CİLT BAKIMIGÜZELLİK

Ciltteki Gözenekleri Küçültmenin Doğal Yolları

Gözenekler Neden Kapanır?

Geniş gözeneklerin en büyük sebebi yağlı cilttir. Gözenekler yağ ve ölü hücreleri biriktirerek iyice genişlerler. Bu da cildinizde asidite ve kayganlığa sebep olur. Bununla birlikte, ölü hücreler ve ter; mikroorganizmaların oluşturduğu enfeksiyonları engelleyen asidik bir örtü oluşturur. Esas problem, yağ miktarının anormal artarak genişlemiş gözenek oluşturmasıyla başlar. Gözeneklerin büyüklüğü, etkilenen alanın büyüklüğüne ve dokudaki yağın konsantrasyonuna bağlıdır. Gözenekleri küçültmenin doğal yolları ile bu sorunun önüne geçmekse mümkündür.

Gözenekleri Küçültmenin Doğal Yolları

1.Kil Maskesi

Kil maskesi haftada bir kez uygulanır. Maske, uygulanacağı günden bir gün önce hazırlanmalıdır. Kil, gözeneklerden kiri ve yağı uzaklaştıp fazla yağı da emer. Gözenekleri küçültür, çünkü gözenekleri temizler.

gözenekleri küçültmenin doğal yolları

2. Bal

Bal oldukça iyi bir cilt temizleyicidir. Yüzünüzü yıkadıktan sonra bir miktar pamukla balı yüzünüze ovalayarak sürün. Ovaladıktan sonra 10 dakika bekleyin ve sonra ılık suyla temizleyin. Tıkanmış gözeneklerdeki kirleri yok etmek için oldukça etkili olacaktır.

3. Elma Sirkesi

Eşit miktarda su ve elma sirkesini karıştırıp bir miktar pamukla temiz cildinize sürün. 5 dakika sonra yüzünüzü yıkayın, temiz bir havluyla yüzünüzü kurulayın. Bu uygulamayı gece yatmadan önce yapmak ve sonrasında cildinize nemlendirici uygulamak etkisini arttıracaktır. Elma sirkesi doğal bir sıkılaştırıcı olmasının yanında cildin pH dengesini düzenlemeye de oldukça faydalıdır.

 

gözenekleri küçültmenin doğal yolları

4. Yumurta akı ve limon

Yumurtanın akına yarım limonun suyunu ekleyerek karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürüp 15 dakika bekleyin, sonra ılık suyla temizleyin. Bu uygulamayı bir ay boyunca iki günde bir uygulayarak gözeneklerinizi küçültebilirsiniz. Karışımda limon suyu bulunduğundan karışım cildinizdeyken güneş ışığına direk olarak maruz kalmamalısınız.

5. Domates suyu

C vitamini gözenekleri temizlemekte oldukça etkilidir. Domates bol C vitamini içermesi nedeniyle gözenekleri kapatmakta çok faydalıdır. Bir domatesin suyuna biraz bal ekleyip karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürerek 15 dakika bekleyin. Kuruduktan sonra ılık suyla temizleyin.

6. Salatalık Suyu

Bir salatalığın suyuna birkaç damla gül suyu ekleyin. Bu karışımı yüzünüze sürüp  20 dakika bekleyin, sonra temizleyin. Bu uygulamayla cildiniz onarılmış, gözenekleriniz sıkılaşmış olacaktır. Bu yöntemi günlük olarak uygulayabilirsiniz.

Yağ Yakmak Bu Önerilerle Sandığınızdan Da Kolay ile yağ yakmanın kolay ve sağlıklı yollarını öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medyadan takip ederek destek olabilirsiniz.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close