ANNE - BEBEK

Hamileliğin En Güzel Günleri Bel Ağrısı Yüzünden Kabus Olmasın

Hamilelikte bel ağrısı sorunu için ne yapmalı?

Hamilelik dönemi başlı başına bir mutluluk ve heyecan kaynağı. Ancak ilerleyen günler anne adayları için ağrı şikayeti ile oldukça çekilmez bir hal alabilir. Anneliğin bütün mutluluğunu bel ağrısı sorununun elinizden almaması için ne yapmanız gerekiyor? Hamilelikte bel ağrısı için uzmanlar hangi hareketleri öneriyor?

Hamileliğin en büyük şikayetlerinden olan bel ağrısı şikayeti için gündelik yaşama vurulan bir darbe desek yanlış olmaz. İş hayatından sosyal hayata kadar her alanda anne adayları için büyük bir sorun halini alan bel ağrısı için ise birkaç öneriyi takip etmek kurtarıcı etkiler yaratabiliyor.

 

Hamileler bel ağrısı için ne yapmalı?

Aslında hamilelik büyük bir keyif, ancak zamanın ilerlemesi, vücut ağırlığının değişmesi beraberinde gelecek birçok şikayetin de habercisi. Sağlığınızın gündeminizdeki en önemli konu olduğu bu süreçte vücut ağırlığının ve de ağırlık merkezinin değişimi doğal olarak hamilelikte bel ağrısı sorununun baş göstermesine neden olabiliyor.

Hamileliğin birçok farklı haftası içerisinde kapınızı çalabilen ağrının aslında altında farklı nedenler yatıyor olabilir. Hormonal değişimler, bebeğin büyümesi ile birlikte taşımada güçlük, yanlış pozisyonda oturma ya da uzanma, sakıncalı egzersiz ya da eğilmeler ağrının en belirgin ve yaygın nedenlerinden.

hamilelikte bel ağrısı

Sırt kaslarını güçlendiren anne adayları için vücudun değişen ağırlık merkezine uyum sağlaması çok daha kolay. Bu nedenle hamilelere özel egzersizler ile karna yük bindirmeksizin sırt kaslarını güçlendirmek oldukça önemli. Bu konuda hamile pilatesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi programlar ise tam bir kurtarıcı.

Gün içinde doğru şekilde durmak ise hamilelik bel ağrısı için en önemli kurallardan. Eğer eğilmek gerekli ise yine dik durarak çömelmeniz, ağır nesneleri kaldırmaktan kaçınmanız, masa başında dik durmanız yalnızca ağrı şikayetiniz için değil, bebeğinizin sağlığı için de oldukça önemli.

Uyku ya da uzanma esnasında sırtınıza yastık ile destek sağlamak ve kaslarınıza binen yükü yastık ile absorbe etmek de hamilelikte gece bel ağrısı sorununa iyi gelecek önerilerden.

Aynalara Küstüren Hastalık Dismorfofobi ile ayna hastalığı olarak bilinen dismorfofobi ve detaylarını öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close