AY TAKVİMİ

Ikizler Burcunda Güzellik ve Bakım

18 Kasım 2013 saat
02:06’den 20 Kasım  2013 saat 13:23’e
kadar Ay İkizler Burcunda küçülecek;

İkizler Burcu etkisindeyken en etkili bakım şekli yağ
bakımları olacak.

Kadim dostumuz zeytinyağı bu günlerde kurtarıcımız olabilir.
Evinizde farklı bitkilerin yağları varsa bunları da kullanabilirsiniz.

Saçlarımız bu yağları diğer günlere oranla daha fazla emecek
ve içine hapsedecektir.

Saçınızın ihtiyacına göre istediğiniz yağ ile bakım
yapabilirsiniz. İsterseniz karma yağları

da tercih edebilirsiniz.

İkizler günlerinde hangi bakımlar uygulanmalıdır?

*Havuç
Kürü

*Sinameki
Kürü

 

*Siyah Turp
Kürü

*Sığır İliği
Kürü
 (hızlı uzama için uyguluyorsanız)

*Çeşitli yağ
bakımları

*Kirpik
Bakımı
 (yağ bakımı ikizler günlerinde daha faydalı
olacaktır)

Bu dönemin kendine özgü bakımları yağ bakımlarıdır. Uzatma
amacıyla değil de saç sağlığı için bakım yapılacaksa yağlar tercih edilmelidir.

Ellerinizi ve dirseklerinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin;
ayrıca maya maskesi uygulamak ellerinizin görünümünü fazlaca etkileyecektir.

Oğlak Burcu günlerinde manikür yaptırmadıysanız bu günleri
değerlendirebilirsiniz.

Related Articles

17 Yorumlar

  1. sığır iliği kürünü ben yeniden saç çıksın hemde güzel uzasın diye uyguluyordum bu günlerde uygularsam uzaman amacıma yardımcı olacak herhalde ? saç çıkarmak için önereceğiniz başka kür yada bakım yağları var mı ?

  2. Saç köklerini güçlendirip dökülmeyi durdurmak amaçlı; susam yağı, badem yağı, bemix,bepanten, evigen karışımı yapmak uygun mudur ?

  3. evet sevgili yağmur saç çıkarmak için de çörekotu yağını tavsiye ederim. rahatsız olmazsanız biraz sarmısak yağı da ilave edebilirsiniz. ben saçlarımın üçte ikisini kaybettiğim dönemde çörekotu yağının çok faydasını gördüm. uygulamaya başlamamdan bir ay sonra o kadar çok saçım çıktı ki saç diplerim kabarıp problem olmaya başlamıştı. siz de kaybettiğiniz kadarını kazanırsınız yeniden. tabi tamamen etkili zamanlarda uyguladığımda bu sonucu aldım.önümüzdeki iki hafta güzel bir dönem mesela. karbonhidrat günleri dışında uygulayabilirsiniz bu dönemde.

  4. uygundur sevgili kuzusum fakat yukarıda da yazdığım gibi çörekotu yağı da ilave ederseniz daha güzel olur. daha da güzeli ampulleri vitamin günlerinde yağları yağ günlerinde uygulamanız olur. sadece koç ve aslan günlerinde karıştırarakta kullanabilirsiniz.

  5. sevgili büşra tam iki yıl once kasım ayıydı yine fakat detayları çok hatırlamıyorum. 4-5 kez uyguladığımı hatırlıyorum. bu da demek oluyor ki kasım ayındaki etkili günleri kullanmışım sadece. zaman zaman tek, zaman zaman elimin altındaki doğal maddeleri karıştırarak. o dönemde şimdiki kadar yoğun değildim. neleri karıştırsam diye düşünmeye ya da mutfakta araştırmaya zamanım oluyordu:) fakat bence en önemlisi bu yağı evde hazırlamamdı. detaylarla ilgili bir şey hatırlarsam mutlaka paylaşırım. size de şifa olmasını diliyorum:)

  6. kozmikcim müjdeler olsun 🙂 kızıl faciamdan sonra saçlarımı iki kez üstüste kahverengiye boyadım (biraz siyah gibi oldu ama ben çok memnunum) 🙂 bakımların sayesinde saçlarım boyanın olumsuz etkilerini yaşamadım diyebilirim ayrıca saçlarım gürleşti alnımda yeni yeni saçlar çıkmaya başladı. çok sık olmamakla birlikte sinameki kürünü uyguladım şimdiye kadar, iki-üç kez de yumurtalı sirkeli bir saç maskesi yapmıştım geçtiğimiz 3 ay içinde. saçlarım eylülde kestirdiğim saçlarım 10 cm kadar uzadı omuz hizasındaydı şimdi sırtımda belime doğru. ben uzun süren bakımlar ve sabırla elde ettiğim sonuçlardan çok memnunum, ayrıca şampuanımı değiştirdim ve saçlarımı soğuğa yakın suyla yıkayıp duruluyorum işe yarıyor, çok sıcak suyun yıprattığını duymuştum çünkü. tek sorunum ensemde saçlar çıktı 😀 onlara bi çare bulsak ya onun dışında herşey çok iyi daha da iyi olacak gibi. teşekkürler 🙂

  7. ayla hanım çörekotunu öğütülmemiş almalısınız öncelikle. çünkü öğütülmüş olarak bekletildiğinde şifa veren özelliklerini kaybediyor. dolayısıyla kullanmadan hemen önce öğütülmeli.
    rengi tam siyah olmalı, gri görünüyorsa taze değildir.
    koyu renkli bir şişeye (240 ml lik şurup şişesi kullanıyorum) iki parmak yüksekliğinde ezdiğim çörekotunu koyup üzerini zeytinyağıyla tamamlıyorum. (üst kısmında biraz boşluk bırakın ki çalkalamanız kolay olsun.) bir hafta kadar her gün çalkalıyorum yoksa dip kısımda taşlaşıyor. fakat kullanacağım gün çalkalamıyorum ki tortu dipe çöksün ve duru bir yağ uygulayabileyim saçlarıma. ilk kullanımda eksilen kısmına tekrar yağ ilave ediyorum. (eğer hazırladığınız yağdan başka yağlarla karıştırmak üzere çok küçük miktarlarda kullanacaksanız bir kaç kez yağ ilave edebilirsiniz.) sonrasında da en az iki günde bir çalkalamayı unutmayın.

  8. ben hazır olarak alıyordum.bundan sonra kendim hazırlıyım hiç olmassa emin oluruz sürdüğümüz şeyden çörekotunu kendim çekip şişeye öyle koysak nasıl olur acaba birde hazırladığımız şişe bozulmadan ne kadar saklanır

  9. merve hanım kesinlikle evde hazırlamak daha güzel ve etkili. kendinizde çekseniz bekletmek etkisini yok ediyor malesef. yağ içinde çabuk bozulmaz. hava almasın fakat.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close