DİYETGENEL SAĞLIK

Gençlerde Yaygınlaşan Kilo Alma Sorununa Diyet Çözümü

Gençlerde şişmanlık diyetle son bulabilir

Şişmanlık çağımızda gün geçtikçe oranı artan ancak aynı şekilde görüldüğü yaş oranı da giderek düşüş gösteren bir sağlık sorunu. Estetik ve psikolojik etkilerinin yanında fizyolojik olarak da birçok olumsuzluğa davetiye çıkaran gençlerde şişmanlık sorunu ise diyet ile son bulabilir. Peki gençlerde şişmanlık sorununun nedenleri neler olabilir? Gençler için nasıl bir beslenme düzeni önerilmektedir?

Vücuttaki yağ dokusundaki artışına şişmanlık dendiğini ve bu anormal durumun oldukça ciddi sonuçlar doğurabilecek bir sorun olduğunu biliyoruz. Doğum öncesinden bile başlayabilen şişmanlık sorunun altında birçok etmen yatıyor olabilir. Bu etmenlerin hiçbirinin tek başına etkili olmadığı, erken yaşta şişmanlık sorununun birçok farklı nedenin kombinasyonu olabileceği de unutulmamalıdır.

 

Neden olabilir, nasıl etkileyebilir?

Tam olarak kökeni açıklanamayan genetik, metabolik ya da hormonal sorunlar birleştiği takdirde şişmanlığı ortaya çıkarmakta ve bu konular üzerinde araştırmalar devam etmektedir. Şişmanlığından neden olduğu sorunlar arasında ise yüksek tansiyon, kalp damar problemleri, şeker hastalığı başı çekmektedir. Yetişkinlikte kendini gösteren bu sorunların ya da şişmanlığın kendisinin temeli ise daha çocukluk çağlarında atılmaktadır.

Kilo verme için hangi yöntemler uygulanmalı?

Fazla kilo tedavisi oldukça uzun ve sabır isteyen bir süreci kapsamakta, bu sorunun altında yatan nedenlerin iyi bir şekilde tespit edilmesi gerekmektedir. Bu çalışma haliyle iyi bir ekibin varlığını şart koşmakta, diyet tedavisi ise akla ilk gelen yöntemlerden olmaktadır. Ancak diyetin tek başına yeterli olmaması yanlış yaşamsal alışkanlıkların düzeltilmesi ve egzersizin yaşama kazandırılmasını şart haline getirmektedir. İlaç ve cerrahi gibi daha ileri seviye uygulamalarla da başarılı sonuçlar elde edilebilir.

 

Tüm bu kilo verme sürecinde uzman bir ekip birlikte çalışmalı ve bu ekip içerisinde doktor, diyetisyen, psikolog ve fizyoterapist bir arada bulunmalıdır. Ayrıca tedavi sonucu elde edilen başarıların uzun ömürlü olması için ebeveynler, arkadaş çevresi ve öğretmen gibi çevrede bulunan kişiler ile işbirliği içinde olunmalıdır.

Cilt Lekelerinize Enzim Peeling ile Veda Edin ile cilt lekeleri için enzim peeling tedavisini öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

 

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close