GENEL SAĞLIK

Magnezyum Eksikliği Nedir? Magnezyum İçeren Besinler

Magnezyum, vücudunuzdaki her organ, özellikle de kalp, kas ve böbrekler tarafından kullanılan bir mineraldir. Magnezyum eksikliği, çok yaygın bir durumdur. Toplumun yaklaşık %90’ında görülür. Sebebini bilmediğiniz biryorgunluk veya zayıflık, anormal kalp ritmi, hatta kas spazmları ve göz yorgunluğu yaşarsanız, sizde de magnezyum eksikliği olabilir. Genel olarak bu belirtiler başka rahatsızlıklarda da ortaya çıkabildiğinden, kesin teşhis koymak zor olsa da, gerekli tahliller yapılarak magnezyum eksikliğiolup olmadığını anlayabilirsiniz. Magnezyum miktarında oluşan eksiklik, aşağıdakilere yol açabilir;

  • Magnezyum oranındaki eksikliğin ilk belirtilerinden biri kramplar ve kas spazmlarıdır. Beraberinde bacak ağrılarını, kol ve bel ağrılarını getirir.
  • Magnezyum eksikliği, zihinsel olarak da sizi etkileyecek bir sorundur. Huzursuz hissetme ve beraberinde depresyon görülebilir. Çocuklarda ve yetişkinlerde bu eksiklik ile birlikte, zihinsel sağlık da olumsuz etkilenmektedir.
  • Yüksek tansiyon ve yüksek kan basıncına neden olabilir. Bu, en çok görülen belirtilerden biridir. Magnezyum oranı yüksek olan kişilerin, kan basıncının en iyi seviyede olduğunu kanıtlayan araştırmalar bulunmaktadır. Magnezyum eksikliğine bağlı bir yüksek kan basıncı ve tansiyon probleminiz varsa, magnezyum takviyesi alarak bu sorunu azaltabilirsiniz.
  • Düşük magnezyum, hormon düzeylerini de olumsuz etkiler. Hamile kadınlarda çeşitli hormonal problemlerin ortaya çıkmasına neden olur. Ayrıca adet düzenlerinde de sorunlara yol açabilir.

Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir?

Yetişkinlerde günlük magnezyum ihtiyacı 400 mg’ dır. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde bu miktar 550 mg’a çıkar. 0-6 aylık bebeklerde 50 mg, 6-12 ayda 70 mg, 1-10 yaşta 150-250 mg, 11-18 yaş aralığında ise 300-400 mg olarak belirlenmiştir.

Yukarıdaki semptomlar sizde de varsa ya da vücuttaki magnezyum seviyelerinin düşmesini engellemek istiyorsanız, şu besinleri daha çok tüketebilirsiniz;

Badem

100 gr badem, 268 mg magnezyum içermektedir.

Soya

100 gr soya, 280 mg magnezyum içerir.

Siyah Fasulye

100 gr siyah fasulye, 160 mg magnezyum içerir.

Kaju

100 gr kaju, 292 mg magnezyum içerir.

Susam

100 gr susam, 352 gr magnezyum içermektedir.

Bamya

100 gr bamya, 55 gr magnezyum içermektedir.

Ispanak

100 gr ıspanak, 80 mg magnezyum içerir.

Kabak

100 gr kabak, 50mg magnezyum içerir.

Pazı

100 gr pazı, 154mg magnezyum içerir.

Muz

1 orta boy muz, 32 mg magnezyum içermektedir. Muz, günlük magnezyum ihtiyacınızın %8’ini karşılar.

Avokado

Orta boy bir avokado, 58 mg magnezyum içerir. Bu da, günlük magnezyum ihtiyacınızın %15’ini karşılar.

🍀Besinler dışında takviye olarak ne  kullanmalıyız, nasıl tamamlamalıyız? Genellikle bu soruları okuyorum yorumlarda. Ben bazı seçimler yaptım bu konuda. Seçim yaparken kimler neyi tercih ediyor en çok diye baktım ve ben de tercihimi ekledim. Şimdilik en iyi bildiklerimizi paylaşıyorum, zamanla belki ilaveler yapabilirim.Farklı türlerinin olması benim de kafamı karıştırıyordu, linkte göreceğiniz türlerini kullanabiliyormuşuz. Üzerine dokunup inceleyebilirsiniz 👉  “MAGNEZYUM”

Bir de bu kez indirimli indirimsiz ayırt etmeden paylaştım. Çok ihtiyaç duyulan, sık kullanılan bazı farklı vitaminleri de işinize yarayabileceğini düşünerek paylaştım. yani yukarıdaki linkte sadece magnezyum takviyeleri yok.

Bu yazımı biraz daha genişletmeye karar verdim, aklımızda soru kalmasın istiyorum. İlk fırsatta en doğru bilgilere ulaşmaya çalışıp ilave edeceğim bu sayfaya.

Şifa olsun:)

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close