BAKIM TAKVİMİ

MAYIS AYI EPİLASYON GÜNLERİ (2016)

Ay’ın Boğa ve Oğlak burcunda küçüleceği bu günler,  Mayıs ayının epilasyona uygun günleridir.
Ayın bu etkisinden faydalanmak istiyorsanız tüyleri kökten alan bir yöntem
kullanmalısınız!

Eğer tüylerinizin alırken kırıldığını düşünüyorsanız
muhtemelen kuru bir cildiniz vardır. Bu olumsuz durumu en aza indirmek için iki
epilasyon dönemi arasında epilasyon yapacağınız bölgeleri günlük kullandığınız
bir nemlendirici ile sık sık nemlendirmelisiniz.

Yöntemi lazer epilasyon ya da iğneli epilasyon
randevularınızda da dikkate almanız seans sayısını düşürerek size maddi ve
manevi kazanç sağlayacaktır.

1. SEÇENEK

05 Mayıs 2016 21:19’dan 06 Mayıs 2016 21:25’e kadar olan
zaman diliminde etkileri güçlü bir epilasyon yapabilirsiniz.

2. SEÇENEK

24 Mayıs 2016 09:45’ten 26 Mayıs 2016 16:16’ya kadar olan
süre epilasyon için diğer etkili zaman dilimi.

 

 

Günü geldikçe, özel notlar ekleme ihtimalime karşı, uygulama öncesinde
takvime bir kez daha göz atmanız faydalı olur!

 

Ay’la Yaşam, ve Püf kategorilerinde bu tarihlerde yapabileceklerinizle ilgili başlıkları bulabilirsiniz.

Epilasyon yaptığınız bölgelerde batıklar oluşuyorsa buradaki yöntemi uygulayabilirsiniz.

Önceki aylarda yöntemi uygulayanların yorumları için sizden haberler sayfasını ya da istenmeyen tüyler kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Tüy sorununuz normalin çok üzerindeyse ya da tüylerinizde sonradan artış olduysa bu yazıya göz atmanızı öneririm.

Bunun dışında hormon bozukluğu söz konusu ise çözümünü burada ve burada bulabilirsiniz.

 

En yüksek faydayı görmenizi diliyorum…
Önceki aylar ve yorumlar

Tüm bakım takvimlerini barındıran Ay takvimi

 

 

 

Tags

Related Articles

63 Yorumlar

  1. Merhaba ben yaklaşık 6 aydir takvime dikkat ederek tüylerimi aliyorum ilk kez boğa burcunu görüyorum merak ettim ben mi farketmedim, daha once hep basak ve oglak küçülüyorken mi denk geldi bana acaba? Sırf meraktan soruyorum bu arada.

    1. merhaba sevgili aslan,
      altı ayda bir bir tanesi devre dışı kalıyor 🙂 boğa burcu altı aydr büyüyen fazda gerçekleşiyordu ve bu nedenle kullanamıyorduk.
      şifa olsun 🙂

    2. Teşekkür ederim cevabın için. Alti aydır her epilasyon gününde alıyorum tüylerimi. Çok etkili oldugunu söyleyemem ama muhtemelen benimle alakali bir sorun çünkü polikistik overim var ve zaten aşırı tüylenmem de var. Bana basak burcunda aldigim tuyler daha gec cikiyor gibi geldi ama oglak gunlerini de kacirmiyordum. Umarım boğa gunleri hepsinden de iyi olur:)
      Tekrar teşekkürler;)

  2. Merhaba kozmik bakım, yaklaşık 4-5 aydır tarihleri takip ederek epilasyon yapıyorum ve faydasını görmeye başladım 🙂 Yalnız yorumları okudukça kafamı karıştıran bir şey oldu. Ben epilasyona ay oğlak burcunda küçülürken başlamıştım ve hep öyle tek burç üzerinden devam ettim. Acaba aynı ay içinde hem oğlak burcunda hem başak burcundayken yapabiliyor muyuz, yoksa tek burçta mı devam etmeliyiz? Çok teşekkür ederim emekleriniz için 🙂

    1. merhaba sevgili tuğba 🙂
      elbette yapabilirsiniz, bu daha avantajlıdır üstelik.
      daha iyi sonuçlarınızı duymayı diliyorum 🙂

    1. yüzdeki tüyler için en zararsız ve hızlı sonuç iğneli epilasyon sevgili zek03. isterseniz sadece kalın olan tüylere uygulanabildiği için yanındaki ince tüyler etkilenmiyor durumdan.
      ayrıca takvime göre hareket edildiğinde 1-2 seans bile yeterli oluyor.

  3. Sevgili kozmik bakım epilasyon gūnlerine ek olarak limon tuz kürünü uygçgukadım etkisi daha ilk uygulamada inanılmaz regl döneninde bile çıkmadılar teşekkürler =)

  4. Sevgili Kozmik Hanim ..
    nisan ayı takvimine uydum.lakin Mayıs ayı takvimine verdiginiz ikinci tarihlere cikarmi bilmem ama çıkacak gibi durmuyorlar.haziran takvimine uysam duzeni bosmus olurmuyum ??

    1. sevgili hasret,
      ne zaman ihtiyaç duyarsanız o tarihleri değerlendirin. sadece takvim dışına çıktığınızda süreci olumsuz etkilemiş olursunuz.
      sevgiler 🙂

  5. Sevgili kozmik bakım, epilasyon tarihi regl günümün bir iki gün öncesine denkgeliyor. Regl öncesi alınan tüyler normalden fazla çıkar diye biliyorum. Yine de ayın etkisinden yararlanabilir miyim sizce ?

    1. kendi tecrübelerime ve örnek durumlara dayanarak büyük bir etkisinin olmadığını söyleyebilirim sevgili sevde. fakat başladığı gün yapmamak gerekir kesinlikle.
      sevgiler..

    1. maalesef. bu akşam ve önümüzdeki iki hafta büyüyen fazda olacağımız için hiç önermem sevgili gizemli yürüyüş. imkanınız varsa ikinci seçeneği beklemeniz en güzeli.
      sevgiler..

  6. Merhaba ben ilk defa takvime uyacagim ama tarihler kacmis.bikini bolgemdede bidahaki tarihi beklersem alinmayacak kadar cok uzun olacak simdi yapsama nasil olur ki

  7. sevgili eceferide,
    sizin acı eşiğinizle ilgili aslında. 1-8 arasında derecelendiriliyor akım şiddeti. en yüksek derecede bile acı hissetmeyenler olduğunu biliyorum fakat benim için öyle değildi. kısacası bunu sorun etmeyin, dayanabildiğiniz şiddette verilecektir ki öyle abartılacak kadar bir acı söz konusu değil. dövme ya da lazer epilasyonla kıyaslanamaz herhalde 🙂 lazer epilasyonu da denemiş biri olarak söylüyorum 🙂
    randevu alırken kesinlikle takvime göre hareket edin. bu, seans sayısını ciddi şekilde düşürür.
    güvenilir yer konusunda yardımım dokunmaz maalesef. fakat tüy sayısı çok az, iki seansta fark hissetmezseniz aynı yerde devam etmeyin derim.
    sevgiler 🙂

  8. İyi günler, ay tarihleri iğneli epilasyon için de etkili, güzel ama bu sefer de iğneli epi. yaralarının kalıcı olmasına neden olur mu, kalıcı izlere?

  9. Cok tsk ederm guzel yorumunuz icin beni aydinlattiniz. Ewt zaten epikasyon gunlerini hic kacirmiyorum kacirmaya niyetimde yok faydasini goruyorum once allah sonrada sizin sayenizde randevularida insaal bu gunlere alirim. Fakat anlamadigim sey hsni diyirsunuz ya dovme ve lazerle kiyaslanamaz diye nasil yani? Lazer igneliden daha mi acili oldu size gore. Bende lazer epilasyonu bir kere vucudumda denemistim cok az aci hissettim.galiba fazla evham yapiyorum 🙂

    1. kesinlikle daha acı vericiydi sevgili eceferide. cildimde yanıklara neden oldu.
      denemeden evham yapmayın elbette, haklısınız 🙂

  10. merhaba sevgili fafai fa,
    iğneli epilasyonda bir iki gün sonra bir kabuk oluşabiliyor fakat onlar için zaten hücre yenileyici bir krem uyguluyorsunuz. tedavilerin de iki kat etkili olduğunu düşünürsek böyle bir durum risk anlamına gelmez zaten. üstelik küçülen ay fazı iz oluşumunu engeller. fakat yine de bu konu sizi çok huzursuz ederse cildi yöneten oğlak günlerini tercih etmeyin. diğerleri tamamen risksiz. zaten önümüzdeki aylarda oğlak burcu büyüyen faza geçecek ve epilasyon için kullanamayacağız.
    sevgiler 🙂

  11. Kozmik bakımcım haziran için etkili tarih söyleyebilir misiniz 26 sında randewu mu alcam lazer için önceden belirlendiği için seanslar sonradan değiştirmek skntı oluyor

  12. merhaba. ben sayfanızı yeni keşfettim çok beğendim ve güzel yorumlar okudum.ben de denemek istiyorum. tüy problemim var benim de.ama nasıl başlayacağım bilemedim 🙂 sırrınızı tam kuralına göre uygulamak istiyorum.ağda ile bazı bölgeleri-iğne epilasyon ile de başka bölgeleri alacağım. bana yardımcı olur musunuz ?

    1. hoşgeldiniz sevgili hope mikealson 🙂
      ilk seçenek geride kaldı zaten, ikinci seçenekten itibaren başlayabilirsiniz uygulamaya. öyle çok özel detaylar söz konusu değil zaten. her iki seçeneği de kullanabilirsiniz. en önemli konu regl sırasında tüyleri almamak.
      size de faydalı olmasını dilerim 🙂

  13. Merhaba ilk epilasyon tarihi regl gününe denk geldi 2. Tarih de regl gününden 2 e gun önceye tekabül ediyor. Reglden önce alınca hemen tüyler çıkıyor ayın etkisiyle çıkma süresinde değişiklik olur mu yoksa regl öncesi olduğu için yine hemen çıkarlar mi teşekkür ederim 🙂 sayfanizi çok seviyorum

  14. Kozmik bakim yorumları dikkatle okuyunca sorumun yanıtını gördüm kusura bakmayın aynı soruyu tekrar sormak istemezdim tesekkurler 🙂

    1. böyle bir durumda kaş almak için epilasyon günlerini kullanmanız uygun olur sevgili ayşe. fakat hatalı alım yapmamaya dikkat edin.
      sevgiler 🙂

  15. Sevgili kozmik sayfanı ilgiyle takip ediyorum faydasını görüyorum iyiki varsın 😉 bende yüzüme İğneli epilasyon yapacaktım ama şimdi güneşten dolayı leke olabilir diyorar bu konuda bilgin varmı aydınlatırsan sevinirim

    1. iy ki varız sevgili carpe <3 🙂
      konunun uzmanından alınan bilgi en güvenilir olandır sevgili carpe. sakınca görülüyorsa sonbaharda başlamanız iyi olur. nasılsa sonuç almanız çok uzun sürmeyecek, beklenebilir 🙂

    1. sevgili wuslat, pek uygun değil maalesef. 20 haziran-3 temmuz aralığına bakmak gerekir uygun gün bulmak için. değiştirme gibi bir durumunuz olabilecekse bakabiliriz detaylar.
      şifa diliyorum <3

  16. merhaba her ay iki kere olan epilasyon günlerini neye göre seçiyoruz acaba ben ancak birini kullanabilirim de 🙂 fark eder mi

    1. merhaba sevgili sdfcn,
      seçim yapıyoruz diyemeyiz. regl dönemi bize engel olmazsa her ikisini de kullanmaya gayret ediyoruz. böyle bir engel söz konusu olduğunda uygun olan seçeneğe yöneliyoruz.
      faydalı olmasını diliyorum 🙂

  17. Merhaba kozmikciim emeklerine sağlık çok teşekkürler böyle hemen hemen her konuda bilgilendirdiginiz için kozmikcim benimde kistim vardı kullandgm ilaclardan yüzümde tek tüy yokken tüy doldu bi iki yıl o tuylerle yaşadım ama sonunda dayanamayip aldım iple limon ve tuz karisimini duymuştum denedim ama o da cildimi asindirdi ben burada okudum İğneli epilasyonu daha önce söyleyenler oldu ama kulak vermedim ama sen diyosan vardır bunda bir şey diye düşünüyorum bana bu İğneli epilasyon hakkında bilgi verir misin mesela hastanelerde falan yapiyolardir büyük ihtimalle güzellik salonlarinda mi yoksa hastanede mi yaptırmak gerekiyor hassas ciltlere karşı zararı izi v.s oluyor mu bu gibi şeyleri merak ediyorum biraz uzun oldu ama bu tuylerden kurtulmak istiyorum hayirlisiyla o yüzden heyecanlandim 🙂 cevaplarsan çok mutlu olcam şimdiden teşekkürler 🙂

    1. merhaba sevgili hatice:)
      ben teşekkür ederim güzel sözleriniz için, faydalı olmasını dilerim her daim.
      bana kalırsa nerede yapıldığı değil, kimin yaptığı önemli. titiz çalışan birini bulmak önemli her konuda olduğu gibi. benim yaptırdığım dönemde yüz bölgesine uygulatan bir bayanla karşılaşmıştım. yüzünde herhangi bir iz yoktu. belki mevsime göre de değişiyor olabilir lazer epilasyon gibi. yıllar önceydi, çok fazla detay hatırlayamıyorum maalesef. zaten en doğrusu yaşadığınız yerde araştırmanız. merkezlere görüşme için gittiğiniz sırada bekleyen müşterilerden fikir almaya çalışın. mutlu ya da mutsuz müşteriler sizin için en büyük ipucu olur. yaz boyunca araştırın, sonbaharda da uygulatırsınız.
      faydalı olmasını dilerim 🙂

    2. Kozmikcim bi şey daha sormak istiyorum İğneli epilasyonda evlilikten doğumdan sonra tekrardan çıkıyor mu bekqrken lazer yaptiran evlilik hamilelik döneminde de tekrar çıktığını soyluyolr gerçekten çıktığını da gördüm zaten tuylerinin İğneli de mi öyle oluyo acaba bi bilgin var mı bu konuda

  18. KozmikBakimcim Merhaba,

    Epilasyon günlerimi genelde senin verdiğin tarihlere göre almaya çalışıyorum. Yaklaşık 3 aydır filan hemen hemen aynı zamanlara geliyor. Ancak önümüzdeki ayda 2 haziranı gün olarak önermişsin. ben bugün gideceğim (mayıs takvimine göre) ve 2 haziran benim için çok erken bir tarih. ay sonuna doğru olan tarihlere baktığımda 21 haziranı görüyorum oğlak burcunda küçülme. yanlış mı bakıyorum yoksa 21 haziran uygun olur mu epilasyon için.

    Her ay böyle sorularla seni meşgul ediyorum. Ne olur kusura bakma, Hakkını helal et.

    1. merhaba sevgili Aslıhan,
      haziran sonunda 1, belki iki seçeneğimiz olacak doğru. fakat dolunayda o döneme gelecek. detaylı bakma fırsatı bulamadığım için yanlış yönlendirmek istemiyorum. yarından itibaren takvimleri hazırlamaya başlayacağım. çok acil değilse birkaç gün bekleyin. fakat acilse yeniden yazın, bakmaya çalışayım.
      sevgiler <3

  19. Merhaba. Haziranin ilk haftasonu icin epilasyon yapmam gerekiyordu 2. secenegi düşünmüştüm ama ağda kullandigim icin 2 haftada ufak siyahliklar seklinde cikabilecegini düşündüm bu yüzden yapmadim. Haziranın ilk haftasinda bir tarih var mi? Cunku bir kere takvimden ciktim, etkilenmedim ama tekrar cikmak istemiyorum, teşekkürler..

  20. bacaklar için ağda değil de epilasyon makinesi kullanıyorum uygun mudur?Bir de 2 tarih arasında diğer yerler önemli değil ama dudak üstüm çok çabuk çıkıyor hala azalmadı ve 2 tarih yetmiyor orası için, geç çıkması için ne yapabilirim?

    Ayrıca lazer epilasyon hakkında bilginiz var mı ?:) Önerir misiniz?

    1. sevgili pinky,
      epilatörleri hepimiz kullanıyoruz bazı durumlarda fakat sir ağda tercih edilmeli kıyaslandığında. çünkü epilatörler tüylerin daha kalın ve sert çıkmasına neden oluyor maalesef.
      lazer epilasyon konusunda bilgim yok maalesef. uzun yıllar önce olumsuz sonuçlanan bir girişimden sonra gelişmeleri takip etmedim. doğru adresi bulduktan sonra ve takvime göre hareket ettikten sonra önerebilirim tabi. geçtiğimiz yazuzun zamandır devam eden ve sonuç alamamaktan yakınan bir arkadaşıma takvime göre randevu almasını önerdim ve daha ilk seansta farkı gördü. bu nedenle takvimi mutlaka önemseyin.
      sevgiler 🙂

    2. bunun için özel bir şey yapmıyoruz sevgili pinky. zaten bir süre sonra 3-4 hafta rahat etmeye başlıyor uygulayan arkadaşlarımız. ayda iki seçeneğimiz olduğundan sorun çözülüyor. yine de uygulamak istediğiniz bir şey olursa uygulayın.

    1. bir sonraki seçeneği beklemek daha doğru olur sevgili h.ilkay k. bu ay 3 seçeneğimiz var, kolaylık sağlayacaktır size.
      sevgiler 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close