GÜZELLİKSAĞLIK

Dişleri Beyazlatmanın 7 Kolay Yolu

Diş Sağlığının Esas Etmenleri

Ağız ve diş sağlığı için en bilinen yöntem günde en az 2 kez dişleri fırçalamaktır. Ancak sadece diş fırçalamakla dişlerin arasında kalan artıklardan kurtulamayabilirsiniz. Bu yüzden akşamları yatmadan önce dişleri fırçaladıktan sonra dişlerin aralarını diş ipiyle temizlemek diş hekimleri tarafından önerilmektedir. Bu yöntemlerle beraber ağız çalkalama suları da dişleriniz için oldukça faydalıdır. Fakat ihmal edilmemesi gereken en önemli etmen, 6 ayda bir diş hekimine gidip kontrol yaptırmaktır. Bu etmenlere dikkat ederek birçok diş sağlığı sorununun önüne geçebilirsiniz. Size önereceğimiz dişleri beyazlatmanın yolları ile de dişlerinizdeki solgun renklerden kurtulabilirsiniz.

Dişleri Beyazlatmanın Yolları: 7 Kolay Öneri

1.Karbonat

Karbonat, renk açıcı özelliğe sahip bir maddedir. Islak fırçanızı karbonata batırıp dişlerinizi fırçalayarak haftada 2-3 defa bu yöntemi uyguladığınızda dişlerinizdeki beyazlamayı fark edeceksiniz.

dişleri beyazlatmanın yolları

 

2.Limon ve karbonat

Limon da karbonat gibi diş beyazlatma özelliğine sahiptir. Bir çay kaşığı karbonatla limon suyunu köpürene kadar karıştırın, sonra bu karışımla dişlerinizi fırçalayın. Limonun yüksek asiditesi sebebiyle bu yöntemi haftada ikiden fazla uygulamamanız  gerekmektedir.

3.Sofra tuzu

Diş beyazlatmakla beraber antibakteriyel özelliği sayesinde diş sağlığınız için oldukça faydalıdır. Diş fırçanızı biraz ıslatıp tuza batırdıktan sonra dişlerinizi fırçalayarak bu yöntemi haftada birkaç kez uygulayabilirsiniz.

4.Çilek

Çilek, içerdiği malik asit ile dişleri beyazlatmakta ve tartarları temizlemekte oldukça faydalıdır. Çileği püre haline getirip dişlerinizi bu püreyle fırçalayarak bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Bu yöntem, çileğin asiditesi sebebiyle haftada sadece 1-2 defa uygulanmalıdır.

5.Gliserin

Gliserin, antibakteriyel özelliğiyle dişlerinizi beyazlatırken sizi diş çürüklerine karşı da koruyacaktır. Dişlerinizi haftada birkaç kez gliserinle fırçalayarak bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

dişleri beyazlatmanın yolları

6. Muz kabuğu

Muz kabuğu doğal diş beyazlatıcılardan biridir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra dişlerinizi birkaç dakika muz kabuğuyla ovup sonra suyla ağzınızı temizleyerek bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

7. Portakal kabuğu ve defne yaprağı

Portakal, dişlerinizi beyazlatırken; defne yaprağı da ağzınızdaki zararlı mikroorganizmaları yok eder. Bu yöntemi uygulamak için kuru defne yapraklarını un haline getirin, rendelenmiş portakal kabuğuyla karıştırın. Diş fırçanızı bu karışıma batırıp dişlerinizi fırçalayın. Bu uygulamayı haftada 1 defa yapabilirsiniz.

Bu uygulamaların sonunda ağzınızı bol su ile iyice çalkalamayı unutmayın!

Ciltteki Gözenekleri Küçültmenin Doğal Yolları ile gözeneklerinizi arındırmanın yollarını öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medyadan takip ederek destek olabilirsiniz.

 

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close