok kısa ve ne kadar uzatmayı denediysem de bir türlü büyümedi ve bende kestirip duruyorum. Ama artık büyüsün istiyorum. VE ayda iki üç santim ancak uzuyor. Bu kür ne kadar etki eder. Buna gerçekten ihtiyacım var.

  11. dolunaydan sonraki iki hafta küçülen ay fazı olarak, yeni aydan sonraki iki hafta ise büyüyen ay fazı olarak adlandırılır sevgili kamer.

  12. sevgili esmanur 1 ampul yeterli. ayrıca temiz cilde ve temiz saça yapılan bakımların sonucu her zaman daha farklı olur. yani kesinlikle temiz saça yapılan bakımı öneririm. şifa olsun:)

  13. Yaklaşık 1 aydır bunu uyguluyorum, saçlarım çabuk uzar zaten genelde, fakat saç uzama hızım 2ye katlandı diyebilirim :)) şuan saçlarım 14-15cm civarında 🙂 İlk başladığımda 5cm idi. Teşekkür ederim, bu tür uygulamaların sonuç vereceğine hiç inanamazdım, fakat görüyorum ki gerçekten işe yarıyor :))

  14. Merhaba bu kürü kullananlar sonuç aldımı ben baslamayı dusunuyorum ama cok kararsız kaldım uzadımı uzadıysada ne kadar surede uzadı ? cevap verırsenız sevinirim bide smdı baslasam olurmu

  15. sevgili berkay çok sevindim sonuç almanıza:) ayrıca sonuçları paylaştığınız için teşekkür ederim, bu çok önemli hepimiz için.

  16. ksevgili kübra hemen başlamanızı öneririm, başlangıç için çok güzel bir zaman. hemen üstte sonuç bildiren bir mesaj var. arkadaşlarda size cevap verecektir.şifa olsun:)

  17. merhaba sitenizi yeni keşfettim kürleri denemek doğrusunu bulmak istiyorum 🙂 ama benim bi sorunum var bende trikotillomani hastalığı var (saç, kaş, kirpik koparma hastalığı) yani saçlarımı koparıyorum istemsiz olarak ve büyük kel yerler var sadece buraların uzamasını istiyorum bir an önce. sadece kopardığım yerlere sürsem de etki eder mi merak ettim ya da başka önerdiğiniz kür var mı teşekkürler 🙂

  18. havucu gıda olarak alsak gunluk aynı etkıyı yapmaz mı acaba yıllardır o kadar cok sey denedım kı artık sacıma bakım yapmaktan yoruldum. Keratın dıye bır ılac aldım bu hafta bır ay olacak cok hacımlendırdı kesınlıkle ama uzama hızım aynı bır ay sonunda etkı gösterıyormus ılac bu surede bakım yapmayı bıraktım sacıma cok sıkıldım artık yaglardan 🙁 sac bakımlarından ooof of 🙁

  19. sevgili duygu hoşgeldiniz:)
    o bölgelere sarmısak uygulamanız daha iyi olur. bir diş sarmısağın ucunu kesin o bölgeye ne çok hafif ne de çok sert olacak şekilde sürün birkaç dakika boyunca. duruma gore hergün ya da gün aşırı uygulayın. uygulamadığınız günlerde yine o bölgeye maya maskesini uygulayabilirsiniz fakat streç filmle katamanız gerekir. çünkü maya içerdeği yoğun protein sebebiyle çok çabuk kurur. şifa diliyorum:)

  20. sevgili pınar, havuc, pırasa, soğan, sarmısak, aya vb. gıdalar saçın uzamasını sağlar ve önemlidir aslında fakat kürler kadar hızlı etki etmiyor. kürle birlikte ise kürün etkisiini arttırıyor.
    çok bıkkın hissediyorsanız sadece etkisi yüksek günlerde uygulayın. örneğin 16 ocağa kadar bir kür uygulayın. balık burcu günlerinden sonar başlayın. yengeç günlerini de atlayın.16 ocaktan sonar bırakın. sadece aslan günlerini değerlendirin o dönemde. yani kendinize hem küçük tatilller verin hem de uygulanma yapın. olursa olur, olmazsada bakımlı saçlarınız olur ki sağlıklı saçın bir sure sonar zaten uzama hızı artacaktır. saç kesim günlerinde de çok küçük saç kesimleri yapın mutlaka. demir eksikliğiniz varsa mutlaka giderin.şifa diliyorum, gülen bir yüzle dönmeniz dileğiyle <3 🙂

  21. sevgili ebru kişiye gore değiştiği için net bir ey söylemem mümkün değil. hazırlıklarınızda kolaylıklar diliyorum:)

  22. merhaba benden sıze bır tavsıye denemenızı rıca ederım ama deneyecegınız zaman fazla zarar vermeyelim malum dıyecegım ağaçtır allahın yarattığı vede canlıdır uzumu herkes bılır sıyah uzum tefegı ağacı yeşermeye uzamaya başladığı aylar sanırım nısan yada mayıs galıba tam bılmıyorum ama uzum ağacının tefegının genç dalını keselım ama fazla zarar vermeyelim kestıgınız daldan goz yası tabır ettıgımız ağacın uzamasını sağlayan doğal su 0.5 l sıseye dolduralım takı gözyaşı bıtene kadar ve bunu hıcbır katkı madde koymadan sac dıplerımıze uygulayalım 1 yada2 gun saclarınızı yıkamayın her saçta deyısık etkı yarata bılırsınız uzum ağacı sarmaşık gıbı uzayan bır meyvedır sac uzamasınada yardımı olacaktır ben harıc denenmemıs olabılır ben faydasını gordum ama araştırmada yapabılırsınız saygılarımla ( LUTFEN FAZLA ZARAR VERMIYELIM DENEYECEK OLAN BAY BAYANLAR ) ODA BIZIM GIBI BIR CANLIDIR

  23. sevgili serap her burç içeriğinden bazı besin türlerini temsil eder ve kendi gününde o besinlerin yani besin guruplarının etksini artırır. örneğin ay aslan, koç ve yay günlerindeyken protein ve vitaminlerin etkisi artar. bu durumda bu içeriğe sahip olan bakımları ay bu burçlardayken son derece hızlı etki gösterir. bizim burcumuz "ne olursa olsun" bu bilgiyi kullanarak hareket etmeliyiz ki daha fazla fayda sağlayalım.
    yani siz yengeç burcu olsanız bile protein ve vitamin içeren maskeleri bu burçların etkisindeyken uygulamanız daha avantajlı olur.

  24. samet bey teşekkürler. sadece siyah üzüm ağacı değil yeşil üzümün ağacıda aynı şekilde kullanılıyor. herkesin ulaşması mümkün değil belki fakat saç çıkarmada da etkili bir yöntemdir.

  25. doğrudur kozmık bakımcım yesıl uzumun de faydaları vardır tabı bızım koy kesımlerınde sakaryada genellıkle kara uzum olduğu ıcın malum yesıl uzumun nasıl bır etken yarrattıgını bılemeye bılırım saygılarımla ( sıze hala ulaşamıyorum kozmık bakımcım Google hesabından sıze bazı sac ornek resımlerı paylaştım gordunuzmu bılmıyorum )

  26. samet bey daha once -yanlış hatırlamıyorsam- kuaför olduğunuzu yazmıştınız. saç boyası hakkında bir sorum olacaktı fakat gerek kalmadı, teşekkür ederim.
    modelleri için de teşekkür ederim, en kısa zamanda ilave edeceğim postlara bazılarını.

  27. sevgili berra şampuanlama şart. ayrıca yumurta barındırdığından -pişmemesi için- ılık suyla yıkamanız gerekir. şifa olsun..

  28. ebru cevık hnm merhaba eyer sacınızı kendınıze karsı kusturduysenız evet uzaması zor ama bırde sacın uzama evrelerı ve dökülme evrelerı vardır uzum ağacının yada uzumun suyunu deneyın sıze tavsıyemdır Lhx2 isimli bir genin aktivasyonu saçların uzamasına yol açıyor. İsveç Umea Üniversitesi'nden Leif Carlsson ve ekibinin yaptığı araştırma PLoS Genetics isimli dergide yayınlandı.

    Saçlar ısı döngüsü, fiziksel korunma, mevsimsel kamuflaj ve sosyal etkileşimler gibi konularda önemli rol oynar. Saç, saç koklerinde oluşur ve bu karmaşık minik organlar saç derisinin altında bulunur. Anne karnındaki gelişim evresinde saç kökleri oluşur ve hayat boyunca sürekli olarak uzamaya devam eder. Saçların uzunluğu büyüme evresine göre değişkenlik gösterir. Örneğin saç dibinden ucuna kadar ulaşması yıllar alabilir.

    Büyüme evresinden sonra saçların duraklama dönemi gelir. Bu evrede saç kökleri dinlenmeye çekilir. Bunun sebebi tam olarak anlaşılmasa da, saçların mevsimlere uyumu nedeniyle gerçekleştiği düşünülmektedir.

    Araştırmada Leif Carlsson Lhx2'nin saç oluşumundaki önemini ortaya çıkardı.Lhx2 geni saç köklerinin gelişim evresinde aktifken duraklama evresinde pasif haline dönüyor. Bilim adamları bu genin saç oluşumunda etkili olduğunu ve Lhx2 geninin aktif olmadığı saç köklerinin üretim yapamadığını belirtiyor. Yani bu gen aktif olmadığı takdirde kişide saç uzaması duruyor. sacı bol yıkamakta uzattığını söyleyen arkadaşlarım da var saygılarımla EBRU HNM uzum suyunu deneyın baktınız olmadı cılt doktoruna başvurmanızı onerırım sacınız sıze kusmus olabılır

  29. Saç Evreleri

    Saç Evreleri Ve Saçın Yaşam Döngüsü

    Bilindiği gibi canlılar doğar, büyür, yaşlanır ve ölür; her canlı da olduğu gibi saçların da bir yaşam döngüsü bulunmakta ve saçlarımız da farklı evrelerdedir.

    Saçların bir kısmı; ağaçların son baharda yapraklarını döktüğü gibi dökülmekteyken, bir kısmı ise ilkbahar da yeşeren yapraklar gibi yeni oluşumunu sürdürmektedirler.

    Saç dökülmesi yaşayanların bu konuyu bilmeleri motivasyonları açısından oldukça faydalı olacaktır. Sıfır dökülme beklentisinin doğru bir beklenti olmadığı, saçın yaşam döngüsü sırasında mutlak dökülme evresinde olan saçlar olacağı gerçeğinden kaynaklanmaktadır.

    Saçın yaşam döngüsü 3 fazdan oluşmaktadır:

    Anajen (aktif büyüme evresi) : Anajen faz, yaklaşık olarak 1000 gün (3 yıl)
    Katejen (geçiş evresi) : Katejen faz, bir kaç hafta
    Telojen (dinlenme evresi) : Telojen faz da yaklaşık olarak 100 gün sürer.

    Herhangi bir zamanda saçların %5-10′u telojen fazdadır. Kafa derisindeki binlerce farklı saç folikülü herhangi bir zamanda farklı aşamalarda bulunur.
    Saç her ay ortalama 1 cm kadar olmak üzere 2-6 sene boyunca sürekli büyür ve sonra 2-4 hafta boyunca büyümeyi durdurur. Bu süreden sonra saç dökülür, normalde her gün ortalama 50-100 saç dökülmektedir. Saçın yaşam döngüsü çok yavaş bir süre olduğu için herhangi bir tedavinin yararının görülmesi zaman gerektirir. SAYGILARIMLA BELKI BIR FAYDASI DOKUNUR KOZMIK BAKIMCIM

  30. Sarımsak saçlarınıza doğal parlaklık vermekle kalmaz kökleri güçlendirerek çevresel faktörler nedeniyle oluşan saç dökülmesini de yavaşlatır. Kozmetik mağazalarında bulabileceğiniz pek çok saç bakım ürünü içerisinde yer alan sarımsağı evinizde saç maskesi olarak kullanabilirsiniz.

    Öncelikle 3-4 diş sarımsağın kabuklarını ve üzerindeki ince zarı soyun. Sarımsakları bir kase içinde kaşıkla ya da havanda ezebilirsiniz. Blender veya havan yoksa keskin bir bıçakla çok ince dilimleyin. Ezilmiş sarımsakları ve sarımsak suyunu başka bir kaseye aldıktan sonra uygulamaya geçebilirsiniz.

    Parmak uçlarınızı sarımsağın bulunduğu kasede gezdirdikten sonra saç derinize hafifçe masaj yapmaya başlayın. Masajın etkili olması için dairesel hareketler yapabilirsiniz. Sarımsağın tüm saç derinize eşit miktarda yayıldığından emin olduktan sonra plastik bir bone takarak evin içinin sarımsak kokmasını engelleyebilirsiniz.

    Sarımsağı saç derisinde 1 saat kadar bekletin. İlk yarım saatten sonra sarımsak suyu yavaş yavaş kurumaya başlayacaktır. Saç derisini yumuşatmak için sarımsağı yıkamadan 12 çay kaşığı zeytinyağı kullanarak saç derinize tekrar masaj yapın ve boneyi tekrar takarak zeytinyağının 3-4 saat saç derisinde kalmasını sağlayın.

    Sarımsak ve zeytinyağını saçınızdan çıkarmak için ılık su ve normal bir şampuan kullanabilirsiniz. Çok sıcak su kullanmayın çünkü saç derinizi kurutur.

  31. merhaba. Benim saclarım normalde kıvırcık fakat düzleştiriyorum ve kırılıp uzamasına engel oluyor bu kür işe yararmı? 14 yaşındayım ve uzun saçlı kızlara gercekten özeniyorum.

  32. sevgili meraklı, bu ve diger saç uzatma kürlerini uygulayabilirsiniz fakat düzleştirici kullandığınız için dipten hızlı uzama gerçekleşse bile uçlardan koparak dökülecektir.

  33. Bu küre bayılıyorum, uygulaması kolay beklemesi zor olsa da ( maske damlıyor çünkü sanırım ben güzel saramıyorum boynumda havluyla dolaşıyorum 🙂 ) kalın telli, dolgun ve genelde kabaran dalgalı saçlarımı parlaklaştırıyor ve yumuşatıyor. Ayrıca bende şaşırıyorum fakat fön çekilmiş gibi düzleştiriyor.

  34. sevgili sadness ben de bu kürü birkaç adım önde buluyorum sinameki ve turp kürüne gore. çünkü uzamayı sağlarken keratin bakımını da yapıyor. saç tellerinin parlak ve pürüzsüz yani sağlıklı ve ipeksi oluşu bu yüzden. diğerlerinde uzama gerçekleşiyor fakat buna bağlı olarak beslenemeden hızla uzayan saç uçları sağlıklı olamıyor malesef. bu nedenle diger kürleri uygularken besleyici bir maskeyle destek vermek gerekiyor.

  35. Kozmik saç uzamamam we dökülmem için doktora gittim bissürü karışım werdi saçıma sürüyom ama sanki bişe yok gibi sinameki heç bişe yapmadı saçıma dedğin gnlrde 6 7 kere uygulamama rağmen.

  36. merhaba bişi sormak istiyorum ben bu kürü denedim ama 20-25 dk kadar kaynattım havuç rendelerini ama suyu kalmadı ne yapmam lazım. ve havuç rendelerini süzüp atmam mı gerekiyor bu kürde suyu kullanmak işimize mi yarar?

  37. sevgili rabia bu 6-7 uygulama büyüyen ay dönemine mi geldi bilmiyorum. eğer öyle olmadıysa biraz daha sabredin ya da diger saç uzatma yöntemlerini deneyin. ayrıca doktorunuzun verdiklerinin de işe yaramaması dikkatimi çekti. belki de vitamin ve mineral eksiğiniz vardır, beslenmenize de dikkat etmeniz gerekiyordur.

  38. isimsiz, muhtemelen yüksek ateşte ve ağzı açık bir kapta kaynatmışsınız ve su buharlaşmış. çok kısık ateşte ve kapalı bir kapta yeniden deneyin. yukarıda da yazdığım gibi havuçları süzmeniz gerekiyor digger malzemeleri ilave etmeden once.

  39. şuan uyguladım belime kadar uzaması için haftada iki kez uygulayacağım.. saçlarımda boya ve açıcı var kırılmaması ıcın de bu kür yeterli mi?

  40. sevgili zeynep, açıcının saçınıza verdiği zararın ne kadar olduğunu bilmiyorum. bu nedenle kürü saç uçlarınıza kadar uygulayın ve sonuca bakın. ilk uygulamada hissedersiniz zaten yeterli olup olmadığını. yeterli bulmazsanız saç boylarına uygularken yağ miktarını arttırın. ayrıca zaman zaman maya maskesi de uygulayın. fazladan vitamin kimsenin itirazı olmaz değil mi? 🙂
    çarşamba günü geç saatlerde aslan burcuna geçiyor ay. özellikle o gece bakım yapın, perşembe sabahına kadar kalsın. biliyorsunuz aslan burcu günleri hepimiz için en kıymeyli günlerden biri.
    şifa olsun:)

  41. sevgili kübra yarın gece yarısına kadar uygulayabilirsiniz, hala büyüyen ay fazındayız. sonar iki hafta ay küçülecek. bu sure için de terzi, yay, kova künlerinde birer kez uygulayın. bu sure içinde istediğiniz etkiyi göremezsiniz belki fakat bu sonraki büyüyen ay dönemi için iyi bir hazırlık olur. martın ilk iki haftası ay büyüyor olacak. bu dönem bizim için daha kıymetli.
    uygun günlerde uyguladığınızda hafta da 1 ya da iki uygulamaya tekabül eder. içinde bulunduğumuz günlerin uygun olup olmadığını ana sayfadaki son yazılardan takip edebilirsiniz. en yüksek faydayı görmenizi diliyorum:)

  42. meraba. önceden saçlarım uzundu zeytin yağı ile uzatmıstım . kestirdim saçlarımı fakat hiç toplanmıycak sekil. üstünde iki yıl gecti omuzlarımda uzamıyorlar bu yöntem gerçekten işe yarar mı kararsız kaldım açıkçası. saçlarım da azaldı çok ince telliler :(:(:(

  43. sevgili gülşah, ben kürü denemenizi öneririm. istediğiniz sonucu alamazsanız alternatif kürler de var blogta. fakat bunun yanında mutlaka uygun günlerde saç kesimi de yapın. şifa olsun:)

  44. Merhaba. Ben bu kürü 2 haftadır mutlaka 2 günde 1 uyguluyorum. Çok olmasa da belirli bir uzama var saçımda. Ancak daha da etkisini artırmak için hangi günler bana daha uygun, ikizler burcuyum ? Teşekkürler.

  45. canancan, protein-vitamin ve yağ günlerini kaçırmayın. özellikle büyüyen ay fazları daha da önemli. bu günler hepimiz için yani tüm burçlar için geçerli.

  46. Bak kozmikcim kısa yazmışım sanırım hatta yanlış yazmışım kusuruma bakma. Şöyle söyleyim sinameki kürünü hep senin paylaştığın etkisi yüksek günlerde yaptım ama gözle görülür değil hiç bi faydası olmadı. Doktora gelincede kan tahlilili werdim vitamin mineral eksikliği çıkmadı bu bemiks bepanten byle şeylerle bi karışım hazırlattı geçen çarmba sürdüm saçlarımın kuruluğu gitti ama dökülmem de bi değişim yok belki ilk sürüşüm olduğundan olabilir diğerini çarşmba gnü sürecem saçıma 6 ay böyle devam edelim dedi doktor ama ben artık saçlarım uzasın istiyorum herhngi bi eksiklik bile yok :(:(

  47. sevgili rabia, o zaman sinameki kürü size uygun bir kür değil. alternative kürlerden birine geçin, sinameki kürüyle daha fazla zaman kaybetmeyin.

  48. ben bugün facebookta yazdığınız maya maskesi için çok uygun günler bunlar yazısını merak ettim, yarın yapsam olur mu diye sormultu ama oradakini görmemiş olabilirsiniz bir de ben bu sinemaki kürünü ne zaman uygulayayım aldım malzemeleri 🙂 çok teşekkür ederim bu arada

  49. yarın gündüz saatlerinde yapabilirsiniz. tam saati için ana sayfaya bakın lütfen. sinameki kürü için salı günü uygun olur. yine anasayfada yarın akşam bulabilirsiniz ilgili yayını. şifa olsun:)

  50. Merhabalar 🙂 Uzun zamandır hep yapmak istediğim şey saçımı uzatmaktı ve artık buna engel olacak okul,iş vs. yok çok şükür 🙂 Fakat kısa bir süre önce saçlarımı kestirdiğim için henüz çok kısalar. Yakın çevremden aldığım tavsiyelere göre mümkün olduğunca ıslak tutmaya çalışıyorum amacım süreci hızlandırmak. Bunun dışında okuduğum birçok şey var ama kullandığım herhangi birşey saçlarıma zarar verirmi endişesi içindeyim. Şuan yaptığım gibi günde 3-4 kere yıkayıp ıslak tutmaya çalışarak 5 aylık bir zaman sürecinde sizce ne kadar uzamasını sağlarım aşağı yukarı kaç cm uzar bunu merak ediyorum ? Dediğiniz gibi her saç için farklı bir kür denemek gerekebilir bu yüzden endişebiliyim.Aynı zamanda sizin önerebileceğiniz farklı bir yöntem varmıdır ? En azından birkaç cm fark yaratması ve sağlıklı bir şekilde uzaması için… Şimdiden teşekkürler kolay gelsin 🙂

  51. sevgili rocknburock, uyguladığınız bu saçı ıslak tutma yöntemi o kadar yanlış ki! normal şartlarda bile saçı nemli tutmak-özellikle kış ve bahar aylarında- saç nezlesine sebep olur ki siz günü nemli saçla geçirdiğinizi söylüyorsunuz.
    ben size bu yöntemi zaman kaybetmeden bırakmanızı öneriyorum. zamanınız az ve doğru kürü bulmak zaman alır diye endişeleniyorsanız tüm saç uzatma kürlerini dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz. özellikle 2 marttan itibaren iki hafta boyunca bizim için çok kıymetli. bu dönemde haftada 3-4 uygulama yapabilirsiniz.
    uygulamalarınız sırasında başınızı mümkün olduğunca sıcak tutun. bu hem sağlık açısından önemli hem de kürün etkisini ciddi anlamda arttırır.
    ayrıca yukarıda yazdığım tarihlerde süt ya da meyve suyu ile birlikte maya için. mayanın faydaları kategorisinde ilgili yazımı bulabilirsiniz. ve gün için de sık sık saç diplerinize masaj yapıp kan dolaşımını arttırın. birde öncesi-sonrası fotoları yapar bana mail aracılığıyla gönderirseniz mükemmel olur:) en yüksek faydayı görmenizi diliyorum, sevgiler:)

  52. sevgili umubus, kullanabilirsiniz tabi. ay fazına gore ara verdiğinizi tahmin ediyorum o nedenle tarih verme gereği duymuyorum büyüyen ay fazı için. sevgiler:)

  53. Peki sizden bi fikir almak istiyorum. Sinameki kürümü 8 hafta yaptım ve 2 haftalık bi kullanmama arasına girdim. Su an havuc kuru yapıyorum ikisi birlikte çok fazla gelmezmi hangi gunler arasinda yapsam faydalı olur. Yada ikisinden bi tanesinimi yapsam daha iyi olur. Cok kararsizim şu an 🙂

  54. şu an zaten ay küçülme döneminde sevgili umubus. yani hızlı uzama elde edemezsiniz ve dolayısıyla başka bir kür uygulamadan saçlarınızı tam anlamıyla dinlendirmeniz daha iyi olur. 2 marttan itibaren çok güzel bir döneme giriyoruz. bu dönemde iki kürü de uygulayabilirsiniz. etkisi yüksek olan günleri ana sayfadan takip edin ve bu günlere rastlamasına dikkat edin.

  55. sevgili derya, küre başlayabilirsiniz. rengini etkilediğine dair bir dönüş olmadı şimdiye kadar. yanlış mı anladım bilemiyorum fakat kürü uygulamadan hemen once ve her seferinde taze hazırlamalısınız. önceden hazırlık yaptığınızı düşünüyorum cümlelerinizden yola çıkarak. şifa diliyorum.

  56. Ben bu uygullamayi yaptim saclarim sert oldu benim saclarim yumusak normalde ne yapabilirim bu uygullamayla beraber ve kotu kokuyor bunun icinde ne yapilabilir?

  57. maya maskesini sadece saç diplerine uygulayın ebru hanım. ayrıca kil ve maya maskelerini çok iyi arındırmak gerekir. yeterince arınmaması da sertliğe sebep olur.

  58. sevgili büşra ay olarak değil de etkili günleri baz alarak yapabilirsiniz. bunnu da ana sayfadan takip edebilirsiniz. büyüyen ay fazında etki daha yüksek olur fakat bu tür kürler bir sure düzenli yani aralıksız uygulama gerektirir. ayın hangi fazda olduğunu da yine ana sayfadaki son yayınlardan takip edebilirsiniz.

  59. Merhaba benim saclarm çok kısa ve ince telli uzatmak istiyorum ama Olmuyo birçok yöntem denedim bunuda uygulucam.burcum yay nezaman yapmam gerekiyor ve facebook sayfanızı öğrenebilir miyim 🙂

  60. merhaba rabıya güven hnm uzum suyunu deneyın uzumunde sacları uzattığı bılınmrkte uzumlerı sıkın suyunu saclarınıza surun belkı bu kur saclarınıza faydalı olabılır saygılarımla

  61. Merhabalar 🙂 kisa suredir blogunuzu takip ediyorum ama bissuru sey ogrendim, cok tesekurler! Bugun bu kuru deneyecegim, acaba saclarimin gurlesmesinede yardimci olurmuki. Benimkiler cok ince ve cansiz 🙁

  62. Merhaba 🙂 Kürü bugün uygulamaya başladım fakat çok fazla sıvık olduğundan kürü fırçayla sürmek oldukça zor oluyor ve çok fazla akıyor.Kullandığımız su miktarını azaltsak kürün etkisi azalır mı?

  63. Saçlarım gerçekten sertleşti. Ne kadar süre sonra tam olarak sonuç alırım? Bunu uygularken artı olarak başka kürler uygulamamda da sakınca var mı? Teşekkürler.

  64. sevgili neslihan sorunuzu daha once farketmedim. elbette katkısı olur. fakat ilaveten kesim günlerini değerlendirmenizi v maya maskesi de uygulamanızı öneririm. şifa olsun:)

  65. farklı kürler de kullanabilirsiniz adil kutay. sonuç için sure veremem. bireysel farklılıklar göz önünde bulundurulmalı. beslenmenize de dikkat ederseniz sure kısalır. beslenmeniz de de ay takvimine uygun hareket etmenizi öneririm. ana sayfadan takip edebilirsiniz ay takvimini ve ilgili yazılarımı. şifa diliyorum.

  66. Kozmik bakim gunleri uygn diye denemek istedim saclarmi kestireli cok olmadi cansız ve en kötüsü basimin üst tarafindan kiriklar oluşuyor keratni duyunca yapmak istedim hos geldi doğal keratin vermek saca
    Ama maalesf su an basimn ust tarafnda bir cok kirik var 🙁 ben bunlara cera bulamazken havuc kuru bir de artirdi
    Moralim oldukça bozuk
    Gunlerinde bile olsa herkese uymuyor demekki

  67. sevgili şeyma havuc kürü size uygun değilse alternatife kürlerden birini deneyebilirsiniz. dilerseniz sadece yağ ve vitamin karışımından oluşan bir bakım uygulayın ya da maya maskesini deneyin. hangisinden memnun kalırsanız onunla devam edin.sevgiler:)

  68. merhaba strecledıkten sonra ne kadar zaman beklemem gerekıyo 1 saat mi 3 saat mi acaba cok ilgınc geldı ve yarın denemeyı dusunuyorum bırde bırsey sorucam ben sacımı bugun yıkayayım yarın yağlanıyo ne yapmam lazım bir formülü var mı acaba şimdiden teşekkürler

  69. sevgili ayşe once 1- 1,5 saatle başlayın ve küçük bir test yapın. sonar istediğiniz kadar uzatabilirsiniz süreyi. şifa olması dileğiyle:)

  70. Merhaba, öncelikle paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Havuç kürünü hazırladım, 0,5 cllik su şişesi kadar bir karışım elde ettim. Bu karışımı bir defada mı uyguluyoruz? Yeteri kadar kullanıp buzdolabında muhafaza edebilir miyiz? Teşekkür ediyorum.

  71. mrb benim saçlarım yaklaşık bir hafta öncesine kadar baya uzundu ama çok incelmiş v dökülüyordu arkadşlarımda kırıklarını falan al diye ısrar edince kuaföre gidip kırıklarını almasını söyledim uzunluğuna karışmamasını ama sonuç berbat saçlarım çok kısaldı üstelik dökülme ve kırıklar bile hala var değişen tek şey upuun saçlarım bir anda kısacık hale gelmesi oldu ve bir haftadır ağlıyorum saçlarımın bir an önce uzamasını istiyorum ve bi arkada bana doğum kontrol hapını erit ve şampuanına kat ve onu kulllan dedi ama ben zararı olur diye yapmadım sizce zararı olabilir i veya sağlıklı bir şekilde uzatır mı bide yılan yağı zeytin yağı bunların da uzattığını duydum bunların doğruluk derecesi nedir saçlarıma bi şey sürmeye korkuyorum ama uzamasını da istiyorum…sizin kürleri de ilk defa gördüm benim için biraz zaman alıcı şeyler bana şampuan türündn veya şampuana ilave gibi bir şeyler önerebilir misiniz şimdiden tşk ederim ve cvbnızı sabırsızlıkla bekliyorum

  72. sevgili nur ay geçmiş olsun. doğum control hapının bazı kişilerde böyle bir etkisi olduğunu biliyorum fakat zararlı mı derseniz, hormon! saçlarınız yağlı ve kalın telli şampuanınıza birkaç damla çamterebentin damlatabilirsiniz.bunun dışında sarımsak rendeleyebilirsiniz. fakat sarımsak özellikle bekledikçe çok kötü koktuğundan az miktarda hazırlanmalı karışım. örneğin yarım çay bardağı kadar şampuanı bir başka kaba aktarıp içine küçük bir diş sarımsak rendeleyebilirsiniz. sarımsağı rendeledikten sonra çok az miktarda sütle hafif kaynatmak da kokuyu alır. ayrıca karanfil kürü de zahmetsizdir ve uzamaya yardımcıdır. mayanın içten kullanımı da aynı şekilde. 7 mayıstaki aslan burcu günlerinde de bir iki milimetre de olsa saç uçlarınızdan kesin uzamanın hızlanması için. şifa olması dileğiyle:)

  73. merhabalar, yükselen ay döneminde miyiz biliyorum ama bugun bu uygulamayı yapmaya başladım. ancak 3 su bardağı su çok mu geldi bilmiyorum yağ sürermiş gibi saçta kalmıyor, merak ettiğimse bu kür saç uzatmanın yanı sıra saç da çıkartıyor mu? çünkü her yere aktı da..

  74. sevgili ecren, suyu azaltabilirsiniz fazla geldiyse fakat akması normal. yoğunlaştıracak bir malzeme yok çünkü içerisinde. havuc kürü saç dökülmesine karşı ya da saç çıkarma amaçlı kullanılmaz fakat yine de dikkatli olmanız gerekir. çünkü bana gore saçın hızlı uzamasını sağlayan kürler az ya da çok yeni saç oluşumunu destekler.şifa olması dileğiyle:)

  75. yorumlari okurken uzum agacinin dalindaki suyu saciniza surun denilmis galiba asma oluyor benim bahcemde var yeni yeni cikmaya basliyor ben ozaman hemen bunu denim eger dedigim agacsa tabi kozmikcigim hemen cevap verirsen yarin hemen denemyi dusunuyorum birde sadece bir gun surmeliyiz yeterlimi bir gun

  76. sevgili A. Berrin, bildiğimiz üzüm ağacı. fakat bildiğim kadarıyla asmanın yaprakları döküldüğünde (budama zamanı sanıyorum) yapılıypr bu işlem. şimdi yeşermiş halde o suyu elde edebilir misiniz bilmiyorum. aslan burcu günlerini (2-3 haziran) kullanın elde edebilirseniz. şifa olsun.

  77. sevgili kozmik bakim simdi ben havuc kurune basladim ayni hafta icinde maya maskesinide yapsam olurmu yoksa yapmasammi yaparsam sacimi cokmu zedelemis olurmuyum

  78. sevgili tutku şahin, tek uygulamada sonuç alamazsınız, bir sure düzenli olarak kullanmanız gerekir. bu tüm kür ve maskeler için böyledir. fakat ay takvimine uygun olarak kürleri kendi günlerinde uygulamanız etkiyi ve etki süresini ciddi anlamda değiştirir. uygu günlerde saç kesimi yapmayı da unutmayın. şifa olsun:)

  79. Kozmik Bakım'ım kolay gelsin , kalan kürü diğer uygulama için bekletmekte bi mahsur var mı benim hazırladığım kürden baya kaldı çünkü ve kullanalıbliyorsa kaç gün aralıklarla yapmalıyım ilk bu gün başladım .

  80. ay fazı nedir açıklarmısınız? bu kürü tam tamına denek istiyorum ama ay fazını anlamadığım için tedirginim lütfen yardımcı olun teşekkürler

  81. onu hemen yay günlerinde kullanın sevgili şeyma. sonrakilerde ölçüyü kendi saç miktarınıza gore hazırlayın. bu tür kürler bekledikçe etkisini yitirir ya da bozulur ve bu sebeple de günlük hazırlanır. hızla sonuç almanız dileğiyle:)

  82. sevgili bakım, ay fazından kasıt ayın evreleridir. yeni ay, büyüme evresi, dolunay ve küçülme evresi. endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok. konuyla ilgili haziran takvimi ana sayfada. bu takvim üzerinden tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. biraz inceleyin, hemen kavrarsınız zaten. en yüksek faydayı görmeniz dileğiyle:)

  83. sevgili hazal, yağ etkili günlerde sinameki kürü, protein etkili günlerde havuc kürü şeklinde dengeleyebilirsiniz mesela. iki gün üst üste ağır gelebilir.

  84. Merhaba bir sorum olucak. Yorumları okudum saça bağlı diyceksiniz ama herhalde bu konuları araştırıyorsunuz bana tahmini bir şey söyleyin lütfen bu konularla haşır neşir biri olaraktan 🙂 Saçlarımı bi türlü uzatamadım sürekli kırıldığı için kestirdim en son kestirdim 1 bucuk ay oldu 1 5 ayda en fazla 6 7 kez düzleştirmişimdir. Bir çarş ve pazar olmak üzere bugün 2. kez yaptım. Yaklaşık 2 ay felan kullanmayı düşünüyorum.
    Sorum: Benim saçlarım çok geç uzar fazla düzleştirmesemde örneğin 1 senede en fazla 4 5 santim uzar. O yüzden ben 2 ay kullansam haftada 2 gün olmak üzere ne kadar uzar. Dediğim gibi saçlarım çok zor uzuyo. Şuan küt ve omuzlarımın biraz aşşağısında lütfen tahmini bir cevap verin. teşekkürler 🙂

  85. sevgili buse, ilk dikkatimi çeken kürü çarşamba ve pazar günleri uygulamış olmanız. bu tür bir uygulama yerine ay takvimini dikkate alırsanız daha fazla sonuç alırsınız. ana sayfada haziran ayı ay takvimini göreceksiniz. bu takvime bakarak kürü başta aslan ve koç burçları olmak üzere yay, ikizler, terazi ve kova burçlarında uygulayın. bu günler digerlerinden çok daha etkilidir saç uzatma kürleri için. bunun dışında yine aynı takvimde büyüyen yay ve aslan günlerinde saç kesimi yapın. yanlış bir günde yapılan saç kesimi saç uzamasını yavaşlatır. ayrıca mineral ve özellikler de demir eksikliği saç sağlığını ve uzama hızını olumsuz etkiler. böyle bir durum söz konusu ise bu eksikliği gidermenizi tavsiye ederim. size önerim ay takvimindeki detayları incelemeniz. hem saç bakımı hem de beslenme ile ilgili birçok önemli bilgi edineceksiniz. özellikle zamanlamayla ilgili. şifa diliyorum:)

  86. Birde kusra bakmayın çok soru soruyorum ama hiç anlamam ki yani lüçülen ay büyüyen ay yeni doğan felan diyor ben koç burcuyum ne yapmalıyım lütfen onuda söyleseniz

  87. "24 Haziran 2014 saat 14:05’den 27 Haziran 2014 saat 00:05’e kadar Ay İkizler Burcunda küçülecek. Detaylar için tıklayın."
    sevgili buse bu cümleyi haziran ay takviminden kopyaladım sizin için. cümlenin sonunda bulunan tıklayın ibaresine tıklayın. detayların olduğu sayfaya yönlendirileceksiniz. içinde bulunduğumuz burcun küçülen ayda mı büyüyen ayda mı olduğunu ise yine baştaki cümleden anlayabilirsiniz. örneğin buraya aldığım örnek cümlede "ay ikizler burcunda KÜÇÜLÜYOR " ifadesi bulunmakta. buradan küçülen ay fazında olduğumuzu anlayabilirsiniz. ilgili takvimde bulunan digger burçlar için de aynısı geçerlidir.
    siz koç burcu olsanız bile daha once size yazdığım burçlarda uygulama yapın. çünkü ay bir burçta iken bu burcun etkilerini burç burç ayırmaz, hepimize yansıtır. dolayısıyla ay'ın içinde bulunduğu burcun (örneğin şimdi ikizler burcundayız) sağladığı avantajları hepimiz kullanırız.
    facebook sayfamızı da takip etmenizi öneririm. orada burç geçişlerini hatırlatıyorum, unutan arkadaşlarımız için.
    sevgiler.

  88. sevgili mehmet, bu oldukça faydalı ve etkili bir kür. fakat istisnalar da yaşanmıyor değil. bir sure denedikten sonra sonuç istediğiniz gibi olmazsa sinameki kürünü deneyin. ayrıca çok pratik olan karanfil kürünü de her gün uygulayın.
    havuç ya da sinameki kürünü ana sayfada bulunan ay takvimini takip ederek koç, ikizler, aslan, terazi, yay ve kova burcu günlerinde uygularsanız çok daha etkili olur. şifa olsun.

  89. merhaba, bende bu küre başlamak istiyorum ama tüm yorumları okumama rağmen ne zaman uygulamam gerektiğini anlamadım. Yengeç burcuyum ve hemen baslamak istiyorum ne zaaman uygun olur ?

  90. sevgili azize, 27 temmuz da akşam saatlerinde başlamanız güzel olur. sonrasını da ana sayfadaki ay takviminden ve facebook-twitter üzerinden kolaylıkla takip edebilirsiniz. güzel sonuçlar almanızı dilerim, sevgiler:)

  91. ben daha 15 yaşındayım kuaförüm saçımı gerçekten çok kötu kestiği için hiç bi şekilde kullanamıyorum 🙁 bu kür işe yarar mı diye merak ediyorum ztn benım saçlarım çok zor uzar sizce ne kadar zamnda farkına varırım saçlarımın uzadığını ??????

  92. sevgili cemrenur, blogtaki tüm saç uzatma kürleri birçok kişi tarafından uygulanmış ve sonuç alınmış kürlerdir. fakat etki süreleri herkes için değişir. hatta her kürde istisnalar vardır. yani her kürün etki etmediği kişiler olabiliyor. bu nedenle bu kür ya da diğerleri için size kesin bir şey söyleyemem, etki süresi için de. fakat birkaç öneride bulunabilirim. öncelikle beslenmenize özen gösterin.(ana sayfadaki ay takviminden detayları okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.) saç diplerinize düzenli olarak masaj yapın. 1 eylül pazartesi günü öğleden sonra saç uçlarınızdan belli belirsiz bir kesim yapın. mineral,vitamin ve protein eksiğiniz varsa muhakkak tamamlayın yukarıda da söylediğim gibi. bu konuda "bakın şu mayanın yaptıklarına-mayanın faydaları" başlığını inceleyebilirsiniz. birde odağınız saçlarınız olmasın, sabah akşam control etmek sadece stress yaratır. özellikle bu konuda stresten uzak durun, en yüksek faydayı görmenizi dilerim:)

  93. sevgili melike, bu kez bu şekilde uygulayın fakat bundan sonrası için uygulama yapacağınız gün hazırlayın havoc suyunu. şifa olsun:)

  94. kişiye gore değişir sevgili yunusemre. fakat dört haftadan sonra sonuç alıp almadığınıza karar vermiş olursunuz diye tahmin ediyorum. bu sure içerisinde demir ağırlıklı beslenmeye de özen göstermenizi öneririm.

  95. her uygulamada yeni mi hazırlamak gerekir ? geçen hafta yaptığımda fazla gelmişti kalanı buzdolabına koymuştum onu kullansam sıkıntı olur mu acaba ?

  96. sevgili fatma, her seferinde yeniden hazırlamalısınız içinde yumurta olduğu için. fakat 1 havuc ve 1,5 bardak su ile hazırlayabilirsiniz artmaması için. sevgiler:)

  97. sevgili aysun, maske zaten çok sıvı olduğu için damlıyor gerçekten. saçınızın aldığı kadar sürmeye çalışın. kısmen azaltır sorunu. maske saç boyuna ve yoğunluğuna gore size fazla geliyorsa suyu ve havucu azaltabilirsiniz. keyifli bayramlar diliyorum 🙂

  98. yaklaşık olarak öyle oluyor sevgili tuğçenur. ay'ın koç,ikizler,aslan,terazi, yay ve kova burçlarında olduğu günlerde uygulamaya özen gösterin, daha etkili olur. ana sayfadaki ay takviminden takip edebilirsiniz bu günleri. facebook ve twitter sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz ayrıca. şifa olsun, sevgiler:)

  99. ççırpılmış çiğ yumurta sarısı sevgili prenseskz2. yani yumurta sarısını çırpıp dağıtarak küre ekliyoruz. şifa olsun.

  100. sevgili elif, gliserini sadece ıslak/nemli saçta kullanın. bu kürün içinde uygun olmaz. yıkadıktan sonra uygulamanızı öneririm. sevgiler:)

  101. merhaba sevgi, ben teşekkür ederim gösterdiğiniz ilgi için. aslında 21 ocaktan itibaren büyüyen fazda olacağız ve başlamak için ideal bir dönem. fakat o kadar beklemek istemezseniz, birkaç gün sonra, ay aslan burcuna geçtiğinde de başlayabilirsiniz. biliyorsunuz bizim için aslan burcu günleri çok özel. 8 ocak öğle sıraları başlamanızı önerebilirim. aslında istediğiniz zaman uygulayabilirsiniz bu süreçte fakat siz ilk kez başlayacağınız ve buna önem verdiğiniz için ayrıca bir zaman belirttim. şifa olmasını diliyorum:)

  102. sevgili bilge, ay takvimi kategorisinden takip edebilirsiniz. kolaylık olması için yazının içeriğine de bağlantı ekleyeceğim şimdi. şifa olsun 🙂

    1. ben birsey sormustum yayinlanmadi galiba her sefernde tekrar mi hazirliycaz ben bi sprey sisesine havuc suyunu hazirladm icine bemiks kirdim onu 2-3 sefer kullanabilirmiyim yoksa her kullanimda yeniden mi hazirliycam

  103. merhaba sevgili seda, daha az suyla hazırlamanızı öneririm. böylelikle kür de daha yoğun olur. yumurta içerdiği için saklamak doğru olmaz.

  104. Merhaba Kozmik Bakım,
    Şu an ay dönemi Akrep görünüyor,bu dönem kür için uygun mudur ve ne kadar sürecek?(Bu süreleri görebileceğimiz bir yer var mı bilmiyorum,sadece hangi döneme girdiğini gösteriyor çünkü). Ayrıca benim saçlarımın uçları çok yıprandı kalın telli ve kuru,boya ve fön etkisi sanırım. Saçımı röfle yaptıramadım bu nedenle. Bunun için hem uçların bakımını yapacak hem de uzatacak bir formülü bir arada kullanmam mümkün mü acaba?
    Teşekkürler.

  105. merhaba sevgili sediçko,
    burç değişimlerini her ay başında yayınladığım ay takvimlerinden görebilirsiniz. ayrıca satır sonlarındaki detaylar bölümünden o gnlere dair ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. nisan ayı takvimi şu an ana sayfada. ayrıca bu kürün son parargrafında da bir bağlantı var. oraya tıklayarak ay takvimine kısa yoldan ulaşabilirsiniz.
    akrep günleri bu kür için uygun değil. akrepten sonar gelen yay günlerini ve sonrasında yay ve koç günlerini kullanablirsiniz uygulama için.
    arı poleni maskesi saçı onaran ve nemlendiren en güzel maskedir. fakat sinameki, turp ya da havoc kürleri gibi ayda dört cm ye varan bir uzunluk vaad etmez.
    kuruluk için her duş sonrasında saçlarınızın fazla suyu alıp uçlardan itibaren bir bölümüne gliserin uygulamanızı öneririm. çok hızlı nem sağlar.
    bu iki uygulamaya saç bakımı kategorisinden ulaşabilirsiniz.
    şifa olmasını diliyorum:)

  106. merhabalar öncelikle bana şu büyüyen ay fazı falan bide hangi tarihlerde yapmalıyım onları açıklayabilir misiniz ? hiçbir bilgim yok ve eğer yorumlarsanız hemen denemeye başlayacağım ve yorumlarımı da paylaşacağım herkese yararlı olmak açısından.. şimdiden teşekkürler ve bu arada yay burcuyum.

  107. sevgili melek merhaba.
    sayfanın sağ kenarındaki en çok okunanlar bölümünde "mayıs 2015 ay takvimi" bulunmakta. bu takvimi incelediğinizde ay'ın büyüdüğü ve küçüldüğü günleri göreceksiniz.
    bu maske için hangi günlerin etkili olduğuna dair bilgi de yazımın son paragrafında. bu günlerin tarihlerini de aynı takvimde bulacaksınız.
    takvimi her ay başında ana sayfada paylaşıyorum. bu takvim işinizi çok kolaylaştıracak.
    sabırsızlıkla bekliyoruz mutlu haberlerinizi 🙂

    1. sevgili çisil, her bitkide yağ, çay,krem aynı etkilere sahip olmuyor fakat havuçta durum nedir bilemiyorum. tabi kullandığımız yağlar ne kadar bitki özü içeriyor o da ayrı bir konu.
      denenemez değil tabi, denenebilir.

  108. Merhabalar. Sayfaya yeni katılıyorum ve size bir sorum olacak. Ben saçlarımın acilen uzamasını istiyorum ve iki buçuk ay sonra nişanım var. 3-4 cm olsa yeter şimdilik ( böyle bir mucize kür var mı bilmiyorum :)))
    Aslan burcuyum ve şuan bu kürü yapmaya başlasam işe yarar mı?
    Haftada iki üç kezde yılan yağı kullanıyorum
    teşekkürler….

    1. hoşgeldiniz sevgili tuba:)
      kategoriler bölümünde "hızlı saç uzatma" başlığını inceleyin. istisnalar dışında yukarıdaki kür de dahil hepsi çok iyi sonuçlar verir. sizin zamanınız az olduğu için tek tek denemek yerine hepsini dönüşümlü olarak uygulamanızı öneririm. her kürün yazısında ay takvimine gore etkisi yüksek günleri de bulacaksınız.bu günlere uygun davranırsanız hızlı tepki verir saçınız. kürlere 16 kasımda başlayabilirsiniz dilerseniz.
      12 kasım 19:10 dan sonar birazcık saç kesimi yapın uzamanın hızlanması için. sonraki aylarda kesim takvimimizi takip edersiniz.
      şifa olsun:)

  109. Merhaba küre bugün saat 17 30 civarı başladım. Uygun zamanlama mıdır? içine çam terebentin ve badem yağı da kattım. Olumlu ya da olumsuz bir etkisi olur mu? Akışkan bir kıvamda olduğundan cildime aktığında tereddüt ettim tüylenme yapması konusunda bu mümkün müdür? Teşekkürler…

  110. Merhaba sevgili gozde,
    baslangiciniz gayet uygun. Badem yagi sorun teskil etmez fakat camterebentinin yapisi biraz farkli, emin olamadim. Bu tur bakimlarin tene degmesinde risk her zaman vardir. Ben herhangi bir uygulama yaparken buynuma mutlaka havlu alirim. Sansa birakmamak en guzeli.
    camterebentini de birkac damla olarak sampuaniniza karistirmaniz en guzeli.
    sifa olsun 🙂

  111. Kozmik Bakım, sizin senelerdir takipçinizim. Birden fazla sayısız bilgi öğrendim sizden ve bu blogdan. Ayla ilişkim bu blog sayesinde başladı. Yeriniz bende çok büyük. Severek takip ediyorum ve herşey için teşekkür ediyorum.

  112. sevgili buse hoşgeldiniz, çok memnun oldum sevmenize:)
    kürün ölçüleri uzun ve gür saçlar düşünülerek verilmiştir. fazla geldiyse ölçüleri azaltabilirsiniz. bu tür saç maskeleri uygulanırken koyu renk ve eski bir havlu kullanın daima çünkü kürlerin tamamı renk verir.
    uygulama gününüz doğru. takvimler her ay başında yenileniyor. ay takvimi menüsünden ocak 2016 ay takvmini izlemeniz gerekir.elbette aynı kategoride geçmiş ayların takvimlerini de görebilirsiniz. fakat siz içinde bulunduğumuz yılın ve ayın takvimini takip etmelisiniz.
    şifa olsun 🙂

  113. Kozmikcim öncelikle seni severek takip ettiğimi söylemek istiyorum,basarılarının devamını dilerim 🙂 sana sormak istediğim bişey var. Aslan burcunda saç kesimi yapmak istiyordum ve 24 Ocak pazar günü yani dün öğlende saçlarımın ucundan kestim.Aynı günün akşamında havuc kürüne baslayacaktım lakin akşamında regl oldum.bir hafta erken olarak.Havuc kürüne regl iken baslayabilir miyim? yoksa baska bi burc da mı baslamam gerek öyleyse önerin ne olur? Yani saç kesimi Aslan burcunda iken kürü başka bi burc da yapmak zararlı olurmu?

    1. çok teşekkür ederim sevgili fatmanur <3
      madem bir hafta kadar kaybedeceğiz, bir hafta daha kaybedip yeni ay' bekleyelim.
      eğer aynı düşünce de birleşirsek şubat takvimini verdiğimde hatırlatın güzel bir başlangıç günü belirleyelim.
      sevgiler 🙂

    1. taze hazırlamak gerekiyor sevgili qalip azadov.
      yukarıdaki ölçüler gür ve uzun saçlar düşünülerek verildiği için saçınız kısa ya da seyrekse daha az hazırlamanızı öneririm.
      şifa olsun 🙂

  114. buse2415 Kasım 2015 18:54
    Kozmik Bakım sitenizi yeni keşfettim ve siteniz muhteşem önerilerinizle dolu 🙂
    Saçlarım kuaför istilasına uğradığı için havuç maskenizi birazdan hazırlayıp hemen uygulucagım

    buse2415 Kasım 2015 21:15
    şimdi yaptım saclarım kısa olduğu için 1.5 su bardağı ve 1 adet havuç rendelim hepsini yaptım ama akıyo kafamdan 🙁 beyaz havlum kavuniçi oldu
    ve bu ayda yapmam doğru olurmu ay takvimime göre baktım ama onlar sanki geçmiş yıla ait şimdi geçerlimidir

    Kozmik Bakım16 Kasım 2015 17:57
    teşekkür ederim sevgili buse 🙂
    bu maske oldukça sıvı br maskedir. fakat suyu fazla geliyorsa biraz azaltabilirsiniz tabi. bu tür uygulamalar için koyu renkli bir havlunuz olsun.
    ben her ay ay takvimi veriyorum. bu ayınki de anasayfada. geçmiş ayları sadece yorumlardan faydalanmak içn inceleyin.

  115. yeni yorum sayfamızın linkini yazımın sonuna ekledim sevgili arkadaşlar. paylaşımlarımıza oradan devam edebiliriz. sevgilerimle…

  116. yeni yorum sayfamızın linkini yazımın sonuna ekledim sevgili arkadaşlar. paylaşımlarımıza oradan devam edebiliriz. sevgilerimle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close