ALTERNATİF TIPDİYETGENEL SAĞLIKSAĞLIKSON ÖNERİLER

Alkali Su Nedir, Faydaları Nelerdir, Evde Nasıl Hazırlanır? / Karbonat Mucizesi (Sodyum Bikarbonat /Ingiliz Karbonatı)

Alkali su nedir, evde nasıl yapılır, nasıl kullanılır? Kullananlar ne diyor?

Alkali su hakkında tüm bilmek istedikleriniz için bu yazım.

Alkali su neden kullanılmalı?

Hepimizin en büyük dileğidir sağlık. Biz sağlıklı olalım, ailemiz, sevdiklerimiz sağlıklı olsun isteriz. Hemen her şeyin masumiyetini kaybetmeye başladığı günümüzde elimizden geldiğince araştırmaya, bilgi sahibi olmaya, tedbirler almaya çalışırız. Öyleyse sağlığımızı bozan şeyin ne olduğunu düşünmeliyiz önce. Sonrası daha kolay. Teorik bilgileri bir yana bırakıp –ki isterseniz ve faydalı olacağına inanırsanız internetten araştırabilirsiniz- en pratik haliyle bakalım konuya.

Havadaki kararsız ve stabil olmayan oksijen atomları nasıl bir elmanın dış yüzeyiyle temas edip yavaş yavaş çürümesine sebep oluyorsa ya da bir metalin oksitlenip zehirli hale gelmesine neden oluyorsa bedenimizde de
benzer bir sebeple yavaş yavaş hastalıklar oluşmaya başlar.

Kirli hava, kirli/sağlıksız su, gazlı içecekler, raf ömrünün uzaması için çeşitli şekillerde işlenmiş gıdalar, yanık yağlar(kızartmalar), genetiğiyle oynanmış gıdalar, stres, üzüntü, öfke, korku,affedememe vb. olumsuz duygular hücrelerimizde oksitlenmeye, bozulmaya neden olur. Böylece hastalıklar oluşur.

Oksitlenmeyi tersine çevirdiğimizde yani vücudumuzu alkali hale getirdiğimizde ise hastalıklarımızdan da yavaş yavaş kurtuluruz.

Alkali hale gelmenin en kolay yollarından biri son zamanlarda sıkça duyar olduğumuz karbonattan(eczaneden
alacağınız Sodyum Bikarbonat/İngiliz Karbonatı)
yardım almaktır. Çünkü karbonat bulunduğu ortamı alkali hale, başka bir deyişle sağlıklı hale getirir. (Marketlerde satılan ve mutfaklarımızda kullandığımız karbonat çeşitli katkı maddeleri içerdiğinden, sağlık sektöründe kullanılan ve en güvenilir olan yani eczanelerde satılan karbonat tercih edilmelidir.)

Peki alkali su hangi durumlarda nasıl kullanılır?

 

1- Ciddi bir rahatsızlığınız yoksa sadece içme suyunuzu alkali hale getirebilir ve tüm aile bu suyu tüketebilirsiniz. Bunun için 1 litre suya bir çay kaşığı(silme) karbonat ilave edip eritin. Bu şekilde günde 2,5 litre su tüketin. (ya da 1-2 yemek kaşığı karbonatı eritip 19 litrelik bir damacanaya ilave edebilirsiniz.)

2- Grip ya da nezle olursanız 1 litre suya 2 çay kaşığı karbonat ilave ederek kullanabilirsiniz.

3- Şayet önemli bir rahatsızlığınız varsa  sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, öğünlerden  yaklaşık 1 saat önce büyükçe bir bardakta (büyük meyve suyu bardağı gibi) 1 tatlı kaşığı karbonatı eritip içmeniz gerekir. Burada ölçü ne silme olmalıdır ne de aşırıya kaçılmalıdır. Hazırladığınız karbonatlı suyu/alkali su birkaç dakika bekletip eridiğinden emin olunca içebilirsiniz. (bardağa karbonatı koyduktan sonra bir miktar kaynar suyla eritip, üzerine soğuk su ilave ederseniz daha kolay erir.)Tadı sizi rahatsız ederse içine çok az miktarda pekmez (1 tatlı kaşığı kadar) ilave edebilirsiniz.  Karbonatı bu şekilde 4-6 hafta kullanmanız gerekir.

Bu madde son zamanlarda duyduğumuz “alkali diyet” in de kilit noktasıdır. Yani bu haliyle bedendeki yağları yakıp hızla kilo verebilirsiniz. İncelmek icin kullanacaksanız karbonatın miktarını birazcık daha arttırıp yemek saatine biraz daha yaklaştırabilirsiniz. Böylece tüm zararlı maddelerden kurtulurken iştahınızı kontrol altına almış olacaksınız. Bu noktada muhakkak buradaki ve buradaki yazılarımı da okuyarak ön bilgi edinmenizi ve ana sayfada bulabileceğiniz ay takvimine göre beslenme önerilerine uymanızı öneririm. alkali su faydalari zararlari

* Karbonatın üzerine önce bir miktar kaynar su koyulduğunda köpürerek hızlı bir şekilde eriyor. Üzerini soğuk su ile tamamlayabilirsiniz. Pekmezi de son aşamada ilave etmenizi öneririm.

Alkali suyu kimler içemez?

 

Karbonatın çok küçük çocuklarda etkisi hakkında net bilgiler yok. Bu nedenle kullanmamak daha doğru.

3 yaşından büyüklerde ise  çocuk olduğunu unutmadan ve ölçüyü kaçırmadan verilebiliyor.

Dikkatli olması gereken diğer grup tansiyon hastaları! Sodyum bikarbonat tansiyonu yükseltiyor! Bu nedenle ciddi ölçülerde kullanamıyorlar. Fakat tansiyon hastalarını çocuklar gibi düşünüp çok düşük dozlarda verilebilir. İçtikten sonra ise 15-20 dakika kadar uzanıp dinlenmeleri gerekir. Dinlenirken sabit kalmak yerine aralıklarla sağa sola dönmek daha iyi olur. Bu doz zamanla ve yavaş yavaş arttırılabilir. Bu şekilde tansiyon hastalığından kurtulan da mevcut.

Alkali beslenme nedir, vücudu asidik yapan nedir?

 

Cips, asitli içecekler, raf ömrü uzatılmış gıdalar, yanmış et ve kızartmalar gibi zararlı olduğunu bildiğimiz yiyeceklerin vücutta asit artışına neden olduğunu;  limon, sirke, sebze ve meyvelerle, bunların taze sıkılmış sularının ise alkali olmamızı sağladığını unutmayalım. Buğday, arpa vb. tohumlar ile bunların filizleri de aynı şekilde alkali olmamızı sağlayan gıdalar arasındadır. En önemlisi de stresten ve tüm olumsuz duygulardan uzak durmaya çalışmaktır, çünkü bunlar da vücudu hızla asidik hale getirir. Günümüz koşullarında bu olumsuzluklardan kaçamıyorsak aksi duyguları çoğaltıp dengeleri değiştirmeye çalışalım. Egzersiz ya da meditasyon yapalım, derin nefesler alalım. Canımızı yakan filmler yerine
komedi filmleri ya da komik videolar izleyelim, birkaç fıkra ya da karikatür dahil edelim günümüze, albümleri çıkartıp güzel anılarımızdan konu açalım. Video sitelerindeki bebek kahkahalarına katılıp bizde kahkahalar atalım…

Yeter ki isteyelim ve karar verelim! Kısa süreli de olsa ruh halimizi değiştirmenin öyle çok yolu var ki. Güzel olan, bu kısa molalara alışan beyin sonrasında bütün işi kendi üstleniyor ve sizi sık sık molaya davet ediyor:)alkali vucut-mutlu olmak-neseli olmak

 

Alkali su hangi hastalıklara iyi gelir?

 

Tüm bunları uygulamak hangi hastalıklara iyi gelir şeklinde bir listeleme yapmıyorum. Çünkü gül hastalığından selülite kadar, kepekten saç kırana kadar birçok cilt ve saç hastalığının, alerjilerin, nodüllerin, guatrın, sinüzitin, romatizmanın ve hatta kanser tümörlerinin iyileştiğine dair birçok örnek bulunmakta. Önemli önemsiz tüm hastalıklarınız için deneyebileceğiniz bu yöntemle ilgili bloğumuzda da örnekler mevcut. Bunlara buradan ve buradan  ulaşabilirsiniz.

Son olarak önemli bulduğum birkaç detayı hatırlatmak istiyorum.

Mutlaka gün boyunca 2,5 lt su için. Çünkü vücudumuz suya doymadığında su kaybını önlemek isteyecek, bu nedenle idrar ve terlemeyi en aza indirecektir. Bu durumda aklali su alsanız bile bedenden toksin atma işlemi gerçekleşmeyecektir. Ayrıca suyun yararlarına ilişkin diğer iki yazımı okursanız neden su içmemiz bu kadar önemli çok daha iyi anlayacaksınız. Bu yazılarıma buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.

Fazla su tüketemeyeceğinizi düşünüyorsanız bir süre kendinizi zorlamanızı önereceğim. Çünkü alkali su bir süre sonra eskisinden daha fazla su içme isteği oluşturuyor.

Dikkatimi çeken bir başka nokta, 3. maddedeki şekliyle yani bardağa hazırladığınız karbonatlı suyu içtikten hemen sonra üzerine su içmek çok kolay oluyor.  Bu da çok az su içenler için kurtarıcı bir bilgi olacaktır diye düşünüyorum.

Uyarı!

Uzmanlar karbonatın dolu mideye alınmamasının daha doğru olduğunu hatırlatıyor. Buradan, yemek esnasında karbonatlı su içmemek gerektiği gibi bir sonuca varılabilir.

Ayrıca bu uygulama sırasında egzersiz yapmak çok hızlı sonuç almanızı sağlayacak. Kendinize uygun bir egzersiz programı bulmanızı tavsiye ederim. Dilerseniz bloğumuzdaki sadece 5 dakika alan fakat son derece yüksek etkilere sahip olan Tibet Egzersizlerini de uygulayabilirsiniz. Buradan ulaşabilirsiniz.

Bu konuyu yayına aldığımdan beri en sık karşılaştığım soru alkali suyun böbreklerdeki ve safra kesesindeki taşları eritip eritmeyeceği oldu. Bu sorunları yaşayanlar için ayrı bir yayına ihtiyaç olduğunu düşünerek bunun en pratik ve zahmetsiz çözümünü de orada verdim. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Şifa olsun.

Yine karbonatla hazırlanan cilt lekeleri, çiller ve siyah noktalar üzerinde hızlı ve gözle görülür etkileri olan cilt maskesine buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca kozmik bakım facebook ve twitter sayfalarından günlük tüyoları  takip etmeniz çok yararlı olacaktır.

Dileğim hep sağlıklı olmanız…  Değilseniz de bu bilgilerin bir şekilde size faydalı olması, yüzünüzü ve dolayısıyla-siz paylaştıkça- yüzümüzü güldürmesi…

Hepinizi seviyorum, şifa olsun:)

ngiliz karbonati-sodyum bikarbonat-kullananlar

 

KONUMUZ YORUM LİMİTİNİ DOLDURDUĞUNDAN SORULARINIZA VE DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞMAYA BU SAYFADAN DEVAM EDEBİLİRSİNİZ.

Beyaz Saçlar Nasıl Eski Rengine Döner? /Ahmet Maranki’nin Saç Beyazlamasına Bitkisel Çözümü

Ayak Mantarı Tedavisi Aslında Çok Basittir!

Tags

Related Articles

197 Yorumlar

  1. Kozmikcim ben bu ingiliz karbonatını 3 ay düzenli sabah aç karnına akşam yatmadan önce 1 çay kaşığı içtim çokta faydasını gördüm….Çikolata kistimi bu şekilde geçirdim.Fakat yaklaşık bundan 1-1,5 ay öncesinden beri içtiğim zaman tüm batın bölgemde inanılmaz hassasiyet oluşuyor yani ağrı şeklinde artı sağ boşluğum ağrıyor şimdilerde sadece gün içinde içtiğim suya bi çimdik atıp içiyorum bu şekilde olunca ağrım olmuyor bu konuda bir fikrin var mı acaba yada içen arkadaşlarda bu şekilde bir sorun oldu mu çok merak ediyorum

  2. Sağlığıma ve yeni İnce hayatıma kavuşmamda Alkali Su'yun rölü çok büyük. 😉
    Bu şahane yazınız için size teşekkür etmek istedim. Ellerinize sağlık..
    Çok sevgiler.. 🙂

  3. Kozmik harikasin ne diyeyim 😉 karbonatin icimiyle ilgili dusuncelerini soracaktim kac gundur. Yarin itibariyle uygulamaya koyulup guzel sonuclari paylasmayi umuyorum :))

  4. Çok yararlı bir bilgi daha teşekkürler.Biz evde damacana su kullanıyoruz.Karbonatı damacanaya katıp kullanmamız mumkun mu eger mumkunse miktarı ne kadar olmalı?

  5. sevgili maya 3. maddede yazdığım gibi bu şekilde kullanım için dört hafta yeterli. belki bir iki hafta daha uzatılabilir. bundan sonar ilk maddedeki gibi kullanmaya devam edin. sadece suyunuzu alkali ederek yani. çikolata kistinizin geçmesi de çok güzel ayrıca, şifa olsun:)

  6. sevgili zehra birinci maddede anlattığım şekilde kullanabilirsiniz. 1-2 yemek kaşığı yani. fakat direct damacanaya dökmeyin, eritmeniz zor olur. once başka bir yerde eritip sonar damacanaya ilave edin. şifa olsun:)

  7. Merhaba, 2 aydır bende karbonat içiyorum. Mantar'a iyi geldi. Bakalım hala devam ediyorum, inşallah tekrar ortaya çıkmaz. Spor sonrası da içmeye çalışıyorum. 🙂

  8. kozmikcim cahilliğime ver anlamadım.şimdi bir litre suya 1 çay kaşığı atıcaz.bunu tek başıma içsem.yine üstüne alkali olmamış sudan da içip günde 2 litreyemi tamamlayacaz.yada 2 litre suya atıp gün boyu o suyu içsek olur mu?tabii ölçüsüde değişir heralde.yada günde sadece 1 bardak karbonatlı su içsek sonra diğer suya devem etsek.biraz açıklasan canım

  9. estağfurullah. önemli olan sürekli kaliteli yani alkali su tüketmek. isterseniz yine ilk madde de bahsettiğim şekilde damacanaya katın karbonatı. tek tek litrelik hazırlamak çok zor olur. onu ölçü kabul etmeniz için yazdım zaten.şifa olsun:)

  10. diyetisyen ve beslenme uzmanlarının da önerisi tamamen alkali suya dönülmesi sevgili özlem. alkali değeri en yüksek su saka su gibi görünüyor aslında fakat ne kadar güvenilir bir bilgi bilemiyorum.birde bol bol limon tüketilmeli. bunun da sebebini yazmıştım daha evvel. yani ne kadar alkali su ve alkali beslenme o kadar arınma ve sağlık.

  11. sevgili kozmik bakım şimdi içtiğimiz suyun içine 1-2 damla limon damlatsak o da alkali olmuş oluyor değil mi bi ara erikli mi neydi anımsamıyorum markayı çocuktum o zaman aromalı sular vardı çilek limon vs. onun gibi bişey de alkali su ihtiyacımızı karşılar mı?

  12. bir litreye 2-3 dilim deniliyor. bu durumda her bardak için birkaç damla diyebiliriz. aromalı hazır bir su değil fakat kendi hazırlayacağınız limon dilimleri ve taze nane yaprakları ile zenginleştirilmiş bir su hem alkali olmanızı hem de keyif almanızı sağlar. ben çok severim örneğin tadını:)

  13. Kozmikcim 2-3 haftadir 1 lt cam.siseye hazirlayip sadece alkali suyu tuketiyorm. Bende bu siralar asiri istah ve kilo soz konusu yani 2 kilo aldim 🙁 bunun sebebi alkali suyu olabilir mi bunu merak etmistm.

  14. sevgili burcu, 1 ocakta başlayan ve iki hafta devam eden büyüyen ay fazının etkilerindendir iştah açılması ve kilo alma. detaylar için ay'la yaşam kategorisine bakabilirsiniz.

  15. sayın kozmık bakım alkalı suya basladım bır bardaga ıkı kasık atıyorum ınsallah mantara etkısı Allah ın ıznıyle olacak ve sifa bulacagım vesıle sen şifa Allahdan olacak kasıntılarım gecerse bunu herkese önerecegım burda da paylasacagım olmazsada yınede Allah razı olsun denedık derım en azından

  16. ben alkali suyu zayıflamak için yapıyorum günde 3 lt su içiyorum her 1 litreden önce bi bardak suya 1 kaşık atsam birden içsem sonra 1 litre suyu içsem günde 3 defa böyle yapsam yani yeterli gelirmi

  17. Merhaba kozmik bakım..
    Tavsiyen üzerine sedef için 3. maddedeki şekilde kullandım yaklaşık 4 hafta kullandım sedeflerde hafifleme oldu kısmen şimdi ara verdim tekrar ne zaman başlayacağım?
    bu ara verdiğim sürede 1.maddeyi uygulayabilir miyim?

  18. sevgili emine 3. maddeyi her öğünden 30 ya da 45 dakika once uygulayın. üzerini de 1. maddede ki şekliyle 3 litreye tamamlayın. sebze ağırlıklı beslenmeye çalışın. ayrıca beslenme başlıklarını takip ederek ilgili günlere gore küçük bir diyet uygulayın. öeneğin karbonhidrat günlerinde unlu gıdalardan ve tatlılardan, yağ günlerinde yağlı gıdalardan uzak durun. sadece bu yöntemle bile kilo veren arkadaşlarım var. sizin alkali suyla birlikte daha iyi sonuçlar alacağınızı tahmin ediyorum. Tibet gzersizlerine de başlayabilirseniz mükemmel olur:)

  19. kozmik bakım dün yazmıştım ama yayınlanmamış tekrar sorayım bana sedef için önerdiğin 3. maddeyi uyguladım yaklşık 4 haftadır şimdi ara verdim ne kadar ara vermeliyim ve bu ara verdiğim dönem boyunca 1. maddeyi uygulayabilir miyim? cevap verebilirsen sevinirim bu arada teşkkür ederim sedefler de hafifleme var sayende tamamen bitecek inşallah inanıyorum

  20. çok mutlu oldum sevgili rümeysa, tamamen geçecektir inşallah. bir hafta ara verebilirsiniz. bu arada ilk maddeyi uygulamaya devam edin. buna sürekli devam edin zaten. beslenmenize de dikkat ederseniz daha hızlı sonuç alırsınız.sevgiler:)

  21. Arkadaşlar Sevgili Kozmik aracılığı ile size eczanelerde satılan CORESATİN diye bir kremi önereyim.. alın bir deneyin sonrada dua edin.. gerçekten kortizonsuz olan bukadar etkili bir ürün kullanmadık. Yeğenimin sedeflerini 1 hafta olmadan geçirdi. Ama yediğinize dikkat etmeyince tekrar çıkıyor ama bir kez sürdün mü tekrar geçiyor.. zararsız bir krem ama çok etkili. araştırın ve bir tüp deneyin.. 34 tl civarı..inşallah sezede iyi gelir.. intten neleri tüketirken dikkat etmelisiniz öğrenip onları tüketmeyin (Ö peynir, çiğ süt, çiğ domates gibi)

  22. Merhaba kozmikcim bundan 3ay once ayagim bir gece aniden kasinmaya basladi ve serçe parmagim ve yanindakinin arasi asiri sulanması ile karsilastim. Sonra netde bakarken sizin tavsiyenizi okudum uyguladim.10 gun boyunca 2lt ilik suya 1 yemek kaşığı karbonat yanlis hatirlamiyorsam .veee sonuc pamuk gibi bi ayak cook teşekkür ederim. Birde alkali yasam icin önerilerinize katiliyorum.over kanseri bi tanıdığım da bunu soyledim oda suya katarak iciyor sifa olsun inşallah.

  23. sevgili rüzgargülü, çok sevindim şifa bulmanıza:) kürlerin ve diğer uygulamaların amacına ulaşması gerçekten büyük mutluluk benim için. yakınınızla ilgili de güzel haberler vermenizi diliyorum.
    sevgilerimle:)

    1. Birde kafama takiliyo suyumuzu karnonatla alkali hale getiriyoruz bunu ömür boyu kullanmamiz uygunmu arada mi yapmaliyiz (19lt suya1-2 yemek kaşığı katbonat)

  24. Kozmik bakım merhaba .Her mesaja itinayla cevap vermeni takdir ediyorum doğrusu. Soruma gelirsek ben henüz günde 1 litre su içebiliyorum fazlası olmuyor.1 litre suya bir çay kaşığından biraz fazla atıyorum karbonati ,evet tadi değişiyor suyun, biraz da zor içiyorum ama doğru mu yapiyorum sence?

  25. teşekkür ederim sevgili bnnu, elimden geldiğince:)
    bende aynı şekilde hazırlıyorum. zorlamadan, yavaş yavaş 1 litrenin üzerine çıkmaya çalışın.
    sevgiler:)

  26. Teşekkür ederim 🙂
    Bir de karbonati geçen gün aldım ama agzini açık unutmuşum sadece bir gecede nemlenmis ,onu kullanmam doğru olur mu bilemedim,iki gündür kullanıyorum ama,nemlenmesi etkisini kaybetmesine sebep olur mu 🙁

  27. sevgili çeşmi siyahım, karaciger yağlanmasına nasıl bir etkisi olur bilemiyorum fakat en doğrusu once 3. maddeyi uygulayın. 4 hafta kadar uyguladıktan sonra 1. maddeye geçebilirsiniz. bu arada size zararlı olacak gıdalardan kesinlikle uzak durum. acil şifa diliyorum:)

  28. bende kullanmaya başladım ama ne kadar süre kullanılacak bilgim yok ben 1.5 lt suya 3 çay kaşığı atıyorum 1 günde 1.5 lt bitiriyorum doğru yapıyorum emin değilim geri dönerseniz sevinirim

  29. Yararlı bilgileriniz için teşekkürler….ben hiper tansiyon hastasıyım içme suyunu devamlı limonlu içerim karbonatlı denemedim sizin önerileriniz doğrultusunda kullanırsam tansiyonumu etkilermi? birde benim tansiyonum gece uykuda çıkıyor kalkıp bir badak limonlu su içiyorum tam olmasada düşürüyor…..

  30. bu şekilde de kullanabilirsiniz tesettür markası fakat bedeninizin alkali olması için 1,5 lt su çok az. günlük 2,5 litre su yüketmelisiniz. karbonatlı olmasa bile 2,5 litreye tamamlamalısınız yani.

  31. nuray hanım yüksek tansiyon hastaları bizim kullandığımız miktarlarda kullanmamalı fakat yazımda açıkladığım şekilde kullanabilirsiniz. bu şekilde rahatsızlığından kurtulanlar mevcut. umuyorum ki siz de onlardan biri olursunuz:) şifa diliyorum.

  32. sevgili kozmik bakım, bu alkali su alerjik bedene ve geniz akıntısına da iyi geliyor mu? bunun için madde 3 Ü mü denemeliyiz? teşekkürler

  33. merhaba. ben de tesadufen keşfettim sizi, yazılarınız çok guzel, guvenilir. bende bugun başladım alkali su diyetine. sabah aç karna koca bardak içtim. hem tok tuttu. hem yumuşak tuvalete çıktım 2-3 kere. birde idrara çok çıktım. hayırlısı. sonuçları yazarım. teşekkurler. saygılart.

  34. Fazla su tüketemeyeceğinizi düşünüyorsanız bir süre kendinizi zorlamanızı önereceğim. Çünkü alkali su bir süre sonra eskisinden daha fazla su içme isteği oluşturuyor….

    Kozmik bakım bu dediğin cok dogru 1 litre içiyordum ve bu 1 litre artik bana az gelmeye başladı , daha fazla içmek istiyorum 🙂

  35. Merhaba!

    Ben sinüzitim nedeniyle bir süredir hergün burnuma bir kompresör yardımıyla tuzlu su çekiyorum.. Bu sayede yıllardır kullanmakta olduğum kortizonlu burun spreyinden kurtuldum ama hala şikayetlerim devam ediyor. Bu yazıyı okuyunca aklıma tuzlu suyun içine karbonat ekleme fikri geldi. Bunun burnumun içindeki poliplere de iyi geleceğini düşünüyorum. Belki duymuşsunuzdur, bu tip polipler ameliyat dahi olsanız bir süre sonra tekrar geri dönüyorlar. Sizce 3. madde yerine bu şekilde bir metod uygulasam sinüzit için daha mı etkili olur?

    Teşekkürler!

  36. sevgili berkosinus geçmiş olsun. bu konuyla ilgili bir doctor tavsiyesi okumuştum. yanılmıyorsam 1 lt suya 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve 1 çay kaşığı karbonat şeklindeydi. bu durumda 1. madde ile hazırladığınız karbonatlı suyu kullanarak hazırlayabilirsiniz tuzlu suyunuzu sanıyorum. şifa diliyorum, sevgiler:)

  37. nadiren de olsa yaşanıyor sevgili salisaç. çok az miktarda karbonatla bir sure bedeninizi hazırlamanızı öneririm. 3. maddeyi uyguluyorsanız 1. maddeyle başlayın. eğer 1. maddeyi uyguluyorsanız 1 çay kaşığı karbonatı 1 lt değil de 5 lt suda eriterek başlayın. ben de bu şekilde kullandım birkaç hafta.

  38. merhaba benm bır sorum olucak smdı benım yuzumde cok sıvılcelenmeler var cok ılac kullandm gecmedı doktrlarda karacıgerıme hıc bakmıyorlar acaba bunu ıcsem faydalı olurmu

  39. merhaba. 1 hafta önce başladım yemeklerden yarım saat kadar önce içiyorum. zayıflamak istiyorum ama 2 kilo almışım. yanlış mı yapıyorum.

  40. Merhaba bi konuyu anlayamadim acaba marketten alinan karbonatla ingiliz karbonati arasinda ne fark var . Ben 5 gundur karbonatli su iciyorum ( marketten almistim).Aydinlatirsaniz sevinirim.Tesekkurler.

  41. tüm kanser türlerinde kullanılıyor sadness. fakat bilirsiniz ben her zaman tedbirli davranmayı severim. o nedenle once minik dozlarla denenmeli diye düşünüyorum. rahatsızlık hissetmediği sürece 3. maddedeki ölçülere çıkabilirsiniz. acil şifa diliyorum.

  42. sevgili kadriye bence herkesin bunu uygulaması gerekir. hepimizin alkali bir vücuda ihtiyacı var çünkü. bunun dışında kudret narı ve lavantayla ilgili yazılarımmı da okumanızı tavsiye ederim. şifa olsun:)

  43. sevgili zeynep kilo alımıyla ilgili bir örneğe daha once hiç rastlamadım malesef. ben de yaşamadım böyle bir durum. hatta ünlülerin kilo verme yöntemi olarak çok popüler son günlerde. ben de kullanırken kilo vermeyeceğim şekilde ayarlıyordum içiş zamanlarımı. fikir yürütemiyorum malesef. muhtemelen başka bir nedeni vardır. yine de isterseniz bırakın kullanmayı ve bir hafta sonra 1. maddeyle başlayın. yavaş yavaş arttırın. sevgiler:)

  44. sevgili gülten elmas, eczaneden alacağınız karbonat tıpta kullanılan katkı maddesi içermeyen karbonattır. hastanelerde hastalara bu karbonat verilir. markette satılan karbonat ise katkı maddeleri içerir.

  45. sayın kozmık bakım verdıgınız bılgılerden dolayı cok tşk edıorum ancak sunu anlamadım karbonatı oncelıkle sıcak su ıle acmamız gereklımı sonrasında soguk smu ılave etmelıyız

  46. sevgili ecrin rica ederim. ben bardağa önce karbonatı koyup üzerine biraz sıcak/kaynar su döküyorum. zahmetsizce, çabucak eriyor.sıcak içilmediği için de üzerini soğuk suyla tamamalıyorum. siz dilerseniz direct soğuk suyla da hazırlayabilirsiniz. önemli olan tamamen erimesi. şifa diliyorum:)

  47. Merhaba blogunuzu biraz geç keşfettim ama gerçekten çok faydalandım. Bütün yazılarınızı okuyorum. Alkali diyet hakkında çok araştırma yapmıştım. Diyette karbonatlı suyun alkalik özellikte olduğu ve ayrıca sirke ve limonun da aynı etkiyi verdiği zikrediliyor. Ancak burda bir yanlışlık var. Karbonat alkaliktir ve alkali su sağlar ama sirke ve limon asidiktir ve vücutta alkaliye dönüşmesi mümkün değildir şeklinde bir kimyager tarafından soru soruluyor alkali diyetin sitesinde. Ve ne yazık ki açıklanamıyor ve cevap verilmemiş soruya. Sirke ve limonun faydası elbette var inkar edilemez ama alkali su yapmak için kullanılmamalı, çünkü alkalik değil asidik su olacaktır. Bu durumda karbonatlı suyu bu amaç için tüketmek daha doğru. Yorumu tekrar okuyamadım cümle düşüklüğü varsa affola

  48. Merhaba kozmikcim ^_^ marketlerde kabartma tozu gibi küçük paketlerde karbonat satılıyor.. maksat bazik yapmaksa onunla da alkali suyumu yapabilirim değil mi :)))

  49. sevgili gece çok mutlu oldum faydalanmanıza. sirke ve limon konusunda da ben şöyle bir bilgiye rastladım daha once. "sirke ve limon asitli olduklarından yanlış bir algı oluşuyor fakat bunlar bedeni alkali ederek şifaya vesile oluyor" limonun ve karbonatın kanserde aynı etkiyi sağladığını ve bununda ancak alkali olarak gerçekleştiğini göz önüne alırsak rastladığım bilgilerin çok da yanlış olmadığı sonucuna varırız. elbette yine de daha detaylı araştırmakta fayda var.

  50. sevgili enurcan, tıpta kullanılan karbonatı ancak eczaneden temin edebilirsiniz ki bulmak hiç zor değil. tüm eczanelerde 3,75 tl ye bulabilirsiniz.şifa olsun.

  51. Bnde kullanmak istiyorum ama ne kadar bir süre kullanmaliyiz arada bi birakilmasi gerekiyormu,yoksa sureklimi kullanilmasi gerekiyo.Olaki bir kac gun icemedik ne gibi bir etki olur.ve göbek etrafindaki cok fazla olan yaglanmalarin gitmesine daha etkili olmasi icin ne yapmaliyiz.Tesekkurler simdiden

  52. Bnde kullanmak istiyorum ama ne kadar bir süre kullanilacak arada bir birakilmasi gerekiyormu.Ve bir kac gun icilmedi diyelim ne gibi zarari olur.Birde göbek cevresindeki yaglarda daha etkili olmasi icin ne yapilmalı bilgilendirir seniz sevinirim kozmik..

  53. sevgili görkemli, 3. maddeyi 4-5 hafta kullandıktan sonar 1. maddeye geçip sürekli kullanabilirsiniz. ayrıca Tibet egzersizlerini uygularsanız göbek bölgesi için daha iyi olur. dilerseniz tibet egzersizleri sırasında o bölgeyi streç filmle sarabilirsiniz. etkiyi hızlandırır. şifa olsun:)

  54. sevgili özgül sodium bi karbonat olarak isteyebilirsiniz. fakat sadece karbonat bile deseniz aynı şeyi alırsınız. şifa olsun:)

  55. sevgili erkan hamile ve emziren anneler 1. maddeyi gönül rahatlığıyla kullanabilir. bu bebeklerin sağlığına da olumlu olarak yansır. fakat 3. maddeyi uygulamak isterseniz mutlaka doktorunuza danışın. zararsız gibi görünse de kendim de olsam doktor izni olmadan kullanmazdım. sevgiler:)

  56. Tüm merak ettikletimi burda buldum çok teşekkürlet harikasınız çok fazla.kilolarım var öyle 3 5 degil tam 30 kilo vermem lazım pazartesi diyetisyene baslıcam inş eminim bununda faydası olucak

  57. Selâm,ben troit ameliyatı oldum hormon bozukluğundan dolayı kilo aldım ve şuan 20 kg fazlam var bu diyeti yeni öğrendim denicem faydası olurmu sizce

  58. kozmik bakım kilo vermeden bu suyu ne şekilde içebilirim…birde bira mayası tableti kullanıyorum sorun olur mj?

    19 litreye 2 kaşık attım tadı kötü ama sorun değil …fakat içtikten sonra üstüme hep bir ağırlık çöküyor sebebi nedir sence

  59. sevgili kozmik bakım ben bu alkali suyu kilo vermeden nasıl içebilirim çünkü benim için 1 gram bile önemli şuanda…birde bira mayası tableti kullanıyorum negatif bir etkileşim olur mu aralarında….

    19 litreye 2 kaşık ekledim tadı kötü kesinlikle ama üstüme ağırlık çöküyor her bardaktan sonra…tansiyon mu dersin yoksa olması normal mi..çok sordum helal et hakkını

  60. sevgili hanımeli mutlaka olur. yanısıra ana sayfadan günün besinlerini izler ve bir de tibet egzersizlerini uygularsanız daha iyi sonuçlar alırsınız. şifa olsun:)

  61. sevgili Melissa tadını yadırgıyorsanız ve bu içmenize engel oluyorsa daha az karbonatla başlayın. zaman içinde tadını farketmeyeceksiniz. kilo vermemek için yemeklerden once değil de tok içmeye çalışın. fakat yukarıda da yazdığım gibi tam anlamıyla dolu bir mideye çok fazla içmeyin. yemeğin üzerinden yarım saat kadar geçtikten sonar bol bol içebilirsiniz.
    ağırlık yapışı vücudun alışık olmayısından olabilir. yaşınızı bilmiyorum ama tansiyonunuzu etkileme ihtimali varsa mutlaka o anda ölçüm yaptırın. en azından ilgisi olup olmadığını anlamış olursunuz.
    bira mayası tabletiyle ilgili bir fikrim yok malesef. yeterince doğalsa kullanılabilir.
    şifa olsun.

  62. sevgili aynur limonlu suyun elbette etkisi olur fakat karbonatla kıyaslama yapamıyorum şu an. limonla ilgili yazılarımı da fırsatınız olduğunda okuyun. şifa olsun:)

  63. benım bazı sorularım var.
    1. altı aylık kızımı emzırıyorum. karbonatlı su ıcıyorum on gundur. faydasını gordum fakat emzırmem ıcmeme engel mı bılmıyorum. sutume bı zararı olur mu. aslında sutumu artırdı dıyebılırım. lımonda ıcıyorum.

    2. normal karbonat var paketlı ıcılebılır yazıyor onu kullanmamız yeterli mi. yoksa ıllede ıngılız karbonatı mı kullanmalıyız.

    Aklım cok karısık bebegım ıcın endıselıyım. cevabını beklıyorum.

  64. sevgili leyla emzirmeniz açısından bir sakınca yok. emziren annelerin yorumu bebeklerinin daha az hastalandığı yönünde fakat yine de doktorunuza da danışın.
    pasta yapımında kullandığımız karbonatı sordunuz sanıyorum. ben onu hiç kullanmıyorum, eczaneden alıyorum katkı maddesi içermediği için. size de aynısını öneririm.
    minik kızınızı öpüyorum, sağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum, sevgiler:)

  65. sevgili cennet geçmiş olsun. 1. maddeyle başlayın bedeninizi sınamak açısından. sizi rahatsız edecek bir durum oluşmazsa 3. maddeyi uygulayın. şifa olsun:)

  66. Kozmik bakım ayaklarim çok kasiniyo su toplayıp yara oluyo ve tüm vücudumda küçük puturler var çok kötü bi alerji döneminden geçiyorum krem falan ne kullansam Daha kötü yapiyo iyice hassaslastim. Karbonati da vücudum kötü olarak algılayıp ona da tepki verir mi çok korkuyorum ama yapmak istiyorum yuruyemiyorum acidan çünkü 🙁

  67. sevgili alerjik bence kullanıcı adınızı değiştirerek başlayabilirsiniz:) karbonatın alerjiler üzerindeki olumlu etkisi biliniyor. yorumlardan da anlıyouz bunu. dilerseniz 1. maddeyle başlayın ilk hafta. sonar 3. maddeyi uygulamaya başlayın. acil şifa diliyorum.sevgiler:)

  68. Sevgili kozmik bn de gunde 2 lt su iciyorum.bunun 0.5litresi limonlu su,0.5lt si ingiliz karbonatlı ve geri kalan 1 lt sade 🙂 su.ama cok sık tuvalete gitmiyorum.oysa normal su icmeye zorladigimda kendimi tuvaletten cikamazdim.acaba bu kadar su nereye gidiyo bi fikrin var mi

  69. sanıyorum biraz psikolojik:)) ne zaman ihtiyacımız olmasa hatta gidemeyeceğimiz durumda olsak tuvalet hissi oluşur. yolunu gözlediğimizde de bir türlü istediğimiz gibi olmaz. beklemeyin:)

  70. sevgili arife kullananlar var fakat önerilen bu değil. temin edene kadar deneyin fakat iyi gözlemleyin kendinizi, tedbirli olun. bir arkadaşımız hollanda da bulduğunu yazmıştı. siz neredesiniz bilmiyorum ama belki bu bilgi işinize yarar. şifa diliyorum:)

  71. Selam kozmik benim sorunum sedef ayaklarımda bir türlü iyileşmeyen sedef hastalığım var.Çok dr.a gittim ama maalesef bana neler önerirsiniz cevabınız için şimdiden teşekkür ederim….

  72. sevgili bbbbbbb, alkali su işe yarayacaktır. 3. maddeyi uygulamalısınız. yarın akşama kadar başlarsanız daha hızlı sonuç alabilirsiniz. şifa diliyorum:)

  73. Mrb bi karbonayli suyu hemen hemen heruerde duyuyorum yukaridaki yaziyi okudum tansiyon hastalari cok az kullanabilir denmis misal bi cay kaşığı yerine yarim cay kaşığı kadar olurmuu

  74. sevgili sevgi, yarım şay kaşığından biraz daha azıyla başlayıp kendinizi gözlemleyin. durumunuza gore yavaş yavaş artırabilirsiniz. her şey yolunda giderse tansiyon rahatsızlığın da ortadan kalkacak inşallah. şifa diliyorum:)

  75. sevgili neslişah merhaba:)
    zayıflamak için özellikle yemekten once bol alkali su içmelisiniz. karbonatın miktarı arttıkça daha kolay liko verebilirsiniz. yani 3. madde daha uygun. fakat ilaçlarla ilgili sorunuzu cevaplayamam. doktorunuza mutlaka danışın.
    sevgiler:)

  76. 05.04.2014 ıtıbarı ıle ıcmeye başladım ılk gun bır sey hıssetmedım ama bugun ıcınce vücudumda bı enerjı yukselmesı gıbı bırsey hıssettım 🙂 cok halsızım normalde bır bardağı mutfağa götürmek ıcın bı an dusunurum heheh:D gel gelelim ısın ozune … kabızlık problemım ve gaz sıkışması problemım vardı bugun ıtıbarı ıle veda ettım arkadaşlar… aşırı rahatladım… aksamda hemen bı mekık cekıyorum bacak çalıştırıp sırt bölge çalışıyorum… hemen terliyorum hoopp bı dus uzerımdekı yükler gıttı bıle… bıde boğazı tuttukmu olay tamamlanır. kılomu bılmıyorum ama 1.65 boyum var sanırım 75 kıloyum ıstedıgım kıloya ulasana kadar da tartılmıycam .. sıze burdan degısımlerı yazarım.. UNUTMAYIN HER NEKADAR BIRSEYLERIN DESTEGIYLE ZAAYIFLAMAYA CALISSAKTA BOGAZIMIZI KESMEZSEK OLMAZ HOMIDIGIRTLAK YEMEYELIM… :)))

  77. Kozmik bakım,
    Alkali suyun enerji yükseltmesi gibi bir özelliği var mı? Varsa süpermiş.
    Bir de ben kilo vermek istemediğim için alkali su içmeye başlamadım. Ama hep aklımda. Sağlık için içmeyi düşünüyorum. Kilo konusunda ne dersin?

  78. sevgili fullmoon, ben ilk maddedeki şeklini kullanıyorum uzun süredir. bu haliyle diyet yapmadan verilmesi mümkün değil sanıyorum. kilom fazla değil fakat bunun sebebi alkali su değil bir koltuğa beş karpuz sığdırmaya çalışıp üzerine bir de yemek yemeyi ihmal etmem. bu durumdaki stresi hiç saymıyorum zaten.

  79. merhaba
    ben 48 yaşındayım. 14 şubat gibi karbonatı içmeye başladım. Benim adet dönemlerim çok ağrılı ve çok yoğun geçiyordu. Hiç bir aksama da yaşamıyordum. En son 10 şubat 2014 de adet görmüştüm. o günden beri adet görmüyorum buna rağmen vücudumda ağrı kırgınlık olmuyor. Karbonatlı suyun rengli dönemlerini düzenlediğini duymuştum. Acaba 2 aydır adet görmeme durumum karbonatlı sudan kaynaklanırmı. (cuma günü doktora gidecem.) bu konuyla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    hoşçakalın.

  80. zeynep hanım, karbonatın düzenleyici yönünü biliyoruz aslına bakarsanız. sebep olduğunu düşünmüyorum fakat yine de emin olmak mümkün değil. doctor kontrolünde başka bir neden çıkmazsa karbonat kullanmayı bırakıp deneyebilirsiniz durumu. şifa diliyorum:)

  81. 25.03.14 tarihinde başladım karbonatlı suya, hiç tartılmadığım için kilo kaybı var mı bilemiyorum. Kendimi daha dinç ve enerjik hissediyorum bu süreçte hele ki mevsim değişirken uyku problemim olması gerekirdi, ki normalde de sabahları kalkamam ama böyle bir sorunum yok gibi bir şey artık.
    Mesela akşam 19:30'da evde oluyorum yemek hazırla masayı, bulaşıkları toparla derken yatma saatine kadar mutfaktan çıkamazdım şimdi 45 dk yürüyüş bile yapıyorum yemeklerden sonra.
    Sözün özü bedenen daha iyiyim bu kadar hareketli olmamıştım hiç lise çağından sonra :)) Tekrar emeğine sağlık kozmik bakım.

  82. çok mutlu oluyorum bu haberleri aldıkça sevgili sadness:) beden temizlendikçe normal işleyişine dönüyor. daha güzel sonuçlara inşallah:)

  83. benim hollandada bulmam icin yardimci olabilirmisiniz? internetten de bakiyorum hangi isimle bulabilirim eczanelerde? bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi acaba?

  84. Merhaba kozmik bakım. Benim 10 aylık bi oğlum var ve ben hala doğum dan kalan kilomu veremedim alkali suyu icmemde bi sakınca var mi oğlunu hala emziriyorumda yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

  85. sevgili zeynep ilk maddeyi uygulamak sizin için daha doğru olur. onda bile çay karbonatı mümkün olduğunca ekonomik kullanın. facebook sayfamızda dün paylaştığım formüle bakın mutlaka. karbonatı size önerdiğim şekilde kullanmak koşuluyla. egzersizleri uygulamak isterseniz öncesinde biraz ısınmanızı öneririm, çok daha kolay yaparsınız. bebeğinize ve size sevgiler:)

  86. hayır sevgili fullmoon beklemeye gerek yok. küçük miktarla başlayın ve çok fazla yemek arefesinde içmeyin ki iştahınızı kapatmasın. şifa olsun:)

  87. 4-5 gündür karbonatlı su içiyorum. Henüz bir değişiklik farketmedim. Fakat söyle bir sorun var. Normalde ben çok su içen biriyimdir. Şimdi 1 lt.yi zor içiyorum. Tadını beğenmedim. İlaç gibi düşünüp zorla içiyorum.

    1 çay kaşığı karbonatı bardakta eritip 1 lt.lik cam şişeye ekleyip kullanıyorum. Şişenin dibinde beyaz bir tortu oluştu. Sanırım karbonat dibe çöküyor. Ayrıca eritmeme rağmen böyle oluyor 🙁

  88. sevgili fullmoon ben direkt bir litrelik şişeye koyup çalkalıyom ve tamamı eriyor. sanıyorum bir bardak suda çözünmüyor tamamı. tadına alışmak için yarım çay kaşığıyla başlayın. ben artık farketmiyorum karbonatın tadını.

  89. merhaba,
    benim 3 yıldır Vitiligom var.Hindistandan bile ilaç getirip kullandım,tamamen geçmesede azaldı lekeler.sorunun içten olduğuna inanıyorum.karbonat kullanmaya başlayacağım.Vitiligo ile ilgili olumlu dönüş varmı ?

  90. Sevgili kozmik sağlığım için çok kısa zamanda kilo vermem gerekiyor diyet yapamıyorum ve dizlerimden rahatsız olduğum için sporda yapamıyorum bu suyun yararı olur mu lütfen yardımcı olur musun yalvarırım

  91. alkali su sorununuzu çözecektir sanıyorum. tansiyon sorununuz yoksa 3. maddeyi kullanın 4-5 hafta kadar. sonar ilk madde ile devam edebilirsiniz. şifa olmasını diliyorum.

  92. sevgili kozmik bende 10 kilo fazlam var her türlü zayıflama tekniklerini denedim kilo veremedim 9 🙂 ben dün itibariylyle kilo vermek için başladım sabah aç karnına bir büyük subardağı içme suyuna iki çay kaşığı silme karbonat koyuyorum içtikten sonra 2litre suya 2 çay kaşığı koyup gün boyunca içiyorum ama 2.5 lt yetmiyo daha fazlada içtiğim oluyo n kadar etkili olur bilmiyorum iyi akşamlar

  93. Merhabalar bende karbonatlı suyu 1 lt suya 1 çay kaşığı olarak haberleri izledikten sonra içmeye başladım. 🙂 günde bir bardak bile su içemeyen ben karbonatlı olunca günde iki litreyi içiyorum bir haftadır. Çok fazla katıyorsun dediklerinde azalttım içemedim bu sefer .
    Tabi fazlası zararlı diyenler çok olunca araştırırken sizin yazılarınıza ve yorumlarınıza rastladım 3. maddeyi denemeyi düşünüyorum.
    Böyle faydalı bilgiyi paylaştığınız için teşekkürler. Bloğunuzda çok güzel.
    Bu gün bir hata yaptım gece sahura kalkınca karbonatlı su içtim uyandım uyanalı susuzluk çekiyorum 🙂 Orucun zorluklarıda güzel Allahım tüm oruç tutanlara kat kat sevap versin . Kandiliniz mübarek olsun kozmikçim 🙂

  94. sevgili esrarengizhayat, çok teşekkür ederim güzel cümleleriniz için. amin, allah kabul etsin orucunuzu. sizin de kandiliniz mübarek olsun, tekrar teşekkür ederim:)

  95. Karbonatlı su içmenin en nemli olan hususu şu şekildedir. Kanımızın pH değeri 7.4 dür. Bizlerin gündelik olarak tükettiğimiz gıdalarımızın tamamına yakını asitik dir. Ayrıca insan vücudun da zararlı olabilecek hastalık ve virüslerin yaşayabilmesi için ortamın asidik olması gerekiyor. Şimdi biz karbonatlı su içerek kanımızın pH değerini 7.4 ün üstüne çıkararak bu hastalıklardan korumuş oluyoruz. bi derece tedbir almış oluyoruz. Vücudumuz düzenini yitirdiğinde asit oluşturur. ( midemizin yanması gibi) bu bu şekilde hastalıkların başlaması için ortam oluşur. vücudumuzun pH değeri 7.4 ün biraz üstünde olması sağlımız açısından son derece önemlidir. Eğer aşırı derecede pH yükseltirsek vücudumuz yine asitte olduğu gibi bazın etkisiyle zarar görür. ( kötü bir sabunla cildimizi yıkadığımızda ki tahrişin nedeni sabunun pH ının yüksek olmasından dolayıdır) . Umarım yazdıklarım faydası olur. R. özcimder

  96. sayın recep özcimder, yorumunuz beni çok mutlu etti öncelikle, çok teşekkür ederim. ben bu bilgiyi paylaşmadan evvel uzun sure araştırdım ve kullanıcı yorumlarını izledim. paylaşırken de ölçü ve sure konusunda daha tedbirli davranmaya çalıştım. yani normalde daha uzun sure ve daha yüksek miktarlarda kullanılmakta. siz bu tedbirli halini yani yukarıdaki ölçü ve süreyi nasıl değerlendiriyorsunuz? bize farklı önerileriniz var mı? kıymetli fikirlerinizi paylaşırsanız ben başta olmak üzere hepimiz çok mutlu oluruz.
    saygılarımla.

  97. Kozmik bakımın takipçilerinden biri olarak, ben de Dr. Recep Beye teşekkürlerimi iletmek istedim. Ölçüler konusunda kozmik bakımın sorusunun cevabını merak ediyorum.

  98. Kuzucuğum, ben ph ölçer aldım, her gün kontrol ediyordum başlarda 7.8 civarında tutmaya çalışıyordum artık otomatiğe bağladım ölçmeme gerek kalmadı… Aylar önce blogunda görüp hem anneme içirdim hem ben içmeye başladım mide ağrılarımız geçti bu sayede, iyi ki varsın

  99. Sayın kozmik bakım, Ben evime almış olduğum 5 lt lik suyu bir çorba kaşığı karbonat katıyorum. bu şekilde evdeki su tüketimini sabit hale getirmiş oldum. Vücudumuzun pH değeri 7.4 olduğundan içeceğimiz suyun pH değeri 8 civarında olmalı daha yukarısı vücudumuza zarar da verebilir. Reaksiyonların gerçekleşmesi için pH değerleri vardır. Ben zayıflama konusunda karbonatın nasıl bir etkisi olur onu da bilmiyorum. Karbonat sadece kanımızın alkali taraf da kalmasını sağlayacak kadar tüketilmelidir. Zayıflama ilacı gibi düşünmek yanlış olur kanaatindeyim.Kanımızın alkali olması ile vücudumuzda oluşabilecek hastalıkların önüne geçmiş oluruz. Çünkü virüsler ve mikroplar pH'ın 7.4'ün altına indiğinde yaşama şansı buluyorlar. Zayıflamanın yolu ölçülü beslenme ve spor yapmaktan geçer. Aşırı karbonhidrat alırsak ve bunu tüketemezsek şişmanlamış oluruz. saygılarımla

  100. sayın recep özçimder, elbette asıl amaç sağlıklı bir bedene sahip olmak, aksi istenmeyen sonuçlar doğurabilir. zayıflatma etkisi olduğu da doğru, çevremde örneklerini görüyorum. fakat bunun vücudun sağlıklı hale gelmesinin bir sonucu olduğunu düşünüyorum. karbonatın aşırı tüketimi istenilen sonuca değil, sağlık sorunlarına sebep olur elbette. diger her şey de olduğu gibi aslında.

    benim size bir sorum olacak, kozmik bakım okurları için önemli olan. alkali su ile ilgili en çok hamile ya da emziren annelerden mail alıyorum. ayrıca küçük çocuklarda kullanımı da büyük merak konusu. siz bu gruplarla ilgili ne düşünüyorsun? bir çok platformda kullanılabileceği ve hatta kullanıldığı yazılıyor, konuşuluyor fakat ben gözüm kapalı itimat edemiyorum. bizler yeni yeni tanıyoruz çünkü karbonatı.

  101. Emzırım anneler zayıflamak için kullabilir mi bebegım 6aylık bı zararı olur mu diye korkuyorum bı yandan da hamilelikte aldıgım.kiloyu vermek istiyorum yardımcı olursanız sevınırım tskler kozmik bakım

  102. İyi günler dileyerek sözlerime başlamak istiyorum, aslında konu hakkında detaylı bilgi vermek isterim. Ama burada yazmam uygun olur mu onu bilemiyorum. pH ve pOH kavramları neyi ifade ediyor onu belirtmek isterim. Vücudumuzda bulun Hidrojen iyonlarının miktarını pH ile Hidroksil iyonlarının miktarını da pOH ile belirtiyoruz. suyun pH veya pOH değeri 7 dir yani nötr dür. Kanımızda ise bu oran alkali dolduğunu gösteren 7.4 dür. Biz bu değerin altında veya üstünde tutarsak vücudumuzun dengesini bozarız. Yani bu değerlerin dışına çıkmak sağlık açısından zararlıdır. ( Hele ki Hamile bayanların, emzikli annelerin ve çocuklar, bebekler için ). Şimdi biz alkali su yani pH değeri 8 civarında su tüketmemizin nedeni vücudumuzda oluşan asidi hem nötr hale getirmek hemde tedbir olsun diye yapmaktayız. Bunu yapmamızın nedeni vücudumuz olumsuz durumlar da asit salgılar. Vücudumuza asit ne kadar zarar verirse baz da o kadar zarar verir. Kanımızı alkali yapalım derken başka etkilerle karşılaşırız. Biz kanımızı alkali tarafta tutarak vücudumuzun direncini, kanımızın çözme özelliğini ve vücudumuzda oluşabilecek zararlı hastalıkların bertaraf edilmesini kolaylaştırmış oluruz. Kanımızda oluşacak hidroksil iyonları nasıl bir reaksiyona giriyor ki bu yağların yanmasını ve zayıflamaya etki ediyor bunu açıkçası bilmiyorum. Kimyada varsayım diye bir olay söz konusu değildir. Bir şey söyleniyorsa bu ispat edilir. Bu yüzden alkali suyun zayıflatma etkisini kim söylüyorsa bunu izah etmelidirler. Benim bilgilerim ile böyle bir reaksiyonu söyleyemiyorum. Umarım faydalı olmuşumdur. saygılarımla…

  103. Dr. Recep Bey,
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Asitin vücudumuza verdiği zarar gibi baz da zarar veriyor. Bu durumda alkali su içerken, karbonat miktarını abartmadan kullanmanız gerekiyor, değil mi? Bir kişi için günlük karbonat miktarı ne kadar olmalı?

  104. sayın Fullmoon,Öncelikle kullandığınız suyun pH' ını kontrol ediniz. Bunu göz önüne alınız. Genel olarak 5 lt lik bir bidonuna bir çorba kaşığı karbonatı atıp içmeniz sağlınız açısından önemlidir. Günlük su tüketiminiz ne kadar fazla olursa sağlınıza faydası da o kadar fazla olacaktır. Günlük şu kadar kullanmak yerine kanımızın pH değerini 7.5 ile 8 arasında tutacak kadar karbonat kullanmalıyız. Sonuç da karbonat da kimyasal bir madde. Bu konuyu özetlersek pH'ı 8 civarında olacak şekilde alkali su yapıp ihtiyacımız kadar tüketmek. Alkali su içmemiz deki asıl hedef kanımızın pH'ını ayarlamak.Bir canlının sağlığı kanın temizliği ve karaciğerinin iyi olmasından geçer. Her şeyden önce kanımıza ve karaciğerimize dikkat etmeliyiz. saygılarımla..

  105. recep bey görüyorum ki ölçü üzerinde önemle duruyorsunuz. teorik olarak verdiğiniz bilgilere sahip olmasak da içgüdüsel olarak bizler de fazlasının zararlı olacağını düşünüyoruz. örneğin bazı sayfalarda, tabiri caizse avuç avuç kullanıldığını, pH seviyesi olarak 11-12 lerden bahsedildiğini okuyorum ve bu beni dediğim gibi içgüdüsel olarak tedirgin ediyor. aynı sayfalarda ani kilo kaybedip bırakanları da okudum. eminim başka takipçilerde okumuştur. bu sebepledir ki kilo verdirdiğine dair bir algı oluştu bizlerde. ben bile ölçüyü azalttım kilo kaybetmemek için. blogumuzda da zayıf olduğu için alkali su kullanmaktan çekinen arkadaşlarımız var. aksi yönde verdiğiniz bilgi beni rahatlattı. sanıyorum diger arkadaşlarımız da korkmadan kullanabilecekler bundan sonra. tekrar teşekkür ederim katkılarınızdan dolayı. saygılarımla

  106. sevgili ramazan biner, sorunuzu biraz beklettim. once recep beyin cevabını görmek için sonrasında da zaman bulamadığım için. bu arada gelen cevapları okumuşsunuzdır zaten. hamile bayanlar ve bebekleri zaten bir tarafa bırakıyoruz fakat sizin için de anladığım kadarıyla ölçüyü kaçırmamak gerekiyor. fakat buna ragmen her anne ve her bebek birbirinden farklıdır ve ancak takibinizi yapan doktor sizing için sakıncalı olup olmadığını söyleyebilir diye düşünüyorum. danışırsanız içiniz de çok rahat olur. ayrıca tibet egzersizlerini sizin için de önereceğim. oldukça basit ve etkilidir, bedeni dengeler. ben kendi tecrübemi de paylaşmıştım yorum bölümünde. size de şifa olması dileğiyle:)

  107. kozmik bakım seni yarım saat önce kesfettım.. yazılarını okudum çok güzel şeyler paylaşıyorsun. Allah senden razı olsun. benım sorum şu olacak sana. ben çok kiloluyum akşamları spor a gidiyorum. gündüz aç karnına içtikten sonra akşamda yarım lıtrelık şaşala bu kürü hazırlayıp spor yaparken mı ıceyım yoksa spora gıtmeden ıcıp spor sırasında normal su mu tüketeyim ? saygılarımla

  108. sevgili zayıfben, hoşgeldiniz:) alkali suyu farklı bir içecek gibi görmeyin. normal zamanda suyu nasıl içiyorsanız aynı şekilde devam edin. şifa olsun:)

  109. merhaba dün aç karna iki çay kaşığı karbonat attığım suyu içtim, inanılmaz derecede baş ağrısı yaptı, normalde tansiyonum düşüktür, ama ne oldu bilmiyorum gözlerim karardı, enseden başa doğru tarifsiz ağrı oluştu…

  110. Sevgili bil lur, belki de ictiginizde tansiyonunuz dusundugunuz gibi dusuk degildir. Cok kucuk dozda deneyin, ayni sekilde hissetmezseniz kontrollu olarak artirin. Yine rahatsizlanirsaniz kullanmayin. Sevgiler.

  111. Merhabalar sevgili kozmik….babam kanser hastası ve gorunce uygulamak istedim….sorum bir limon sıkıp içine bt çay kaşığı karbonat atsak nasıl olur

  112. kemal bey, bu konuda eşinizi ve bebeğinizi takip eden doktorun ne söyleyeceği çok önemli. her bebek ve her anne farklı olduğu için genelleyerek cevap vermenin doğru olmadığını düşünüyorum. ailenize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum:)

  113. ibrahim bey sizin için de birşey söyleyemeyeceğim malesef. yukarıda da dediğim gibi hassas durumlarda muhakkak doktorun fikri alınmalı. rahatsızlık yaşadığım dönemlerde kendim herhangi bir şey uygularken de aynı şekilde takibimi yapan doktorla görüşerek hareket ediyorum. telefonla bile olsa mutlaka danışıyorum. geçmiş olsun, şifa diliyorum.

  114. sevgili eda, emziren annelerin ve anne adaylarının her birinin durumu birbirinden farklı ve hassas olduğu için genellikle herhangi bir öneri de bulunamıyorum malesef. en doğrusu sizi ve bebeğinizi takip eden doktorların fikrini almak olur. ayrıca yukarıda recep bey'in mayıs tarihli yorumlarını da okumanızı öneririm. size ve bebeğinize sağlık dileklerimi ve sevgilerimi gönderiyorum:)

  115. tüm eczanelerde bulabilirsiniz wolf hill. benim alışveriş yaptığım eczanede genellikle şifa'nın karbonatı bulunuyor. farklı markalar da vardır muhakkak fakat öneride bulunabilecek kadar bilgim yok malesef. şifa dilerim.

  116. sevgili eminenur çok teşekkür ederim. önümüzdeki iki hafta kilo vermek için çok elverişli bir dönem. ayrıca ana sayfadaki ay takvimini ulanarak günün beslenme önerilerini de dikkate almanızı öneririm. diyetten istediğiniz sonucu alamıyorsanız altında farklı bir sebep yatıyor olabilir. size EFT yani duygusal özgürlük tekniğini anlatan bir kitap alıp okumanızı tavsiye ediyorum. örneğin mürürvvet murat'ın kitabı olabilir. içerisinde kilo problemleriyle ilgili bir bölüm de var. sade ve açık bir anlatımı var. uygulanışı ise çok basit.
    annenizin yüksek tansiyon gibi bir problemi yoksa kullanabilir görünüyor fakat yine de takibini yapan doktorla konuşmanız daha doğru olur.
    şifa dilerim:)

  117. Karbonat bol miktarda tuz içerir tansiyon hastaları özellikle doktorlarına danışmadan kullanmasınlar.Alkali olmak isteyenler bütçeleri uyarsa bir alkali su iyonizeri edinsinler.Araştırmalarını öneririm.

  118. sevgili emine, evet bu şekilde hazırlayabilirsiniz. günlük ihtiyacınızın tamamını hazırladığınız alkali su ile karşılayın. asitli ve işlenmiş gıdalardan da uzak kalın.sebze ağırlıklı beslenmek de bedenin alkali olmasına/kalmasına yardımcı olur.

  119. Selam kozmik bakim 6 aylik bebeğim var halen.emziriyorum bu alkali su sütumu azaltirmi bebegime bir zarar verirmi zayiflamak içinkkullanmayi dusunuyorum yardimci olurmusunuz…

  120. sevgili burçin sizin alabileceğiniz miktarda karbonatın zayıflamanıza yardımcı olacağını sanmıyorum. yukarıda recep bey hamile ve emziren anneleri özellikle ölçü konusunda uyarmıştı. dilerseniz tibet egzersizlerine ve ısırgan kürüne yönelin. aslında sizler için bitki önermiyorum fakat ısırgan neredeyse tüm emziren annelerin süt arttırma yöntemlerinden biri zaten. özellikle 24 eylüle kadar oldukça faydası olur. bu konuda ana sayfaya ya da arınma zamanı kategorisine bakın. bol su içmeyi de unutmayın. özellikle 15:00-19:00 saatleri arasında. sevgiler:)

  121. Merhabalar,bir gıda mühendisi olarak belirtmek istedim,sodyum bikarbonat marketlerde satılan ,bildiğimiz karbonatın kimyasal adıdır.ingiliz ya da Türk karbonatı diye bir ayırım yoktur.Satış amaçlı bu şekilde sunulan ürünlerden biridir.tıpkı bildiğimiz Kaya tuzu olan ancak her derde deva himalaya tuzu olarak satılan tuz gibi.Yerli ürünlerimiz varken maalesef farkında olmadan dış sermayeye kazandırıyoruz.sevgiler.

  122. sevgili ece verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ediyorum. fakat şunu söylemeliyim ki benim şimdiye kadar kullandıklarım türkiye sınırlarında üretilmişti. şu an elimde olmadığı için firma adı yazamıyorum. hepimizde asıl amaç güvenilir bir kaynaktan temin etmek aslında. eczaneden alınması konusundaki ısrarımızın nedeni budur.sevgiler.

  123. sevgili ayça, yeterli olur fakat yemeklerden once ve özellikle 15:00-19:00 saatleri arasında içmeye gayret edin. başlarda işe yaramadığını düşünebilirsiniz, bir sure sonra etkisini fark edersiniz. şifa olsun:)

  124. ismail bey, limon ve sirke asitli olsa da bedende asidik ortama yol açmıyor. alkali diyet konusunda yazılmış kitaplarda da aynı şekilde geçiyor. fakat internet ortamında yayılmış tutarsız ve doğruluğu şüpheli çok çeşitli alkali gıda listesi mevcut. bunların bir kısmında sirke asitli grubunda yer alırken bir kısmında alkali grubunda. ben bu tür listeleri görmezden geliyorum o nedenle.

  125. Merhaba kozmik bakim. Karbonatlı suyun dişinda normal su icmiyoruz öyle mi? Bide İngiliz karbonatiyla marketten aldigimiz karbonatin farki ne hangisini kullanalim. Teşekkürler….

  126. aslında bu şeklde ph seviyesi yüsek yani normal su içmiş olacaksınız sevgili selda:) içme suyunuz hep karbonatlı olsun. eczaneden alın karbonatı, piyasadakiler ne kadar güvenilir ve hangi katkı maddelerini içeriyor bilmiyoruz.şifa olsun:)

  127. Bugün başladım. Günde 3 lt içeceğim. 1.5 lt suya 1 siyirma tatlı kaşığı karbobat koyarak hazırlıyorum. 1 ay sonra 7 ocak 2015 te sizinle durumumu paylaşacağım. Şu an 120 kg dayım. Ersan

  128. benim size bir iki önerim olacak entad. yüksek tansiyon probleminiz yoksa tadına alıştıktan sonar karbonat miktarını arttırabilirsiniz. özellikle öğünlerden yarım saat once su tüketin. ayrıca mümkünse ay takvimini takip edin. detaylara tıklayarak günün etkili besi hakkında bilgi alın. örneğin şimdi ay yengeç burcunda ve karbonhidratlar iki kat etkili. tükettiğiniz bir porsiyon makarna iki porsiyon, bir dilim ekmek iki dilim değerinde. yengeç burcu etkisi sona erene kadar zararlı Kabul edilen karbonhidrat grubundan uzak durun. bu örneğe gore hareket edin. aralık ay takvimine ana sayfadan ya da sayfanın sağındaki çok okunanlar listesinden ulaşabilirsiniz. en yüksek faydayı görmenizi diliyorum.

  129. hayır sevgili akan. bunun için sayfanın sağ altındaki kategoriler kısmından, böbrek taşı nasıl düşürülür bölümüne bakın. şifa olmasını dilerim:)

  130. Mrb KozmikBakım. Uzun süredir sizi takip ediyorum çokta faydalandım. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Bir şey danışmak istiyorum. Alkali suyu zayıflama ve genel şifa olarak kullanmaya başlamak istiyorum,Başlamak için özellikle uygun bir gün var mıdır? Aynı şekilde zayıflama amaçlı spora başlamak için ayın hangi burçta olduğu gün tercih edilmeli?

  131. rica ederim sevgili çakıltaşı, faydalı olabiliyorsam ne mutlu:)
    alkali suya istediğiniz zaman başlayabilirsiniz. kısa bir sure sonar kilo vermeye başlarsınız. spora genellikle yeni ay dönemlerinde başlıyoruz. hemen başlama imkanınız varsa 1 ocak tarihinde saat 18: 00 e kadar başlamanızı öneririm. ikizler burcuna geçmeden yani.
    gzel haberlerinizi almayı diliyorum:)

  132. Merhaba Kozmik bakım,
    Ben emziren bir anneyim 6,5 aylık kızım var zayıflamak için bu kürü uygulasam emziriyorum kızımı hala kızıma zararı olur mu bu onu hakkında bilgi rica ediyorum şimdiden teşekkürler.

  133. sevgili seda, emziren bir anne olarak karbonatı şimdilik bizim kullandığımız miktarın yarısı kadar kullanın. yanı sıra Tibet egzersizlerine de birkaç dakika ayırmanızı özellikle tavsiye ediyorum. sevgiler:)

  134. Merhaba Sevgili Kozmik, 3. kez aynı şeyleri yazıyorum umarım bu sefer göndermeyi başarabilirim. Yaklaşık 3 haftadır sitenizi takip ediyorum ve müptelası oldum diyebilirim. Bıkmadan, usanmadan büyük bir özveriyle tekrar tekrar aynı şeyleri açıklamanız ve herkese cevap yazmanız takdire şayan.

  135. Ben 2 haftadır alkali su ve Tibet egzersizlerini deniyorum. İlk hafta 1 lt karbonatlı su ve 1.5 lt normal olmak üzere her gün 2.5 lt su tükettim. İlk 1-2 günden sonra bir türlü geçmeyen baş ağrıları yaşamaya başladım. Sonraki hafta 5 lt lik damacanaya 2-3 çay kaşığı koyarak sadece bu suyu tüketmeye başladım ve baş ağrılarım geçti. Tibet egzersizlerini şu anda 5 er kez yapıyorum. Bunları denemeye başlamadan önce ciddi bir uyku problemi çekiyordum (kaçta yatarsam yatayım sabah 5-6 gibi uyanıyor ve bir daha uyuyamıyordum). Bu süreçte sanırım az uyku nedeniyle hiç özel bir şey yapmadan hatta her zamankinden fazla hamur işi ve tatlı tüketerek 3 kilo vermiştim. Alkali ve egzersize başladıktan sonra eskiye göre çok uyumaya başladım hatta yataktan zor çıkar hale geldim ve verdiğim o 3 kiloyu geri aldım. Büyük çoğunluk kendini daha zinde ve dinamik hissettiğini, kilo verdiklerinden bahsederken ben de niye böyle ters etki yaptı anlamadım. Evet eskiden günde 3 saat uykuyla bile idare ettiğim oldu ama şimdide çok uyumaya başladım ve hızla kilo aldım. Sizin yorumunuz nedir? Maalesef yazım biraz uzun oldu. Şimdiden teşekkür ederim.

  136. sevgili thisbe, çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz:)
    ilk denemenizde karbonat tansiyonunuzu yükseltmiş olabilir. karbonat azaldığında baş ağrınız geçtiğine gore bir sure bu miktarı korumanız gerekiyor demektir. kilo kaybınızın nedeni tahmin ettiğiniz gibi uykusuzluk olabilir. uykunuz değişince kilo almanız normal. fakat karbonatın kilo aldrması söz konusu olamaz gibi görünüyor. egzersizlere devam edin henüz çok başındasınız, çok şey değişecek inanın. karbonata ise son denediğiniz şekilde devam edin. bence bunun nedeni başka bir şey. normale dönecektir her şey diye düşünüyorum, pes etmeyin lütfen. sevgiler:)

  137. mrh kozmik bakım bir saattir yorumlarınızı okuyoruz arkadasımla beraber bugun zayıflamaya karar verdık ama ne zaman karar versek ertesi gun kendımızı tatlı yerken buluyoruz keşke şöyle sihirli bir değnek olsada en az 2 beden incelsek acaba diyorum bu alkalı su o geğnek olabilirmi 🙂 🙂 yarın başlayacagız zayıflatıyormu ve ne kadar sürede etki ediyor teşekkür ederim sevgiler

  138. sevgili ceyo merhaba:)
    aslına bakarsanız 8 nisana kadar zayıflamak için çok elverişli bir dönem. tibet egzerszileri ve alkali su size büyük destek verecektir. ayrıca dolunay dönemlerinde arı kürümüz olan ısırgan kürünü uygulamanızı öneririm. bunun dışında ay takviminden günün uzak durulması gereken besinlerini takip edin mutlaka. detaylı olarak açıkladım bağlantılı yazılarımda. dolunay dönemlerinde üç gün yağlı gıdalardan uzak durum ayrıca çünkü dolunayda vücuda alınan yağları atmak çok zordur.
    bahsettiğim bu uygulamalardan çok güzel geri bildirimler alıyoruz, mutlaka sizin için de güzel sonuçları olacaktır. fakat etki süresi kişiye gore değişeceğinden net bir şey söyleyemiyorum.
    son olarak hatırlatmak isterim ki büyüyen ay dönemlerinde tüm çabalarınıza ragmen sonuç almıyormuş gibi hissetmeniz normal; dolunaydan itibaren yani küçülen ay fazında sonuçları daha net göreceksiniz. büyüyen ay fazında kilo almamak bile başarı kabul edilir.
    güzel haberlerinizi almayı diliyorum, sevgiler:)

  139. Sayın Mustafa levent Bey, mesajınızı geç fark ettim kusura bakmayın. Asitlerle bazlar eşit oranlarda karıştırıldıkların da notralleşme olur ve ortamda tuz ve su meydana gelir bu çözeltinin de pH'ı 7 olur. Bizim kanımızın pH değeri 7,4 dür. İnsan sağlığı için pH 6,4 ile 8,4 arası uygundur. 7,4 ün altına inildiğinde vücudumuzdaki asit miktarı zarar vermektedir. midemiz deki yanma gibi. ayrıca sağlığımız için vücudumuzun 7,4 ile 8,4 arasında olması oluşabilecek hastalıkların olmamasını sağlamaktadır. bazik ortamda virus ve bakterilerin yaşaması mümkün olmamakta bizde bu şekilde vücudumuzun direncini artırarak doğal koruma sağlamış oluyoruz. bu pH aralıklarının dışına çıkıldığında vücudumuz zarar görür. ister asitik olsun ister bazik yani değişmez. vücudumuzu koruyalım derken zarar veririz. ölçüsüz kullanmak kesinlikle sakıncalıdır. doktor kontrolü olmadan kullanılmamalıdır. Videodaki görüntü bir notralleşme görüntüsüdür. Şunu da kesinlikle unutmayalım pH 8,4 ün üstünde vücudumuz zarar görür.

  140. bilemiyorum sevgili ece fakat limonu bolca tüketmenin çok faydalı olduğunu biliyoruz. salatalarda, taze meyve sularına ilave ederek ya da limonata şeklinde olabilir. bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli besinlerden.sevgiler:)

  141. Merhaba kozmikcim öncelikle sizi tebrik ediyorum herkeze cvp verdiginiz için ve bende zayıflamak istiyorum ama diyet yapamıyorum ayrıca panik atak hastasıyım çokta evhamliyim ve trombositim düşük bende karbonatli şu kullansam sakıncalı olurmu tsk ederim ….

  142. sevgili havva teşekkür ederim:)
    bu durumda size olumsuz bir etkisi olur mu bilemiyorum malesef. doktorunuza danışın mutlaka.
    diyet yapamıyorsanız yavaş yavaş küçük miktarlarda eksiltin porsiyonlarınızı.
    ayrıca tibet egzersizlerini tavsiye ediyorum size. hem kilo vermenize hem de genel sağlığınıza büyük yardımı olur. yanı sıra alkali olmasa bile bol su tüketin. şifa diliyorum:)

  143. Merhabalar, ben de alkali suya başlamak isterim fakat birkaç sorum olacak;

    Birçok yerli yabancı siteyi inceledim bazı uzmanlar karbonatlı suyu desteklerken bazıları da mide ve yemek borusuna zarar verdiğini söylüyor. Ben de emin olamadığımdan günde 2.5 lt karbonatlı su içmek yerine 500 ml içiyorum. Yine de yararını görür müyüm?

    Limonlu suyun da alkali olduğunu duydum. Günde ne kadar tüketmeliyiz ?Ne kadar suya ne kadar limon koymalı, limonları dilimlemeli mi yoksa sıkmalı mıyız?

    Çok teşekkürler 🙂

  144. sevgili enes, tuzlu bir tadı olması normal.
    sevgili elife, onu da kullandığını söyleyenler var fakat çoğunluk tercih etmiyor. ben de tıbbi amaçla üretilmiş olanın içeriğine güveniyorum.
    sevgili bettyblue merhaba. suyun miktarı değil yoğunluğu önemli. her şeyin fazlası zararlı. örneğin yukarıdaki 3. maddeyi uzun süreli ya da sürekli kullanmıyoruz. çünkü bu miktar günlük kullanım için fazla. yorumlar arasında recep bey, 5 litre su için bir yemek kaşığı karbonatın uygun olduğunu ve bu şekilde hazırladığı alkali suyu günlük içme suyu olarak tükettiklerini yazmıştı. mesleği gereği, verdiği bu bilgiyi güvenle hayata geçirebilirsiniz.
    limona gelince istediğiniz şekilde ve günlük olarak anormal karşılanmayacak miktarda tüketebilirsiniz.

  145. yeni yorum sayfamızın linkini yazımın sonuna ekledim sevgili arkadaşlar. paylaşımlarımıza oradan devam edebiliriz. sevgilerimle:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close