AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

 

08 Mart 2013 saat 05:01’den
10 Mart  2013 saat 08:17’e kadar Ay Kova  Burcunda küçülecek;

 

Ay’ın Kova Burcun da olduğu günler saç bakım yağlarını
kullanabileceğiniz en güzel günlerdendir. Saçlarınız bu yağları en iyi biçimde
değerlendirecektir.

 

Kuru saçlara sahipseniz badem yağı ya da jojoba yağı ile
saçlarınızı nemlendirebilirsiniz. Eğer saçlarınızın azaldığını hissediyorsanız ısırgan
yağı, sarmısak yağı, hint yağı, yılan yağı, çörekotu yağı gibi saç çıkarmaya
yardımcı olan yağları tercih etmelisiniz.

Tavsiyem bu dönemde saç köklerine yatırım yapmanız.

Sinameki kürüne devam edenler için uygun günler.

Ayrıca kirpiklerinizi badem yağı uygulayarak
güçlendirebilirsiniz.

Related Articles

11 Yorumlar

  1. merhaba kozmik bakım yine bu ayki saç kesim tarihlerinde 22 veya 25 mart girecek mi tarihler arasına ???
    hep hafta sonuna denk geldiğinden bir türlü kısmet olmadı saçımı kestirmek. (Saçımı kestirdiğim kuaför iş yerine yakın olduğundan bana hafta içi uyuyor bu nedenledir saç kesim tarihleri konusunda çırpınışım :))

    1. 22 martta dahil olacak ama ben özellikle pazar gününü tavsiye ederim (17:00 civarı sona erecek sanıyorum)bence pazar günü için güzel bir program hazırlayın ve başlangıcına bir kuaför randevusu ayarlayın. 24 mart pazarını da takipçilerim olarak sizler aydınlatın:)

    2. Peki pazar gününün hiç mümkün olamayacağını düşünerek 22 mart cuma günü kestirmiş olsam etkisi çok az mı olur yada koç burcunun etkili olduğu günlerdeki kadar mı olur etkisi ?
      Zaten doğru dürüst denk getiremiyorum saç kesim tarihlerine bari olmuşken tam olsun istiyorum. (İstiyorum ama pazar günü bozuyo malesef işi )
      Cevaplarsanız çok sevinirim.

    3. etkisi azalır tabi ama aksi münkün değilse yani zorunlu iseniz yapılacak birşey kalmıyor. hiç uygun olmayan bir günde kestirmekten daha iyi olur. şifa olsun..

  2. kozmıkcım salı gunu snmkı kurumu yapmştım her hafta aynı gunlerde ve snın özel gunlerınde mumkun oldgnca yapmaya çlşıorum 8-10 mart arası demşsın fakat salı gunu yaaptıgım ıcın ypmak ıstemedm bu salı yani ayın 12. gunu yapsam özel tarıhe gelırmı o gun için snamekı ıcın uygunmudur ? eğer deılse yarın yapayım 5.kürüm olcak

    1. neden hep aynı gün yapmak zorundasınız? bu şekilde bu yöntemi uygulamanızın imkanı yok malesef. kendimden bir örnek vermek istiyorum.saçım işlem sırasında yandıktan sonra defrize işlemiyle (bir çeşit brezilya fönü) saçlarıma çeki düzen vermek istemiştim.binbir zahmetle yurtdışından ürün getirttim ve uygulatırken bir kez daha yandı saçlarım.fönsüz kapıdan bakamaz olmuştum.aylarca her çarşamba ve pazar düzenli olarak bakım yaptım saçlarıma ama bir türlü onaramadım. sizlere önerdiğim bu yöntemle birkaç haftada saçlarımı toparladım. kuaförümün şaşkınlığını tarif edemem size! kısacası hep aynı gün yapılan bakın zerre kadar faydasını görmedim; farklı günlerde ama uygun gün ve malzeme ile saçlarımı çok kısa sürede normale döndürdüm. bence bakım programınızı gözden geçirin ve zaman kaybetmeyin:)

  3. Tmam çok tşk.edyrum yarinz yapicam bu kürleri dger sitelerde duznli hftda 1 kez yapn die okynca bnde prosedür bu sekilde sandm 🙂

  4. 5.kürümü de yaptım beklıorum kozmıkk 🙂 sabırsızlanıorum 8.kür bitirip ara vermek ıcın acaba büyüyen ay dönemıne glırse ara vermem uzatırmıyız kür süresinı 9-10 kür gıbı bır sorun olmaz deılmı 🙂 sanada zahmet verıorum ama helal et cnm bak uzasınlar fotoları atcm sana 🙂

  5. kozmikcim saç köklerine yatırım yapmamızdan bahsetmişsin. ayın kova burcunda olmasından mı yoksa küçülen fazda olmasından mı kaynaklanıyor bu durum? çünkü kökler için etkili günler genelde mineral günleri oluyordu.

    bir de saç çıkarmak için sığır iliği maskesi var malum biliyorsundur. ilikte yüksek oranda protein var şimdi bu maskeyi protein vitamin günlerinde mi yoksa mineral (kökler için etkili olan) günlerde mi kullanmamız daha uygun ve etkili olur saç çıkarmak için?

    1. küçülen ay fazının etkisinden bahsediyorum. ay küçülürken saçlarımızın uzaması yavaşlar ve bu sırada gelişim köklerde olur. kova burcu günlerinde bu etkiyi çörek otu vb yağlarla güçlendirmiş oluruz.
      sığır iliği kullanımı her ikisi için de uygundur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close