BAKIM TAKVİMİEPİLASYON

Epilasyonda Ay Takvimi Yöntemi / Istenmeyen Tüylere Kesin Çözüm! Hem de Hiç Bir Ürün Kullanmadan…

İstenmeyen tüylere kesin çözüm arıyorsanız ve kalıcı olmasını istiyorsanız hemen okumaya başlayın!

“Demir icat oldu, mertlik bozuldu ” denir ya hani…
Bizden önceki toplumlar oldukça basit yaşamalarına rağmen, bir o kadar da yolundaymış her şey! Elimizde her türlü imkan olmasına karşın, bizim yaşamımız çok daha karmaşık. Ziraaten tutun da beslenmeye, günlük yaşama ve kişisel ihtiyaçlara kadar…

Onlarla kıyaslanamayacak boyutta mücadele veriyoruz ama sonuçları bizi onlarınki kadar mutlu etmiyor. Peki bunu nasıl başarıyorlardı?

Bu kadar doğal, kolay ve mutlu yaşamalarının en büyük sırrı yine doğayı kılavuz edinmeleriydi aslında. Bu kadar basit!
Zaman zaman paylaşacağım sizlerle detayları ama bugün işin kişisel bakımla ilgili olan “istenmeyen tüyler” kısmından söz edeceğim.

Birçoğunuz beni uzun zamandır takip ettiğinden, bahsedeceğim konuya aşinasınız. Bugün daha çok, konuya yabancı olanlar için yazıyorum.

Bizlerden önce yaşayan toplumlarda, kadınlar bizim sahip olduğumuz imkanlara sahip değillerdi. Ne çeşit çeşit ürünler ne ağda salonları ne iğneli epilasyon ne de lazer epilasyon vardı. Buna rağmen orta yaşa geldiklerinde tüylerinin neredeyse tamamından kurtulmuş oluyorlardı.
Günümüz kadınlarına baktığımızda ise tam tersini görüyoruz. Bizler yaşımız ilerledikçe tüylerimizin daha da arttığına ve güçlendiğin şahit oluyoruz.  Yani istenmeyen tüyler ile başımız fena dertte…Bedenimizdeki tüylü bölgelerin çoğalması da cabası!
Kendi bedeninizi gözlemleyin şimdi! Bedeninizin yüzde kaçında istemediğiniz tüyler var! Babaannenizi, anneannenizi ya da diğer büyüklerinizi düşünün bir de… Evet! Bizim kadar sıkıntı çekmiyorlardı bu konuda. Çünkü onlar, başta da söylediğim gibi doğayı kılavuz edinmişlerdi. Günlük işlerinin çoğunda olduğu gibi bu konuda da “ne zaman yapılmalı?” sorusunun cevabını Ay’ a bakarak belirliyorlardı.

Kadınlar çocuklarına ve torunlarına Ay’ı Tam görmeden tüylerini almamaları gerektiğini öğretiyorlardı. Tahmin edeceğiniz gibi Ay’ın “TAM” halinden kasıt “DOLUNAY”.
Aslında bu cümlede, sıkça sorduğunuz “tüyler dolunayda mı alınmalı?” sorusunun da yanıtı gizli. Dikkat edecek olursanız “Ay’ı Tam gördüğünüzde tüylerinizi alın” değil, “Ay’ı Tam görmeden tüylerinizi almayın” ifadesi kullanılıyor! Eğer Dolunay’ın uygun uygun olduğu deneyimlenseydi “Dolunayı gördüğünüz gecelerde tüylerinizi alın” şeklinde öğüt verilirdi.

Net bir biçimde görüyoruz ki, bizden önceki toplumlarda kadınlar Dolunay’dan önceki dönemde tüylerine dokunmamaları gerektiğini tecrübe etmişler. Başka bir ifadeyle tüylerini Küçülen Ay Fazı’ nda almayı alışkanlık haline getirmişler. Sonuç olarak ise henüz orta yaşlarındayken tüyleri problem olmayacak kadar azalmış.
Bunun yanında tercih ettikleri bazı günlerden de bahsedilir. Ancak bu konuda birbirinden farklı birçok rivayet var. Hangisinin doğru olduğunu anlamamız için her birini sırayla ve uzun bir dönem denemek gerek. Tabi şans yanımızda değilse, bu biraz can sıkıcı olabilir!

Peki hangi günün diğerlerinden daha iyi olduğunu nereden bileceğiz?
Ben de bu sorunun cevabını merak ettim ve Ay’ın toprak grubu burçlarda olduğu günlerin aradığım günler olabileceği düşüncesine kapıldım. Çünkü her biri farklı bir özelliğiyle öne çıkan bu burç gruplarından toprak grubu, kökleri temsil ediyordu. Kaynaklar özellikle bitki kökleri üzerinde dursa da madem giderek güçlenen kıl kökleri ile sorunumuz, o halde aradığımız cevap burada gizli olabilirdi!

İki yılı aşkın bir süredir bu konuda yaptığım çalışmalar ve deney sonuçları bunun çok doğru bir tespit olduğunu hepimize gösterdi. Evet, istenmeyen tüylere kesin çözüm buydu! Üstelik kalıcı çözüm!
Uzun zamandır söz konusu günleri sizlerle paylaşıyordum. Bundan sonra da burada, kendi bloğumda paylaşmaya devam edecegim. Umuyorum ki hepinize bir biçimde faydalı olabilirim:)

Bu etkili günleri kaçırmamak için Kozmik Bakım facebook ve twitter sayfalarını takip edebilirsiniz.

Uygulamalar ve yorumları incelemek veya bu ayın epilasyon günlerini görmek için buraya göz atabilirsiniz.
Sevgiyle ve Mutlu kalın:)

Tags

Related Articles

79 Yorumlar

  1. Haha resmen sevgiliyi bekler gibi heyecanla bekliyoruz.Bugün beni epeydir görmeyen arkadaşıma tüylerimi gösterdim ikinci alternatifte almıştım.O eski gür hallerini bilen arkadaşım için tam bir şok oldu.Bundan sonra o da bize uyacak 🙂

  2. çok sevindim uyku mahmuru:)
    işleri sıraya koydum,öncelikli olanları halletmeye çalışıyorum bloğun eksiklerini tamamlamak adına,o nedenle biraz daha bekleteceğim sizi.bu akşam "sizden haberler" bölümüne zaman ayırdım biraz.umarım hoşunuza gider:)

  3. kozmik bakım yine bizlerle güzel bir yazı paylaşmışsın emeğine sağlık 🙂
    sabırsızlıkla tarihleri beklioum hastalığım 4 gün önce bitti bu avantajda eklenince bu ay yine güzel olcak 🙂 tesekkurler kozmik sabırsızlıkla bekliouz.

  4. çok güzel yazmışın ellerine sağlık.
    okurken aklıma tuhaf bi fikir geldi.gerçi aydan burçtan falan hiç anlamam ama.ay toprak grundayken tarihleri veriyorum gibi bişey demişssin. o zaman daha etkili oluyomuş.
    acaba her burç grubu ay tam da kendi grubundayken alsa sonuç nasıl olur merak ettim.
    ama dediğim gibi bu konuda bilgili tecrübeli falan değim.sadece öylesine bi düşünceye kapıldım

  5. ''sizden haberler''e bayıldım.. oralarda kendimi görmek de ayrı bir mutluluk verdi.. gün geçtikçe kalabalıklaşıyor ailen.. kolaylıklar diliyorum..

  6. şimdilik bu kadarını yayınlayabildim,o kadar çok güzel yorum var ki:)bazılarını da çok detaylı anlattıkları için,rahatsız olabilirler düşüncesiyle alamadım buraya :))
    fırsat buldukça ilave edeceğim:)

  7. kozmik bakımcım ağustos ayının tek tarihi var demiştin ve ben o tarihte regliyim. Ne yapabilirim bana bir çıkış yolu söylersen çok memnun olacağım.

  8. Bende öbür ay başlamayı düşünüyorum lazere ama 1-2 gün önceden alabilir miyim uygun saatlerde randevu bilemiyorum ilk defa gideceğim için pek bi bilgim yok ,bluemel sen fayda gördün mü umarım bu tarihlerde gidince seans sayıları azalır 2-3 seansta bacak falan bitse süper olur değil mi ama 🙂

  9. ben de yeni başlıcam daha.aslında kararsızım hala çünkü makinenin adı ulase ve benim mekine hakkında pek bilgim yok.
    deiğin gibi 2-3 seansta bitseydi bulunmaz nimet olurdu.

  10. lazer ile 2-3 seansta bitmiyor maalesef ben de ne umutlarla başladım. Yıllar geçti hala bitmedi. Alexanderrite, diode gibi çeşitli makineler denedim. Güzellik salonu beni kandırıyor dedim hastaneye gittim. Yine olmuyor yine olmuyor.

  11. herkese merhaba,
    kozmikbakım emeğinize sağlık, paylaştığınız bilgiler çok faydalı.. Bende bir süredir işlerimi ayın durumuna göre ayarlamaya çalışmaktayım, bu siteyi de keşfedince çok mutlu oldum.. Sizin epilasyon ve arınma için verdiğiniz tarihler Peygamber Efendimizin şifa için yaptırdığı hacamat (kan aldırma) tarihleriyle örtüşüyor. Hacamat tarihleri ayın son günlerinde(17,19,21,25) oluyor. Ayrıca hacamatın yapıldığı belirli günler var; pazartesi, salı ve perşembe. Verdiğiniz tarihlere bu bilgileri de eklerseniz çok memnun oluruz..
    http://www.hacamat.net/hacamat-gunleri.html
    bu linkten hacamat hakkında bilgi alabilirsiniz
    her zaman paylaşımlarınızı bekliyoruz 🙂
    kolay gelsin

  12. teşekkür ederim,hoşgeldiniz:)
    hacamat herkesin uygulayabileceği bir şey olmadığı için burada vermeyi düşünmüyorum. çünkü doğru uygulamak zor, yanlış uygulandığında tehlikeli!
    üstelik doğru gün sayımı da bilgi gerektiriyor ay takvimi sözkonusu olduğu için.
    yine de öneriniz içinteşekkür ediyorum, tekrar hoşgeldiniz:)

  13. merhaba,hoşgeldiniz, iyiki bize katıldınız:) bayramda sık sık ziyaret edin bir sonraki epilasyon günleri için ki kaçırmayın.

  14. hacamat yaptırmayı bende düşünüyorum fakat işin ehli kimse olmazda tehlikeli olur diyede korkuyorum bu konu derin bi konu ama şifa için yaptırmayı hep istemişimdir hacamatı herkes uygulayamazki zaten burda paylaşımıda yanlış sonuçlar dogurabilir

  15. ayrıca kasım epilasyoon tarihini dört gözle bekliyorum ekimde yapamadım :/ saç kesiminin tarihinide verseniz artık ya kozmik bakım bayram öncesi olsada kestirip gitsem bayram 5. günü anca evime geliyorum bayramda kestirmem çok zor :((

  16. MERHABA KOZMİK BAKIM UZUN ZAMANDIR SİZİ TAKİP EDİYORUM AMA YENİ ÜYE OLABİLDİM.. TAM OLARAK YABANCIYIM BLOGA BİRAZ VE ANLAYAMADIM TAM NET ŞEKİLDE EPİLASYON TARİHLERİ NE ZAMAN BAKTIM AMA GÖREMEDİM.AYDA BİRKEZ Mİ OLUYOR VE ANASAYFADAN MI PAYLAŞIYORSUN..EN YAKIN EPİLASYON TARİHİ NE ZAMAN RİCA ETSEM BİLGİ VERİRMİSİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER… 🙂

  17. ne güzel,ailemiz genişliyor:)
    sağ sütundaki kategoriler bölümnden ay takvimine göre epilasyon ve istenmeyen tüyler başlığına bakman çok faydalı olur.
    en yakın tarih aralığın ilk haftasında olacak.yani kısa bir süre sonra yenş tarihler yayında olacak:)

  18. bende size yeni katıldım ve takip ediyorum acilen epilasyona gitmem lazım yani aralıgın kaçı günü olursa kuaförümden randevu alcam

  19. bişey daha soracam kozmik bakım ben ısırgan otu kürüne başladım ama sade içemiyorum bir kaç damla limon damlatıpta içitim bir sakıncası olurmu şimididen tşk ederim

  20. nur, hoşgeldin:)
    ısırgana limon ya da şeker katamıyoruz.ilk günlerde ısırgan miktarını azaltıp biraz açık demlersen tadına alışman kolay olur. zaten belirgin bir tadı yok, belki ısırgan yaprağını fazla koymuş olabilirsin.
    epilasyon için aralığın ilk haftası demiştim. 2,5 günlük bir zaman dilimi olacak, randevunu 6 aralığa alabilirsin.

  21. öncelikle merhaba ben bu konuda az çok bir bilgiye sahibim benim bildiğim kadarıyla tam dolunay gecesinde tüylerimizi alırsak bir faydasını görürüz ayın toprak burçlarında olduğu günlerde almamız tam olarak neye göre oluyor tam dolunayda almamız gerekmiyor mu vede küçülen ay fazı ne demek bunlar hakkında kısa bir bilgi söylerseniz inanın çok çok mutlu olucam :)şimdiden teşekkürler 🙂

  22. bu ay icin tarihleri alabilir miyiz?? bende denemek istiyorum. sayfanizi cok ilginc ve güzel buldum.
    takipteyim 😉
    tesekkürler simdiden 🙂

    1. ben teşekkür ederim, hoşgeldiniz:)
      sayfanın sağında "en çok okunanlar " bölümünde şubat ayının epilasyon tarihleri mevcut. ayrıca "istenmeyen tüyler" kategorisinden de ulaşabilirsiniz.

  23. mrb.ben de yeni katıldım.epilasyon tarihlerinin regl ile ilgisi nedir onun hakkında bilgi alabilirmiyim.Mesela mart ayı tarihinden 3 gün sonra benim regl tarihim etkili olurmu?

    1. hoşgeldiniz filiz hanım:) bu sorunuzun yanıtını şubat ayı epilasyon günleri yayınının altında ayrıntılı olarak yanıtlamaıştım. göz atarsanız çok sevinirim:)
      diğer başlıkta ki yorumunuzu da biraz önce cevapladım.şimdiden şifa olsun:)

  24. merhaba bende yeni üye oldum ve bu konu benim çok ilgimi çekti. Aldığım yorumlar da hep iyi yönde kozmik bakım hanım bana da yardımcı olmasını diliyorum. Mayıs ayları ne zaman belli olur peki??

    1. hoşgeldiniz:) önümüzdeki hafta başında yeni tarihleri yayınlayacağım dilara hanım. mayısın 9 unda ve sonunda olacak uygulamalar.

  25. Bu bloğu dün buldum ve çok yararlı şeyler öğrendim, hepsini de uygulayacağım ama bu konu tam benim konum, çok sıkıntılarım vardı istenmeyen tüylerle ilgili, umarım bana yararı olur, bilgileriniz için teşekkürler. 🙂

  26. blowgun akıllı telefonlara uygumlu olduğunu biliyordum ama tam olarak nedir istediğiniz. ben teknik konularda bilgi sahibi olmadığım için konuyu anlayıp ilgili arkadaşıma ileteyim:)

  27. Kozmik bakim sitenize ilk defa girdim, cok ilginc denemeyi dusunuyorum ancak abd de yasiyorum. Tarihler farklilik gostermez diye dusundum ama yine de sormak istedim simdiden tesekkurler

  28. KASIM AYI EPİLASYON GÜNLERİNİ VERİR MİSİNİZ? EKİM VE EYLÜLÜ UYGULADIM ÇOOOKK MEMNUN KALDIM;HEM ACIMADI HEMDE AZ VE GEÇ ÇIKTI. TEŞEKKÜR EDERİM VE ACİLEN KASIMI BEKLİYORUM. 🙂

  29. hülya hanım kasım tarihleri yayında ama en azından bu memnuniyete sebep olan sonucu tebrik edeyim:) devamını ve daha iyilerini diliyorum..

  30. Ben Bioder Epiten Vücut için ağda bantlarını bacaklarımda kullanıyorum. hem diğerlerine nazaran daha az acımasını sağlıyor. Ayrıca sürekli kullanımda tüylerin köklerini etkisiz hale getirerek tüylerin azalmasını da sağlıyor.

  31. sevgili gdt, elbette uyguladım ve çok faydasını gördüm şu ana kadar. fakat hala bazı denemeler yaptığımdan biraz ağır ilerliyorum.

  32. iyi günler kozmik bakım ben 14 yaşındayım ve bu sene liseye geçtim hep tüylerimi alırım ve bu yazıyı gördüm inceledim sizce dolunay yöntemiyle tüylerimi alsam ergenlikte olduğum içinde bana bir zararı olurmu

  33. sevgili tuğçe ay takvimini baz alarak yapacağınız epilasyonun zararı değil aksine bu dönemde çok büyük faydası olur. sevgiler:)

  34. Peki takvime göre nasıl yapacağım her ay verdiğiniz epilasyon günlerine göremi tüy almalıyım bide küçülen ay ve büyüyen ay diye bişey var küçülen aydamı yapmalıyım? 🙂 kusura bakmayın çok yazı okudum o yüzden kafam çok karıştı deneyenlerin yorumlarını gördükçe nasıl yapacağım diye düşünüyorum bu aydan önceki temmuz ayında paylaştığınız günlerde 19 ve 21 temmuz arasında koltukaltı ve bacak tüylerimi almıştım (makine ile alıyorum) o zamandan beri dokunmadım size danışıp yardım alıp öyle tüy alıyım dedim yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler 🙂

  35. sevgili tuğçe, bildiğiniz gibi her ay anasayfada uygun zaman aralıklarını veriyorum. tek yapmanız gereken verdiğim tarihleri baz almanız. tıpkı geçen ay yaptığınız gibi. bu tarihler her zaman küçülen ay fazına rastlamakta. güzel haberlerinizi almak dileğiyle:)

  36. Merhabalar bilgilendirmen icin cok tesekkurler eger dogru anladiysam bu gunler tamda ayin en ince oldugunzmanlar ay giderek buyumekte ve agda zamani dimi dogru anlamismiyim ��

    1. merhaba sevgili merve,
      bu yanlış olur. bakım takvimleri menüsünde epilasyon takvimimiz var. doğru zamanları oradan takip edebilirsiniz.
      sevgiler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close