ANNE - BEBEK

Bebek Beslenmesi Hakkında Aklınızda Soru İşareti Kalmasın

İdeal bebek beslenmesi nasıl olmalı?

Bebeklerin yetişkinlerden çok daha hassas olan bünyeleri haliyle çok daha hassas beslenme kurallarına sahip olmalarına da yol açıyor. Peki bebek beslenmesi konusunda nelere dikkat etmeli? Bebekler için hangi yaşta hangi besinleri tercih etmeli?

Bebeklerin kendileri gibi hassas olan yapılarına en uygun ve gelişimlerinin en doğru şekilde tamamlanması için ideal beslenme düzeni hakkında merak edilenleri açıklıyoruz.

Anne sütünün önemi

Anne sütünün faydalarının bebekler açısından tartışmasının önemini biliyoruz. Bu nedenle bebekler için ideal beslenme konusuna buradan başlamak en doğrusu olacaktır.

Anne sütü her daim ideal ısıda ve sterildir, besin değeri bebeğin gelişimi için gerekli olan tüm değerlere sahiptir. Bebekleri birçok hastalık ve enfeksiyondan koruyan anne sütünün sağladığı enzimler sayesinde bebeklerin sindirimleri de desteklenmektedir.

bebek beslenmesi

Hem zihinsel hem de fiziksel gelişim için en büyük nimetlerden olan anne sütünün verilmesi noktasında dikkat edilmesi gerekenler olabilir. Doğumdan sonraki ilk yarım – bir saat sonrası ilk emzirme için uygun olup, emzirmenin öncesi ya da sonrasında başka bir sıvı verilmemelidir.  Anne sütü bebeklere ilk 6 aya kadar kesinlikle verilmesi gereken tek besin olup ancak 6. ayda ek besinlere geçilmeli ve bu ek besin takviyesine 2 yaşına kadar devam edilmelidir. Annenin en verimli şekilde süt verebilmesi için meyve ve sebze tüketimine dikkat etmesi, kahve ve çaydan uzak durması ve stresini kontrol altına alması oldukça önemlidir.

Tamamlayıcı ek besinler

Bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlaması açısından anne sütünün yetersiz kaldığı 6. aydan itibaren normal beslenmeye adım adım geçilmesini sağlayacak olan tamamlayıcı beslenme evresine geçilebilir. Hareketliliği giderek artan çocuklarınız için enerji ihtiyacını karşılamak adına verilen ek besinler, aynı zamanda sofra hayatına geçişi gerçekleşen ve kendi damak tadı oluşan çocuklar için önemli bir evredir.

bebek beslenmesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu evrede anne sütü beslenmeye eşlik edebilir, ancak anne sütü alınmıyorsa araştırmalara göre 9. ila 10. aydan sonra inek sütüne geçilerek bu eksikliğin doldurulması gerekebilir.

Bu dönemde çocukların çiğneme, iştah, yemek seçme, katı gıdaları yeme ve sindirme gibi beslenmeye dair birçok önemli geçiş yaşanmasından dolayı verilen besinlerin doğal ve güvenilir olması ekstra önem taşır. Yumurta, süt, et gibi hayvansal gıdalar, yoğurt gibi prebiyotik ürünler, vitamin ve mineral içerikli taze meyve ve sebzeler püre, mama gibi şekillerde adım adım bebek beslenmesine dahil edilmelidir.

Yaşlı Bireylerin Korkulu Rüyası: Düşme Tehlikesi ile yaşlı bireylerde düşme tehlikesini ve alınabilecek önlemleri öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close