AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

 

18 Nisan 2013 saat
18:13’ten 21 Nisan  2013 saat 04:08’e
kadar Ay Aslan  Burcunda büyüyecek;

Ay’ın Aslan Burcunda olduğu günler saç bakımı için en uygun
dönemdir.

Bu dönemde protein ve vitamin ağırlıklı bakımlar uygulamak gerekir.

Elinizde bulunan hazır protein maskeleri, yumurta ile
hazırlayacağınız

saç bakım maskeleri, maya maskesi, vitamin iğneleri
hazırlayacağınız saç maskelerinde kullanabileceğiniz ürünler arasında.

Düzenli olarak cilt bakımı uyguluyorsanız bu günlerde
protein maya, yoğurt, yumurta akı vb. gibi protein içeren malzemelerle bakım
yapmanız doğru olacaktır.

Büyüyen Ay fazında olmamız bu Aslan Burcu günlerinin
değerini daha da arttırmaktadır.

Saçlarınız yıpranmışsa, yavaş uzuyorsa bu günleri mutlaka
bakım yaparak değerlendirmelisiniz.

Bu günler kirpik bakımı için de son derece uygundur.

Daha önemlisi hem saç boyamak hem de saç kesimi için en
doğru zamandır.

Related Articles

25 Yorumlar

  1. direkt önermiyorum diyemuyorum aslında, deneyimlerimiz az bu konuda. bir arkadaşımız sertleştiğini hissaettiğini yazdı, bir diğeride olumsuz bir durum yaşamadığını bildirdi.
    bir sonraki yaklaşık 28 gün sonra olacak. durumunuza göre değerlendirebilirsiniz gözde hanım:)

  2. size bir şey sorabilir miyim?
    Ben bir süre lazer epilasyon yaptırdım fakat yoğunluklar yüzünden biraz ara vermek zorunda kaldım her neyse işte; şuan ağda yada sirle alamayorum o bölgeleri eski haline dönmesin diye yani jiletle alıyorum.
    Acaba hangi tarihlerde yapmalıyım bu işlemi? kökten almıyorum sonuçta ya farklı bir tarihi olabilir diye soruyorum şimdiden çok teşekkürler.

    1. yine verdiğimiz tarihlerde uygulayın derim mer peto. aslına bakarsanız jiletle tüylerinizi kalınlaştırmak yerine ağda yapmanızı daha doğru buluyorum ben.

    1. her açıdan olumlu etkiler müge hanım. güçlenen saçlar daha az döküleceğinden saç kaybını önleyerek yani dolaylı olarak gürleşmeyi de sağlar. ancak hızla yeni saçlar kazanmak istiyorsanız bakımlar daha etkili bu konuda.

    2. özellikle gürlesmesi icin yani yeni saclarin cikmasini desteklemek icin hangi bakimlari tavsiye edersiniz ??? Cörekotu yagi gercekten cokmu faydali bu konuda ? Birde Isirga yagi tavsiye ediyorsunuz bu bitkinin suyuda cok yararli diye biliyorum ama gürlesmede faydasi varmi bilmiyorum…Eski saclarim ciksin yeter.. 😀

    3. sarmısak, ısırgan ve çörekotunu öneriyorum her fırsatta. çörekotuna gelince, kesinlikle çok faydalı! ben evde hazırladığım çörekotu yağını kullandım geçtiğimiz yıl. saçlarım öncesine göre aşağı yukarı 3 kat arttı diyebilirim. örneğin,bir aylık saç diplerine 1 tüp boya yetmiyor, tamamına (omuzlarımdan dört parmak kadar aşağıda) 4-5 tüpün ancak yeteceğini söylüyor kuaförüm.
      çörekotu yağı aynı zamanda onarıcıdır!

  3. sevgili kozmik; 10 yaşında bir kızımız var. cildi çok kuru doğal yollarla hazırlanmış nemlendirici kullanmak istiyoruz. yardımına ihtiyacımız var, anlayacağın 🙂
    bu arada kırmızı meyvelere alerjisi var. not düşeyim dedim. şimdiden teşekkürler

    1. sevgili stbm kategorilerden "bebe yağı nasıl hazırlanır" başlığı yardımcı olur sanıyorum:)
      yalnız meyve değil belki ama aynısefa bitkisinin çiçekleri turuncu. sakıncası varsa onu kullanmadan hazırlayabilirsiniz.

  4. çörekotu yağını şöyle hazırladım: taze çörekotu aldım öncelikle. dişinizle kontrol edin, çok sert değilse tazedir.zamanla iyice sertleşiyor çünkü.ayrıca renginden de anlarsınız zaten, tam siyah olur. çekilmiş 1 ölçü çörekotuna 3 ölçü zeytin yağı ilave edip hergün çalkalamak gerekiyor.koyu renkli bir şişeye hazırlanıyor.(eczanelerde bulabilirsiniz ya da şurup şişesi varsa evinizde kullanabilirsiniz)
    birkaç gün sonra kullanabilirsiniz.
    burada önemli olan diğer konu çörekotunu tohum halinde alıp çekmeniz. çekilmiş şekilde bekleyen çörekotu şifa etkisini kaybediyor çünkü.

    1. özel bir kullanım şekli yok lalezar. diğer yağları uyguladığınız gibi uygulayabilirsiniz. yani diplerde dahil saçın tamamına sürüp istediğimiz kadar bekletiyoruz. kullanacağınız gün çalkalamayın, tortusu dibe çöksün.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close