BAKIM TAKVİMİ

Ay Takvimine Göre Saç Kesim Takvimi | Ağustos 2022

Ay Takvimine Göre Saç Kesimi Nedir, Ne Zaman Yapılır, Etkileri Nelerdir? Ay takvimine göre saç kesimi yaparken ihtiyacımıza göre farklı günler kullanıyoruz biliyorsunuz. Bunu yaparken dikkat etmemiz gereken bazı küçük kurallarda var. Bu kuralları Ağustos 2022 takvimin son paragraflarında bulabilirsiniz.       Ay takvimi durağan bir takvim olmadığı için konuştuklarımız sürekli değişip geçersiz hale geliyor. Ağustos ayında da yine böyle olacak. Bu da her gün ailemize katılan yeni yeni dostlarımız için kafa karışıklığına neden oluyor. Epilasyonda olduğu gibi burada da saç kesim takvimi çok işimize yarayacak. Çünkü alternatiflerimizi ve sağladığı yararları inceleyip, Ağustos ayında da sizin için doğru olan kesim zamanına saç kesim takvimi sayesinde kolayca karar verebileceksiniz.       Önce en çok sorulan soruları cevaplayayım ve bazı tüyolar vereyim; dikkatle incelemeniz daha hızlı sonuç almanızı sağlayacaktır 💚

Regl döneminde saç kesilir mi? Çok soruluyor bu soru. Çok mecbur olmadıkça kesmeyelim. Geçtiğimiz yıllarda bununla ilgili bir anket düzenlemiştim ve önemli bir katılım olmuştu. Sonuçlar gösterdi ki hepimiz için standart bir etki söz konusu değil. Risk almayan bir grup vardı. Onları çıkardığımızda kalanların hemen hemen yarısı hiç etkilenmediğini yazarken diğer yarı olumsuz etkiyi hemen hissettiğini belirtti. Bendeki etkisi de pek iç açıcı değil, dökülmenin arttığını hissediyorum böyle durumlarda. Dolayısıyla regl döneminde saç kesimi benim için rafa kalktı. Belki ilerleyen zamanlarda bir deneme daha yapabilirim. Dönemsel olarak değişebileceğini düşündürten gözlemlerim var çünkü.

Saç kesiminin benim burcumla ilgisi var mı? Hayır bizim burcumuzla ilgisi yok. Hangi burçtan olursak olalım, yukarıdaki seçeneklerden ihtiyacımıza uygun görüneni takip etmeye başlayabiliriz. Örneğin ben balık burcuyum. Bir dönem aslan burcunda kesim yaptım, şimdi koç burcunu deneyimliyorum ve çok sevdim:) İleride hızlı uzamaya ihtiyacım olursa yay günlerine geçebilirim. Ya da kısa bir model denersem, hızlı uzayıp şeklinin bozulmasını önlemek için başak burcunda yapabilirim saç kesimlerimi.

Üst üste, en az üç kesim ne demek? Bir örnekle açıklarsam daha iyi anlaşılacak sanıyorum. Diyelim ki saçınızın ihtiyacına göre aslan burcunu seçtiniz. Dökülme ya da yıpranma gibi de bir sorununuz var ya da sadece sağlıksız görünüyor. Nisan koç günlerinde ilk kesiminizi yaptınız, ikinci kesiminiz mayıs ayındaki koç gününde olmalı, üçüncüsü de haziran ayında olmalı. Başka bir deyişle üst üste her ay aynı burçta kesim yapmak anlamına geliyor.

Bazı aylarda kesim olmuyor, nasıl üst üste kesim yapacağım, başa mı dönmeliyim? Evet bazı aylarda yarar yerine zarar verebileceği için kesim yapmıyoruz. Maalesef kesim takvimine bakmadan hareket eden arkadaşlarımız bunu saç beyazlaması olarak üzücü şekilde deneyimlediler. Diğer bir etkisi de saçın yapısının bozulması ya da dökülmenin başlaması şeklinde olabiliyor. Bunları düzeltebiliyoruz fakat beyazlama için ne yapılır bilemediğimiz için bu konuda dikkat etmek gerekiyor.       Sonuç olarak bu ayları atlamak kayıp değil kazanç bizim için. İlk uygun ayda “devam” ediyoruz kesmeye.

Üç kesim şart mı? Bazen ve/veya bazı durumlarda şart değil tabi. Örneğin sıradan bir sebeple kesim yapıyorsanız şart değil. Bu çocuklar için de geçerli, yazın sıcaktan dolayı kesim yapmak istiyorsanız tek sefer kesmeniz de yeterli. Fakat çocuk ya da büyük fark etmez sorunlu bir saçsa “en az” üç kesim yapmalısınız. Bunun iki nedeni var:       İlki sonuçların ortaya çıkmasının bazen zaman alıyor olması. Yani ilk ay etki hissetmeyebilirsiniz ama sizin için yine de doğru seçenektir. Sonuç almadığınız için hemen vazgeçer ya da başka seçeneğe geçerseniz bu sizin için kayıp olabilir.       İkincisi ise bunun aslında bir tedavi olması. Nasıl ki bir ilacı belli bir süre kullanmamız hatta tekrar etmemiz gerekiyorsa saçın kesimle tedavisi için de aynı şey söz konusu. Saç iyileşene kadar gerekirse üçlemeleri de tekrar etmeliyiz. Buna üçleme demeyelim de saç iyileşene kadar her ay düzenli kesim diyelim, sayı önemli değil. Zaten hepimizin saçının durumu birbirinden farklı olduğu için sayı vermek mümkün değil. Bu arada saçımıza iyi bakarsak süreç elbette ki kısalacaktır.

Sosyal medyadaki “Ben ne zaman kesim yapmalıyım?” sorusu. Bunu bana da sorsanız deneyimli olan arkadaşlara da sorsanız alacağınız cevap hata yapmanıza neden olabilir. En iyi ve hatasız sonuç için buna sizin karar vermeniz gerekiyor çünkü saçınıza dokunan onu gören, mizacını bilen sizsiniz. Bizimki durumu bilmeden tahmin etmek olur sadece. Doğru olan, yukarıdaki seçeneklere bakmanız, ne işe yaradıklarını anlamanız ve saçınızla doğru seçeneği eşleştirmeniz.

Yine sosyal medyada “ne zamanmış, bugün mü?” sorusu! Eğer size cevap veren yanlış yapmıyorsa bu cevap işinizi görebilir. Fakat kendisi de yanlış anladıysa, en iyi ihtimalle bir sonraki ay düzeltilebilecek bir hata yaparsınız. En kötüsü ise hızlı bir saç beyazlaması olacaktır. İleri yaşlardaysanız sorun olmayabilir tabi ama lütfen çocuğunuzun saç kesimi için başkasından duyduğunuzla yetinmeyin.       Ayrıca ben ya da size cevap veren arkadaşımız sizin ilk kesiminiz olup olmadığını ya da hangi burcu takip ettiğinizi bilemez. Böyle bir durum yine yanlış bir kesime sebep olacaktır. Bir daha düzeltmeniz, başa dönmeniz gerekir (doğru ilacı kullanmak gibi düşünü yine). Bu bir süre karmaşaya sebep olacağından motivasyonunuz bozulabilir ve muazzam bir şifadan mahrum kalabilirsiniz.       Son olarak başkasından öğrenmek aylarınızı alabilir. Kendiniz birkaç kez okuduğunuzda ve doğru soruları sorduğunuzda ilk aydan sistemi kavrarsınız ve bu domino etkisi yapar. Diğer takvimleri anlamak için çaba harcamanız gerekmez. 💚       Artık Ağustos 2022 Ay Takvimine Göre Saç Kesim Takvimi ‘ne geçebiliriz.

Ağustos Ayı Yay Burcu Günleri : Bu seçeneği -burcu ne olursa olsun- saçının hızlı uzamasını isteyenler tercih etmeli. Fakat asıl sorununuz saç dökülmesi ya da saçın yanık vb.gibi bir probleme sahip olmasıysa bu seçenek size göre değil. Çünkü saçı onarmak, güçlendirmek gibi vaatleri yok.       Bu kesimi üç ay üst üste tekrar etmemiz gerekmez, çünkü tedavi amaçlı kullanmıyoruz. Bu seçenek bazen çok ciddi bir uzama sağlar:) (her zaman olmaz bu), böyle zamanlarda bu fırsatı değerlendirmek gerekir. Yani, yeni bir kesim yapmadan bu uzamayı bir süre değerlendirmek akıllıca olur. Durduğunda yeni bir kesim yapıp, böyle bir süreci yeniden başlatabiliriz  “Bu kesimin 06 Ağustos 2022 21.15’ten 08 Ağustos 2022 13.15’e kadar yapılması uygun olur.” ‼️ Saç kesimi ile ilgili en sık gelen soruları yazımın başında cevaplıyorum. Dikkatlice okunması hem hatasız uygulama hem de hızlı sonuç alınması açısından büyük önem taşıyor.

Ağustos Ayı Koç Burcu Günleri :Bu seçeneği -burcu ne olursa olsun- saç dökülmesini durdurmak isteyen, saç köklerini güçlendirmek isteyen, yeni saçların oluşumuna ihtiyaç duyan herkes deneyebilir. Hemen hemen “Aslan Burcu Günleri” ile aynı özellikleri taşır. Her ikisinde de sonucu net olarak görmek için bir süre devam etmek gerekir kesim yapmaya. Yani sadece bir kez kesip sonuç alıp almadığımıza karar veremeyiz.   Birkaç ay aynı seçenekte saç kesimini tekrar etmeliyiz. Bunu hastalandığımızda ilaç kullanmamıza benzetebiliriz. Tedavi olana kadar devam etmeliyiz. Ben aynı seçenekte en az üç kez kesim yapmanızı öneririm. Sonra dilerseniz başka bir seçeneği deneyebilirsiniz. “Bu kesimin 16 Ağustos 2022 saat 07.00 – 22.25 arası yapılması uygun olur.” (dikkat edelim, çok kısa!)

Ağustos Ayı Aslan Burcu Günleri : Bu seçeneği -burcu ne olursa olsun- saç dökülmesi ve kepek sorunu yaşayanlar tercih edebilir. Saçınız işlemlerden zarar gördüyse, yapısı bozulduysa ya da yandıysa bu seçeneği takip edebilirsiniz.     Ayrıca bir süredir saçlarınızın fark edilir biçimde yavaş uzadığını düşünüyorsanız (kaş küsmesinin saçtaki hali) bu seçeneği kullanarak durumu düzeltebilirsiniz. Çünkü sorun, muhtemelen, saç kesiminizin yanlış zamana rastlamış olmasıyla ilgilidir. Saç gürleşmesi konusunda ciddi destek veren bu seçenek, saçların daha sağlıklı, daha canlı olmasını da sağlar.       Çocukların ilk saç kesiminde ve devamında da bu seçenek ilk bakacağımız seçenek olmalı. İstisnaların her zaman olabileceğini göz önünde bulundurursak, bu kesim birkaç kez denemenize rağmen saçlarında değişime sebep olmuyorsa, o zaman “Koç Burcu Günleri” çocuğunuz için deneyeceğiniz diğer seçenek olmalı. Takvimde çocuklar için uygun olan seçenekler bunlar.       Söylediğim gibi, çocukların ilk saç kesimleri aslan günlerinde yapılmalıdır; bu çok eski fakat neredeyse unutulmuş bir gelenektir. Bu kadim bilgi kelliğin önüne geçebilecek kadar güçlü bir araçtır! “Bu ay zararlı konumda olduğu için bu seçeneği kullanmıyoruz!” ‼️ Saç kesimi ile ilgili en sık gelen soruları yazımın başında cevaplıyorum. Dikkatlice okunması hem hatasız uygulama hem de hızlı sonuç alınması açısından büyük önem taşıyor.

Ağustos Ayı Başak Burcu Günleri :Bu seçeneği -burcu ne olursa olsun- kısa saç kullananlar, sürekli dip boyası yapmak istemeyenler ve erkekler tercih edebilir. Çünkü Ay Başak burcundayken yapılan kesim, uzamayı yavaşlatacağı için, saçın şeklini daha uzun süre korur. Aynı şekilde beyaz saçları sebebiyle çok sık dip boyası yapmak zorunda olanlar için de avantajlıdır. Tahmin edeceğiniz gibi sık sık saç kestirmek istemeyen erkekler de bu seçeneği kullanarak kuaför ihtiyaçlarını azaltabilirler.(Bu seçeneği fön ve diğer işlemlerde de (perma vb.) kullanıyoruz.) “Bu ay zararlı konumda olduğu için bu seçeneği kullanmıyoruz!” 

***

Bu avantajlardan faydalanmak için mutlaka fazla miktarda kesim yapmaya gerek yoktur. 1-2 mm’lik bir kesim bile kötü giden durumu tersine çevirmeye yeter. Bunu evde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Tavsiyem, saçınızı ıslatıp büyük ya da küçük tutamlara ayırdıktan sonra saçın tamamından azar azar kesmeniz. Deneyimlerime göre tek bir tutamdan kesmekten çok daha hızlı ve etkili sonuç veriyor. Evde saç kesimi yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz burada da gözden geçirebileceğiniz saç kesim modelleri bulunuyor.       Ay takvimine göre saç kesimi yaparken kararsız davranmamak gerekir. Yani sonuca ulaşana kadar aynı burçta kesim yapmaktır doğru olan. Örneğin aslan günlerinde saçınızı kesip, on gün sonraki yay günlerinde de tekrarlarsanız, artık tek beklemeniz gereken hızlı uzamadır. Çünkü her saç kesimi, rastladığı burcun özellikleriyle yola devam etmenizi sağlar. Kısaca, verdiğiniz komutu sürekli değiştirirseniz gideceğiniz yere ulaşamazsınız.         Unutmayın! Yanlış zamanda yapılan saç kesimi saçın yapısını tamamen bozar. Doğru zamanda yeniden kesim yapılmadan ne iyi beslenme ne vitamin takviyeleri ne de bakım kürleri çözüm olur.         Doğru zamanda yapılan kesimi ihtiyacınız doğrultusunda seçeceğiniz ve yine ay takvimini dikkate alarak uygulayacağınız bakımlarla desteklemek ise sizi kısa sürede mükemmel sonuca ulaştırır. Pek çoğunuz bunu zaten yaşayarak öğrendiniz 🙂 Aşağıdaki takvimlerden birine ihtiyacınız varsa kısa yollar ekledim, zaman kaybetmeden başlıklara dokunarak hızlıca okuyabilirsiniz👇  

Tüm yılın Yeni Ay ve Dolunay Takvimi

Tüm yılın Ay Takvimi

Aylık takvimler

Saç Boyama ve Kına Takvimi 

Kaş Bakım takvimi

Epilasyon Takvimi

Detoks takvimi

Arınma ve Diyet Takvimi

Hacamat Takvimi

Ameliyat ve Sünnet Takvimi

Tuvalet Eğitimi ve Emzirmeyi Sonlandırma Takvimi

Hatırlatmam hoşunuza gider, işinizi kolaylaştırsa Facebook, Twitter ve İnstagram hesaplarım bunlar.          Herkesin deneyimlemesi ve size de şifa olması dileğiyle 🍀        Önümüzdeki ayın ilk günü, yeni takvimde görüşmek üzere 💚

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close