BAKIM TAKVİMİ

Mayıs Ayı Epilasyon Günleri

1.SEÇENEK

08 Mayıs 2013 saat 20:17’den 10 Mayıs  2013 saat 02:12’ye kadar epilasyon
yapabilirsiniz.

 

2.SEÇENEK

27 Mayıs 2013 saat 00:58’den 28 Mayıs  2013 saat 23:33’e kadar epilasyon için en
uygun zaman dilimi.

 

Ay’ın Boğa ve Oğlak Burçlarında küçüleceği  bu günler,
epilasyon için Mayıs ayının en uygun günleridir. Ancak bu günlerin
etkisini görmek istiyorsanız tüyleri kökünden alacak bir yöntem
kullanmalısınız!

 

Eğer tüylerinizin alırken kırıldığını düşünüyorsanız
muhtemelen kuru bir cildiniz vardır. Bu olumsuz durumu en aza indirmek için
şimdiden epilasyon yapacağınız bölgeleri günlük kullandığınız bir nemlendirici
ile nemlendirmelisiniz.

 

Ay’la Yaşam, ve püf
kategorilerinde bu tarihlerde ilginizi çekecek başlıkları ve detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

 

Önceki aylarda yöntemi uygulayanların yorumları için sizden haberler sayfasını ya da istenmeyen tüyler kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Faydalı olsun:)

Tags

Related Articles

75 Yorumlar

  1. kozmikcim bende şubat ayından beri epilasyonumu verdiğin tarihlerde yapıyorum cidden çok faydasını gördüm fakat nisan ayı tarihlerini kaçırmadığım halde hızla uzadılar.benim gibi ketenyiyen arkadaşımızda muzdarip bu durumdan galiba.onun yorumunu okuyunca bende yazmak istedim.sorun ne olabilirki?

  2. nadiren bu tür durumlar yaşanabilir sevgili ay prensesi, merak etmeyin her ay tekrarlanmaz. bazı aylar hiç etkisini görmeyebilirsiniz ancak bazı aylarda da bunun aksine beklenenin çok üzerinde bir etkiyle karşılaşabilirsiniz:)
    bu ay güzel haberlerinizi almayı diliyorum 🙂

  3. sormak istediğim bir şey var..epilasyon için en uygun zamanın regl dönemi bitiminden 3 gün sonra yapılmasıymış..hormonların çalışma zamanları en uygun o dönemdeymiş.. doğal olarak herkes için farklı zamanları kapsar o dönem..sizin önerdiğiniz zaman dilimi ise tüm bayanların aynı tarihlerde epilasyon yapmasını uygun görüyor..bu konuda bir öneriniz veya bir fikriniz var mı? iyi çalışmalar..bu ikilemden kurtulabilirsem bende başlayacağım bu uygulamaya. iyi çalışmalar..

  4. Kozmikimm ellerine,bilgine sağlık 🙂 Bi kaç aydır denk getiremesemde bu ay tam da regl bitiminden bi gün sonraya denk geldi 🙂 Çok güzel oldu inşallah daha bi faydalı olur.Güzel haberleri yazarım buraya.

  5. şifa olsun dilek, çok haklısınız 🙂
    sevgili pembe gitar sizden haberler sayfamızı ziyaret ederseniz hatta "küçük bir rica" başlıklı yazımı da sanıyorum karar vermeniz kolaylaşacak:)
    şifa olsun bergamutreceli 🙂

  6. Kozmik Bakım merhaba, bugün bacak bölgesini alacağım. En son 2 Nisan'da almıştım. Çok az çıkmış. 🙂 Teşekkürler.

  7. yaaa bu tarihi uyguluyamıycam misafirim var ve ben bu tarihi dört gözle bekliyodum 🙁 🙁 ay sonunaysa mecbur alınmış olucaklar çünkü doktora gidicem 🙁 off çok üzüldüm çoook :S

  8. merhbalar kozmik bakım yaz sonundan beri verdiğin tarihlere uyuyorum öceden 2.5,3 saatte epilasyon yaparken bu süre 1.5,2 saate te düştü ve seyreldiler inşallah tamamen biter.
    ve sana çok teşekkür ederim her zaman duacınım iyiki varsın 🙂

  9. kozmik bakmcım işine karışmak istemem ama pembe gitara bir önerim olacaak. regl dönemi bittiğinden 3 gün sonra ayın küçülme dönemine denk geliyorsa sende o günlerde yap ve sonuçlarını bizimle paylaş.ama dikkat etmen gereken önemli nokta ayın küçülen fazda olması. hem hormonlarımızın hemde ayın etkisini alarak belki de çift etki yaratmış olabilirsin.

  10. kozmikcim allah razi olsun ben bile malum bölgeyi agda ile alabilseydim cok asiri aci cekmeden bu kücük bir mucize sayilir.(ilk agdamda malum bölgeden aglamaktan suratim kipkirmizi olmustu o derece)..ayrica gecen sene bayramin 2 güne tr ye yolla cikmadan tüylerimi aldigimi hatirliyorum ve inanilmaz cabuk ve sert cikmisti deli olmustum….sayfana baktim megersem ayin büyüdügü döneme denk gelmisti…taaabiii o yüzden böyle oldu dedim….artik asla sasmam senin verdigin tarihlerden…..ayin büyümesi durumunda nasil ters tepebildigini gördüm…ayinlattigin icin tskler 🙂

  11. 2-3 aydır ben de kullanıyorum bu yöntemi. ancak 2-3 nisan acayip etkiliydi çok memnun kaldım.
    29 nisan o kadar etkili olmadı belki de tam büyümeyip tam alamadığım içindir.
    çok teşekkürler bu bilgileri paylaştığınız için.
    ama benim her tarih iki adet ortasına denk geliyor genellikle.

  12. Dün aklandim paklandim 🙂 ve yorumlari görünce sevindim sanki , çünkü benim reglim bittikten sonraki 3. Günüm dündü 🙂 hem de tarihlere denk geldi umarim en iyi sonucu alirim 🙂 tesekkurler kozmik bakim.

  13. editör rica ederim, daha güzel sonuçlar diliyorum. ancak ben son cümlenizi anlayamadım. yani verdiğim tarihlerin iki adet dönemi ortasına gelmesinde ne gibi bir olumsuzluk olduğunu düşünüyorsunuz?

  14. İğneli epilasyon sonrası acı elma yağı sürsek bir zararı olur mu. Tahriş eder mi uçucu yağ olduğu için Yüzüme iğneli yaptırıyorum bu yağı sürsem kılları besler mi beslemezmi. İnternette acı elma yağı ile ilgili kılları azaltır diye birşey bulamadım. Yüze direk seyreltmeden kullanılabilir mi. Lütfen cevaplayın teşekkürler

  15. sevgili sara tüyleri beslemez ancak fresh bir yağ olduğu için gözeneklerde yanma yapacaktır. bu da tahrişe sebebp olabilir. sivilceler için kullanımında nemli yüze uygulayarak seyreltmiş oluyoruz. epilasyondan sonrasında ise cilt nemli olmadığı için suyla seyreltmek gerekiyor.

  16. verdiğin tarihlerde tüyleri almak da kolay oluyor, daha acısız ve daha hızlı bi epilasyon 🙂 özel bölgede de sonuç almaya başladım çok mutluyum. bacaklarım iyice azaldı çoğu tüye dönüştü uzamadıkları için alınamıyolar. teşekkürler kozmik bakım <3

  17. off ya. iki gün bakamıyorum ve tarihleri kaçırıyorum 🙁 ay sonunu beklemem imkansız ne yapacağım? şu an doğru dürüst birşey yok ama ikinci tarihe muhtemelen regl de olur 🙁 zararsız olabilecek günler var mı bu tarihler dışı kozmik? bari o zaman alayım mecbur kalırsam 🙁

  18. Merhaba, öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. ben bunu ilk kez duydum ve ne büyük tesadüfki 9 mayısda (regli bitinden 8 gün sonra)epilasyon yapmıştım.netten tüyleri azaltmak için bişey bulurmuyum derken sizin sayfanızla karşılaştım. çok şükürki epilasyon tarihim sizin verdiğiniz tarihe uyuyor. neredeyse 1 yıldır kökten almıyordum çok canım yanıyodu.bu epilasyonda kendime hayret ettim önce çok fazla acımadı.öncesinde odun külüyle ovmuştum kılları.ondan acımadığını düşünüyordum.meğerse ayın küçülen fazıyla ilgiliymiş :D. çok teşekkürler kozmik bakım:) bundan sonra takipcinizim <3 sevgiler

  19. kozmik bakım, benim adet silküm genellikle 28 gündür. ve tarihin biri hep bu ikisinin ortalarına denk geliyor yani 14 ila 21. günler arasına. yine de bu dönemler de iyi midir?? bir diğer tarih ise genelde adet gününe denk geliyor. ve benim adetlerim de 10 gün sürüyor :(( daha hiç adetim biter bitmez bi güne denk gelmedi ama dedim ya 2-3 nisan beni o kadar şaşırttı ki hem çok yerde boşalma hem de tüylerde aşırı incelme oldu.
    bunu görünce iş arkadaşlarıma da tavsiye ettim sizi, çok ilgilerini çekti hiç biri bilmiyormuş.

  20. Teşekkür ler kozmik bakım. Bir de benim adetim 10 gün sürüyor. 6. 7. 8.günlerde ay küçülürken epilasyon yapsak olur mu. Yani adetin süresi bittiği gün önemli mi. İlk 4 ,5 günü atlarsak yeterli mi

  21. hoşgeldiniz Firdevs hanım:) güle güle kullanın, en yüksek faydayı görmenizi diliyorum:)

    sara kesinlikle regl dönemi içerisinde epilasyon yapmamalısınız. yoğunluğunu bilemiyorum tabi ama zorda kalırsanız belki son gün olabilir.

    editör, regl içinde olmamak şartıyla rahatlıkla uygulayabilirsiniz. birde eğer mümkün olursa regl olacağınız günü tercih etmeyin. bunun dışında zaten her ay regl sonuna gelmesi hiçbirimiz için mümkün değil. eğer bu kadar katı olsaydık bu yöntemi uygulayamazdık zaten.
    ben daha önce regle çok yakın günleri tercih etmeyin şeklinde uyarıda bulundum ancak bu tedbirden öte değil. yani böyle katı bir kural yok. hatta bu durumu kanıtlayan birçok tecrübe yaşandı. ben bile son iki aydır reglimden iki gün önce epilasyon yapmak durumunda kalıyorum ki birkaç ay böyle gidecek gibi görünüyor. tüylerimde beni rahatsız edecek bir durum olmadı bu iki ay. hatta hemen ardından regl olmama rağmen çıkış hızında da bir değişiklik olmadı.ancak yine söylüyorum eğer çok geniş bir kullanım aralığı oluştuysa tarihler ve regl dönemi arasında ve istediğiniz zaman rahatça uygulayabilecekseniz regl öncesini değil sonrasını tercih edin. hatta her iki seçeneği de kullanabilecek durumdaysanız yani regl dönemine rastlamıyorsa ikisini de değerlendirin. çünkü bazı dönemler normalden daha fazla etki gösterebiliyor.

  22. büşracım bu ay uygulamanız mümkün olmayacaktır mezuniyet nedeniyle. regl olmadan epilasyonunuzu yapmanızı ve bir sonraki dönemde uygulamaya devam etmenizi öneriyorum. iyi eğlenceler:)

  23. Bende tuy problemi yasayanlardayim bununla ilgili bir cozum ararken seninle karsilastim kozmik bakim.yapilan yorumlar sonuclar beni cok sasirtti.bende onumuzdeki tarihe uyuyacam insallah.sormak istedigim su senin ilk basladiginda ciddi bir uy problemin var miydi bi de senin uzerinde ne kadar etkili oldu? En bastan beri bunu takip eden ve uygulayan birisinde acikcasi sendeki etkisini cok merak ettim.

  24. Zeynep hanım hoşgeldiniz:)
    evet,tüy problemim beni rahatsız edecek boyuttaydı ve benim bu konuda aşırı hassasiyetim vardı. şahit olduğunuz araştırmanın asıl sebebi de budur zaten. piyasadaki birçok ürünü hatta lazer epilasyonu denedim. bunun dışında bitkisel kürleri de. ancak sonuç alamadım. sonuç aldığım tek yöntem budur. bu nedenle farklı yollar denemeyi tamamen bıraktım.
    ancak bu konu üzerinde çalışmalarıma da devam ettim bu süre içerisinde. yani olumlu olumsuz birçok tarihi denedim ve hala devam ediyorum denemeye. tabi bu, zaman zaman tüylerin güçlenmesine neden oluyor. bu yüzden tamamen kurtulduğumu söyleyemem. buna rağmen üç yıl önceki durumla şimdikini kıyaslama imkan yok, çoğu geri gelmemek üzere yok oldu:)
    sizin de diğer arkadaşlarımız gibi en güzel şekilde faydalanacağınızdan eminim:)

  25. Cok tesekkur ederim bu detayli aciklamandan ilginden dolayi kozmikcim 🙂 cok hevesllendim bir anda once bende baslamak ve sonuc almak istiyorum 🙂

  26. MRB KOZMİK BAKIM HEP BACAKLARDAKİ TÜYLERDEN YADA DİGER BÖLGELERDEKİ TÜYLERDEN BAHSEDİLİYO AMA AYVA TÜYLERİNDEN RAHATSIZ OLAN HİÇ YOKMU ACABA VE BUNLARDAN KURTULMAK MÜMKÜNMÜ ÖZELLİKLE GÖBEKTEKİLERDEN BELLİ YAŞTAN SONRA KENDİLİGİNDEN DÖKÜLÜR DİYOLAR AMA 23 YAŞINA GELDİK TIK YOK 🙂

  27. ayy ebru çok güzel bi konuya değindi yaa bende hep merak etmişimdir ama sormayı akıl edememişim göbekte, sırt, gögüs arası kalçalar of of hep ayva tüy benim tüy problemim hayli fazla bebek poposu gibi hiç bi bölgem yok. üst kollar ayva tüylüdür diresege kadar alıyorum dirsekten yukarıyıda almak zorunda kalıyorum malesef çünkü yarım yamalak oluyo belli oluyo çünkü açık tenliyim ne sinir bozucu özgüven denen bişey bırakmadı bende
    bu tüylerdede etkilimidir acep bu tarihler kozmikcim heee de lütfen buna :))belli bi yaşdan sonra dökülür olayını diye diye bu yaşa getirdiler yaş 30 döküldügü filanda yok inanmıyodumda zaten çünkü genetik faktörde varsa heleki mümkün deil bunada bi çözüm bulalım yaa :)baştan aşağıya agdalanacam artık 😀

  28. ayva tüylerine yapılacak pek bir şey yok maalesef. bu tüyler dökülecekse çocuk yaşta dökülüyor. o da çok fazla ise. yoksa ayva tüyleri cildin nefes alması için var. yani ayva tüyü olmayan hiç kimse yok. yalnız bazı ciltlerde duş jelleri ayva tüylerini geliştirebiliyor. böyle bir etki fark ettiyseniz bırakmanızı öneririm.

  29. yani ögrenmek istedigim epilasyon tarihlerinde yine kökten alsak etkisi olurmu ne kadar olabilir güçlendirmeyelim sonrada :))

  30. ümit, sanırım soruna cevap verebilirim. bugüne kadar kollarımdaki ve belimdeki 'ayva tüylerini' hiç almamıştım, iki ay önce ilk defa denedim ve sonuç süper. zaten çok fazla değillerdi ama baya bir azaldılar ve çok geç çıkıyorlar. bu özel tarihlerde hiç dokunulmamış bölgelere müdahale edince diğer devamlı alınan bölgelere göre çok daha etkili oluyor bence, en azından benim tecrübem bu yönde.

  31. ayrıca bendekist problemi olduğu için daha önce kontrol hapı kullanıyodum çok ii gelmişti şuan yine öyle bir problemim var hapları kullanmamda bu günler için bi sakınca var mı

  32. sevgili angel ve nln 6 haziran ve 24 hazirana randevu alabilirsiniz.

    özlem hanım size memnun etmeyen sonuçlarla karşılaşmanız çok normal, zaten ben size faydalı olabilecek günleri veriyorum. mümkün olduğunca aksatmamaya çalışın. doğum control hapları kullandığınız sürece tüyleri inceltir ancak sakıncalarını düşünecek olursak zorunlu olmadıkça kullanmayın derim. hangi dönemde kullanırsanız kullanın bu hapların zaten bir çok sakıncası var. en masumu neredeyse kalıcı olan selülitlerdir. bunların yerine limon sağmısak kürünü uygulayabilir ya da daha ciddiyse kistler hayıt otunu kullanabilirsiniz. hiç bir yan etkisi yok.

  33. kozmik bakımcım doğum kontrol hapları için sana kesinlikle katılıyorum. İnsanlara çok masum gibi gösteriliyor, bekar kızlara bile çok verildiğini duyuyorum. Ben 2 sene kullandım ve sonrasında rosacea adli bir cilt hastalığı oluştu bende. Kılcal damar çatlamarıyla baş gösteren, ergenliğimde çıkmamış sivilceler çıkartan, yemek yerken dahi yüzümün kızarmasına sebep olan illet, kronik bir hastalık. O nedenle doğum kontrol hapı kullanmadan önce 2 kez düşünün!

  34. kozmik bakım, acaba burunda oluşan siyah noktalar için de mi epilasyon tarihlerine dikkat etcez?? onların da mı uygun zamanda alınmadığı zaman çoğalma gibi özellikleri var. yardımcı olursan çok mutlu olurum.

  35. evet editor, siyah nokta temizliğinde epilasyon günlerini kullanmak en doğrusu. siyah noktaları tüyler gibi düşünebiliriz.bugün facebook sayfamızda paylaştım bununla ilgili bilgiyi.

  36. bende aynı şeyi sormak için girmiştim bloğa..neyse ki özlem hanımın sorması ve sevgili kozmik bakımın verdiği cevapla öğrendim zamanını..aslında kozmik bakımın verdiği tarihlerde sıkıntı yok..yani kafa karıştırıcı bir durumda yok ama özlem hanımında dediği gibi yanlış anlayan ve bize öyle aktaran arkadaşlar yüzünden çelişkiye düşüyoruz:) neyse tekrar sormakta fayda var tabiiki..yanlış birşey yapmayalımda:)yarın ilk defa kozmik bakım tarihine uyarak epilasyon yapacağım..aslında daha önce keşfetseydim daha öncede yapardım ama sanırım biraz geç buldum sizi..işe yarayacağı düşüncesindeyim ..bakalım inşallah öyle olur

  37. plopi tşk ediyorum bunu duydugum çok iyi oldu saolasın

    regl dönemindeyim bu tarihi değerlendiremicem haziranda ne zaman olcak tarih bellimi kozmikcim ya haziran başları dede rahatlatlayım hep regl döneme denk geldiginden hayli zorlanıyorum birde alınacak çok fazla bölgem oldugu için :)) yetmiyo zamanda ilk seçenekte yani, ikinci seçenegede diger kalanları bırakıyorum ama işte oda denk gelmio bi türlü :DD napalım uyabildigim kadarıyla yapıyorum bişeyler sadece bıyık bölgemde tarihlere uyamıyorum ne yazıkki 🙁 bu bmlge için iğnelimi yoksa lazermi dersin böyle bişi düşünmüyo deilim çünkü başedemiyorum hafiften çenemdede belirdi hani ince tüy henüz ama uzun birazcık güneşte belli oluyo fazlaca ince tüylerede etki edermi bu yöntemlr yaw :/ tşkler hoşçakal.

  38. herkese selam: 2 yıldan uzun süredir takip ediyorum kozmik bakım seni ama sessiz takipçilerindenim. bu süre içinde çok güzel sonuçlar aldım ve almaya devam ediyorum. her ay tarihlerin gelmesini büyük bir zevkle bekliyorum. eskiden epilasyon benim için kabus gibiydi ama 2 yıldır güzel bir rüya haline geldi. kozmik bakım bu gün epilasyon yaparken bacaklarımda kanamalar oluştu. gören zannedder ki dikenli tarla içinden geçmişim. çok kötü oldu daha önce böyle bir şey gelmemişti başıma. bu konuda yardımcı olur musun:(

  39. kozmikcim firsat buldum ancak sana tesekkur etmek icin.. oglus uyuyoken hemen yazayim dedim.. ben genelde oglum yuzunden paldur kuldur yapiyordum agda isimi o pepeyi izlerken falan. bu sefer onu uyutup soyle bi kuruldum rahat rahat yaptim. bide ne goreyim. tuylerim inanilmaz incelmis. tovbe bismillah dedim hatta kendi kendime sesli sesli ilk gordugumde.. bikini bolgemdeki tuyler bile incelmis ve azalmislar. sastim kaldim.. aman masaaalllaah diyimde kendi kendime.. cok mutlu oldum coook.. seninle ilk karsilastigim gune sukreder oldum. surekli senin icinde dua ediyorum. rabbim hakkinda hayirlisini versin diye. gercekten koskocaman sarilip tesekkur etmek istiyorum sana.. ellerin gozlerin dert gormesin. Allah razi olsun.

  40. sevgili karanfilmm öncelikle böyle güzel sonuçlar almanıza çok sevindiğimi söylemek isterim:)yoğun geçen günlerin arasında bu haberler yorgunluğumu hafifletiyor, güç veriyor bana.
    sorunuza gelince hepimiz yaşıyoruzdur epilasyon sırasında kanamayı ama siz her zamankinden farklı bir durumdan bahsediyorsunuz. inanın bir fikrim yok ancak endişelenmenizi gerektirecek bir durum olduğunu zannetmiyorum. muhtemelen önümüzdeki aylarda tekrar etmeyecektir.

  41. emire amade asıl ben teşekkür ederim böylesine güzel dilekler için, çok mutlu oldum:) ben de seni ve sevimli yaramazı sevgiyle öpüyorum:)

  42. Merhabalar, kozmik bakımcım öncelikle sana çok teşekkür ediyorum emeklerin için. Ben aranıza yeni katıldım. Dün epilasyon yaptım ve kıştan bu yana cesaret edemediğim hassas bölgeleri kısmende olsa aldım. (kısmen dememim sebebi zamanım kısıtlıydı) acı hissetmedim fazla. Bakalım azalmasında bir etkisi olacak mı 🙂 sonuçları yazağım…

  43. melsa hanım mayıs ayı için yapılacak bir şey kalmadı malesef ancak haziranın ilk haftası yeni bir seçeneğimiz olacak. onu değerlendirin mümkünse.

  44. kozmikcim sana gerçekten çok teşekkür ediyorum iki üç aydır epilasyon günlerinde uyguluyorum azalmasının yanısıra birde epilasyona ayırdığım zaman kısaldı iki buçuk saatten bir saate düştü çok mutluyum bunu mutlaka paylaşmak istedimki herkez faydalansın seni sevgiyle öpüyorum canım

  45. Merhaba kozmik bakım,

    5-6 haziran sanırım epilasyon günleri fakat saat belli değil gibi. Başlıkları takip ediyorum her gün haziran için, merakla beklemedeyim. Bir de haziran ayında iki seçenek mi var yoksa tek mi? İki seçenek varsa eğer kollarımı ikinci seçenekte almak istiyorum daha da uzarlar o zamana kadar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close