AY TAKVİMİ

Diyet, Beslenme ve Sağlık

 

12 Kasım 2012 saat
13:10’dan 14 Kasım  2012 saat 12:51’e
kadar Ay Akrep  burcunda küçülecek;

 

Ay Akrep Burcundayken karbonhidratlar, dikkat edilmesi
gereken besin gruplarıdır. Karbonhidratlara karşı kendinizi zayıf
hissedebilirsiniz. Bu besin grubu da vücudumuz için  gerekli ancak fazlasının da zararlı olacağını
unutmamak gerekir.

 

Özellikle diyabetlilerin azami dikkat etmesi gereken bir
dönem!

 

Bu günlerde suya olan ihtiyacımızda artacaktır, suyu bol
tüketmekte fayda var.

 

İdrar yolu ve üreme organlarının hassas olacağı bir dönem.
Ayrıca bu bölgelerin tedavisi için uygun, ameliyatı için olumsuz bir dönem
olduğunu hatırlayalım!

Related Articles

13 Yorumlar

    1. protein,mineral ve yağların etkili olduğu günler daha etkili biliyorsunuz. karbonhidrat günlerinde saçlarımız dinlensin. ama bu günlerde suyla seyreltilmiş gliserini kuru saç uçlarına uygulayarak nem sağlayabilirsin:)

  1. kozmik bakım bu günler karbonhidrat günümü sayılıyor hamurişimi yemem ggerekli bu günlerde kilo almak için dogrumu anlıyorum :)))

  2. Kozmik Bakım, özel bir durumum var soru diğer arkadaşları da umarım ilgilendirir. bir tedavi uygulamam gerekiyor ama kilo aldırabilecek bir ilaç olduğu için (ilaç kortikosteroid) ne yapmam gerektiğine karar veremedim. İyileşmenin daha net ve fazla olması için küçülen ayda mı kullanmaya başlamak gerek + aynı zamanda ilacın da yan etkilerini en az görmek için küçülen ayda mı kullanmalıyız? Bir de ilaç 3 hafta kullanılması gereken bir ilaç.

    Yardımların için teşekkür ederim canım.

    1. tedavilerin etkisini arttırmak için yeni ay da başlamak gerekir elif.bura da kilo konusunu düşünmemen gerek. yan etkiyi azaltmayı değil iyileşmeyi hedeflemen gerekiyor. tabi tam olarak rahatsızlığını ve tedavinin amacını bilmeden söylüyorum bunları. örneğin ben safra kesesi taşını eritmek için küçülen ay fazını(arınma dönemini) kullanıyorum.

    2. Cevabın için teşekkür ediyorum. Bel ağrım için kullanacağım ilacı. Yani aslında tedavinin ne olduğuna mı bağlı başlama zamanımız? Diyelim ki böbrek tedavisi için akrep olmayan küçülen ay kullanacağız, doğru mu?

      Teşekkürler.

    3. bel ağrısı içinse yeni ay tedaviye başlamak için uygun zamandır. böbrek için ise eğer taştan kurtulmaksa amaç küçülen ay döneminde başlanmalı.

    1. artık ay'ın üzerimizdeki otoritesinin farkındayız, ne güzel 🙂
      ayrıca hem bloga hem de facebook sayfamıza olan katkıların için teşekkür etmek istiyorum sana.birçok arkadaşının bize katılmasını sağladın, gerçekten çok teşekkür ediyorum kedi83.

  3. bu diyet ve beslenme günlerini daha sıkı takip edicem artık, bi ayda 4 kilo almışım. kendimi tutuyorum, ağır bi hamilelik geçirmek istemiyorum çünkü. çok da kısmıyorum tabi. et, süt, peynir, yoğurt, meyve, bunları yiyorum bol bol, ama kızartma, hamur, tatlıdan uzak tutuyorum kendimi. yürüyüş yapıyorum tabi. eğer bu ay içinde ideal bi şekilde kilo alırsam kendimi yaş pastayla ödüllendircem, nerdeyse 15 gündür canım çekiyor, ama öyle aman aman bi can çekme değil, kendimi tutabilirim 🙂 tabi, karbonhidrat günlerine ve büyüyen faza denk gelmemesine özen göstercem ödül günümün. iki kilo koydum hedef, fazla olursa elveda yaşpasta 🙁

    1. sevimli daha önce mail atmıştın gibi hatırlıyordum ama bulamadım. yani ben de mail adresin yok ve arkadaşlarla iletişime geçmeniz için aracılık edemedim. mail atarsan sorunu çözebilirm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close