ALTERNATİF TIPGENEL SAĞLIKSAĞLIKSON ÖNERİLER

Tibet Egzersizleri (Videolarla Anlatım) / Tibetin Gençlik Pınarı

Tibet Egzersizleri uygulayanların aldığı şaşırtıcı sonuçları ve aklınızdaki tüm soruların cevaplarını bulacaksınız, hazır mısınız? 🙂

Tibet Egzersizleri, Tibetin 5 Hareketi, Tibet’in Gençlik Pınarı, Tibet’in Beş Ayini ya da Tibet Egzersizleri gibi farklı isimlerle anılan bu mucize egzersizle ilgili aradığımız tüm cevapları, videolu anlatımı ve önemli tüm detaylar burada artık.

Kocaman ailemizin sizler gibi bir parçası olan kedi83’ten yardım istemiştim. Ben kırmadı ve detaylı bir yazı hazırladı bizler için, kendi tecrübelerini de aktardı elbette<3

Haydi okuyalım..

*Tibet kültüründe “ayin” olarak isimlendirilen bu hareketler dinsel bir uygulama değildir! Yani Tibet Egzersizleri ne herhangi bir dinin uygulamasıdır ne de ibadet şeklidir!

 

Bu bilgiler PETER KELDER-TİBET’ İN GENÇLİK PINARI kitabının deneyimlerle zenginleştirilmiş özeti niteliğindedir.

 

Tibet Egzersizlerinin amacı nedir, ne işe yarar?

“Bedenin, Batı dillerine ‘girdap’ olarak tercüme edilebilecek yedi enerji merkezi vardır. Hindular bunları çakralar olarak adlandırırlar. Çakralar, güçlü elektrik alanlarıdır ve göze görülmezler ama son derece gerçektirler. Bu yedi enerji girdabının her biri bedenin salgıbezi sistemindeki, kana hormon salgılayan bezlerin bir tanesi ile ilişki içindedir ve bu bezlerin hormon üretimini uyarırlar. Beden işlevlerini düzenleyen bu hormonların arasında yaşlanma süreciyle ilgili hormonlar da vardır…

Sağlıklı bir bedende bu girdaplardan her biri büyük bir hızla döner. Yaşam enerjisinin, aynı zamanda ‘prana’ ya da ‘eterik enerji’ olarak adlandırılan enerjinin salgıbezi sisteminde yukarıya doğru akmasını sağlar. Fakat bu enerji girdaplarından biri ya da birkaçı yavaşlamaya başlarsa, yaşamsal enerji akışı engellenir ve böylece yaşlanma ve sağlık sorunları başlar.

Yeniden gençlik, canlılık kazanmanın en hızlı yolu, bu enerji girdaplarının normal dönüş hızlarına ulaştırılmasıdır.

Sağlık ve gençliğin anahtarı şu olabilir: Çakraların dönüşünü hızlandır ve yaşlanma sürecini yavaşlat! Buna göre, Bradford’ın bize söylediklerini göz önünde bulundurursak, Tibet Egzersizleri‘nin sırrının çakraların dönüş hızı ve uyumunda olduğunu anlarız.

Tibet’in 5 Hareketi, saf yaşam gücü enerjisini endokrin bezlerine ve böylece bedendeki tüm organlara dağıtır. Bunun sonucu ise uzun ömür ve gençleşmedir.

“Dolaşımın daha iyi hale gelmesi, kan dolaşımını, özellikle de yüze giden kan miktarını arttırır; cilde taze oksijen ve besleyici maddeler getirirken atık maddeleri ciltten uzaklaştırır. Tabii ki, Tibet Egzersizlerini hergün uygulamak, dolaşım sistemini denetleyen sinir sistemini uyararak kişinin daha genç ve iyi bir görünüm kazanmasına katkıda bulunacaktır.” Dr. Charles Bowen

Bu uygulamalardan herhangi bir tanesi tek başına da yararlıdır ama en iyi sonuçları elde etmek için beşinin bir arada çalışılması gerekir.

Hareketlerden önce Child’s Pose: Balasana duruşunu yapabilirsiniz, ya da zorlandığınız hareketin
öncesinde de uygulayabilirsiniz.

Bu iki videonun hemen altındaki açıklamalar Tibet Egzersizleri uygulayacakların başlamadan önce öğrenmesi gereken önemli detayları içerir. Bunları bilmek egzersizlerden ne kadar sürede ve nasıl bir sonuç alacağımızı belirleyecek hayati detaylardır. Yazının devamında yeri geldikçe bu önemli detaylardan bulmaya devam edeceğiz. Egzersizlerle ilgili yeni bir link de hazırladım: “KİTAP & MAT &  vb.”

 

 

Hareketleri yaparken yavaş, derin ve eşit bir şekilde soluk alıp vermeye gayret edin. 

  • SABAH YA DA AKŞAM UYGULAYABİLİRSİNİZ. SABAH AÇ KARNINA UYGULAMAK EN DOĞRUSUDUR AMA YAPAMIYORSANIZ HERHANGİ BİR ZAMANDA DA UYGULAYABİLİRSİNİZ. HER GÜN YAPMAK GEREKİYOR. EĞER 1 GÜN ATLARSANIZ AYNI SAYIDAN DEVAM EDEBİLİRSİNİZ. AMA 3 GÜNDEN FAZLA YAPARSANIZ BAŞA DÖNMELİSİNİZ VEYA BİRKAÇ SAYI GERİYE GİTMELİSİNİZ.
  • HAREKETLERE BAŞLARKEN HER HAREKETİ 3 KEZ TEKRARLAYIN. HER HAFTA EĞER SAĞLIKLIYSANIZ İKİŞER İKİŞER ARTTIRIN, ZORLANIYORSANIZ 1 SAYI ARTTIRIN VEYA ALIŞANA KADAR AYNI SAYIDA KALABİLİRSİNİZ.
  • KENDİNİZİ ASLA ZORLAMAYIN, ACELE ETMEYİN. 21’DEN FAZLA YAPMAYIN, FAZLA ZORLARSANIZ OLUMSUZ ETKİLENEBİLİRSİNİZ. AMA FAZLA YAPMAK İSTERSENİZ, 4 VEYA 6 AY SONRA SABAH VE AKŞAM UYGULAYABİLİRSİNİZ. İKİNCİ UYGULAMADA YİNE 3’DEN BAŞLANGIÇ YAPMANIZ GEREKİR. YANİ SABAH 21, AKŞAM 3 GİBİ.
  • KİTAPTA HAREKETLERDEN SONRA ILIK YA DA SERİN BİR DUŞ ALINMASINI AMA ASLA SOĞUK SUYLA ALINMAMASINI TAVSİYE EDİYOR. YA DA ÖNCE ISLAK SONRA KURU BİR HAVLUYLA DA BEDENİNİZİ OVABİLİRSİNİZ. TERLEME GİBİ BİR SORUNUNUZ YOKSA MECBURİ DEĞİL. BU İŞLEMDEN SONRA ASLA ÜŞÜTMEMELİSİNİZ, YOKSA AYİNLERİN SAĞLADIĞI BÜTÜN YARARLARI ORTADAN KALDIRIRSINIZ. EĞER YAPABİLİYORSANIZ HAREKETLERDEN ÖNCE YÜRÜYÜŞ YAPABİLİRSİNİZ.

 

BİRİNCİ AYİN

Kollarınızı iki yana açarak avuç içleriniz yere bakacak şekilde saat yönünde dönün.

Kendi etrafınızda dönmeyi bitirdiğinizde burnunuzdan soluk alıp vererek birkaç derin soluk alın. Bedeninizi gevşetin. İkinci ayine hazırlanmak için yere yatın. Baş dönmesi kolay kolay geçmezse bekleyin. Kendinizi tümüyle dengede hissetmeden bir sonraki ayine başlamayın.

Eğer baş dönmesi zor geçiyorsa, kendi etrafınızda dönmeyi bitirdiğiniz zaman, yeniden denge kazanabilmek için ayaklarınızı omuz genişliğinde açık tutun. Avuç içlerinizi göğsünüzün üzerine koyun ve aşağıya başparmaklarınıza bakın. Baş dönmesi hafifleyene kadar bu pozisyonda kalın.

 

 

Hangi Rahatsızlıklara İyi Gelir?

  • Varisli damarlar
  • Osteoporoz
  • Baş ağrıları

Dolaşımı geliştirir, sırayla varisli damarların verdiği rahatsızlıkların hafiflemesine yardım eder; kolları yumuşatır ve eğer kollarınızda osteoporoz rahatsızlığınız varsa bu konuda yardımcı olur. Hücrelerin yeniden canlandırılmasını uyararak tüm çakralarda, özellikle de başın tepesinde, alında, göğüste ve dizde bulunan enerji akışını arttırır.

 

İKİNCİ AYİN 

Sırtüstü yatarak ellerinizi vücudunuzun yanına koyun. Çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırın. Bacaklarınızı yere dik olacak şekilde kaldırırken dizlerinizin dik olmasına gayret edin.

Nefes: Başınızı ve bacaklarınızı yerden kaldırırken burnunuzdan soluk alın. Başınızı ve bacaklarınızı aynı zamanda yavaşça yere indirin, bu sırada bacaklarınızı mümkün olduğu kadar düz tutmaya çalışın. Bunu yaparken burnunuzdan hafifçe soluğunuzu verin.

 

Hangi Rahatsızlıklara İyi Gelir?

  • Arterit
  • Osteoporoz
  • Düzensiz regller
  • Menopoz semptomları
  • Sindirim ve bağırsak sorunları
  • Sırt ağrısı
  • Bacaklarda ve boyunda sertlik
  • Boğazdaki, karnın üst ve alt bölgelerindeki ve kuyruk sokumundaki 5,3,2 ve 1 numaralı çakraların dönüşünü hızlandırır.

 

ÜÇÜNCÜ AYİN

Vücudunuzu dik tutarak dizlerinizin üzerinde durun. Ellerinizi kalçalarınızın altına dayayın, çenenizi göğsünüze yaklaştırın. Başınızı yavaşça mümkün olduğu kadar geriye doğru eğerken, sırtınızı arkaya doğru esnetin.

Nefes: Ellerinizde uyluklarınızı kavrayın, baş parmaklarınız ileriye doğru uzansın ve burnunuzdan soluk alın. Başınızı hafifçe öne doğru eğip çenenizi göğsünüze bastırırken, soluğunuzu burnunuzdan verin.

Gövdenizi bacaklarınızın alt kısmının üzerine eğip, arkaya doğru yaslanırken yavaş ve derin bir şekilde soluk alın. Omurganız yay gibi gerildiğinde, başınız onu takip eder ve hafifçe gidebildiği kadar geriye gider. Soluğunuzu verin ve başlangıç pozisyonuna geri dönün. Soluk alın ve tekrar edin.

 


Hangi Rahatsızlıklara İyi Gelir?

  • Artrit
  • Düzensiz veya tembel regller
  • Menopoz semptomları
  • Sindirim sorunları
  • Sırt ve boyun ağrısı
  • Sinüs tıkanıklığı
  • Menopoza girmiş ve düzensiz veya tembel regl dönemleri geçirme eğiliminde olan kadınlar için özellikle iyidir. Bu hareketi yapmak genel dinamizm ve enerji duygunuzu arttırarak 5, 3 ve 2 numaralı çakraların dönüşlerini hızlandırır.

 

DÖRDÜNCÜ AYİN 

Bacaklarınızı ileriye doğru uzatarak yere oturun. Ayaklarınız hafifçe aralık olsun ve ellerinizi yere koyun. Çenenizi göğsünüze doğru eğin. Başınızı mümkün olduğunca arkaya doğru eğin. Kollarınızı düz tutarak ayak tabanlarınızı ve ellerinizi yere basarken dizlerinizi kırın ve gövdenizi yere paralel olacak şekilde havaya kaldırın. Adalelerinizi bir süre kasın ve ardından gevşeyin.

Nefes: Gövdenizi yukarı doğru kaldırırken, derin bir soluk alın. Bu pozisyondayken bedeninizdeki her bir kası hissedin ve soluğunuzu tutun. Sonra soluğunuzu verin, akciğerlerinizi azar azar ve tamamıyla boşaltırken
kaslarınızı gevşetin ve ilk başlangıç pozisyonuna geri dönün. Bir an dinlenin, soluk alın, sonra hareketi tekrarlayın.

 

 

Hangi Rahatsızlıklara İyi Gelir?

  • Artrit
  • Osteoporoz
  • Düzensiz veya tembel regller
  • Menopoz semptomları
  • Sinüs tıkanıklığı
  • Karın bölgesini, kalp kaslarını ve diyaframı yumuşatır ve karın bölgesini, uylukları, kolları ve omuzları güçlendirir.

 

BEŞİNCİ AYİN 

Kollarınız dik ve bedeniniz aşağı sarkmış halde, kobra şeklinde durun. Avuçlarınızı yere koyun. Başınızı yumuşak bir şekilde mümkün olduğu kadar geriye yatırın. Ayaklarınızı ve ellerinizi oynatmadan, kalçanızı yukarıya kaldırın ve vücudunuzla ters v şekli meydana getirin. Çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırın.

Nefes: Başınızı hafifçe götürebildiğiniz kadar geriye götürerek yavaşça soluk alın. Bu şekilde soluk almaya devam ederken, kalçalarınızı kıvırıp bedeninizi ters dönmüş bir V şekline getirin.  Kollarınız ve bacaklarınızın düz olduğu, yay gibi gerilmiş pozisyona geri dönerken akciğerlerinizi tamamen boşaltacak şekilde soluğunuzu verin.

 

 

Hangi Rahatsızlıklara İyi Gelir?

  • Artrit
  • Osteoporoz
  • Düzensiz veya tembel regller
  • Sinüs tıkanıklığı
  • Sindirim ve bağırsak sorunları
  • Sırt ağrısı
  • Bacak ve boyunda sertlik
  • Bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi olan dolaşım ve lenfatik akışın geliştirilmesine ön ayak olur, derin soluk alıp vermeyi, enerji ve canlılığı uyarır ve tüm çakraları hızlandırır.

 

GEVŞEME

  • HAREKETLERİ BİTİRDİKTEN SONRA, 10 VEYA 15 DK SESSİZCE SIRTÜSTÜ YATIN. GEVŞEME, BEDENİN SAĞALMA VE KENDİNİ BESLEME YETENEĞİNDE ÖNEMLİ ROL OYNADIĞI İÇİN, AYİNLERİN YARARLARINI DAHA BELİRGİNLEŞTİRİR.

 

Regl döneminin ilk 3 günü 2. ve 4. hareketleri dikkatli yapmak gerekiyor.  2. VE 4. YERİNE BU
DÖNEMLERDE AŞAĞIDAKİ HAREKETLERİ YAPABİLİRSİNİZ.
 

Regl döneminde veya normalde bu hareketi yapmakta zorlanıyorsanız.

 

2. hareket’e alternatif

Bacaklarınız öne doğru uzatılmış bir şekilde yere uzanın ve dirseklerinize dayanarak başınız ile omuzlarınızı yukarıda tutun. Kollarınızın dirsek ile bilek arasında kalan kısımları yerde düz olarak dursun ve avuç
içleriniz yere baksın.

Her iki bacağınızı da yerden 15 cm. kadar kaldırırken soluk alın. Bacaklarınızın mümkün olduğu kadar düz olmasına gayret ederek eğer yapabilirseniz onları 10 ile 20 saniye arasında havada tutun. Bunum yaparken normal şekilde soluk alıp verin. Gözleriniz açık olsun ve ayaklarınızın parmak uçlarına bakın.

Bacaklarınızı yere indirip başlangıç pozisyonuna getirirken soluğunuzu verin. Dinlenin.

Regl döneminde 4. hareket yerine yapabileceğiniz hareket. Tabii bu hareket sadece regl dönemine özel değil. Başka rahatsızlığı olanlarda bu şekilde yapabilir.

 

4. hareket’e alternatif 

Köprü hareketi

Kollarınız iki yanınızda olacak şekilde sırtüstü yere uzanın, avuç içleriniz yere baksın. Bacaklarınızı dizlerinizden bükün ve ayaklarınızı yerde poponuza yakın bir şekilde yerleştirin.

Leğen kemiğinizi yavaşça yerden 10-15 cm. Kaldırırken soluk alın.

Kendinizi yavaşça bırakıp, leğen kemiğinizi başlangıçtaki pozisyonuna getirirken soluğunuzu verin.

 

5. hareket’e alternatif 

Eğilen Köpek

 

Eğilen köpek hareketi 5.ayin için iyi bir hazırlıktır ve eğer gerekirse onun yerine yapılabilir.

– Masa pozisyonunda başlayın.

-Ayak parmaklarınızı içe doğru kıvırın, kalçalarınızı büküp kaldırırken soluk alın. Beşinci Ayinde olduğu gibi bedeniniz ters dönmüş bir V şeklini alacaktır. Dizleriniz yerden kalkacak, bacaklarınız dümdüz olacaktır.
İleri doğru uzatılmış kollarınız sırtınızla birlikte aynı çizgide bulunacaktır. Yavaş ve derin bir şekilde soluk alıp verirken 15 saniye kadar bu pozisyonda kalın.

– Masa pozisyonuna dönerken soluğunuzu verin.

 

Tibet Egzersizleri Yararları:

Dr. David Selman

“Çakraların omurga üzerindeki yerleri ana salgıbezlerine karşılık geliyor,” diye açıklıyor. “Bu salgıbezleri
beden kimyasının ve otomatik işlevlerin homeostasisini korumaya yardım eder. Büyüme hormonuyla bağlantısı olan ve eskiden beri yaşlanmayla ilgisi olduğu bilinen tiroit ve hipofiz bezleri, endokrin sisteminin bir parçasıdır. Her ikisi de baş ve boyun bölgesindedir ve ayinler özellikle bu bölgeyi çalıştırarak bu bezleri aktif hale getiriyor. Yapılan bilimsel araştırmalarda, bu büyüme hormonunun küçük bir miktarının kişiye verilmesinin yaşlanma sürecini yavaşlattığı görüldü.

Dr. Cope

“Kas gücüm arttı, omuzlarım daha düzgün ve karın kaslarım daha gergin. Altı aydan sonra kafamın arkasındaki kırçıllaşmış saçlar eski koyu kahverengi haline dönmeye başladı.”

Dr. Cope,

“Beş Ayin, yalnızca bedeni çalıştıran egzersizlerden ibaret değil. Ayinleri yaptıktan sonra derin ve genel bir sağlık
hissi duyuyorum, ayinleri çalışmadığım zaman bu hissi özlüyorum” diyor. “Bu ayinlerin bedenle zihin arasındaki dengeyi sağlamak için yaratıldığını düşünüyorum. “
diyor. Bu nedenle Dr. Cope ayinleri birçok hastasına öneriyor.

 

Kiloyu Düzenleme 

Ayinler beden ağırlığını normale döndürmede de yardımcı oluyordu. Beş Ayin kilo alma isteyenlerin iştahlarının belirgin bir biçimde artmasına neden oluyor, uygun kiloya gelmelerini sağlıyordu. Bunun tersine kilo vermesi gerekenler rejim yapmadıkları halde kilo verdiklerini söylüyordu.

“Kitabınızı okumadan önce, 130 kilo civarındaydım. Şu an ise 88 kiloyum. Bana inanın, İŞE YARIYOR!” 

Joseph M.

“Şu ana kadar bedenimi bu kadar düzgün ve belirgin bir şekilde değiştiren başka bir şey olmamıştı. Şimdi gerçekten güzel bacaklarım var ve göğüslerim irileşti. Kitabınızda anlatılanları uyguladığımdan beri her şey mükemmel bir şekilde yerli yerine oturdu.” 

Paulette Schmidt

 

Yaşlanma Yerine Gençleşme

Beş Ayin’ in en önemli etkilerinden biri de yaşlanmayı geciktirmesi ve kişiyi genç bir görünüme kavuşturarak ona dinçlik vermesiydi.

Ayinlerin, bazıları için ciltteki beneklerin, lekelerin, yüzdeki kırışıklıkların, gevşek ve sarkmış gerdanların kaybolması da dahil pek çok değişim yarattığına hiç kuşku yoktu.

Hem kadınlar hem de erkekler bedenlerinin biçiminin düzeldiğini bildirdiler.

 

Duygusal ve Zihinsel Sağlığın Korunması

Beş Ayin’i yapan çoğu kişide bedensel değişikliklerin yanı sıra zihinsel tutumda da bir değişme görülüyordu. Birçok kişi zihinlerinin daha sakin, daha berrak, daha rahat olduğunu bildiriyordu.

 

Bellekte Güçlenme

“Seksen üç yaşımda yaşama olan ilgimi yitirdim. Kendimi eve kapatmayı düşünüyor ve daha fazla yaşayamayacağıma inanıyordum. Ardından Beş Ayin’ i anlatan kitabınızı keşfettim. Bu çalışmaları kısa bir süredir uyguluyorum ve daha şimdiden belleğim yüzde 50 güçlendi ve kendimi yaşama canlılığı ile dolmuş hissediyorum. Karşılaştığım herkesi daha genç göründüğümü söylemeye başladı. Beş Ayin’e çok teşekkür
ederim; artık kendimi daha farklı bir insan olarak hissediyor ve gelişmeye devam ediyorum. Bu kitabı herkesin okuması gerekir.”

E.B.K. Miller,
Buxton, Kuzey Carolina

 

Artirit Sorunun Ortadan Kalkması

“Romatoid artiritim vardı ve ayaklarım ile dizlerim etkilendiği için yürüme yeteneğimi yavaş yavaş yitiriyordum. Aynı zamanda ağrılarım da dayanılmazdı. Bedenim berbat görünüyordu. Şimdi, kilometrelerce yürüyebiliyor ve tek bir ağrı bile hissetmiyorum. Eğer kitabınız -Tibet Egzersizleri- olmasaydı sanırım şu anda tekerlekli koltukta yaşıyor olacaktım.”

Janet Matson,
Waynesboro, Virginia

 

Görme Yetisinin Düzelmesi 

“Yalnızca bir hafta içinde, görme gücümde inanılmaz bir gelişme oldu. Bir diğer inanılmaz şey de ellerimdi: Son derece yaşlı görünen ellerim on yıl önce olduğundan daha iyi görünüyorlar.” 

Ruth D. Hall, Carson,
Kaliforniya

 

ÖNEMLİ AYRINTILAR?

  • !HAREKETLERDEN SONRA KARDİYO EGZERSİZLERİ UYGULAMAYIN! ÖNCESİNDE UYGULAYABİLİRSİNİZ. YADA SABAH TİBET YOGASI AKŞAM KARDİYO VS..
    EGZERSİZLER (herhangi bir egzersiz uygulamıyorsanız bu uyarıyı dikkate almayın)
  • Tibet Egzersizleri sırasında yavaş, derin ve eşit bir şekilde soluk alıp vermeye gayret edin. Soluk alıp vermenin kalitesi ile Tibet Egzersizleri’ nin sunduğu yararlar arasında doğrudan bir bağlantı vardır. Çoğu insan akciğer kapasitesinin yalnızca üçte ikisini kullanır. Derin soluk alıp verme, kirli havanın temiz hava ile yer değiştirmesine ve kan dolaşımına daha fazla oksijen alınmasına olanak sağlayarak akciğerleri temizler. Oksijeni bol olan kan, hücreyi yeniden canlandırır ve enerji verir. Daha yavaş soluk alıp verme, aynı zamanda kalbin pompalama yeteneğini en iyi duruma getirir, bu nedenle dolaşım daha iyi olur; sonucunda ise oksijeni bol kan, bedendeki her bir hücreye daha etkili bir şekilde taşınır.

– Ayinleri sırası ile uygulayın. (Ayin yazıldığına bakmayın, dinsel bir uygulama değildir)

– Tibet Egzersizleri her gün yapılmalıdır. Kuşkusuz ki, tüm programı uygulamanız için gerekli olan 20 veya 30 dakikayı ayıramayacağınız günler olacaktır. Yine de, onları zaman zaman bir günden daha fazla es geçmeyi alışkanlık haline getirmeyin, yoksa ayinlerin yaşamınıza ve sağlığınıza getirebilecekleri yararları keşfetme olanağınız asla olmayacaktır.

– Eğer hasta, meşgul veya stresli iseniz, hepsini atlamak yerine her ayini yalnızca 3 kez yapmanız çok daha iyi olacaktır. Her ayini 3 kez yapmak beş dakikadan daha az zamanınızı alır. Bunu duş almak yerine yüzünüzü
yıkamak gibi düşünün. Hiç kuşkusuz ki, sabah ne kadar aceleniz olursa olsun, daima yüzünüzü yıkamak için yeterli zamanınız vardır.

– Eğer bir günden daha uzun süre ayinleri es geçmişseniz, programınızda birkaç adım geri gitmenizi öneririm. Yapmış olduğunuzdan daha az sayıda tekrar yapın ve bir hafta içinde kendinizi yeniden geliştirin. Asla
kaçırdıklarınızı telafi etmek için fazladan tekrar eklemeyi denemeyin. Programa bir aradan sonra yeniden başlıyor ya da henüz başlıyor olsanız da, her ayini 21 tekrara çıkarmak için zamanla, azar azar çalışmanın önemli olduğu gerçeğini ne kadar vurgulasam azdır.

– Fiziksel olarak, daha en başta 21 tekrar yapabilecek kapasitede olsanız bile verilen direktiflere uyun. Azar azar artırarak tüm döngüyü oluşturun. Beden eğitimi veya diğer yaygın egzersiz şekillerinin tersine ayinler basit kas gücü ve çevikliğinden daha gizli şeylerle ilgilidirler. Bu sürece saygı duyun. Nicelikten çok ‘nitelik’ için çabalayın.

– Direktifler doğrultusunda yapacağınız tutarlı çalışma, başarınızı garantiler. Eğer bunu yaparsanız, daha cesur ve daha sabırlı bir insan olacağınızı bile söyleyebilirim. Ayrıca kendinizi zorlamanız veya mide bulantısı ya da baş dönmesi gibi rahatsız tepkiler hissetmeniz daha az olasıdır..

– En önemlisi, her ayinin yirmi bir kere yapılmasıdır. Daha fazlasını yapmanın hiçbir anlamı yoktur. Eğer arzu ederseniz ayinleri sabah uyandığınızda ve akşam yemekten en az iki saat sonra olmak üzere, günde iki kez
yapabilirsiniz. Ya da bu seanslardan bir tanesini yoga gibi, gevşeme ve kendini keşfetme tarzlarının tamamlayıcı bir biçimine ayırabilirsiniz.

– Ayinleri sabah aç karnına yapmak en iyisidir. Ayinleri acele etmeden, kendinize yeterli zamanı ayırarak yapmanız açısından, sabahları yarım saat daha erken kalkmanızı öneririm. Özellikle ilk başlarda bunun zor olabileceğini biliyorum ama göstereceğiniz çabaya gerçekten değer. Bir süre sonra, uykuya daha az gereksinim duyduğunuzu keşfederek, gününüze tamamen uyanmış, rahatlamış ve enerjik bir şekilde başlayacaksınız.

– Hareketlerinizi kısıtlamayan gevşek, rahat giysiler giymeniz önemlidir. Pamuklu kazak, şort ve tişört, pijama ya da iç çamaşırı bile idealdir. Ayaklarınızın çıplak olmasının önemli olduğunu düşünüyorum ama eğer ayaklarınız üşüyorlarsa, çorap giymenizde sakınca yoktur. Diğer herhangi bir egzersiz şeklinde olduğu gibi, gözlük kullananların gözlüklerini çıkarmaları gerekir.

– Ayinlerin amacı gevşemenize yardımcı olmaktır; bu yüzden onları uygularken kaygı ve çelişkiden uzak olmanız önemlidir. Seçebileceğiniz en rahat, sessiz ve özel yeri seçin; tamamen uzanabilmeniz için yeterince yer olsun.

– Her ne kadar bazı kişilerin farklı düşündüğünü bilsem de, arka planda çalan herhangi bir müzik olmaması gerektiğini düşünüyorum. Böyle durumlarda dikkati bedenden başka yerlere çekilir.

– Egzersizleri yapmak için sakin bir ortam idealdir, ama bu her zaman mümkün olmayabilir. Bu gerçeği kabullenin; ev işlerini, günlük koşturmacaları veya tüm bunların arasında uyuya kalmanızı, egzersizleri yapmamak için birer ‘bahane’ haline getirmeyin.

– Tibet Egzersizleri sırasında gününüz, sorumluluklarınız ve kaygılarınız üzerine düşünmemeye çalışın. Kafanızın kurcalandığını fark ettiğinizde ve bedeninizdeki duyuların bilincinden uzaklaştığınızda, dikkatinizi yeniden yapmakta olduğunuz hareketleri yöneltin. Eğer benim gibi değilseniz bunu tekrar tekrar yapmak zorunda kalacaksınızdır. Soluk alıp vermeye konsantre olmanız, odaklanmanıza yardımcı olacak ve gevşemenize yardım edecektir. 

– Tibet Egzersizleri yaşantınıza uygun olabilir. Doğudan bize kadar gelmiş olan birçok teknik ve ekolden farklı olarak ayinleri yapmanız yaşam tarzınızı, dünya görüşünüzü veya dininizi değiştirmenizi gerektirmez. Ayinlerin köklerini kadim ruhsal bir ilkeden almaları gerçeğine karşın, onlar kesinlikle bir egzersiz şekli olarak yapılabilirler.

Peter KELDER’ ın TİBET’İN GENÇLİK PINARI adlı kitabından derlenmiştir.

 

Hazırlayan   

Kedi83 /Grafiker

 

YORUM LİMİTİNİ DOLDURDUĞUMUZ İÇİN SORULARINIZA VE DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞMAYA BU SAYFADAN DEVAM EDEBİLİRSİNİZ.

Edit: Tibet Egzersizleri yorumlarına devam ettiğimiz ikinci safaya faydalı olabileceğini düşündüğüm hareketli görselleri ekledim.Bir de  egzersizleri uygularken alkali su içmeniz son derece faydalı olacaktır. Bununla ilgili detaylara da buradan ulaşabilirsiniz.

Beyaz Saçlar Nasıl Eski Rengine Döner? /Ahmet Maranki’nin Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözümü

 

Tags

Related Articles

206 Yorumlar

  1. Sonunda istediğim konu blogta 🙂 yarın 7 tekrara geçiyorum. Olumlu olumsuz tüm deneyimlerimi bu konuyla ilgilenen herkesle paylaşmak isterim. Kedi83 emeğine sağlık. Tibet'e başlamama neden oldun. Başka bir blokta takip ediyorum seni ve diğer tibetçileri:) bugün bir kişiyi daha Tibet'e başlattım:) sevgili kozmik sana da teşekkür ederim:)

  2. günaydın,gerçekten sevgili "kedicik83" çok ayrıntılı ve güzel bir yazı olmuş ..bu konuyu bir zamanlar araştırmış ve uygulamış biri olarak yeni bilgiler edindim mesela eğer terlemediysek havkuyla silinebileceğimiz ve asla üşütmememiz gerektiği gibi çokkkkk teşekkürler…ben yıllar önce yapıp bırakmıştım sanırım 10 sayıya kadar gelmiştim…tekrar başlayacağım ama şuan hafif vücudum kırgın gibi? başlasammı! ayrıca ben haftada bir sayı artırıyordum ve ben birde hergün yürüyüş ve spor yapıyorum ..bunu sabah yürüyüşümü ki herkese tavsiye ederim "LESLİE SANSONE" ile yürüyorum akşam yapsam nasıl olur? tekrar teşkürrrrrr 😀 ayrıca Suzan siz 7 ye geçtiniz durumunuz nedir değişimler neler oldu? sizede teşkürrrrr…

  3. sevgili suzan bu konunun şu an burada olmasına siz vesile oldunuz aslında. ben düşünmüştüm ama uzun zaman alırdı herhalde:)
    uygulayan arkadaşlarınız ve siz burada deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum:) şifa olsun..

  4. sevgili filiz şifa diliyorum:) bence daha hızlı iyileşmenize yardımcı olabilir ama uygulayan arkadaşlarımız daha doğru bilgilendireceklerdir.

  5. Herkese merhaba:) gerçi kedi83ün yanında ben daha çok yeniyim. Öncelikle herkesten ricam beklentilerini yüksek tutmasınlar. Çünkü beklenti ne kadar yüksek olursa devamlılık o kadar az oluyor. Ben bir etki göremedim deyip bırakılıyor:( yapan arkadaşlarda lütfen etkilerini abartarak yazmasın. Ben emin olduğum birkaç etkisini gördüm ve gözlemlemeye devam ediyorum. En emin olduğum etkisi saçlarım:) bir gün yıkamasam bile yağlanan saçlarım (denedim ) 4 gün yıkamadım yağlanmadı. Saat kaçta uyursam uyuyayım sabah çok rahat uyanıyorum. Enerji patlaması yaşamıyorum ama gün içinde hiç esnemiyorum:) eskiye nazaran daha haraketliyim. 49- 50 arası olan kilom 47'de sabitlendi. Bir etkisini daha söyleyeceğim ama belki yanılıyorumdur özür dilerim şimdiden eğer yanılıyorsam , başka yapanlarda aynı etkiyi görmüş mü diye yazıyorum. Ben hiç açlık hissi yaşamıyorum. Yani nasıl anlatsam sanki az önce sofradan kalkmış gibi:) ama ben öğünlerimi kaçırmıyorum:) porsiyonlarım her zaman ki büyüklüğünde:) tavsiye eder misin diye sorarsanız kesinlikle evet derim. Hatta bir arkadaşım başladı bile:) sevgili filiz hiç düşünmeden hemen başla:) kozmik sözünde durup konuyu buraya taşıdığın için teşekkürler 🙂

  6. Suzan; çok teşekkür ettim 🙂 evet devamlılık gerçekten çok önemli..o zaman olabilecek etkileri ortaya çıkıyor!! sanırım saç yağlanma konusunu ben de yaşamıştım vede çok canlı olmuştu saçlarım….ben genede sizden hareketleri yapan kişilerin yorumlarının olduğu sitenin adresini rica ediyorum…eşimede yaptırmak istiyorum ama onu ikna etmem için ekstra paylaşıma ihtiyacım var 🙁 tabii söylemeniz bu site için sorun teşkil etmeyecekse kozmik bakımım? Suzan size gene teşekkür ederim 🙂 haberleşmede kalalım 🙂

    1. Sevgili Filiz bir sürü sitede insanlar deneyimlerini paylaşmış. Tibet egzersizi yapanlar diye aratırsanız bir sürü siteye ulaşırsınız. İnşallah sizde eşinizde en kısa zamanda başlarsınız . Ben eşimi başlatamadım ama ısrarda etmedim. Bendeki etkilerini görüp başlarsa daha uzun vadeli yapar diye düşünüyorum:) umarım düşündüğüm gibi olur:)

  7. sevgili suzan güzel bir konuya vesile oldun. zamanım olsa yapmak istediğim öyle çok şey var ki! aklımda bir çok konu…. ağır da olsa gelecek ama hepsi:)
    yeter ki konular havada kalmasın, sonuçlar paylaşılsın böyle. çünkü bu paylaşımlar yayınlardan daha teşvik ve motive edici.

  8. filiz hanım bahsi geçen site oradan ayrıldığım için beni çok üzecek şekilde davranmış olsa da:)benim için esas olan faydadır. yani elbette sorun değil.
    ancak yukarıda da dediğim gibi paylaşımların burada devam etmesini arzu ederim. yani burada paylaşmayı da ihmal etmeyin lütfen. kedi83 bu konuyu bize hazırlamak için birkaç gününü ayırdı, hakkını verelim isterim:)

  9. kozmik bakımcım o siteyi ısrarla sormam oradaki uzun süredir yapan kişilerin aktarımlarını öğrenmekdi…yoksa sonuçlarını yazacağım yer emin olun burasıdır her zaman…sizi üzen benide üzmüştür sorduğumu unutun lütfen 🙂

  10. filiz hanım ne kadar incesiniz, dediğim gibi deneyimler paylaşıldığı sürece problem değil, yeterki başlayın ve sizde faydasını görün:)

  11. suzan, teşekkür ederim, hareketlere başlamana sebep olduysam, çok mutlu oldum. Sağlığımız için 10 dk. ayırmalıyız. Bizim farkında olmadığımız birçok olumlu etkisi olduğunu da düşünüyorum ve ısrarla yapacağım. 🙂 filiz filiz vücudunda kırgınlık hissediyorsan yapabilirsin, iyi de gelebilir. Etkiler kişiye göre değişiyor.

  12. Kesinlikle sana katılıyorum kedi83 bende ısrarla devam edeceğim. . 7 tekrardayım:) son iki gündür idrarım çok koyu ve kokulu 🙁 ama temizlendiğimi düşünüyorum, mutluyum:)

  13. fırsat bulmuşken ben de biraz etkilerinden bahsedeyim arkadaşlar.
    ben bu egzersizleri yıllar evvel uygulamıştım. sömestri tatiline yakın bir dönemde ağır bir grip geçirmiştim. tam sınavların yoğunlaştığı ve karne notlarının giriş dönemi olan son haftalar olunca izin kullanmak istemedim ve ayakta geçirdim. fakat sonucu ağır oldu. faranjit bademcik taşına dönüştü. dört yıla yakın dönem dönem antibiyotik kullandım fakat bir türlü çözemedik. sonunda ameliyata karar verildi. henüz tarih alınmamıştı ve ben bademcik ameliyatını videolar aracılığıyla izleme hatasına düştüm. öyle korktum ki hemen araştırmaya başladım ne yapabilirim ve bu sorunu bitkiler yardımıyla nasıl çözebilirim diye.
    bu dönemde tibet egzersizlerine başlamıştım ancak bu egzersizlere genel sağlığım ve benim için çok önemli olan saçımdaki beyazlar için başlamıştım. bitkiler üzerine epey araştırma yaptım. önceki bilgilerim ve hislerim doğrultusunda iki farklı çay kullanmaya başladım. yaklaşık 3 hafta bu çaylara devam ettim. sonra bir gün doktora gitmem gerekti ve bademcik taşımdan da bahsettim. genç bir doktordu baktı ve ben birşey görmüyorum dedi. eve geldiğimde hala doktora öfkeliydim:) nasıl olurda görmez diye:) o öfkeyle aynaya gittim ve haftalardır ilk kez bademciklerime baktım. inanamadım, hata doktorda değilmiş 🙂 gerçekten taş yoktu! bunda bitkilerin etkisini inkar etmiyorum ama tibet egzersizlerini anlatan kitabı alıp okursanız benim durumumdaki rolünü daha iyi anlayabilirsiniz sanıyorum. ameliyat dışında bir çözüm bulunur belki diye birçok hastaneye gitmiştim. hepsinden aynı cevapla dönmüştüm. yapılacak bir şey yok, bademcikler alınmalı!
    ben egzersizlere devam edemedim farklı nedenlerle ancak dönem dönem yine uygulamalarım oldu.
    bu kısa surely uygulamalarda bile çok hızlı bir biçimde sıkılaştığıma şahit oldum!
    ilk haftadan itibaren hissedeceksiniz sizde. özellikle giyinirken 🙂
    aynı hızla kalçayı toparlayıp kaldırıyor!
    kiloluysanız bu sıkılaşma ile inceliyorsunuz zaten ama zayıfsanız özellikle uygulamanızı öneririm. çünkü zayıf olan kişiler bir sure sonra kaslardan kaybetmeye başlıyır ki bu en kötüsü. egzersizler kaslarınızı güçlendiriyor. sakın daha da zayıflarım diye düşünmeyin!

    son olarak temmuz başında safra kesesi taşım için bir uygulama yaptım. taşı düşüremedim, bazen ikinci kez uygulamak gerekebiliyormuş fakat ikincisine de zaman ayıramadım henüz.
    bu ilk uygulamadan sonra taş beni çok rahatsız etmeye ve ağrı yapmaya başladı.yatmak üzereydim ve bu egzersizleri ve bademcik taşı hikayemi hatırladım. çok yorgun olduğumdan sadece ilk hareket olan dönme hareketini yapıp yatağıma yattım. o gece çok rahat uyudum ve bu hareketi her gece yatmadan once yapmaya başladım. hala ağrım yok 🙂
    size önerim bu egzersizlere mutlaka başlamanız. farkında olduğunuz ya da olmadığınız etkisi olacağını düşündüğünüz ya da hiç ihtimal vermediğiniz bir çok konuda size büyük yardımları olacaktır.
    hayatımda gördüğüm en kolay egzersiz..
    size de şifa olması dileğiyle 🙂

  14. İdrar koyuluğu ve koku bende de olmuştu. Hareketlerin belirgin etkilerinden biriside bu. Temizleniyor bedenimiz. 🙂 Bu arada yanıtla kısmı bende mi çalışmıyor?

  15. sevgili pasaklı matmazel yukarıda da yazdığım gibi ben çok uzun sure devam edememiştim, bu nedenle bir iyileşme farketmedim.

  16. sevgili kedi83 yanıtla butonunu bende kullanamıyorum. sanırım blogla ilgili değil çünkü kullanabilen arkadaşlarımız var. ben bu şeklini tercih ediyorum aslında çünkü soruları bulmakta zorlanıyorum ve kaçırıyorum genellikle:))

  17. Kozmikciğim ben normalde de günde en az 2 litre su içerim. Herkese de tavsiye ederim. Arkadaşlar eğer sürekli kendinizi yorgun, halsiz hissediyorsanız içtiğiniz su miktarını gözden geçirin. Suyun bu konuda çok etkili olduğunu bizzat deneyip gördüm:)

  18. Selam,bu hareketlerle yıllar önce tanışmıştım.Bir çok kez 21'e çıkıp daha sonra bıraktım 🙁 devam.yaklaşık 1 yıl hiç yapmadım.Şimdi tekrar başladım 15 tekrardayım.Umarım bırakmadan devam edebilirim.Daha öncesinden edindiğim tecrübeler ise ; kesinlikle siz farkında olmadan iştahınızı düzenliyor.Vücudum şekle giriyor ve en önemlisi sıkılaşıyor.Daha az uyuyorum ve çok enerjik uyanıyorum.Şöyle bişeyde yaşadım herkeste aynı etkiyi göstermiyor ama.Ben normalde az ağlayan ve genelde üzüntümü bastırmaya çalışan bir insanım.Bu hareketleri yaptığımda içime attığım bütün olumsuz duygular saatlerce ağlama hissi gelerek beni terkediyor 🙂 bunu da yıllar önce 3 arkadaş yapmaya başladığımızda birbirimizden habersiz durduk yere ağlama krizine girdiğimizde farkettik.Bu kötü bişey değil tam tersine çok faydalı.Kısaca bu hareketler bedendeki tüm kötü şeyleri atmaya yarıyor.;Ayrıca daha neşeli oluyorsunuz.Benim bildiğim bu hareketleri yaptığınız sürece bol su tüketmeniz(gerçi bu hep yapmamız gereken bişey).Umarım faydalı olmuşumdur ve umarım artık bırakmadan devam ederim 🙂

  19. sevgili suzan su gerçekten çok önemli! bir kez daha hatırlattığınız için teşekkür ederim. ben her ne kadar yazsamda sizlerin yorumları daha teşvik edici oluyor.

  20. evin hanım deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Tibet egzersizlerinin hem bedensel hem ruhsal arınma sağladığı konusuna kesinlikle katılıyorum. ve bol su eşliğinde elbette.

  21. kozmik bakım seni çok seviyorum ve bir çok konunu takip ediyorum iyiki varsın ve şimdide tibet egzersizlerini anlatman çok güzel olmuş sana ve bu konuya yardımcı olan arkadaşa çok teşekkürler yalnız benim sana ve bu tibet haraketlerini uygulayan herkese bir sorum var bu hareketleri uygulayan bazı kişilerin göğüsleri sıkılaşıp küçülmüş sizlerde de böyle bir etki oldu mu hareketlere başlamak istiyorum ama göğüslerim küçülsün istemiyorum 🙁

  22. teşekkür ederim sevgili şule♥
    endişelenmeyin şule hanım,sıkılaştırdığı doğrudur. küçültmenin aksine büyütme etkisinden bahsediliyor deneyimlerde:)

  23. Evet, kozmik bakım'ın da söylediği gibi büyütme etkisinden bahsediyorlardı. Ama sıkılaştırdığı için, farklı etki gören kişiler olmuş olabilir. Belki ek bir egzersiz yapıyor olabilirler. Deneyip göreceksin. 🙂 1 yılı geçiyor bu hareketleri yapalı, herhangi bir sorun olmadı. 🙂

  24. Kozmik bakım sana ne kadar teşekkür edecegimi bilmiyorum caresiz kaldığım konuları birbir çözü yorsun no poo zaten benim için bir mucize oldu şimdide tibet bugün 7 tekrara gectim etkilerim ise söyle gecen hafta idrarda koku ve koyuluk oldu simdi gecti gün içinde daha dincim normalde romatizma olduğum için biraz fazla yürüyünce ayaklarım ağrırdı dün okadar yeri gezdim hiç ağrım olmadı 🙂 sabahları erken kalkabilmede eklense tam olacak inşaallah 🙂 bekliyorum bide regl düzensizliği var bende bu ay baya gecikti belkide düzenleniyordur diyorum. Hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum telefondan yazdığım için baya karışık oldu kusura bakmayın

  25. bunları duymak benim için büyük mutluluk inanın habinar:) asıl ben teşekkür ederim böyle geri dönüşlerle beni mutlu ettiğiniz için. düzenli blog yazmak, zaman ayırmak hiç kolay değil fakat bu haberleri alınca yorgunluğum uçup gidiyor.
    istenmeyen maddeleri terle ve idrarla atıyoruz. idrarınızdaki koyuluk ve kokuda bunun bir kanıtı. bu dönemde mutlaka bol su için, ne kadar idrar çıkarsanız o kadar temizlenirsiniz. koyuluğun ve kokunun geçmesi sizi yanıtlmasın, temizlenme devam edecek. ağrılarınızın azalmasına daha da sevindim. tüm şikayetleriniz yavaş yavaş yok olacaktır yaradanın izniyle, sakın bırakmayın ve tekrar yazayım bol su tüketin.
    sevgiler:)

    1. Merhaba sizinle tanışalı Bir ay oldu uygulamalarınızı takip ediyorum �lk defa buraya mesaj yazıyorum cevabını nasıl bakacağım onu da bilmiyorum açıkçası Tibet egzersizi ne 5 Mart perşembe akşam 10’da başladım her akşam bu saatte yapsam olur muben kas romatizması hastasıyım bütün vücudum ağrıyor umarım şifa olur sebep olur oğlum da 13 yaşında o da yapabilir mi çok teşekkür ederim kozmik bakım cevabımı nasıl bulacağımı da bilemiyorum

  26. Supersiniz siz 🙂 sacima tirnagima artık neye ihtiyac duysam buraya bakıyorum artık. Hatta burclarina göre arkadaslarima link atip bakım yapmalarını söylüyorum 😉
    Egzersizleri kaydettim, yarin sabahtan itibaren basliyorum, en buyuk sorunum varis olmasi umarim faydasını gorurum. Dogal olan herseyi denemeye varım 🙂

  27. şifa olsun diyelim o zaman nurten hanım, merakla etkilerini bekleyeceğiz:)
    küçük bir hatırlatma: biz ayın burçlarını takip ediyoruz ve kendi burcumuz ne olursa olsun ayın o gün bize sunduğu avantajları kullanıyoruz. aman hata olmasın:) arkadaşlarınıza burçlarına gore mail attığınızı yazınca yanlış anlaşılma ihtmalini düşündüm. diger günlerin avantajlarını kaçırmasınlar, yazık olur.

  28. kozmikiiiimmmm <3 sana çok teşekkur ederımm dün başladım egzersizlere.. sabahı bekleyemedım aksam denedım aksam pe bişi anlamadım sabah kalktım 7.30da basladım aç karnına yaptm ve şuan işteyım bedenımde bi enerjı var ve sureklı gulmek ıstıyorum kendımı çookk rahatlamıs hıssedıyorm sana çok tesekkur edıyorum ve başarılarının devamını dılıyorm e tabi bizede yeni yeni bilgilerrr 🙂 seviliyorsun canım

  29. kozmikcim beni mağdur görün lütfen.yukarıdaki açıklamayı pek anlamadım.mesela birinci hareketi yapacam on kez döndüm durucam bidaha onkez,duracam bidaha onkez dönecem .diyelimki 2. ayindeyiz.10 kez yaptım duracam bidaha onkez şeklinde mi?her hareket on kez yapılacak dinlenince 3. kez yinemi yapılacak.yani 3 kez şart mı?bide diyelimki birinci ayini dün yaptım bu gün 2. ayini yapsam.yani 5 ayinde bir günde mi yapılacak.dün nerde kalmışsak onu bir kez yapıp diğerine gçicez galiba..bide benim çocuklardan dolayı çok zamanım olmuyor.okula bırak gel temizlik,yemek ha geldiler ha gelecekler derken …bidefa 3 ayini birden yaptım ama yatıp dinlenemedim etkisi olur mu?dinlenmek çok önemli diyor.son sorum şu:ben az önce 4.ayini yaptım biraz sonra boşken 5.ayini yapacam bu şekil de de olur mu?kendmiz uygun olduğumuzda birgün içinde ayrı ayrı zamanlarda yapabildiğimiz ayinleri yapsak

  30. sevgili sinemaki basitçe açıklamaya çalışayım bir örnekle. ilk hafta 5 hareketten her birini sadece 3'er kez tekrar ediyorsunuz her gün. yani ilk gün ilk hakette sadece 3 kez dönüp ikinci harekete geçiyorsunuz. ikinci hareketi de sadece 3 kez tekrar edip diğerine geçiyorsunuz. (sizin yazdığınızdan benim anladığım 3 kez onar kere dönmek ki bu kesinlikle yanlış) 5 hareketi 3 er kez yapıp o günü tamamlıyorsunuz. hareketler bittiğinde biraz dinlendikten sonar günlük yaşamınıza dönebilirsiniz. bir hafta boyunca her gün bu şekilde uyguladıktan sonar ikinci hafta her hareketi 5 er kez tekrarlamaya başlıyorsunuz. yani her hareketi her hafta 2 şer 2 şer arttırarak kısaca bedeninizi yavaş yavaş alıştırarak devam ediyordunuz.

  31. ayrıca 5 hareketi bölerek ve boş kaldıkça yapamazsınız. bu 5 hareket ard arda uygulanmalı. ilk hafta toplamda 5 dakikanızı ancak alır zaten.

  32. kozmik bakımı ve sevgili kedi83 ..şuan yatıyorum sanırım belfıtğı olkuyorum..sol bacağım korkunçacıyor..callanetics yaptım sadece 4 gün 🙁 ve fıtık olmaktan çok korkuyorum asla yatamam, fırt fırt gezen bir kadınım duramam yerimde…Tibetin bir faydası olurmu ne dersiniz başlayayımmı? bel fıtıüı egzersizlerine baktım onlarda tibetten aşağı kalır yanları yok 😀 ….eüer zaten fıtıksam bugün birinci günüm yani kronik değil en azından 🙁 yapılınabilir diye düşübüyorum sizce??

  33. filiz hanım kedi83 ne der bilemiyorum ama bilirsiniz ben risk almayı sevmem. bu durumda hiç bir egzersiz yapmadan doktorunuzla görüşün derim. Tibet egzersizleri her ne kadar sağlıklı yaşamak için de olsa sizin şu an ki durumunuz farklı. fakat illa bir öneri isterseniz lavanta yağıyla hafif bir masaj yapıp sıcak bir yatakta dinlenmenizi önerebilirim, çoğu zaman hayat kurtarır 🙂 tabi sıcak yataktan direct soğuk ortama çıkmamak koşuluyla. acil şifa diliyorum.

  34. çok açıklayıcı olmuş şimdi anladım.çok teşekkürler.bu sabah aynen uyguladım.bide akşam 5 hareketi yapıp uyusam.yani günde 2 kez olmaz mı?

  35. sevgili sinemaki yazının büyük harfle yazılmış bölümlerini yeniden okuyun. 4-6 ay sonra günde iki kez yapılabilir.

  36. filiz filiz, eğer bel fıtığı gibi bir sorun varsa, doktora danışmadan hareketleri yapmayın. Birde yüzme iyi geliyor diyorlar, eğer böyle bir şansınız varsa yüzmeye gidin, sorununuz düzelince hareketlere başlayabilirsiniz. Ama tabii en iyisini doktor bilir. 🙂

  37. sevgili minişşş mideden kastınız belimizin üst kısmı sanıyorum. elbette eritir ve aynı zamanda sıkılaştırır. digger sorunuza kedi83 cevap verecektir.

  38. Merhabalar,
    Bugün 7 tekrara geçtim. Gün içinde esnememe durumu dışında, başka bir etki yok henüz. Nefesi, bir türlü geçmeyen nezlemin de etkisiyle, tam istendiği gibi alıp veremedim, ondan mı bilmiyorum. Bir de, 3. harekette zorlanıyorum.
    Özellikle temizlik yaptıktan sonra bel ağrısı oluyor. Fıtık durumu yok sanıyorum. Hareketlerin bel ağrısına iyi geldiği yazıyor ama yoksa hepten mi incitirim belimi emin olamıyorum bazen. Temizlik gününün ertesini es geçiyorum. Tamamen bırakmayı hiç istemiyorum. Yazılan faydaları ve olumlu yorumları da okuyunca hazine bulmuş gibi oldum. Paylaşım için çok teşekkürler 🙂

  39. sevgil antumbra farketmesenizde bedeninizde olumlu değişiklikler muhakkak oluyordur. nefes elbette çok önemli, doğru nefes almaya başladıktan sonra daha da etkili olacaktır. zorlandığınız hareketleri yapabildiğiniz kadar yapın, zamanla olması gerektiği şekilde yapmaya başlayacaksınız zaten. şimdilik aşırı zorlamayın kendinizi. şifa olsun:)

  40. Minişşş, pilates yaparsan tabiiki daha iyi olur. Ama tibet egzersizlerini sona bırak, pilates öncesi yapma, yada benim yaptığım gibi sabah tibet egzersizleri, akşam pilates gibi ayarlayabilirsin. Çünkü bu hareketlerin amacı, normal egzersizlerden daha farklı.

  41. antumbra, temizlik yaparken doğru eğilip kalkıyormusun. Çoğunlukla bayanlar, temizlik yaparken yanlış hareketler yapıyorlar. 🙂 Kozmik bakım'ında söylediği gibi, çok zorlamayın, şu an arttıramıyorsanız alışana kadar rahatlıkla yapabildiğiniz sayıda kalın, yada her hafta 2'şer kere arttırmak yerine 1 sayı arttırın.

  42. yarın dokuz tekrara geçiyorum…sıkılaşma başladı,görmem daha farklı ..ve hafızam gerçekten daha güzel çalışıyor..ve geçen gün arkadaşımın işyerine gittim tanıyamadım kızım seni her gün dahada gençleşiyorsun diye espri yaptı 😀 ….sormak istediğim ben dördüncü harekette zorlanıyorum ve onun yerine iki günden beri regl döneminde yapılması gereken hareketi yapıyorum regl dönemi olmasa bile! doğrumu yapıyorum acaba? birde bazen sayıları karıştırdığımı düşünüyorum nadir anlarımda odaklanamadığım zaman oldu bir sorun olurmu sizce kozmik bakımım ve kedi83 🙂 şakralar çarpışırmı mesela sayılar uyuşmadığından 😀

  43. kozmikcim bnde 10 gündür yapıyorum.ama hep aynı saatte değil bazan sabah bazan öğleden sonra 1 gibi bu sorun olur mu acaba?bide bu ay regl günüm gecikti umarım düzene giriyordur bu zaıyı okuyanlar dualarınıza ihtiyacım var inşallah hamile değilimdir.2 çocuğum var allahım olmayanlara annelik duygusu tattırsın.41 yaşındayım.25-30 yaşındakilere göre 35 yaşını geçenlerin hamile kalmaları daha azolur.yani bu tibet egzersizleri beni o yönden de gençleştirip hamile kalma riski mi yükseltmez inşallah ne ollur dua edin.gıyabında edilen dualar kabul olurmuş.allahım evlatlarımın acısını göstermesin.2 tane yeter.ben de bide şöyle oldusabahları yüzüm o kadar güzel görünüyor ki normalde güzel bir kadın değilim açıkçası.güzel görünmeye başlabım sanki göz çevremdeki kırışıklar azaldı gibi.bide kızm anne pis kokuyorsun diyor.bi başka sitede okudum galiba önce pis koku yapıyormuş diye.yanlış anlamayın ben 3 günde bir banyo yapan biriyim

  44. filiz hanım çakraların çarpışmaz, endişenmeyin:)) fakat daha dikkatli olmakta da fayda var. bence orjinal hareketi yapabildiğiniz kadar yapmanız daha iyi olabilir. zamanla yani beden alıştıkça düzeliyor. buradan sonra sözü kedi83'e bırakıyorum:)

  45. sevgili sinemaki mümkün olduğunca aynı saatte yapın, bu önemli ölçüde etkiler sonuçları. allah kalbinize gore versin fakat 35 yaş üstünü de korkutmayalım, beni korkuttunuz biraz:))
    bu kadar kısa sürede güzelliğinize katkı sağlaması muhteşem! bu egzersizlerin gençleştirdiği de doğru. toksin attığınız için koku oluşabilir uygulama sırasında fakat uyguladıktan sonra duş almanız gerekir bu toksinleri bedenden uzaklaştırmak için. bu şekilde deneyip yeniden kızınızın düşüncesini alın. ve bu kadar kısa sürede bu kadar güzel sonuçlar almaya başladıysanız bırakmayın lütfen. bir ay sonraki sonuçlarınızı şimdiden merak ediyorum:)

  46. canım kozmikcim allahım seninde kalbine göre versin.bu yararlı bilgileri insanlarla paylaşana allahım verecektir inşallah.en güzel anne sen olacaksın ve burada paylaşacaksın inşallah.dualarınız için teşekkürler.hamile değilmişim.umarım hiç kalmam

  47. filiz filiz, sorun olmaz, eğer zorlanıyorsan yapabilirsin. Zaten o hareket sadece regl dönemi için değil, zorlananlar içinde geçerli, alıştıktan bir süre sonra orjinal hareketi yapabilirsin.

  48. günaydın; teşekkürler cevaplarınız için 🙂 kedi83 aslında zorlanmıyorum ama birinci harekette baş dönmesi normaldir ama dönme bir kaç saniye sonra düzeliyor 🙂 ama dördüncü harekette başım öyle bir dönüyor ki ..bazen saatlerce bile şiddetli olmasada dönme devam ediyor 🙁 o yüzden alernatifini yapıyorum..dokuzuncu tekrardayım çok memnunum ama farkettimki yıllar önce yaptığım zaman etkilerini bu kadar farketmemiştim çünkü detaylı sonuçlarını okuyamamıştım o zamanlar şimdi daha bilinçli yaptığım için anlyabiliyorum..ve herkese söyliyorum yukarıdaki sonuçları asla abartı değil 🙂 …peki kedicik (diyebilirmiyim böyle demek istiyorum eminim ben senin ablanım diyeyim hı ? 🙂 ) yapabildiğim sayıda kalsam mesela atıyorum 15 de hep o sayıyı yapsam nasıl olur?

  49. kozmikcim derin nefes diyor çok ta derin değil ama burnumdan elimden geldiğince nefes alıyorum.peki bu nefesi verirken ağzımızdan mı verecez.bide yukarıda filiz filiz in sorduğu soru hepimiz için aynı soruyu soracaktım zaten.hep aynı sayıda kalsak olur mu?bide tokk karınla öğleden sonra ya da akşam yapsak etkisi çok mu az oluyor?

  50. sinemaki, diyafram nefesi almamız gerekiyor, burundan derin yavaşça alıp, ağızdan daha yavaş şekilde vermemiz gerekiyor. Youtube, googleda diyafram nefesini araştırırsan daha iyi anlayabilirsin.
    filizfiliz
    Eğer baş dönmesi zor geçiyorsa, kendi etrafınızda dönmeyi bitirdiğiniz zaman, yeniden denge kazanabilmek için ayaklarınızı omuz genişliğinde açık tutun. Avuç içlerinizi göğsünüzün üzerine koyun ve aşağıya başparmaklarınıza bakın. Baş dönmesi hafifleyene kadar bu pozisyonda kalın.

    21 tekrar yapmayıp, daha az tekrarla faydalarını gördüklerini yazan birçok kişi var ama, deneyip görebiliriz. Herkeste etkileri farklı olabiliyor. Herkesin yaşı ve bazı rahatsızlıkları farklı olabiliyor, etkiler ona göre degişebiliyor.
    Ayşenur Yazıcının da şöyle bir yazısı vardı. Çok iyi açıklamış.
    İlk hafta günde her hareketi 3'er kez yaparak başlıyorsunuz. Her hafta başında 2'şer artırarak 21 harekete kadar geliyorsunuz. Metabolizma 21 harekete geldiğinizde hem esneme hem dengeleme hareketinin rutinini almış oluyor. İş ondan sonra başlıyor aslında. Alıştırma egzersizi bitmiş, esas döngüde metabolizma hızla ve iç dengesini kurarak çalışmaya başlamış oluyor.

    Kitapta da; eğer tekrar sayılarını daha yavaş bir şekilde arttırmak isterseniz, bunda bir sakınca yoktur.
    Günlük yaşamınızda ayinleri uygulayamadığınız zamanlar olacaktır, böyle zamanlarda sadece 3 tekrar uygulamak hiç uygulamamaktan daha iyidir yazıyor. (tabi çok mecbur kaldığınız zamanlarda) Ama sürekli 21'e çıkmadan daha az sayıda etkisi azalırmı, tekrar kitaba göz gezdireceğim, yanlış bilgi olmasın. Ama baştada yazdığım gibi sadece daha az tekrarla bile çok iyi etkilerini görenler var.

  51. kedi83, aslında oldukça dikkat ediyorum. Bazen fazla ayakta durmam bile yetiyor. Ama son iki haftadır, çok şükür eskisi gibi değil. Belki bu konuda da bu egzersizlerin etkisi vardır. 🙂

    Bugün son 9. tekrarım. Bugüne kadar 2'şer arttırmıştım, artık 1'er arttırmanın daha iyi olacağını düşünüyorum. Fark edilebilir bir değişiklik yok hala. Yan etkileri de görmediğimi düşünüyorum. Ama farkında olmadığım bir şeyler oluyordur diye inanıyorum. Her şeyden önce kendimi ruhsal olarak iyi hissettiriyor, kendim için bir şeyler yapmak ya da egzersizlerin kendisi.
    Regl döneminde alternatifleri yapmak bir gereklilik mi, yoksa zorlanabileceğimiz için sunulmuş bir seçenek mi? Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Kendimi rahatsız hissetmiyorken orijinal hareketleri uygulamak istiyorum.

    Tekrar, çok teşekkürler.

  52. Bende öyle düşünüyorum, farketmediğimiz birşeyler oluyordur. Zaten kendimize en fazla 10 dk. ayıracağız. 🙂 Alternatiflerin yapılmasının sebebi aslında, zorlanılabileceği için değil. 2. ve 4. harekette regl döneminde dikkatli olmak gerekiyor. Regl'in olması gereken zamandan önce bitebilir. Ama bazı kişilerde bu sorun olmayabiliyor. Deneyip görebiliriz ancak, buda kişiden kişiye değişebiliyor.

  53. kedi83 iyi geceler…ben şuan aslında 11.tekrarda olmam gerekirken dokuzuncu tekrarımın ikinci haftasını yapıyorum…ben bundan sonra ilk hareketi en fazla 3 veya kere yapmayı düşünüyorum…yani diğer hareketlerimde 17.veya 21. sayıya gelmiş olsam da ilk dönme hareketini en fazla dediğim sayılar kadar yapacağım! siz kitabı okumuşsunuz ve uzun zamandır yapıyorsunuz mümkün mü acaba? yada hiç yapmadan birinci hareket es geçebilir miyim.. ciddi başım dönüyor ve gün boyunca dönmese bile kötü bir etkisi kalıyor! 🙁

  54. filiz filiz, merhaba. Zorlamana gerek yok. Hatta kitapta da 1. hareketi veya diğer hareketlerden bazılarını uzun süre yapamayanlar olduğunu yazıyordu. Eğer 3'te zorlanmıyorsan yap, ama 3'te rahatsız ediyorsa yapmayabilirsin. 1. hareketi yaptıktan sonra üstte yazdığım gibi yapıyormusun. (Başı dönenler için yazdığım) Etkili oluyor gerçektende. Baş dönmesi geçmeden diğer hareketlere başlamamak gerekiyor.

  55. kedi 83 gerçekten regl im bu ay 4.gün öğleye doğru bitti normalde 4 tamgün ve 5.gün öğleye yada akşama kadar sürerdi.ortalama 4-5 gündü.şimdi erken bitmesinin zararı olr mu acaba?bide bendeki en güzel etkisi sindirimi kolaylaştırması.hareket 8 deyim.muz yiyorum,pirinç pilavı yiyorum hiç kabızlık yok.(söylemesi ayıp oluyor ama)en büyük etkisi bu oldu.regl günlerinde diğer hareketleri yapmasam diyorum ama erken bitmesinin ciddi zararları yoksa hereketlere devam edeyim diyorum

  56. ilk harekette başım dönmese dördüncü harekette eminim o kadar başım dönmeyecek….peki sorduğum şekilde yapabilir miyim? yani birinci hareketin sayısı daha az yapabildiğim sayıda kalsın mesela 3er kere diğerlerini olması gerektiği sayılarda arttırmaya devam ederek..çakralar arası uyumsuzluk yada etkisini kısıtlama gibi…yoksa yapmamakda istemiyorum sonuçta onunda faydası var…teşekkür ederim uğraşına 🙂

  57. sinemaki baş, regl'in daha erken bitmesinin zararı olurmu bilmiyorum, birşey söylemem doğru olmaz. Ama bu dönemlerde ilk 3 gün 2. ve 4. hareketi yapmayabilirsin, alternatifleri yapabilirsin yada zorlamadan daha az sayıda yapabilirsin. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tüketsen aslında daha iyi. Eğer zayıflamak istiyorsan. 🙂

    filiz filiz, bende bazen 1. de zorlanıyorum yarıda bırakıyorum. 1. hareketi yavaş yavaş arttırabilirsin. Ama 1. hareketi yaptıktan sonra yukarıdaki yazıda anlatıldığı gibi elleri göğüste birleştirip parmak uçlarına bakınca baş dönmesi gerçektende çok çabuk geçiyor ve baş dönmesi geçmeden diğer harekete geçmemek gerekiyor. 🙂 1. hareket tüm çakraları etkiliyor.

  58. merhabalar benim bir sorum olucaktı.regl döneminde ters yoga hareketlerinin yapılmasının çok tehlikeli oldugu söyleniyor ve regl bitene kadar yapılmaması gerekiyor deniliyor .ama tibet egzersizlerinde ise 1 gün den fazla atlanılmasın diyor . nedir sonuç o zaman ? şimdiden tsşkler

  59. Ayse Dogru merhaba, üstteki yorumlarda 2. ve 4. hareket için yazdıklarımız var ve yukarıda regl döneminde yapabileceğiniz alternatif hareketleri vermiştik. Tekrar okursanız, o şekilde yapabilirsiniz, yada regl'in ilk 3 gün sadece 1,3 ve 5. hareketleri yapabilirsiniz.

  60. Tibet'in Gençlik Pınarı Adlı kitabım I. ve II. cildini 2007'de alıp okudum ve bir süre uygulamadım. Ama Kpss araya girince ben de Tibet'i bırakmıştım. Blogtaki yazıyı görünce kitaplığımdan kitabı çıkardım yeniden okuyup ' gündür yapıyorum. Şu belirtmeden geçemeyeceğim platese çok benziyor hareketler. Ben plates de yapıyorum. Bu arada blogu yeni keşfettim. Faydalı şeyler var. Bundan sonra sıkı takipçinizim. Herkese iyi akşamlar.

  61. Bende bir zamanlar Tibet in gençlik pınarı kitabını okuyup çok etkilendim, (bloğumdada yazmıştım:) http://hayalgemisinde2kisi.blogspot.ch/2011/07/tibetin-genclik-pnar.html ) kendim yaparken cidden farkı hissettim, çok daha zinde hissettim ve en önemlisi tuhsal olarak dinginlik ve denge hissettim, ama mükemmelliyetçilik huyum yuzunden 21 i hedefledim, sayı arttıkça bunları yapmak çok külfet gibi geldi bana,regl zamanları yapmayı bırakıp sonra dengem bozulacak diye sayıyı azaltıyordum…Şimdi yeniden başlamayı düşünüyorum, yazın iyice gaza getirdi beni:) Regl zamanı gösterdiğin alternatif hareketlerden sadece 2 ve 4 ü değiştirerek yapsam olur değil mi? 5 in alternatif hareketi pek mantığıma yatmadı…benim bloğada beklerim:) sevgiler!

  62. Merhaba. Bende bir kac gun icinde ayine baslamak istiyorum. IBS rahatsizligi ici bir umut. Haraketsiz bir yasam tarzim var birazda onun icin. Acaba hamileliktete bu ayinler yapilabilirmi? tesekkurler.

  63. lame ve dore hoşgeldiniz:) yazıyı aile üyelerimizden sevgili kedi83 hazırladı bizler için. yeniden başlamanıza neden olmaktan ikimizde çok mutlu oluruz. ben sorularınızın cevabını kendisine bırakıyorum. şifa olsun:)

  64. sevgili aysel kedi83 yanıtlayacaktır sorunuzu. fakat ben klasik tavsiyemi yineleyerek doktorunuza danışın diyeceğim. sağlıklı bir hamilelik diliyorum:)

  65. Lame ve Dore merhaba, regl döneminde 2. ve 4. hareketler yerine alternatifleri yapabilirsin. Regl döneminde 5. hareketin orjinalini rahatlıkla yapabilirsin. 🙂 5. hareketi vermemin sebebi, başlarda zorlananlar içindir.

  66. Haydi bakalım bismillah diyerek ilk tibet hareketlerimi yaptım Rabbim azami fayda sağlamamı nasip etsin inşallah.Sadece dördüncü harekette azcık zorlandım ama çok değil.Bugün bir de maydonoz limon kürüne başladım.Başlamak için yanlış bir zaman değildir umarım.Ne dersin kozmik bakım?Ayrıca diğer konuda mesajında duama çok sevinmişsin ama emin ol senin kadar dua alan çok az insan vardır.Şurada seni takip eden bir sürü kadının hayır dualarındasın her zaman yazsakta yazmasakta

  67. hayırlı olsun:) inşallah hızla hissettirir olumlu etkisini. nefes çok önemli bu konuda ve bol su içmek. kür için bir iki gün erken olmuş fakat olsun. şifa diliyorum.
    biliyorum aslında dualarınızı dileklerinizi, hatta verilmiş sadakam varmış cümlesinin yerine edilmiş duam varmış der sizleri hatırlarım kritik anlarda fakat yine de bazen zamanlama o kadar yerinde oluyor ki gördüğüm anda laç gibi geliyor 🙂 hepinizi çok seviyorum:)

  68. Malesef başladım ve devam edemedim çünkü çok fena bir bel ağrısı yaptı üç gündür yatıyorum resmen.Sanırım hatayı sayısı az diye hareketleri basit olduğunu düşünüp önceden ısınma hareketi yapmadığım için oldu.Biraz geçsin de bu sefer ısınarak yapacağım vazgeçesim yok çünkü etkilerine inanıyorum

  69. aslında öncesinde hiç ısınma hareketi yapmadım ben bilinçli olarak.kitapta da böyle bir bilgi olduğunu hatırlamıyorum.olsaydı mutlaka uygulardım zaten. fakat duştan sonrası serin bir ortamda yaptığımda kas tutulması yaşamıştım. benzer bir sebepten olabilir diye düşünüyorum.çok geçmiş olsun, acil şifa diliyorum.

  70. Merhabalar cevabiniz icin tesekkurler. bu hafta basladim egzersizlere sabah kalkdigimda ve aksam yatmadan yapiyorum 3 tekrarla basladim onumuzdeki hafta 5 tekrara gecicem insahllah. Ilk hissetdigim egzersizden sonra nefesim cok acildi. bir kach saat sanki nefesim daha derin ve achik oluyor. ikinci ayin biraz zorlu benim icin:) ama hic kas agrisi falan yasamadim…

  71. kozmikcim hareket 12 deyim.şimdilik iyi gidiyor.ama başka bir sorum var benim üst beden 38 alt 42.inanın çok utanıyorum.hiç kimsenin beni arkamdan görmesini istemiyorum.liposuction(yağ aldırma)düşündüm ama çok pahalı.ben o parayı rüyamda bile biriktiremem.günde 2 -2,5 litre su içiyorum.ne olur yağ aldırmadan basenlerimi eritme de bişey öner.

  72. kozmilcim bide tibet ayinlerinin saatleri varmış diye okudum başka bir sitede .ben de çocuklar okula gittikten sonra 13-13:30 arası yapıyordum ama bu saatler uygun değilmiş.sabah benim için hiç uygun değil.uygun saatleri yazarsanız sevinirim.sizin yazdıklarınız daha güven veriyor

  73. sinameki, hatırladığım kadarıyla sabah kalkınca ya da gece yatmadan once yapılması öneriliyordu. bunun dışında özel bir saat yok.
    bedeninizin alt bölümünün daha fazla terlemesini sağlayın. örneğin sauna eşofman altı giyip egzersiz yapabilirsiniz. ya da streç film sararak.

  74. Aysel Zeynalova, günde 2 defa yapmıyoruz. Sabah veya akşam yapıyoruz, ilerlemeyi yavaş yavaş yapıyoruz. Eğer günde 2 defa yapmak istersek, birkaç ay geçtikten sonra yapabiliriz. 🙂
    Hareketler başlarda çok basit gelsede ben bazen ,1,5 yıl'ı geçmesine rağmen hala zorlanabiliyorum.
    sinemaki, tok karnına yapmıyoruz aslında. En uygun saat sabah kahvaltıdan önce ama herkes müsait olamıyor, akşam yemekten 2 saat sonrada olabilir. Gün içinde müsait olup yapanlarda var, faydalarınıda görüyorlar ama söylediğim gibi kitaptada en uygun zaman, sabah yazıyor. 🙂

  75. kedi83 ben hangi sitede gördüm hatırlamıyorum orada resmen belli saatler vermişti.sabah saatleri aklımda değil ama akşam 17-19 arası,gece23 ile 00…öyle bişeyler yazıyordu tabikisen kitabı okudun ve araştırıp bize yazdın.ben bundan sonra 18-20 saatlerinde yapacam 21 de uyuyoruz çocuklar okula gidiyorlar çünkü.gerçi ben uyuyana kadar 22 oluyor.yani dediğin gibi aç olacam 18 den sonra uygun mu canım??

  76. yaa çok soru soruyorum kusura bakmayın.kedi83 yada kozmik bakım ikiniznde bilgisi vardır.tibet egzersizleri yapınca şekerli yanmeyecek deniyor.ne gibi yani mesela ben elma yiyorum şekerli,kuru incir yiyorum şekerli.kızım çikolatasından illaki anne bir parça ısır diyor.azıcık ucundan ısırıyorum.ama reçel ,falan yemiyorum.bu şekerli yenmeyecek derken biraz açarak söyleseniz……

  77. sinemaki, ben beslenme bölümünü çok iyi okumadım, sadece yiyeceklerin birbirine karıştırmadan yenilmesi gerektiğini hatırlıyorum. Mesela et ve yeşilliklerin hazım süresi farklı olduğu içinmiş. Ama ben zaten yıllardır, şekersiz çay içerdim yada kola, gazlı içecek içmem ama kurabiye, pasta börek yerdim. Şu an Karatay'ın beslenme şeklini uyguluyorum. Karatayda şeker yok, ekmek yok, pirinç pilavı yok. Aşırı meyve yok, meyveyi sabah ve öğlen tüketmelisin. Şekerli yiyecekler, direk kana karışıyor ve insülin direncini yükseltiyor, çok çabuk kilo alıyorsun ve şekerli gıdalar yedikçe seni tok tutmuyor, sürekli acıkıp sürekli yiyorsun. Reçel yememen çok iyi. Kitapta da şeker onun için yasak olabilir. Sabah kahvaltıda fındıkla beraber, gün kurusu yiyebiliyorsun veya herhangi bir meyve. 🙂 Sen zaten aşırı tatlı yemiyorsun anladığıma göre. Yediklerinde doğal olanlar (çikolata dışında). Bu söylediklerini, abartarak ve gece yemediğin sürece bir sorun yoktur.
    Ama yinede akşam kitabın beslenme bölümünü okumaya çalışırım.

  78. çok teşekkürler kedi83.çok açıklayıcı olmuş.ben de diyorumki neden durmadan yiyorum.yeme ihtiyacı duyuyorum.ben de 20 yıldır şekersiz çay içerim.allah razı olsun

  79. Merabalar. kedi83 siz hakliydiniz 7 tekrara kechdim ve zorlanmaya basladim. Karin alti ve bel bolgemde agrilar basladi sanki regl olucakmishim gibi. normalmi bu acaba? Yorumunuzu okuduktan sonra aksam yapmayi biraktim zaten yeni baslamishdim 3 tekrardaydim. 2 ci ayin beni zorluyor en sevdiyim 5 ayin.

  80. Aysel Zeynalova, 2. ayinde benimde hala zorlandığım oluyor. 5. ayini de ben çok seviyorum. Aslında hepsi mükemmel hareketler. Dediğim gibi günde bir kere yapın, eğer ileride çok isterseniz. Günde 2 defaya çıkartırsınız, ama şu an acele etmeden yavaş yavaş. Sonrasında bıktırıp bıraktırmasın. 🙂 Ben böyle birşey yaşadımmı hiç hatırlamıyorum. Bununla ilgili tam olarak birşey söyleyemem. Hareketler aslında karın kaslarınıda çalıştırıyor, bunun dışında spor yapıyormusunuz. Eğer yapmıyorsanız belki vücut alışmadığı için olabilir. Birde 2. hareketi yaparken belinizi zorlamamaya çalışın.

  81. kızlar ben 13 deyim 3ve 4. haftalarda idrarda ve vücudumda koku oluştu daha sonra geçti.henüz kilo kaybetmedim ama sıkılastım belim ve kollarım incelmeye başladı.göğüsler ilk haftalarda küçülür gibi oldu ama daha sonra büyük görünmeye başladı.sanırım biraz dikleşti onun için büyük görünüyor.

  82. yağmur hanım 3. ve 4.haftada fazlaca toksin atmışsınız demek ki, çok güzel.bu egzersizlerin dengeleme özelliği var. yani küçük gögüslerde büyüme etkisi sağlıyor. aslında büyük göğüsten şikayetçi olanlar için de uygun olur.

  83. merhabalar, ben meltem. blogunuzu birkaç gün önce keşfettim. inceledikçe daha çok ilgimi çekti. maya ve karanfil kürü yapılacaklar listemde ilk sırada yerini aldı. son zamanlarda ruhsuz,mutsuz, bitkin, bıkkın ve uykulu halimden kurtulmak istiyordum fakat ne yapacağımı bilmiyordum. tibet egzersizleri yazınızı ve yorumları okuyunca (videoları da izledim) umutlandım. kendimi hırpalamadan güzel sonuçlar elde edebileceğimi düşündüm. egzersizlere hemen başlayacaktım ama sayı kısmını pek anlamadım. 5 ayini art arda yapacağım kısmı tamam ama ilk hafta 3 sayıyla başlama kısmını anlamadım. örneğin ilk harekette kendi etrafımda 3 kez dönmemle ilk ayin tamamlanmış mı oluyor yoksa kendi etrafımda 3 defa dönmeyi ilk hafta 3 kez ikinci hafta 5 kez yaptığımda mı doğru sonuca ulaşmış olacağım? bu konuyu benim için netleştirebilirseniz çok sevinirim. zaman kaybetmeden, içimdeki bu heves ve inanç geçmeden başlamak istiyorum. şimdiden teşekkürler.

  84. sevgili meltem hoşgeldiniz:)
    öncelikle yazımın sonunda da belirttiğim gibi egzersizlerle birlikte alkali suya da başlayın.
    egzersizler toplam 5 hareketten oluşuyor. bu hareketlerin her biri üçer kez yapılıyor. örneğin ilk harekette(ayinde) 3 kez dönüyorsunuz. ilk hafta her gün üçer kez bu 5 hareketi yapıyorsunuz. böylece bedeniniz yavaşça alışıyor bu egzersizlere. sonraki hafta her hareketi beşer kez yapıyorsunuz. üçüncü hafta yediye çıkartıyorsunuz. amaç bedeni yavaşça daha fazla tekrara alıştırmak. net oldumu bilemiyorum. anlayamazsanız tekrar konuşuruz. şifa olsun:)

  85. hoşbulduk 🙂 bu kadar çabuk cevap vermenizi ummuyordum. çok şaşırdım ve mutlu oldum. açıklamanız beni aydınlattı. ilk fırsatta başlıycam. inşallah depresif ruh halimden kurtulmama faydası olur. çok teşekkür ederim ilginize.

  86. kozmikcim dün çok yorgundum tibet egzersizlerini yapacak halim yoktu.bu arada ben hareket 21 deyim.dedimki hiç yapmamaktansa hareketleri 3 er kez yaptım(yani 3 kez dndüm.2.hareketi 3 kez yaptım….falan)acaba ters bir durum olurmu.bazan misafir oluyor hiç yapmamaktansa az da olsa yapmalımıyız?

  87. sevgili sinemaki 21 e ulaştığınızı hiç tahmin etmemiştim; azminizi kutluyorum:) başlangıcı biraz zahmetli olmuştu malum. sevgili kedi cevaplayacaktır en kısa zamanda.

  88. Meltem mell, hoşgeldiniz, kozmik bakım zaten çok güzel açıklamış. 🙂 Hareketler ruh halinede gerçekten çok iyi geliyor. Bununla ilgili yararını gören birçok insan var, inşallah sizede aynı yararı sağlar. 🙂

    sinemaki baş, merhaba. Yukarıdaki yazıda da yazmıştık zaten hiç yapmamaktansa 3 tekrar, 5 tekrar ne kadar yapabiliyorsan yapabilirsin. Bu kitapta yazan bir öneriydi zaten. Onun için merak etme, ters bir durum olacağını sanmıyorum. Ben de bazen daha az tekrarlarda yapabiliyorum. İnşallah hiç bırakmamanı diliyorum.

  89. Eveet bende yaklaşık iki haftadır sitenizi takip ediyorum.. doğayı ve doğayla uyum içinde yaşamayı sevdiği için ayı takip etmeye başladım sizinle.. bugün bende başlıyorum tibet egzersizlerine.. yorumlarımı paylaşıcam..

  90. sevgili zeynep hoşgeldiniz:) bekliyoruz paylaşımlarınızı. alkali su kullanmayı da ihmal etmeyin.
    hızlı ve etkili sonuçlar almanızı diliyorum:)

  91. Merhaba bu 2.sorum olacak cok tereddütte kaldığım icin sormak istiyorum, ben hamilelik planlıyorum bu hareketlerin bebek düşürme gibi negatif bir etkisi olur mu?bir yandan reglimi düzenliyor bence doğurganlığıda arttırıyordur kesin ama diğer taraftan acaba hareketlerde esneme olduğu icin düşüğe yol acar mı ? Cok tereddütte kaldim bu donemde devam edip etmeme konusunda ama saglık verdigi icin devam etmeyi cok istiyorum:(

  92. sevgili lame ve dore tüm hamilelikler birbirinden farklı olduğu için birşey söylemek hata olur. en güzeli buna kontrolünüzü yapacak olan dotorun karar vermesi. ben şimdiden size çok sağlıklı bir hamilelik diliyorum:) alkali su içtiğinizi tahmin ediyorum ama içmiyorsanız mutlaka başlayın.

  93. kozmikcim hareket 21 e kadar çoktan geldim.fakat son bir aydır 5 kez yapıyorum inanın ki zamanım olmuyor.hap aynı sayıda kalabiliyorduk sanırsam.ben diyorumki sabah 5 akşam 5 yapsam nasıl olur.6.aydayım zaten

  94. sinemaki keşke 5 e düştüğünüzden itibaren sabah akşam yapsydınız. deneyin, ağır gelmezse rahatsızlık vermezse devam edin. kötü hissederseniz yine 5 le devam edin. hatta en azından iki sayı daha arttırıp 7 ile devam edin.

  95. kozmikçiğim izninle kedi 83 ve sinemaki baş'a sorum olacak 🙂 okuduğum kadarıyla 21 tekrar geçen arkadaşlardansınız iki kitabınıda okudum yorumlarıda okudum ama siz şimdiki zamanda yapanlardasınız açıkça başladığınızdan beri hangi etkilerini yaşadınız rica etsem yazarmısınız ben defalarca başlayıp bırakanlardanım belki benim gibilere ilham olursunuz şimdiden tşkler

  96. Sevgili kozmik bakım yardımınıza ihtiyacım var; tibet egzersizlerine başladım yarın 9. tekrara başlayacağım fakat yaklaşık beş buçuk haftadır özel günüm gelmedi. Sınav öğrencisi olduğum için stresten mi oluyor yoksa egzersizlerden mi bilemedim. Fakat hatırladığım kadarıyla başka bir hanımda da böyle bir şey olmuştu ne yapmalıyım?

  97. sevgili ebiş, egzersizlerle ilgili olduğunu sanmıyorum. çünkü bu da diger egzersizler gibi düzenleyici özelliktedir, düzeninizi hiç bir egzersiz bozmaz. muhtemelen strestendir.sevgiler:)

  98. Sevgili kozmik ve kedi, sayenizde bugün ben de başladım sayenizde diyorum çünkü açıklamalarınız detaylı ve yorumlar beni etkiledi açıkçası 🙂 sizden bir ricam olacaktı. Benim bir problemim de diyet. Kendimce bir şeyler yapıyorum tabi ama kitabı okumadığımdan o konuyla ilgili biraz daha detaylı bilgilendirebilir misiniz ona da uymak beni psikolojik açıdan rahatlatacaktır 🙂 şimdiden teşekkür ederim

  99. güler altun, ben çok bariz etkilerini göremedim, olsa da farketmedim galiba. Ama farketmediğim yararları kesinlikle oluyordur. Etkiler yaşa göre ve kişiye göre değişebiliyor.

    21 tekrarın 2. haftasında,
    İdrarda kötü koku ve koyu renk oluştu. (Sürekli değildi)
    Boynumda ağrı vardı, tamamen olmasada düzeldi.

    3. ay
    Ramazanla birlikte zayıflamama yardımcı oldu.

    5. ay
    Lenf bezlerinde şişlik oluştu. İltihabım iyice ortaya çıktı. Mecburen doktora gittim.
    Bu arada aşırı kilo almadım. Akşamlarıda sık sık atıştırdığım halde kilom dengeliydi.

    7. 8. 9. ay
    Selülitler vardı azaldı, tam gitmedi.

    Saçlarım iyi uzuyor ama ben saçlarımı uzatmak istediğim için bana bu uzama bile az geliyor. Ama bu tibetin etkisimi bilmiyorum.

    1,5 yıldan fazla oldu, bazen 21'den az sayılarda yaptığım oluyor ama çok az yapmadığım günler olmuştur. Bırakmayı kesinlikle düşünmüyorum.

  100. tşkler kedi 83 bende yarından itibaren tekrar başlamayı düşünüyorum asıl amacım bel fıtığı ve varisler umarım yarlarını görürüm

  101. sevgili güler bana da sormuşsunuz.ben de gözle görülür bir etki görmedim.fakat eminim çok yararı oluyordur.düşünün hiç egzersiz yapmasak vücudumuz nasıl oluyor.kaskatı duruyor eğilip bükülemiyoruz.bu sayede vücudunuz hareket etmiş oluyor ve YAŞLANMAYACAZ.bu söz bile çok güzel.ben sabah 5 akşam 5 yapıyorum.nasıl her gün su içiyorsak,saçımızı tarıyorsakbunuda yapmaya çalışıyorum.ben şunları fark ettim:göz çevremdeki kırışıklarım azalmış gibi geliyor bana.her kış çok kilo alırdım.bu kış hiç kilo almadım sabitleşti.her kış ne yiyorsam onu yedim.saçlarım bayaa uzadı bu boya gelmezdi hiç.benim iç kulaktan kaynaklanan bir sebeple baş dömem vardı(ama öyle böyle baş dönmesi değil KORKUNÇ)ARAŞTIRIRSANIZ BUNUN NASIL BİRŞEY OLDUĞUNU ÖĞRENİRSİNİZ..İNANIN HİÇ BAŞIM DÖNMÜYOR.GALİBA İÇ KULAKTA OYNAYAN SIVI YERİNE YERLEŞMİŞ OLMALI Kİ HİÇ DÖNMÜYOR BAŞIM.

  102. sevgili sinemaki, gözle görülür bir etki yaşamadığınızı yazmışsınız fakat daha ne olsun:) harika sonuçlar almışsınız maşallah. daha da iyilerini duymayı bekliyoruz sizden. sevgiler:)

  103. sevgili sinamaki kulağınızdaki kristaller oynamış yerinden bende bildiğim kadarıyla onun belirli hareketleri var yerine oturması için büyük ihtimalle tibet egzersizleri bunu sağlamış evet kozmik bakımın dediği gibi sizde faydalarını görmeye başlamışsınız vakit buldukça yoga ve plates yapıyorum belimi zorlamadan yaklaşık 3 yıl önce kitabı elime geçti tibet egzersizlerinin harika bir buluş diyerek başladım ama nedense 3 haftayı bir türlü geçemedim her defasında da tekrarladı bu durum ara verdikçede soğuyor insan o yüzden size ve kediye83 sormak istedim yorumlarınız için ve sizin nezdinizde kozmik bakıma tşkler

  104. Merhaba, sinemaki, güler altun. Söylediğiniz gibi, 1. hareket, dönme hareketi, kulakta ki ufak taşların yerlerine oturmasını sağlıyor. Hatta Mehmet Öz'de bir programda dönme hareketini önermişti, kulak sağlığı ve denge için.

    Varisler için hareketler yararlı ama, bel fıtığı olanların dikkat etmesi gerekiyor. Doktora danışmak gerekiyor ama zaten siz yoga ve pilates yapıyormuşsunuz, dikkatli bir şekilde yapabilirsiniz hareketleri, kendinizi çok zorlamadan. 🙂

  105. sevgili kedi 83 yoga ve platestede aynı hareketler var biliyorsun ama tibetin bir özelliği aynı hareketlerin tekrarı ve arka arkaya yapılması var yogada istersen atlayabiliyorsun şart değil ama tibet öyle değil sadece altarnatif hareketleri yaparsan aynı performansı yakalayabiliyorsun sanırım beni de başlatıp bıraktıran bu oldu belim açısından ama kararlıyım bu sefer başlamaya ve devamını getirmeye yarın check up var sonuçlansın tibete başladıktan sonra öncesi ve sonrası diye burdan aktarma yaparım allahın izniyle 🙂

  106. Merhaba,

    uzun suredir kendiyle ilgili herseyi bir kenara birakmis bir anne olarak artik sira bana geldi sanirim…
    bi kac gundur firsat buldukca blogu okuyorum. sarmisak limon kuru basta olmak uzere hayata gecirmeyi planladigim pek cok oneri mevcut. ben de yarin itibariyle tibet egzersizlerine baslamayi planliyorum. umarim devamli olurum…

  107. Merhabalar herkese ben hareketleri henüz üç gündür yapıyorum yorumların hemen hepsini okudum bazıları beni oldukça etkiledi hareketlere devam eden arkadaşlar lütfen fark ettiğiniz etkileri bizimle daha sık paylaşın sevgiler 🙂

  108. sophia, eğer regl'inde kesilme olmazsa yapabilirsin tabi ki.
    PAYİDAR, evet, vücuttaki toksinleri atıyorsun, iyi bir belirti, bende de olmuştu.

  109. Selamlar gelelim ben de olan değişikliklere, 5 gündür yapıyorum hareketleri idrarım koyulaştı, rüyalarımı hiç hatırlamazdım çok ilginç rüyalar görmeye başladım 🙂 ve kaçta uyursam uyuyayım erkenden kalkıyorum artık 🙂 şimdilik bu kadar, umarım olumlu etkileri çoğalarak devam eder sevgiler..:)

  110. sevgili gülüm, idrarınızın koyulaşması toksin attığınızı gösteriyor:) zihniniz ve ruhunuz berraklaşıyor, ne güzel:) daha da güzel sonuçlar alacaksınız muhakkak, daha yolun başındasınız. kilonuza da etkisi olacaktır mutlaka ancak olmasa bile diger etkiler bile uygulamaya devam etmek için yeterli bir sebep bence, sevgiler:)

  111. sevgili kozmikcim bende bu tibet hareketlerini yapmak istiyorum ama bir kac sitede kilo aldirdigini okudum ben kilo almak istemiyorum diye tereddutluyum sadece göyüslerim buyusun diye yapmak istiyorum acaba kilo aldirirmi ?

  112. Berrin merhaba, kilo almak şöyle oluyor, eğer aşırı zayıfsan, ideal kilona çıkmana yardımcı oluyor. Kiloluysan da zayıflamana yardımcı oluyor.

  113. merhaba ben sürekli takipteyim fakat ilk defa yorum yazabiliyorum. şuan 11. tekrardayım sonuçları; ilk hafta fazla kilom olmadığı halde 2 kilo verdim sonra durdu kilom. gece kaçta yatarsam yatayım sabah erken uyanıyorum, bel ağrılarım azaldı. Kozmik bakım siz bademcik taşından bahsetmişsiniz ilk defa duydum araştırdım ve şaşırdım çünkü yıllardır adını bilmeden ben de bu dertten muzdaripmişim. sizinki nasıl iyileşti? delikler mi kapandı yoksa taş oluşumu mu durdu? bitkilerin isimlerini ve nasıl kullanılacağını yazarsanız çok sevinirim bir de ne kadar zamanda iyileşti? çok teşekkürler..

  114. sevgili tuba, egzersizlerin olumlu etkilerini yaşamaya başlamanız çok güzel. bademciklerimdeki taş sorunu dört yıl boyunca devam etmişti ve tedaviye yanıt alamamıştık. ameliyatı reddettim ve ne yapabilirim diye bir araştırma yaptım. direct bilgi yoktu malesef, bilinen bir rahatsızlık olmadığı için. fakat adaçayı faranjitte çok etkiliydi. ben sadece demleme şeklini değiştirdim. adaçayı ile ilgili konuya aynı demleme şeklini yazdım, oradan bakabilirsiniz. ayrıca ebegümecinin mukozayı onardığını öğrendim. tazesini küçük parçalar halinde doğrayıp yarım litrelik bir kavanoza gevşek bir biçimde doldurdum. üzerine soğuk, klorsuz su ilave edip kapattım. sekiz saat boyunca arabir çalkaladım. buna soğuk demleme deniyor. sonra süzüp bu çayla gargara yaptım gün içinde birçok kez. ılıtıp yudumlayarak içtiğim de oldu. adaçayını günde iki kez ılık olarak içmeye devam ettim. aynı dönemde tibet egzersizlerini uygulamaya başladım. 3-4 hafta sonra taşın yok denecek kadar küçüldüğünü farkettim. hatta bu sure içinde hiç kontrol etmemiştim. tesadüfen farkettim. büyük mutluluktu benim için:) sonraki günlerde de kalanı kayboldu. şu an hiç birşey yok. inşallah siz de aynı sonuçları yaşarsınız, şifa diliyorum:)

  115. Sevgili Kozmik;
    Ve arkadaslar, sizlerle paylasmak istedigim guzel seyler var:
    Tibet egzersizlerine baslamistim 22 nisanda. Arada sekteye ugradi ama guzel sonuclari var. Bir de ben hala herbir hareketi 3 kere yapiyorum. Kendimi zorlamak istemedim, hazir hissedince arttiracagim . Bu da sanirim onumuzdeki pazartesi olacak. 5 e cikaracagim insaallah. Sonuclarina gelirsek; Sag ayagimda iki sigil vardi. Kac senedir varlar bilmiyorum ama 2-3 sene ortalama diyebiliriz. Biliyorsunuz virusler yapiyor ve gecmiyordu bir turlu. Onlar tamamen iyilesti. Sinuzitim var. Ve buna bagli olarak dengesizlik yasiyordum. Sanki etraf hareketli gibi bas donmesi olacak gibi bir his, algi yasiyordum. Bu tamamen gecti. Gun icerisinde halsizlik hissim cok azaldi, nadir boyle hissediyorum. Vucut isim artti nedense.Kondisyon kazandim. Kilo mu verdim bilmiyorum cunku tartilmadim hic ama dar olan pandolonlarimi daha rahat giyiyorum. Karnimda sislik cok azaldi. Bu benim kronik bir sorunumdu. Cok gaz ve bagirsak hareketlerinin cok yavas olmasi..
    Degerli ilmini bizimle paylastigin ve sabirla, istikrarla sorlarimiza cevap vermeye calistigin icin tesekkur ederim sevgili Kozmik.. Ben de herkese sifa ve daimi saglik diliyorum.
    Yeni tecrubelerim olursa sizlerle paylasacagim insaallah.
    Selametle..

  116. Herkese merhaba. Her şey vakti zamanı gelince oluyor. Tibet'in Gençlik Pınarı isimli 2 adet kitabı edinmemin üzerinden her halde en az 10-12 yıl geçmiştir. Aldığım zaman bir hevesle okumuş kilo ve farklı problemlerim olmadığı için bir süre sonra kitaplığımın raflarında uzun süre açılmamak üzere yerini almıştı. Ne zaman ki kilolarımla baş edemez hale geldiğim de ve bunlardan kurtulmak istediğim de çareler aramaya başladım. Spor veya egzersiz yapmak hep hayatımın içinde olmuştur. Diyet yapmaktan ifadem için kusura bakmayın "Nefret ediyorum" Her şeyi ölçüsünde yeme taraftarı birisiyim. Ancak 35'li yaşlardan sonra kilolar vücuduma yerleşmeye başladı ve sporu da günlük hayatıma düzenli olarak katamadığım için kilolarım yıllar içinde artarak 2013 Ekim ayında 80'ne dayandı… Aslında yemeklerimi yine abartmadan ölçüsünde yiyordum ama bir çoğumuzun bildiği gibi yavaşlayan metabolizma yüzünden aldığım kilolardan kurtulamıyordum. Yazımın başında da belirttiğim gibi her şey vakti zamanı gelince oluyor… Yanılmıyorsam 2013 Kasım ayın da internette okuduğum bir haberin içinde Tibet'in Gençlik Pınarı yeniden karşıma çıktı. Kilo verdirdiğinden, çeşitli sağlık konularının çözümüne yardımcı olduğundan bahsediyordu. Rafa kaldırdığım kitaplarımı hatırladım, önce ilk çıkanı okuyup bitirdim, sonra 2.cisini. Bu arada hareketleri yapmaya Aralık ayının son haftasında başlamıştım. İnternette yazılan yorumları okuduktan sonra yeni yılda fazla kilolarımdan kurtulacağım ümidine kapıldığımı söylemeliyim (Hepimiz yapıyoruz, ya Pazartesi'leri 🙂 Ya doğumgünü ertesi 🙂 ya da yılbaşı ertesi 🙂

    Ocak 2014 ayında hareketleri sırasıyla ve disiplinle uygulamaya başladım. İlk 2 hafta gerçekten zorlandım. Hareketler basit ve benim spor geçmişim olmasına rağmen düzgün yapamıyordum. İnternette hareketlerin videosunu aradım ve bir kaç tane buldum, gerçekten faydası oldu. Yoga hareketlerine benziyordu. Tam da o sıralarda Kozmik Bakım blog sayfası ile karşılaştım ve bu konu başlığı altında yazılan bütün yorumları okudum. Yazılanları okuduktan sonra daha da azimle yapmaya devam ettim. Açık yazıyorum burada okuduklarım devam etmeme vesile oldu.

    Bugün 17 Haziran 2014, sonuçlara gelirsek;
    Hareketleri düzenli olarak Ocak 2014 ayının ilk haftasında yapmaya başlamıştım. Sonuçları ise benim için gerçekten muhteşem. Diyet yapmadım, yediklerine zaten dikkat eden bir insandım biraz daha dikkat etmeye başladım, tatlılardan ve beyaz ekmekten uzak durmaya çalıştım. Çünkü bir emek veriyorum ve bu emeğimi baltalayacak her şeyden uzak durmaya çalışmalıydım. Sebze ağırlıklı beslendim, günde 2 litre su içmeye başladım. Düzenli uyku. Sonuç; Tam 10 kilo verdim !

    Boğazımda yıllardır sakin sakin uyuyan nodüllerimden birisi birden bire büyüdü ama ben bunu hareketleri yapmış olmama bağlamıyorum. Hastanede biyopsiyi ve gerekli işlemleri yaptırdıktan sonra hareketlere tabi ki devam ettim. Aranızda bu sıkıntıyı yaşayan varsa bilir, insanın boğazında dışarıdan görünen bir şişkinlik ve boğazında rahatsızlık veren bir takılma hissi olur. Her 2 şikayetim de ortadan kalktı. Bazen kendimi yorgun hissettiğim zamanlar da hareketleri 2-3 gün yapmıyorum, inanın boğazımda ki takılma hissi yeniden başlıyor 🙂

    Bir gün bir blog da yaşadığım böylesi bir tecrübeyi ve sonuçlarını yazacağım aklıma gelmemişti. Ama bu blog Tibet'in Gençlik Pınarının yararlı etkilerini fark etmem konusunda bana rehber oldu. Bu nedenle kendimi bu yazıyı burada yorum yapan herekese bir nev-i borçlu hissettiğim için yazıyorum. Kilolarımı nasıl verdim hiç fark etmedim. Tartıda yıllardır 74 kilonun altını görmeyen bir insandım. Şimdilerde 70,5 ları görüyorum. Bunun bana nasıl mutluluk verdiğini size anlatamam. Kollarım bile inceldi 🙂 Yıllardır içine giremediğim kıyafetlerimi giymenin mutluluğunu da ayrıca yaşıyorum.

    Biraz uzun bir yazı oldu umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur.
    Teşekkürler Kozmik Bakım.

  117. sevgili brix, gerçekten uzun uzun yazmışsınız, elinize, emeğinize sağlık. aksine biz çok seviyoruz böyle uzun uzun anlatılan, yüz güldüren haberleri. size nasıl motive ettiyse arkadaşlarımızın haberleri, sizin paylaştığınız sonuçlar da birçok kişi motive edecek, biliyorsunuz. bu sebeple tekrar teşekkür ederim. zevkle okudum her cümleyi ve büyük mutluluk duydum yaşadıklarınızdan. daha da güzel haberlerinizi almak dileğiyle:)

  118. Sevgili Kozmik Bakım,

    Benim yaşadıklarımı bir nebze olsun yaşayanların kendilerini biraz olsun bulabilmeleri için her şeyi en başından yazma ihtiyacı hissettim. Bundan sonra yazacaklarım emin olun daha kısa olacaktır 🙂 İnşallah yazdıklarım 1 kişiyi bile motive etsin bu bana yeter… Herkese sevgiler…

  119. Sevgili Brix ne güzel şeyler yazmış sınız ben yoğun iş temposundan dolayı ihmal ediyordum şimdi sayenizde tekrar başlayacağım teşekkür ederim paylaşımınız için :))

  120. Sevgili kozmik, ben bir ara tibet egzersizlerine başladım, 5 ay kadar hiç aksatmadan devam ettim, nasıl olduğunu ben de bilmiyorum o kadar istikrarlı biri değilimdir sanırım uygun tarihte başlamışım. Bütün problemlerim yok olmaya başlamıştı, geçmeyecek sandığım rahatsızlıklarım bile! Çok mutluydum; ama olumlu etkileri ciddi şekilde görmeye başladığım bu dönemde ağır bir grip geçirdim ve 10 gün boyunca yapamadım, sonra bıraktım.

    Başlamak için uygun tarihleri merak ediyorum, bırakmamak üzere başlamak istiyorum çünkü.
    Gördüğüm faydaları saymakla bitiremem canımı sıkan her küçük ayrıntı yok oluyordu vücudumla ilgili. Bunları da diğer arkadaşlarımız benim gibi görüp motive olsun diye yeri gelmişken ifade etmeliyim diye ekliyorum ben de 🙂
    Tibet egzersizlerinden daha önce de haberdardım, ancak uygun zamanlarda başlayarak süreklilikle asıl faydasını ve motive olmamı sağlayan deneyimleri buradan öğrendim. Teşekkürler bunun için de 🙂

    Tibet egzersizleri girişimimin en kalıcı olacağı en yakın tarihi öğrenebilir miyim?

  121. Ben bir şey sormak istiyorum tibet egzersizlerinden sonra başka egzersiz yapılmaz gibi bir şey var mı? Yani tibet egzersizi yaptıktan sonra kalça ya bacak inceltmek için başka hareketler de yapabilir miyiz aynı gün içerisinde?

  122. sevgili og, 30 haziran pazartesi günü başlayabilirsiniz. bize biraz daha detaylı anlatırsanız aldığınız sonuçları çok mutlu oluruz. benim gibi digger arkadaşlarımız da çok merak etmiştir eminim. sevgiler:)

  123. Bu arada, aynı gün içinde yapılabilir tabi ki. Ama tibeti yapıp, hemen arkasından fitness, vs.. egzersizler yapılmamalıdır.
    Mesela ben sabah tibetlerimi yapıyorum, akşam işten gelince, bölgesel egzersizlerimi yapıyorum. 🙂

  124. Merhaba ben 2 gündür yapmaya başladım buna bağlamak doğru mudur bilmem ama uyku sürem çok azaldı zihnim çok açık e dingin ancak bu egzersizlerin biç olumsuz yanı yok mu? Uyumadan önce Allah korudun tıpkı bir şizofren gibi beynim büyük kuşkularla doluyor panik yaşıyorum ne kadar uykum olursa olsun uykuya geçemiyorum. Uyku kalitemi de etkiliyor çünkü gece boyu 3-4kere irkilrerek uyanıyorum ve buna rağmen sabahları yorgun uyanan biriyken şimdi huzurla uyanıyorum. 17yaşındayım acaba genç olduğum için mi böyle bir etki yaptı ya da çakralar açıldığı için bilinçaltımda olan bir hastalık belirti mi gösterdi? Psikiyatra görünmeli miyim? Cevabınızı merakla bekliyorum, teşekkürler.

  125. 14yaşındayım ve hiç bir sonuç alamadım 2 haftadır yapıyorum 🙁 tek benmi sonuç alamadım bide hep sabah yapmıyorum bazen akşam veya öğlen yapıyorum

  126. sevgili elif, evet 21 tekrarın üzerine çıkmıyoruz. 3 tekrarla başlıyoruz ve her hafta 2 şer arttırıyoruz sayıyı. yani ilk hafta 3 er tekrar, ikinci hafta 5 er tekrar, üçüncü hafta 7 şer tekrar……. şeklinde. kendinizi güçlü hissetseniz de sayı kuralına muhakkak uyun. şifa diliyorum ve etkilerini paylaşmanızı bekliyoruz merakla 🙂

  127. sevgili tuğçe, egzersizleri yaparken doğru nefes alıyormusunuz yoksa dikkat etmeyip rastgele mi nefes alıyorsunuz? bol su içiyor musunuz? eğer bunları yapıyor ve yine de etkisini hissetmiyorsanız öncesinde 15-20 dakika kadar yürümenizi ya da koşmanızı öneririm imkanınız varsa. ara vermeden de egzersize geçin. ikinci hafta henüz 5 tekrarda oluyoruz. aslında etkileri için biraz erken de olabilir. bunu da aklınızda tutun, demoralize olmayın. başta yazdıklarımı da daha once yapmadıysanız muhakkak dikkate alın. güzel haberlerinizi bir an once almayı diliyorum, sevgiler:)

  128. eylül ayında başlamak için hangi gün uygundur?
    bir de yeni bir işe başlamak için(yeni bir spor vb.) ayın hangi burçta olduğu günleri tercih etmeliyiz?
    ben az uykuyla enerjim çok olsun, bu seneyi hastalanmadan geçiriyim, enerjik oluyum diye başlamayı düşünüyorum

  129. sevgili gizem 29 eylül çok güzel bir başlangıç olur. beklemek istemezseniz motivasyonunuz bozulmadan 11 eylül tarihinde de başlayabilirsiniz. şifa dilerim

  130. Sevgili kozmik ben tibet egzersizlerine 2 eylülde başladım yani 8 eylülde son 3 tekrarı yapıp 5 tekrara geçmem gerekiyordu fakat 7 eylülde yapmayı unuttum şimdi 1 gün ara verdigim için devam edip yarın 5. Tekrara geçmem mi gerekiyor yoksa 1 hafta tekrardan 3 tekrar mı yapmalıyım?

  131. Hep yorumları okurum. Bu sefer okumadan sordum. :)))
    Sonra okuyunca cevabı gördüm. 29 eylül demişsin. Ben hemen yarın başlamayı planlıyordum ama yarın uygun değilmiş.
    11 eylülü de kaçırdım. 29 u bekleyeceğim.

  132. sevgili menekşe cesur,
    bu egzersizler dengeleyici niteliktedir. en önemli özelliği de budur aslında. bedeni ve ruhu normal olana ulaştırır. yani sizde de sizing ihtiyacınız doğrultusunda çalışacakır.sevgiler.

  133. sevgili yeliz, ikisi birlikte nasıl olmalı bilemiyorum malesef. konuyu bize hazırlayan arkadaşımız sorunuzu gördüğünde daha doğru bilgi verebilir diye düşünüyorum. sevgiler:)

  134. Yeliz merhaba
    Ben de sabahları tibet, akşamları haftada 6 gün kardiyo yapıyorum. Olumsuz bir etkisi olur mu bilmiyorum. Kardiyoyu 20 gündür yapıyorum. Tibet daha uzun zamandır.

  135. Sevgili kozmik,facebooktan da yazmistim ama yasadigim guzel seyleri paylasamadim burdan da yazmak istedim.Herkes gibi ben de bir yildir baslayip baslayip biraktim.En sonunda 19a ulastim.15 tekrara kadar pek bisey hissedemedim ama sonrasinda…Sirayla anlatayim,yillardir 45kiloyken ve kilo alamiyorken 48e ciktim vucudumda kivrimlar olustu ve goguslerim dirilesti biraz buyuduler (Kesinlikle ne istersen o oluyor,tamamen psikolojiyle alakali bence) Ikinci sey ise yillardir gecmeyen kabizligin duzene girmesi.Hicbir doktorun sebebini bulamadigi sirt agrilarim da yok artik!Butun insanlar soruyor ne bu ısilti enerji yayiyorsun diye..Sanki etrafimda kalkan varmis gibi kimsenin negatif bakislarindan etkilenmekten korkmuyorum.Cakralarimin tamamen acildigini hissediyorum.Ve en guzeli isyerimde herkes 2kez grip olmusken ben hastalanmadim.Tabii alkali suyun da buyuk etkisi var bunda.Eskisi gibi üşúmuyorum ayrica,vucudum ellerim ayaklarim donardi onceden..Simdi ise bomba gibi geziyorum ☺

  136. sevgili mariposa, ne güzel haberler bunlar:))
    inanın psikolojik değil. bu egzersizler neye ihtiyacınız varsa size onu veriyor çünkü yaptığı şey bedeni dengelemek. bu yüzden fazla kilosu olan verirken eksiği olan alıyor. tamamen dengeye yönelik egzersizler. beden her anlamda debgeye kavuşuyor. sadece bedeb değil, ruh dengesi de sağlanıyor. önümüzdeki günlerde bunların üzerine neler yaşayacaksınız ya da bu etkileri daha ne kadar güçlendireceksiniz merak ediyorum açıkçası
    ve şu an kendim uygulayamadığım için bir kat daha üzgünüm 🙂

    arada bir yazın lütfen, çok iyi geliyor bize 🙂

  137. Merhaba kozmik bakım ve tibet egzersizlerini yapan ve yapmayı düşünenler;
    Ben 2006 eylülden 2007 kasıma kadar yaklaşık 15 ay düzenli olarak yaptım. Kilo ve sağlıkla ilgili bir sorunum yoktu. O dönem enerjim çok artmıştı. 5,5-6 saat arası uyumama rağmen hiç uykusuzluk çekmiyordum. Kendimi çok enerjik ve mutlu hissediyordum. Hayattan çok zevk alıyordum. Sonra bıraktım. Keşke bırakmasaydım. 🙁
    Şimdi yeniden başladım. Fakat tekrarları artırmadan hep 3er defa yapıyorum. Henüz o eski enerjim yok. Sanırım tekrarları artırarak devam edeceğim.

  138. sevgili fullmoon iyi ki yazdınız etkilerini, bilmek çok iyi geliyor ve motive ediyor hepimizi 🙂 en azından etkilerini hissedecek kadar arttırsanız daha güzel olur. yorumlardan da görüyoruz ki arttıkça faydaları görünür hale geliyor. güzel haberlerinizi bekliyoruz:)

  139. sevgili mariposa, aslında bu son yazdıklarınızı okurken yaşadığınız bedensel ruhsal arınmayı çok net görebiliyorum. bütün arınma çalışmalarında duygusal yükselme rüyalarda karışıklık, zihin bulanıklığı, ağrılar, alerjiler vb. durumlar yaşanır. bu çalkantıyla birlikte atılması gereken her şeyi atar ve ardından dingin bir şekilde devam edersiniz. bunlar her tür arınmada gerşekleşir. önemli olan bu rahatsız edici durumu group pes etmek yerini sabırla bu dönemi atlatmaktır. sonrası müthiş bir ferahlık ve sağlık.
    yazdıklarınızı büyük bir zevkle okuyorum, iyi ki sizde burda bizim aramızdasınız <3

  140. ne güzel insanların böyle çıkarsız hesapsız bilgilerini paylaşması… insan sevgisi ne güzel şey 🙂 26 Kasım itibariyle bende bu hareketlere başlamış bulunuyorum… gelişmelerle yine karşınızda olacağım 🙂

  141. kesinlikle öyle sevgili funda, paylaşıyor, tadını çıkarıyoruz hep birlikte 🙂 en güzel haberleri bekliyoruz sizden de 🙂 sevgiler <3

  142. Bu arada yazmayı unutmuşum. 🙂
    Tibet egzersizlerini uyguladığım dönemde hiç grip olmadım. Hatta herhangi başka bir rahatsızlığım da olmadı.

  143. Merhaba kozmik bakım.
    Kısa zaman önce blogunuza rastladım. Yayınlarınız ve içtenliğiniz gerçekten takdire değer. Tibet egzersizlerine başlamak istiyorum. Uygun tarihler ve bu tarihlerin hangi koşullara(ay etkisi bakımından) denk geldiği konusunda bilgilendirebilir misiniz?

  144. Merhaba,

    Semazenlerin dönüş yönü sağdan sola doğruymuş. Girdapların, elektronların dönüş yönü yine saat yönünün tersiymiş. Soldan sağa doğru dönüş, zamanın geçişini, yok oluşu sembolize ederken, sağdan sola dönme evrenselliği, sonsuzluğu simgeliyor deniyor. Neden birinci harekette saat yönünde dönüyoruz diye şüpheye düştüm.

  145. Merhaba antumbra,
    Açıkçası ben de sizin gibi düşünüyorum. Sanki tersine dönüyormuşuz gibi geliyor. Fakat egzersizleri yaklaşık 15 ay aynen söylendiği gibi uyguladım ve sonuçlardan memnun kaldım.

    Bunun sebebini bilen biri varsa, bizi aydınlatırsa memnun olurum. Size tavsiyem önerildiği gibi uygulamanız. Sevgiler.

  146. Ben 6 ay kadar önce başlamıştım bu egzersizlere ama 2 ve 4. hareketleri kitapta önerilen şekilde yapmama rağmen reglim kesildi. Hemen bıraktım ve ihmal sonucu doktora da gidemedim. Kendi kendine düzelmesini bekliyorum. Başka başına gelen var mı acaba?

  147. hareketleri arttırarak yapılmasını öneriyorsunuz. ben başladığımda 21 ile başladım ve hiç zorlanmadım. rahatlıkla yapabiliyorum. bunun bir sakıncası var mı?

  148. Kozmikcigim tibet egzersizlerini yapip yarim birakanlardanim ama bu pazar aksami tekrar basladim ve pazartesi sabah yapip bu sekil devam edicem simdi ben dogru zamanda baslamismiyim sabah devam edebilirmiyim yoksa yapmayi birakip 22 aralik sabah yapip o sekilmi devam etsem karar veremedim bir turlu insallah bu sefer yarim birakmam faydalarini bende gorurum.

  149. sevgili kamala hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için:) 22 aralık uygundur. şifa olmasını ve güzel haberlerinizi almayı diliyorum 🙂

    sevgili antumbra, bu egzersizler yeni dönem egzersizleri değil. binlerce yıldır uzakdoğuda uygulanan bir system. muhakkak bir nedeni vardır, güvenmenizi öneririm. zaten bu şekliyle bunca zamandır etkili sonuçlar alınmış ve alınmaya devam ediliyor. kuşkunuzun alacağınız sonuçlara engel olmasına izin vermeyin. sevgiler:)

  150. yeni yorum sayfamızın linkini yazımın sonuna ekledim sevgili arkadaşlar. paylaşımlarımıza oradan devam edebiliriz. sevgilerimle:)

    sevgili gökşen, serci41 ve gizli takipçi sorularınızın cevabı için digger sayfaya tıklamanız yeterli. sevgiler:)

  151. Havuç kurunun süresine bakayım diye girdim tibet egzersizi yapip çıkıyorum zaten yoga sever biriyim bu egzersize niyet etmek ayrı bir iyi oldu umarım daha fazla zayıflamam kilo alma diyetindeyim göğüsler için sıkılasip büyürse ne ala onlarda da durum vahim yarın ginsenk alıp o kürede doğru vakitte başlayacağım bakalım bu 3 deneyimimi paylaşıcam umarım başarılı sonuçlar yazarım tskler kozmik bakım ❤

  152. Bu Tibet hareketleri 15 16 yaşındaki gençlere uygun mudur kozmik bakım cevap verirsen çok mutlu olurum

  153. Merhabalar ,Tibet egzersizi ile ilgili bir soru sormak istiyorum birçok yerde araştırma yaptım ama kesin bir cevap bulamadım kitabını da okuyamadım maalesef, Tibet egzersizi yapanların regl döneminde 2. ve 4. egzersizleri yapmamaları yapsalar dahi alternatif hareketleri yapılması gerektiği söyleniyor. Ancak regl döneminde zorlanmiyorsak Tibet egzersizini normal zamandan yaptığımız gibi yapabilir miyiz , alternatiflerini uygulamayarak?

  154. Merhaba ben 21 deyim 3 haftadır. Kucuk bebegim oldugu icin etkilerini takip edemiyorum pek:) baeiz olanlar surekli ruya goruyordum cok gercekci ruyalar. Hala goruyorum ama azaldi. Bunun bilincalti temizligi olduğunu dusunmekteyim cunku hep korkularimla ilgili ruyalar. Bir digeri de soylemesi ayıp popom kalkik oldu iyice. Cildimle hic ama hic ilgienemiyorum ama cok parlak. Pandemi yuzunden insan goremedigim icin insanlardan onay almadım daha hep azimle sevgi ve sabirla devam etmek dilegimle..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close