ALTERNATİF TIPANNE - BEBEKCİLT BAKIMICİNSEL SAĞLIKÇOCUK SAĞLIĞIGENEL SAĞLIKGÜZELLİKKADIN SAĞLIĞIRUH SAĞLIĞISAÇ BAKIMISAĞLIK

Polen Kürü Nedir, Nasıl ve Ne Zaman Uygulanır?

Polen kürü nasıl yapılır?

Polen kürü dört haftalık ve iki haftalık olmak üzere iki şekilde uygulanabilir. Bu iki kürün süresi gibi kullanım şekli ve dozu da farklıdır. Aşağıda ayrı  başlıklar halinde açıklayacağım ve yazımın sonuna en sık gelen soruları ve cevaplarını da ekleyeceğim.

Arı poleninin faydaları ile ilgili bilgileri burada tekrar etmeyeceğim. Fakat bilim insanları tarafından kanıtlanmış etkilerini yazdım biliyorsunuz. Hatta farklı kullanım alanlarına ve önemli uyarılara da yer verdim. Kürün önemini hatırlamak istediğinizde   Buradan okuyabilirsiniz .

2 haftalık polen kürü nasıl uygulanır?

Kürün bu şeklini iki haftalık kürler halinde her ay uygulayabiliyoruz. Bu iki hafta boyunca, her gün, 2 tatlı kaşığı (8 gram kadar) polen tüketiyoruz. Bunu süte/meyve suyuna karıştırarak ya da bala karıştırarak kahvaltılarda kullanabiliriz. Benim tercihim kahvaltıdan yarım saat kadar önce, yani aç olarak kullanmak. Bir de süt ürünleri ile tüketmiyorum çünkü demir eksikliğim var ve polende bulunan demiri tam olarak kullanmak istiyorum. Limonata, portakal suyu vb. gibi C vitamini içeren meyve suları, demir emilimini arttırdığı için daha uygun polenle kullanmak için.

Bu iki haftayı neye göre belirliyoruz derseniz, onu da daha etkili olması açısından, ay takvimini kullanarak, ayın büyüyen fazlarında uyguluyoruz. (Ay fazlarını ana sayfadaki aylık takvimden takip edebilirsiniz) Bu tarihleri sosyal medya hesaplarımda sizlere hatırlatıyorum.

4 haftalık polen kürü nasıl uygulanır?

Büyük kür olarak da ifade ettiğim bu polen kürü dört hafta uygulanır ve miktar olarak da yoğun bir kürdür. Yetişkinler için uygulanan miktarlardır fakat çocuklara uyarlanmış halini de soru-cevap için ayırdığım bölümde vereceğim.Düşük dozda başlanır, sonra doz arttırılır ve son hafta yeniden başlangıç dozuna dönülür. Yani kullanım miktarı her hafta aynı değildir. Kür tamamlandıktan sonra çok daha küçük dozlarda devamı önerilir.

Daha anlaşılır olması açısından, aşağıdaki şekilde listelemek istiyorum:

1.HAFTA:

Hafta boyunca her sabah, kahvaltıdan 15-20 dakika önce 15 gr alınır. (Eğer mümkünse 30 dk önce alın, benim tercihim bu yönde.)

2.HAFTA:

Hafta boyunca her gün; sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden 15-20 dakika önce 15’ er gr alınır. Yani günde iki kez, 15+15=30 gr almış oluruz.

3.HAFTA:

Aynı şekilde, hafta boyunca her gün; sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden 15-20 dakika önce 15’ er gr alınır. Yani günde iki kez, 15+15=30 gr almış oluruz.

4.HAFTA:

Hafta boyunca her sabah, kahvaltıdan 15-20 dakika önce 15 gr alınır.

Büyük kür için, poleni satın alırken 15’er gr olarak paketletmek büyük kolaylık sağlıyor. Daha da kolayı, sadece bir tane 15 gr’lık paket hazırlatın ve evde fincan ya da bardak yardımıyla ölçü hakkında fikir edinin. İkea’dan aldığım minik reçelliklerin tam 15 gr. polen aldığını da belirteyim tam burada:)

Devam Kürü:

Küre devam etmek isterseniz günlük 8 gr olarak (2 tatlı kaşığı) kahvaltınıza dahil edebilirsiniz. Süte karıştırarak, meyve suyunuza karıştırarak, bir dilim ballı ekmeğin üzerine dökerek, yada balla karıştırarak tüketebilirsiniz mesela. Ben kendi tercihimi yazımın başında belirtmiştim, dilerseniz o şekilde de kullanabilirsiniz. Önerim de bu yönde aslında.

Devam kürü fark ettiğiniz gibi, bizim her yeni ay’dan sonra iki hafta olarak uyguladığımız küçük kürün aynısı. Yani sürekli kullanıma sıcak bakmazsanız, büyük kürden sonra her gün kullanmak yerine iki haftalık bu kürlere geçebilirsiniz.

Polenin saç ve cilt bakımında kullanımını diğer yazımda anlatmıştım.  Buradan okuyabilirsiniz dilerseniz.

Şimdi en sık gelen sorulara bakalım:

Polen kürü ne zaman uygulanmalı? Zaman neden önemli?

Aslında ihtiyaç duyduğunuzu hissettiğiniz anda başlayabilirsiniz. Fakat bizler artık biliyoruz ki zamanlamanın da ekstra katkısı oluyor sonuçlar üzerinde. Doğru zamanlarda kullanıp daha yüksek bir etki elde etmek isterseniz bu dönemleri facebook, twitter ve instagram hesaplarından takip edebilirsiniz. Bunu iki haftalık küçük kürler için söylüyorum.

Dört haftalık büyük kür için yıl içindeki özel dönemleri veriyorum yine çünkü hedef yine bedenimizin kürü en yüksek verimi alarak değerlendirmesi. Bunu her zaman sosyal medyada duyurmuyorum. Buradan takip ediyoruz daha çok. Bu kez 22 Kasımda başlıyoruz.  İki haftalık rutin kür için  Aralık  tarihleri 14-28 Aralık 2023. Bir de ricam olacak sevgili dostlarım. Polen alışverişlerinizi şimdi vereceğim linkten yaparsanız (kendi seçtiğiniz liste dışı bir ürün de olabilir.) hem benim hem sizin hem de başkaları için güzel şeylere vesile olacak. Bu bilgi bloga ekleyeceğim ve zaman zaman sosyal medyada doğrudan vereceğim tüm alışveriş linkleri için geçerlidir, unutmayın olur mu? Şimdiden teşekkür ederim. Bolluğa ve berekete vesile olsun. “ARI ÜRÜNLERİ”    “ARI GÜZELLİK ÜRÜNLERİ”

Polen kürü çocuklar için uygun mu?

Bütün arı ürünleri, özellikle çocukların beslenmesine mutlaka dahil edilmeli zaten. Bunun sebeplerini önceki yazımda anlatmıştım. Fakat dikkat edilmesi gereken iki önemli konu var. En önemlisi alerjisi olup olmadığını biliyor olmamız ikincisi de dozu. Alerji testi sağlık kuruluşlarında yapılıyor biliyorsunuz. En azından google’a kayıtlı hastaneler bu kadar basit olduğunu yazıyor. Doz ile ilgili genel geçer bilgi, günlük 1 tatlı kaşığının çocuklar için uygun doz olduğu yönünde. Dediğim gibi bu, genel bir bilgi. Çocuğun kilosu, kan değerleri, beslenme şekli ihtiyacını azaltıp arttırabilir.

Farklı durumlara göre yazmak mümkün olmadığından, genel bilgiden yola çıkarak şunu yapabiliriz.

5-10 yaş aralığı için günlük kullanım ya da iki haftalık küçük kürde doz 1 tatlı kaşığı olabilir. Dört haftalık büyük kürü de bu ölçü üzerinden uygulayabiliriz. Yani ilk hafta sabah 1 tatlı kaşığı; ikinci ve üçüncü haftalar sabah 1, akşam 1 tatlı kaşığı; dördüncü hafta sabah 1 tatlı kaşığı.

10-18 yaş aralığı için günlük kullanım ya da iki haftalık küçük kürde doz 2 tatlı kaşığı olabilir. Dört haftalık büyük kürü de bu ölçü üzerinden uygulayabiliriz. Ergenlik dönemini için ölçü 2 yemek kaşığı olarak alınabilir. Haftalara dağılımı da yukarıdaki gibi.

Hamileler ve emziren anneler için için uygun mu?

Bu iki grubun beslenmesi için de çok önemli diyor bilim adamları, önceki yazımda gördünüz. Ancak şöyle bir gerçek de var ki her hamilenin sağlık durumu kendine özel. Emziren anneler biraz daha rahatlamış oluyor fakat hamile grup doktorunun iznini almadan uygulamamalı. Bazı durumlarda diyet uygulanıyor örneğin anne adayına, herhangi bir besin maddesi, içerdiği bir maddeden dolayı yasaklanabiliyor o anne adayına. Polen için de aynı şey söz konusu olabilir. Dünyanın en önemli besini olmasına rağmen, annenin ya da bebeğin sağlık durumundan dolayı, yasaklı besin haline gelebilir o dönem için. Kısaca, hassas dönemlerde, içtiğimiz suyun miktarını bile doktor kontrolüne bırakmamamız gerekebilir. Risk almaya sıcak bakmıyorum, yıllardır biliyorsunuz.

Polen nereden alınır?

İşte benim de en çok takıldığım yer burası, kaygılarımız ortak çünkü. Asıl soru, nereye güvenebiliriz? Aktardan alarak kullandım daha önce fakat güvendiğim bir işletmeydi. Şimdilerde firma araştırıyorum. Sosyal medyada her bulduğum sayfaya girip bakıyorum, çoğunu hemen terk ediyorum ne yazık ki. Güvenilir kaynaklar bulduğumda birlikte bakarız, şimdilik en çok güvendiğimiz yerden temin edelim.

Uyarı:

Yukarıda da yazdım fakat tekrar edeceğim. Arı ürünlerini kullanmadan önce alerjiniz olmadığından emin olun lütfen❗️ Bu konuda, bir sağlık kuruluşundan yardım alabilirsiniz.          Yeni sorular geldikçe buraya cevaplarını eklemeye devam edeceğim ki sosyal medyada kaybolmasın. Şifa olsun  

Tags

Related Articles

75 Yorumlar

    1. Merhaba Gülistan Hanım,
      Amatör olarak işimin yanısıra yaklaşık 50 koloni ile arıcılık yapmaktayım. Bu yıl ilk kez çocuklarım için polen ve propolis aldım arılarımdan. 2016 Yılında hedefim 20 kg polen toplamak. Eğer talep ederseniz %100 doğal bal polen ve propolis ihtiyacınızı karşılayabilirim. Görüşmek dileğiyle. (0507 385 3040)

  1. şu an için bilemiyorum sevgili gülistan. ben güvendiğim bir aktardan alarak kullanmıştım birkaç yıl önce. ardından markette görüp bir kavanoz almıştım. kıyasladığımda marketten aldığımız rengi donuk ve toprak rengiydi, tadınında cazip olmadığını söyleyebilirim. fakat aktardan aldığım daha canlı renkte ve daha lezzetliydi. b vitaminlerinin kokusunu ve tadını alabiliyordum. kürün sonlarına doğru yumurta sarısı yiyiyormuşum gibi biraz tiksinmiştim. o kürün çok faydası olmuştu. en son tepki veren yer olarak saçlarımda belirgin bir fark oluşmuştu.
    çok ucuz polenden şüphelenin her zaman. uygun koşullarda üretilmezse böcekleniyor. buna da dikkat edin alırken.
    sevgiler 🙂

    1. sevgili özlem merhaba 🙂
      15 gr yerine 4 gr olarak kullanın yani bir tatlı ya da kahve kaşığı. (silme) 1 ocak başlamak için uygundur. alerjisi olmadığından emin olunmalı çocuklarda. diğer anneler için küçük bir not düşelim yeri gelmişken.
      şifa olmasını diliyorum 🙂 <3

  2. Merhaba kozmik bakim. Cok uzun zamandir kürlerini severek takip ediyorum. Bu konuyu bende cok arastirmistim. Arastirmalarim sonucunda ise polenin buzdolabi gibi sogutucularda saklanmasi gerektigini ogrenmistim. Birde en kaliteli polenler her renkten karisim olanlarmis. Acikta satilan polenlerden mumkun oldugunca uzak durulmali.

  3. merhaba sevgili remziye 🙂
    kesinlikle buzdolabında saklanmalı, özellikle de fazla miktarda alındığında. ben azar azar aldığımda oda sıcaklığında da kaldığı oluyor.
    renk konusunda bilim dünyası çok kısıtlayıcı değil (renk bozulmadan ya da başka bir sebepten değilse!)ülkemizdeki iklim ve bitki örtüsü çok çeşitli olduğundan standart renkler mümkün değil zaten. yörenin bitki örtüsüne göre renk değişiyor a da çeşitleniyor.

  4. sevgili özlem oradan yanıta devam edemiyorum buraya yazayım. zaman olarak uygulama şekli yetişkinlerle aynı, sadece ölçü farklı. dört haftalık kürden sonra günlük kullanıma 1 çay kaşığı ile devam edebilirsiniz. şimdilik bu ölçüler kızınız için yeterli olacaktır. şifa olsun 🙂

  5. Sevgili kozmik bloğu uzun süredir araştırıyorum çok değişik faydalı kolay ve basit şeyler olduğunu gördüm bu benim size bağlılığımı daha da arttırdı. Ben kesinlikle buradaki bilgileri kullanacağım .ama belki bana uygun bir sıralama uygulamaları verirsen ona göre daha istekle başlarım . saçlarım dökülüyo cansız ve seyrek bide uçları yanmış gibi kuru kına sürdüm telleri kalınlaştı ama dökülme ve hacmi aynı çok üzülüyorum saçlarıma stresten daha da dökülüyo lütfen bana yardımcı ol hangisinden ilk başlıyım nasıl bir maske şampuan yapayım sonra neye devam edeyim bilemedim eğer senin içinde zahmet olmazsa benim saçlarıma uygun önerilerini ilk sonra olmak üzere bana önerebilir misin … bir kadın saçları ne kadar önemlidir bir kadın bilir çok üzülüyorum saçlarıma :((şimdiden teşekkür ederim .. bir faydası olursa her saçımı taradığımda dua ederim senin için :)))

    1. merhaba sevgili Caner <3
      1-kan değerlerinize baktırın, demir eksikliğiniz varsa muhakkak giderin!
      2-aslan günlerinde kesimlerinizi aksatmadan her ay yapın.
      3-günlük olarak karanfil kürünü uygulayın.
      4-maske olarak polen maskesini uygulayın.
      5-stres ve saç dökülmesi için lavanta kürünü uygulayın zamanı geldiğinde.(aslında bu küre hemen ay koç burcundayken başlamanız daha iyi olur.)
      6-sağlıklı beslenmediğinizi düşünüyorsanız polen kürünü uygulayın.

      maske ve kürlere başlamak için dediğim gibi ay koç burcunda başlamanız çok faydalı olur. yani yarın. bu çok önemli fakat olur da yapamazsanız yengeç günlerini bekleyin.
      güzel haberlerinizi bekliyoruz mümkün olan en kısa sürede 🙂

    2. çok teşekkür ederim önerilerinizi en iyi en düzenli şekilde yapacağım:) evet demir eksikliğim var tedavi görüyorum o konuda :(( kesim günlerine kesinlikle günü gününe uyacağım bu aralar hasta olduğum için bugün lavanta kür ve maskeyi yapamadım:( ama önerilerinizi uygun bir şekilde yapıp size sonucu bildireceğimden emin olabilirsiniz… ayrıca ben bir kızım yani caner caner ismine bakmayın abimin google hesabından yazıyorum ;)tekrardan teşekkürler …

  6. merakla bekliyoruz sevgili Caner.
    farklı hesaplardan mesajlar geldiği için sizinki gibi tahmin edebiliyoruz artık. zaten çok önemli değil. faydalı olmak esas.
    sevgiler 🙂

    1. sevgili kozmik bi iki soru sorup sizi rahat bırakacağım taaki sonucu söylemek için (umarım müjdeli sonuç)yazacağım:)) sizin polen maskesi için kantaron yağı hangi markaydı bide karbonatı nereden alayım eczaneden mi yoksa bildiğimiz karbonat mı ?? ilginiz için teşekkürler ….

  7. başka bir nedeni olabilir sevgili cerise.
    stresli yaşamı olanlarda sakinleştirici etkisi nedeniyle bir rehavet de oluşturabilir. kas gevşetici ya da antidepresanlar gibi. ya da böyle bir neden…
    herkeste tamamen aynı etkileri göstermesi mümkün olmaz zaten. hepimizin bünyesi ve ihtiyacı farklı, tepkilerimiz de farklı.
    yıllar önce bir ilaç kullanmıştım. herkeste görülen aşırı uyku ve kilo beklerken yan etki olarak; ben doktoru -ağlayarak-uyuyamıyorum ve yemek yiyemiyorum diye aramıştım. bir ay sürdü bu böyle..
    belki de kendinizi çok yoruyorsunuzdur; dinlenmeye mecbur ediyordur sizi dostunuz olarak 🙂
    şaka bir yana, çok ciddi bir yorgunluk ve halsizlikse bırakabilirsiniz. değilse devam edin.
    saçınızdaki sonuçların tek başına polenden mi kaynaklandığını da kesin olarak bilemeyiz çünkü faydalı pek çok uygulamayı bir arada yapıyorsunuz. fakat polen kürünün saç üzerindeki etkisi her zaman görünür olmuştur.
    sebebi hangisi olursa olsun sonuç memnun edici 🙂
    önümüzdeki günler neler getirecek bekleyelim sevgiyle 🙂

  8. sevgili rabia,
    size dokunduğunu hissediyorsanız kullanmayın. ya da sabah akşam 1 tatlı kaşığı olarak deneyip ona göre değişiklik yapın mutlaka kullanmak istiyorsanız.
    sevgiler <3

  9. Merhaba kozmik, sizi yeni takip etmeye başladım. Polen kürüne ne zaman başlamalıyım bu ay geçti sanırım ama ağustos ayı için?

  10. Merhaba sevgili kozmik. Bu ayda polen kürüne ne zaman başlamak gerekir? Yoğun dökülmesi olan biri için kürün ne kadar sürdürülmesini tavsiye edersin?

  11. Bu arada polen temin etmedim henüz ay sonuna doğru bana gelebileceğini tahmin ediyorum. Ayın geneli için bilgi verebilirsen sevinirim. Teşekkür ederim.

    1. merhaba 🙂
      ay sonunda temin edecekseniz 3 eylül isabetli bir başlangıç olur. bu kür dört haftalık bir kür fakat tamamladıktan sonra kahvaltılarda küçük miktarda tüketmeye devam edebilirsiniz. normalde kaliteli bir beslenme şekliniz varsa buna gerek olmaz aslında. tercihinize kalmış.
      şifa olmasını ve güzel sonuçlarınızı duymayı diliyorum 🙂

  12. Merhaba kozmik bakim.. Polen hakkindaki yazinizi ve kur onerinizi heyecenla okudum ve etrafimla paylastim:) sizin gibi faydali bilgi olunca dayanamiyorum.. 😉 sorum size benim 11 aylik bebegim var ve kansizlik sorunu cikti acikcasi ilac kullanmak istemiyorum. Peki kizim icin polen kuru uygun mudur? Aslinda yogurduna falan bir cimdik atiyorum cogu zaman bu yeterli mi bilmiyorum.. Veya daha erken mi? Kendim icinde saclarim cok dökülüyor lohusalik donemi sonrasi her annenin kacinilmazi bunu biliyorum ama bnimki cok uzun sürdü. Uzerimde de acayip bir yorgunluk halsizlik var bunun icin hacamat yaptirmayi düşündüm. Bir yandanda sizin vermis oldugunuz kuru denesem olur mu? Son olarak polenin ucuzuna itibar etmemiz gerekir derken ortalama kalite fiyati ne olmalidir.. Simdiden tskler 🙂

    1. ne iyi etmişsiniz sevgili hh kocaman <3 beni en mutlu eden şey daha fazla kişiye ulaşması bu bilgilerin ve bir o kadar kişinin faydalarını yaşaması.
      11 aylık bebekte kullanımı hangi miktarda olmalı inanın bilmiyorum. en doğru bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz. fakat şunu söylemeliyim: verdiğiniz küçük miktar polen yoğurtla birleştiğinde (tüm süt ürünleri için geçerli) demir emilimi engelleniyor. posasız meyve suyu alternatif olabilir bunun için. bu şekilde verdiğinizde de yine öğün ortalarına rastlasın.
      sizin için de öneririm elbette, çok iyi hissettirecektir. muhtemelen sizde de demir eksikliğine bağlıdır. sizin kan değerleriniz düzeldiğinde bebeğiniz için de işler yoluna girer 🙂
      acil şifa olsun ikinize de 🙂 <3

  13. Merhabalar,ben 2ay sonra tüpbebek tedavisine başlayacağım,dr yumurtalarımın az olduğunu söyledi ve biesteron diye bi ilaç verdi,bu 2aylık süreçte vücudumu hamileliğe hazırlamak istiyorum,hangi kürleri ne zaman uygulamam gerekir tavsiyenizi merak ediyorum,şimdiden çok teşekkürler.

    1. merhaba sevgili Zeynep,
      alerjiniz yoksa 1 aylık polen kürünü uygulamanızı ve buna 3 eylülde başlamanızı öneririm.
      iyi haberlerinizi almayı diliyorum 🙂 <3

  14. Kozmikciğim merhaba,
    Polen kürüne başlayalı bugün 1 hafta oluyor. Dozu arttıracağım fakat endişelerim var. Küre başlamamla hemen hemen eşzamanlı olarak cildim alerjik tepki vermiş gibi deri altında kalan küçük küçük bir sürü sivilcemsi döküntülerle kaplandı 🙁 Ama kürü bırakmak da istemiyorum, iştahım açıldı, iyi geldiğini hissediyorum. 3 silme tatlı kaşığı kahvaltıdan önce tüketiyordum, şimdi dozu arttırmaya çok çekiniyorum. Ne önerirsin acaba? Çok teşekkürler <3

    1. merhaba sevgili müge,
      polen alerjisi bilinen bir şey fakat sizdeki alerji mi yoksa başka bir nedeni var da aynı döneme mi rastladı anlayamadım. isterseniz bir test yaptırın ya da uygulamayı bir süre bırakıp evde test etmiş olun. bıraktıktan sonra ve yeniden başladıktan sonra neler olacak bir görün.
      yorumu okuyacak arkadaşlar için bir şey ilave edeyim: normalde polen alerjisi ciddi bir durumdur. sizde böyle bir tepki oluşmadığı için evde gözlemleyebilirsiniz diyorum. özellikle arıya karşı alerjisi olanlar polen taneciklerinden birkaç tane bile tüketmemeli!

    2. Yanıt için çok teşekkürler <3

      Cildim bazı şeylere fazla tepki verebiliyor, sanıyorum ondan. Arı ürünlerine alerji gibi bir durumum yok, olsa dediğiniz gibi zaten hastanelik olurdum şu an (: Mesaj attığım güne göre sanki dindiler, belki de birden başlayınca fazla geldi ve alıştı metabolizma şu an. Organik polene geçtim ayrıca. Dediğiniz gibi azaltıp, arttırıp gözlemleyeceğim. Sevgiler.

    1. elbette sevgili aslı.
      fakat bu bir aylık yoğun kürü uygulamayın direkt. daha az miktarda, örneğin günlük 8 gr. yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
      faydalı olmasını diliyorum.

    1. sevgili müge,
      birkaç gün önceki yorumunuzu ve bunu görüyorum ben. başka bir yorum varsa ya gönderirken sorun olmuştur ya da yanlışlıkla başka bir sayfaya yazmışsınızdır.
      protein ya da vitamin alerjisi olabilir belki. dediğiniz gibi birden yadırgamış olabilir beden fazlasını. ya da aldığınız polende de problem olabilir. daha önce de benzer bir durum olmuştu. güvenilir bir yerden temin etmek önemli gerçekten
      sevgiler 🙂

    1. merhab sevgili hatice,
      evet sade tüketiyoruz. ben uyguladığımda suyla yutuyordum çok faydasını gördüm fakat eriterek tüketmenin daha faydalı olduğunu öğrendim daha sonra. şimdi genellikle su ya da mümkün değilse meyve suyu ile eriterek alınmasını öneriyorum. aslında sadece suyla eritmek en faydalı olan şekli.
      şifa olsun 🙂

  15. Selamlar.Bende polen kurune basladim dun ama bendeki sorun midem kaldirmadi ve zor yedim.Acaba sutle karistirsam ayni etki olur mu veya baska seyle yesem.Cunku cok zor yuttum tadi acayip geldi.Simdiden cevap icin tesekkurler.

    1. Merhaba, ben sütün baskın bir tadı olmadığından o şekilde çok zor tükettim. Meyve suyu tatlı ve daha baskın olduğu için polenin tadını daha az alıyorsunuz. Süt veya meyve suyunu öneriyor Kozmik de.

    2. merhaba sevgili gökçen,
      aslında çok lezzetlidir fakat her polende aynı lezzeti bulmak mümkün olmuyor. ben de son aldığımda çok zorlandım. oysa ondan öncekini zevk için ağzıma atıyordum 🙂 deneyerek almak çözüm olabilir. bunu tüketene kadar meyve suyundan yardım alabilirsiniz hemen üstte yazdığım gibi.
      sevgiler 🙂

  16. ben de akşam üstü, bu yorumunuzu henüz görmeden yanıtlamıştım sorunuzu sevgili hatice 🙂
    ciddi emek verdim polen konusunda gerçekten. fakat bunu başka bir ağızdan duymak ayrı bir haz, ayrı bir onur. anahtar kelimelerle küçük bir arama yaptım yazıyı bulur, teşekkür ederim diye fakat bulamadım maalesef. siz görüştüğünüzde teşekkürümü iletirseniz çok mutlu olurum 🙂
    iyi ki varız öyle ise, şifa olmasını diliyorum yeniden 🙂 <3

  17. Onu da hemen söyleyeyim size. Sitesinin adı arıcı metin polenle ilgili açıklama kısmında sizin yazının linki var 🙂 hem bal ve polen ihtiyacınızı da belki ordan temin edersiniz 🙂

  18. Merhaba kozmikçim. Ben bir hafta önce polene başladım. Bir yorumda fark ettim süt ürünleriyle beraber kullanıldığı zaman demir emilimini azaltır demişsiniz ben bir kaşık polen alıp ardından hemen kahvaltı yapıyorum ve her kahvaltıda peynir tüketiyorum peynir de dahil mi buna?

  19. kozmik hanımcım polen kürüne başlamak için en uygun vakit hangisi bir de çocuk için başka hangi kürü tavsiye edersiniz. afedersiniz erkekde ki spermi güçlü hareketlendirmek için..

    1. başlangıcınız 4 kasım akşam saatleri olabilir, sonra sabah devam edebilirsiniz sevgili emira. bu sorunuzu birkaç gün önce de yanıtladığımı hatırlıyorum, facebooktan mıydı acaba? tekrar edeyim, polen dışında detaylı bilgi sahibi olduğum bir kür yok. keçiboynuzu kürü üzerinde çok konuşulan bir kür. dilerseniz bunu bir araştırın.
      şifa olsun <3

  20. Polenin bal ve arı sütü ile karıştırılmış akışkan macun hali var onun faydasi inanılmaz tüm hastalara önerilerir. Biz de kullanıyoruz. Acaba ondan alıp her gün bu ölçülere göre alsam olur mu?

    1. sevgili zerrin,
      suyun ölçüsü yok, nasıl rahat ederseniz. hatta ben bir defasında çok lezzetli bir polen almıştım, hiç susuz, ağzımda eriterek tükettim 🙂
      15 gr da aşağı yukarı o kadardı yanlış hatırlamıyorsam. dolu dolu bir kaşık gibi hatırlıyorum hazırlattığım paketleri.
      güzel haberlerinizi bekliyorum <3
      şifa olsun 🙂

    1. merhaba sevgili buse,
      iyi tanıdığınız ve güvendiğiniz bir aktar varsa yardım isteyebilirsiniz. bir de polenle ilgili yazılarımdan birinin yorum kısmında bir satış sitesinden bahsedilmişti. vaktiniz varsa yorumları bir inceleyin.
      sevgiler <3

  21. Merhaba kozmikcim bu aralar sana sarmış durumdayım:) polen kürünü okudum ve hemen bugün başladım acaba doğru zaman mı? İstenilen zaman başlanılabilir demişsiniz ama doğru zaman etkisini daha çok arttırır da demişsiniz:) yazılarınız çok faydalı ve hayatı kolaylaştiriyor sağlıklı ve güzellik katıyor müthiş bir site geç keşfettim ama iyi ki denk geldim sevgilerle..

    1. elbette sevgili semiha fakat yine de takibinizi yapan doktora danışmanız en doğrusu olacaktır. bebeğinizi keyifle kucağınıza almanızı diliyprum 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close