EPİLASYON

Lazer Epilasyon ile Tüm İstenmeyen Tüylerinize Veda Etmeye Hazır mısınız?

Lazer epilasyon hakkında soru işaretlerini silme vakti

İstenmeyen tüylere en zahmetsiz ve uzun süreli şekilde veda etmenin teknolojik yolu olarak bilinen lazer epilasyon ile siz de cildinizde kalıcı pürüzsüzlüğü yakalayabilirsiniz. Peki ama nasıl? Lazer epilasyon sağlıklı mıdır? Kimler yaptırabilir, kimler kaçınmalıdır?

Lazerle epilasyon yöntemi tüyleri lazer ışınlarından faydalanarak kalıcı olarak ortadan kaldırmaya dayanır. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili ve en sağlıklı yollarındandır. Bu uygulama ile aynı seans içinde vücuttan kollar, bacaklar, bikini bölgesi, dudak üstü gibi farklı büyüklüklerde birçok bölgelerde tüylerden kurtulma sağlanabilir. Jilet, ağda ya da epilatör ile tüyleri almaktan çok daha etkili ve konforlu olan bu yöntem ile daha hijyenik sonuçlar da elde edilmiş olur. Birbirini takip eden seansların neticesinde tüylerin yaklaşık %90 ila 95’inde tahribat elde edilir ve sadece çok açık renkli olan tüyler kalabilir.

lazer epilasyon

Herkes yaptırabilir mi?

Lazer epilasyonun en iyi sonuçlar alındığı gözlemlenen kişilerin başında koyu renkli kıllanmalara sahip açık ten renginde insanlar gelir. Bunun nedeni kıla rengini veren melanin isimli maddenin lazer ışınının emmeye yardımcı olmasındır. Beyaz, gri, sarı ya da turuncu gibi açık tonlardaki tüyler teoride lazerle epilasyon tedavisine yanıt vermeyen türler olarak kabul edilmektedir. Ancak bir diğer yandan da günümüzde teknolojinin gelmiş olduğu ileri noktaya bakıldığından lazerle epilasyon yaptırmanın farklı tüylenme tipleri üzerinde oldukça etkili olabildiğini göstermektedir.

lazer epilasyon

 

Koyu ten rengine sahip kişilerin lazer yapılırken aldığı doza oldukça dikkat edilmelidir. Çünkü ciltte bulunan melanin kıl köküne inmeden gerekli dozda lazerin emilimine neden olabilir. Bu da yanıkların ya da cilt lekelerinin oluşmasına neden olabilir. Bronzlaşan ciltlerde epilasyon yapılacaksa güneşlenmeye bir süre ara verilmesi ve ten renginin açılması için beklenmesi önerilir. Ten rengi ve kıl yapısına uygun olarak epilasyon sürecinden neler bekleneceği ya da da etkili bir sonucun kaç seans sonunda elde edilebileceğini öğrenmek için ise uzmanların görüşünü almanız en akıllıca yol olacaktır.

Astım Hakkında Merak Ettikleriniz ile astım ve nedenleri nedir, nasıl korunulur öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close