CİLT BAKIMIÇOCUK SAĞLIĞIGENEL SAĞLIK

Sıcak Günlerin Kabusu İsilik için Çözüm Önerileri

İsilik için çözüm ne olabilir?

Yaygın bir cilt sorunu olan isilik için çözüm arayanların sayısı pek de az değil. Özellikle sıcak ya da yüksek tempolu günlerde yaşanan isilik sorunu için hem önlem olarak hem de tedavi olarak neler yapabileceğinizi ise birlikte öğreniyoruz. 

İsilik nasıl oluşur?

Cilt yüzeyindeki tıkanmalar sonucunda bu bölgede isilik sorunu meydana gelmektedir. Terlemeniz ve terin vücuttan atılamaması üzerine cilt gözenekleri daha da tıkanır ve ciltte isilik meydana gelir. Bu atılamayan ter ise deri altında kızarıklık ve kaşınma sorununu doğurur. Genel olarak giysilerin tahriş ettiği ya da hava almayan kapalı bölgelerde isilik görülür. Her ne kadar bebeklerin yaygın bir sorunu olarak bilsek de isilik aslında yaygın bir cilt problemi olarak her yaşta meydana gelebilir. Ancak bebeklerde isilik çıkmasının daha yaygın olmasının nedenleri arasında bebeklerinin daha çok katmanlı giydirilmesi gösterilebilir. Cilt üzerindeki sivilce izine benzer görünüm isilik nasıl anlaşılır diyenler için ayırt edici bir cevap olabilir. Kollar, bacaklar, göğüs, karın ve boyun ise isiliğin en çok görüldüğü bölgelerdir.

isilik için çözüm

İsilik için çözüm şart

İsilikler yeniden tekrarlama riski olsa da birkaç gün içerisinde ortadan kaldırılabilir. Vücudunuzun herhangi bir bölgesinde rahatsız edici bir yanma ya da kaşıntı varsa bunun  için ister bebeğinize uygun ürünler, isterseniz yetişkinler için üretilen losyonlardan dilediğinizi kullanarak şikayetlerinizi kontrol altına alabilirsiniz. Losyonu fazla sıvı ve yağlı bulanlar için kremler de şikayetleri azaltıcı etki sağlayabilir.

İsiliğin geçmesi için kapalı kalan bölgenin havalandırılması şarttır. Eğer fazla katmanlı giyiniyorsanız daha ince ve  tek katman halinde giyinerek bu bölgelerin havalanmasını sağlayın.

isilik için çözüm

İsilik tedavisi için doktorunuz tarafından önerilen özel kremleri de kullanabilirsiniz. Ancak sizin aradığını daha doğal bir ürün ise direkt olarak temiz deniz suyunu uygulamak da isilik için çözüm olabilir. Ancak bebeğinizde bu deniz suyu yöntemini denemeden önce diğer hastalıklara kapılmaması için aşılarının tam olmasına özen göstermeniz gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Zarif ve Pürüzsüz Bir Dekolteye Ne Dersiniz? ile dekolte estetiği hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close