CİLT BAKIMIGÜZELLİKSAÇ BAKIMISON ÖNERİLER

Maya Maskesi Nasıl Yapılır

Maya maskesi nasıl yapılır?

Bu yazımda bahsedeceğim maya maskesi sadece maya ve su/süt kullanarak yaptığımız fakat son derece etkili bir maske. Bu basitliğine rağmen bu kadar güçlü bir etkiye sahip olmasının nedeni ise doping gibi bir içeriğe sahip olması. Bu özelliği ile poleni hatırlatıyor değil mi? 🙂

Maya maskesi neden uygulanır?

Evet, maya da tıpkı polen gibi ihtiyacımız olan her şeyi birlikte ve doğru oranda barındırıyor. % 50 oranında protein içeriyor melesa! Folik asit ve aminoasit özleri de bulundurur. Maya aynı zamanda  magnezyum, selenyum, çinko, demir, kalsiyum, potasyum, demir, krom gibi mineraller ile özellikle B grubu vitaminler açısından bakıldığında da zenginliğini ortaya koyar. Kısacık bahsettiğimiz bu özellikler, mayanın eski çağlardan bu yana, kadınların özellikle güzellikleri için kullandıkları temel maddelerden olmuştur.

Maya maskesi ne işe yarar?

Maya maskesinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Cildi ölü hücrelerden arındırır, yeniler ve böylece yaşlanmayı önler.
  • Cildi siyah noktalardan arındırır.
  • Gözenekleri derinlemesine temizleyerek cildin nefes almasını ve fark edilir şekilde aydınlanmasını sağlar.
  • Ciltteki renk eşitsizliği için çözümdür, renk farklılığını ortadan kaldırır; cildin canlı ve parlak görünmesini sağlar.
  • Cildin yağ dengesini korur.
  • Sivilce ve akne oluşumunu engeller.
  • Dezenfekte edicidir; mikropları öldürür, iltihaplanmayı önler.
  • Mükemmel bir hücre yenileyicidir; yeni hücre üretimini arttırır, cildi onarır, yaraları gözle görülen bir hızla iyileştirir.
  • İçerisinde bulunan ve doğal bir antioksidan olan folik asit ile cildi zararlı maddeler arındırır ve dış etkenlerden korur.
  • Yoğun ve güçlü içeriği sayesinde cildin tüm ihtiyacını karşılar.
  • Ciltteki kırışıklıkları giderir ya da azaltır.
  • Ciltteki sivilce ve güneş lekelerini giderir.
  • İçerdiği potasyum ile cildi nemlendirir ve yumuşatır.
  • Egzama ve dermatit gibi cilt hastalıklarında iyileştirici rol oynar.
  • Saçları onarır ve besler.
  • Derin temizlik yaparak saç diplerini arındırır, saç köklerinin nefes almasını sağlar.
  • Saç dökülmesini durdurur ve yeni saçların çıkmasını sağlar.
  • Saç köklerini besler, uçlara kadar güçlenmesine yardımcı olur. Böylece saç kırılmasını önler.
  • Saçların daha hızlı uzamasını sağlar.

Maya maskesi cilde nasıl uygulanır?

  • 1 ölçü kuru maya
  • 1-2 ölçü ılık su ya da süt ile hazırlayabilirsiniz. Yağlı ciltlerde su, kuru ciltlerde süt kullanmak daha doğru olur.

Ne kadarlık bir alana uygulayacaksanız, ona yetecek kadar bir ölçü kabı kullanın. 1 kahve fincanı, 1 yemek kaşığı, 1 tatlı kaşığı vb.

Elde edilen karışımı göz çevresi ve dudaklar dışında tüm yüze, boyun bölgesine  ve ellerin üzerine uygulayıp kuruyana kadar bekletin. Bu sırada tahriş ve deformasyon oluşmaması için mimiklerinizi kullanmamaya çalışın. Kuruduktan sonra önce ılık su ile parmaklarınızı ıslatıp dairesel hareketlerle mayayı temizleyin. Sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayıp tamamen temizleyin. Ardından soğuk su ile cildinizi canlandırın ve böylece açılan gözenekleri yeniden sıkılaştırın. Nazikçe kurulayıp, mutlaka güzel bir nemlendirici uygulayın.

maya maskesi
Maya Maskesi

Maya maskesi saça nasıl uygulanır?

  • 1 ölçü kuru maya
  • 3 ölçü ılık süt/su ile hazırlayabilirsiniz. Saçlarınız kuru ise sütle hazırlamanızı öneririm.

Hepimizin saç yoğunluğu ve uzunluğu farklı olduğu için ölçü kabıyla ilgili tercihi yine size bırakmayı tercih ettim. Kıvam konusunda öneri isterseniz, şampuan kıvamı kolay uygulama için ideal.

Saç diplerinize  bu karışımı uyguladıktan sonra çabuk kurumasını önlemek açısından streç film ile saçlarınızı sarmanızı öneririm.

Maya maskesi ne kadar bekletilmeli?

Saçta daha uzun süre bekletebildiğimiz maya maskesi, cilde uygularken biraz tedbir gerektiriyor. İlk kez deneyecekseniz 5 dakika ile başlamanızı öneririm. sonraki uygulamalarda 20 dakikaya kadar çıkmayı deneyebilirsiniz. Saçınızdaki ilk denemeyi de yarım saat ile sınırlamanızda fayda var. Cildinizin ve saç derinizin tepkisini izleyerek sonraki uygulamalardaki süreye karar verebilirsiniz.

Maya maskesi ne kadar sıklıkla yapılmalı?

Uygulama sıklığı pek çok etkenden dolayı değişiklik gösterir. Başlangıç olarak yaşımızı baz alabiliriz. 20-30 yaş aralığında ayda 1 kere, 30-40 yaş aralığında ayda iki kere, 40-50 yaş arasında haftada 1 kere, 50 yaşın üzerinde biraz daha sık uygulanabilir. Fakat bireysel farklılıkları da göz ardı etmemek gerekir.  Yani cildiniz ve/veya saçınız bu uygulama sıklığının fazla olduğuna dair sinyaller veriyorsa dinlemelisiniz. Başlangıçta iyi bir gözlemci olmanız, cildinizi ve saçınızı pür dikkat dinlemeniz gerekiyor yani.

Maya maskesi ne zaman yapılmalı?

Bizim gibi sonuçlarını anında ve çok güçlü bir şekilde görmek isterseniz mutlaka.  O halde, maskeyi aklınıza ne zaman gelirse ya da ne zaman zaman bulursanız o zaman yapmak yerine Ay takvimini takip ederek Ay’ın Oğlak, Koç, Boğa ve Terazi günlerinde olmasına özellikle dikkat edin. Daha önce duymadıysanız, bunu  nasıl yapacağınıza dair telaşa kapılmayın sakın. Hemen alt satıra bu günleri takip edebileceğiniz takvimin bağlantısını ekleyeceğim. Ben her ay başında yeni takvimi ekliyorum, size sadece girip bakmak kalıyor. Nasıl? Çok kolay değil mi? 

Ay Takvimi

Maya maskesinin yan etkileri nelerdir?

Maya maskesinin en sık görülen yan etkileri ciltte kızarık ve yanmadır. Bu da maskenin ciltte uzun kalmasından kaynaklanır ve geçicidir. Yukarıda tedbirli olmaktan bahsetmemin nedeni buydu işte, istenmeyen etkilerden korunmak. Başka bir tedbir olarak, maskeyi önce el bileğinin iç kısmında, küçük bir alanda test etmekte fayda var. Bu hassas alanda testi başarıyla geçtiyseniz güvenle uygulayabilirsiniz.

Maya maskesi tüylenme yapar mı?

Maya maskesinin zararları arasında bahsedilen iki konudan biri bu. İlki istisnai de olsa alerji olasılığı, ikincisi ise tüylenme olasılığı. Mutfağınızda kullanamıyorsanız cildinize ve saçınıza da sürmemelisiniz.  Alerjiniz yoksa, sadece tüylenme konusunda endişeliyseniz, maskeyi daha uzun aralıklarla uygulayabilirsiniz; ayda bir kez gibi. Fakat zaten yüzünüzde tüy sorunu yaşıyorsanız maya maskesini uygulamamanızı öneririm. Bunun dışında kalan herkes güvenle kullanabilir.

Aklıma gelen, şimdiye kadar sorduğunuz ve soracağınızı düşündüğüm her şeyi yazıma ilave ettim galiba. Gerekirse zaman zaman yine güncelleyebilirim.

🍀 Hazır ürünlere de ihtiyacınız oluyorsa bu notum sizin için. Linkini vereceğim sayfa en çok tercih edilen saç bakım ürünlerini barındırıyor; yorumlarından ve puanlarından da anlayacaksınız. Ne evde maske hazırlamaya ne de hazır ürünleri araştırmaya zaman bulamıyorum diyen gruptaysanız bu sayfa, bu anlamda size zaman kazandıracak ve faydalı olacaktır. İndirimde olanları seçtim ayrıca, sık sık düzenlemeyi düşünüyorum. Buraya ekliyorum, üzerine dokunup bakabilirsiniz 👉  saç bakım ürünleri

O zaman şifa olsun

Sevgiyle ve güzel kalalım 🍀💜

 

Tags

Related Articles

204 Yorumlar

  1. her ikisini de yapabilirsin tabi, daha faydalı olacaktır. sürekli devam etmek istemiyorsan protein-vitamin günlerini ve mineral günlerini değerlendirmelisin mutlaka.
    başka bir kullanım biçimide yağ günleri dışında sürekli kullanmak olabilir. birkaç gün ara vermek rahatlatıcı olabilir, mayanın tadı yoğun olduğundan bıktırıcı olabilir sürekli kullanımda.

  2. teşekkür ederim.açıkçası senin önerilerini ne zaman dikkate alsam faydasını gördüm.
    saç dökülmesi için de kullanmadığım şey kalmadı herhalde şimdiye kadar.inşallah bu işe yarar.

  3. saç için yaş mayayı biraz daha sıvılaştırıp doğrudan saç diplerine mi sürüyoruz acaba?yoksa kuru maya da olur mu? Kıvamı nasıl olmalı?

  4. ben kuru maya tercih ediyorum.sebebine gelince kuru mayayı muhafaza etmek daha kolay. geçen yıl maya konusunda epey araştırma yapmıştım. yaş maya çok çabuk bozuluyor, buzdolabında da belli bir derecenin altında yararlı özelliklerinin büyük bölünümü kaybediyor. nasıl saklayacağımı düşünmektense kuru maya kullanmayı tercih ediyorum kısacası. kuru mayanın raf ömrü 2 yıl bu arada:)

  5. kozmik bakım 1 ölçü dediğin şey tam olarak ne kadar..yani bir yemek kaşığı mı yoksa yarım çay bardağımı, yoksa saçımızın azlığına çokluğuna göre kendimiz mi bir ölçü belirliyoruz

    sevgiler :))

  6. özellikle "ölçü" olarak yazdım. size bıraktım.ancak kaşık gibi sıvı ve katıyı farklı miktarda alan bir ölçü kabı yerine kahve fincanı gibi derin bir ölçü kabı seçin.
    ihtiyacınıza göre ölçü kabını değiştirin. örneğin kahve fincanı kullandığınızda saçınız için uygun miktarı elde edersiniz diye tahmin ediyorum. ama bu miktar yüz maskesi için fazla gelecektir. maske için ölçü kabı olarak herhangi bir şurup şişesi kapağı bile olabilir.
    bu sebebplerle ben özellikle "ölçü" sözcüğünü seçtim:)

  7. kafam mayalı bir şekilde soruyorum ben bu mayayı her yere süremedim diplerin her yerine ulaşamadım yani bunun özel bi sürme tekniği var mı arkadaşlar

    1. haftada 1 kez yapabilirsiniz yelola. özellikle mineral ya da protein günlerini tercih edin ve oğlak günlerini atlamayın.

  8. süt ya da meyve suyunda eriterek içebilirsiniz. bir su bardağına bir tatlı kaşığı şeklinde. ancak isterseniz alışana kadar yarım tatlı kaşığı kullanabilirsiniz.

  9. kozmikcim uzuun zamandır sadece okuyor ama yazmıyordum yoksa severek takip ediyorum seni 🙂 Hamile olduğum için de saçıma ve yüzüme bakım yapmıyorum daha doğrusu korkuyorum sanki herşey bebeği etkiliycekmiş gibi geliyo 😀 saçıma yağ bakımı çok iyi geliyodu yılan yağı almıştım özellikle alırken aktarımda demişti tek kullanma diye hamile oluncada kullanmaz oldum acaba kullanırsam içine başka yağlar katıp sakıncası olur mu? Bir de iki saate yakın bekletiyodum önceden şimdi o kadar bekletmeden yarım saat bekletsem yeterli olur mu? Bu konuda bilgilendirebilrsen beni sevinirim kozmikcim.

    1. bir bebeğimiz daha olacak demek, ne güzel:)
      işlenmiş ürünlerle bakım yapmamaya çalış. yenilebilir olan herşeyle gönül rahatlığıyla bakım yapabilir, istediğin kadar bekletebilirsin. zeytin yağı, yumurta sarısı, maya, yoğurt vs..

    2. Evet senin bakımlardan faydalanacak bir kızımız daha olacak inşalalh 🙂 Teşekkür ederim kozmikcim doğum olmadan o zaman bir kaç ay saçmalarımı güçlendireyim 🙂

  10. merhaba kozmik:) saçlarıma ara verdiğim için pek görüşemez olduk:) umarım iyisindir. maya ile ilgili birşeyler sormak istiyorum. sinameki ye ara verdikten sonra bir kez uyguladım yine küçülen aya girdik bıraktım. bu sırada maya maskesini uygulasam uygun olur mu? birde saçlarımı sinameki daha çok kurutuyor gibi geliyor bana bu yüzden onu bırakıp maya maskesini söylediğin tarihlerde devam etsem faydasını görür müyüm? kuru ciltler için sütle hazırlanmalı dediğin için soruyorum kuru saçlar için uygulayacaksak onun içindemi sütle hazırlayacağız? çok soru sordum ama yardımlarını bekliyorum.

    1. merhaba:)
      maya maskesine devam edebilirsiniz tabi. sütle hazırlayabilirsiniz, nemlendirir. ancak bir süre yağ bakımı günlerinde de tüm saça badem yağı vb. bir yağ uygulayın. malum önümüz yaz, iyice kurumadan önlem almak gerekir.

  11. maya yapmam lazım yarın saat 3 olmadan evde maya yok erkenden alıp yapmam lazım bunu vitamin protein mineral gnlerinde yapıyoruz dimi mayayı cilt için kullanıldıgında yağlı ciltler süt kullanmamalı demişsin karma ciltler içinde geçerlimi bu
    birde göz kenarları ve dudakalar hariç sürülcek demişsinde göz kenarlaarı kırışık yaa saece göz kenarlarına sürmeyi düşünmüştüm bende :)) kırışıklıklar için

    1. karma ciltler de suyla hazırlarsa iyi olur. göz kapağı ve göz altındaki ince ve hassas deriye gelmemeli sevgili ümit:) kaz ayağı şekline dış kısımdaki kırışıklıklara uygulanabilir.

  12. kozmik bilim merhaba sitenin yeni üyesiyim.Mayayı uygulama günleri varmı acaba saçlarım aşırı derecede dökülüyor sol taraafım kelliğe aday:( çok üzülüyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok tesekkürler.

  13. sevgili rümeysa digger saç bakımlarını ne kadar sure tutuyorsanız aynı şekilde uygulayabilirsiniz. ancak en az 2 saat kalmasını öneririm ben. üst sınırı siz belirleyin. 4 saat, 5 saat 🙂 batınız rahatsız etmiyor bu süreyi uzatabilirsiniz de. benim 12 saatten uzun sure kalan bakımlarım olmuştur:) ancak unutmayın ki herkesin cildi farklı! en güzeli 2 saatle başlayıp duruma gore süreyi uzatmaktır. cildiniz olumsuz bir tepki vermiyorsa istediğiniz kadar kalabilir.

  14. merve hanım hoşgeldiniz:)sorularınızın cevabı için size yönlendireyim. sanıyorum direct maya maskesi konusuna geldiniz. anasayfaya dönüp iki yayın aşağıya inin. hem beslenme hem bakım başlıklarını inleyin ilk sayfada. konuları kısaltıyorum, mutlaka "devamını" okuyun konuların. orada sırası geldikçe hangi günlerin mineral, protein, yağ ya da karbonhidrat günleri olduğunu ifade ediyorum.o günler boyunca maya maskesi ya da diger maskelerden hangisi etkiliyse yazıyorum. aşağı yukarı iki günde bir yeni yazı giriyorum. yani blogum her daim güncel:)
    dediğim gibi ilk sayfayı incelediğimde hemen durumu kavrayacaksınız zaten.
    size blogumdan en yüksek faydayı görmenizi diliyorum:)
    sorularınız olursa ben yine buralardayım.

  15. sevgili kozmik bakım …

    bugün ilk defa denedim maya maskesini hem yüzüme hem saçıma…(evde yaş maya vardı yalnız)

    ve ilkten wooowww dedim 🙂 gözle görülür bir etki yaptı hemencicikk

    benim sormak istediğim şey şu…bira mayası ve hamur mayası aynı şey mi?

    eğer değilse,bira mayası yüze ve saça sürülür mu?

    birde duyduğuma göre bira mayası göğüsleri büyütuyormuş…bu hamur mayası da aynı etki yapar mı içince?

  16. evet çok güzel çok memnun kaldım …

    ben yüzüme çoktan adam akıllı maske yapmadım…

    peeling ve nemlendirici hariç hiç bir şey sürmedim ..ama demek ki o kadar ihtiyacı varmış, cilt hemen emdi…

    saçımda bebe saçı gibi oldu resmen …ya simam değişti resmen çok dinç duruyor saçım ve yüzüm

    ben artık iksirimi buldum 🙂 mayayı sütle içmeyi denemiştim ama ıı ıhhh olmadı …bugünden itibaren yutmaya

    başladım 1 çay kaşığı kadar ..ardından da hemen su …ben size minettarım 🙂

  17. oldukça heves uyandıran bir yorum olmuş, hepimiz ilk mineral gününde maya maskesi yapacağız sanıyorum:)
    mayayı meyve suyuyla da deneyebilirsiniz, aklınızda bulunsun. içmenizin de çok faydası olacaktır. bende besin desteği olması için kahvaltı sonunda içiyorum. cildimde bir sorun olmadığı için ben farketmiyorum ancak son zamanlarda sık sık cildimle ilgili cümleler kuruluyor. aile hekimimizin de dikkatinden kaçmadı:) umuyorum ki sizde de aynı etkiyi yaratacaktır.

  18. ya aslında benim cildimde tek sorun ..çökme…

    5 kg kadar zayıfladım ve yüzüm çöktü :(….zaten normalde de normal kilomun altındaydım…

    5 kg daha gidince yüzüm çöktü 🙁 🙁 dinçlik vermesi yaraması bundan sanırım …

  19. mayanın toparlama ve sıkılaştırma etkisi var sevgili meslissa. ayrıca tibet egzersizlerine de başlamanızı öneririm. kaslarınızın da zayıflamasını engellemiş olursunuz.

  20. 2-3 kere maya maskesini saçıma uygun günlerde uyguladım bu sefer yaparken içine vitaminlerden de ekledim 2 saat beklettim sonra saçlarımı içinde sarımsak çamteberebent ve üzüm çekirdeği ve karanfil taneleri olan şampuanımla yıkadım ama saçlarım durulama esnasında eskiye oranla daha çok döküldü tarama ve kuruma esnasında dökülme devam etti her elimi saçıma attığımda mutlaka elime saçlarım geliyordu bu durum beni rahatsız etti bir şeyi yanlış mı yaptım yoksa bu maske bana uygun değil mi yardımcı olursanız sevinirim…

  21. benimde saç diplerim 2 gün boyunca acımıştı ama senelerdir bakım yapmadığımdan kaynaklandı sanırım 🙂 aynı sorunla ikinci denemede karşılaşmadım. artanı da yüzüme uyguladım yumuşacık oldu.

  22. iki gün önce maya maskesi için uygun gündeyken saçıma ve yüzüme aynı anda uyguladım.ertesi sabah cildimdeki yumuşaklığı tarif bile edemem:)saç için ise hemen sonuç alamıyoruz maalesef o yüzden yılmak yok kürlere aynen devam 🙂

  23. hemen mi karıştırdınız napoliten? kendi halinde erimesini beklerseniz sorun olmuyor. buna ragmen kıvamı koyu olursa sütle biraz daha açıp sürülebilir kıvama getirebilirsiniz.

  24. Kozmikcim ve maskeyi yüze kullanan diğer arkadaşlar; sizlere bir sorum olacak. Maskeyi yapması için kız kardeşime de uygun günlerde olduğumuzu söyledim. O da "maya yüzde kıllanma yapar" diye duymuş. Yüzde tüylenme yapar mı acaba? Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Olsa birileri yazardı diye düşündüm, hiç olumsuz yorum yok çünkü… :/

  25. sibel hanım hiç böyle bir sorun bildirilmedi fakat benim kişisel önerim yüzde tüylenme problemi zaten varsa diğerlerinden daha seyrek aralıklarla uygulanmalı. risk almamak en güzeli. maskeyi uygulayan arkadalarımızda tecrübelerini yazacaklardır.

  26. benimde yüzümde tüylenme problemi var… 2 hafta sabahları aç karna maya içtim,yüzüme de maskesini yaptım maya günlerinde, ve tüylenmede artış gözlemledim netten araştırınca da tüylenmeye meyilli olanlar kullanmasın yorumlarını gördüm ve bıraktım mayayı, oysaki aç karna içince iştahımı kesiyordu ne güzel bütün gün canım birşey istemiyordu ve yüze maske yapınca da aydınlık bir yüzüm oluyordu faydasını gördüm ama tüylenme problemi benim için daha öncelikli olduğu için mecburen bıraktım :((

  27. Tuylenme sorunu olanlar kullanmamali o halde. Benimde oyle bir sorunum olup olmadigini kesfetmem gerek. Ya da hic riske atmadan sadece saclarima uygulamak en dogrusu. Sonra mazallah birde tuyleri gideemekle ugrasmiyayim

  28. arkadaşlar maya içmek tüylenme yapmaz. ben haftalarca içtim. kısa bir ara verdim şu an.
    maya maskesi çok uzun yıllardır uygulanan ve günümüzde de popüler olan bir maskedir. benim kuaförüm bu maskeyi müşterilerine uyguluyor. bu etkiye sık rastlansaydı bayanlar tekrar tekrar uygulatmazlardı. üstelik kendisi çok titizdir, uygulamayı kendisi bırakırdı.
    elbetteki ciddi tüy problem olanlar ya da buna meyilli olanlarda olumsuz etkiye rastlanabilir fakat bu düşündüğünüz kadar sık görülmez. bu durumda olanlar durumunun ciddiyetine gore ya hiç uygulamamalı ya da seyrek uygulamalı.
    bu en doğal ve en ucuz maskedir. yüksek fiyatlara aldığımız besleyici maskelerin içeriğini hiç düşündünüz mü? vitamin içeren meyve özleri, protein, minera…. adı üzerinde, besleyici. bunları nasıl rahatlıkla kullanabiliyorsak mayayı da o kadar rahat kullanabiliriz. – ciddi tüy problem olanlar hariç- istisnalar olacaktır elbet fakat dediğim gibi kabusa sebep olacak bir maske de değildir. yine de alternatifler düşüneceğim bu konuda 🙂

  29. bir de arkadaşlar eğer mayayı dahili olarak kullandığımızda içerisindeki mineral, vitamin ve proteinden dolayı tüylenecek olsaydık, yıllardır yediğimiz sebze, meyve ve ette bulunan aynı maddeler sebebiyle hatta kullandığımız vitamin hapları nedeniyle zaten şimdiye kadar tüm vücudumuz tüylerle kaplanmış olurdu. lütfen yersiz endişelere kapılıp strese girmeden once bunları bir düşünün.

  30. Bugün hem yüzüme hem saçıma maya maskesi uyguladım çok güzel bir yumuşaklık verdi.Bir süre deneyeyim bakalım eğer saçımda bu yumuşaklık devam ederse en sevdiğim bakım ürünlerimden biri olur çünkü saçlarım kuru ve çok sert.Teşekkürler kozmik bakım 🙂

  31. Merhaba kozmik bakım.Maya maskesini aslında cok seviyorum , şu an da yüzüme sürdüm, yumuşacık yapıyor, cildim kuru , cok güzel nemlendiriyor , Saclarima bir kere uyguladim waooowwww dedim ,ilk seferde bile yumuşacık yapti , ancak saç için ciddi bir problem var : ev maya kokusundan geçilmiyor , yüz icin de ayni durum söz konusu ama saclarda daha yoğun kokusu var. kış günü kapi pencere de açamıyorum 🙁 bir önerin var mi , mayadan vazgecmek istemiyorum cok güzel bir maske ama kokusundan evdekiler şikayetçi 🙂

  32. Her zaman süt ile hazırlıyorum, evet aslinda güzel fikir, ama maskenin içine degil de sürüp beklettiğim odama lavanta yağı kokusunu gezdirebilirim , portakal da keskin kokulu onu da denemek istiyorum 🙂 , haftaya bakalım, umuyorum etkili olacak teşekkürler 🙂

  33. sevgili gamzelim, marketlerdeki maya. ben eskiden beri kullandığımız pakmayayı alıyorum. raf ömrü daha uzun ve daha sağlıklı olduğundan kuru mayayı tercih ediyorum. şifa olsun:)

  34. Mrb oncelikle faydali bilgilerinizi aktardiginiz icin cok tskler Allah razi olsun.bi sorum olucak.ben suan tarcinli balli kuru yapiyrm sabak ac karna ve aksam birer bardak olmak uzere.bu mayali sutu de yapmak istiyrm.diyetteyim suan ve sabah acken almak istiyrm.hem tarcin hem maya ikisi ayni anda sakincasi olur mu ya da siz ne sekilde almami onerirsiniz?

  35. sevgili sirin ben teşekkür ederim, her birinin şifaya getirmesini diliyorum. sorunuzu facebook sayfasından yanıtlamıştım, gördüğünüzü tahmin ediyorum. sevgiler:)

  36. kozmik kusuruma bakma çok soru soruyorum ama napıyım saç dökülmem durmuyor bu maskeyi yaptıktan sonra streç filmle değilde naylon boneyle sarsam sorun olur mu

  37. aslında karanfil kürüne yazacaktım ama dolmuş sanırım yazamadım.ben karanfil kürünü uyguladım 1 hafta kadar her gün niyetim 1 ay yapmaktı ama yapamadım 2-3 günde yapıyorum dökülmem eskiye göre azaldı gibi yeni saç çııkması için 1 ay hergünmü kullanılmalı ? saçlarım o kadar güçsüz az seyrek 🙁 dr gittim kuaförüm bile tüy gibi diyor burdan okuduğum hint yağı ve çörek otu yağını da zaman zaman kullanıyorum pek işe yaramadı gibi belkide iyi markalar değildiler.evde kendi yaptığım zeytinyağı sarımsağı kullanıyorum uygun günlerde sanki bana bu yağları yaptığımda yıkarken ve sonrasında tararken daha çok dökülüyor gibi geliyor ne yapmamı tavsiye edersiniz? güçsüz seyrek azcıcık saçlar 🙁 saçı çoklara hayranım
    sessiz takipdeydim çok faydalanıyorum sizden bugün elim deymişken her yere yazdım 🙂

  38. merhaba kozmikcim ben bu siteyi yeni kesfeden biriyim. mayayı ellerime ve yüzüme uyguladım. ama yuzumde bir yanma ve kasıntı oldu neden acaba ılkkez yaptıgım ıcın mı?

  39. sevgili merve,
    karanfil kürünü gün aşırı ya da iki günde bir kullanabilirsiniz ilk birkaç hafta. sonar daha seyrek aralarla kullanmaya devam edersiniz.
    uygun günlerde maya maskesi uygulayın, saç kökleriniz güçlensin. ayrıca doğru kesim günlerini mutlaka değerlendirin. saçlarınızın hızlı uzaması önemli değilse özellikle slan burcu günlerinde azar azar da olsa mutlaka kesin saç uçlarınızdan.

  40. sevgili tuba ben duşta peeling yaptıktan sonra yüz temizleme jeli kullandığımda kızarıklık oluşuyor. bu sebeple sordum. herhangi bir şey uygulamadıysanız maskeyi daha kısa sureli uygulamayı deneyin. normalde maya buna sebep olacak zararlı bir madde içermemekte çünkü.

  41. selamlar kozmik bakım aranıza yeni katıldım genel olarak göz gezdirdim ve oldukça faydalı bilgi akışı olduğu ve paylaşımların takipçilerinize iyi geldiğini anladım kutlaım sizi .
    br konuda desteğimize ihtiyacım var eşimin saçları epey beyazladı ( 40) yaş bu arada nasıl koyulaştırabiliriz bir öneriniz varmıdır sormak istedim . teşekkür ederim

  42. hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim 🙂
    bu konuda nette birçok çözüm önerisi var fakat bizzat deneyip sonuç alınamadığını gördüm. gerçekten işe yarar bir şey bulduğumda paylaşacağım. çok uzak olmadığını söyleyebilirim ama.

  43. merhabalar ben de bu siteyi yeni keşfedenlerdenim….Saçıma maya maskesi yaptım fakat yıkadıktan sonra sertleşti bu sertlik devam edermi saclarım kendinden dalgalı ve çok kuru çok fazla dökülme var doktor erkek tipi saç dökülmesi var dedi .Bioxcin şampuan kullanmaya başladım ve dökülme baya azaldı.Maya maskesine devam edeyim mi ne önerirsiniz bana?yumuşak ve hacimli olması için ne uygulamam gerekiyor?

  44. gerçekten çok güzel bi siteniz var kozmik bakım….epilasyon günlerinin olduğunu bilmiyordum yazılarını okudukca çok şaşırdım gercekten ama bu günlerinize mutlaka uyacağım……Zayıflama için tarifiniz varmı?limon ve sarmısak kürünü ne zaman yapıp kullanmaya başlayabilirim acaba?

  45. sevgili meliha çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz:)
    maya maskesi sertliğe sebep olduysa sadece saç diplerinize uygulayın ve mutlaka çok iyi durulayın saçlarınızı. çünkü maya iyi arınmadığında saçta sertlik yapar.
    limon sarımsak kürünü istediğiniz zaman hazırlayabilirsiniz. 25 günlük sure sonunda en uygun güne yeniden bakarız. ayrıca alkali su ve tibet egzersizlerini önerebilirim size.
    şifa olsun:)

  46. ehehe çok yordum biliyorum kusura bakma ama ben bu mayayı kafama göre sulandırsam hatta bçok sulu yapsam olmaz mı ? malum kafa yüz her şeyi emiyor. cildim de kuru ve hassas, sürer sürmez kurumaya başlıyor sanki. sulu yaparsam belki saçıma da gelir ? sadece tepeye sürdüm emdi gitti 🙁

  47. bir koç burcu olarak baş bölgenizin doyumsuzluğu şaşırtıcı değil elbette:) fakat mayanın hızlı kurumasının sebebi yoğun protein içermesi. ihtiyacınıza gore oranlarla oynayabilirsiniz tabi.

  48. O zaman iyice sivi hale getirip yapayim ben
    bir de son sotum var kusura bakmayin hep cenemdr ayninyerde cok buyuk bir sivilce cikiyor ve gecince her seferinde daha da kara bir leke birakiyor bu neden olur bunsitede bunu degstrebilecegim bir maske vs var midir? Cok tesekkur ederim 🙂

  49. digger sorunuza burada yanıt vermiş oldum aslında. sivilceye gelince lavanta kürünü deneyebilirsiniz. "cilt bakımında lavanta" konusuna bakın msblueblack.

  50. Anladim cok cok tesekkur ederim cok fayda aldigim bir site oldu herkese link gonderdim sayfayi begendirdim burayi takip etmelerini sagladim ve surekli dediklerinizi de uyguluyorum 🙂 maya maskesi umarim ince cizgilerime iyi gelir gününü kollayip maya maskesi de yapiuorum yuzume. her sey icin tesekkur ederim 🙂

  51. ben teşekkür ederim. bunu benim ve blogumun aldığı en güzel hediyelerden biri olarak kabul ediyorum <3 daha fazla kişiye ulaşmak büyük mutluluk:)

  52. sevgili hatice, yardımcı olmayı çok isterdim fakat çözümünü bilmiyorum. geçen ay benim de göz kapağımda oluştu bir tane. çözümünü bilmediğim için epey stress yaptım fakat tesadüfen kaşırken enfeksiyon kaptı. sivilceye dönüştü ve kayboldu. bununla ilgili bir çözüme rastlarsam mutlaka bloga taşırım.
    sevgiler:)

  53. Sevgili kozmik bakım, bloğunuzu severek takip ediyorum ve uygulamaya çalışıyorum. mayayı uygun günlerde hem yüzüme hem saçlarıma uyguluyorum ayrıca sinameki kürünüde haftada 1 gün yapıyorum. acaba saçıma haftada 2 kür fazlamı gelir gözüm karafil kürünede kayıyor saç diplerine tonik gibi uygulamamın bi sakıncası olurmu ? bir de mayayı zayıflamak için nasıl içmeliyim. sevgiyle kal.

  54. sevgili gülnur çok teşekkür ederim:) ikisini birden uygulayabilirsiniz. zaten mayayla desteklenmesini öneriyorum hep. sinamekiyi saf biçimde yani tonik gibi kullanmayın.
    mayayı da yemeklerden yarım saat once içerseniz iştahınızı kapatır ve zayıflamanıza yardımcı olur.
    sevgiler:)

  55. aa mayayla sinemaki kürünü mayayla aynı anda nasıl uygulayabiliriz? bunların ikisini de uygulamam gerekiyor 🙂 aynı gün olsa nasıl yapabilirm?
    kafamda maya maskesiyle yazıyorum bunu bu arada 😀 cansınız, doğum gününüzü kutlarım bu arada nice nice güzel yıllar sizin olsun 🙂

  56. sevgili msblueblack aynı anda değil aynı dönemde diyelim ki yanlış anlaşılma olmasın. yani sinameki uygulayan arkadaşlar maya kürünü de uygulamaya devam edebilirler.
    şifa olsun, ne güzel bir gün:)
    ayrıca çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, amin:) sizlerin de olsun inşallah.

  57. geçtiğimiz maya maskesine uygun günde maskeyi yaptım cildime daha öncede iki kere yapmıştım elimle sürmüştüm busefer bir fırcayla sürdüm cildimde 25 dk beklettim sonra dokundum kurumuşmu diye hiç kurumamış üzeri bi tabaka olmuş ellediğimde köpük köpüktü altı 🙂 çok ilginç geldi hamur yaparken mayayı ıslatırız kabarırya aynı o şekil olmuştu cildimde benim gibi olan varmı ben bu cildimi saçımı anlayamadım gitti 🙂

  58. geçen hafta yüzüme ve saçıma maya maskesi uygulamıştım ve saçıma ilk defa uygulamıştım biraz sıvı yapmışım ama bu sefer daha dikkatli olucam bir de ben su eklerken hafif ılık su ekliyorum acaba direkt soğuk su mu eklesemm?? sonuçlara gelecek olursam mucize gibi birşey yüzümde çok güzel bir bebek pembeliği verdi maya maskesi saçlarımda zaten dökülme problemi yoktu ama boyalı olduğu için bakım olarak yapmıştım bir defasında bile normal sandığım dökülmem, 1-2 tele indirdi ve ışıl ışıl yaptı saçlarımı yarın da uygulayacağım hem yüzüme hem saçıma

  59. sevgili seda merhaba, gençler için yüze ayda 1-2 kez yeterli; yaş ilerledikçe hafta da 1 olabilir. saça her hafta uygulayabilirsiniz. hatta aynı hafta içerisinde önemli günler yer alıyorsa iki kez bile uygulanabilir. şifa olsun.

  60. sevgili saime, ikisi de aynı şey aslında. benim kuru maya tercih etmemin ve önermemin nedeni saklama koşullarının uygunluğuyla ilgili. yaş mayayı korumak zordur. çok soğuk ortamda etkisini yitirir, yeteri kadar soğuk ortamda saklanmazsa bozulur, farkedemeyiz. kuru mayada bu tür zorluklarla karşılaşmayız. üstelik raf ömrü iki yıldır.

  61. Kuru mayayı Suna Dumankaya sivilceli ciltler için öneriyordu diye hatırlıyorum.bundan yola çıkarak ben kuru mayanın yağlı ciltler için olduğu sonucunu çıkarmıştım.tabi bu sadece benim çıkarımım:) alkali suyla ilgili bir sorum olacaktı size.hiç ara vermeden tarif ettiğiniz şekilde alkali suyu bir ömür boyu tüketebilir miyiz?son olarak da mayanın seboreik dermatite iyi geldiği yönünde bilgiler rastladınız mı?saçlarda kepek şeklinde nüksediyor bu hastalık, belki biliyorsunuzdur.

  62. sevgili saime, alkali suyu düşük miktarda karbonatla ömür boyu kullanabilirsiniz. (1. madde yani) üstteki yorumlar da recep bey de kendi kullanım şeklini yazmıştı, okumanızı öneririm. seboreik dermatit için de karbonatı kullanabilirsiniz. daha once bir arkadaşımız kısa sürede etkisini gördü. (yorumları ayak mantarı tedavisi ve no poo konularının altında) ayrıca Vichy kepeğe karşı da bu konuda etkilidir ve daha pahalı bir yöntem olacaktır. şifa olsun:)

  63. merhaba kozmik bakım,
    bir süredir bloğunuzu severek takip ediyor ve uygulamaya , ama üye olmak bugüne kısmetmiş 🙂
    herkes gibi benim de derdim saçlarımla. saçlarım boyadan ve bir ara her gün yıkanmaktan kupkuru oldu. 2 ay yağ bakımı yaptım, saçlarıma çok iyi geldi, uzun ince telli olan saçlarım kalınlaştı ve resmen dolgunluk geldi. yalnız 3 hafta önce (2.kez) maya maskesi yaptım (regl dönemindeydim), ilkinde çok memnun kalmama rağmen o gün saçım kazık gibi oldu! kaç kere yıkadım kremledim hatırlamıyorum bile. hatta mayanın STT'sine bile baktım. o günden beri saçlarım aynı sertlikte, normalde hafif kremlemeden sonra bile çok kolay taranan saçlarım şimdi bana mısın demiyor 🙁 bugün saç analizi yaptırdım saç diplerimde yoğun silikon birikmesi varmış bide. yalnız sertliğin sebebini tam olarak bilmiyorum, yağ bakımını uzun süre yapmış olabilirim diye 2 haftalık ara verdim. ne yapmam lazım bilemedim size bir danışayım dedim.
    sevgiler 🙂

  64. sevgili yaren, hoşgeldiniz:)
    görünen o ki maya maskesi size uygun olmayan bir maske değil aslında. zannediyorum regl döneminde olmanızla ilgili. biz regl günlerimizde hiç bir bakım yapmıyoruz etkisi olmadığı için. fakat bu kadar belirgin bir olumsuzluk olmasını ben de beklemezdim. belki bununla ilgili değildir fakat şu an görünen tek sebep bu gibi. ay takvimini dikkate alarak yağ bakımlarınıza devam edin. yarın saçlarınızın uçlarından bir miktar kesin mutlaka. bir sure bekleyelim, düzelme olacak mı diye. sanıyorum bunlar çözecektir. sevgiler:)

  65. hoşbulduuukk 🙂
    maya maskesini ilk yaptığımda çok iyi gelmişti saçıma, hatta çok çabuk arındırmıştım. 2.sinde ne yapacağımı şaşırdım gerçekten. yağ bakımı için '2 hafta ara verdim' yazdım ama daha 1.haftadayım yine de devam edeyim mi yağ bakımına?
    saçımı sadece görünmeyen bir yerinden biraz kesmem de yeterli oluyordu değil mi?
    Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için 🙂

  66. Gorunmeyen bir yerden de kesim yapabilirsiniz yaren. Yag abimi icin bir hafta daha bekleyebilirsiniz, zaten kisa bir sure.sifa diliyorum:)

  67. Kozmik merhaba maya maskesini verdiginiz tarife gore uyguladik annemle birlikte,yikadiktan sonra yuzumuzde kizarma ve gunes yanigi gibi bir yanma hissi olustu.Bu normal mi ya da cozumu var midir?

  68. sevgili elçin kullandığınız mayanın bozuk olma ihtimali var mı? ya da yaş maya mı kullandınız? eğer maya da sorun yoksa ve cildiniz hassas ise bekleme süresi size uzun gelmiş olabilir eğer sorun devam ediyorsa kantaron yağı iyi gelir. yoksa bepanthene gibi pişik kremleri de iyi gelir. sevgiler.

  69. Selam kozmik,bende diğer arkadaşlar gibi uzuuun zamandır bloğunu takip ediyorum.çok faydalı bilgiler öğrendim teşekkür ediyorum.Sabah saçlarımı yıkadıktan sonra tararken çok fazla döküldü.İlk defa Maya maskesini kullandım 1 saat beklettim şampuanla yıkadım gene çok döküldü.Ama kurudukça parladığını fark ettim çok canlı durdu.Benim sorum şu acaba dökülmesinin nedeni (sonradan fark ettim) mayanın üzerinde suda eritmeden yazıyormuş bunu kullanmamalıydım galiba.Dökülme oldu diye bir daha uygulamasam mı? Birde aynı gün içinde hem maya maskesi hem de karanfil maskesi uygulanır mı ?

  70. sevgili melike ben teşekkür ederim ilginiz için. aynı gün içerisinde her ikisi de uygulanır. mayanın üzerindeki uyarı mutfakta kullanımı içindir. biz kuru şekilde uygulayamayız zaten. tabi hangi mayayı kullandınız bilmiyorum. ben klasik kuru pakmaya kullanıyorum. birçok arkadaşımız da bunu kullanıyor bildiğim kadarıyla. maya saç dökmez normal koşullarda. çok eski zamanlardan bu yana hem yara ve cilt tedavisinde hem de güzellik amaçlı kullanılır. içeriği de vitamin, mineral ve proteindir. yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla öncesinde de çok fazla dökülmüş ve ani başlamış. ciddiye almanız gereken bir durum olabilir, bakımlarla baskılamadan mutlaka bir doktora başvurun derim. tedbir olsun:)

  71. Kozmik bakim merhaba uyguladigimiz maya maskesi saca uygulanirken krem kivaminda mi olmasi mi gerek sivi bir sekilde de olmasi aynu sonucu etkiyi verirmi. Sanırım ben maskeyi hazirlarken su/süt oranini biraz fazla koyup sulu bi maske hazirlamis oldum o şekilde sürdüm yine faydasini görür müyüm sizce

  72. sevgili gamze sıvı olması avantajdır, emilimi artar. fakat uygulamayı zorlaştıracak kadar olmamalı. sorun göremedim yani ben:) sevgiler..

  73. Tsk ler kozmikcim 😉 cevaplarin icin fakat bi sirunla karşılaştım maskenin faydasinin tam olarak alamadim herhalde maskeyi sacima sürdükten sonra paket üzerine hic dikkat etmemisim normalde herzaman her ürünün sk tarihine bakardim bu defa gözümden kacmis maya paketindeki sk tariihi gecmis oldugunu farkettm hemen sacimi yikamak zorunda kaldım farkli bi durumla karsilasmamak icin bu süreçte 20-25 beklemis oldu sacimda yine de faydasi olur mu acaba

  74. Bu arada kozmikcim bi kac yorumda mayanin raf ömrünü iki yil olarak belitmissin ama benim mayanin üzerinde bir yıllık surec vardı. Ben de paket ömrü gecti diye attim 🙁

  75. son kullanma tarihi geçmişse etkisini yitirmiştir sevgili gamze.yeni ürünlerin raf ömrü kısalmış olabilir. her zaman üzerindeki son kullanma tarihini dikkate alın. yine de yaş mayaya tercih edilecek kadar uzun ömürlü ve saklama koşulları kolay. mutlu bayramlar diliyorum:)

  76. Merhaba ben sitenizi yeni gördüm ve çok beğendim. Ben kemoterapi tedavisi gördüm benm saçlarım çok gürdü tedaviden sonra saçlarım çok seyreldi ve dökülüyo yine gürleşmesini istiyorum kürünüzü denemedim ama denicem yazıları yorumları okudum ama kafam çok karıştı burçlara göremi bu uygulanıyo bide ben bu haftada kaç defa uygulamam lazım uygulamadan sonra saçımda kokma olurmu olursa ne önerirsiniz cilt içinde kullanmak istiyorum ama emin değilim çünkü alnımda soyulmalar bide alnım kaşınıyo oluyo banyo sonrası yardımcı olursanız sevinirim 🙂 şimdiden teşekkürler 🙂

  77. Merhaba sevgili rüzgar gülü:) bu maskeyi protein ve vitamin içerdiği için koç, aslan ve yay günlerinde; mineral içerdiği için boğa, başak ve oğlak günlerinde uyguluyoruz ki çok daha fazla emilim gerçekleşsin. Düzenli olarak haftada kaç kez uyguladıpınız değil önemli olan. Önemli olan bu burçlarda uygulama yapmanız. Yine haftada iki kez uygulamaya uygundur fakat hep aynı günlere rastlamaz. Dediğim gibi bunun bir önemi yok zaten.
    Ben size bu maskenin yanı sıra karanfil kürünü de önereceğim. Her gün düzenli olarak uygulayın. Sizin için herhangi bir sakıncası yoksa günde iki kez de uygulayabilirsiniz. Birkaç hafta her gün uyguladıktan sonra yine burçlara göre uygulama yapabilirsiniz.
    cildinize ise aynısefa kremini denemenizi öneririm. Küçük cam kavanozda olanları tercih edin. Sevgiler:)

  78. çok teşekkür ederim:) faydasını görüyorsanız ne mutlu bana. hayırlı olsun blogunuz, ilk üyesi ben olayım istedim, şans getirir umarım. yazınızı okudum, onur duydum:) sevgiler…

  79. Merhaba kozmik bakim,
    Genetik sac dokulmesi olan bir erkek icin bize yol gosterebilir misiniz? Su an saclarda seyreklik var, tam bir dokulme soz konusu değil. Aldığınız guzel yorumler var mi bu durumdaki kisilerden? Varsa en cok hangi uygulamadan memnun kalinmis. no poo uygulamasi bazi sac dokulmesi icin onerilen sampuanlardan daha etkili olur mu?
    Ay aslan burcunda kuculurken yapilan kesimin bir etkisi olur mu? Ya da baska bir donemde.
    Cok farkli konulari bir anda sordugum icin kusura bakmayin. Paylasimlarinizdan cok etkilendigim icin cok kisa surede cok fazla sey okudum sanirim:)
    Tecrubelerinizle bize yol gosterebilirseniz cok memnun kaliriz.
    Sevgiyle, saglikla kalin.

  80. sevgili kamala, çok teşekkür ederim ilginize öncelikle:)
    genetic oluşu düşündürü fakat çeşitli yöntemler denemek size hiçbir şey kaybettirmez. kesinlikle her aslan burcu gününde saç kesimi yapılmalı. var olan saçlar üzerinde de koruyucu etkisi olacaktır. küçülen ay fazında üç aslan burcu etkisi yaşayacağız ve sonar büyüyen faza geçecek fakat yine de devam etmenizi öneririm.
    evde yoğun bir çörek otu yağı hazırlayın ve tortusu ile birlikte masaj yaparak uygulayıp bekletiin. bunu yağların etkisinin daha yüksek olduğu ikizler, terazi ve kova günlerinde yapın. ilaveten aslan ve koç günleri de saç üzerinde etkilidir! yağ etkili günler olmasa bile öneminden dolayı yapılabilir.
    boğa, başak ve oğlak günleri ile yine koç ve aslan günlerinde sarımsak yağı ya da öz suyunu uygulayın. (mümkünse tabi)
    bunlar en etkili olanlar. birde yayına hazırladığım bir maske var, onu değerlendiririz daha sonra.
    saç derisine düzenli kan akışı sağlamak çok önemli bu süreçte, unutmayın. masajla uygulamak önemli yani.
    umuyorum ki sorununuzu çözer, sevgiler:)

  81. Kozmik bakım çok teşekkürler.
    Gelişmeler hakkında geri bildirim yapacağım.
    Evde yoğun çörek otu yapımını araştıracağım.
    Tekrardan teşekkürler.
    Sağlıkla kalın. Sevgiler:)

  82. sevgili kamala, çörek otunu tohum halinde(öğütülmemiş halde)alın ve evde ezin/öğütün. ben 200 ml lik koyu renk şurup şişesine hazırlıyorum. 5 yemek kaşığı kadar öğütülmüş çörek otunu şişeye koyduktan sonra üzerini zeytinyağı ile tamamlayın. sık sık çalkalayın çünkü çok çabuk katılaşıyor. bir hafta kadar bekletin. kullanmadan once çalkalamayı bırakın ki tortu dibe çöksün. sevgiler:)

  83. Merhaba,

    Yazdım ama boşa gitti heralde, yazdığımı göremiyorum. Burada yorum yapan ilk erkeğim heralde. Bundan da memnumum açıkçası 🙂 Benim sorunun saçlarımın dökülmesi. Sığır iliği maskesi falan demişsiniz. Bunu uygulasam bi etkisini görebilir miyim iyi yönde ? Streç filmi kaldırdıktan sonra olan saçlarım bir de o streç filmle kalkıyormuş 🙂 🙂

    Bilgilerinize..

  84. sevgili bybahce tepe, erkek üyelerimiz de var. merak etmeyin düşüdüğünüz gibi bir sonuçla karşılaşmazsınız. fakat ben size karanfil kürünü ve ay takvimine gore saç kesimi yapmanızı da şiddetle tavsiye ederim. bu ay için 11 aralık saç kesim tarihimiz. önümüzdeki ayların ay takvimlerine her ay başında ana sayfadan ulaşbilirsiniz. aslan burcu günlerini takip ediyoruz. önemli etkileri var. ayrıca hazırladığım yeni yayınları da gözden geçirin. perşembe gününe kadar hazır etmeyi planlıyorum. şifa olmasını dilerim 🙂

  85. Merhaba Kozmik Bakım,
    Yeni yayınlarınızı gördüm, elinize sağlık.
    Daha önce genetik erkek saç dökülmesi icin yazmıştım. Siz de yeni yayınlarınız olacağından bahsetmistiniz. Hangi formulleri ozellikle uygulamamiz gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?
    Bu arada 11 Aralık'ta kesim yaptık:))

  86. güle güle kullanın, şifa olsun sevgili kamala:)
    o zaman da söylediğim gibi genetic saç dökülmesi biraz düşündürücü fakat aro poleni maskesini uygulayabilirsiniz. hatta yapabilirseniz birkaç damla sarımsak yağı ilave edebilirsiniz. hazırlanışını yorumlardan birinde tariff ettim, control ederseniz çok sevinirim. sarımsaklı şampuanı da kullanabilirsiniz.
    aslında sarımsakla yapılan oldukça etkili başka bir uygulama var fakat uygulama sırasında diger saçları zedeleme ihtimali olduğundan bahsetmek istemedim. bunlar çözüm olur inşallah. şifa olsun:)

  87. Nurcan ALDAĞ12 Aralık 2014 15:21
    Merhaba kozmik, bu defa doğru yerden yorum yapıyorum sanırım.. Yaklaşık 2 aydır sıkı bir takipçinizim, düzenli uyguladığım ve ennn favorim maya maskesi..
    Saç kesimlerimi de yaptırıyorum 2 aydır uygun günlerde (sonuncusu dün)..

    Sonuçlar?? MÜKEMMEL!!!! Saçlarım görülür derecede uzadı,gürleşti, parladı.. Çok teşekkürler.

    Epilasyon deneyimlerimi de bu gün de uygulamamı yaptıktan sonra yazacağım, ilk uygulamamı Kasım ayında ikinci tarihte yapabildim, sonuç? İyi gibi.. :: ))) Bu gün de yaptırayım yakında sonuçlarımı paylaşırım.

    Şifa olsun..

    (sevgili nurcan'ın orjinal mesajı arı poleni maskesi başlığında.)

  88. sevgili handan, maya maskesini yukarıdaki tarife gore hazırlayın ve özellikle ay'ın koç,boğa,aslan,başak,yay ve oğlak burçlarında olduğu günler saç diplerine uygulayın. karanfil kürünü de yine tarife gore hazırlayın ve ılık olarak günde 1-2 kez saç diplerine uygulayın. karanfil kürü saçta kalan bir kür, yıkama gerektirmez. bunun dışında sarımsaklı şampuan hazırlayıp kullanın.tarifi ana sayfada var. kısa sürede etkisini görüeceksiniz. ayrıca her ay,ay aslan burcunda iken az da olsa saç uçlarınızdan kesin. bu ay 8 ocak tarihinde ilk kesimi yapın.şifa olsun:)

  89. sevgili nurcan'ın mesajı:

    "Son 2 aydır aslan burcu günlerinde kestirdim saçlarımı, oldukça uzadılar.. Kesimler ve bayıldığım maya maskesi sayesinde.. Bu ay koç burcu günlerinde kestireyim diyorumsaçlarımı, ne dersiniz kozmik?? Bu arada gerçekten çok ama çok teşekkürler, denediğim tüm formüllerden çok olumlu sonuçlar alıyorum.. Şifa olsun.."

  90. evet sevgili ali koç. minik tohumlar gibi görünüyor aslında. marketlerde pakmaya adıyla bulabilirsiniz. şifa olmasını diliyorum.

  91. Sevgili Kozmik,
    Saçlarımı daha hızlı uzatmak için bugün uçlarından aldırdım ve maya maskesini de uygulayacağım. Yalnız aklıma takılan bir soru var; saçlarım ince telli ve kuru, bu doğrultuda maya maskesini ne sıklıkta tekrarlamalıyım sizce? Şimdiden teşekkürler.

  92. uygulama sonucunda saçınızın durumuna gore değişir fakat kurutuyorsa çok sık uygulamayın sevgili pudra. alternative olarak arı poleni maskemizi uygulayabilirsiniz. şifa olsun:)

  93. Merhabalar kozmik bakım, öncelikle paylaştığınız değerli bilgiler için teşekkür ederim, sizi sürekli takip ediyorum. Şimdi bu maskeyi uygulamak istiyorum ama saçımdan nasıl çıkaracağımı tam anlayamadım. Sadece suyla mı, şampuanla mı yoksa no poo yöntemi kullanıyorum yine o şekilde karbonatlı suyla yıkasam olur mu? Ne yapmalıyım?

  94. merhaba sevgili kerime,
    once su ile iyice durulayın. sonar no poo yöntemiyle normal yıkamanızı yapabilirsiniz. şifa olsun..

  95. Sevgili kozmikcim az once 2. kez maya maskesini uyguladim vermis oldugum 1e 3 orani bildigin su gibi oluyor ve bu da surerken cok zorluk cikariyor ve surdukten sonra da kafamdan akiyor silmek zorunda kalmak da beni cildirtiyor.:) maskenin boyle su gibi mi olmasi lazim 1 e 2 orani yapsak da hafif krem kivami olsa bu oran zarar verir mi ? ( ayrica butun yorumlari okudum bir kisi daha sormus cevap vermissin ama pek icime sinmedi tekrar rahatsiz ediyim dedim 🙂 kusura bakma artik . Uzunca bir yazi ile tsk msjim olacak ama bir turlu firsat bulamadim. En yakin zamanda gorusmek uzere kib 🙂

  96. sevgili ayşecan, ölçülerle dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz, hiç bir sakıncası yok. zaten su ve mayadan ibaret bir maske. içiniz rahat olsun:)
    bize mutlu haberlerinizden bahsedecekseniz sabırsızlıkla bekliyoruz <3:)

  97. Benim de uzun zamandir uyguladigim cok iyi bi maske var. Paylasmak istiyorum. Orta boy bir elmanin ceyregini rendeliyorum ve rendeledigim elmayi elimle sıkıp suyunu cikariyorum. O elma suyunu bir paket yaş mayaya ekliyorum. Cok sulu olan elmalarda suyu fazla gelebilir. Yavasca ekleyin. Kremsi bir kivam almasi yeterli, cok sulu olmasin maske. Bunu goz cevresi disinda butn yuzumuze hatta boynunuza da surun. Koruyup sertlesince peeling yapar gibi yuzumuzu yikiyoruz. Cok etkili cok iyi bi maske. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Haftada bi defa bu bi dfa da burda sevgili kozmik bakimcigimizin yayinladigi yogurt karnonat maskesini yaparsak nebahat çehre gbi bi yasliligimiz olur 🙂

  98. sevgili merve, çok teşekkür ederiz bu güzel bilgi için<3 çok mantıklı bir birleşim. bu maskeyi hemen evde uyguladığımız maskeler bölümüne kopyalıyorum. sevgiler:)

  99. Kozmikcim ben 21 yaşındayim yüzümde sivilceler var onlara elma sirkesi uyguluyordum ama bu seferde aşırı kurudu çizgileri oluştu yüzümde bu maya maskesi iyi. Gelir mi kesin sonuç verir mi ve kuru maya ve yaş maya arasında fark var mi yardımcolursanız sevinirim sağolun şimdiden

  100. Rica ederim asil biz sizlere tesekkur ederiz bu mukemmel paylasimlariniz ve yardimlarinizdan dolayi. Ben de sevgilerimi ve tesekkurlerimi sunuyorum hoscakalin 🙂

  101. sevgili avrel,
    maya maskesi cildiniz tüm ihtiyacını karşılayabilecek güzel bir maskedir. saklama koşulları bakımından kuru maya daha kullanışlı ve güvenli olduğu için tercih sebebimiz.
    sivilceleriniz için ben kudret narı yağını öneririm, hızlı sonuç verir.
    şifa olmasını diliyoum.

    1. Çok teşekkür inşallah sonuç görürüm ama bazı yorumlarda kuru ciltler tereddüt etmiş siz ne diyorsunuz bunun hakinda

  102. Kuru ciltlerimaskeyi sutle hazirlamasi gerekir sevgili avrel. O da yeterli olmazsa birkac damla herhangi bir cilt bakim yagi ilave edin.

  103. Hergangi bir kur ya da maske icin sure vermek mumkun degil malesef sevgili avrel. Kisiye gore degisir. Temizlenmis ve gozenekleri acilmis cilde uygulamak etki suresini kisaltir.

  104. Sevgili kozmik bakım uzun zamandır takipçinizim. Artık yorum yazma zamanı geldi. Öncelikle iyiki varsınız. Size çooook teşekkür ediyorum. Bizlerle bu kadar faydalı bilgileri paylasıp, sorulara bu kadar özenle cevap verip ilgilendiginiz icin. Bütün yazılarınızı inceledim. Şu ana kadar karanfil kürünü ortalama iki ay uygulayabildim bir kerede havuc kürü yapmıstım ve sac dokulmem nerdeyse tamamen durdu ama cok kuru gecen sene yanmıştı saclarım daha sonra her gecen gun dahada inceldi sanki saç telleri, tepe kısmında seyrelmede başladı. Çok üzülüyorum alti aydır oturdugum bolgenin suyuda hic iyi gelmedi daha sert daha kuru çıtır çıtır bir hal aldı. Yarın maya maskesi uygulamayı düşünüyorum. Hem sacima hem cildime ama cildime uygulama konusunda tereddütlüyüm tüylenme yapar mı diye cekiniyorum siz ne dersiniz? Bu arada bu esimin hesabı ben mail yada face kullanmadıgım icin eşimin hesabını kullanıyorum ismim fatoş…

  105. sevgili fatoş merhaba,
    güzel cümleleriniz için çok teşekkür ederim:)
    maya maskesi uygun aralıklarla yapıldığında (ayda iki üç kez) sorun olmaz. fakat yüzünüzde zaten bir tüylenme sorunu varsa dikkat etmek gerekir tabi.
    saçınız için kantaron ve çörek out yağını karıştırıp uygularsanız çok faydasını görürsünüz. hem nem hem de sç tellerinin güçlenip kalınlaşması açısından. ikisini de barındıran polen maskesini de uygulayabilirsiniz dilerseniz.
    şifa olmasını diliyorum:)

  106. Kozmikcim sacima 2 kez 1 hafta arayla boya yaptim tutmadi çünkü yani acayip yiprandi bu maya maskesini kullansam boyadan sonra bakim için nasil olur sence. Çok inceldi gibi ne tür faydasi olur canimm? Birde yaş maya olur mu ?

  107. sevgili hazal uzunpınar,
    boyadan daha iyi sonuç alabilmek için ayın aslan ve koç burcunda olduğu günleri kullanıyoruz. ay takviminden takip edebilirsiniz bu günleri. maya maskesi ya da arı poleni maskesi saçlarınızı besleyecek en güzel maskelerdendir. sadece yağ bakımı olarak da kantaron yağını tercih edebilirsiniz. onarır ve nemlendirir.
    şifa olsun.

  108. Cevabin için teşekkür ederim canim.:) evet o güneri kullandım zaten acaba bu tür bakim icinde mi o güneri kullanmaliyim yada tavsiye ettigin baska bi gün mu kullanmaliyim kantoron yagini direk sürüp diplere masaj mi yapcam.?

  109. sevgili hazal,
    maya ve polen maskeleri için koç,boğa, aslan, başak, yay ve oğlak günleri; yağ maskesi için ikizler, terazi ve kova günleri uygundur. yağlar once diplere uygulanıp masaj yapılır. ardından saçın tamamına uygulanır ve streç filmle sarılır. üzerine de havlu sarılır ya da bere takılır. böylece gerekli ısı ile maskenin etkisi arttırılmış olur. sevgiler..

  110. bir de yağ bakımı yaptığımda ben direkt bir market poşeti geçiriyorum kafama ve sıkıca arkadan tutturuyorum ki hava almasın sonrasında fön makinesiyle ısı uyguluyorum dışardan her saatte bir uygulamaya devam ediyorum etkisini bu şekilde de arttırdığını düşünüyorum yani kendimden biliyorum bilginize :))

  111. selammm kozmikciğim maya maskesini saçımızda en az kaç saat bırakmalıyız 1.5 -2 saat yeterli değil mi bir de süre bitiminde mayayı saçımızdan arındırırken sadece su ile mi arındırıcaz herhangi bir şampuanlama işlemi yapmamıza gerek yok mu cevabın için şimdiden teşekkür ederim 🙂

  112. sevgili Diana,
    bence yeterli bir sure, aşılabilir de gerektiğinde. once sadece su ile iyice arındırmanız gerekir. saçtan tamamen temiz su akmaya başladığında az miktarda şampuan uygulayın.
    şifa olsun:)

  113. kozmikcim ben seni geçen seneden beri takip ediyorum maya maskesi lavanta kürü derken birde dogal sabun yapmayı öğrendim kendi sabunlarımla saçlarımı yıkıyorm saş kremi olarak da sirke kullanıyorm sonuç ise eskisinden daha sağlıklı saçlar… bu doğal hayata girmeme vesile olduğun için tesekkürler

  114. kozmikçim nette çokça tarif mevcut zaten ama oldukça dikkat gerektiriyor eger istersen sana yeni yapacağım sabunlardan olgunlaşınca göndermek isterim eminim bağımlılık yapacak 😀

  115. ÖNCELİKLE İYİ GÜNLER SİTENİZ ÇOK GÜZEL VE HOŞ YANLIZ BENİM SİZE SORMAM GEREKEN ÖNEMLİ SORUM VAR BENDE SAÇ DÖKÜLMESİ OLUYOR AMA DÖKÜLME KÖKTEN DEGİL YANİ BİLMİYORUM AMA SANKİ KIRILMA GİBİ BİRŞEY UCUNDA BEYAZ ŞEYLER YOK HİÇ. BEN MAYAYI BİR DEFA KULLANDIM BUGUNDE KULLANICAM AMA SİZDE MAYANIN HERHANGİ GİBİ BİR FAYDASI KESİN OLURMU BİRDE BENİM SACIM SEYREK VE İNCE TELLİ VE YEŞİL SABUN KULLANIYORUM HEP BEN LÜTFEN BU KONU HAKKINDA BANA BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM
    İYİ GÜNLER…

  116. Merhaba kozmik bakım. Sitenizi yeni keşfettim. Takipçisiyim.Benim sıkıntım kronik ürtiker. İlaçlar fayda etmiyor.Oruç tutunca rahatlıyorum.Ancak çok zayıfladım.Safra ve karaciğerle ilgisi olduğunu düşünüyorum. Karaciğer temizliği veya safra taşlarından kurtulmak için bir uygulamamız var mı acaba?

  117. hoşgeldiniz sevgili keziban 🙂
    alkali suyu denemenizi öneririm. çok okunanlar bölümünden ya da kategoriler kısmından ulaşabilirsiniz. safra kesesi taşlarıyla ilgili bir yazı sözüm vardı fakat yazamamıştım bazı nedenlerden dolayı. önümüzdeki günlerde hazır olacak. malzemeyi temin etmeyi bekliyordum gerekli fotoğrafları çekmek için.
    ay sonuna kadar hazır olur diye düşünüyorum. birazcık daha beklemenizde fayda var. fakat bu arada alkali suya başlayın mutlaka.
    şifa olsun 🙂

  118. Selamlar kozmik bakim. Ben sizin sayfaniz disinda hicbi sayfadaki tariflere bakmayan ve istisnasiz denedigim her tarifinizde iyi sonuclar almis bir üyeyim. Öncelikle bunun icin tesekkur etmek istiyorum size. Benim bu aralar cok rahatsiz oldugum bir durum var. Ben cok nadir makyaj yapan biriyim. Yaptigimda da asla fondoten pudra kullanmam. Sdce gozaltlarimi kapatma ihtiyaci duyuyorum. Ama en pahali urun bile gozaltlarimda cok kotu duruyor. Hem aralarda cizgilere doluyo hem de gozaltlarimib rengini kapatmadgi gibi bir de daha kotu bir renk oluyor. Bugun bi kozmetikci bu durumun gozaltlarimin nemsizliginden kaynaklandigini soyledi cunku hangi urunu denediysem hepsinde ayni durum gorundu. Yuzume dokundugumda yagli bi cildim yok ama kuru da deil. Ancak cildimde de makyaj kotu bir renge donusuyor birkac saat icinde. Yuzumu aydinlatmak icin maya maskeniz yda karbonat naskeniz cok iyi geliyor ama gozaltlarim icin ne yapicagimi bilemedim. Lutfen yardimci olun. Bu gozaltu rengimin duzelmesini ve nemini geri kazanmasini istiyorum. Simdiden tesekkurler

    1. merhaba sevgili merve,
      iyi sonuçlar aldığınızı bilmek beni çok mutlu ediyor, haberdar ettiğiniz için ben teşekkür ederim <3
      nemlendirici düşünemedim fakat asıl önemli olan kan dolaşımını hızlandırmak zaten. kirpik bakımı için kullandığımız beklemiş çay ile kompres yapmanızı öneririm. ayrıca soğuk kompres kan dolaşımını hızlandırır. bir buz kalıbını temiz bir bezle sarıp o bölgede hafifçe gezdirebilirsiniz. bunu bez kullanmadan yüzünüzün diger bölgelerine de uygulayın mutlaka.
      ayrıca ayva çekirdeği maskemizin yorumlarını gözden geçirin. bu konuyla ilgili bir yorum vardı diye hatırlıyorum.
      şifa olmasını dilerim 🙂

  119. Çocuk ishallerinde 5-6 gr çekirdekle hazirlanan cay tarifiniz var bir de mikrobik hastalıklarda ezilmiş çekirdekle hazırlanan çaydan bahsetmissiniz tarifinizde. Butun yorumlari okudum. Cay tarifinizi yapip bu haline getirerek yuze ve goze surerek fayda gormus bir uyenizin yorumunu da okudum. Hangi cay tarifiyle yapicam ve tam olarak nasil yapildigini ogrenebilir miyim. Hemen denicem ve bir haftalik kullanimin ardindan iyi yorumlarini yapicam. Ayrica kullanicilara da karbonatli maskenizi ve maya maskenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Haftada bir defa yapiyordum bir donem ve adeta benim cildin gitti resmen bir bebek cildi elde ettim. daha once de soylemistim bir yorumda; bir paket yas mayaya ceyrek elmanin suyunu ekleyip cilde bu maskeyi de uygulayabilirsiniz, bu da cok canlandiran bir tarif. Sizin faydali seylerden biraraya getirip uyguladigim bir tarifti bu da. iyi aksamlar ve iyi tatiller diliyorum

    1. sevgili merve,
      ayva çekirdeğinden yapılan çaydan bahsediyorsunuz. ishal için verilen tarifi kullanabilirsiniz. yazıyı bir kez daha dikkatle okuyun zihninizin duru olduğu bir zamanda.
      elma suyuyla hazırlama da güzel bir uygulama ayrıca 🙂 karbonat maskesi zaten kliniklerde uygulananlarla yarışır bir maske. gelen tepkiler bunu gösteriyor.
      ayva çekirdekleriyle yapılan çayın da sonuçlarını sizden bekliyoruz merakla 🙂
      sevgiler <3

  120. sevgili kozmik bakım ben de kuru maya az kaldı diye içine arı poleni ılık süt bir kaç damla badem ve zeytin yağını koydum 2 saat dolmak üzere maya ve polen bir arada olması sıkıntı yaratır mı?

    1. elbette onun da faydası olur sevgili Fatma fakat maske şeklinde de uygulamanızı öneririm. en azından ay oğlak burcundayken.
      sevgiler..

  121. Kozmik bakım,bir konuda daha yardimi istiyorum.Hacamat yaptiricam insallah.Yaptiricagim yer 19 ile 25 arasi en verimli tarihler dedi.Siz ne dersiniz?

    1. sevgili Fatma bu konuda derin bir bilgim yok maalesef. bu apayrı bir konu ve ciddi bir araştırma yapmak gerekir yönlendirmek için.
      çok merak ettiğim bir konu aslında fakat zaman bulamıyorum hiç.
      bu nedenle yaptırdıktan sonraki etkilerini bizimle paylaşırsanız çok mutlu olurum ben kendi adıma.
      şifa olmasını diliyorum <3

  122. inşallah, uzun yıllar burada hep birlikte oluruz sevgili cerise <3
    uygulama şekliniz doğru, bir problem yok. beklemiş olmasını özellikle vurgulamamın sebebi yanlışlıkla taze çayla uygulanın yapılmaması. çünkü çay beklediğinde kimyası değişiyor ve asıl etkiyi de sağlıyor. sabahki çayı akşam ya da gece yatmadan uygulayabilirsiniz. fakat ertesi güne de kalmamalı, bozuluyor.
    keşke bu yorumunuzu kirpik bakımı başlığına yapsaydınız, diğer arkadaşlarımız sonuçları görse çok mutlu olurlardı <3 🙂

  123. Mrb bu maya maskesi sacimizda kac saat durucak ve ne surelerde yapmaliyim maskeyi birde karanfil kurunu de yapmayi dusunuyorum etkisi olurmu

    1. merhaba sevgili Fatma,
      maskenin süresi kişiye göre değişir. bazen çok uzun süreyi kaldıramıyor saçımız. yarım saatle başlayıp deneyin. birkaç saate kadar çıkabilirsiniz. ben çok daha uzun süre tutabiliyorum örneğin. saçım olumsuz bir tepki vermiyor.
      mayanın içeriği gereği koç, boğa, aslan, başak, yay ve oğlak günlerinde etkisi artar. bu günlerde uygulamaya özen gösterin.
      karanfil kürünü de uygulayabilirsiniz. birbirini olumsuz etkilemez.
      şifa olsun..

    1. bu maskeyi uygulayanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. bu daböyle bir sorun olmadığını gösteriyor. fakat hormon bozukluğu gibi nedenlerde yüzde aşırı tüylenme yaşayanlar için sakıncası olacaktır mutlaka.
      şifa olsun 🙂

    1. doğrudur sevgili Fatma, kusura bakmayın. öyle çok mail geliyor ki yetiştiremiyorum. tarih sırasına göre cevaplıyorum. en kısa zamanda cevaplamaya çalışacağım.
      sevgiler <3

  124. Merhabalar 🙂 Normalde soru sormadan önce üşenmeden tüm yorumları gözden geçiriyorum sizi yormamak adına. Bu sefer vaktim az, kısa yoldan ctrl+f ile instant yazıp baktım sonuç çıkmadı, o yüzden gönül rahatlığıyla sorabilirim çünkü daha önce sorulmadı sanırım. Instant maya ile normal maya arasındaki fark nedir acaba ? Geçen gün alacaktım, ilk kez maskeyi deneyeceğim fakat 2 çeşit vardı, Dr.Oetker'de de Pakmaya'da da bir instant kuru hamur mayası olarak bir de normal kuru hamur mayası olarak var. Cilt ve saçlar için hangisini kullanıyoruz veya fark etmiyor ikisini de kullanabiliyor muyuz ?

    Sevgiyle selamlar ve kolaylıklar, öpüyorum 🙂

    1. merhaba sevgili öz,
      teşekkür ederim zahmet edip aradığınız için <3 "bakın şu mayanın yaptıklarına" başlığındaki yorumlarda konuşmuştuk sanıyorum bunu.
      instant maya yeni teknoloji ürünü, suyla kullanılmıyor. klasik olanı kullanmanızı öneririm, ben de öyle yapıyorum daha doğal bulduğum için.
      şifa olsun <3 🙂

  125. Kozmikcim, iyi gunlerr. Canim, ben kilo almak icin cabaliyorum. Bunun icin kuru mayaya basladim. Sabah kahvaltisindan hemen sonra bir tatli kasigi maya yutuyorum ustunden iki kasik sut iciyrm. Ben bunu her ogunden sonra yani bir gubde 3 keree yesem zarari olurmu? Ve bu yobtem vana kilo aldirirmi?

    1. merhaba 🙂
      hemen belirteyim, kuru tüketmeyin mayayı. günde üç kez fazla olur. ayrıca süt yerine meyce suyu size daha uygun olur diye düşünüyorum.
      aç olarak almadığınız için iştahınızı kesmez yani alacağınız kaloriyi engellemez. üstelik bir bardak olarak hazırlayacağınız karışım fazladan kalori almanızı sağlar. bu da kilonuzu değiştirir tabi. yanı sıra her gün yürüyüş ya da egzersiz yapmanız gerekir aşağı yukarı yirmi dakika. çelişkili gibi görünse de kilo almak isteyenlerin beslenme programlarının yanında mutlaka öneriliyor. hatırladığım kadarıyla 7000 fazladan kalori 1 kilo kazandırıyor. bu bilgiyi de kullanmanızı öneririm. yani günde 1000 kalori fazladan aldığınızda bir hafta sonra nur topu gibi 1 kiloya sahip olabilirsiniz 🙂

  126. Hayırlı geceler kozmik… 24 yaşında bir erkeğim ve saçlarım tepeden ve yanlardan olmak üzere açılmaya başladı 1-2 yıldır . Suçu kendimde buluyorum. Ergenligin etkisiyle yıllardır saçlarıma hiç bakmadım her türlü jöle, Wax,dax, sprey ürünlerini kullandım ve çoğu zaman yikamiyordum. Artık daha dikkatli kullanıyorum ve 1 haftadır karanfil kürünü kullanıyorum. Normalde elimi " her " attığımda saç gelmezdi ama ara sıra gelirdi ve uyurken yastıkta hiç siz olmadı ama dökülüyordu yikarken ve tararken . Dokulmeyi cok buyuk oranda azalttı normal bir insanın günlük dökülmesi kadar . Siz " iki hafta çok önemli" dediniz diye iki buçuk hafta yapmayı düşünüyorum . Ayriyetten eski kaybettigim saçlarımı kazanmak için ne yapabilirim bu maskeyi bana önerir misiniz karanfille birlikte ? ( ve şöyle bir sorum olacak 15 karanfili bir yarim/full su bardagiyla yaptıktan sonra hepsini sprey şişesi dökerek bir kerede kullanıyorum hepsini . Ve ertesi gün yenisini demleyerek yine tamamını kullanıyorum bunun bir yan etkisi olmaz sanırım?

    1. hayırlı geceler,
      sorunun nedenini fark etmeniz ve önlem almanız güzel bir adım. karanfil kürünün kullanımı ile ilgili olarak yorumları inceleyin sondan geriye doğru. detaylı olarak anlatmıştım. iki hafta ile sınırlı kalmamalı.
      maya ya da polen maskesini önerebilirim yeni saçlar için. yapabilirseniz sarımsak yağı ve çörek otu yağıda etkilidir. hatta sarımsak şampuanı tarifimiz var blogta göz atın. ve kesim takvimini baz alarak (aslan günlerinde)her ay saç kesimi yapın. bu kesimler saçınızı gürleştireceği gibi mevcut saçları da güçlendirip kaybetmenizi önler.
      karanfil kürü ile ilgili verdiğiniz ölçüyü anlayamadım; yarım/ful derken 1,5 bardak mıdır kastınız? saçınızın az olduğunu düşünürsek bu miktar fazla gelir diye tahmin ediyorum. tek seferde kullanmak yerine gün içinde birkaç kez kullanabilirsiniz dilerseniz. taze demlemeniz avantajdır her zaman.
      şifa olmasını dilerim.

    2. Allah razı olsun . Şöyle söyliyim kürün kullanımında problemim yok her yorumu okumustum başlarken. iki hafta bittikten sonra kullanımı azaltacagim.
      Ölçü kısmını da şöyle anlatayım. Bir su bardağıni kimi zaman tam dolduruyorum kimi zaman yarım dolduruyorum. Hepsini kaynatıp demledikten sonra şişeye koyup saçima sıkıyorum tek seferde . Geceleri yapıyorum ben gün içinde yogun olduğum için anca hepsini gece tek seferde yapıyorum . Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum sormak istedim size de . Hayırlı günler efendim .

    3. doğru yapıyorsunuz. yarım bardak için karanfili biraz daha az kullanabilirsiniz. fakat böyle kullanmanızın da bir sakıncası yok.
      iki hafta dozu düşürmek için erken olabilir bazılarımız için. siz durumunuzu gözlemleyerek karar verin bu süreye. yorumlardan kastım bu konuydu.
      saygılar..

  127. Merhaba kozmikcan:) ben no poo yöntemine başladım 3 oldu bırakmak istemiyorum memnunum ama bu tarif ettiğin şeyleri yaparsam karbonat çıkarir mı temizce. Bu mayayı mesela?

    1. merhaba 🙂
      şifa olsun. daha önce maskenin rahatça temizlendiğine dair bir geri bildirim almıştık. bundan yola çıkarak olumlu sonuç alacağınızı söyleyebilirim.
      sevgiler 🙂

  128. Merhaba kozmikcimm,benm de bir sorun olucakti iğneli epilasyondan bi kaç gün sonra maya maskesini yapsak yaralara zararı ya da faydası olur mu daha.henüz hiç denemedim bu maskeyi de yaraların iyileşmesini mi beklemek gerekir acaba.

    1. merhaba sevgili nazlı 🙂 <3
      24 saat geçtikten sonra yapabilirsiniz. biliyorsunuz ilk 24 saat su değirilmesi bile istenmez. faydalı olur mu derseniz, "kesinlikle" derim. son karşılaştığım örnekte yüzdeki 6-7 cm lik bir tırnak yarasını kapattı.
      size de şifa olsun 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close