GÜZELLİKSAÇ BAKIMI

No Poo | Şampuansız Saç Yıkama

No Poo yöntemini ilk kez dün duydum; Sibel Hanım’ın mesajında. Mesajı bekletip konuyu biraz araştırmak, “No Poo” ya da “No Poo Akımı” nedir, No Poo Yöntemi nedir ve nasıl uygulanır gibi soruların cevabını bulmak istedim.

Çeşitli sitelerdeki  ve bloglardaki yayınları ve yorumları hızlıca taradım. Aslında birbirinden çok farklı bilgiler ve yorumlar yok. Ancak dilerseniz  araştırmaya devam edebilir ya da hemen uygulamaya geçip sonuçlarını paylaşarak buradan takip edebilirsiniz.

No Poo Yöntemi nedir?

Gördüğüm şu ki, bu yöntemin temelinde yatan en önemli şey arınma. Yöntem sayesinde saç derisini yıllarca depoladığı kimyasallardan ve istenmeyen tüm zararlı maddelerden arındırabiliyorsunuz. Bu da saçın ve saç derisinin yapısını zaman içerisinde olumlu yönde değişikliğe uğratıyor ve paralel olarak saç derisindeki bazı rahatsızlıklar da kendiliğinden yok olabiliyor. Yöntem bir çeşit saç detoksu yani.

No Poo Yöntemi nasıl uygulanır?

Uygulanışından kısaca bahsedip detaylara sonra devam edelim isterseniz. İlk yapmanız gereken şampuan ve saç kremi kutularınızı ulaşamayacağınız bir yere kaldırmak.  Çünkü bundan sonra şampuan yerine karbonat, krem yerine sirke kullanacağız 

  • Yöntemde kullanılan bu doğal şampuan 1 çorba kaşığı karbonatın 1 su bardağı ılık suda eritilmesiyle oluşturuluyor. Saçlar ıslatılıyor ve karbonatlı su ile saç diplerine yoğunlaşarak masaj (bir çeşit şampuanlama) yapılıyor. Ardından saçlar durulanıyor.  Parmaklarınız
    hala yağı hissediyorsa işlemi tekrar ediyorsunuz.
  • İşlem sonrasında durulama kalitesi çok önemli!
  • Bazik özellikteki karbonatla saçı yıkayıp kirden arındırdıktan sonra asidik olan sirke ile durulama yapılıyor. Bu ph dengesi için gerekli. Durulama için 1 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı sirkeyi karıştırıyoruz. Bu kez saç diplerine değil saç boylarına yoğunlaşarak
    uygulama yapıyoruz.

Karbonat alırken içeriğine bakıp sadece karbonat içeren yani farklı maddeler barındırmayan bir karbonat almaya dikkat etmenizi öneriyorum. Ayrıca doğal elma sirkesi kullanmanız memnuniyetinizi arttırır. (Doğal olan sirkenin dibinde tortu birikir. Çalkalayınca kaybolur ancak bir süre sonra yeniden dibe çöker.)

Hazırladığınız karışımlar için boş şampuan kutularını kullanmanız pratik bir uygulama sağlar.

Edindiğim bilgilerin ve okuduğum yorumların içinde önemli bulduğum ve bilinmesi gereken noktaları da hemen vereyim:

  • Zayıf, ince telli ya da kuru saçlara sahipseniz karbonatın miktarını azaltmanız gerekebilir.
  • Kalın telli, güçlü ve yağlı saçlara sahipseniz karbonatın miktarını arttırmanız gerekebilir.
  • Saçınızın yağlanma sorunu devam ediyorsa sirke miktarı sizin için fazla geliyor demektir. Azaltmalısınız. Bu sorunun nedeni sirkeli
    suyu diplere de uyguluyor olmanız olabilir.
  • Karbonat ve sirke ile ilgili sabit bir ölçü verilmiş olmasına rağmen buna uymak pek mümkün olmuyor gibi görünüyor. Bireysel farklılıklarımız buna izin vermiyor. Burada deneme yanılma yöntemi devreye giriyor.
  • Saçlarınız yıkama sonrasında yağlı kalıyorsa karbonatı arttırmanız gerekiyor.(karbonat temizleyici özelliktedir ve uygun miktarda kullanıldığında temizlememesi mümkün değildir.)
  • Yıkama sonunda saçınız çok sert ve yapış yapış olduysa bu karbonatın fazla geldiği anlamına geliyor.
  • Yukarıda da belirttiğim gibi saçlarınız yağlı duruyorsa bu kez sirkenin miktarını azaltmanız gerekiyor.
  • Ayrıca saçın kısa/uzun ya da seyrek/gür oluşuna göre malzemeleri yarı yarıya kullanabilir ya da iki katına çıkarabilirsiniz.

📌Önemli olan bir başka konu ise geçiş süreci. Başka bir ifadeyle uyum süreci. İlk yıkamada hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz yüksek. Fakat uyguladıkça durum normale dönüyor ve memnuniyet artıyor.

Bu süreçte saçlar normalden fazla yağlanabilir çünkü yeni bir denge kuruluyor. Böyle bir durum yaşar ve çözümsüz kalırsanız arada bir zeytinyağlı sabundan destek alabilirsiniz. Kısa bir süre sonra buna ihtiyacınız kalmayacaktır. Belki de hiç ihtiyacınız olmayacak.

Bu süreçte en büyük yardımcımız tokalar ve lastikler olacaktır. Çünkü uygulayanların birleştiği ortak çözüm saçları toplamak.

Uyum süreci boyunca yaşananlar, saç derinizdeki kimyasal birikime ve saçın yapısına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Yaş, saçın yapısı, işlem görüp görmediği gibi faktörlerle de belirleyici. Yani hepimiz için süreç farklı işleyecek. Hatta bu süreci hiç yaşamayanlar da olacak aramızda.

Karbonat, bir deterjan olmadığı için köpürmüyor ama bu sizi yanıltmasın, deterjanlardan daha güçlü bir temizleyicidir. Dolayısıyla derin temizlik, hatta arınma sağlar.

İlginç olan şu ki,  geçiş dönemi atlatıldıktan sonra sadece suyla yıkamaya geçenler var. Aylardır karbonatla devam edenler de doğal sabuna geçenler de var. Sabun kullanımı zor diye düşünmeyin, kimyasallardan arındıktan sonra sabunu yadırgamayacak saçlar.

No poo uygulayanların yorumları:

No poo yöntemini deneyen ya da uygulayanların yorumlarına yukarıda ara ara değindim zaten fakat uyum sürecini atlatanlar saçlarıyla ilgili olarak:

  • Arınmanın hissedilir ölçüde olduğundan
  • Saç derisinde kaşıntının ve kepeğin ortadan kalktığından
  • Uygulamaya devam ettikçe yıkama suyunun renginin giderek açıldığından (Yani saç derisindeki sabit kirlerin/kimyasalların yavaşça
    atıldığından ve sonrasında da eskisi kadar kirlenmediğinden..)
  • Saçın daha uzun süre temiz kaldığından dolayısıyla yıkama sıklığının azaldığından
  • Saçta doğal ve güzel bir kokunun ortaya çıktığından
  • Saçların daha hacimli ve yumuşak olduğundan; daha kolay şekil aldığından bahsediyor.

Elbette yoğun iş hayatı nedeniyle herkesin kolayca uygulayabileceği bir yöntem değil. Ancak ara sıra bile olsa bu arınma işleminin uygulanması çok yararlı olacaktır. Sonbaharda, küçülen fazlarda detoks gibi uygulanabilir mesela. Bunun -özellikle sürekli kullanımının- saçta mucizeler yaratacağını düşünüyorum. Bu paragrafın altına ekleyeceğim bağlantıdaki yazılarımı ve yorumları okuma fırsatınız olursa, belki sizlerde benim gibi bu yöntemin beyaz saçlara çözüm olacağına dair de umutlanacaksınız.

Karbonat Mucizesi

Arınma demişken karbonatın bir özelliğinden daha bahsedip konuyu kapatayım. Duştan sonra koltuk altına -henüz nemliyken- birazcık karbonat sürerseniz ter kokusuna çözüm olduğunu da göreceksiniz. Bunu ayaklarınız için de uygulayabilirsiniz.

Unuttuğum bir konuyu da hemen ilave edeyim.  Karbonatlı suyu duş şampuanı ve koltuk altı deodorantı olarak kullanabilirsiniz. Aynı şekilde bedeniniz hem kimyasallardan hem bakterilerden arınacaktır. Bu ten kokusunu da değiştirecektir. Duştan sonra deodorant olarak kullanmanızı da aynı sebeplerle tavsiye ediyorum.(pudra gibi uygulanıyor)

Küçük bir ilave daha: Metro gibi toptan alışveriş yapılabilen büyük marketlerden 6 tl gibi bir fiyata 2 kg’lık paketler halinde karbonat almak mümkünmüş.

Karbonatın diğer kullanım alanlarıyla ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Şampuanlarımla ve bakım ürünlerimle mutluyum diyen arkadaşlarım için buradan devam ediyoruz. Bakım ürünleriyle ilgili yeni bir başlığın müjdesini de buradan vereyim:)

Egzama için diğer bir doğal yöntem de kuru dut tedavisidir. İhtiyacınız olursa onu da buradan inceleyebilirsiniz: https://www.kozmikbakim.net/2012/11/egzamay-kuru-dut-ile-tedavi-edin.html

Şifa olsun:)

 

Tags

Related Articles

201 Yorumlar

  1. merhaba
    benim saçlarım uzun ve dipleri yağlı, uçları hafif kuru. yukarıdaki ölçüler bir yıkamada yeterli olur mu? ölçülere göre hazırladığımız miktarı arttırabilir miyiz?

  2. canım lazer epilasyondan sonra koltuk altımdaki tüylerden tamamen kurtuldum fakat bu sefer inanılmaz ter kokusu şikayetim oldu. sürekli deodorant kullanmama rağmen bazen yeterli olmadığını hissediyorum. karbonatı deodorant olarak nasıl uygulayabiliriz biraz detaylı yazabilirmisin acaba?

  3. Kozmikçim çok çalışkansın vesselam:)

    Ben bu şampuansız saç yıkama şeysini ilk kez geçen sene duydum ve çok heyecanlanmıştım; ama gelgelelim o dönem Bayburt'ta yaşadığım için bunu uygulamam ne yazık ki mümkün olmadı. Bayburt'lular ne demek istediğimi anlamıştır:)o kadar kireçli ki musluktan akan su, şampuanla bile temizlik hissini yakalayamıyorsun.

    her neyse yıllardır kullandığım simple organic adlı şampuanı Tekin Acar'ın artık satmayarak bana attığı kazıktan sonra ne yazık ki( ya da iyi ki mi demeliyim bilemedim) piyasada canım şampuanımın yerine koyacak başka birşey bulamayınca, e tabii bu arada arayışlar esnasında saçlarımda oluşan kırık, cansızlık, matlık gibi bilimum bonuslardan sonra yeteeeeer!!! dedim

    Bir haftadır saçlarımı karbonatlı su ve sirke ikilisiyle yıkıyorum. Zaten yıllaaaaardır sülfatsız, parabensiz, silikonsuz şampuanlar kullandığım için öyle banyodan evin bütün odalarına yayılan, kurulandıktan sonra "ben banyo yaptım" diye bağıran şampuan kokuları, yok efendim kafamdan taşan köpükler bana yabancı olduğundan intibakım sanırım daha kolay oldu. E bi de kuru saç yapımın da hakkını yememek lazım:) Ama nihayetinde saç bu; kuru da olsa yağlanıyor. Bu hafif yağlı kafa kokusu da saçları kuruttuktan sonra kalmıyor deneyimlerime göre. Zaten 6 hafta sonra saç derisi sebum salgısı düzenlenip rahatsız edici kokunun ortadan kalktığını söylüyor uzun süre bu yöntemi uygulayanlar.

    İnşaallah sabırsız tarafım galip gelmez de o aşamalara kadar gelip sizlerle de paylaşırım.

    görüşmek üzere.sevgiler.

  4. senem hanım yazıda da belirttiğim gibi deneyerek görebiliriz bunu ancak. siz yukarıdaki ölçülerle bir başlangıç yapın zaten ne yapmanız gerektiğini hissedeceksiniz. bir bardağın yetmeyeceğini düşünüyorsanız iki bardak su ve iki çorba kaşığı karbonatla hazırlayabilirsiniz.
    haberlerinizi bekliyoruz:)

  5. ayse gül basit bir kullanımı var. duştan hemen sonra koltuk altını iyice kurulayıp pudra sürer gibi sürülüyor. ayaklara kullanıldığı gibi yani. aslında taslak aşamasındaki yayın seni çok mutlu edecek gibi görünüyor:)şimdilik sessiz kalayım:)
    tatil bitmiş galiba, doğru mu düşünüyorum?

  6. sibel hanım durum bildiğiniz gibi değil:)) sonumun meryem uzerli gibi olmasından endişeliyim:)ancak yararına inandığım bir konu olunca bir an evvel paylaşmak istiyorum. bu kez mesajınızı bekletiyor olmamın da etkisi büyük oldu tabi:)
    bir uygulayıcı olarak, zaman buldukça sorulara göz atarsanız çok sevinirim:)
    tekrar teşekkürler:)

  7. selamlar piyasada çeşitli markaların no poo adıyla sattıkları temizleme kremleri var ama tabi biz bunların hiçbirine ulaşamıyoruz burda:/ ben ziyadesiyle kıvırcık saçlı bir insan olduğum için uzun zamandır araştırma içerisindeyim bu yöntemi ya da piyasada bu amaç için özelleşmiş ürünleri kullanan kıvırcık saçlı kullanıcılar var hepsi de saçlarının eskisinden daha bakımlı ve elektriklenmeyen belirgin kıvırcıklara sahip olduklarını söylüyor. bunun yanında co-wash denilen bir yöntem de var yine bazı markalar bu amaçla ürün çıkarmış. özellikle çok kuru saçlılar-kıvırcık saçların makus talihi- no poo yöntemini haftada bir ya da 2 haftada bir uygulayıp yeniden şekillendirmeye ve ekstra neme ihtiyaç duyduklarında da co-wash yönetimini uyguluyorlar co-wash da kısaca şampuan yerine içeriği temiz zararsız saç kremilerini temizleyici olarak kullanmak . youtubeda devamlı takip ettiğim kişiler var ve saçlarındaki değişim gözle görülür gerçekten ama kafa derim de seboreik dermatit olduğu ve her şeyden huylandığı için denemeye cesaret edemiyorum keşke bizde de amerikadaki gibi ürün çeşitliliği olsaydı.

  8. kozmikcim sen 3 yıldır herkesin sorularını büyük bir sabır ve özveriyle cevaplıyorsun.artık soru sormaya çekiniyorum seni yormamak için.ama yine sorularım var ne yapayım.geleyim konuyapasta karbınatımı bunu alacağımız zaman ne diyeceğiz karışım olup olmadığını nasıl anlayacaz?çok doğal kimyasallardan uzak güzel bir yöntem.yoksa sen (sen diye yazıyorum çünkü sanalda olsa çok yakın arkadaşmışız gibi geliyor bana)bize tavsiye etmezdin.bir de bu kadar dğal olmuşken şu çamaşırlarımızı da doğal yolla deterjan kullanmadan nasıl temizleriz.çamaşır topu aldım olmadı kiri olduğu gibi kaldı.haydi canım bunada bişey tavsiye et te sitenin adı gibi kozmik olalım

  9. arzu hanım sirkeli suyu son durulama olarak kullanıyorsunuz ve tekrar durulamıyorsunuz. sirke kokusunu saç kuruyana kadar hissediyorsunuz ancak kuruduktan sonra koku kalmıyor.
    küçük bir not olarak şunu söyleyebilirim. sudaki kireç saçı sertleştirir. sirke sudaki kireci yok ettiği için son durulamayı yumuşak bir suyla yapmış oluyorsunuz.
    bu da saçınızın daha yumuşak ve parlak olmasını sağlıyor.
    sirkeli suya bir damla bal bile ilave edebiliriniz. yapışkanlık hissi bırakmaz.

  10. betül hanım verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. ben de yöntemle ilgi yorumları okurken dalga ve buklelerin belirginleştiğini okudum. bakalım uygulayan arkadaşlarımız neler paylaşacak.

  11. kağıt helva etkisi güçlü olan eczaneden alınandır sağlık söz konusu olduğunda ancak marketlerde de içeriğine bakabilirsiniz. katkı maddesi yoksa kullanabilirsiniz.
    yukarıya da sonradan ilave ettim, büyük marketlerden 2 kg lık paketler halinde alıp kullananlar var.

  12. sinemaki rica ederim, zamanım olduğu sürece yanıtlamaya çalışıyorum. benim kişisel sorumluluklarım arttıkça ve blog büyüdükçe yetişememeye başladım ama karşılıklı hoşgörü ile üstesinden gelebiliriz sanıyorum:)
    karbonatla ilgili yukarıdaki yorumumu da okuyun. ben eczaneden alıyorum. ancak marketten alırkende dikkat etmeniz gereken en önemli konu kabartma tozu değil karbonat almanız. markete gittiğinizde ikisinin de içindekiler bölümünü inceleyin. kabartma tozunda kabartıcılar ve mısır nişastası gibi katkı maddeleri ve sodyum bi karbonat vardır. biz katkı maddelerini istemiyoruz çünkü bize gerekli olan sodium bi karbonat. içinde katkı maddesi bulunmadığı sürece marketten de alabilirsiniz.
    bu toplar hep ilgimi çekiyordu, işe yaramadığını duymak iyi oldu. deterjansız temizliğe geçenler olduğunu duyuyorum zaman zaman ancak bu çok geniş bir konu detaylı olarak araştırmak için hiç zamanım olmadı. keşke sizlerden biri bunu yapsa da blogumuzda yer versek, ne güzel olur değil mi 🙂

    1. Şu çamaşır yıkama topunu bende aldım.olumsuz bi sonuc alan gördüm yazılarda, moralim bozuldu 🙁 .biraz kullanayım aldığım sonucu yazarım.

  13. Kozmikcim ben deterjansız çamaşır bulaşık yıkamaya da el attım hayatım. Sabun cevizi denilen bir meyve keşfettim. Saponin içerdiği için sıcak suda köpürüyormuş. Üç gün önce sipariş verdim hala elime ulaşmadı( ahhhhh ptt kargo ahh)

    Dener denemez yazarım sonucu.

  14. kozmikbakımcım en kısa zamanda eczaneden karbonat alıp bu yöntemi denemeye karar verdim yalnız bir düşüncem var saclarım için bakım yaptığımda nasıl arındıracağım yani yağ maya bunlar nasıl temizlenir ki:)birde karbonat içenler varmış bunu ne için ve nasıl tüketiyorlar biliyor musunuz simdiden teşekkür ederim bu arada size o kadar alıstımki evde bakımla alakalı bir durum olsa hemen bir kozmiğe sorayım diyorum iyiki varsınız

  15. Karbonati bir süre kullandım,ter kokusu için..etkili olduğunu soyleyebilirim. koltuk altiniz temiz olmalı, yani epilasyon yapılmış olmalı. ben banyo sonrası henüz nemliyken Karbonati iyice yedirerek koltuk altima sürdüm. kuru olarak faydasi olmadı.herkes de aynı etkiyi yapmiyor, kullanan memnun kalmayan arkadaşlarım da oldu. kötü tarafı terlediginizde üzerinizdeki kiyafette çok kötü leke yapması..rengi solmuş gibi hare şeklinde bir iz bırakıyor kol altında. bu sebepten biraktim kullanmayı. sonra şap kullandım bir dönem. aktardan kalıp şeklinde irice bir şap parçası alıp yine duş sonrası nemli koltuk altına sürüyorsunuz. bu yöntem de çok etkili. hatta bir damla güzel kokulu bir yağ da sürüyorum üzerine..mesela yasemin yağı. ama şu an bir markanın katkısız doğal rollon unu aldım onu kullanıyorum. Bu saydığım yontemler ben de ise yaradigi halde denemek için rollon aldım. çünkü nihayetinde günlük hayatta rollon kolaylik sağlıyor.organik, katkisiz yaşamak güzel de, günümüzde insan pratik şeyler olsun istiyor..ugrastirici olunca bir süre sonra pes ediliyor.

  16. geçen yıl duydum hatta deneyip paylaşan bir blogger da vardı ama sadece no poo deneyimini yazmış daha da yazı yazmıyor o çok memnundu ama ben cesaret edemedim saçlarımda son zamanlarda aşırı dökülme olunca zeytinyağlı sabun denedim ama iki hafta zor dayandım saçlarım yapış yapış oldu şimdi karbonat sirke deneyip sabuna geçmeyi planlıyorum bakalım sonuçları paylaşırım

  17. Karbonatı saçlarımda denemedim ama annemden gördüğüm ara sıra benim de uyguladığım saçlara elma sirkesinin saçları çok parlak yaptığıdır. Saçlarımızı kimyasallardan arındırmak iyi de saç boyası işlemi yaptırıyorum mecburen. Artan beyazlarla yaptırmamak imkansız. Ben yine sirkeye devam edeyim yani.:)

  18. sibel hanım böyle durumlarda tereddüt ediyorum ben açıkçası ve öneremiyorum işin ticari boyutu olduğu için. gerçek kullanıcı yorumlarını bulmak ve incelemek gerek. sizde bir sure kullanıp deneyimlerinizi paylaşırsınız. ürün biraz pahalı her izleyimiz için uygun görünmüyor şimdilik.

  19. nilüfer hanım tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.ben denemedim ama çok sık rastlıyorum memnuniyet yorumlarına. ancak olumsuz tarfalarını da bilmemiz çok iyi oldu.
    bu arada ter lekelerine bir sünger yardımıyla sirkeli su uygulanırsa lekenin çıktığını duydum(denemedim)ardından normal yıkama yapılıyormuş. belki bu bilgi de faydalı olabilir.

  20. sevgili kahve mat bende beyazlar yüzünden sürekli boyamak zorunda olan gruptayım malesef. asıl ve en çok kimyasala maruz kalan da bizleriz galiba. tamamen hayata geçiremesekte arada bir uygulayıp kimyasal birikimi atmak beyazlama hızını düşürür mü diye de düşünmüyor değilim.

  21. kağıt helva teşekkür ederim, birbirimize alışıyoruz 🙂
    yağı arındırmak eminim çok zor olur. bakım günlerinde şampuandan yardım alabilirsiniz önceleri. ya da küçülen ay fazında bakıma ara verip iki hafta bunu uygularsınız. sonrasında sabuna geçebileceğiniz için yağ bakım günlerinde zeytinyağlı doğal sabunu bol bol kullanabilirsiniz:)
    karbonatla ilgi bir yazı hazırlamaya çalışıyorum ama bilgisayarımın başına oturamıyorum bir türlü. şu an uykumun bir saatinden vazgeçtim sorulara bakmak için. yeni yazı ikinci planda kaldı. ama en kısa zamanda bitirip yayınlayacağım söz veriyorum:)

  22. Iyi geceler Kozmikcim.Cok ilginc geldi.Acaba sac diplerini asindirmazmi?Korktum biraz.Bir de ph dengesini korumak icin sirkeli su şart diyorsun ama sac diplerine degilde sac boylarina uygulamaya calisin demissin galiba.Ph dengesi deri icin gecerli degilmiydi?Sac dibine uygulayalimmi anlayamadim.Cunki bir yerlerde okumustum,sirkeli suyu sık sık kullanmak zararmis.galiba iki hafta bir defa yapilmali yaziyordu.Belki sac boyuna bir zarari olmaz ama diplere her defasinda zarari ola bilirmi sence?
    Bu gun karbonati denemek istedim aklima 72%li sabun geldi.Sizde varmi bilmiyorum, icerigi esasen karbonat ve s olan,sizdeki arap sabununa benzer bir sabun.Ninelerimiz,annelerimiz filan onla yikarlarmis,saclari da guzel olurmus.Saci dokulenlere onerirler hep.Bugun denedim,karbonata alternatif daha kolay cozum olur diye dusundum.Saclarim cok sert,yapis yapis oldu.Sirkeli suyu da uyguladim tabi.Azacik diplere,esasen sac boyuna.Sabunda sonuc hayal kirikligi oldu ama karbonati ve zentinyagli sabunu da deneyecegim.Sirkeli suda kararsizim.

  23. merhaba kozmik buda güzel bi habermis saclarim asiri dökülüyor. 2 aydir türkiyeden getirdigim bioblasi kullaniyorum ama henüz hic bir faydasini göremedim. belki bende bu arinmayi yapmam gerekiyordur ne dersin iyi gelirmi ki

  24. sevgili suzan maya ya da karanfil kürü gibi alternatifleri denemişmiydiniz daha önce?
    ya da vitamin günlerinde sadece vitamin ampullerinden oluşan bir maske?

    eğer herşey normalse sağlık açısından ve sorunu çözemiyorsanız stres ve yoğun tempo kaynaklı da olabilir. benimde son dönemde aynı sebeple saç dökülmem arttı.

    buraya kadar bir problem yoksa deneyebilirsiniz tabi, çözüm olabilir:)

  25. sevgili gunnel merhaba:)
    karbonatlı su için diplere odaklanmalı, sirkeli su için de saç boylarına ve uçlarına odaklanmalı demiştim. karbonat ile saç diperini yıkarken nasıl boylara da temas ediyorsa sirkeyi uygularken de diplere temas edecek zaten. buna istesekte engel olamayız.
    sirkeyi suyla seyrelttiğimiz için zararı olmaz. zaten saçlarımızda ıslak oluyor ve biraz daha seyrelmiş oluyor.
    belki geçiş dönemini atlattıktan sonra sirkeye ihtiyacınız kalmayabilir de:)

  26. Merhabalar sayfayı bir aydır takip ediyorum no poo yu buradan öğrendim biraz araştırıp uygulamaya karar verdim yöntemle ilgili şunu söyleyebilirim henüz çok yeni iki defa uyguladım ama fark ettiklerim şunlar şampuandan daha iyi temizliyor, kepek kalmıyor ve güzek kokuyor.
    Bunu söylemek için erken olabilir ama şampuan kullanmayı artık düşünmüyorum ben yorumlardan çok faydalandığım için bu konudada kararsız kişilerin çok olduğunu görünce yazayım dedim bide benim faydam olsun dimi yani 🙂 gelişmeleri tekrar yazacağım İNŞAALLAH baki selamlar..

  27. sevgili habinar hoşgeldiniz öncelikle:) soruların dışında uygulama sonuçlarının gelmeye başlaması beni çok mutlu etti. blogtaki uygulamalarla ilgili memnuniyetleri genellikle mail yoluyla alıyorum. buraya yazılması çok daha önemli diger takipçiler açısından.bu nedenle teşekkür ediyorum size. daha güzel sonuçlarla dönmeniz dileğiyle:)

  28. kozmik bugün eczaneden ingiliz karbonatı diye birşey buldum ve aldım çünkü sodyum bi karbonat ı eczaneler dısarıya satmıyorlarmıs sizce bunu ingiliz karbonatı ile deneyebilirmiyim cünkü market karbonatlarına güvenmiyorum 🙁 bu konuda cok pimpirikliyim napayım

  29. Merhaba kozmikcim 🙂
    bu siteyi bugün yeni buldum hayatim ne kadar. anlamsizmis. gercekten cok begendim bu zama kadar nasil yasadim bilmiyorum. sorunuma yardimci olabilirsen gercekten cok mutlu olurum: saclarim aylardir cok dökülüyor doktora gittim testler yapti ve vitamin eksikligi dedi. tablet kullaniyorum saglikli besleniylrum ama bir sey degismedi. maya kürünü buldum yarin hemen deneyip ardindanda yikayip karanfil kürünü uygulicam. sorum su: maya kürünü uygularsam ve saclarimi bu yöntemle yikarsam mayanim etkisi azalir mi? cevabin icin simdiden ellerine ayaklarina saglik. yaptigin isi cok begeniyorum cok taktir ediyorum 🙂

  30. Son aylarda ( belki 2 aydır ) benim saçlarımda yoğun dökülüyor
    Hem yıkaam esnasında dökülüyor hem sonrası taramada ve arada tarağı her saçıma sürüşümde bir süür saö dökülüyor
    Şampuan değiştiridim amwayin şampuanını kullanamya başladım Heniz bi azalma olmadı dökülmede Ama sanki son maya günlerinde yaptığım maya maskesi ve ardından uyguladığım karanfil kürü ii geldi gibi
    İlk fırsatta da bu No poo uygulayıcalrı arasına girmek istiyorum Yorumlardan anlaşılanda eczaneden İngiliz karbonatı almak en uygunu.
    Birde Kozmik yorumunda içtiğini söylemişsin İçtiğin suyumu karbonatlı içiyorsun Ph si için ?

  31. NO poo deneyimim birinci gün :D…. dün gece yıkadım saçımı ve dün öğlen saçıma daha önce hazırladığım kudret narlı zeytinyağım vardı yüzüme sürerken aman dedim ondan da sürdüm…ve karbonatı ölçülere göre hazırladım..ve de sirkeyi tabii…sonuç….süper yağ temizlenmiş saçımdan ama bir kere daha karbonat yapabilseydim daha iyi olabilirdi…dedikleri gibi saçın dalgası ve kokusu geri geliyor güzelleşiyor diye evet kesinlikle doğru….bütün yıkmalarımı buradan yazacağım ikincisini yarın akşam uygulamayı düşünüyorum :))

  32. esra hanım karbonatın kabızlık yapması istisnai bir durum ama ben de o istisnalardan biriyim. nasıl aştığımı karbonatla ilgili yazımda anlatacağım.

  33. cevahirxsağlık sorunlarımdan dolayı içiyorum, bakalım sonuç ne olacak. kontrolden sonar paylaşacağım durumu, umarım mutlu haberlerle dönerim.

  34. Bende bu gün karbonatımı aldım eczaneden ve ölçülere göre uyguladım Hatta içine birazda karanfil kürü için hazırladığım sudan kattım 🙂
    Kendi yaptığım elma sirkemde varda ama bitmiş Mecburen hazır sirke kullandım
    Yıkama esnasındaki taramada döküldü saçlarım Ama sonra tutam tutam dökelmedi
    Azimle devam edeceğim Karbonattan dolayı bi sıkıntı hissetmiyorum saçımda Bİlakis hemen tepeme yapışan saçlarım daha dolgun duruyor

  35. sevgili kozmikcim ve sevgili esra …karbonatı yaklaşık bir seneden beri aralarda bırakarakta olsa kullanan biri olarak asla demesemde kabızlık yapmadığını söyleyebiliriö…tam tersi hatta ishal yapıyor ki vücuttaki asit gidiyor!! ama en etkilisi eczaneden alınan karbonattır yani o ingiliz karbonatı denilen şey 🙂 acaba sizler kabızlığa yol açacak birşeymi tükettiniz o dönemde? ishal yapıyor ama sadece günde bir kere ve oda sanki birgün önce acı birşey yemişsiniz gibi yakıyor 😛 ….kozmik bakımcım karbonat kesinlikle saçtan yağı temizliyor ama zeytinyağı kokusu hafifde olsa burnuma geldi ama genede saçın kendine has kokusunuda gün boyu saçlarımı koklayarak hissettim 🙂 ama saçlarım hatırlarsanız kırmızı demiştim ya …akıyorrrrrrrrr 🙁 ama genede saçlarımı karbonatsız yıkama durumuna alıştırmak için vazgeçmeyeceğim!! yola devam 😀

  36. Merhaba blogu bu gün keşfettim, bayıldım, tam benlik, ellerinize sağlık…
    Ben de eskiden beri sampuani sadece uçlara sürerim… Dibini saf z. yagli sabunla yıkarim..arada sırada da kendi yaptığım elma elma sirkesi ile durumların Ama artık arada bunu da deneyecm..
    Karbonat bende içiyorum. Ingiliz tuzu diye aktardan alıyorum..
    Bir arkadaş camasirda doğal yöntemi sormus, ben 2 yıldır deterjan kullanmıyorum, makinami boş olarak yikadim ve sabun tozu kullanmaya başladım. SAB mantık diye bişey…. Tabiki beyazlar falan öyle reklamlardaki gibi parlamiyor ama yine de deterjadan kurtuldugum için mutluyum

  37. filiz hanım nadiren de olsa kabızlık yaşayanlar var malesef ama merak etmeyin onunda yolunu buldum:) karbonatla ilgili yazımda anlatacağım.

  38. sevgili gevherşa hoşgeldiniz:) beğenmeniz beni çok mutlu etti.
    karbonatla ilgili küçük bir uyarıda bulunayım. arkadaşlar yanılmasın. ingiliz tuzu değil! ingiliz karbonatı! bende ingiliz tuzu da var ve ikisi çok farklı şeyler. ingiliz tuzu kaya tuzu gibidir.
    diger yorumunuzu küçük bir detaydan dolayı yayınlayamadım ama mail atarsanız seve seve cevaplarım:)

  39. Iyi geceler her kese 🙂 Kozmikcim bende googleda taradim bu konuyu,genellikle soylediklerin yazilsada bi yerde iyi seyler yazmiyordu.birisi ilk baslarda iyi yaptigini,fakat bir yil sonra saclarini veya diplerini yipratdigini yazmisti.Ben de korktum baslayamadim ama sampuansiz sac yikamaya kesin karar verdim
    .Iyi ki paylasmissin bu konuyu..Sampuansiz yikamanin farkli yollarini deniyorum.Ilk sahun deneyimimi yazmistim,kazik gibi olmusdu.Ikinci ve sonraki deneyimlerimde sonuc iyi.Defneli zeytinyagli sabunla yikiyorum,sirkeli suyla duruluyorum.Sampuandan farki yok gibi.Ben en sonda isirganla durulamayi sevdigim icin di

  40. (Mesajim yarim gitdi).. en sonda sirkeni yikayip isirganli suyla duruluyorum.Sonuc iyi. Boyle olmaya devam ederse sampuanabir daha donmem herhalde. Tabi bir de defneli sabunun icerigini oyrenmem lazim,onda da zararli maddeler varsa vazgecmek zorunda kalacagim.

  41. sevgili gunnel sadece bir kişinin yorumu kesin doğru olarak kabul edilemez. belki sebebi tamamen farklıdır. kişi yanlış yorumlamış olabilir. biz yeni farketsekte uzun zamandır bilinen bir uygulamaymış bu. doğru olsaydı daha çok olumsuz yorumla karşılaşırdık diye düşünüyorum.
    sabuna çabucak alışmanız çok güzel ayrıca:)

  42. Tabi,haklisiniz.Sadece bir surelik farkli seyler denemeye calisiyorum,bu sirada arkadaslarin karbonatla olan deneyimlerini izleyecegim.
    En onemlisini soylemeyi unuttum,sabuna geçeli saç dokulmem azaldi.

  43. merhaba;no poo deneyimim için biraz geciktim çünkü oğlumun üniversite kaydı için İstanbul seyahati yapmak durumunda kaldım :)) ama ne durumda olduğumu merqk edenlere bildirebilirim…ben seyahate çıkacağımız için saçımı dayanamayıp şampuanladım 🙁 çünkü zaten kuru olan saçımı daha beter ciddi anlamda kuruttu!! ama asla vazgeçmiyorum oğlumu okuluna yerleştirdikten sonra tekrar deneyeceğim çünkü kesinlikle kurutmada yapsa harika birşey…bir kere gerçekten saçımın kokusu güzeldi kendine has kokusunun o olduğunu düşünüyorum asla şampuan olmadan güzel bir koku,sonra saç derimin daha fazla hava aldığını sanki üstünde ağır bir tabaka varmış o gitmişde resmen nefes almaya başlamış hissi vardı..ama dedim ya kuruluk acaipdi ve malesef gliserinde hiç bir işe yaramadı eczaneden aldığım halde 🙁 …ama eminşm o alışma süresini tamamlayabildiğim zaman o kurulukta kalmayacaktı…bu kadar 😀

  44. merhaba: bende farkettiğim yeni gelişmeyi yazayım benim saçlarımda çok kuruydu no poo dan sonra extra bi kuruluk olmadı. Ama no poo ya başladıktan sonra değişimleri daha iyi gözlemlemek için yağ bakımımını fazla yapmadım bu yüzden dolayı biraz kuruluk var. Amaaa bu son yıkamamda saçlarımın biraz daha yağlı olduğunu farkettim dahada iyi olacağını ümit ediyorum yağlanması benim için çok büyük bir gelişme herkeze kimyasalsız iyi saç bakımları Baki selamlar…

  45. Ben karbonatı biraz daha az kullanıyorum yani bir yemek kaşığını tam doldurmuyorum ve diplere yoğunlaşıyorum sirkeyi ise iki yemek kaşığına yakın kullanıyorum (saçlarım baya uzun) bide ben sirkemi kendim yapmıştım memnuniyetime bununda etkisi var galiba. Hem fazla kokmuyor. Diğer sirkeninde zaten kuruyunca kokusu kalmıyor. Yapacak olanlara tavsiyem karbobatınıza dikkat edin birkere annemlerde marketten alınan bir karbonat kullandım hiç beğenmedim ilk basta onu kullansaydım devam edemezdim kesinlikle farkettigim gelismeleri yardımcı olmak için yazacagım İnşaallah baki selamlar…

  46. Habinar, kaç kere yaptınız veya kaç gündür yapıyorsunuz? gerçekten bu yıkama şeklinden güzel cevap almak istiyorum…kurtulmak istiyorum artık o yaramadı bu yaramadı o kepek yaptı bilmemne birde verdikleri zararlar cabası 🙁

  47. filiz, burada öğrendiğimden beri yapıyorum yirmi gün filan. Bende devam etmeyi çok istiyorum inşaallah bi aksilik olmaz şuanda çok memnunum. yazdıktan sonra bir kez daha uyguladım gerçekten biraz daha yatışmış saçlarım. Bu yatışma ve yumuşama geçiş dönemi değilse eğer bu haline bile razıyımki her geçen gün biraz daha düzeliyor umarım sende de aynı etki olur karbonatı azalt eğer mümkünse sirkeni kendin yap kendi yaptığın sirkenin çok faydası var hem içerek hem haricen uygularken.

  48. Merhaba, ben de her yönüyle doğal bakımla ilgileniyorum. No pooerları sitemde paylaşıyorum, sizin serüveninizi de okuyucularımın görmesi için linkinizi paylaşıyorum. No poo şimdiye kadar keşfettiğim en harika şeylerden birisi, daha önce sabun da kullandım ama bu yöntem bambaşka. Merak ettiğim konu acaba çocuklarda ve bebeklerde de kullanılabilir mi?

    http://sagliklidogalkozmetik.blogspot.com/

  49. Ben de no poo yöntemini ilk kez denedim ve kesinlikle devam etmeye değer diye düşünüyorum. Başarı oranına %85 diyebilirim şimdilik ama sanırım ben karbonat miktarını düzgün ayarlarsam daha iyi bir sonuç çıkabilir. Ve elma sirkesini diplere sürmüştüm bu sefer dip harici süreceğim. Yıllardır seboreik dermatit ve saç dökülmesinden muzdarip biri olarak söyleyebilirim ki kafamda kaşıntı yok, kepek eser miktarda ve saçım çok az döküldü!

  50. sevgili kozmik bakım.ben haftada 2 kez banyo yapıyorum.karbonatlı su ve sirkeli su bu tariflri 3 kez kullandım.sanırım 4 yada 5 kez daha kullanacak kadar var.kullanıcam.şimdilik çok memnunum .yalnız ben karbonatım bittikten sonra defne sabunu yada diğer yeşil sabunlara geçicem.annemin beni küçükken yıkadığı gibi..sorum şu:saçlarım beyaz ve boyuyorum.bu yöntemden sonra saçlarımı boyarsam yine kimyasallar bulaşmış olcak.ben de şöyle fikir geliştirdim.saçımı boyadığım gün sade suyla yıkayıp çıksam diğer gün karbonatlı su ile yıkasam.sonraki gün ise normal sabunuma dönüp yıkasam.acaba nasıl olur?boyadan sonra nasıl temizlesek o kimyasalları.yoksa sabuna döndükten sonra boyanın zararları çok etkilemezmi saçlarımızı?*

  51. beyaz saçlı olanların en büyük şanssızlığı malesef boya mecburiyeti. söylediğiniz gibi kullanabilirsiniz. ayrıca boya yerine kına da kullanabilirsiniz. geçen hafta bir bayan kına kullandığından ve kahve tonunu yakaladığından bahsetmişti sohbet esnasında. tam tarifi alıp yayınlamaya çalışacağım, belki faydası olur boya kullanmak istemeyenlere.

  52. koozmik bakım no poo yönteminden sonra saçıma hint kınası diye birşey satılıyor onu uygulasam.en azından boya kadar çok kimyasal yoktur içinde.benim saçım siyah gibi zaten koyu kahveye boyuyordum.kınanın içine bişey eklememi önerirmisin?mesela demlenmiş çay,ceviz yaprağı gibi.kına beyazları tam koyu yapmıyor çünkü.bide kızlarım bebe şampuanı kullanıyorlar.adını vermeyeyim ama en iyisinden.kızlarıma no poo uygulamadan direk defne sabununa geçebilirmiyim?ne olur kına konusunda fikir ver.öne tüm saçımı sonrada diplerine uygulayayım diyorum.ama beyazları koyu yapacak bişey önerirmisin?

  53. sinemaki normal kına hint kınasından daha iyidir. yukarıdaki cevabımda bahsettiğim tarif beyazları kapatıyormuş. tarifi yayınlayacağım fakat uygulayan bayan haftasonu gelecek. tam tarifi alıp tahminen cumartesi günü yayınlarım.
    kızlarınız küçükse sabuna geçiş kolay olabilir ancak memnun kalmazsanız no poo yöntemini de rahatlıkla uygulayabilirsiniz, hiç bir zararı yok.

  54. İlk defa uyguladım bu gün çok mutluyum sadece bir bardak hazır su bir yemek kaşığı karbonat kullandım saçım çok yağlı olduğu için elma sitkesi kullanmadım deneyip bakıcam ilerleyen saatlerde yine yazıcam banyodan yeni çıktım henüz elma sirkesi kullanmasam ne olur cevaplarsanız sevinirim teşekkürler

  55. çok az miktarda olsa da elma sirkesi kullanmalısınız, bu asit dengesi için gerekli. deneyimlerinizi bekliyoruz, duruma gore karbonatın miktarıyla oynayabilirsiniz.

  56. uc gundur saclarımı bu sekılde yıkıyorum saclarım uzun ve gur dıplerde boya yok kulak hızasından ıtıbaren yogun golge var.sacımın dıplerı gayet normal ancak uclarını ne kadar durularsam durulayayım yapıs yapıs kalıyor kurudugunda…zamanla duzelıcek mı acaba yoksa boya oldugu ıcın mı boyle?

  57. muhtemelen, çünkü geçiş dönemi atlatıldıktan sonra sabuna geçilebiliyor ancak. isterseniz bir kez şampuan ve kremle eski haline getirip sonra bu yönteme devam edin.

  58. ilk denemem harikaydı, kıvırcık saçlıyım ve karbonat-sirke dışında hiç bir şey sürmedim, saçım ışıl ışıl parladı ve dalgaları harika oldu. içim rahat kafam rahat… saç derimin nefes aldığını hissediyorum gerçek bir temizlik hissi verdi şampuan da neymişş. Baya bi döküldü tararken ama bunun daha sağlıklı saçların çıkmasının ilk adımı diye düşünüyorum. Bebegimin saçını da artık karbonatla yıkıyorum.

  59. Merhaba kozmik bakım bugün no poo yöntemini okur okumaz saçımda denedim saçlarımı da yıllardır boyamıyorum sonuç şimdilik harika saçlarım tertemiz fakat dökülmesi aynı boyutta hatta arttı mı diye şüphelerim var zamanla dökülmeye etkisi olur mu acaba?

  60. kozmikcim no poo uygulayışımın 5. bugün.beyazlar da yavaş yavaş kendini belli etmeye başladı.bi kına tarifi verecektin.no poo gibi bi yöntemden(yani kimyasalları saçımdan )attıktan sonra boya gibi kimyasalı çok olan bişeyi saçlarıma süremem.seni sıkmış olmayayım ama kına tarifini bu hafta yetiştirebilirmisin?

  61. kozmikcim defne sabunu alamadım ama evde bi sabun var.isim yazabiliyormuyuz bilmiyorum ama adı hacı şakir saf sabun.yeşil renkte acaba dediği kadar saf mı bilmiyorum.içindekiler kısmı benim bilmediğim terimlerle dolu.sodium palmate kullanılmıştır diyor. ssodium tallawote,sodium oleate,sodium chloridesteanic acid,parfum glycenin,pentassodium pentetate,benzyl salcytate,citronellol zorla bunları okuya bildim.içinde baya bişey varmış.saçıma kullansam mı yoksa defne sabunu almayı mı beklesem.

  62. aysegül hanım zaten doğanın gereği olarak ömrünü tüketmiş saçlarımızı bu mevsimde dökmemiz gerekiyor. tıpkı ağaçların yaprak dökmesi gibi. bu yöntem bunu hızlandırmış olabilir. diger yorumlarda da aynı konudan bahsedildi. şimdilik endişelenmeyin. bir sure sonra duracaktır 🙂

  63. sevgili sinemaki ürünlerin içerikleri hakkında yeterli bilgim yok ancak gönül rahatlığıyla köy sabunu(zeytin yağı ile yapılan) önerebilirim. kokusu pek hoş değil fakat durulama suyuna lavanta yağı katarak bu durumu aşabilirsiniz.
    kına tarifini görmüşsünüz sanırım ben cevaplayana kadar. yine de bahsettiğim diğer tarifi o başlığın altında paylaşacağım.

  64. bu uygulamayı araştırırken sirkeli suyun asit dengesi için önemli olduğunu okumuştum belgin hanım.avucunuza bir yemek kaşığı kadar su alıp bir iki damla sirke damlatın. ellerinizi ovuşturup kalan suyu hafifçe sürün saçlarınıza.

  65. Blogunuzu co washing yöntemini araştırırken tesadüfen gördüm.Karbonat ve sirke annem sayesinde kendimi bildim bileli evimizde her türlü temizlikte ,ki buna vücut temizliği de dahil, kullanılır.Her banyodan sonra saçlarımı ve bedenimi annem sirkeli ya da limonlu suyla durulardı.Seboroik dermatit problemi olanlarda katbonatla saç temizliği çok başarılı oluyor.Sirkenin saçları yağlandırmasına belki limonlu suyla durulamak alternatif olabilir diye düşünüyorum.Blogunuzu takipteyim artık çünkü ilginç,yararlı ve doğal yöntemleriniz ilgimi çekti.
    Sevgiyle kalın.Gül

  66. karbonatın faydalarına inanan biri olarak okuyunca çok heyecanlandım denemeye başlıycam. merak ettiğim bi konu var bu uygulamayı yapanlar saçlarını hergün mü yıkıyor yoksa kirlendikçe mi ?

  67. teşekkür ederim. dün akşam uyguladım tesadüfen de oğlak günlerine denk getirmişim =) ilk yıkayışımda temizlendiğini hiç hissetmedim bi kere daha tekrarladım yine de çok tatmin olmadım ama neyse olduğu kadar dedim. en çok şaşırdığım şeyler saçlarımı kremsiz tarayabilmem ve sirke kokusu gittikten sonraki saçımın kokusu..şu an hala güzel kokuyor dün keçe gibi olan saçlarım bugün yumuşak..yöntem çok işe yarayacak gibi..denemeye devam edicem.

  68. Iyi geceler her kese.Sevgili Kozmikcim,ben burda defneli sabundan razi oldugunu yazdim ama daha sonra hic de iyi olmadi.benim yazdiklarimi okuyup denemek isteyenler olursa uyarayim.ilk bir kac yikama iyiydi,daha sonra sacim fena dokuldu.bir keresinde sacimi fonledim ve durum berbatdi.taragim ve fonum topak topak yag oldu.megersem zeytinyagli sabun sacimi yagli yapiyormus,sacimin her yeri dipler dahil yagmis,bu yuzden dokulmeye basladi dusunuyorum.sac diplerim fazla yaga maruz kaldi,hava da almadi.Daha onceki deneyimlerde saclarmi taramadan kivircik biraktigim icin yagi farketmemisim,fon cekib tarayinca igrenc oldu saclarim.
    Daha sonra karbonata gectim ama devam edemedim :/ miktarlarini kat kat artisam da iki uc kez tekrar yusam da temizlendigini hiss edemedim bir turlu.Bu aralar ne yapsam ters tepki veriyor diye biraktim hepsini. Sorum deneyen arkadaslara, bir defasinda bir kasik karbonat ve 1 bardak su yetiyormu saclariniza?ben suyu ve karbonati ikiye katladim zar zor yetdi.Yanlismi yapiyorum bir seyleri? :/ Ve bu da yetmedi,bu sekilde bir kac kez yikadim,anca azicik temizlik hiss ede bildim.

  69. sevgili gunel kızınız büyümüş, maşallah 🙂 defne bitkisinin en çok yağından memnun kaldım ben. sabun değil fakat otacının defne özlü şampuanı ilk yıkamada ürkütecek kadar dökülme başlattı bende, toparlamak için büyük uğraş verdim. buna karşın evde hazırladığım defne yağından çok memnundum. demek ki şampuan ve sabunlarından uzak durmak en doğrusu:) iyi ki paylaştınız bunu bizimle.
    karbonatın temizleyememesinin nedeni bahsettiğiniz yoğun yağ kalıntısı olabilir. birkaç sefer şampuanla yıkayıp normale döndürün saçınızı, sonr karbonatı yeniden deneyin. gelen yorumlar fazlasıyla olumlu, sizde de aynı sonucu doğuracağını düşünüyorum. uygulayan arkadaşlarımız da fikir vereceklerdir bu konuda.

  70. kozmikcim bende defne sabunu almıştım.kullanmaya başladım.yorumları okuyunca korktum.sabun kullanmak istiyorum amaa…..ne olur bir sabun öner.şu önermiştin bildiğimiz yeşil sabun gibi..ne yapacam yaa.bide saçlarımızın hızlı uzaması ve gürleşmesi için saç ucundan ne zaman kırpacaz?

  71. sevgili sinemaki 17-18 ekimde saç uçlarınızdan alabilirsiniz. rahatlıkla önerebileceğim tek sabun köy sabunu da denilen zeytin yağından yapılmış sabun. yüz yıllardır denenmekte, risk yok 🙂

  72. merhabalar,,

    yorumları okudum ama kaçırmışta olabilirim arada, benim konumadn varsa yazmayacaktım ççünkü, sanırım yok..

    efendim sorum şu; bende SEBOREİK DERMATİT var,, bayanım, kolay tedavi olsun diye saçlarımı kazıdım. belimdeydi saçlarım. sorun değil uzar :))) ama acaba bu yöntemi kel olan kafama uygulasam , bu egzama hastalığında işe yararmı ??? sarımsak yutuyorum hergün 1 adet, ve 3 günde bir ezip kafamda bekletiyorum. haftada 1,5 cm uzuyor şaşırtıcı derecede, hemen yine kazıyorumki hastalığı kökten çözeyim diye, saç varken zor oluyor. bu yöntem bana '''DESTEK ''' olurmu tedavimde. SAYGILAR.

  73. aynısını kopyaladım buraya da:)))

    bu arada ek olarak hergün sarımsak yutuyorum,,içten saçıma destek oluyor.. uzaması hızlanıyor. bakım yapıyor içten.. :)))

    26 ekimde kafamı sadece eczaneden aldığım karbonatla sabah akşam 20 dakika bekletmek suretiyle yıkadım… ardından yine kafama ''' elma sirkesi ''' sürdüm beklettim… sabah akşam ama.. ve dünde yazdığım gibi size, kafamda egzama şu an yok…inanmaz belki kimse . hadi canım olurmu der.. sadece 11 günde egzamam geçti.. yaralı egzama bide düşünün.. kabuk kabuk, ellersem kanıyordu.. egzama için kafamı kazıttım ben.. belimde saçlarım vardı, kazıtırken bile kafam kan revan içinde kaldı, yaraları kese kese kazıdım düşünün,, feci durumdaydım… karbonat çok yaktı kafamı ama yaraydı ya kafam…. dişimi sıkarak 20 dakika kadar beklettim kafamda,, sakin ol dedim, yansın ki geçsin.. ve şu an tamamen tükendi.. :)) ama hala günde 1 kere yapıyorum… kökünden kurutsun diye.. ayak mantarımda geçiyor.. hergün bıkmadan yapmak gerek ama , asla bırakmamalı, yoksa sonuç alınmaz.. LÜTFEN KAFASINDA EGZAMA OLAN HERKESE KARBONAT VE ELMA SİRKESİNİ TAVSİYE EDİN ARKADAŞLAR… ayak mantarı içise, sabır gerek ama inanın bana geçmezse benim geçmezdi.. çok kötüydü tırnaklarım..

    SONSUZ TEŞEKKÜRLER SONSUZ……… SİZİ SEVİYORUM… :))

  74. merhabalar no poo akimini arastitirken blogunuza denk geldim. Yaziniz cok hosuma gitti. Bende denemek istiyorum fakat sorum su elma sirkeli suyu ne kadar bekletmemiz gerekiyor ? birde karbonatli suyu her yikama icin ayrimi yapmamiz gerekiyor yoksa kocaman bi siseyi doldurcak kadar yapsak olurmu? Cok yararli fikirler veriyorsunuz . blogunuzu kesfettigime memnunum. sizi takibe aliyorum. Banada beklerim 🙂

    http://bentasindim.blogspot.nl/

  75. hoşgeldiniz sevgili aner, bende bizimle olduğunuz için memnunum:) sirke su karışımını bekletmenize gerek yok, hazırlayıp hemen kullanabilirsiniz. diger sorunuza gelince bununla ilgili bir bilgi yok fakat ben birkaç kullanımlık hazırlanabileceğini düşünüyorum. elimdeki şampuanlar biter bitmez bende bu yönteme geçeceğim ve bu şekilde hazırlayacağım. o zaman daha net cevap verebileceğim bu soruya.yani temizleme gücünün azalıp azalmadığını ancak deneyerek göreceğiz. şifa olsun diyelim. blogunuzu ziyaret edeceğim:)

  76. merhabalar ,
    blogta okuduma gore siz eczaneden aldiginiz karbonati seboreik dermatit icin kullanmisninz
    bendede ayni sorun var
    ama eczaneye gidip hangi karbonati alicam ben?
    potasyum karbonat mi sodyum karbonat mi?
    beni bilgilendirirseniz cok sevinirim.
    tesekkur edewrim
    hosca kalin.

  77. fulden hanım sodyum bikarbonat. ingiliz karbonatı şeklinde de isteyebilirsiniz. hata yapma ihtimaliniz yok çünkü tüm eczaneler ne istediğinizi anlıyor. şifa olsun:)

  78. merhaba Kozmik bakım. no poo yöntemini de senden öğrendim ve 2 ay boyunca uyguladım. eylül ekim aylarıydı ve saç dökülmem hızlandı bir süre. sonra ise azaldı, hatta bir süre tamamen durdu.şimdi zaman zaman stres gibi nedenlerle artıyor ama eskiye oranla daha az dökülmem. sonrasında ise doğal ısırgan sabununa geçtim. elma sirkesini hala kullanıyorum saç kremi yerine. çook memnunum, doğal yöntemlerle yumuşak saçlara sahibim. Vee kepek neydi unuttum 🙂 artık karbonat uygulaması yapmıyorum çünkü şampuan kullanmıyorum. Zaman zaman uygulasam mı acaba? saçımda herhangi bir işlem yok boya, fön gibi. bunun için gerek duymuyorum aslında.
    yine senin verdiğin tarihlerde yağ, maske bakımı yapıyorum saçlarıma ve çok memnunum.
    Her şey gönlünce olsun, Allah razı olsun kozmik bakım 🙂

  79. Bugün bende başladım, ama sirkem şimdilik marketten alınanlardan. Kozmik bakım bana ısıtmamı önermiştim, haklıymışsın. 🙂

  80. bende bu sabah denedim şampuansız saç yıkamayı, 2 tatlı kaşığı karbonatı erittim yarım bardak suda onunla yıkadım, gerçekten yıkarken kirli su aktı saçımdan, sonra elma sirkesi yoktu evde, yarım çay bardağı üzüm sirkesinin içine bir tatlı kaşığı bal karıştırıp erittim, bununla saçımı duruladım, sirke kokusu olur diye korkuyordum ama olmadı. saçlarım gerçekten yumuşacık oldu, şu anda iyi gibi.

  81. sevgili zeynep sirkeyi saf olarak kullanmasanız daha iyi olur. suyun oranı sirkeden daha fazla olmalı. geçiş süreci abartıldığı kadar zor olmuyor galiba:)

  82. şampuansız yıkamaya devam… saçımı şampuansız yıkamaya başladım geçen hafta, iki kere daha yıkadım ondan sonra, karbonat ve sirke kullanarak. saçım daha az kirleniyor gerçekten, önceden iki gün geçmeden yıkama ihtiyacı hissederdim, 3-4 gün yıkamadan durabiliyorum, şekil alması da zor olmuyor, önceden banyodan sonra saç kremi kullanırdım elektriklenmesin diye artık kullanmıyorum ama elektriklenme yok. Ayrıca saçlarım son zamanlarda çok dökülüyordu, hatta uzayan saçlarımı bir miktar kestirmiştim dökülmesinler diye, hatta sonradan çok üzüldüm kestirdiğim için ama dökülmesi azalmamıştı, ama şampuansız yıkamaya başladığımdan beri dökülme azaldı gibi geliyor bana…

  83. 3. uygulamamı yaptım ve saçlarım 2. yıkamama göre daha iyi oldu. 2. yıkamada galiba iyi uygulayamadığım için yağlı kaldı ve kurumadı. Cumartesi gün boya yaptım ve hiçbir zararı olmadı boyama. Saç uçlarımda da krepe balyaj var (oreal) hiçbir sorun olmadı. Galiba saçım çabuk alışacak. 🙂

  84. Merhaba kozmikcim siteni bende yeni keşfettim güzel şeyler var 1 haftadır falan inceliyorum bu nopoo yu uygulamaya karar verdim eczaneden ingiliz karbonatı aldım marka vermek doğrumu bilmiyorum o yüzden vermiyim adını elma sirkesi aldım. Bende erkek tipi saç dökülmesi var karbonatın onada iyi geldiğini duydum bi bilgin varmı o konuda.. saçlarıma rahat uygulamak için biraz daha kestirdim enselerimle küt saçlarım saçtipim yağlı ve ince telli ve şuan için zayıf saçlarım var söylediğin miktar bana biraz fazla gibi geldi ama tatlı kaşığı falan mı koyayım napayım ilk olarak bi önerin var mı onu merak ettim 🙂

  85. çok teşekkür ediyorum sevgili gdt. saç dökülmesine iyi gelecektir.yukarıda da yazdığım gibi deneyimleyerek ölçülerle oynayabilirsiniz. hangi sorunla karşılaşırsanız ona gore tavsiye edilen şekilde değiştirmelisiniz. güzel haberlerinizi bekliyoruz, şifa olsun:)

  86. Bide çörek otu yağı uyguluyorum katkısız doğal saç çıkardığını duydum her derde deva diye peygamberimizinde sav sözü var tek güvencem .. Ben saçlarımı haftada uç kez yıkıyorum ve çörek otuda kullanıyorum saçlarıma ilk karbonat deneyimim iki gün önce gayet memnun kaldım ama saçlarıma sirke fazla geldi biraz uçları yağlı kaldı onun miktarını azaltıcam karbonat gayet iyi geldi saçlarım solgunlaştı arındı akan kire bizzat şahit oldum ilk denemem güzeldi sorum şu ben bu yağı saçına heryıkayaşımda uyguluyorum ama şimdi karbonat bunu arıtmaya yeterli gelmeyecek şampuanda kullanmak istemiyorum ağırda Bi yağ arındırması zor napmalıyım ? Acaba ilk baş sabunla arıtsam yeterince arınıncada karbonat ı uygulasam nasıl olur ?

  87. saçlarımın dengesini geçen sene bozdum 2 günde yağlanan saçlar artık 3.gün bile yağlanmıyor kuru ve kaşınıyor hatta çok kaşıyınca pul pul dökülüyor saç dökülmem de başlamıştı doktora gittim 2 şişe çinko şurubu kullandım okul da tatil olunca hem stresten kurtuldum hem dökülmem azaldı . sarımsaklı şampuan da kullanmaya başlamıştım çinkolarla beraber. ama kaşıntıdan kurtulamadım hatta şuan kaşıdığım yerler de acıyor sinir oldum kaşınıyor sürekli. mutfaktan karbonatı buldum içinde sadece sodyum bikarbonat var. gidip deneyeceğim dayanamam kimyasallara yetti kimyager adayı olarak zaten dikkat ediyordum ama bi kimyasaldan kaçarken diğeri oluyordu şampuanlarda. umarım bu yöntemle ben de bütün sıkıntılarımdan kurtulurum. teşekkürler kozmik bakım.

  88. sevgili gtd, bir arkadaşımız yukarıdaki yorumlarda yağ bakımının da arındığını yazmıştı. once bir deneyin isterseniz. birde yumurta sarının şampuan gibi uygulanıp yağı arındırdığını okumuştum fakat hiç denemedim. bu da doğal bir yöntem olarak denenebilir.
    hiç yol bulamazsanız zeytinyağlı sabun deneyebilirsiniz. fakat bunu denerseniz saçınızı ıslatmadan kuru sabunlama yapın ya da sadece sabunu ıslatın.

  89. elma sirkesi saçın ve diğer tüm kılların bir numaralı düşmanı. saça değdikten birkaç gün sonra hızla beyazlaştırıyor onu. bu bilgileri nerden öğrendiniz çok merak ediyorum.

  90. zeynel bey elma sirkesi çok ama çok uzun yıllardır saça kullanılır. hem halk hem de kuaförler tarafından. yüzlerce forumda sayısını tahmin edemediğim kadar bayan tarafından kullanılıyor. eğer söylediğiniz gibi olsaydı bu sonuç tüm bu bayanlar tarafından çoktan ortaya çıkartılmış olurdu. fakat yine de merak ediyorum, bunu kanıtlayan bir çalışma gerçekten var mı? anladığım kadarıyla böyle bir çalışmaya ulaşmışsınız; siz bize bu konu da yardımcı olursanız ben çok mutlu olurum.

  91. dediklerinizi aynen yapıyorum.faydasını hisseder gibiyim fakat banyodan çıkar çıkmaz deride kepeklenme oluyor ve biraz sonra kötü bir koku .. yanlış giden birşeyler mi var acaba ?

  92. karbonatın miktarını biraz azaltıp yeniden deneyin isterseniz sevgili ncy han. normalde kepeklenme için kullanılır. belki miktarı fazla gelmiş olabilir. hatta sirkenin de miktarını azaltın. karbonat kötü kokuya sebep olmaz çünkü.

  93. çok teşekkür ederim ben bunu bugün şampuan sonrası denedim. ne olur ne olmaz diye. çünkü hem uzun, kıvırcık koyu renk saçlara sahibim hem de boyalı. ve saçım çok kabarır elektiriklenir. ben çok kötü bir sonuç olur diye düşünüyordum ama olmadı. şu an gayet iyi durumda. hatta saç bakım ürünleri felan kullanmadım üzerine. ama evdeki şampuan stoklarımı felan bitirmek adına ben bu yönteme daha sonra geri dönmeyi düşünüyorum. alışacak gibi görünüyor kuru olmasına rağmen saç derimi daha da kurutmadı. felaket dolaşır diye bekliyordum. banyodan çıktığımda saç derimde çılgınca kaşınma olurdu şu an o da yok. şimdiden yazayım belki birileri faydalanır. ayda yılda bir de olsa ben bu şekilde kafamı kimyasaldan arındırmayı düşünüyorum mutlaka. belki az da olsa faydası olur (umut fakirin ekmeği=) bu arada oranları da kendime göre değiştirdim. sirkeyi daha çok kullandım, karbonatı az.malum kuru saç.
    bir de her zamanki gibi sorum var 😀 ben banyo sonrası mutlaka saçıma köpük kullanırım. acaba saç köpüğü jöle gibi ürünleri de kafamdan arındırabilir miyim bu yöntemle ki?

  94. Ben 1,5 haftadır no'poo kullanıyorum ve cok memnunum.
    Haftada 1 defa karbonat+elma sirkesi yapıyorum ama adana malum havalar sıcak eğer çok terlersem su ile en fazla 2 defa(haftada)yıkıyorum.
    benim saçımı önceden çok yağlıydı.2 hafta öncesine kadar her gün yıkıyordum saçımı çünkü ertesi günü beklemeden yağlanıyordu.Hatta günün ilk saatleri bile yağlanıyordu aksami anca çıkarıyordu. Bende bıktım tabi bir yerden sonra dedim yağlı saçlar için bir kür bulmalı internetten, ararken rastladım no'poo ya.hemen de denedim.ertesi gün saçımı karbonat la yıkadım sonra 1-2 gün boyunca gerek olmadı yıkamama.
    Aslında tahmin ettiğimden çok çok daha iyi oldu benim no'poo ya geçişim, ben bunu çabuk adapte olma yeteneğime bağladım her türlü şeye.Bir buçuk hafta çabucak geçti.
    Size bir tüyo verirsem o da çok kafanıza takmamanız.Akışına bırakın ve günlük yaşantınıza devam edin.Ben öyle yaptım ve ise yaradı.
    Saçlarım şu an çok yumuşak ve artık eskisi gibi kabarmıyor, daha düz (hep düzdü) ve cok hoş kokuyor.En ilginci de saçlarım artık yağlanmıyor! Hemde hiç! Sadece kirlenmiştir deyip yıkıyorum ama tüm gün terlesem de bana mısın demiyor.
    Uzun lafın kısası ben çok memnunum.Herkese tavsiye ederim.Cok düşünmeyin, yoksa başlamakta zorlanırsınız.

    (PS:yaz ayları geliyor hem saçını daha çok yağlanacak hemde daha çok terleyeceksiniz 2 si için de önerim karbonat!
    no'poo yu uygulayın ve ter kokusu içinse her duştan sonra ıslak koltuk altınıza karbonat sürün)

  95. sevgili tueewq, çok teşekkürler deneyiminizi paylaştığınız için, memnuniyetiniz beni çok mutlu etti ayrıca. sevgiler:)

  96. Kozmik bakım, ben teşekkür ederim.internet gerçekten de doğru amaçlara hizmet edebiliyor ve bu mutluluk verici bir haber :))
    Deneyimlerimin çelişkide kalan arkadaşlarıma yararı olmasını dilerim! Herhangi bir gelisme olursa paylaşmaya çalışacağım.
    Umarım daha no'poo gibilerini görürüz hep 🙂 sağlıcakla kalın

  97. Merhaba kozmik bakım,
    Nihayet no poo yöntemini ben de denedim. İlk defa az önce karbonatlı su ile saçımı yıkadım ve ardından sirkeli su uyguladım.

    İzlenimlerine gelince, memnun kaldım. Saçlarım ince telli, yıkamadan sonra hafif dolgunluk oldu. Saçlarım zaten yumuşaktır, yine yumuşak olarak kaldı. Olumsuz etki etmedi. Kesinlikle hiç dolaşmadı. Banyodan sonra çok rahat taradım. Zaten 5-6 yıldır bitkisel şampuan kullanıyorum. Zararlı içerikli market şampuanlarından uzak duruyorum.

    Olumsuz olarak gözlemlediğim ise, ncy han 'nın dediği gibi kepeklenme yaptı. Çok hafif olduğu için de yine devam etme kararı aldım.

    Şimdi sorularıma geçeyim:
    1) Ben 1 çorba kaşığı karbonatı 1 su bardağında eriterek tamamını kullandım. Her defasında yeniden hazırlamam mı gerekiyor? Önceden hazırlanmışını kullansam olmaz mı?

    2) 1 çorba kaşığı sirkeyi yarım lt.lik su şişesine koyup üzerine su ekledim. Yani 1 su bardağından fazla oldu. Bu sorun teşkil eder mi? Ayrıca, sirkeli suyu tepemden aşağı döktüm. Sadece saç boyları değil, saç diplerime de geldi. Bu konuda ne dersin?

    3) Gittiğim bir kuaför her banyoda şampuan yapmamamı, arada sadece su ile yıkanmamı önermişti. Kendisi öyle yapıyormuş. Ben hiç denemedim. Bu konuda senin düşüncen nedir?

    Bu aralar çok yoğun olduğunu biliyorum. Yine de bu yoğunlukta bizlere yetişebildiğin için hem teşekkür ederim, hem de tebrik ederim.

    Herşey gönlünce olsun. Sevgiyle kal.

  98. sevgili fullmoon, bu yönteme geçmenize çok sevindim. yorumlardan anlıyorum ki geçiş süreci çok da zor olmuyor. sorularınıza gelince; birkaç uygulamalık hazırlayabilirsiniz. sirkenin miktarını zamanla kendi ihtiyacınıza gore en doğru şekilde bulursunuz zaten. memnunsanız suyun fazla olması sorun olmaz. fakat mümkün olduğunca direkt saç diplerine uygulamayın. boylara uyguladığınızda saç dipleri yeteri kadar alır. ben hiç sadece suyla saç yıkamayı denemedim fakat bu yöntemden sonar yıkanabileceğini biliyorum. bir sure sonra deneyebilirsiniz.
    yoğunluğumu dile getirdikçe daha da artıyor sanki:) yine de elimden geldiğince yetişmeye çalışıyorum, bazen bekletiyorum sizleri farkındayım fakat neyse ki sizzler çok anlayışlısınız bu konuda. hepimize bu yaz şöyle güzel bir tatil diliyorum:)
    sevgiler:)

  99. kozmikcim meraba ben bu uygulamaya baslayalı 2 hafta oldu fakat saçlarım he yağlı acaba geçiş döneminimi yasıyorum yoksa bişeyleri yanlış mı yapıyorum 🙂

  100. kozmikcim ben bu uygulamayı 2 haftadır yapıyorum ve tam tarife göre hatta karbonatı azalttım belki fazla geliyordur diye ama saçlarım hep yağlı acaba geçiş sürecinden dolayı mı böyle oluyor

  101. Sevgili hilal, karbonati azaltmayin, arttirin, gerekirse sirkeyi biraz arttirin denexikten sonra. Yukarida bu detaylar var aslinda. Bir kez daha okumaniz iyi olur.sevgiler.

  102. sevgili kozmik bakim bende no poo yu uyguluyorum dun saclarima yag surdum ama yagi bir turlu cikaramadim bu yuzden mecburen evde % 100 dogal bitkisel sampuan vardi onu kullandim ben sacima her maske yapisimda nasil temizleyecegim gecende maya surmustum sacima onuda zor cikarmistim hatta temiz olmamisti ertesi gun tekrar yikanmistim no poo dan memnundum ilk baslarda kurutuyordu ama gliserin suruyordum yumusuyordu simdi ne yapmaliyim akil fikir ver bana ….

  103. sevgili berrin, no poo dan bir sure sonra sabun kullanabiliyorsunuz. doğal, zeytinyağlı bir sabun olabilir. yağ bakımının ardından da saçınızı ıslatmak yerine sabunu ıslatarak yıkamaya başlarsanız hızla arınır. unutmayın, yağ maskesinin ardından once saçınızı ıslatırsanız defalarsa yıkamak zorunda kalırsınız arıtmak için ve yaptığınız bakımın da bir manası kalmaz.

  104. bu uygulamayı yapmak istiyorum ama saçlarım boyalı (sarı) yaklaşık olarak 1.5 2 ayda bir boyuyorum bu uygulama renkte bi değişim yapar mı acaba ?

  105. saçım biraz yapış yapış gibi kaldı sanırım ama daha kolay bi tarama olmadı kremle karşılaştırdığımızda fakat tarakta kalan daha az saç oldu bu kadar çelişki ve iyi sonuç nasıl oldu bilemiyorum 🙂 henüz saçım kurumadığı için temizlenme konusununda yorumu daha sonra yaparım

  106. karbonat miktarını azaltıp deneyin birde fatma. geçişin zor olma olasılığının farkındayız fakat belki yardımı olur ölçüyle oynamanın. en azından alışana kadar.

  107. teşekkürler
    şaç uçlarısı sirkeli suyu sürdükten sonra yıkamız mı lazım.
    bide ben şaçımı hemen hemen her gün yıkıyorum haftada 2 -3 sefer yapıp diğer günler kendi yağlı saçlar için kullanılan şampuanı mı kullansam bi zararı olur mu?

  108. hayır yıkamıyorsunuz. söylediğiniz şekilde de yapabilirsiniz fakat muhtemelen bir sure sonra şampuana ihtiyaç duymayacaksınız.

  109. Erkek kullanıcı – SONUÇ HARİKA: Kısaca 2-3 aydır kullanıyorum. Kepek, dökülme ve yağlanma inanılmaz derecede azaldı. Dökülme neredeyse yok. Haricen dökülmeye karşı minoxil kullanıyorum bu arada. Teşekkürler, Allah razı olsun.:) Herkese tavsiye ediyorum da sözüm meclisten dışarı tavsiye ediyoruz arkadaşa dosta anneye babaya iyiliğine bizim millet bilmiş ve tembel bildiğini okuyor:) Valla ben şu erkek halimle 3 aydır aslanlar gibi uyguluyorum:) Şampuana son yaşasın karbosirke:)

  110. kozmikciğim yorumlardan anladığım kadarıyla dalga ve bukleler belirginleşiyormuş. Ben brezilya fönü kullanıyorum. olmadıgı zamanlardada yine düz olsun diye uğraşıyorum fön şekillendirici vs ile. bu arınmaya başlamasam mı o zaman.. KAfam karıştı… ??

  111. sevgili müge, saçın yapısını düzelttiği için bukleleri belirginleştiriyor, doğru. sizin saçınızda nasıl bi etkisi olur bilemiyorum. saçlarınızın doğal hali dalgalı ya da kıvırcık ise aynı sonucu doğurabilir. anladığım kadarıyla zaman zaman brezilya fönünü tekrar ediyorsunuz. dilerseniz bu arada deneyin bu uygulamayı. belki sonuç hoşunuza gider ve föne de gerek duymayabilirsiniz. sevgiler:)

  112. memnuniyetiniz beni de çok mutlu etti suleiman bey. ayrıca bizimle paylaştığınız için de çok teşekkür ederim. kimyasala veda ettiğiniz, umuyorum ki yazdıklarınız birçok kişiyi motive edecek ve bu yöntemle daha yakından tanştıracaktır. saygılar.

  113. Sevgili kozmikbakım benim sorunum saçım da çok kepeklenme var ve dökülme sorunum. Epeyden beri zeytinyağlı sabun ve sirkeli su uyguluyorum fakat çözüm olmadı. Karbonat işe yarar mı kepek için. sirkeli su dan sonra tekrar duruluyorum saçımı bu yanlış bi uygulama mı. Bir de sirkeli suyu saçımın tamamına uyguluyorum bunun zararı olur mu dökülmeye yol açar mı?

  114. sevgili sevda, karbonat işe yarayabilir elbette. sirkeli sudan sonra yeniden durulama yapmayın fakat sirkenin oranı ile yukarıdaki uyarıları dikkate alarak oynayabilirsiniz. sirkeli suyu saç boylarına uygulayın. mir miktar saç diplerine temas edecektir fakat direct temastan daha iyidir bu. ayrıca karanfil kürünü denemenizi öneririm bu yöntemin yanısıra. şifa olsun:)

  115. Merhaba kozmikbakim 🙂 saçlarımı 2 günde bir yıkıyorum karbonatla bu şekilde devam etsem saçlarıma zarar verir mi? Bazı yerlerde hafta da bir gibi şeyler yazıyor çünkü. Bir de saç dökülmem var bunu durdurur mu? Şimdiden teşekkürler. ..

  116. sevgili seda bu yöntemi kullandıkça zaten sık yıkama ihtiyacınız ortadan kalkacak. geçiş sürecinde yıkamak zorunda kalıyorsanız yıkamalısınız. diğer sorunuza gelince,saç dökülmenizin nedenine gore değişir. durmazsa karanfil küründen ya da maya maskesinden yardım alın. ayrıca demir ağırlıklı beslenmeye özen gösterin ve gün içinde zaman buldukça saç diplerinize masaj yapın. şifa olsun:)

  117. sevgili gizem, bunu ilk kez duyuyorum. bu yöntemde sirke zaten suyla seyreltilerek ve ıslak saça uygulanıyor. neden bitlenmeye neden olsun anlayamadım? bu yöntem tüm dünyada kullanılıyor, ünlüler arasında da yaygınlaşıyor. kuaförünüzün fikri diye düşünüyorum.

  118. evet degil mi bana da cok sacma geldi zaten sirke mikrop kiricidir. eskilerdr herkssin bitlenmesi gerekirdi o zaman 😀 hem bunu yaptigimdan beri dokulmem cok azaldi saclarim kendini buldu uzama hizlandi . sayenizde .kurlerinizden cok guzel sonuçlar aliyorum peki bununla sinemakiyi beraber goturdum ben zarari olur mu acaba?

  119. Sevgili Kozmik 4 yaşındaki oğlumda denedim karbonati ve tabi sonra kendim uyguladım ve cok memnunum kimyasal pazardan ne kadar çabuk kurtulursak okadar iyidir.bu arada roll on dan da mis gibi kurtuldum. Oğlumun sıcakta artan isiliklerine de kullanıyoruz tüm sonuçlar çok mutlu edici.herkese tavsiye ederim. Ne temiz biseymis bu karbonat.ha bu arada suya kâtip içmeye de başladık ailecek içimiz dışımız tertemiz oluyor

  120. Mrb öncelikle çok teşekkür ederim karbonat yönteminiz için gerçekten faydasını gördüm kepek sorununda bile işe yaradı. Ama saçlarım biraz yağlı kalıyor bunun için ne yapmalıyım?

  121. Merhaba benimde kafamda asiri yaglanma ve tokulme var kepekle hic bi sorunum yok yaglanma sorunum oldugu icin saclarimi her gun yikiyorum fakat 2-3 saat sonra kafamda kotu koku olusdugunu hiss ediyorum acaba karbonat ve elma sirkesi buna cozum olurmu?bide arkadawlarimla konusdugum zaman onlarin burnunda kasinmalar akinti oluyor alerji gibi bu da beni cok rahatsiz ediyor acaba bu kafamdaki kokudanmi?

  122. sevgili arzu no poo yöntemini kesinlikle denemelisiniz. arkadaşlarınızın durumu hakkında bir şey söyleyemiyorum. dediğiniz sebepten se bu yöntemle o sorun da ortadan kalkacaktır zaten. şifa dilerim.

  123. sevgili sevda, sirkeli suyu saç diplerinden mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışın. sirke miktarını biraz azaltarak devam edin. sorun devam ederse karbonatı da biraz arttırmanız gerekebilir. bu uyarılar yazımda da mevcut. durumunuza gore bu uyarıları dikkate alarak devam etmenizde fayda var. sevgiler.

  124. benim sacımda 4 aydır bi sıkıntı var saç derim hassaslaştı şampuan arınmıyor bir defa yıkasam bile arınmıyor yardım edin lütfen

  125. sevgili nnosa, bu yöntemi deneyin önce. muhtemelen faydası olacaktır. çözüm olmazsa muhakkak bir cilt uzmanına gidip sebebini araştırın. sonra yapabileceğimiz bir şey varsa yeniden bakarız. şifa dilerim:)

  126. Mesela şampuanda ben avucumun dörte biri kadar koyuyordum… Bu "Arınma"da ne kadar koymam gerekiyor… Bir avuç dolusu mu yoksa bir bardak karbonat ve bir bardak ılık suyun tamamını mı sürmemiz gerekiyor… ?

  127. merhaba benim saçımda seboreik egzama var bu hastalık yüzünden seyrekleşti saçım özellikle ön tarafı. ben şampuanları bitirip karbonat ve sirke yapmayı düşünüyorum çünkü baya şampuan denedim ve doktora gittim sonuç aynı. en kötüsü saçlarım zayıf ve döküldü. ayrıca cildim yağlanıyor. bu karışımı uygularsam ve olumlu fayda alırsam şampuanı hayatımdam çıkarmalımıyım? yada almasam bile çıkarmalımıyım ve saçımı nasıl eskisi gibi gür hale sokarım? diğer yandan karbonatın saça zararı var mı?

  128. sevgili oğulcan, karbonatı kuru halde kullanmıyoruz. yukarıdaki ölçüleri dikkate alarak karbonatlı bir su hazırlıyoruz. bu su ile once saç diplerimizi ıslatıp masaj yapıyoruz. sonra diger kısımları. zaten en kirli/yağlı kısmı daima saç dipleri oluyor. bu şekilde saçımızı kirden ve yağdan arındırmış oluyoruz. ardından saçlarımızı iyice duruluyoruz ve son olarak sirkeli su karışımını kullanıyoruz. bunu da saç diplerinden ziyade saç boylarına uyguluyoruz. karışımların tamamını kullanıp kullanmamak tamamen saç uzunluğuna bağlı. yeteri kadar kullanıyoruz.

  129. metin bey bu yöntemi kesinlikle denemelisiniz ve şampuanı aynı anda hayatınızdan çıkarmalısınız. aynı durumdan hatta belki daha şiddetlisinden kurtulan bir arkadaşımız vardı. yorumlar arasında bulabilirsiniz. genel temizlik dışında bu gibi durumlarda bir sure her gün kullanıyoruz. arkadaşımız detaylıca yazmıştı nasıl kullandığını. incelemenizde fayda var. tamamen iyileştikten sonra maya maskesi ya da karanfil kürünü de kullanabilirsiniz. karbonatın zararı olmaz, sirkeyle dengelediğiniz sürece. yani sirkeli su uygulamasını ihmal etmeyin, önemli. şifa dilerim.

  130. Merhaba yorum yazdım ama sanırım gönderemedim sizi bir aydır takip ediyorum saçlarıma daha önce çeşitli yağlardan masske yapmıştım sonra sirkeli suyla yıkadım ozaman saçlarım çok parlamış tığ şimdi dün akşam sizin yönteminizi denedimben saçlarımı sürekli düzleştiriyorum memleketim soğuk bu soğuk havada kıvırcık kullanmak zor düzsaçlı işe gitmek daha kolayıma geliyor düzleştirdiğim için sirkeli suyu döktükten sonra duruladım suan saçlarım çok mat ve yumuşak değil ne yapmalıyım

  131. sevgili andaç bu yönteme devam etmeniz elbette faydalı olur. bunun dışında karanfil kürü ve maya maskesi konnularını da gözden geçirin. saç köklerinin yeniden güçlenmesini sağlayacaklardır.şifa dilerim.

  132. sevgili serçe tamamen bu yönteme geçmek istiyorsanız geçiş sürecini göze almanız gerekebilir. şu anki durumu yeniden saçlarınızı yıkayıp, çok iyi durulayıp, kremleyerek düzeltebilirsiniz tabi.
    işlem görmüş saçlarda karbonat bu etkiyi yaratabilir, tıpkı sabun gibi. bu beklenen bir sonuç bizim için. bir sonraki denemenizde karbonat miktarını biraz azaltabilirsiniz.

  133. sevgili o zi, bu bir temizleme yöntemi ilk olarak. ampul yeterli olur mu bilmiyorum. dilerseniz deneyin ve temizleme özelliğine bir bakın.

  134. bir de ben bir soru daha sormayı unuttum, karbonattan sonra da durulama yapıyoruz, sirkeden sonra da öyle mi? ben ikisinden sonra da suda durulama yapmıyordum yapmalı mıyım ya da hangisinden sonra yapmalıyım?
    bu arada ben bu işlemden sayenizde çok memnun kaldım. saçlarım kıvırcık, ve çok uzun.
    tamamen no poo ya geçiş yapmam neredeyse imkansız. ancak günü geldiğinde uygulayıp resmen kafamdan ağırlık atmış gibi oluyorum. her seferinde size dua ediyorum 🙂
    he bu arada, boya için soranlar olmuş..kesinlikle bu işlem boyayı akıtıyor onu da söylemeden geçemeyeceğim

  135. sevgili gizem karbonatı kesinlikle durulamanız gerekir, aksi durumda saçı kullanmanız mümkün değil zaten. sirke-su karışımı ise bu durulamanın ardından son durulama suyu olarak kullanılmalı ve saçta kalmalı. bu şekilde tamamen bu yönteme geçmeniz de mümkün olabilir. sevgiler.

  136. Kozmikcim bişi daha sorabılırmıyım saçlarımı düzleştiriyorum ya sirkeli sudan sonra durulamadan bırakıp düzeltsem yanar mı acaba bi bilgin var mı

  137. Merhaba
    Muhtemelen sıkça sorulmustur ama, No poo isleminden sonra saçımıza güzel koku vermek için nasıl ürünler kullanabiliriz acaba

  138. Ayrica evde sirke yapımı için sanırım on günlük bir süre gerekiyor, marketten alinan sirke ile idare etsek bir süre zararı olur mu?

  139. sevgili mermaid ben doğal elma sirkesini aktardan alıyorum. dibinde bir miktar tortu oluyor doğal sirkenin. no poo yöntemini deneyenler genellikle kendiliğinden oluşan hoş bir kokudan bahsediyor. yine de kullanmak isterseniz durulanmayan bakım ürünlerinden birini tercih edebilirsiniz. fakat yine kimyasala bulaşmış olacağınızı unutmayın. sevgiler:)

  140. Bir de alacağım karbonat için eczacı ingiliz karbonati var elimde dedi, parantez içinde içme sodasi yazıyor. Yukarda ingiliz karbonati olabileceğini okudum ama eczacı verirken sasirarak saç için mi? Deyince ben tereddütte kaldım, yine de aldım. Galenik yaziyor uzerinde, bunu kullanabilirim degil mi? Ben sormaktan yoruldum ama siz cevaplamaktan bıkmıyorsunuz teşekkür ederim. Bir an önce başlayıp sonuçlarını paylaşmak istiyorum.

  141. sevgili mermaid, birkaç isimle anılsa da hepsi aynı şey. ben alkali su elde etmek için alırken de aynı tepkiyle karşılaşmıştım, neyse ki artık haber bültenlerine konu oluyor ve herkes haberdar olmaya başladı. yavaş yavaş duyuluyor farklı kullanım alanları. saçta kullanımı da çok yeni değil oysa!
    galenik saf, doğal, organic demektir. bu konuda da endişeniz olmasın. sevgiler:)

  142. sevgili vadidekizambak27, ben bunu kendime sorduğum bir soru olarak ifade etmiştim. "saç köklerinde oluşan kimyasaldan arınmak beyazlama yavaşlatır mı?" diye. dolayısıyla cevap veremiyorum somut bir sonuç olmadığı için elimizde. fakat kesin olan şu ki ne kadar kimyasala maruz kalıyoruz o kadar hızla koşuyoruz beyaz saçlara! bu konuda kimyasallardan bile daha önemli iki factor daha var: vitamin eksikliği ve stress! bu açıdan baktığımızda maya kürü ve maya maskesi ile birlikte saç derisine yapılacak düzenli masaj bize bu konuda daha fazla yardımcı olur. stres konusunda maya kadar lavanta da faydalıdır. aklınızda olsun. sevgiler:)

  143. Merhaba Kozmık bakım.Uzun zamandır sizi takip ediyorum.Bir çok yazdıklarınızı denedim.İnanın memnun kalmıştım.kalmıştım diyorum çünkü şuan no poo yöntemini 2 gündür deniyorum.Saşlarım egzama olduğu için her şampuanı saçım kabul etmiyor çünkü.En fazla saçlarımı bekletebileceğim yıkmada 2 gün.ancak bu yöntemi uygulamam rağmen hergün yıkanma isteği mevcut.Saçlarım ağırlaştı ve içerisnde kepekler çoğaldı.Acaba bir süre daha mı beklemem gerekiyor. Yani hergün saçlarımı bu yöntem ile mi yıkamam gerek yoksa pahalı şampuanlara mı geçeyim.Bu arada kullandığım karbonat eczanelerden aldığım ingiliz karbonatı..

  144. sevgili gülşah, aslına bakarsanız hem sirke hem karbonat kepeği tedavi eden maddeler. öyle ki eskiden bebeklerin saç derisindeki kalın kepek tabakası karbonatla tedavi edilirdi. bu nedenle soruna karşı çözüm üretmek zor. fakat sirkenin ve karbonatın markasını değiştirmeyi deneyebilirsiniz, yani kullandığınız ürünlerden kaynaklanıyor olabilir. inşallah öyledir de yönteme ddevam edebilirsiniz. ayrıca karbonatı biraz arttırmayı deneyin. her gün yıkama isteği oluşuyorsa yeterince temizlenmiyor olabilir çünkü.
    durumdan haberdar etmeyi unutmayın bizi lütfen, olumlu ya da olumsuz. sevgiler:)

  145. Merhaba,
    2 yıldır şampuan kullanmıyorum, doğal zeytinyağlı sabunla yıkıyorum saçlarımı. Yine de önerir misiniz bu uygulamayı? Hala kimyasal kalmış olabilir mi acaba?

  146. sevgili gökşen sabun kullanıyorsanız gerek kalmamıştır diye düşünüyorum. yorumlar konusundaki uyarınız için teşekkürler, farketmemiştim. sevgiler:)

  147. yeni yorum sayfamızın linkini yazımın sonuna ekledim sevgili arkadaşlar. paylaşımlarımıza oradan devam edebiliriz. sevgilerimle:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close