GÜZELLİKSAÇ BAKIMI

Sıgır Iligi Maskesi / Saç Çıkartan, Saç Uzatan ve Saçları Onaran Formül

Sığır iliği maskesi :

  • Saç dökülmesini durdurur.
  • Dökülen saçlarınızı hızla yeniden çıkarır.
  • Saçlarınızın hızlı uzamasını sağlar.
  • Yanmış ve yıpranmış saçları hızla onarır.

Nasıl hazırlanır?

1 çay bardağı sığır iliği, yarım çay bardağı sıcak suda 3-4 dakika ve kısık ateşte kaynatılır. Blender yardımıyla iyice karıştırılıp süzgeçten geçirilir.

Krem kıvamına gelen iliğe 3-4 yemek kaşığı kadar yağ eklenerek rahat sürülebilir bir maske elde edilir.  Bu maske tüm saça uygulanıp saçlar streç filmle sarılır.

Detaylar:

  • Çörek otu yağı, badem yağı ve lavanta yağını tavsiye ederim. Elinizde  bulunan bakım yağlarını
    da kullanabilirsiniz. Bu kürde asıl olan sığır iliğidir çünkü.
  • Saç çıkartma ya da yanık saçları onarma amacıyla kullanıyorsanız çörek otu yağını kullanmanızı öneririm. Kokusundan rahatsız olmamanız için 1 çay kaşığı lavanta yağını ilave etmeniz iyi olur.
  • Yine saç çıkartma amacıyla kullanıyorsanız ve rahatsız olmayacaksanız 1 çay kaşığı sarımsak yağı ilave edebilirsiniz;  maskeyi güçlendirecektir.
  • Amacınız saçlarınızın hızlı uzaması ise hint yağı gibi saç uzatan yağlar tercih etmeniz iyi olur.
  • Maskeyi vitamin ampulleriyle zenginleştirebilirsiniz.
  • Maskenin kullanım aşamasına kadar donmaması için sıcak su dolu bir kapta ya da radyatörün/sobanın üzerinde bekletebilirsiniz.
  • En az 1-2 saat olmak üzere istediğiniz kadar bekletebilirsiniz.
  • Bekleme esnasında saçınızı ne kadar sıcak tutabilirseniz etkisi o kadar artar.
  • Uygulamak için protein günlerini ve yağ günlerini tercih etmeniz sonucu güçlendirir ve hızlandırır. Saç köklerini güçlendirmek ve yeni saç çıkartmak mineral günlerini de kullanmanızı öneririm.
  • İstediğiniz sonucu elde ettikten sonra yavaş yavaş uygulama sıklığını azaltmanız daha iyi olur.

🍀 Hazır ürünlere de ihtiyacınız oluyorsa bu notum sizin için. Linkini vereceğim sayfa en çok tercih edilen saç bakım ürünlerini barındırıyor; yorumlarından ve puanlarından da anlayacaksınız. Ne evde maske hazırlamaya ne de hazır ürünleri araştırmaya zaman bulamıyorum diyen gruptaysanız bu sayfa, bu anlamda size zaman kazandıracak ve faydalı olacaktır. İndirimde olanları seçtim ayrıca, sık sık düzenlemeyi düşünüyorum. Buraya ekliyorum, üzerine dokunup bakabilirsiniz 👉  saç bakım ürünleri

Mutlu haberlerlhttps://ty.gl/ieuhakjtoe dönmeniz dileğiyle; şifa olsun:)

Saç dökülmesini durdurmada daha etkili olan karanfil kürüne buradan ulaşabilirsiniz.

Saç bakımı ile diğer etkisi yüksek kürler buradan ulaşabilirsiniz.

Ay takvimine göre tedaviyi hızlandıran ve etkisini arttıran günleri anasayfadan, Kozmik Bakım
facebook ve twitter sayfalarından takip edebilirsiniz.

Son Yazılar:
Beyaz Saçlar Nasıl Eski Rengine Döner? /Ahmet Maranki’nin Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözümü

Evde Yanık TedavisiNasıl Yapılır, Yanık İzi Kalmaması İçin Ne Yapılır?

Safra Kesesi Taşı ve Polipten Nasıl Kurtuluruz?

Vicks KreminFaydaları ve Zararları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır, Hangi Durumlarda AslaKullanılmamalıdır? -Bölüm 1-

Vicks Kremin Faydaları ve Zararları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır, Hangi Durumlarda Asla Kullanılmamalıdır? -Bölüm 2- << tıklayın!

Sigaradan Zarar Gören Akcigerlerimizi Kolayca Temizleyebiliriz!  << tıklayın!

 

Tags

Related Articles

132 Yorumlar

    1. Ben sığır iliği ve diğer sarımsak yağı yerine keratin dip bakım yağını tercih ederim, hem çok tatlı doğal bir kokusu var hem de dökülmemi anında kesti, çok mutluyum.

    2. Keratin dip bakım yağı derken neyden bahsediyorsunuz nerden aldınız aşırı saç dökülmem var ve acil bi çözüm arıyorum 🙁 yardımcı olursanız çok mutlu olucam

  1. özlem hanım tüm kürlerde böyledir. nadiren de olsa yararlanamayanlar olur. bazen de dönem dönem değişir. örneğin ben sinameki kürünü ilk denediğimde hiç etkisini görmedim fakat demir eksikliğimi giderdikten sonra durum değişti. ihtiyaç duyuyorsanız yeniden deneyebilirsiniz.

  2. malesef bende etkisini göremeyenlerdenim 🙁 hiç bir vitamin,mineral eksikliğim yok fakat senelerden beri süre gelen yoğun saç dökülmem ve bunun sonucunda bir tutam kalmış saçım var 🙁 bu kürü 3 yıl kadar önce büyük bir umutla yaptım malesef bende hiç bir işe yaramadı.fakat bu demek değil ki başkasında da yaramayacak.kimisine iyi gelen kimisine gelmiyor ya da tam tersi.denemekten zarar gelmez sizde fayda gösterebilir.

  3. sevgili miray kesinlikle doğru. bu nedenle birbirinden farklı fakat etkili kürleri dahil etmeye çalışıyorum bloga. ayrıca bazı saç dökülmeleri psikolojik travmaların ardından başlıyor. özellikle böyle durumlarda tıbbi ilaçlar ya da bitkisel kürlerle çözüm bulmak zorlaşıyor. bu her konuda yaşanabiliyor aslında.

    bu kürle çevremde çok güzel sonuç alanlar oldu. sizler arasından da çoğunluğun fayda görmesini diliyorum:)

  4. bu tarifi bir kaç yerde daha gördüm ama kimi yerde sığır iliğini kaynatıp suyunu kullanıcağımızı yazıyor onun için kafam karıştı bize suyumu lazım yoksa posası mı ? o konuya bir açıklık getirirseniz bende denemeyi düşünüyorum…

  5. kaynattığınız suyla birlikte blenderdan geçireceksiniz yağmur hanım. aksi halde tüm değerli içeriği suyla birlikte atmış oluruz. sadece suyunu da kullanamayız, kıvam almaz. üstelik posada da hala değerli maddeler var oluyor. yani ikisini birlikte kullanmış olacaksınız. şifa olsun.

  6. Peki hem saçın uzaması hemde dökülmeyip yıpranmasını önleyecek yağları aynı anda kullanmak bir etki yaratır mı? Sonucu yine aynı şekilde görür müyüz? 🙂

  7. merhaba :))) sen sinameki kürünü uygulayıp sonuc alan birisisin demek :)) ya ben uyguluyorum ama işe yaramayacak diye çok korkuyorum :(( diğeleri gibi yalan olan bişey değil gerçekten saçı ciddi anlamda uzatabilen bir formul değilmiiii:))))))))))))

  8. sevgili iregülce, yorumunuzu kime hitaben yazdınız anlayamadım fakat sinameki küründe sonuç alamayanlar istisnai grubu oluşturur, alanlar değil. yani endişelenmenize gerek yok. elbette sonuç almama ihtimaliniz de var. bu nedenle birden fazla saç uzatma kürüne yer verdim burada. fakat hiç birinden sonuç alamazsanız bu sizin vitamin, mineral ya da protein eksiğiniz olduğunu gösterir. (maya kategorisindeki iki yazını okumanızı öneririm) ayrıca bu kürler piyasada aniden ortaya çıkan, büyük vaatlerde bulunan ve sonra yok olan bir sürü üründen çok daha gerçek inanın. son olarak size özel bir şampuan kullanmıyorsanız clear tavsiye ederim. birçok kişi saçı uzattığı konusunda hemfikir.şifa diliyorum.

  9. çok teşekkür ederim :)) şu aralar aklım hande polatın mucizevi saç uzatma yaglarında bi bakmanızıı tercih ederim google a hande polat ve saç uzatma yazarakk videoyu izlemelisiniz :)) çok iddialı bir aktar minimum 4 cm uzayacagını söylüyor 🙂 ben denemeyi düşünüyorum

  10. 🙂 siz bu sığır iligini nereden buluyorsunuz yahu? Abime bu kurden bahsettigim günden beri kasap kasap gezip aramış bulamamış ve delirmis bi sekilde arayip " o cok bilmis arkadaslarina sor bakalım nereden bulucaz bu iliği bi soyleyi versinler" dedi….. 🙂 hadi bi deyiverin bakalım nerden bulunur bu, ne diyeyim ben abime.. ♡♥♡

  11. sığır iliği kürünü yaklaşık 1,5 aydır kullanıyorum saç çıkma konusunda şuan bir şey söyleyemeceğim ama uzattığı kanısına vardım eğer yanlış tahmin etmiyorsam 3-4 cm kadar uzama yaptı kürü saçlarıma annem sürdüğü için çıkma konusunda bilgim yok ama annemin dediğine göre ilk başladığım güne oranla saç tellerimde kalınlaşma var diyor bu bile sevindirici bir haber küre gelince yapması bir zahmet kokusu ayrı bir eziyet diyeyim ama saçlarım için katlanıyorum siz düşünün saçlarım konusunda ne kadar çaresiz olduğumu. dolunaya kadar devam edip 2 haftalık ara süresinde bir atak bekliyorum inş. umduğum gibi olur ve saçlarım çıkar inşşş 🙂

  12. Sığır iliği şeklinde aratırsanız bulamazsınız,kemikli et isteyeceksiniz kasaplar genelde veriyor iliği kemikten siz çıkaracaksınız

  13. emire amade kasaplara sığır iliği değilde ilikli kemik olarak sorun çünkü öbür türlü ne istediğinizi anlamıyorlar (benim başıma geldi) her kasapta mutlaka oluyor ücretsiz veriyorlar yani en azından bizim buradaki kasaplar öle. inş bulursunuz şifa olsun 🙂

  14. Bu ilik olayini daha once 3ay duznli denedim kel olan bolgem kapanmisti.ve hizli uzattigi ve saci kalinlastirdigida dogru.fakat doktora gittim knsizligimdan saclarimin bealenemedigini erkek tipi dokulme oldgunu soyledi bi 6 ay ara verdim .baktim ilacla olmicak.son care saci sifira vurup bu ilik olayini denemekti suan onu yaptim sacimi 10gunde 1 jilete vurduruorum 2gunde bir bu karisimi uyguluyorum suan 4.kez sfira vurdurmam oldu hadi hayirlisi diyorum :))

  15. iyi gunler. ben hollandada yasiyorum. sigir iligini her zaman bulamiyoruz. esimden rica ettim. o da kasap bir tanidigina soylemis. sagolsun kasap amca bir kiloya yakin sigir iligi gondermis. ben kullanacagim kadarini kullanip gerisini difrize ya da buzdolabinin buzluguna kaldirsam, buzluktan cikardigimda ayni etkiyi gosterir mi acaba? mecbur buzluga koymam lazim. degilse bir kilo ilik bozulup gidecek

  16. Protein, yağ, mineral günlerini anlamadım?

    Bir de uygulama sıklığını ne kadar süre ne kadar sıklıkla azaltmamız gerekiyor, bununla ilgili açıklama yapabilir misiniz?

  17. sevgili khattify, bu günleri ana sayfadan takip etmelisiniz. ilgili takvimi düzenli olarak veriyorum. uygun günlerde yani etkinin arttığı günlerde uygulamak koşulu ile başlangıçta haftada iki kez uygulayabilirsiniz.iki hafta sonra haftada bire düşürüp bir sure de bu sıklıkla kullanın. ardından on günde bir ve iki hafta bir şeklinde yavaşça sonlandırabilirsiniz. şifa diliyorum:)

  18. Malesef ilgili takvimi bulamadım, linki verebilir misiniz? Tam olarak haftada 2 kere'yi ne kadar süre yapıyoruz, sonra iki haftada bir olan uygulama ne kadar sürecek? Sıklık sürelerinin azaltılması gerektiğini anladım, ama bu sıklık periyotlarının ne kadar sürmesi gerektiğini anlamadım. Cevap için teşekkürler.

  19. khattify, takvimden kastım ana sayfadaki "güzellik ve bakım" ve "diyet,beslenme ve sağlık" başlıkları (2,5 günde bir güncellediğim son yazılar)
    iki haftalık periyotlarla uygulayabilirsiniz. yani iki haftada bir azaltabilirsiniz.

  20. ARKADAŞLAR NEREDEYSE SAÇIMA UYGULAMADIĞIM HİÇBİR ŞEY KALMADI SEYRELMESİNDEN DOLAYI 3 HAFTADIRDA SIĞIR İLİĞİ KÜRÜ UYGULUYORUM SAÇ KONUSUNDA FASİKÜL FASİKÜL KİTAP YAZABİLİRİM SIĞIR İLİĞİ ETKİ ETTİ Mİ BİLMEM DAHA FARKETMEDİM AMA BİR KAÇ TAVSİYEDE BENDEN EĞER HIZLI UZASIN İSTİYORSANIZ BİR TUTAM SİNAMEKİYİ YARIM ÇAY BARDAĞI SUYLA KAYNATIN SONRA SÜZÜP SUYUN İÇİNE 21 AMPÜL BEMİKS BADEM YAĞI VE DEFNE YAĞI KOYUM SAÇINIZA SÜRÜN 45-60 DK BEKLEYİP YIKAYIN 2 AYDA UZAYACAK SACI EN FAZLA BİR AY İÇERİSİNDE UZATIYOR HAFTADA ÜÇ KEZ YAPABİLİRSİNİZ…YOĞUNLAŞSIN İSTİYORSANIZ Kİ BEN BUNUNLA ÇOK FAYDA GÖRDÜK ÇÖZÜM BASİT SADECE MAYONEZ 🙂 GÜN AŞIRI YAPTIM VE SAÇLARIM ÇOĞALDI MAYONEZİ KOMPLE SÜRÜN 1 SAAT BEKLETİP YIKAYIN…BU ARADA ŞİDDETLE TAVSİYEM MARKET ŞAMPUANI KULLANMAYIN AKTARDAN ALIN MESELA MECİT EFENDİ ŞAMPUANLARI SARIMSAK YADA DEFNELİ DEFNENİN SAÇA ÇOK FAYDASI VAR YAPTIĞINIZ BAKIM NE OLURSA OLSUN MUTLAKA İÇİNNE DEFNE TOHUMU YAĞI KATIN.SAÇ HAVUZLARINIZ MARKET ŞAMPUANIYLA TIKANIR SAÇ GÜÇSÜZLEŞİR BEN AKTARDAN ALDIĞIM ŞAMPUANLARI KULLANMAYA BAŞLADIĞIMDAN BERİ ANALİZ YAPTIRIYORUM VE HAVUZLAR AÇIK SAÇ DÖKÜLMEM %90 AZALDI

  21. ben kullanıyorum bu iligi ve saçlarım da ciddi etki gördüm bir kere çok güzel şekile giriyo uzatıyo ya herşeyden önce bakım oluyo hiç igrenilcek birşey deigl sizin nasıl uyguladıgınıza baglı hijyenle uyguladıkca alışıcaksınız suan da kafam da hiç bir yan etkisi yok akisne iyi geliyo resmen saç çıkartıyo parlıyo benim saçlarım sarı valla bilmiyorum ama ben çok memnunum tavsiye ederim yanlız biraz sabır oyle iki günde saç pırtlasın diye beklemeyin ben bakım olsun diye yapıyorum kendime çokta iyi geliyor.

  22. sevgili tuğçe ne güzel oldu bunu payaşmanız. ben deözellikle işlem görmüş saçlarda şahit oldum etkilerine. teşekkürler, sevgiler:)

  23. RİCA EDERİM BU ARADA 21 AMPÜL YAZMIŞIM KIZLAR 2 AMPÜL OLACAK 🙂 HA BİRDE SAKIN ŞAMPUANINIZIN İÇİNE ÇAM TEREBENTİN ATMAYIN EVET SAÇ DÖKÜLMESİNİ AZALTIYOR AMA MAT VE SERT KEÇE GİBİ BİR SAÇA SAHİP OLUYORSUNUZ BUNUN YERİNE YİNE SÖYLÜYORUM AKTAR ŞAMPUANI KULLANIN BU ARADA KİLO PROBLEMİ OLUPTA YEMEKTEN KENDİNİ ALIKOYAMAYAN ARKADAŞLAR Bİ TAVSİYEDE BUNUNLA İLGİLİ VEREYİM HER SABAH VE AKŞAM AMA HER SEFERİNDE TAZE OLARAK 1-2 BARDAK SUYU TENCERE KAYNATIP İÇİNE 4-5 YAPRAK BEYAZ LAHANA YAPRAĞI ATIN YAPRAKLARI ELİNİZLE EN AZINDAN İKİYE BÖLÜN Kİ ÖZÜ ÇIKSIN İYİCE BİR KAÇ DALDA MAYDANOZ ATIP 5 DAKİKADA BÖYLE KAYNATIN VE BİR BARDAK İÇİN AMA AMA HER SEFERİNDE YANİ HEM SABAH HEM AKŞAM TAZE YAPIN VE MÜMKÜN OLDUĞUNCA SICAK İÇİN BEN ÇOK FAYDASINI GÖRDÜM HİÇ BİR YAN ETKİSİ DE YOK SADECE WC YE BİRAZ SIK ÇIKIYORSUNUZ TOKSİN VE YAĞ ATTIRIYOR BİLGİNİZE 😉

  24. sevgili merve muhtemelen o bölgede bir cilt sorunu oluşmış ve dökülme de bundan kaynaklanmış. sorun daha da büyümeden iyi bir doktordan yardım alın. sorunun ne olduğunu öğrenirseniz belki bitksel bir çözümü de olabilir. acil şifa diliyorum.

  25. merhabalar, ben sığır iliği kürü yapmak istiyorum fakat kasap bana bir kemiği ikiye böldü. ben bu kemikten ilikleri nasıl çıkartabilirim? kasap bir düdüklü tencerede kemiğin üzerine gelecek şekilde su koyup kaynatmamı söyledi. böyle mi yapmalıyım ? çünkü gram olarak ne eder tam olarak bilemedim. benmari filan yapıyomuş bazıları ilikler kemikteyken nasıl benmari yapıcam ki? şimdiden teşekkürler yorum için. =)

  26. sevgili elif sanıyorum facebook sayfasından cevaplamıştım. bütün kemikle çok zor olur ölçleri tutturmanız. bir daha ki sefere kasaptan çıkarmasını rica edin.

  27. iyi gunler. ben hem kendim icin hem de esim icin hazirlamayacagim maskeyi. yalniz kokulara cok onem verir. sen hele bi yap, kendinde dene kokusu filan hosuma giderse oyle uygularim kendime diyor. ikna etmek cok zor olacak. yalniz, karanfil kuru hazirlayip da sigir iligi maskesinde normal su yerine karanfilli suyu kullansak olur mu? karanfilin kokusu da guzel ya hani.sigir iligi maskesinin etkisini yok eder mi?

  28. sevgili arife dilerseniz karanfilin yağını tercih edebilirsiniz. hazırlarken gerekli olan yağı biraz eksiltip yerini karanfil yağıyla tamamlayın. yağının kokusu daha keskindir. ayrıca durulama sonunda karanfil çayını da uygulayabilirsiniz.

  29. dilek yilmaz hanimefendi lahana suyuyla ilgili cok guzel bir bilgi vermis. acaba bir sorum olabilir mi? lahana yapraklari bir kere haslandiktan sonra atilacak mi yoksa mesela sabah kullanilan lahana yapraklari aksam da haslama icin kullanilabilr mi?

  30. artık böyle şeylere innancım kalmdı ama bunu da deniycem bi 🙂 kozmikçim bu denenmiş garatili bir şey mi ? meslea şöyle bi 23 24 günde ne kadar uzatabiliriz saçları 🙂

  31. elbette sevgili kutay, çevremde de çok iyi sonuçlar alanlar var fakat sure-sonuç ilişkisi herkes için farklıdır. beslenmenizden, kan değerlerinize kadar her şey etkiler. sizin bu konudaki olumlu ya da olumsuz duygularınız bile etkili olur. sevgiler:)

  32. Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık, saçlarımız hayatımızda büyük rol oynuyor. O yüzden bende kendimce bu konuya el attım saç dökülmesi ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz. Sitenizden ilham alıyorum

  33. Bende bugün bu maskeyi yaptım hatta şu an saçlarımda.
    Ama benim yaptığım karışım kremsi olmadı. Belki suyu fazla geldi bilmiyorum ama soğudukça saçıma sürüken böyle yağlımsı balmumumsu bi his oluştu elimde.içinede göz kararı taş baskı zeytin yağı ve badem yağı koydum doğru mu yaptım bilmiyorum ama ileride görücez:)

  34. Teşekkür ederim deneyen herkese şifa olur inşallah 🙂 Ama yalnız kötü bir tarafı var ki koku saçınızdan çıkmıyor ben parfümle ancak bunu engelleyebiliyorum ama parfüm sıkılmazsa gerçekten koku kalıyor ve resmen koyun gibi kokuyor saçlar … hani koyunların ağır bir kokuları vardıya aynı öyle ::(

  35. sevgili fikrim geldi, FERPLEX FOL solüsyon kullandım bir sure. çay ve kahveyi günde bir fincana düşürdüm. bol limonlu yeşil salata yemeye çalışıyorum. demir içeren gıdalarla süt ürünlerini birlikte tüketmemeye çalışıyorum. ve ay takvimini esas almaya çalışıyorum. bunun gibi basit yöntemlerle durumu idare etmeye çalışıyorum. yumurta sarısını limonata ya da portakal suyuyla tüketmenizi de öneririm. özellikle bıldırcın yumurtasını. bu maddeyi ben uygulayamıyorum fakat önemlidir.
    şifa diliyorum:)

  36. koç ve aslan burcu güneri başta olmak üzere yay, ikizler, terazi ve kova günlerini değerlendirmelisiniz sevgili nalan. şifa olsun:)

  37. Merhaba adım gökhan ilik kürünü uygularken blender dan geçirmek şartmı çünkü yokta bide badem yağı lavanta yağı gibi yağlar da yok lavanta yı demleyip yarım bardakta ondan koysam sadece ilik suyu ve onun suyuyla uzatırmı daha 17 yaşındayım ve saçlarım gerçekten dökülüyo baya yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten…

  38. sevgili gökhan, yeterinde çırpabilir ya da ezip pure haline getirebilirseniz elde de yapabilirsiniz. lavanta yağını koku için tercih ediyoruz genellikle. siz zeytinyağı gibi bir yağ da katabilirsiniz hazırladığınız maskeye. varsa vitamin ampullari de ilave edebilirsiniz.
    ayrıca ben size karanfil kürümüzü de öneririm. hazırlanışı ve uygulanışı çok pratiktir ve oldukça etkilidir.
    şifa dilerim.

  39. merhaba ben karbonatla ilgili yazınızı okudum ve şimdi karbonatla saçımı yıkıyorum fakat daha önce şampuan kullandığım için saçlarım sert ve yapışmış gibi geliyor argan yağı sürüyorum acaba sakıncası varmı? ayrıca bugün sarımsak yağı aldım saçlarımda çok fazla dökülme var sarımsak yağını uyguladıktan sonra duş alırken karbonatla yıkamayı ve saç kremi olarak lavanta yı kaynatıp suyunu kullanmayı düşünüyorum sizce doğrumudur?

  40. sevgili helin, bildiğiniz gibi bir geçiş süreci yaşayabiliriz. bu arada elbette argan yağından yararlanabilirsiniz. bir sure sonar ihtiyacınız kalmayacaktır. karbonattan sonra muhakkak sirkeli su ile durulama aşamasını uygulayın. sonra isterseniz lavantayı uyglayabilirsiniz. zannediyorum koku için kullanmak istiyorsunuz. isterseniz sarımsağın yağı yerine kendisini rendeleyip şampuanınızın içinde kullanın. küçük miktarlarda hazırlarsanız sarımsaklı şampuanı kokusu çok ağırlaşmadan tüketmiş olursunuz. ayrıca hiç koku olmasın derseniz rendelediğiniz sarımsağı çok az miktarda sütün içinde kaynatarak koyun şampuana. pişmiş sarımsak neredeyse hiç kokmayacaktır.

  41. sevgili göksu, kırılması gerekiyor muhtemelen. ben alırken kırarak çıkartıyorlar. yani kemik olarak almıyorum hiç, onlar için çok kolay oluyor çıkartmak. çöp şiş ya da benzer bir şey ile deneyebilirsiniz bu seferlik, kırabilir misiniz bilemiyorum:)

  42. iki keredir bu maskeyş uyguluyorum ama ben iliği belmari usülü eritip kullandım etkisi konusunda fark olurmuki birde saçtan cok zor arınıyor nasıl artıyorsunuz

  43. fark olmaz sevgili merve. saçınıza su değirmeden once şampuan uygulayıp yavaş yavaş ıslatırsanız kolayca arınır. ikinci şampuanlamada da tamamen temizlenir. sevgiler:)

  44. sevgili Şevval Pembe Öztürk'ün facebook mesajı:

    selam kozmik bakım sığır iliğini iki gün önce denedim bir saat kaldı saçımda kuaförüm fark etti saçların düzeliyor ne yapıyorsun dedi bende anlattım ama daha ilk maskde eğer bu olyorsa çok çok teşekürler çünkü ben saçıma aklınıza gelen gelmeyen pahalı ucuz ne varsa kullandım olmadı saçlarımı bir yıl önce brezilya fönüyle yaktı kuaför ve sürekli kestim bu arada birde saçımda egzema var dökülme çok ama daha ilk maskede rahatladım umarım güzel olur şifa olur tabii kullanan herkese şifa olsun çünkü saç çok önemli gerçekten bir yıldır ne çektğimi allah bilir bunalıma girdim uzamadı gittikçe kurudu ne kullandıysam işe yaramadı çok teşekürler iyiki sizi tanımışım biraz uzun oldu ama çok dertliyim çoook

    Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 13 Ekim, 21:16

  45. Merhaba kozmik ben b vitamini bemiks ve bpanten yanı sıra badem yağı kullanıyorum sacım oldukça seyrekti şuan da sac diplerinde yeni kökler çıkıyor hissediyorum fakat hala seyreklik var bu köklerin uzamasını saclarımı daha fazla nasıl gürleştirebilirim yardım edin lütfen

  46. Merhaba kozmik yeni çıkan kökler var sac diplerim de ne şekilde desteleyebilirim uzaması ve gürleşmesi için baktığımda seyrek çünkü saclarım .

  47. sevgili tuqce, saçınızı 19 Ekim 2014 saat 02:07’ye kadar yani ay aslan burcunda iken kesin ya da kestirin. her ay başı yayınladığım ay takvimini takip ederek üç ay boyunca her aslan gününde bunu tekrarlayın. farkı mutlaka göreceksiniz. ayrıca çörekotu yağı iyi bir saç çıkartıcıdır. şifa olmasını diliyorum, sevgiler:)

    1. Kozmikcim ben yaklaşık 1 2 ay önce saclarımı sıfıra vurdum bunun sonucunda yeni saclarım çıktı önceden daha acıktı simdi seviniyorum açıkçası bunların güçlenip uzamasını istiyorum karanfil kürünü uygulasam iyi gelir mi ayrıca b vitamini alıyorum ve ara sıra badem yağı sürüyorum çörekotu yağınıda deniycem inşallah işe yarar çok dua ederim .

  48. sevgili tuqce, böyle bir durumda sinameki kürünü kesinlikle taviye etmem. sizin için en güzeli maya maskesi ve vitamin ampulleri olur. hatta mayayı suda eritip için aynı azamanda ve saç derinize düzenli masaj yapın ki köklerde kan dolaşımı artsın. maskesini ve ampulleri de etkili günleri baz alarak uygulayın. koç, boğa, aslan, başak, yay ve oğlak günleri uygun olur bu bakımlar için. ampuller sadece vitamin içerdiği için onları koç, aslan ve yay günlerinde uygulayabilirsiniz. maya maskesi ise daha once yazdığım altı burçta önem kazanır. şifa olsun:)

  49. Merhabalar..Saç önemli ve psikolojiyi direk etkiliyor.. arkadaşlar ben kendimede başladım arkdaşlarıma yayıldı ve halka halka büyüyoruz.Bu İLİK resmen bi mucize. Anneannemden gelen ilavelerlede çok güzel bir karışımım oldu.Benim saçlarım uzun ve boyalı bakımı zor oluyor.Dökülmesi resmen durdu.Annem yeni küçük saçların geldiğini söylüyor.Parlaklık da geldi daha ne olsun 🙂 İşi ticarete bile dökmeyi düşünüyorum.Şimdiden bi sürü sipariş var. Millete uğraşmak zor geliyor. kesinlikle deneyin derim pişman olmayacaksınız .. Sevgilerlee…

  50. merhaba sevgili MK&BK gerçekten ilik mucizevi bir onarıcı. memnun kalmanıza da çok mutlu oldum:) ilavelerinizden bahsedeceksiniz değil mi bize? sevgiler:)

  51. merhaba kozmik bakım sizi bir süredir takip ediyorum. ay takvimi ile epilasyon yaptıktan snra uygulanan yağdan bahsediyorsunuz ismi nedir hangi yağdır bu. bir de nisan ayının epilasyon günleri belli ise yazabilir misiniz

  52. sevgili evina, blowgun sol alt kısmında kategoriler bölümü var. "püf" kategorisinde aradığınız başlıkları bulabilirsiniz. 11 nisan epilasyon için uygun olacak. detaylar için ay başında ana sayfayı yeniden control ederseniz çok sevinirim. sevgiler:)

  53. merhaba sevgili mehmet,
    istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. aktardan aldığımız 7-8 liralık yağlar zaten saf değil ama dilerseniz badem yağı ya da zeytin yağı ile karıştırabilirsiniz yinede.şifa olmasını dilerim:)

  54. Merhaba ben bu karisimi kullandim..ilk donemler cok iyidi fakat bu son 2 hafta icinde sacimda gozle gorulur bir dokulme ve acilmalar basladi. Sacimi 3 hafta once kestrdim karisimi uygladigim.bolegede uzama olmadi. Diger bolgeler uzadi. Suan karisimi birktim .. Dinlendiriyorum. Neden boyle bi durumla karsilastim anlmiyorum.

  55. merhaba sevgili ali koçay,
    beni de şaşırttı açıkçası yazdıklarınız. sebebini anlamak zor. başta kullandığınız malzeme ile son iki haftadır kullandığınız malzemeler aynı mı? aklıma gelen tek neden malzemelerden birinin bozulması ya yenilediyseniz bozuk olarak almanız. böyle bir durum yoksa uygulamayı tamamen bırakın.
    bu süreçte arı poleni uygulamanızı öneririm. çok güzel geri dönüşler var. saçın toparlanmasına yardımcı olur. belki bu maskeyle devam edebilirsiniz de. şifa olmasını diliyorum.

  56. Merhaba… ben sıgr iligi kürünü ilk kes yapacak olanlardanım…20 yasinda bi bayanim..sacim 3 no gibi artik katlanamadgm icin 2 senedr biyle kullaniyorum..o kada cok dktara gittim bisey cıkmadı simdi demir eksikligi saçlarmn önünde alan ack deil ama baya seyrelme var kıvırck gür saclati olan bi kizdm 2 sene onceye kadar…kendimi artık insanlardan soyutlar hale geldim ailem benden cile cekiyo üni okuyorum ama okula gitmek istemiyorum…lütfen bu kür saç gerçekten ćıkarıyosa yardmcı olun… ne kadar kullanmalıyım ..hangi yaglardan kullanmalıyım… tepe bölgemdeki saç cıkar mı tesekkürler simdiden…

  57. sevgili irem merhaba.
    sığır iliği maskesine sarımsak ve çörek out yağını muhakkak katın. kokuyu engellemek için lavantayı da ilave edebilirsiniz. sadece bu maskeyi değil bu arı poleni maskemizi de uygulayın. hatta arı polenini her gün kahvaltıdan once tüketmeye çalışın. maskeleri uygularken saç diplerine en az on dakika masaj yapmayı ihmal etmeyin. demir eksikliğiniz varsa (tam olarak anlayamadım olup olmadığını) giderin. ayrıca tibet egzersizlerine başlamanızı öneririm. yanında bol su tabi!
    yeni saçların oluşumu ve yğzeye çıkması 6-8 haftayı buluyor. bu nedenle sürekli control edip moralinizi bozacak düşüncelere kapılmayın sakın. stres bu dönemde size hiç iyi gelmez, alacağınız sonuçları geciktirir. ben bunları uyguladığınızda bize güzel haberlerle döneceğinizden eminim 🙂

  58. Genelde asırı derecede yaglanmayla dökülüyo.. cok yaglanma var onun icin ne yapabilirim ..Stresli dökülmüs olan saclarım yenid3n cıkar mıı yeniden gür saçlı olmak istoyorum…. tavsiyeleriniz icin tesekkür ederim

  59. elbette yeniden çıkar sevgili irem. maskeyi uygulayabilirsiniz elbete. saçlarınızı çok sık yıkıyorsunuz muhtemelen. yavaş yavaş azaltmaya çalışın. şampuanınıza 3-4 damla çamterebentin damlatırsanız yağlanma önemli ölçüde azalır. her kullanımdan once şampuanı çalkalayın. sevgiler..

  60. Yani saçımda oyle bi açıklık yok ama seyrelme var üstlerde biraz o durumu ortadan kaldırır mı cidsen saçlarmn çkmaaını iatiyorum ve size guevniyorum …eski gür saçlarıma kavusmak istiyorum… saçıma sıfiıra vuurp uygulasam aynı etkiyi yapar mı

  61. sevgili irem,
    20 mayıs tarihinde yazdıklarımı uygularsanız saçlarınızın normale dönmemesi mümkün değil neredeyse. sıfır numara şart değil fakat böyle zamanlarda kısaltmak çok faydalıdır. uguladığınız kür ya da maskeler hem daha etkili olur hem de sonuç alacağınız sure kısalır.

  62. Yani dökülme genetik degil seyreklik var biraz hicbir kimyasal sey kullanmadm boya gibi..çevresel sebeplerle dokulen saclarım cıkar dimi fazla oluyrm ama emin olup uygulamak istiyorum..bazilari bu kür ise yaramadı falan diyo cnku

    1. sevgili arife,
      özel günlerde uygulamamak daha iyi olur. tecrübelerimize dayanarak bu günlerde istediğimiz etkiyi göremediğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. ayrıca özel günlerde alerjiye daha açık olabiliriz. bu nedenle bakım ya da boya işlemi yapmamak daha iyi olur.
      hamilelik döneminde annenin ve bebeğin takibini yapan doktorun izni olursa tabi ki tüm doğal bakımlar uygulanabilir.

    2. sagolun sevgili kozmik bakim. cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin. su gectigimiz birkac gun cok merak ettim yeni yazilarinizi goremeyince… insallah bir sIkIntI yoktur. burada bir aile gibi olduk. ondan insan ister istemez merak ediyor, bir derdi mi var diye endiseleniyor…

    3. çok teşekkür ederim sevgili arife; ruhunuza, yüreğinize sağlık <3
      çok iyi sayılmam son zamanlarda fakat şükürler olsun ki ayakta atlatıyorum. son günlerdeki asıl sorun bilgisayarım. servisteydi, yarın yine gidecek. aksamaların sebebi bu.
      siz yine de dualarınıza dahil edin beni, birkaç konuda önemli ve dolayısıyla stresli bir dönemden geçiyorum 🙂
      sevgiler <3

  63. item sacinda sebore asiri yaglanmavar dr git tek bir sampuanla kurtuluyorsun birde d vitaminin eksikligi olbilir test yaptir bunun icin kozmik bakim yeterli bilgi vermiyorsun insanlara

    1. elbette, erkekler için de uygundur. saçınızı kazıtmanıza da gerek yok. dökülme için kullanacaksanız karanfil kürü ile de destekleyebilirsiniz.
      şifa olmasını dilerim.

  64. elbette abdullah bey. bebeklerin saç gelişimi gibi düşünebilirsiniz bunu. zaman geçtikçe normal formuna gelecektir. fakat bu formu yakalayana kadar bakıma devam etmeniz gerekir.

  65. Merhaba ben daha öncede yazmıştım. Karanfil kürü kısmına. Saçlarım yıllardır dökülüyor dönem dönem azalsa da dökülüyor. Şuan çok seyrek tepe kısmı açılma var moral olarak çökmüş durumdayım. İnsan içine çıkmak istemiyorum. Hormonlarını baktırdım bi sorun yok, demir düşük 15 civarı ilaç alıyorum. Ama sadece demir eksikliği bu derece dökülme seyrelmeye yapar mı anlam veremiyorum. karanfil kürü saç tellerimi kalınlaştırıyor dökülmeme pek faydası olmadığı gibi yeni saç da çıkarmadı Tek faydası kalın göstermesi. Saçlarıma birçok şey denedim sarımsak da dahil. Bi tek bu sığır iliği külünü denemedim son umudum bu kür. İşe yarar mı? Birde kemikten iliği nasıl çıkarabilirim?

  66. sevgili dejavu merhaba,
    demir gerçekten önemli hem tüm vücut hem saç için. tedaviniz ilerledikçe toparlanacağını düşünüyorum bu nedenle. umuyorum abdullah bey'de olduğu gibi sizde de iyi sonuçlar alırız. bunu kasaplar yapıypr zaten. kemiği kırıp direct iliği veriyorlar bu şekilde isterseniz. onlar için çok kolay bir işlem. ayrıca tibet egzersizlerini uygulamanızı öneririm. zyrılmaz bir bütündür tüm hareketler fakat özellikle beşini hareketin saç için daha da önemli olduğunu düşünüyorum. çok basit, çok kısa süren ve çok etkili egzersizlerdir. saçın yanında daha pek çok avantajını yaşarsınız.
    şifa diliyorum.

    1. merhaba sevgili hanife,
      tarifi bir daha gözden geçirin. blenderdan geçirdikten sonar fazla suyu süzüyoruz(gerekirse)
      şu an lavantada kullanabildiğim marka talya. çörekotu vb yağları evde kendim hazırlıyorum.

    1. başlangıçta haftada üç kez olabilir. sonra yavaş yavaş azaltırsınız. ay takvimini dikkate alıyorsanız su grubu burçlar dışında hepsinin kendine öz avantajları var; bu bilgiye göre uygulama günlerinizi seçebilirsiniz.
      şifa olsun.

    1. hazırlarken kullandığınız suyu biraz daha azaltabilirsiniz akli selim. belki yağları da birazcık azaltabilirsiniz. rahat kullanabileceğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. çok sert olmamasına özen gösterin sadece.
      şifa olsun..

    2. Cok tesekkurler kozmikcim..hazirladigim maskeyi bir sure bekletince koyulasti,kremimsi bir yapiya kavustu,rahatlikla uyguladim.saclarim cok cansiz,cok dokuluyor ve yer yer acilmalar var.(doktorlar erkek tipi dokulme diyorlar).cok uzuluyorum.gurlessin diye sac kesimi de yaptirdim bugun.insallah faydasini gorurum..gorusmek uzere

    3. aslan günlerinde her ay düzenli kesime devam edin sevgili akli selim. biliyorsunuz 1-2 mm bile yeterli, evde yapabilirsiniz.
      sevgiler.

  67. Sakın yeni saç çıkacak diye denemeyin ben bu metodu 7 hafta denedim tamam saçın kırıklarını azaltıyor fakat saçlarınız felaket dökülüyor ben yeni saç çıkacak umuduyla 7 hafta bırakın günü saati bile aksatmadan yaptım düzenli şekilde sonuç çok daha fazla seyrelmis saçlarına baş basayim yani sonradan sordum kendime bu yöntemler işe yarasaydi eğer saç ekim yerleri niçin var hemen hemen her yerde. Saçınızın kıymetini bilin yapmayın ben çok pişmanım yaptığıma. Sagilarimla

    1. sevgili sirinler,
      her kür ve uygulamanın istisnai sonuçları olabilir. hatta bu her konuda böyledir. sizde böyle olduğu için gerçekten üzüldüm.
      fakat bu şekilde genellememiz mümkün değil iliğin etkisini. bizler mucizevi etkilerine de şahit olduk. kaldı ki zararlı içeriğe sahip değildir, bir gıda maddesidir sadece.
      maksadım maskeyi savunmak değil kesinlikle, zaten gerek yok. fakat bu maskeden şifa bulabilecek birçok kişinin denemeden yolundan dönmesini de istemeyiz değil mi?
      sevgiler <3

  68. Merhaba kozmik bakım. Bir sene önce akrabamin tavsiyesiyle bu maskeye başladım ve haftada 3 gün sacimda bekleterek (evden bile cikmadim o günler) bu maskeyi 6 ay uyguladim.minik yeni saçlar çıkmaya uzamaya başladı ancak son bir iki aydır sacima elle masaj yaptığım zaman elime ince ve kendi sacimdan oldukça kısa saçlar (hepside genelde aynı boyda) geliyor.acaba maskeyle çıkarttığım saçlar mı dökülüyor? Eğer öyleyse ne yapmalıyım.teşekkürler

  69. Kozmikbakim tekrar rahatsız ediyorum ama bi sorum daha var bu kürle saç çıkardım ama aralarda yine seyreklik var tekrar düzenli kullanmaya başlasam yine saç çıkarmı yoksa çıkabilecek maksimum saç teli bukadarmidir?? Yeni saç oluşumunu destekler mi yoksa var olan ama çeşitli sebeplerle uyuyan kil köklerini uyandırma yada ince telleri kalınlaştırma etkisi mi var? Teşekkür ederim

    1. sevgili ezgi,
      buradan tahmin etmek zor maalesef.
      bir önceki sorunuzu da düşünerek beslenme desteğine de ihtiyacınız olabileceğiniz düşünüyorum. çıkan saçlarınızın zayıf olması düşündürüyor bunu. polen kürü uygulamanız iyi olabilir. ayrıca aynı maske yerine bir süre polen maskesi uygulamanızı da önerebilirim. polenle ilgili üç ayrı yazım var, zaman bulduğunuzda incelemenizi öneririm.

  70. sevgili yağmur,
    maalesef tüm saç maskeleri saçta kokuya neden oluyor. maskeyi uyguladıktan sonra karanfil kürünü uygularsanız koku oldukça azalır. diğerinin etkilemez olumsuz anlamda hatta destekler ve yıkamanız gerekmez, saçta kalan bir uygulama.
    sevgiler..

  71. merhaba sevgili minnoş,
    bu kürü ağır kokusundan dolayı uygulayamayanlar için altın değerinde bir bilgi verdiniz, teşekkürler 🙂 <3

  72. Kozmik merhaba,ben bu saç dökülmesi maskelerinden ne uygulayacağımı bilemiyorum hormonal bozukluğum var ilaç kullanıyorum şu an fakat bu esnada çeşitli yağlar vb.maddeler kullanıyorum bu yaz çok güzel toparlamıştı saçlarım şimdi erkek tipi dökülmem çok arttı ön saçımı ayırdığım kısım hele 🙁 özellikle çok stresli hayatım olunca elime attığım gibi saç geliyor ben dökülmeyi azaltmak yanında saçlarım çıksın istiyorum hangisi kullanmam önerirsin şimdiden teşekkürler

    1. merhaba,
      kullandığınız ilaçların etkisiyle dökülüyorsa bunu önlemek zor maalesef. devam ettiğiniz sürece dökülme de devam edecektir.
      bu kısmını atlar ve yeni saçlar için çözüm düşünürsek; bu maske, polen maskesi ve sarımsaklı şampuan faydalı olacaktır. saç kesimlerinizi de aslan günlerinde yaparsanız iyi olur. mucize yaratır mı bilinmez fakat zararı azaltacaktır.
      şifa olmasını diliyorum..

  73. Slm arkadaşlar, yukarıda yazdığım gibi, ağır kokudan vs hoşlanmayanlar için ben keratin dip bakım yağını tavsıye ederim. ilk kullanımda dahi dökülmemi anında durdurdu ve çok çok memnunum.

  74. Merhaba yag bakimlariyla saclarimi uzatmaya çalışıyorum memnunumda merak ettigim aciklamada mineral protein yag gunleri demissiniz bunlar ayin hangi burclarina denk geliyor ve mineral zamaninda yag bakimi olsa sikinti olurmu

  75. merhaba sevgili sevda,
    toprak grubu burçlar yani boğa, başak, oğlak minerallerin etkisini arttıran günlerdir. ateş grubu burçlar olan koç, aslan ve yay günlerinde protein ve vitaminlerin etkisi artar. ikizler, terazi ve kova günlerinde ise yağların emilimi artar.
    farklı zamanlarda yapmak sıkıntı oluşturmasa da kendi günlerindeki etkiyi yaratmaz.
    sevgiler 🙂

  76. Merhaba bende 3 haftadır ilik kürünü uyguluyorum fakat ben iliği benmari usulü kaynatıp yağını süzüp posasını atıyorum yağının içine soğuk sıkım çörekotu yağı ve lavanta yağı koydum siz genelde posasını da blendırda çekiyorsunuz herhalde benim yaptığım ilik yöntemi yanlış mı benmari usulü yapılınca ilik eriyor zaten posası fazlalık olmuyor mu önemli olan yağı değil mi

    1. merhaba,
      genel geçer tarif bu fakat elbette siz bu şekilde de deneyebilirsiniz. faydasını görüyorsanız hiç düşünmeyin, elbette süzdüğünüz kısımda etken maddeler mevcut.
      şifa olmasını diliyorum.

  77. merhaba ben boğa burcuyum bu yayınladığınız kürlerin mesela sarımsak karanfil polen hepsini aynı anda kullanabilir miyiz birde karanfil kürü için karanfiller canlımı kurumu olmalı hangisini tercih edyim

    1. bu üçünü aynı dönemde kullanmak mümkün sevgili Baybars. maskeyi uygulayıp, yıkama işlemini sarımsaklı şampuanla yapıp, karanfille sonlandırabilirsiniz. zaten sarımsaklı şampuan ve karanfil günlük uygulamaya uygundur. aynı dönemde bir maske de uygulayabilirsiniz.
      karanfilin kurusunu kullanın.
      şifa olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close