CİLT BAKIMIGENEL SAĞLIK

Kılcal Damarlı Görünüme Lazerle Veda Edin

Lazer ile kılcal damar tedavisi

Kılcal damarların farklı lezyonları, birçok kişiyi estetik anlamda oldukça etkileyen görüntülere yol açabiliyor. Peki bu lezyonlar için ne yapılabilir? Kılcal damarlara bağlı gelişen sorunlar neler? Lazerle kılcal damar tedavisi nasıl yapılır?

Kılcal damarlı görüntü aslında başta bacaklar ve yüz olmak üzere birçok kişinin şikayetçi olduğu sorunlardan. Peki bu lezyonlar için lazerle tedavi neleri getiriyor?

Kılcal damar lezyonları

Hemanjioma, telangiectasia, angioma veya port-wine stain gibi farklı isimlere ve türlere sahip olabilen kılcal damar lezyonları yüzeye yakın bir ağ oluşturan bu damarların kırmızı, mor ya da pembe gibi renklerde görünmesine yol açar. Tıp tarihinden bu yana ise bu görünümün yol açtığı sorunlara yönelik birçok farklı yöntem geliştirilmiştir.

kılcal damar tedavisi

Madde enjeksiyonları ya da X ray tedavileri gibi birçok yöntem olsa da bunlar içerisinde en yaygın ve en modern olanı lazerle kılcal damar tedavisi olarak görülmektedir. Sarı ışık yayan özel cihazlar ile tekrarlayan seanslarda kılcal damarlı görüntü tedavi edilmeye çalışılmaktadır.

Kılcal damarlar için lazer

Uzmanların büyük bir çoğunluğunun 4 seansta açık renkleri, 9 ila 12 seansta ilerlemiş vakaları tedavi edebildiği bu yöntemde, tedavi plana kişiye özgü oluşturulmaktadır. Yani verilen doz, seans aralıkları ya da seans uzunluğu kişilerin sorunlu bölgelerinde sorunun şiddetine bağlı olarak değişir. Acı hissini azaltma amacıyla uygulama öncesinde anestezi etkisi sağlayan kremler uygulanacağından bu yöntem güvenli görülmektedir.

kılcal damar tedavisi

Bir dezavantaj olarak lazerle tedavinin ne yazık ki garantisi yoktur. Yan etkileri oldukça az olan bu yöntemde şikayetlerin tamamen ortadan kalkacağı söylenememektedir. Ancak 1970 senesinden beri uygulanması nedeniyle oldukça geliştirilmiş olan bu yöntemde kullanılan yeni dalgalar ve cihazlar ile başarı oranı arttırılmıştır.

Programı tamamen kişiye özel oluşturulan bu tedavi için bir uzmana başvurmak gereklidir. Alanında tecrübeli bir dermatoloji uzmanı ile görüşerek tedavi hakkında bilgi almak ilk adım olmalıdır.

Bir Doğum Kontrol Yöntemi Olarak Diyaframı Keşfedin ile doğum kontrol yöntemi olarak diyaframın kullanımını öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Varislere Bitkisel Çözüm

 

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close