BAKIM TAKVİMİ

Ay Takvimine Göre Saç Boyama ve Kına Takvimi | Ağustos 2022

Ay Takvimine Göre Saç Boyama ve Kına Takvimi | Ağustos 2022

Ay Takvimine Göre Saç Boyama Nedir, Ne Zaman Yapılır, Etkileri Nelerdir? Ağustos ayında Ay takvimine göre saç boyama işlemi yaparken de önceki aylarda olduğu gibi kimyasal saç boyası ve kına için farklı günleri kullanacağız. Bunun nedeni boyanın kimyasal, kınanın bitkisel oluşu.

Saç köklerini kimyasallardan korumamız gerektiğinden (saç telinde incelme, saç dökülmesi ve saçta erken beyazlama gibi sorunlara karşı) boyada biraz kısıtlanıyorduk. Buna rağmen ayda iki üç kez boyama fırsatımız oluyor.

Ay Takvimine Göre Saç Boyama Neden Önemlidir, Faydası Nedir? Ay Takvimine göre saç boyama yaptığınızda öncelikle kaliteli bir renk elde edersiniz. (İlk paragrafta verdiğim bağlantıya giderek örneğini görebilirsiniz.) Yani katalogdaki rengi elde edersiniz. Ayrıca rengin birkaç yıkamada akması gibi bir sorun yaşanmaz. Aynı kalite kına için de geçerlidir. Yanı sıra saç kökleri beslenir ve güçlenir.

Burcuma göre mi takip etmeliyim? Hayır. Burada bahsi geçen burçlar bizim burcumuz değil, Ay’ın o tarihlerde içinden geçtiği burçlar. Daha iyi anlamak için, Ay’ın burcu gibi düşünebiliriz. Bu dönemlerin her birini ayrı bir seçenek olarak düşünmemiz de işimizi kolaylaştırır. Yani biz burcumuzu hiç bilmiyor olsak bile önemi yok, zaten burcumuzu kullanmıyoruz. Aşağıdaki dönemlerden (seçeneklerden) herhangi birini kullanabiliriz. Her zaman aynı seçeneği takip etmemiz de gerekmez (bu husus sadece saç kesiminde önemli). Boya ve kına konusunda uygunluğuna dikkat etmemiz yeterli. Seçeneklere baktığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Regl döneminde saç boyanır mı? Hayır. Regl döneminde bedenimiz alerjik reaksiyonlara çok açıktır. Özellikle kimyasallara karşı hassas bir yapımız varsa sonuçları çok kötü olabilir. Zaten salgılanan hormonlar nedeniyle saç boyayı tam olarak bünyesine almaz. İlk yıkamada ya da birkaç yıkamada akar. Dolayısıyla bu günlerde saç boyamamak gerekir. Kına için de aynı şey geçerlidir. Tamamen doğal olduğu için, kalitesinden ve hijyenik olduğundan eminseniz renk kalitesini deneyebilirsiniz fakat açıktan aldığınız kınalar için bunu da önermiyorum. Hint kınalarını kimyasal madde barındırdıkları için doğal kına gibi düşünmemek gerekir tabi.

Ağustos 2022 Ay Takvimine Göre Saç Boyama takvimimiz aşağıdaki gibi:

Boya markaları ile ilgili deneyimlerimizi paylaştığımız sohbetlerimiz olmuştu ve kuaför arkadaşlarımız da önemli tüyolar vermişti bizlere, ihtiyaç duyarsanız bakabilirsiniz buradan 👉 En İyi Saç Boyası Hangisi?

Ağustos Ayı Oğlak Burcu Günleri : 09 Ağustos 2022 00.30’dan 10 Ağustos 2022 19.30’a kadar Ay Oğlak devam eden bu günler s a d e c e kına için uygun, kimyasal boya yapılmamalı. Oğlak günleri cildimizi yönettiğinden, bu günlerde uygulanan kına saç derimizin bakımını da üstlenir.

Ağustos Ayı Koç Burcu Günleri : 16 Ağustos 2022 saat 07.00 -22.25 arası devam eden zaman dilimi hem kimyasal boya hem kına için uygun. (çok kısa, dikkat edelim lütfen!)

Ağustos Ayı Boğa Burcu Günleri : 17 Ağustos 2022 07.30’dan 19 Ağustos 2022 13.00’e kadar devam eden bu günler s a d e c e kına için uygun, kimyasal boya yapılmamalı.

Ağustos Ayı Aslan Burcu Günleri : 24 Ağustos 2022 17.45’ten 26 Ağustos 2022 09.00’a kadar devam eden bu günler sadece kına için uygun.

Ağustos Ayı Başak Burcu Günleri : 27 Ağustos 2022 05.00’ten 29 Ağustos 2022 06.00’ya kadar Ay Başak devam eden bu günler s a d e c e kına için uygun.         👉 Özel notlar ekleme ihtimalime karşı, uygulama öncesinde takvime bir kez daha göz atmanız faydalı olur. Aşağıdaki takvimlerden birine ihtiyacınız varsa kısa yollar ekledim, zaman kaybetmeden başlıklara dokunarak hızlıca okuyabilirsiniz👇   

Tüm yılın Yeni Ay ve Dolunay Takvimi

Tüm yılın Ay Takvimi

Aylık Takvimler

Saç Kesim Takvimi

Kaş Bakım Takvimi

Epilasyon Takvimi

Detoks Takvimi

Arınma ve Diyet Takvimi

Hacamat Takvimi

Ameliyat ve Sünnet Takvimi

Tuvalet Eğitimi ve Emzirmeyi Sonlandırma Takvimi

Hatırlatmalar yapmam hoşunuza gider, işinizi kolaylaştırsa FacebookTwitter ve İnstagram hesaplarım bunlar. Güle güle kullanalım, faydalı olsun 🍀 🙂 Önümüzdeki ayın ilk günü, yeni takvimde görüşmek üzere 💚

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close