AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

16 Mayıs 2013 saat
01:37’den 18 Mayıs  2013 saat 12:32’ye
kadar Ay Aslan  Burcunda büyüyecek;

Ay’ın aslan burcunda olduğu günler saç bakımı için en uygun
dönemdir. Bu dönemde protein ve vitamin ağırlıklı bakımlar uygulamak gerekir.

 

Elinizde bulunan hazır protein maskeleri, yumurta ile
hazırlayacağınız saç bakım maskeleri, maya maskesi, vitamin iğneleri
hazırlayacağınız saç maskelerinde kullanabileceğiniz ürünler arasında.

 

Düzenli olarak cilt bakımı uyguluyorsanız bu günlerde
protein, maya, yoğurt, yumurta akı vb. gibi protein içeren malzemelerle bakım
yapmanız doğru olacaktır.

 

Büyüyen Ay fazında olmamız bu Aslan Burcu günlerinin
değerini daha da arttırmaktadır. Saçlarınız yıpranmışsa, yavaş uzuyorsa bu
günleri mutlaka bakım yaparak değerlendirmelisiniz.

Sinameki ve karanfil kürü uygulamak için uygun
günlerdir.

 

Bu günler kirpik bakımı için de son derece uygundur.

 

Daha önemlisi hem saç boyamak hem de saç kesimi için en doğru
zamandır.

Related Articles

25 Yorumlar

  1. Merhabalar,
    Saçımı boyatmak ve kestirmek için uygun zamanı bekliyordum. Fakat, çalıştığım için c.tesi 14:00-15:00 gibi ancak kuaföre gidebilirim. Çok mu fark eder?
    Teşekkürler.

  2. Iyi geceler kozmikciim bende en son saçlarimi kestigimde gercektende cok hizli uzadilar bu firsati kacirmak istemiyorum tam saatini soylemistin ozaman kesmistim, havuc maskesiylede beraber baya atti saçlarim 🙂 yani kaç gibi keselimmm ? Merciii

  3. Yaşasın geldi benim en sevdigim gunler:) yanliz bu sefer adetli oldugum zamana denk geldi:( kozmikciğim yinede boyatabilirmiyim acaba, 18 Mayis'ı bekleyip?

  4. merhaba kozmik, benim de adetimin 4. ve 5. günlerine denk geliyor. boya yapmak ne kadar doğru olabilir acaba? aslında biraz da kestirmeyi düşünüyordum. bilgilendirebilirsen çok mutlu olurum.

  5. umra imkanınız yoksa bu ay bu şekilde deneyin, umuyorum etkisi olur. ihtiyaçtan değil de sadece uzamasına katkısı olsun diye kestirecekseniz bu ay uygun saatler içinde saçlarınızın görünmeyen bir yerinden bir tutam kesin. gelecek ay da kuaförde kestirirsiniz.

    Berna bu ay özellikle önerebileceğim bir saat göremedim, istediğiniz zaman kestirebilirsiniz. ya da çok memnunsanız bu ay hiç dokunmayın, aynı etki devam edecektir zaten:)

    ayşe gül regl döneminde boya olumsuz sonuçlanıyor maalesef.

    kadriye hanım dediğim gibi maalesef memnun kalmazsınız bu dönemde. ancak sizde küçük bir tutam kesebilirsiniz. önümüzdeki ay da güzel bir kesim yaptırabilirsiniz.

  6. kozmikcim merhaba benim saçlarım hiç uzamıyor gecen sene böle bir yöntem denemiştim baya etkisi oldu bakımlarlada destekleyince ama ben gene maf etmeyi basardım saclarımı 🙁 17 mayısda herhangıbır saatte kestirirsem etkisini görürmüyüm?

  7. Merhaba merve, havuc maskesi turp maskesi gibi, havuclari kaynatip suyunu sürüyorsun saçina bende cook cook ise yaradi 3 haftada baya atti fakat sadece havuc yaptigim icin uclar krildi haliyle, kesmem lazim 🙂 Kesim gunleride cok ise yariyorrrr 🙂

    1. Hii 🙂 tammam biliyordum
      Ben onu . Farkli bisey daha mi var acaba dedim .). Bu arada suan kuafordeyim , saclarimin uçlarindan aldirdim. Bakalim daha iyi uzayacak mi;) ayrica kuafordeyim. Kuaforum diyor ki "saçlarin uzamis" . Bu cumleyi duymak benm icin mutluluk verici :)) demekki yaptigim bakimlar ise yariyo . İyi ki kesfetmisim kozmik bakimi. Kozmikcime de coook tesekkurlerr :*

  8. Ben de bugün regl oldum canım, saç boyama ve kesim günlerini yine ayın 20li günlerinde bekliyordum ama öne geldi, şimdi bir ay beklemem mi gerekiyor? ya da şöyle sorayım; boya regl olunduğunda çok iyi tutmuyor da kesim için de aynı şekilde regl zamanı kaçınmamız mı lazım acaba? Ben saçlarımı 23 Martta kestirmiştim en son ve hala daha ancak bir santim kadar uzamışlar, daha çabuk uzamasını istiyorum, azıcık ucundan kestireyim diyordum ama şimdi bir ay daha mı beklemeliyim? Boya da yaptırmalıydım, çok kötü durumda saçlarım…:(

  9. en sevdiğim tarihler..kozmikcim hakkını ödeyemem hiç saçını kesmeyen ben sayende kestim geçen ay verdiğin tarihlere uyup ve resmen iki katı kadar uzadı çok teşekkür ederim sana şimdide kesimimi yapıcam hemen birazcıcık 🙂 sanırım peşpeşe 2tarihe uymak daha bi etkili oluyo

  10. Ayşegül, boya için en yakın uygun dönem haziranın ilk haftası. 2-4 haziran gibi olur sanıyorum.

    aslı hanım özel bir zaman fark etmedim bu ay. yarın istediğiniz zaman kestirebilirsiniz.

    sevgili neverend, boyadan iyi bir sonuç elde edemezsiniz, renk ilk bakışta istediğiniz gibi görünse de ilk yıkamalarda görünüm bozulacaktır. çok kez tecrübe ettim. fakat kesimle ilgili çok tecrübemiz yok. zorunlu hissediyorsanız kestirin, sonuç beklediğiniz gibi olmazsa önümüzdeki ay yeniden kestirirsiniz. ya da bu ay evde sadece küçük bir tutam kesin, önümüzdeki ay da kuaförde tam bir kesim yaptırırsınız.

    bukem sonuç çok güzel, isterseniz kestirmeyebilirsiniz, olumlu etki devam edecektir:)

  11. ilk cümlem doğru mu anladım olacak :))
    ikincisi ise sinameki hamilelikte içilmemesi gereken çaylardandır. o nedenle tedbirli olmakta fayda var, çünkü saç derisi sürülen her şeyi sünger gibi emer. tabi ki içmek ve sürmek aynı şey değil ancak en azından ilk aylarda uzak durmakta yarar var.

  12. kozmikcim ben bu maya maskesini saçıma uygulamak istiyorum fakat süt yerine zeytin yağı ve yaş mayıyı karıştırarak uygulasam etkisi bozulur mu acabaa ?bu arada saçlarımı kestirdim umarım etkisi olur bilgileriniz için çok teşekkürler 🙂

  13. malesef sana yazdığım saatlerde hamile olduğumu düşünüyordum ama sonra reglim oldu.bebekte gitti saç kesim günüde:) artık gelecek aya
    yalnız şu ısırgan kürünün tarihini sormuştum bi kür deniycemde o tarihe denk getirmek istiyorum.ısırganı da annemde deniycez bu kez.ben daha önce yapmıştım belirtisine göre faydasını gördüm sanırım.4. gün vücudumdaki bütün eklemlerim sızladı 2 gün sürdü geçti.geceleri daha iyi uyudum ki benim uyku düzenim yoktur 4 gün uyumadığımı bilirim.sabahta hocayla beraber kalktım:) velhasıl kozmikcim ayla yaşam güzelde bebek yok.

  14. Merhabalar 1 seneden fazladir takip ediyorum ilk yorumumu yapayim artik 🙂
    Bende arkadaslarimda tarihlerinizde kat ve kat memnun cok cok tesekkur ederiz oncelikle 🙂
    Birde sorum olsa ben sacima kiyamayanlardanim ama saclarim cok sagliksiz uzamiyor ve maalrsef hicbi gunde sac bakimi yapamaiyorum. Acaba kendim cok az kessem saclarimin ucundan bir faydasi olur mu ?

  15. rica ederim,çok mutlu oldum:)
    mutlaka kesin, faydası olacaktır ancak en azından aslan burcu gibi kritik günlerde bakım da yapmanızı öneririm. kestirmek tek başına yeterli olmaz çok sağlıksızsa saçlarınız. bu konuda zengin içeriğinden dolayı maya maskesini özellikle öneriyorum.

  16. ay prensesi belli ki geldiğinde de oyuncu olacak bu bebek 🙂 sağlık olsun.
    ısırgan kürüne 3-4 haziran gibi başlayacağız. ancak bu arınma için. farklı bir amaçla kullanılacaksa etkili olduğu dönem farklı olabilir. isterseniz mail atın yine değerlendirelim:)

  17. kesinlikle görüşelim.uygulamak istediğim bi kür var tarihleri konusunda bilgi almak istiyordum senden çok iyi oldu.çok teşekkür ederim canım ben mail atarım sana.

  18. Maya maskesini eve gittigimde bir krz deneyebildim surekli sehir disinda oldugum icin cok firsatim olmuyor. Benmi beceremedim bilmiyorum ama mayanin kokusundan 10 gun mahvoldum 🙂 cevabiniz icin tesekkurler mumkun oldugunca takip edip gelismeleri sizle paylasacagim 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close