CİNSEL SAĞLIKKADIN SAĞLIĞI

Bir Doğum Kontrol Yöntemi Olarak Diyaframı Keşfedin

Diyafram doğum kontrol yöntemi olarak nasıl kullanılır?

Doğum kontrol yöntemleri sağlıklı bir aile planlaması için kadınların en çok tereddüt ettikleri konulardan biri. Hangi doğum kontrol yöntemini seçme gerekiyor? Hangi doğum kontrol tekniği daha güvenilir? Bu sorular kafalarda dolanırken gelin siz de diyafram doğum kontrol yöntemi olarak nasıl kullanılır bizimle öğrenin.

Diyafram ile doğum kontrol diğer yöntemler kadar bilinmese de kendine ait avantaj ve dezavantajları ile hala kullanımına devam edilen bir yöntem. Peki bu yöntem ve etkileri nedir?

Diyafram nedir, nasıl korur?

İnce bir şekli olan diyafram, kauçuktan yapılır ve rahmin girişini kapatan bir şapka şeklindedir. Yerleştirildiği yerde erkek spermlerinin girişini engeller.

 

Olumlu yanı doğum kontrolü için %94 gibi yüksek bir oranda etkili olmasıdır. Elbette tüm etkisini göstermesi için doğru kullanımı şarttır. Nasıl uygulanacağı konusunda gerekli şekilde bilinçlendirilen tüm kadınlar bu ürünü kendi başına da kullanabilir.  Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı ise kısmen koruyuculuk sağlar. Gün içinde çıkarılması gereken bu parça, yalnızca cinsel ilişki esnasında takılı olmalıdır. Ancak ilişkiden 6 saat öncesine kadar takılı halde kalabilir olması nedeniyle ilişkiye ara vermeye gerek kalmaz.

Emzirmeye devam eden annelerin de rahatça kullanabileceği diyafram, tek bir tanesi 2 yıl süre kullanılabilir olması nedeniyle bütçe için de uygun bir seçenek olabilir.

Dezavantajları neler?

Bir doğum kontrolü yöntemi olarak diyafram, ilaç, iğne kullanımından ya da Norplant gibi daha yenilikçi yöntemlerden daha düşük koruma etkisine sahiptir. Ayrıca doğru şekilde takıldığından emin olunmalı. İyi yerleştirilmemesi cinsel ilişki esnasında kesinti ile sonuçlanabilmektedir. Kadınların parmaklarını hazneye yerleştirmesi gerekir ve bu nedenle bazı kadınlar için kullanımı güç olabilir. Bu konuda kendinizi tanımanız gereklidir.

diyafram doğum kontrol

Diyafram nasıl kullanılır?

Diyafram kullanmak için öncesinde mutlaka bir sağlık kuruluşuna danışmak gereklidir. Çünkü alanında uzman kişilerin başvuran kişi için en uygun boyutta diyaframı seçmesi ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgi vermesi şarttır. Cinsel ilişkiden en fazla 6 saat öncesinde yerleştirilmesi gereken diyafram, hazne kısmı rahim ağzını kapatacak şekilde yerleştirilir.

İlişki sonrasında en az 6, en fazla 24 saat kalması gereken diyafram hemen sonrasında elleriniz de temizlenerek çıkartılmalı, yıkanıp kutusunda saklanmalıdır.

Cilt Tipinize Uygun Bakım Yöntemlerini Biliyor musunuz? ile cilt tipinize göre bakım için uygun uygulamaları öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Kadın hastalıklarında hayıt otu

 

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close