BAKIM TAKVİMİTAKVİMLER

Tırnak Sorunları İçin Basit Bir Çözüm

Tırnak sorunları olarak genelleyerek ilk kez kasım ayında paylaştığım çalışmamı, bu yazımda derli toplu bir şekilde ele almak istedim sevgili dostlarım. Elimden geldiğince, konuyla ilgili bütün detayları kapsayan bir yazı olacak bu. Tabi bu bir süreç. Dolayısıyla süreç boyunca bu yazımın içeriği değişip dönüşecektir. Yeni sorular, yeni cevaplar eklenecek; diğer detaylar da zaman zaman farklı yönlerde güncellenecektir. Ha’di soru cevap şeklinde başlayalım önce sonra da ilk sonuçları gösteren görselleri ve takvimi görelim:)

Bu takvimin amacı nedir? Bu takvimle tırnak mantarı, tırnak batması, tırnak lekeleri, tırnak bozuklukları, tırnak kırılması gibi tırnak sorunlarını kendiliğinden yani hiçbir ürüne yada ilaca ihtiyaç kalmadan ortadan kaldırmayı hedefliyorum. Ama bu sadece bir hedef, unutmayın! Sorunların bir kısmı için bunu kolaylıkla başaracağız. Bazıları için küre, ilaca ya da ürüne de ihtiyaç duyabiliriz. Bazıları için hiç çözüm üretemeyebiliriz de. Ama hedefim, niyetim en iyisini başarmak. Başlarken sizin niyetiniz de öyle olsun lütfen.

Bazılarınızla 2010 yıllarında da çalıştık. Saç kesim takvimi, kaş bakım takvimi, boya takvimi ve epilasyon takvimi de birlikte ve disiplinli bir çalışmayla 2,5-3 yıl gibi kısa bir sürede ortaya çıktı. Şimdi yine benzer bir çalışma ve benzer bir süreçle pek çok kişiyi maddi manevi büyük bir dertten kurtaracağına inandığım yeni bir takvim ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Dolayısıyla size de bazı basit görevler düşecek. Bunlar ilki istikrarlı uygulamak. İkincisi başlarken ve her kesim sonrası fotoğraflamak. Bu fotoğrafların üzerine tarihleri yazıp, kolaj yaparsanız bana zaman kazandırırsınız ve ben de bu zamanı yine sizler için kullanırım. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, yazı sonuna ekleyeceğim ilk sonuçların dönüşlerine bakabilirsiniz. Yapamazsanız da ben yapmaya çalışırım.

Katılmak için nereye ödeme yapacağız? Bu çalışma için sizden herhangi bir ücret talep etmiyorum arkadaşlar. Tamamen insanlık yararına bir çalışma. Uygulamak dışında, ticari faaliyette bulunan (satış, alışveriş linki vb.) sayfalarda dolaylı olarak (etkileşim sağlayarak) gelire çevrilmesine tepkim son dönemdeki gibi sert ve aileni olacaktır; böyle bir durumda iletişime kapalıyım çünkü saygısızlığa ve adaletsizliğe tahammülsüzüm artık!  Bizler kimsenin bedava iş gücü, işçisi, kölesi olmadığımız gibi; ne benim üzerimden ne de benim ücret talep etmediğim çalışmalar üzerinden, dolaylı bir biçimde ticari istismar yapılmasına da izin vermem! İyi niyetli paylaşımlarınızı ekranın üst kısmındaki paylaşma linkini kullanarak alışveriş linki paylaşır gibi “tırnakların doğal tedavisi” gibi bir başlık ile (tarihleri kopyalamadan ya da ekran fotoğrafını almadan) paylaşabilirsiniz. İçeriği kullandıktan sonra link paylaşmanızın ahlaki ya da yasal bir değeri yok! Bu hassasiyetim blogta bulunan her takvim ve yazı için geçerlidir.

Hangi tırnak sorunları için uygulanabilir? Bunun cevabını ben de bilmiyorum şimdilik. Fakat kesim dışında hiçbir şey yapmadığımız için aklınıza gelebilecek her türlü sorun için deneyebilirsiniz. Zaman, emek ve para kaybınız olmayacak, lütfen deneyin. Uygulamaya başlayan arkadaşlarımızdan gelen sonuçlar da beni bu yönde destekliyor. Birkaç örnek vermek gerekirse tırnak mantarı, tırnaktaki lekeler, tırnak batması, tırnak kırılması, tırnak soyulması, tırnak yeme gibi sorunlar bunlar arasında.. Tırnak yeme sorunu bir tür alışkanlık olduğundan çocuklar için hazırladığım ama bizim de alışkanlıkları bırakmak için kullandığımız takvim de bu sorun için  alternatif çözümünüz olabilir LİNK

Nasıl bir uygulama yapıyoruz? Sık gelen sorulardan biri bu. İlaç mı kullanılıyor, bitkisel bir ürün mü diye soruluyor. Hiçbir şey kullanmıyoruz! Sadece size verdiğim zaman diliminde tırnak kesme işlemi yapıyorsunuz; hepsi bu! Saç kesim takvimi gibi düşünürseniz bu konudaki soru işaretleriniz kaybolacak.

Tırnak hiç uzamadığı için kesim yapılamıyorsa uygulanamaz mı? Hiçbir şey çözümsüz değildir güzel dostlarım, kesemiyorsak mümkün olduğu kadar törpüleriz:)

Bu takvimdeki tarihler dışında kesim yapabilir miyim? En doğru uygulama şekli ayda bir kez uygulama yapmak. Fakat bu herkes için mümkün olamayacağından, destek olmak için ‘ara tarihler’ vermeye çalışıyorum. İhtiyacınız yoksa sadece ‘ana tarihi’ kullanın. İki ana  tarih arasında 25-30 gün yani yaklaşık 4 hafta oluyor.

Bu konuyu ilk kez gördüm, ilk kesimleri kaçırdım, ne yapacağım? Bu konu zaten çok yeni. İlk kesimi Kasım 2024’te yaptık. Sonra ara ve ana kesimler olmak üzere birkaç kesim daha yaptık. Fakat bu yeni rastlayanlar için bir engel değil. Diğer takvimlerde olduğu gibi, ne zaman karşılaşıp tanışırsanız o zaman başlayabilirsiniz. Önemli olan, sonrasında istikrarlı bir biçimde uygulamanız.

Ne kadar süre uygulanmalı?  “Tırnağınız sağlıklı bir yapıya kavuşana kadar.” demek en doğru cevap olur. Birkaç ay denediğiniz halde hiçbir değişim yoksa, uygulamayı bırakabilirsiniz.

Ne kadar sürede gözle görülür bir sonuç alırım? Her birimizin tırnağındaki sorun, bu sorunun nitelikleri, ne kadar süredir var olduğu, şiddeti vb. gibi faktörler farklı olduğu için bunun cevabını vermek mümkün değil. Daha iki aydır takvim vermeme rağmen “Henüz sonuç almadım ama uygulamaya devam etmek istiyorum.” diyen de var, “Hafif bir değişim var fakat fotoğrafta belli olmuyor.” diyen de var, “ilk kesimin ardından %50’si düzeldi” diyen de var. Fotoğrafları ekliyorum, size de motivasyon olsun:)

Bir aylık dönemde kaç kesim tarihi var? İdeali tek kesim yapılması ancak ihtiyaç duyulduğu için bir ya da iki tane de ara kesim tarihi vermeye çalışacağım. İhtiyaç duymayanlar “sadece” ana kesim tarihlerini kullanmalı!

Ara tarihleri paylaşmıyorsunuz/ geç paylaşıyorsunuz/ çok uzatıyorsunuz! Burada çok önemli bir algıyı düzeltmek isterim. Paylaşmıyorum değil, paylaşamıyorum! Zaten ara tarihleri tamamen bu empatiyi kurarak çıkarmaya çalışıyorum. Zorlandığınızı biliyorum, haklısınız fakat unuttuğunuz bir şey var. Bu, öncesi olmayan bir çalışma ve ben de çok zorlanıyorum. Ayrıca halihazırda bir astroloji programından birkaç alanı işaretleyip, tarih aralığı girip  çekebileceğim bir bilgi de değil. Üzerine dinlenmiş bir zihinle düşünmem, çalışmam gerekiyor. Çağırdığımda gelmiyor, keşke gelse. Alelacele verdiğim kalitesiz bir tarih şifa olur mu gerçekten? Kendi tırnaklarım üzerinde deneyebileceğim bir şey olmadığı için sizinle birlikte deniyoruz. Yine sizin için, unutmayın. Sitem ettiğinizde “İyilik olsun isterken kötülük mü ediyorum?” diye sorgulamaya geçiyorum. Ne kimseyi üzecek ne kötülük edecek ne karma yaratacak bir dönem bu dönem! Çalışmayı bırakmak istemiyorum. Dilerseniz sizler çalışmanın tamamlanmasını bekleyin. Epilasyon ve saç bakım takvimleri gibi 3 yıl alacağını düşünmüyorum. Bu kararı size bırakıyorum.

Sıradaki kesim tarihi nedir? Aşağıda ana kesim tarihini ve ara kesim tarihini iki başlık halinde bulabilirsiniz.

1-ANA KESİM TARİHİ: 8 Nisan 2024, saat 20.30- 23.45 arası. (Kesim saatinizi ikinci görseldeki gibi not alırsanız ve fotoğraflarla birlikte gönderirseniz çalışmaya katkınız daha büyük olur, etkili sonuçlara daha kısa sürede ulaşabiliriz, unutmayın olur mu?)

Ara kesim tarihlerini geri bildirimlerden gelecek görseller ve önemli bilgilerle birlikte değerlendirdiğim için daha sonra ekliyorum. Lütfen kesimlerinizi fotoğraflamayı ve kestiğiniz tarih ve saati not etmeyi unutmayın. İşe yaramayacağını düşünerek sadece deneseniz bile bunu yapın lütfen. istediğim verileri sadece birkaç kişi gönderirse çalışmayı sürdüremeyeceğim.  Bende ve ailemde tırnak sorunu yaşayan yok. Dolayısıyla yakından gözlemleme şansım da yok. Bu çalışmanın kendim için değil sizler için olduğunu unutmayın ♡

2-ARA KESİM TARİHİ: 19 Nisan 2024, saat 10.00- 15.30 arası  ve akşam 21.45-23.00 arası.

Yukarıda cevaplarını açıklamamı istediğiniz sorular varsa yorum kutusuna yazabilirsiniz. Tüm kalbimle şifa olmasını diliyorum ♡

Hatırlatmam hoşunuza gider, işinizi kolaylaştırsa Facebook, Twitter ve İnstagram hesaplarım bunlar. Diğer takvimlerden birine geçmek isterseniz, aşağıya bağlantılarını ekledim. Yeni tarihler ve diğer güncellemelerde görüşmek üzere ♡

Tüm yılın Yeni Ay ve Dolunay Takvimi

Tüm yılın Ay Takvimi

Aylık takvimler

Saç Boyama ve Kına Takvimi 

Kaş Bakım takvimi

Epilasyon Takvimi

Detoks takvimi

Arınma ve Diyet Takvimi

Hacamat Takvimi

Ameliyat ve Sünnet Takvimi

Tuvalet Eğitimi ve Emzirmeyi Sonlandırma Takvimi

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close