ŞİFALI BİTKİLER

Egzama Sorununuz için Bitkisel Çözümler

Egzama için bitkisel çözüm arayanlar buraya!

Günümüzde ne kadar dikkat edersek edelim sık karşılaştığımız bir sorun olan egzama için bitkisel çözüm arayışında olabilirsiniz. Hangi ilaç ya da kreme güvenilmesi gerektiğinden emin olmayıp çareyi doğanın şifalı ellerinde arayanlardansanız kesinlikle doğru yerdesiniz. Egzamaya neler iyi gelir? Hangi bitkiler ile egzama tedavi edilebilir?

Bulaşıcı olmasa da kişileri hem estetik hem de kozmetik bakımdan oldukça rahatsız edebilen ve sık karşılaşılan bir sorun olan egzama için kullanılan herhangi bir kimyasal anında tahrişin tetiklenmesi anlamına gelebilir. Egzama için çözüm ararken yanlış ürünler kullanmak daha da kötü sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle gelin egzama için kullanabileceğimiz şifalı bitkileri ve kullanım şekillerini birlikte keşfedelim.

egzama için bitkisel çözüm

Dut mucizesi

Dut; egzama için kullanılan en etkili bitkilerin başında geliyor. Her biri ayrı bir lezzet ve şifa deposu olan bu minik meyvelerin boyutuna aldanmayın. Gün içinde bir avuç beyaz dut tüketmek egzama tedavisi için sandığınızdan daha etkili sonuçlar yaratacaktır. 3 su bardağı su ile birlikte bir avuç dutu kaynatın ve dayanabileceğiniz maksimum sıcaklıkta olmasına dikkat edin. Bu ideal sıcaklığa ulaşan karışımın içerisine ellerinizi daldırarak bu şekilde 10 dakika bekleyin. Ellerinizi çıkardıktan sonra yıkamak için en az bir saat bekleyin. Cilt sorunlarınıza veda etmek işte bu kadar kolay olacak.

egzama için bitkisel çözüm

Kişilerin yeri geldiğinde sosyal ve gündelik yaşamlarını dahi yakından etkileyebilen egzama için çözüm arayışında olabilir ve bu süreçte hangi ürüne güvenmeniz gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşamış olabilirsiniz. Eller ve ayaklar başta olmak üzere vücudun birçok farklı kısmında çatlaklara ve yaralara yol açan egzama, yakaladığı kişilerde acı ve ağrıya da neden olabilir. Tıbbi kremlerin çaresiz kaldığı anlarda dahi dut ve içerisinde bulunan özel asitlerin egzamaya iyi geldiği, adeta bir panzehir görevi gördüğü denenerek görülmüş bir gerçektir.

Bu konuda daha detaylı bir bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız daha önce ayrıntılı bir şekilde yazdığım “Egzamayı Kuru Dut ile Tedavi Edin” başlıklı yazımı mutlaka inceleyin.

Papatya ile kısa sürede etki

Kendi papatya kreminizi hazırlamak hazır alacağınız kimyasal içerikli birçok kremden çok daha faydalı ve daha güvenilir olacaktır. Egzama için krem hazırlamak için ise malzemeleriniz oldukça kolay bulunur olacaktır. Birçok kişi egzama için hidrokortizonlu ilaçlar kullansa da yurtdışında yapılan çalışmalar ezilmiş ya da kaynatılmış papatyanın aynı amaçla kullanıldığında çok daha etkili olduğunu ve kısa sürede egzamaya çözüm olduğunu kanıtlamıştır.

Egzamaya iyi gelen bir diğer yöntemi de buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz. Direkt egzama için verilmiş bir yöntem olmasa da yorumlarda da göreceksiniz ki egzamada da çok hızlı ve etkili sonuç vermekte.

Sosyal Medya Tehlikesinin Farkında mısınız? ile sosyal medyanın yarattığı depresyon ve etkilerini öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close