BAKIM TAKVİMİ

Temmuz Ayı Epilasyon Günleri (2014)

1. SEÇENEK

12 Temmuz 2014 saat 15:13’ten 13 Temmuz 2014 saat 05:06’ya
kadar olan zaman diliminde etkileri güçlü bir epilasyon yapabilirsiniz. (Sürenin
yarım gün kadar olduğuna dikkat edin!)

2. SEÇENEK

19 Temmuz 2014 saat 12:44’ten 21 Temmuz 2014 saat 18:31’e
kadar epilasyon için diğer etkili zaman dilimi.

 

Ay’ın Oğlak ve Boğa Burçlarında küçüleceği  bu günler,
epilasyon için Temmuz ayının en uygun
günleridir. Ayın bu etkisinden faydalanmak istiyorsanız  tüyleri kökten alan bir yöntem
kullanmalısınız!

Eğer tüylerinizin alırken kırıldığını düşünüyorsanız
muhtemelen kuru bir cildiniz vardır. Bu olumsuz durumu en aza indirmek için iki
epilasyon dönemi arasında epilasyon yapacağınız bölgeleri günlük kullandığınız
bir nemlendirici ile

 

sık sık nemlendirmelisiniz.
Ay’la Yaşam,  ve Püf kategorilerinde bu tarihlerde yapabileceklerinizle ilgili başlıkları bulabilirsiniz.

Epilasyon yaptığınız bölgelerde batıklar oluşuyorsa buradaki yöntemi uygulayabilirsiniz.

Önceki aylarda yöntemi uygulayanların yorumları için sizden haberler sayfasını ya da istenmeyen tüyler kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Tüy sorununuz normalin çok üzerindeyse ya da tüylerinizde sonradan artış olduysa bu yazıya göz atmanızı öneririm.

Bunun dışında hormon bozukluğu söz konusu ise çözümünü burada ve burada bulabilirsiniz.

Faydalı olsun:)

Tags

Related Articles

45 Yorumlar

  1. kozmıkcım yazıyorum ama yayınlanmıyor sanırım bır sorun var benım pc de. regl bıtısım ayın 12 sı. o tarıhte agda yapılabılırmı yanı reglın bıtıs gununde.yardımcı olursan sevınırım.

  2. sizde sorun yok sevgili seyma, ben evimi taşıdım, bloga giremedim. o gün mümkün olduğunca geç saatte yapın. yani bittiğinden iyice emin olduktan sonra. en yüksek faydayı görmenizi diliyorum:)

  3. Merhaba Kozmik Bakım; görünüşe göre bugün bu saatler epilasyon için uygun. Uygulamayı yapmadan önce şunu sormak istedim: Acaba tüyleri alış şekli çıkış yönü doğrultusunda mı olmalı? Çünkü bir yerlerde böyle bir yorumunuzu okumuştum. Ben el alışkanlığı olsa gerek bacaklarımı hep aşağıdan yukarı doğru alırdım. Ama 7-8 aydır buradaki tarihlere uymaya çalışsam da bakıyorum kıllarım normalden daha sert ve kalın çıkıyor (seyrekleşme olsa da). Acaba bunda alış yönünün etkisi olabilir mi? Not: Jilet kullanmıyorum ve hiçbir zaman kullanmadım. Sevgiler..

  4. sevgili bluewaves, dün bloga giremediğim için ancak görebiliyorum sorunuzu fakat hata yaptığınızı düşünmüyorum. bacak tüyleri üzerinden örneklersek ağda yukarıdan aşağıya sürülmeli ve aşağıdan yukarıya doğru çekilmeli. en azından bizde uygulama böyledir. yurt dışında tam tersi uygulamalara da rastlıyoruz.
    sert ve kalın çıkmasının farklı bir nedeni olmalı çünkü olumsuz bir durum olsaydı azalma da yaşamazdınız, aksine tüy miktarı da sertleşmeye parallel olarak artardı.
    fakat birkaç gün once bir arkadaşımla benzer bir konu gündemimizdeydi. aynı bölgede aynı anda epilasyon yapılmasına ragmen farklı sonuçlar görülüyor. yani aynı bölgenin bir bölümünde önemli bir boşluk oluşurken hemen yanındaki bir bölümde değişim gerçekleşmeyebiliyor. biz bunun tüyü çekiş şekliyle açıklayabiliyoruz ancak. bir sebeple- belki duyulan acı nedeniyle- eşit güçle ya da olması gerektiği biçimde çekemiyoruz tüyleri. bu durumun da sonucu etkilediğini düşünüyoruz. belki bu bilginin bir faydası olur. sevgiler:)

  5. sevgili kozmikcigim uzun zamandir yorumlarda bulunamiyordum ramazan dolayisiyla sunu belirtmek istiyorum ben epilasyon gunlerinden cok memnunum 3 aydirnbu sekil tuylerimi aliyorum ve baya azalma oldu diyebilirim simdi ben bu hafta turkiyeye gidiyorum ve orda internete girme imkanim yok eger mumkunse agustos ayi epilasyon gununu ogrenebilirmiyim bir ay ihmal etmek istemiyorum 1 sene bu sekil uygulamayi dusunuyorum nasil olsa bir sene sonunda tamamen bitmis olcak insallah 🙂 tam olmasada tahmini tarih verirsen cok mutlu olurum simdiden cok tesekkur ederim Allah senden razi olsun

  6. 16-17 ağustos tarihlerini kullanabilirsiniz sevgili berrin. bu kadar düzenli uygulamanız çok güzel.en kısa zamanda tamamen kurtulan arkadaşlarımız arasına gireceksiniz gibi görünüyor:) iyi tatiller diliyorum.

  7. Merhabalar.Bu günleri yeni öğrendim ve bekleyip 12 Temmuzda yaptım.Tüylerim 1 hafta dolmadan çıkmaya başlıyodu.Ancak şimdi de durum pek değişmedi.Bu durum normal mi acaba yani hemen çıkması yoksa epilasyon uygulamam mı yanlış.

  8. Bu ay bir yılını dolduran biri olarak yorum yazma vakti geldi diye düşünüyorum hele ki bu kadar güzel sonuçlar almışken:) sağ bacağımda bölgesel boşluklar ve artık açık renkli tüyler var. Sol bacağımda boşluklar yok ama kıl da yok tüye döndü bütün kıllar:) kalan tüyler içinde ctesi lazere gitcem ama yine epilasyon için uygun zaman diliminde:) kollarda seyrelme yok ama kesinlikle tüy yapısında incelme var. Koltukaltı lazere gitmiştim zaten birkaç tane çıkıyor ayda yılda:) ayrıca sadece epilasyonda değil cilt ve saç bakımlarında, ev işlerinde, alışverişde de takipçinim ve çok memnunum herşey için teşekürler:)

  9. sevgili suzan ben teşekkür ederim:) facebook sayfamıza bir arkadaşımız tamamen kurtulduğunu yazdı. yorumu gizlediği için sizler göremiyorsunuz. en kısa zamanda sizden de aynı güzel haberleri almayı diliyorum, sevgiler:)

  10. Kozmik bakımcım çatlaklarım için dermaroller kullanıcam bunun için hangi tarihlere dikkat etmem lazım cildimin hızla iyileşmesi için birde aynısefa merhemini mi kullanmam lazım sonrasında??? Çatlaklar için başka öneriniz var mı???

  11. kozmik bakımcım benim başka bir sorum var size, ben epilasyon günlerinde zaten epilasyon yapıyorum yalnız benim sürekli çıkıyor. başka ne zamanlar alabilirim hangi günlere ve küçülen faza mı denk getirmeliyim? şimdiden teşekkür ederim

  12. Merhaba kozmik bakım bende gizemle hemen hemen aynı soruyu soracaktım. epilasyon günlerinde yapıp birde iki epilasyon günü arasında yapınca sorun olurmu. yoksa epilasyon günleri dışında başka zaman keainlikle yapmamak mı gerekir.

  13. sevgi gülşeker, çatlaklarla mücadele oldukça zahmetli bir iştir. sabır başta olmak üzere uzun ve düzenli bir uygulama gerektirir. hangi bölgelerde bilmiyorum fakat yine de uzun bir sure burç ayırımı yapmadan düzenli bir şekilde tedavi etmeniz gerekir. elbette özellikle cildimizi temsil eden oğlak burcu günlerinde ve çatlakların bulunduğu bölgeleri temsil eden günlerde kesinlikle ihmal etmemeniz gerekir! bununla ilgili bilgiyi ana sayfada bulunan temmuz 2014 ay takviminden öğrenebilirsiniz.
    aldığınız ürünü kullanırken herhangi bir krem kullanımıyla ilgili kısıtlama yoksa aynısefa kremini de kullanabilirsiniz tabi. bu durumda kremi 20 dakika kadar öncesinde kullanmanız iyi olur.
    güzel haberlerinizi almayı diliyorum, sevgiler:)

  14. sevgili gizem, küçülen ay fazında alırsanız asıl epilasyon günlerini kullanabilir misiniz? büyüyen ay fazında alırsanız verdiğim yöntemin tam aksini uygulamış olmaz mısınız? bu durumda ben size hangi günleri önerebilirim? daha once de söylediğim gibi sürekli epilasyon yapmak durumunda iseniz bu yöntemi uygulamanız imkansız! sadece bu yöntemi değil, örneğin lazer epilasyonu da deneyemezseniz. benim size önerim bu durumun altında yatan sebebi araştırın ve tedavi olun öncelikle. ancak sonrasında uygulayabilirsiniz kalıcı fayda sağlayacak yöntemleri. sevgiler.

  15. sevgili çilek, yukarıda da yazdığım gibi tüm kalıcı yöntemler biraz disiplin barındırır malesef. yoksa bir taraftan yapar diger taraftan yıkarsınız. belki önümüzdeki bir iki ay zorlanırsınız ya da hiç uygulayamazsınız fakat önümüzdeki üç mevsimi doğru bir şekilde değerlendirirseniz bir sonraki yaz sizin için çok kolay geçer bu anlamda. sevgiler:)

  16. sevgili ketenyiyen, arkadaşımız 11 temmuz 2014 tarihinde facebook sayfamızdan verdi bu güzel haberi fakat süresi hakkında bilgi vermemiş. konu özel olduğu için ve facebook ortamı da buna uygun olmadığı için orada gizlemeyi uygun görmüş. bu nedenle ben de ismini vermeden cümlelerini bu bölüme kopyalıyorum. kendisi sorunuzu görürse cevaplayabilir belki.
    “TEK KELİMEYLE HARİKASINIZ.. VERDİĞİNİZ EPİLAYON UYGULAMASI İÇİN SAATİ VE GÜNLERİNİ AYNEN UYGULAYARAK İSTENMEYEN KILDAN TÜYDEN KURTULMUŞ BULUNMAKTAYIM VE KOZMİK BAKIM SAYFASININ TÜM İLGİLİLERİNE SONSUZ SEVGİLERİMİ TEŞEKKÜRLERİMİ SAYGILARIMI SUNUYORUM … İYİKİ VARSINIZ SEVGİLİ KOZMİK BAKIM”

    ayrıca böyle haberler mail yoluyla da gelmekte. daha evvel "küçük bir rica" başlığıyla benzer bir haberi yayınlamıştım. kategoriler bölümünden ulaşabilirsiniz.
    yani sevgili ketenyiyen, biraz sabır ve düzenli uygulama ile hemen herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir sonuç bu. sizin de güzel haberlerinizi almayı diliyorum, sevgiler:)

  17. Sebebini biliyorum troidden kaynaklaniyor. Tedavi oluyorum.Uc dort gunde bir mutlaka yapiyorum o yuzden hangi burclar olmali demek istemistim 🙂 zaten buyuyen kuculen olaylarini anlamiyorum ben size zorluk olmasin dye belki kuculen fazdayiz buyuen deyiz gbi yorumlar gapiyorusnuz ya oyle biseye denk gelirim dye sormustum yoksa anlamiyorum zaten.. yani bu gunler diainda ne zaman alirsam alayim bu gunlerdeki faydasi kalmaz mi acaba bosuna mi yapmis olurum sizin dediginiz gunlerde

  18. Sevgili kozmik bakım bu ay adetim biraz düzensiz oldu ve 12 sinde olmaz 19 uyar diyordum 21'nde hasta oldum. Her iki tarihte kaçtı yani :((
    Ne yapsam ağustosu mu bekliycem :(( yoksa bitince hemen alayım mı ?
    Teşekkürler

  19. sevgili kozmik bakım takipçileri,
    belki üstüme vazife değil ama artık ben dayanamıyorum aynı soruların sorulmasına kozmik te bir gün bıkıpp bırakacak blog u diye korkuyorumm……kurunun yanında yaşlar da yanacak lütfen !!!
    kocaman bir liste şeklinde aylık takvim yayınlanıyor ve o günlere özel uygulamalar saati saatine veriliyor..aynı şeyleri sürekli sormak yerine ,farklı şeyler sorup farklı sorunlara çözüp bulmak yerine aynı şeyler sürekli soruluyor …aslında biraz vakit ayırıp blogu baştan bi şöyle süzgeçten geçirseniz sorun kalmayacak…..

    ÖZETLE:
    1)ADETLİ İKEN YA DA DÖNEME YAKIN TÜYLERİ ELLEMEK İYİ DEĞİL
    2)TÜYLER KESİNLİKLE KÖKTEN ALINMALI
    3)LAZER TEDAVİSİNİ VERİLEN TARİHLERDE YAPMAK GAYET OLUMLU SONUÇ VERİR-SEANSLARINIZ KISALIR
    4)SAÇINIZI UZATMAK İSTİYOSANIZ BÜYÜYEN AY FAZI;TÜYÜNÜZÜ YOK ETMEK İSTERSENİZ KÜÇÜLEN AY FAZI
    5)EĞER 1 KERE BİLE OLSA DÜZENİ BOZUP BÜYÜYEN AY FAZINDA TÜYLERİNİZİ ALIRSANIZ SAÇ UZATMA FORMÜLÜ UYGULAMIŞ OLURSUNUZ….SİL BAŞTAN ALIRSINIZ CANLAR 🙁 ÜZGÜNÜM BAŞARIYA ULAŞMAK EMEKTEN SABIRDAN GEÇER 🙂
    5)EĞER ÇOK RAHATSIZ OLUYOSANIZ BANA GÖRE KÖKTEN ELLEMEK YERİNE MAKASLA KESİN
    6)CIMBIZI METAL İ VÜCUDUNUZA TEMAS ETTİRİP KILLARI HAREKETLENDİRMEYİN
    7)ŞAMPUANLARI VÜCUDUNUZA DEĞDİRMEYİN ,SAÇLARI GÜÇLENDİREN VÜCUTTAKİ KILI DA BESLER
    8)EĞER HALA DÜZENLİ ALIYORUM AZALMA YOK DİOSANIZ YA ALIRKEN KIRIYOSUNUZ DUR,YA DA SÜRDÜĞÜNÜZ NEMLENDİRİCİLER ,YAĞLAR,BAKIM KREMLERİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİN
    9)2 HAFTADA 1 MUTLAKA KESE YAPIN

    NOT:TEMMUZ AYIYLA 4. SEANSIMI YAPTIM KIL YERİNE KOLUMDAN TÜY ALDIM İNCECİK 🙂

    SABIR EDİNN 🙂 KOZMİĞİ BUNALTMAYIN …SİZLERDE BİRAZ ARAŞTIRIN

    KİLO VERİNN….HİÇ YEMEYİN DEMİYORUM AMA KENDİNİZİ ŞIMARTMAK İÇİN ARADA BİR ABUR CUBUR YİYİN..HORMONLARI DENGELEYİN…

    RAMAZANDAN SONRA NANE KÜRÜ UYGULAMAYI DÜŞÜNÜYORUM EPİLASYON TARİHLERİYLERİYLE İKİSİNİ BİRLİKTE YÜRÜTÜCEM HAYIRLISI BAKALIM…

    UNUTTUĞUM NOKTALAR VAR MI BİLEMİYORUMMM..BENİM NOTLARIM BU ŞEKİLDE…..TARİHLER DIŞINDA Bİ YERİNİZE DOKUNMAYIN 🙂
    BOL ŞİFALAR!

  20. Kozmikciğim merhaba:)) Ayağımdan ameliyat oldum. Yardımların için çok teşekkür ederim. Yürüyemediğim için dört aydır epilasyon tarihlerine pek uyamadım. Ağustos ayı için tahmini tarih nedir?

  21. Merhaba kozmik bakım. Üzülerek de oksa sizinle birşey paylaşmak istiyorum 2 yıldan bu yana epilasyonlarımı sizin verdiğiniz tarihlerde yapıyorum fakat gözle görülür bir değişme olmadı:( geçen yılda bu durumdan bahsetmiştim sabırla devam etmek gerektiğini söylemiştiniz ve öyle yaptım ama malesef pek farklılık olmadı. Sadece bazı dönemlerde tüylerin biraz daha geç çıktığını gözlemledim. Olumlu yorum yapanları görünce çok özeniyorum fakat benimle ilgili böyle bir olumsuzluk söz konusu… Sizce ne yapmalıyım? Bir ara epilasyonunu tam dolunayda yapanların olduğunu yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam acaba bu yöntemi denemek fayda sağlar mı?

  22. sevgili melek, 15 ağustos önümüzdeki ilk epilasyon tarihi. yaz mevsimi olduğu için ihtiyacınıza gore karar verin. şimdi yaparsanız iki hafta sonra hazır olabilir misiniz yeniden? ona gore plan yapın. sevgiler:)

  23. sevgili bakım takip, güzel bir özet olmuş, emeğinize sağlık:) küçük bir noktayı düzelteyim:regl dönemine yakın da yapılabilir, defalarca tecrübe edild.i fakat imkan varsa yine geniş bir ara bırakabilirsiniz.
    aynı sorular bu ara dikkat çekti ve sizleri de bunalttı sanıyorum. aslında cevapladığımda not alınırsa unutulmaz ya da geriye dönüp aranırsa yeniden sormaya gerek kalmaz. ben de bu ara zor bir dönemden geçiyorum, dolayısıyla blogta eskisi gibi sık bulunamıyorum. benim için de kolaylık olur.
    hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim, hepimiz adına. sevgiler.

  24. geçmiş olsun sevgili firuze, umuyorum ki sorun yaşamamışsınızdır ve artık iyisinizdir:) 15 ağustos olarak not alabilirsiniz epilasyon tarihini. ay başında yeniden kontrol edin ana sayfadan. sevgiler:)

  25. malesef sebebi hakkında bir fikrim yok sevgili sezgi. pko hastası arkadaşlarımızda bile çok güzel sonuçlar alıyoruz. hatta bu arkadaşımızdan biri bana bacaklarında aldığı sonucu fotoğraflayıp gönderdi ki benim bile beklediğimin ötesindeydi sonuç.
    araştırmalarımın ilk döneminde dolunay günlerini uzun bir dönem kullandık aslında bizlerde, en eski takipçilerim bilirler. çok daha etkili sonuç aldığımız için şimdiki takvimde karar kıldık ve çok güzel sonuçlar alıyoruz. fakat madem siz sonuç alamıyorsunuz dolunay günlerini deneyin, ne kaybedersiniz?:)

    ana sayfada bulunan ay takviminde dolunay tarihini ve tam saatini veriyorum. oradan takip edin ve mutlaka dolunay saatini bekleyin.

    inşallah bu şekilde ilerleme kaydedersiniz. sevgiler:)

  26. zaten çok sık yaptığınız için verdiğim tarihleri de kullanın fakat dediğim gibi ay boyunca her birkaç günde bir epilasyon yaptığınız için bu tarihlerin faydasını görseniz bile sürekli başa dönersiniz. yine de atlamayın her ay tam anlamıyla kaybettiğiniz tüyler sonraki uygulamalarınızdan etkilenmez zaten. ancak uzamaya devam eden tüyler olumsuz etkilenecektir. bazı aylar da ani azalmalar olduğunu da göz önünde bulunduracak olursak tekrar söylüyorum verdiğim tarihleri atlamayın. fakat tam anlamıyla fayda sağlamak isterseniz tedavinizi de olun muhakkak.

  27. Ilginiz için Çok teşekkürler kozmik bakım. Haklısınız kaybedecek birşey yok gibi. İnş yöntemle olumlu bir sonuç elde ederim.. Sevgiler…

  28. Merhaba kozmik bakim, cok düzenli uygulayamasamda mecbur kalmadikca verdigin tarihler disinda epilasyon yapmiyorum. Cok fazla azalma gozlemleyemesem de gec cikiyodu tüylerim. En son 12 Temmuz daki yarim gunu uyguladım ve uygularken cok etkili bi zaman olacagini dusundum. Ama tüyler cok cabuk ve sert uzadı. Hatta cogu kökten iki tane tuy cikiyo. Kollarımı da almistim ordada sonuc ayni maalesef, simdi bi sonraki tarihi iple çekiyorum. Bu durumu yasayan baska arkadaslar var mi acaba? ( 20 Temmuz tarihinde alınacak boya geldiler ama regl dolayısıyla alamadim )

  29. Kozmikk bakımm,Bi arkadaş vücudumuza metal ve demir degdırmeyınn demişş, şimdi bizim cımbızz kullanmamız mi lazımm,ben epılasyon aleti ile tuylerımı alıyorum ,onunda metall cımbızları varr

  30. sevgili biricik, regl günlerinde epilasyondan ve saç bakımından istediğimiz sonucu alamıyoruz. bu nedenle her iki işlem için de regl dışında bir gün tercih edilmeli. sevgiler.

  31. digger arkadaşlarımızdan böyle bir geri bildirim almadık fakat sorunuzu gördükten sonar benzer bir durum yaşayan olduysa mutlaka bilgi vereceklerdir. sevgiler.

  32. sevgili özge, metalin tüylerin kalınlaşmasında, sertleşmesinde ve renklerinin koyulaşmasında etkisi olduğu eskiden beri söylenir. bu nedenle tercihimiz ağda oluyor. fakat özellikle yaz aylarında çok mecbur kaldığımızda diğer yöntemleri de kullandığımız oluyor. epilasyon aletlerinde seramid başlıklı olanları tercih etmek de işe yarayabilir. sevgiler.

  33. Merhaba Kozmik Unknown'un dediği gibi temmuz ayının aynı tarihinde bendede aynı etki oldu.Bir senedir hiç böyle olmamıştı,çok üzüldüm başa dönmüşmüyümdür? bunu bilgilendirmek için yazıyorum fazla soru sorup sıkmak istemiyorum normalde

  34. sevgili habinar, en başa dönmeniz mümkün değil tek seferde. fakat bundan sonraki aylarda aksatmamaya özen gösterin. yanlış hatırlamıyorsam, zaten düzenli uyguluyorsunuz. büyük bir sorun olacağını sanmıyorum bu durumda. ihtiyaç duyduğunuzda soru sormaktan çekinmeyin lütfen. sevgiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close