DİYET

Göbek Eriten Yoğurt Kürü

Gün içinde yediğiniz sağlıksız yiyecekleri yoğurt ile değiştirmek, kilo vermenize katkı sağlar. Protein ve kalsiyum zenginliği ile bilinen yoğurt; kilo kaybetmenize sağladığı yararın yanı sıra, şikayetçi olduğunuz göbek çevresi yağlardan kurtulmanızı sağlar.  Protein ve kalsiyumun yanı sıra; fosfor, potasyum, çinko, B12 vitamini ve B2 vitaminleri yönünden de zengindir. Yapılan bir çalışmada; günde 1200-1300 mg kalsiyum alan kişilerin, 400-500 mg alanlara oranla daha fazla yağ yaktığı gözlemlenmiştir. Dolayısıyla, göbek yağlarından kurtulmak için kalsiyum denince ilk akla gelen besin olan yoğurt oldukça önemli. Diyet yaparken, metabolizmayı hızlandırmak, sindirimi kolaylaştırmak ve verdiğiniz kilo miktarını arttırmak için uygulayacağınız göbek eriten yoğurt kürü; düzenli uygulandığında oldukça etkilidir. Peki, kür nasıl hazırlanır? Gelin isterseniz ilk olarak hangi malzemelere ihtiyacınız olduğuna bir bakalım:

Yoğurt Kürü Yapılışı – Yoğurt Kürü Nasıl Hazırlanır?

  • 1 su bardağından biraz fazla yoğurt (250 gr kadar)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal tozu

Kan şekerini dengelemesi ve diyabet hastalarının en iyi dostu olarak bilinen tarçın, kuvvetli bir ödem atıcı olan zencefil ve zerdeçal ile buluşan yoğurt ile hazırlanan göbek eriten yoğurt kürü, haftada 0.5 kg daha fazla kilo kaybetmenizi sağlıyor. Ödem söktürücü özelliği bulunan bu kür, daha ilk uygulamaya başladığınız günlerde bile tartıda bir fark görmenizi sağlayacak. Ayrıca içerdiği tarçın ile kan şekerini dengelediğinden, tatlı krizlerinin önüne geçilmesini sağlar. Buna ek olarak, akşam saatlerinde bu kürü uyguladığınızda, sabaha kadar açlık hissetmenizi engeller. Başta göbek ve basen bölgesindeki yağlar olmak üzere, tüm vücutta yağ yakımı sağlar.

Tabi ki hiçbir kürün kilo vermek için tek başına yeterli olmadığı unutulmamalıdır. Göbek eriten yoğurt kürü ile olumlu bir sonuç alabilmeniz için, aynı zamanda diyet ve egzersiz yapmanız da şart. Bu kür, diyet yaparken daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olur. Bu ikiliye bir de egzersiz eklerseniz, ayda 1-2 kilo daha fazla yağ yakabilirsiniz.

Peki, kür ne zaman uygulanmalı?

Yoğurt kürünü, akşamları yatağa gitmeden 3-4 saat önce uygulamalısınız. Yemeğinizi en geç 19.00’da yemeniz gerektiğini ve yatağa 11’de gittiğinizi varsayarsak, yemekten 1 saat önce bu kürü uygulamanız uygun olabilir.

Faydalı olmasını diliyorum..

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close