GENEL SAĞLIK

Sağlıklı Kilo Almak İçin En İyi Besinler

İnternet siteleri, forumlar, uzmanların önerileri hep kilo verme önerileri üzerine kuruludur. Kilo almakla ilgili bilgilere rastlamak daha zordur. Bu yazımızda, sağlıklı bir şekilde kilo almak isteyenler için, en sağlıklı besinleri sizler için derledik. Birçok kişi, doğuştan küçük bir bedene sahiptir. Siz de onlardan biriyseniz, görünümünüzü iyileştirmek için başlangıçta sadece birkaç kilo almanız bile çok işe yarayacak. Kilo almak ve kasları güçlendirmek için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri ağırlık çalışmak ve doğru besinleri seçmektir. Peki, sağlıklı kilo almak için en iyi besinler hangileri?

 

Kırmızı Et

Kilo alma konusunda ısrarcı ve ciddiyseniz, beslenme programınıza daha fazla kırmızı et ilave etmelisiniz. Bir dilim biftek, iyi bir demir ve protein kaynağıdır. Bifteğin yağlı kısımlarını da yemelisiniz. Yağlı kısımlar, daha fazla kalori almanızı sağlayacak; daha lezzetli oldukları da kesin.

 

Fıstık Ezmesi

Fıstık ezmesi öyle bir yiyecek ki, hem kilo vermek hem de kilo almak isteyenler için çok faydalı. Doğal fıstık ezmesi, sağlıklı bir şekilde kilo almaya çalışan insanlar için harika bir seçim olan protein ve yağlar yönünden zengindir. Bir kaşık fıstık ezmesi 94 kaloridir. Ayrıca; 8 gram yağ, 4 gram protein ve 3 gram karbonhidrat içerir.

 

Tam Yağlı Süt

Yağsız sütten tam yağlı olana geçmek, kilo almak için atabileceğiniz basit ama etkili bir adımdır. 1 bardak yağsız süt yerine 1 bardak yağlı süt içerek, her bardakta fazladan 60 kalori alabilirsiniz.

Tropik Meyveler

Tropikal meyveler, kilo almanıza daha fazla yardımcı olur. Günlük beslenme programınıza daha fazla mango, muz, ananas, Hindistan cevizi gibi meyveler ilave edin. Doğal şekerle yüklü olan tropikal meyveler, size gün boyunca daha fazla enerji sağlar.

Avokado

Sağlıklı yağlar yönünden zengin bir besin olan avokado, hem kilo almak hem de kilo vermek isteyenlerin listesinde mutlaka olması gereken bir besindir. 100 gr avokado 160 kalori içerir.

Tam Tahıllı Ekmek

Ekmek yemelisiniz. Ama kilo almak uğruna sağlıksız beyaz ekmeği tercih etmek yerine, beslenme listenizde tam tahıllı ekmeklere yer verin.

Patates

Patatesi közlenmiş ya da haşlanmış olarak tüketmelisiniz. Üzerine bir miktar kaya tuzu ve biraz da tereyağı karıştırıp tüketebilirsiniz.

Peynir

Kahvaltıda yumurtanın yanında, öğle yemeğinde sandviçin arasında, akşam yemeğinde etin yanındaki salatanın üzerinde; gün içinde daha çok peynir tüketerek, sağlıklı besinlerle daha sağlıklı bir şekilde kilo alabilirsiniz.

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close