GÜZELLİKSAÇ BAKIMI

No Poo Yöntemi (sampuansız saç yıkama) Yorum Sayfası

No poo yöntemi başlıklı konumuz yorum limitini doldurduğundan soru, deneyim ve önerilere bu sayfadan devam edeceğiz. Daha önceki
yorumlara ulaşmak için tıklayın.

Tags

Related Articles

61 Yorumlar

  1. sevgili serce, saçlarınızı yakmadan açmanın yöntemini geçen hafta yazmıştık. ana sayfada bulabilirsiniz. burada, bu konuda yorumları bulmanız çok güç. şifa olsun:)

  2. Merhaba ben no poo olayını sabun ve elma sirkesi ile uyguluyorum.ancak bir aktara saç için sabun sordugumda uzun sure aynı sabunu kullanirsan sacin tutam tutam dökülür dedu.su an devam ediyorum ama böyle birşey le karşılaşan varmi.yada aranizda sabun kullanan var mı. Hangi sabunlari kullanmayı önerirsiniz

  3. sevgili pnr, arkadaşlarımız sorunuza cevap verecektir. fakat ben şunu merak ettim: yüzyıllardır kırsal bölgelerde yaşayan halk şampuan değil sabun kullanıyorken ve bildikleri sabun ne ise hep onu kullanıyorken bahsi geçen aktar neye dayanarak size bu endişe verici bilgiyi verdi acaba?

  4. Merhaba no poo yöntemini dün denedim . Saçlarımın temizlendiğini hissedebiliyorum ama çok sert oldular . Yinede devam edeceğim 🙂
    Size bir sorum var saçlarıma arı poleni maskesini yapsam daha sonra no poo yönetemiyle yıkasam temizlenir mi acaba ?

  5. Merhaba ,

    No poo yöntemini karanfil kürünü ve en sonda gliserini kullansam hepsini birarada kullandığım için yan etki yapıp saçıma daha fazla zarar verir mi 🙂

  6. sevgili şeyda, daha once bir arkadaşımız bakım maskesini rahatlıkla arındırdığını yazmıştı. fakat belki iki uygulama gerekebilir çift şampuanlama gibi.
    no poo yönteminden sonnra karanfil kürü uygulanabilir. gliserin zaten saç uçlarına uygulandığı için hiç sorun olmayacaktır.
    şifa olsun:)

  7. Merhaba; Ben no poo yöntemi ile iki-üç haftadır saçlarımı yıkıyordum ama saçlarımın aertliğinden ziyade birbirine yapışmış gibi ve keçe gibi olmuştu. Bir bayan saçları boyalı olduğu için fayda görmediğini söylemişti. Ben devam etmek istiyordum ama saçlarımdaki ağırlık beni çok yorduğu için bugün saçımı sabunla yıkadım ve elma sirkesini yine kullandım. İnanılmaz ferahladım:) yalnız devam etmemekle iyi mi yaptım bilmiyorum??

  8. Sevgili nnosa, karbonati bir miktar daha arttirabilirsiniz. Yaziyi bir kez daha okumanizi rica edecegim.Bu aksam cok uzun aciklamalar yazamiyorum.Sacinniz sert ve yapis yapis olmuyorsa karbonat miktari sizin icin uygun demektir. Diger detaylar dedigim gibi yaukarida. Sevgiler..

  9. merhaba kozmik eşimin inanılmaz kuru pul pul dökülen bir saç dersi var bende araştırırken sayfanla karşılaştım ama yorumlarda yağlı saç problemi olanların en çok kullandığı bir yöntem diye düşünmeye başladım acaba bizimde bu sorunumuzu çözermi sonuçta bu akım saç dersinin kendi doğal haline dönmesine yardımcı olan bir akım gibi görünüyor fakat yinede kararsız kaldım tam tersi bi etki yapıp dahada kurumasına sebep olurmu diye bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim

  10. merhaba sevgili b alpayy,
    yöntemi açıkladığım bölümde olası sorunlara karşı ölçülerle nasıl oynamamız gerektiğinden bahsetmiştim. siz henüz başlarken bu bilgilerden yola çıkaraktedbir alabilirsiniz. örneğin saç yağlı kalıyorsa karbonatı arttırıyorduk. tam tersi durumda karbonatı azaltmamız gerekiyordu. dolayısıyla karbonatı daha az kullanarak başlayabilirsiniz. duruma gore istediğiniz kadar azaltabilirsiniz. bunu biraz deneyerek keşfetmeniz gerekecek. isterseniz direct yarım ölçü karbonatla başlayın. umuyorum memnun kalırsınız. sevgiler:)

  11. Hayırlı çalışmalar kozmik bakım. Bende yeni nopoo ya başladım bugün 3. yıkamam. Saçlarım çok sert olmuş olsa da sorun değil ama çok solgun görünüyor Uçlarda ombre var. Buna bir çözüm var mı? Saç alışınca geçer mi? Sizin tarihteki karbonat ayarını yapmıştım acaba o mu fazla geldi? Şimdiden teşekkür ederim

  12. teşekkür derim sevgili cansu.
    evet geçiş dönemi biraz sancılı olabiliyor malesef. karbonat miktarını biraz azaltarak deneyin. yazımda olası sorunlara karşı ölçülerle nasıl oynayabileceğinizi anlatmıştım. o bölüümü rehber olarak kullanabilirsiniz. bu süreci asana kadar birkaç damla badem yağından da destek alabilirsiniz. saçınız nemliyken, aşırıya kaçmadan.
    sevgiler.

  13. Merhaba kozmik bakım, bugün saçıma birden fazla bakım uyguladım, aslan burcu büyüyen fazında olmamız nedeniyle. Öncelikle ara ara tutamlar alıp kestim. Sonrasında sütle maya maskesini yaptım. Sonra da noo poo yöntemini uyguladım. Sanırım ikisini ardarda yapmamın bi sakıncası yoktur? Sorum şu ki, noo poo yöntemine ara vermeden devam mı etmem gerekiyo? Çünkü saçlarımı hiç temiz hissetmiyorum ve kısa oldukları için de toplayamıyorum, şampuanla yıkamaya hemen ertesi gün geçsem ne olur?

  14. Teşekkür ederim kozmik bakım hızlı cevapların için 🙂 Epilasyon tarihlerini de sanırım yaklaşık 1 buçuk-2 yıldır düzenli takip etmeye çalışıyorum ve etkisini görebiliyorum. En son uygulamamda kıl alma işleminin ardından limon suyu sürdüm bi arkadaşımın tavsiyesiyle ve sanırım bu da etkili oldu geç çıkmasında. Tekrardan bize sunduğun bilgiler için teşekkürler, sevgiler 🙂

  15. Merhaba kozmik:) ben bu yonteme gecmek istiyorum fakat direk olarak sadece su ile yapmam mumkun mu hic karbonat sirke yapmadan direk su ile yikamak istiyorum. Bu mumkun mi acaba

  16. Merhaba. Ben bu yöntemle kimyasallardan kurtulduğum için çok mutluyum ama bir sorunum var: Uzun zamandır saçımı karbonatla yıkıyorum ama sirke kullanmıyorum. Bu dönemde yani ilkbahar-yaz dönemi olmasına rağmen de saçım aşırı dökülmeler başladı 🙁 Sirke kullanmamamla bir alakası olabilir mi? Ben görüntü ve saçımın yumuşaklığı bakımından sirkeye ihtiyacım yok diye düşündüm ama yanlış mı yaptım? 🙁

  17. Ayrıca (bu konu dışında olacak biraz ama) saçlarım daha sağlıklı olsun ve çabuk uzasın diye büyüyen ay fazında aslan, koç, yay burçlarında sık sık uçlarından kesiyorum. Bunlara rağmen bu dökülmeler beni çok üzüyor 🙁 Nerde yanlış yaptığımı bir bulsam… Acaba hep büyüyen fazda kesiyorum diye hemen uzamaya çalışıp beceremiyor da mı dökülüyor bu saçlar 🙂 küçülen fazda mı kesmeliyim? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

  18. sevgili kerime merhaba,
    sirke bu uygulamada dengeleyici bir unsur olduğu için sebebi bu olabilir. tabi başka nedenleri de olabilir yani no poo ile hiç ilgili olmayan bir neden. sirkeyi kullanmaya başladıktan sonra durmazsa araştırırsınız.
    üst üste tek bir burçta kesim yapmanız gerekir. yay burcunda kesim size gore değil zaten. aslan ya da koç burcunu seçin ve sonucu gözlemleyerek size iyi geleni bulup onunla devam edin.
    şimdi koç burcundayız. hemen kesim yapıp en az bir ay takip edin saçınızı.
    şifa olmasını diliyorum 🙂

  19. merhaba kozmik bir çok yorumu okudum acaba konuşuldumu diye ama ben dek gelemedim

    ben bu yöntemi oğluma denemek istiyorum ancak saçlar kısa olduğundan hem karbonat hemde sirke deriyle temas edecek bu durumun bi sakıncası olurmu ya da ne yapmak lazım

  20. merhaba kozmik
    yorumları okudum ancak ben denk gelemedim herhalde
    bu yöntemi oğlum için kullanmak istiyorum ancak hem karbonat hem sirke deriyle temas edecek çünkü saçlar kısacık bu durumda ne yapılmalı

  21. merhaba sevgili fatma.
    küçük çocuklarda kullanımıyla ilgili bir bilgi yok elimde malesef. yanlış yönlendirmek istemiyorum size. kullanmadan once dermatologa danışmak en doğrusu olur.

  22. Merhaba,
    Bugün 3. Defa uyguladım sonuçtan memnun gibiyim.
    Saçlarım çok uzun düz ve ince telli sayılır. İlk yıkamadan önce taradım karışmasın diye. Saçım yağlıydı ve tek seferde verdiğiniz ölçü ile 1 bardak karbonat yetti. Çok iyi temizlendi azıcık sertlik oldu ama rahatsız edecek kadar değildi. Sirkeyi de saçlarım çok uzun olduğundan 2 bardak su ile hazırladım. Aşırı çok bir dökülme oldu. Bu hem yağlı olmasından hem de öncesinde yıkadığımdan olabilir diye düşürdüm. Bir de geçiş sonuçta.
    2. Yıkamamı ertesi gün yaptım. Hafif yağlıydı Karbonatı biraz azalttım. Sirke yine 2 bardak ölçüsü. Sonuç daha iyiydi. Saçım normalden çok döküldü yine.
    3. Yıkamamı 1 gün ara verdikten sonra yaptım. Yağlanmıştı ama eski yağlanmalar kadar ağırlık yoktu. Sonuç daha iyi, hafif ve temiz hissediyorum. Ancak şöyle bir sorunla karşılaştım ve beni ürküttü: saçım koparak dökülmeye başladı. Fazla değil ama küçük küçük saç parçaları dökülmeye başladı. Bu sorunla karşılaşan var mıdır? Sadece geçiş aşaması problemi mi yoksa derhal bırakmalı mıyım? Ya da karbonat mı sirke mi sebep olmuş olabilir?

  23. Sevgili hulya,
    Saclarinizda yipranmis kisimlar var miydi? Varsa kopmalar kirilmaya yuz tutmus bu sac telerinde gerceklesiyor olabilir. Yok eger sac uclariniz cok saglikliysa bir sorun var demektir.

  24. Merhaba. Ben başka bir yöntem kullanıyorum. Yoğurdu tülbentten süzüp altta biriken suyu biraz suyla karıştırıp saçıma döküyorum.Sonra sirke ve su karışımını da saçıma boca ediyorum.Sonuç olumlu.Ancak yoğurt suyunun kokusuna sabretmeniz gerekiyor. Bazen zeytinyağlı sabun kullanıp ardından bu yöntemi uyguluyorum.

    1. sevgili keziban merhaba,
      yoğurt suyu yağ barındırır. saçı nasıl temizlediğini anlayamadım. bunu şampuan yerine mi kullanıyorsunuz yoksa bakım maskesi olarak mı?

  25. Merhaba kozmik bakım,
    Yoğurt suyu sanırım bakım maskesi yerine geçiyor.Çünkü kuaför benim saç yapısı ve derisinin kuru olduğunu söylemişti.Yoğurt suyunu kullanırken,şampuanın oluşturduğu tahrişi yok ettiğini farkettim.Ayrıca Aidin Salih adlı Hanımefendinin bir yazısında büyüklerimizin eskiden şampuan yerine yoğurt suyu kullandığından bahsediliyordu.Y. suyu saç derisine normal bakteri florasını kazandırıyormuş.Ancak ben etkisini birkaç uygulamadan sonra gördüm.

    1. çok ilginç gerçekten, daha once duymamıştım. yumurta sarısı gibi temizleyici özelliği de mevcut demek ki. bakım olarak gayet mantıklı. yoğun b12 kaynağı zaten.
      bu güzel bilgi için teşekkür ederiz <3

  26. Rica ederim kozmik bakım. Evet yoğurt suyu sanırım temizleyici bir etkiye sahip.Hatta Aidin Hanım kitabında saçın normal florasını kazandıktan sonra sadece su ile bile temizlenebileceğini belirtmiş.Ancak suyun da kaliteli olması gerekirmiş.Ayrıca doğal beslenmek ,paketli gıdalardan uzak durmak gerekiyormuş.

    1. no poo yönteminde de aynı şekilde bir sure sonar sadece suya geçiş yapılabiliyor sevgili keziban. arkadaşlarımıza tekrar bir hatırlatma notu düşelim 🙂

  27. Merhaba sevgili Kozmik Bakım 🙂

    Ben blog'unuzu ilk olarak epilasyon takvimiyle ilgili olarak takip etmeye başladım ama sonradan tüm konu ve yazılarınızın takipçisi oldum. Pozitif enerjiniz ekranlardan bizlere yansıyor, şüpheniz olmasın. Emeğinize sağlık ve çok teşekkürler bu faydalı paylaşımlarınız için.

    Ben bugün ilk defa nopoo yöntemini denedim ve karanfil kürüne başladım. Bugünü seçmemin nedeni de ayın yay burcunda büyümeye başlamış olması. Koç günlerinde de kesim ve boya yapmayı düşünüyorum. Haziran'dan beri, özellikle banyodan sonra ve tarama esnasında kendini gösteren bir saç dökülme problemim var. Bu bakım ve yöntemleri uygulayarak olumlu sonuç almayı umuyorum.

    Nopoo için eczaneden İngiliz karbonatı aldım ve direkt sizin verdiğiniz ölçüler doğrultusunda ve yöntemle uyguladım. Yalnız elma sirkem olmadığı için, yerine üzüm sirkesi kullandım. Banyodan çıkıp saçlarımı taradıktan sonra da karanfilli suyu uyguladım. Psikolojik mi bilemiyorum ama şu an saç derimin nefes aldığını, hafiflediğini ve bir ferahlama olduğunu hissediyorum. Umarım ileriki günlerde daha da olumlu sonuçlarını görürüm 🙂

    Bir de belirtmek istediğim bir konu var. İngiliz karbonatının 5 gramlık 30 poşet şeklinde paketlenmiş halini 10 TL gibi bir fiyata aldım eczaneden ve bu bana pek ekonomik olmayacakmış gibi geldi. Tercihen İngiliz karbonatı olması gerektiğini biliyorum ama katkısız olduğu sürece marketlerde satılan karbonatlardan da kullanabilir miyiz acaba? Veya bu şekilde karbonat kullanıp iyi sonuç alanlar da var mıdır?

    Çok teşekkürler ve sevgiler..

    1. merhaba sevgili evelyn blackheart, çok teşekkür ederim güzel cümleleriniz için <3 🙂
      kan değerlerinize baktırın mutlaka.
      hisettiğiniz arınma, kesinlikle psikolojik değil.
      aldığınız karbonatı tükettikten sonra market karbonatını deneyin ve sonuca gore hareket edin dilerseniz.
      merakla bekliyorum deneyimlerinizin sonuçlarını 🙂
      seviler <3

  28. Sevgili kozmik bakım sitenizi severek takip ediyorum.no poo yü 3 aydır uyguluyorum çok faydasını gördüm fakat kepeklenme yapıyor neden olabilir?lütfen acil cvp??

    1. çok memnun oldum sevgili Betül. sanıyorum geçen yıl da böyle bir sorun yaşamıştı bir arkadaşımız. aslına bakarsanız hem karbonat hem sirke kepek için kullanılan maddeler. nasıl böyle bir etkiye sebep oluyor anlayamadım. herkeste olmadığı için de anlamlandırmak güç oluyor.
      saç kesimlerinizde takvime dikkat ediyor musunuz? aslan günlerindeki kesim kepeklenmeyi önlüyor. eğer zamanlamadan kaynaklanıyorsa böyle çözebilirsiniz. bu konuda dikkatliyseniz karbonat miktarını azaltmayı deneyin. belki fazla gelip saç derisinde kuruluk yaratıyordur. bunlar tahminlerim tabi. uyguladıktan sonra bir iki hafta gözlemleyin durumu sonuç için ve bize de bilgi verin mutlaka. sebebini anlarsak yeni başlayacaklar için de faydalı olur.
      sevgiler 🙂

    2. Sevgili kozmik bakım,enson 3 Aslan burcu kesimimi yaptım,yani zamanlamada bir sıkıntı yok.zeytinyağlı sabunla yıkadım fakat aynı artı olarak kaşıntıda var:(((

  29. Merhaba ben de birazdan deneyeceğim. Ama sorum şu banyo kovası kullanan biri olarak direk banyo suyuna döksem daha iyi olmaz mı. Hem vücudum hem saçım için?

  30. Merhabalar benim bugün 4. uygulamam ve ilk defa bugün beyaz su aktı kafamın nefes aldığını hissedebiliyorum çok sağolun 🙂 sorum şu, ben normal bakım yağı kullanabilir miyim? Argan yağı saçıma hep iyi geliyor, şimdi kullanırsam kür bozulmuş oluyor mu ya da karbonatlı suyla çıkarabilir miyim? Maya maskesi mesela, yapınca karbonatlı suyla yıkamam nasıl olur. Sabun mu ya da?

    1. merhaba sevgili okur yazmaz 🙂
      daha önce bakım maskelerini arındırabildiğini yazmıştı bir arkadaşımız. yaklaşık tarihi hatırlayamadım maalesef. deneyebilirsiniz siz de. ancak normal yıkama gibi 1-2 tekrar yetmeyebilir. belki 3-4 kez tekrar etmeniz gerekir karbonatlı suyu. olur da arınmazsa doğal sabun kullanmanız yerinde olur elbette.
      haberlerinizi bekliyoruz her daim 🙂 <3

  31. Merhaba Sevgili Kozmik.
    Ben de yaklaşık 4.5 aydır saçımı sadece su ile yıkıyorum. Ancak yıkama esnasında saçlarım yağlı kalıyor ve hafif bir koku oluşuyor. Bunun üstesinden gelmek için NO POO uygulamasını denemeli miyim?
    Sevgiler…

  32. Benimde saçım çok dökülüyor 2 gün 9nce no poo akımıni görüp uyguladım karbonatla ve sirkeyle bende yağlanma olmadı saçımı sadece suyla yıkamak istiyorum saç d9külmem için farklı hastanelerde culdiyeye gittim kan değerlerin hormon değerlerin normal çıktı saçıma çeşitli bakım yağları,dökülme karşıtı şampuan,lavanta suyu gibi kürler uyguladım fakat işe yaramadı Acaba sadece suyla yıkamaya geçip memnun kalan varmı lütfen bana bu konuda bilgi verin bu arada saç yapım ince telli,düz,aza yakın,biraz yağlı(3 günde bir banyo yapıyorum)

  33. Öncelikle merhabalar bende geçen haftadan beri saçımı sadece karbonatlı su ve sirkeyle yıkıyordum fakat her hafta yaptığım doğal yağlardan oluşan bir saç bakım maskem vardı ve no poo bu konuda benim için sınıfta kaldı saçımı iki kere yikamama rağmen saçlarım yağlı bir şekilde kaldı yani no poo uyguluyorsanız yoğun içerikli maskelerden vaz geçmeniz gerekebilir

  34. Merhaba bende bir kaç haftadır no poo kullanıyorum ve cok memnunum fakat tek sorun karbonat sacima surdum saç bakım yağlarını çıkarma konusunda sınıfta kaldı hemde 2 kez yikamama rağmen 3 gün de ancak sacimdan çıkarabildim (şampuan sürmek istemedim) yani no poo uygulamak istiyorsanız saç bakım maskelerine veda etmeniz gerekebilir

  35. Merhaba, yaklaşık 1 aydır uyguluyorum. saçlarım hiç olmadiğı kadar yumuşak. Fakat aşırı dökülmeye başladı. Bunun için ne yapabilirim. Acaba bu yöntemi bırakmam mi gerekiyor.

    1. merhaba sevgili Gülşah,
      ne güzel ki geçiş döneminin sertliğini yaşamamışsınız. yaşadığınız dökülme sağlıksız saçların atılması ve sonbahardaki doğal dökülmeden kaynaklanıyordur muhtemelen.
      dilerseniz karanfil kürünü uygulayabilirsiniz bu dönemde. saç diplerinizi kontrol edin önümüzdeki günlerde. yeni saçların bir taraftan çıkmaya başlaması gerekir. bu sürecin normal işlediğini gösterir.
      sevgiler <3

  36. Anglosakson vikan 7 Kasım 2013 17:34
    aynısını kopyaladım buraya da:)))

    bu arada ek olarak hergün sarımsak yutuyorum,,içten saçıma destek oluyor.. uzaması hızlanıyor. bakım yapıyor içten.. :)))

    26 ekimde kafamı sadece eczaneden aldığım karbonatla sabah akşam 20 dakika bekletmek suretiyle yıkadım… ardından yine kafama ''' elma sirkesi ''' sürdüm beklettim… sabah akşam ama.. ve dünde yazdığım gibi size, kafamda egzama şu an yok…inanmaz belki kimse . hadi canım olurmu der.. sadece 11 günde egzamam geçti.. yaralı egzama bide düşünün.. kabuk kabuk, ellersem kanıyordu.. egzama için kafamı kazıttım ben.. belimde saçlarım vardı, kazıtırken bile kafam kan revan içinde kaldı, yaraları kese kese kazıdım düşünün,, feci durumdaydım… karbonat çok yaktı kafamı ama yaraydı ya kafam…. dişimi sıkarak 20 dakika kadar beklettim kafamda,, sakin ol dedim, yansın ki geçsin.. ve şu an tamamen tükendi.. :)) ama hala günde 1 kere yapıyorum… kökünden kurutsun diye.. ayak mantarımda geçiyor.. hergün bıkmadan yapmak gerek ama , asla bırakmamalı, yoksa sonuç alınmaz.. LÜTFEN KAFASINDA EGZAMA OLAN HERKESE KARBONAT VE ELMA SİRKESİNİ TAVSİYE EDİN ARKADAŞLAR… ayak mantarı içise, sabır gerek ama inanın bana geçmezse benim geçmezdi.. çok kötüydü tırnaklarım..

    SONSUZ TEŞEKKÜRLER SONSUZ……… SİZİ SEVİYORUM… :))

  37. Merhaba Kozmik Bakim,
    No poo yontemini sayfanizdan gordum ve hemen uygulamaya basladim. Yaklasik bir bucuk aydir uyguluyorum. İki ya da uc gunde bir yapiyorum. Son iki haftadir kafa derimde kabuklanma ve kepeklenme meydana geldi. Bir turlu geciremedim. Bunun nedeni ne olabilir?
    Tesekkurler

    1. merhaba sevgili zeki,
      karbonat miktarını azaltmanız işe yarar diye düşünüyorum. yarı yarıya azaltarak devam edin, cildiniz kurumuş olabilir.

  38. Kozmikcim belki yorumlarda vardır ama denk gelemedim. Kullancagimiz karbonat sodyum bi karbonat mi olmalı yoksa marketten aldigimiz karbonat da iş görür mü 🙂

  39. hoş geldiniz sevgili gulhanım, ben teşekkür ederim, ne güzel bir enerji yaydınız gelir gelmez <3
    hep sorulan bir sorunun yanıtı için de canlı örnek oldunuz, şifa olsun.
    daha da güzel haberlerinizi merakla bekliyor olacağız 🙂 <3

    1. merhaba sevgili dilara.
      karbonat ve sirke ölçülerini azaltarak yani daha seyrek bir karışım hazırlayarak kullanılabilir diye düşünüyorum. zaten bebeklerde tabaka halindeki kepek sorununda da karbonat kullanılır.
      bu yöntemi bir süre uyguladıktan sonra sade suya geçiş olduğundan bahsediliyor. bunu başaran yetişkin oldu mu bilmiyorum fakat bebeklerde daha mümkün gibi.
      geçiş yaparsanız ara sıra bilgi verin bize lütfen <3

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Check Also

Close
Close
Close