BAKIM TAKVİMİ

Ay Takvimine Göre Saç Kesim Takvimi | Eylül 2018

Ay Takvimine Göre Saç Kesimi Nedir, Ne Zaman Yapılır, Etkileri Nelerdir?

Ay takvimine göre saç kesimi yaparken ihtiyacımıza göre farklı günler kullanıyoruz biliyorsunuz. Bunu yaparken dikkat etmemiz gereken bazı küçük kurallarda var. Bu kuralları Eylül 2018 takvimin son paragraflarında bulabilirsiniz.

Ay takvimi durağan bir takvim olmadığı için konuştuklarımız sürekli değişip geçersiz hale geliyor. Eylül ayında da yine böyle olacak Bu da her gün ailemize katılan yeni yeni dostlarımız için kafa karışıklığına neden oluyor. Epilasyonda olduğu gibi burada da saç kesim takvimi çok işimize yarayacak. Çünkü alternatiflerimizi ve sağladığı yararları inceleyip, Eylül ayında da sizin için doğru olan kesim zamanına saç kesim takvimi sayesinde kolayca karar verebileceksiniz.

Eylül 2018 Ay Takvimine Göre Saç Kesim Takvimimiz aşağıdaki gibi:

Eylül Ayı Aslan Burcu Günleri

06 Eylül 2018 17.58’den 07 Eylül 2018 21.00’e kadar yapılması gereken bu saç kesimi saçımızın neredeyse tüm ihtiyacını karşılar nitelikte. Uzamanın durması (yanlış dönemde yapılan kesimden kaynaklanır, kaş küsmesinin saçtaki halidir), saçın zayıflayarak incelmesi, dökülmesi, kepek gibi sorunları tedavi ettiği gibi yanmış ve yıpranmış saç tellerinin yeniden onarılmasını da sağlar. Ayrıca saçı zamanla gürleştirir. Bu etkiler için en az üç ay üst üste aslan günlerinde kesim yapmak gerekir fakat bu süreci başlattıktan sonra iyileşmeyi gözlemlemeye başlarız. Bu kesimler ne kadar tekrar edilirse saçın yapısı o kadar kaliteli hale gelir. Yani dilediğimiz kadar ya da ihtiyaç duyduğumuz kadar (saçlarımız yanmışsa ya da çok yıpranmışsa) devam edebiliriz.

Ay takvimine göre saç kesimi erkeklerde saç dökülmesine karşı da mutlaka denenmelidir. Ayrıca çocukların ilk saç kesimleri dahi aslan günlerinde yapılmalıdır; bu çok eski fakat neredeyse unutulmuş bir gelenektir.  Bu kadim bilgi kelliğin önüne geçebilecek kadar güçlü bir araçtır!

Eylül Ayı Başak Burcu Günleri

Bu Başak burcunda bir Yeni Ay gerçekleşiyor. Pek çoğunuz biliyor;  yüzyıllardır,Yeni Ay günlerinde kesilen saçın erken beyazladığı deneyimlenmiş. Bu nedenle bu ay Başak burcunda kesim yapmayacağız.

Eylül Ayı Yay Burcu Günleri   

15 Eylül 2018 04.54’ten 17 Eylül 2018 01.12’ye kadar yapılması gereken bu kesimin dökülmeyi durdurma, saçı gürleştirme ya da onarma gibi vaatleri yoktur. Sadece saçlarını uzatmak için mücadele edenlerimiz için mükemmel bir fırsattır, özellikle de büyüyen fazda gerçekleşiyorsa. Yay burcu bu dönemde büyüyor.

Eylül Ayı Koç Burcu Günleri

Bu ay, olumsuz etkilerinden dolayı, bu seçeneği kullanamıyoruz.

Özel notlar ekleme ihtimalime karşı, uygulama öncesinde takvime bir kez daha göz atmanız faydalı olur.

Bu avantajlardan faydalanmak için mutlaka fazla miktarda kesim yapmaya gerek yoktur. 1-2 mm’lik bir kesim bile kötü giden durumu tersine çevirmeye yeter. Bunu evde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Tavsiyem, saçınızı ıslatıp büyük ya da küçük tutamlara ayırdıktan sonra saçın tamamından azar azar kesmeniz. Deneyimlerime göre tek bir tutamdan kesmekten çok daha hızlı ve etkili sonuç veriyor. Evde saç kesimi yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz burada da gözden geçirebileceğiniz saç kesim modelleri bulunuyor.

Ay takvimine göre saç kesimi yaparken kararsız davranmamak gerekir. Yani sonuca ulaşana kadar aynı burçta kesim yapmaktır doğru olan. Örneğin aslan günlerinde saçınızı kesip, on gün sonraki yay günlerinde de tekrarlarsanız, artık tek beklemeniz gereken hızlı uzamadır. Çünkü her saç kesimi, rastladığı burcun özellikleriyle yola devam etmenizi sağlar. Kısaca, verdiğiniz komutu sürekli değiştirirseniz gideceğiniz yere ulaşamazsınız.

Unutmayın! Yanlış zamanda yapılan saç kesimi saçın yapısını tamamen bozar. Doğru zamanda yeniden kesim yapılmadan ne iyi beslenme ne vitamin takviyeleri ne de bakım kürleri çözüm olur.

Doğru zamanda yapılan kesimi ihtiyacınız doğrultusunda seçeceğiniz ve yine ay takvimini dikkate alarak uygulayacağınız bakımlarla desteklemek ise sizi kısa sürede mükemmel sonuca ulaştırır. Pek çoğunuz bunu zaten yaşayarak öğrendiniz 🙂

Diğer takvimlere de bakmanız gerekiyorsa BURADAN çabucak ulaşabilirsiniz.

Hatırlatmam hoşunuza gider, işinizi kolaylaştırsa Facebook, Twitter ve İnstagram hesaplarım bunlar.

Tüm yılın Yeni Ay ve Dolunay Takvimi

Tüm yılın Ay Takvimi

Saç Boyama ve Kına Takvimi 

Kaş Bakım Takvimi 

Epilasyon Takvimi

Detoks Takvimi 

Arınma ve Diyet Takvimi için

Hacamat Takvimi

 

Herkesin deneyimlemesi dileğiyle

Şifa olsun 🍀 🙂

Sevgiyle ve güzel kalalım 💚

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close