GÜZELLİKSAÇ BAKIMI

Kirpik Uzatma | Kirpik Bakımı

Bu kez sizlerle üyelerimizden Filiz Hanım’ın kirpik uzatma yöntemini paylaşıyorum. Kendisinin yorumunu aynen aktarıyorum:

“sizlerle kirpikleri uzatma ve dökülmeye de faydalı olan tarafımdan uygulanıp kabul görmüş bir sırrımı paylaşmak
istiyorum…kirpiklerimin her yerine dipleri de dahil ki bazen diplerde olan kaşıntıya da iyi geliyor…demlenmiş siyah çayı dayanabileceğimiz sıcaklıktayken sürmek…bunu her akşam sadece demlenen ve kalan çayı atmadan uygularsanız kirpiklerinizin nasıl uzadığını göreceksiniz arkadaşlar!!”

Kirpik bakımında yağ kullanımı faydalı olduğu kadar zor ve risklidir. Göz içine teması tehlikelidir; göz çevresine bulaştığında özellikle göz kapağında kaş yoğunlaşmasına neden olur. Üst üste uygulama kirpik diplerinde yağlanmaya ve gözeneklerin tıkanmasına sebep olur.  Ayrıca yağlı bir şekilde zaman geçirmek rahatsızlık
hissi verir.
Tüm bu nedenlerden dolayı Filiz Hanım’ın yöntemini ben çok sevdim; daha pratik ve sağlıklı buldum. Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum bu değerli paylaşımından dolayı.

Yukarıda bahsettiğim gibi üst üste yağ bakımları uyguluyorsanız sizde de kirpik dibi yağlanması oluşmuş olabilir. (bu durum kirpik bakımı yapmayanlarda da görülür) Bir hafta boyunca günde bir kez göz yakmayan bir bebe şampuanıyla gözlerinizi yıkayarak bu durumdan kurtulabilirsiniz. Bir haftadan fazla devam edilmemelidir. (Bu bana uygulanan tedavidir, dilerseniz kendi doktorunuzdan yardım alabilirsiniz.)

Şimdi en sık sorulan sorulara bakalım:)

Uygulamaya ne kadar devam etmeliyiz?

Bunun rakamla ifade edilir bir yanıtı yok ne yazık ki. İstediğiniz sonuca ulaşana kadar her gün düzenli uygulama gerekir.

Ne kadar zamanda sonuç alırım?

Bu da kişiye göre değişir. Bu kürü iki aydır hızlı sonuç alabileceğimiz başlangıç tarihine göre veriyorum ve ikincisini verdiğimde pek çok güzel haber geldi. Birkaç tanesini yayına hazırlayıp instagram’da paylaştım sizinle. Daha fazlası için geçmiş yorumlara bakabilirsiniz.

Düzenli uygulama şart mı?

Düzensiz uygulandığında süreç ya uzar ya da sonuç alınamaz. Emek vermek şart, bu kadarına emek denirse:)

Çayın suyunu mu kendisini mi kullanacağız?

Burada kasıt çayın yaprakları sanıyorum, yani bardağa koyarken süzdüğümüz kısım. Öyle ise hayır, yapraklarını kullanmıyoruz.

Poşet çay kullanabilir miyiz?

Kısa süreli yani tedavi için kullandığımızda özellikle demlik poşetler muazzam bir kolaylık sağlıyor FAKAT biz uzun süreli kullanacağimiz için soruna yol açar. Biliyorsunuz çay, renkli bir sıvı. dolayısıyla boyama özelliği var ve göz çevresini boyayarak, mor bir görünüm verir. bunun yerine elimizi yıkayıp parmak ucumuzla ya da pamuklu çubukla uygulayabiliriz. Tek amacımız çayla kirpiklerimizi ıslatmak ıslatmak zaten.

Taze demlenmiş çay ile yapabilir miyiz?

Taze çay ile çok etkili bir sonuç alınamıyor, beklemiş olması gerekiyor. En ideali sabah demlediğimiz çaydan birazcık ayırıp akşam/gece uygulamak.

Çayı bir şişeye koyup birkaç gün uygulayabilir miyiz?

Kesinlikle hayır! Çok uzun süre bekletildiğinde mantar oluşur ve hiç istemeyeceğimiz sorunlar yaşarız.

Kaşlarımıza da uygulayabilir miyiz?

Bu konuda oldukça güzel geri bildirimler geliyor. Kaş dökülmesi için ya da güçlendirmek için rahatlıkla kullanabiliriz.

Yöntemin sizi de sağlıklı, uzun ve gür kirpiklere ulaştırması dileğiyle:)

Keyifle kullanalım🍀 🙂

 

Tags

Related Articles

63 Yorumlar

  1. öhö, öhö 😀 çok duygulandım….şaka bir yana kesinlikle faydalı ve gözlerede ekstra faydalı bir yönten aslında sadece akşamları değil sabah ve kirpiklerimde rimel yokse sürekli yaptığım bit yöntemdir…dökülmeyide durduruyor..ve bence yağlardan daha sağlıklı yağların faydası olsa bile temizlemesi dert kirpik uzatırken gözleri yormak cabası buda erken kırışıklık demektir….güle, güle kullanın 🙂

  2. bildiğimiz çay otuyla mı yapıcaz bunu kozmikbakım
    denemek istiyorum ama nasıl yapabilirim?
    elime alıp kirpiklerimin üzerinde biraz bekletsem nasıl olur

  3. sevgili bukem bildiğimiz tavşan kanı çayla 🙂
    makyaj temizleme pedini bu çayla ıslatarak gözlerin üzerine kompres şeklinde de uygulanabilir. öyle değil mi filiz hanım? en azından benim yorgun gözlerimin şu an hayali bu 🙂

  4. doğru demişsiniz kozmikim 🙂 ama biz çay poşetlerini kulalnıyoruz dolayısıyla çaydanlığı temizlerken onları gözlerime koyuyorum biraz üzerlerinden oynatarak kirpiklerime etkei etsin diye ama hiçbir zaman koyupda bekletmedim belki dahada faydalı olabilir öyle… ama o poşetleri göze sürünce bile ıslandığı için kuruyana kadar etkili geldi bana…vala bazen dışarıda bile çay içerken etrafıma bakıp çaktırmadan çaya parmağımı daldırıp göze sürmüşlüğüm vardır…birde bir yaptığım şey daha dışarıda dahi limon kullansam onu en son kesinlikle limon elime geçer geçmez ellerime sıkarım…bunuda annem yapardı sürekli ben çocukken parmağındaki mantarı geçirmişti ayrıca bu yaşlılık lekelerini geciktiriyor geç çıkartıyor…annemin limon sürdüğü ellerinde tek tük saysan beşi geçmez iki elinde toplam…ama kollarında var sürmediği yerler…ayrıca ojeden sararan tırnaklarada iyi geliyor limon!! buda başka bir sırrımız hemide aile sırrımız 😀

  5. uzatıyor demek …:) etkisi kaç zamanda belli oldu filiz hanım?

    göz çevresini kurutmuyo dimi çay? ve uygulayıp kuruduktan sonra temiz suyla yıkanmasa da olur mu?

  6. filiz hanım kabuklarını da değerlendirebilirsiniz. beyaz kısmını ellerinize ve yüzünüze hafifçe sürebilirsiniz.

  7. yaptığım dönem sanırım 6 veya 7 haftada belli olmuştu ve sabahları kahvaltı alışkanlığı yok bizi evde sadece hafta sonları dolayısıyla sadece akşamları sürdüm ve hafta sonu sabahlarıda ve ararıra aklıma geldiyse gündüzleri çay bulduğum yerlerde sürdüm çaktırmadan sizler sabah akşam aklınıza geldiği dönemlerdede sıkca sürerseniz belki daha kısa sürede farkedersiniz rengide koyulaşıyor ayrıca…sürdükten sonra kurudu yüzümde suyla temizlemedim…bir kurutma yaptığını düşünmğyorum belki aksine kırışıklığı bile engellemiş olabilir çünkü göz kremi pek kullanmadığım halde yaşıma göre ince çizgim dahi yoktur! kozmikik limon suyunu arasıra yüzümede sürüyorum ama kılcal damarlarım var bana yasak aslında…ama sürüyorum bazen 🙂

  8. Güzelmiş, doktor anneanneme de pansuman amaçlı gözüne siyah demli çayı pamukla sür demişti, aslında çok faydalı ben de dün başladım ,kirpik bakım gününe rastladı çok iyi oldu , filiz hanım ve kozmik bakim; teşekkür ederiz bilgilerinizi paylaştığınız için 🙂

  9. Beklemiş siyah çay aynı zamanda antibiyotik etkisi yapar göze.O yüzden hassaslaşan gözlere ve kızarık kirpik diplerine çok faydalıdır.Gõzdeki kaşıntıya da iyi gelir.Ben küçük bir fincana koyup gözümü çayın içinde açıp kapatırım ama kirpikleri uzattığını bilmiyordum :))

  10. Merhaba ben geçen sene konjiktivit ( sanırım böyle yaziliyordu bilemedim ) yani pembe göz hastalığı gecirdim taninmaz haldeydim mikrop kapmış gözlerim neyse doktorum yüzümü bebe şampuanıyla yikamami sonra 5 er dkka ılık çayla silmemi istedi hatta gozumun üzerinde bekletmemi söyledi bu işlemi yaptiktan sonra damlalarımı kullanmami soyledi harfiyen uyguladim 2 hafta sonra eskisinden daha iyi oldu gözlerim hatta sabah kirpik capaklanmalari bile yok oldu tavsiye ederim hatta makyajimi bile bu yontemle cikartiyorum uzun kivrik kirpiklerim bile oldu ;)buarada benim sorunum da hamileyim ve sona yaklaştım yanlarimda nur topu gibi çatlaklarim oldu fazla değiller ama yokta degiller ne yapsam ki?:)

  11. sevgili hilal çok güzel haberler bunlar:) çatlakların tedavisi çok zor biliyorsunuz. en güzeli zamanında önlem almak. fakat aynısefa ve kuf-dret narı ile ilgili yazılarıma bir bakın isterseniz:)

  12. Kozmik bakım gibi bende aynı şeyi söyleyecektim doğum çatlakları için çatlamadan önce önlem almak gerekiyor malesef sonrasındaki tedaviler bazen 1 miktar bazende hiç başarılı olmuyorlar :((

  13. sewgili kozmikçim öncelikle merhabalar siteyi yeni keşfettim we bayıldım..benim problemim göz altı morlukları neyapmalıyım we bişi duydum hemoreid kremi iyi gelir diolar senin bi fikrin warmı

    1. Sevgili gamze hemoroid kremleri sürüldüğü bölgedeki dolaşımı hızlandırarak kanı dağıtır ve şişlik gittiği için hastayı rahatlatır.Gözaltı derisi çok ince ve hassas olduğu için bu tarz kremler için uygun değildir.Çok acil durumlarda geçici çözüm için uygulanabilir belki ama ayda yılda bir kere.Uzun vadede gözaltlarına zarar verebilir.Sonuçta bu kremlerin sürüldüğü bölgeyle gözaltlari pek alakalı bölgeler değil.Akşamları gözaltlarınıza elma suyu sürebilirsiniz.Zamanla morluklar azalacaktır.Tabii ki morluklarınız fizyolojik bir nedenden kaynaklı değilse.
      Sevgilerimle.

  14. teşekkür ederim sevgili gamze. bunu ben de duydum fakat uygulanmalı mı, yararı olur mu, zararı var mıdır bilmiyorum. bu konuyla ilgili bir not aldığımı hatırlıyorum. araştırıp paylaşırım sizlerle en kısa zamanda.

  15. mail yoluyla gelen güzel haberlerden…
    “Merhaba kozmik,çok kaliteli bir site yapmışsın çok şey öğrendim senden.Aslında ben seni tibet yogasını araştırırken keşfettim.Yoga ile ilgili en güzel açıklamayı sen yapmışsın.Lekeler için yüz maskesi aldım faydasını gördüm.Kirpik uzatma için kullandığınız çay maskesini uyguladım ve yemin ederim kirpiklerim uzadı hatta kaşlarımada sürüyordum kaşlarımdaki dökülme bile durdu bir aya yakın kullanmayı bırakmıştım biraz dökülme oldu bu gün tekrar başladım.Aynı zamanda gözlerimide dinlendiriyor.Maya maskesi ve karanfil kürü kullandım ilk başta faydasını göremedim(benim saçım çok az )ama kozmik önerdiyse faydalı olmalı deyip sabah akşam karanfil kürünü kullandım.Haftada sarımsak sürdüm karanfil sarımsağın kokusunu biraz aldığından çok kokmadım Aslında sitenize sarmısağıda ekleseniz çok iyi olur.Tamamen dökülme durdu Bu gün maya maskesini su ile değilde süt ile yaptım saçım çok kurudur ama nemlendi çok iyi geldi dökülme yine yok…..”

  16. yine bugün sevgili İ.E' den gelen çok güzel bir mesaj 🙂

    "Kirpik bakimini bende uyguluyorum ve gercekten uzatiyi ve birakamiyorum aliskanlik oldu sac kesimi gunlerini 4 aydir uyguluyorum ve tabiki sinameki kurunu yavas yavas sonuc almaya basladim uzamasi konusunda ki omuzdan asagi inmeyen sacim her ay iki kere kesilmesine ragmen bu sonucu veriyi ama dokulme konusunda henuz bi sonuc alamadim ben sadeve uygun oldugunu yazdiginiz gunlerde bi kere yapiyorum belkide az geliyodur bilgilendirirseniz sevinirim bu ayda yani ocak ayinda insaallah lazer epilasyona basliycam sizin epilasyon tatihinizi bekliyorum araligi kacirdim cunku yani sizi ilgiyle takip ediyorum sevgiler size ve takipcilerinize"

  17. Ben de zaman zaman ped aracılığıyla çayla gözümü dinlendiririm ve çok iyi geliyo. Hatta bebeklerin gözlerindeki çapaklanmayı da çay ile silebiliyoruz.

  18. biliyorsunuz bu uygulamayı bizimle filiz hanım paylaşmıştı. kendisi dayanılabilir sıcaklık olarak ifade ediyor sevgili büşra.

  19. hayır yapmaz sevgili betül. çay renk veren bir maddedir fakat cilt temizliğinizi düzenli yaparken o leke ortadan kalkar. ayrıca bir tanıdığım kızına çok sık uygulamış sağlık sorunu nedeniyle, herhangi bir koyuluk yok.

  20. BİZEDE DOKTOR ÖNEDRİ ÇAYI OĞLUŞUMUN GÖZLERİ MİKROP KAPMIŞTI VE ÇAY SUYU İLE HER GÜN ARINDIRDIK ARTI DAMLALAR ÇAY SUYU ÇOK İYİ GELDİ

    1. bir anımı hatırlattınız bana 🙂 geçtiğimiz bahar aylarında, bir öğretmen arkadaşımın kızıyla ilk karşılaşmamız. küçük kız annesinin kopyası fakat bir farkları var, ilk bakışta karşıdan bile göze çarpan kirpikleri. gür ve çok uzun. sohbet kirpik üzerine devam etti tabi ve ben çayın bu yöndeki faydasından bahsetmeye başlayınca gülümsedi. kızını gözlerindeki rahatsızlıktan dolayı doktora götürdüklerini; doktorun çay pansumanı önerdiğini ve sık sık uyguladığını söyledi. bu sohbet dolayısıyla hem kızının muhteşem kirpiklerinin sırrını çözmüş olduk hem de benim bu kürü sizlere daha büyük bir heyecanla önermemi sağladı. üzerine sizinle paylaşacak gülümseten bir anım oldu 🙂
      sevgiler..

    1. sevgili zenep merhaba,

      facebook sayfamızda bu akşam bununla ilgili bir gönderim vardı, inceleyin isterseniz.
      senede iki kez bile alsanız bunu aslan günlerinde yapın.

  21. Sevgili kozmikcim bir ara sıkı takipcindim ama malesef artik oyle degilim ama burdan okudugum zamanlarda denemistim ictigim cayin dibini suruyordum o halde bile alt kirpiklerimde belli bi yerde hic kirpik cikmiyodu bunun sayesinde kirpik cikinca anladim ise yaradgni ve suan kirpiklerim uzun rimelsiz kaslarima deymek uzereler ama kumralim esmerler kadar dikkat cekmiyor neyse cok uzattim denemede fayda var.dogadan zarar.gelmez sevgiler

  22. sevgili şeyda fırsat buldukça ziyaret edin bizi, çok mutlu olurum <3
    çayı kullanmaya devam edin, zamanla güçlendikçe daha belirgin olacaktır. en azından eskiye oranla…
    sevgiler 🙂

  23. Bende gözümde suan olusan arpaciklar nedeniyle -suan iki gozumde de var- dayanabilecegim sıcaklıkta çay ile gözlerime pansuman yapiyorum. Bunun yaninda gözlerime hint yağı damlatiyorum sabah iltihabının aktığını gördüm. Belki bilginiz vardir hint yaginin kirpikleri uzatma özelliğinden. Cay ve hint yagi birlesiminden ötürü suan kirpiklerim cok fazla uzamis durumda. Tavsiye ederim. Verdiğiniz bilgiler icin de ayrica teşekkürler:)

    1. sevgili afiiiii,
      deneyiminizi paylaştığınız için ben teşekkür ederim. hint yağının kirpik uzatma etkisini biliyoruz fakat genel olarak yağların göze temasını tehlikeli biliriz hep.
      özellikle de günümüzün en büyük sorunu sahte üretimleri düşününce.. dikkatli olmakta fayda var..
      yorumunuzu okuyunca gelecek sorulardan ilkini ben peşinen sorayaım 🙂
      bu sonucu ne kadar zamanda aldınız? uygulama hakkında biraz detay iyi olur 🙂
      merakla bekliyoruz <3

    2. arpacık için ukrayna asıllı bir doktorun bana önerisi, kuru sıcak pansuman ( havluyu mikrodalgada veya ütüyle ısıtıp ) yapmak ve altın yüzüğü parmak ucuna takıp içten dışa yuvarlamaktı. sıcak kompres hemen arpacığı akıtıyor ve ağrı geçiyor. sevgiler

  24. Merhabalar. Çayı ben gündüzleri hatta uyandığımda sürüyodum kirpiklerime, hafif bi uzama oldu. Akşam sürülmesi gerektiğini okudum fark eder mi? Kaşlarıma da uyguluyorum henüz bi faydasını görmedim ki kaşlarımda çok fazla boşluklar oluşmaya başladı boyadığımdan devamlı büyük ihtimalle. Kaş için çay harici başka tavsiyen var mı Kozmik? Teşekkürler. Sevgiler.

    1. merhaba sevgili merve,
      gece de uygulayabilirseniz iyi olur elbette. gece ay'ın da desteğiniz alıyoruz çünkü. kaş için badem yağı ve sarımsak da olabilir.
      hemen üstteki yorumda adı geçen hint yağı da faydalı olabilir.
      şifa olsun 🙂

  25. çok iyi ettiniz sevgili cerise,teşekkür ederim <3
    daha fazla arkadaşımız ve ziyaretçimiz faydalanacak deneyimlerinizden <3

  26. doğal ve özel bir bakım aklıma gelmiyor sevgili cerise ve aynısefa kremini nemlendirici olarak kullanabilirsiniz. cilt üzerindeki etkileri zaten çok belirgin. ayva çekirdeği jeli de göz çevresi için ideal bakımlardan.
    sevgiler <3

  27. Kozmikcim ben kipriklerim uzasn diye aslan gununde kestim cok pismanim acaba uzr mi geri yag cay ne lazmsa yaparim gozlerim bi tuaf geliyor yardimci ol lutfen ��������

    1. sevgili tuba, bunu uygulayan arkadaşlarımız uzadığını söylüyorlar. ben genellikle endişelerimi dile getirdiğim için, bahsediyorlar sonuçtan. yine de bakım yapın derim ben, riske atmayın. hint yağı ve badem yağı da uygulayın. yorumlarda bahsi geçmişti. burada değilse kaş bakım takviminin yorumlarına bakın.
      sevgiler..

    1. merhaba sevgili mattam,
      7-8 haftada bir küçülen ay fazlarında ara verilebilir. istediğiniz sonucu alana kadar da devam edebilirsiniz.
      şifa olsun..

    1. aynı anda kullanmamalısınız sevgili seçil. öne çayı bir süre sonra da yağı kullanabilirsiniz. fakat önce yağ sonra çay olmamalı.
      şifa olsun:)

  28. Kirpiklerime o kadar takmış durumdayım ki ne yapsam olmuyor geçen yaz 3 ay boyunca hint yağı ve badem yağını bir arada kullandım bir cm uzamadı:( Şöyle yapsam bi demlik demlesem sırf bunun için, sonra bunu bitene kadar sabah akşam her zaman ısıtıp kullansam. Hem demi oturmuş çay olur? :)) Zararlı olur mu acaba ya :))

    1. denemeniz gerekir sevgili melisa. bergamotun da etken maddeleri işin içine girdiği için net bir şey söyleyemiyorum.
      şifa dileyeyim 🙂 <3

  29. Merhaba kozmik bakim. Aslinda baska bir baslik ararken bulamadim ve buralara geldim. Benim kiz kardesimin ter kokusu problemi var asiri derecede. Sosyal hayatini oldukca olumsuz etkiliyor ve koku kiyafetlerden yeni yikanmis olsa bile cikmiyor. Bununla ilgili bi oneriniz varmi acaba ben bu konuyla alakali bir baslik goremedim varsa beni yonlendirirseniz cok mutlu olurum. Yada tavsiyeniz varmi gercekten cok rahatsiz edici bir durum. Şimdiden teşekkürler

    1. merhaba sevgili Aysel,
      nane tüketsin. ayrıca alkali su tüketmesini öneririm-çok okunanlar listesinde bulabilirsiniz-. bu uygulamalara başlamak için 11 kasım akşam saatlerini tercih etmesini öneririm.
      şifa olsun 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close