GENEL SAĞLIK

Kadın – Erkek Herkesin Sorunu Saç Dökülmesi Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz

Saç dökülmesi hakkında bilinçlenerek korunun

Saç dökülmesi kadın erkek herkesin genel bir sorunu haline gelmişken çoğumuz çözümü mucize etkileri olduğu vaat edilen vitamin haplarına, saç derisi masajına ya da elektrikli uyarıcılarda arıyor. Her 3 erkekten 2’sini etkisi altına alacak kadar yaygın olan bu durum neden oluşuyor, hangi önlemleri almak gerekiyor?

Yaşamı boyunca kadın – erkek birçok bireyi etkisi altına alan sağlık ve güzellik sorunlarının başında gelen saç dökülmeleri için görülme sıklığına bağlı olarak meydana gelme şeklinde de değişiklikler görülüyor. Ancak uzmanlara göre saç kaybı için kesin çözümü bulmak mümkün, elbette bu çözümün yolu doğru tanıdan ve uzman değerlendirmesinden geçiyor.

Normali nedir?

Herkes saçlarının döküldüğüne şahit olabilir ancak bunun ciddi bir sorun olup olmadığını anlamak için belli sınırlara dahil edilmek gerekir.

Saçlarınızın hepsi ömür boyu büyümez, yalnızca %90’lık bir kısmında sürekli uzama vardır. Ancak bir saç telinin uzama sürecinin ömrü 2 ila 6 sene aralığı ile sınırlıdır.

Saçların geri kalan %10’luk kısmı dinlenme evresinde olup 2-3 ay sonrasında dökülür. Bu nedenle gün içinde 50 – 10 saç telinin dökülmesi normal karşılanır. Dökülen saçların yerinde beliren yeni foliküller yeni birer saç demektir. Saç normal olarak ayda 1-2,5 cm. kadar uzar, yaş ilerledikçe bu hız düşer. Kısa saç uzun saça göre daha hızlı uzamakta, doğal sarışınların saçları seyrek görünse de diğer saç renklerinden çok daha yoğun saç miktarına sahip olmaktadır.

Anormal dökülmenin nedenleri nedir?

Bu sayılara uymuyorsanız bu bir saç derisi ya da saç problemine ya da çok farklı bir hastalığa işaret olabilir. Peki anormal saç kaybının nedenleri arasında en çok hangileri görülebilir? Sizin için asıl problem kaynağını en iyi tespit edecek kişi dermatoloji uzmanları olmakla birlikte olası nedenlere gelin göz atalım.

Doğum yapma: Hamilelik sürecinde saçlarınız normalden daha az dökülür, ancak bu durum doğumun 2 yada 3. ayında tersine döner. Zamanla (6 ay içinde) saçlarınız dengesini yakalar.

Ciddi rahatsızlıklar: Grip ya da ateş gibi sık görülen durumların ağır ve şiddeti bir şekilde atlatılması genel kıl kaybı ile sonuçlanır. Bu durum da genelde geçicidir. Tiroid bezinizin aşırı çalışması da saç dökülmesi tedavisinde göz önüne alınması gereken, bu durumun temel nedenleri arasında yer alabilen bir sorundur.

Diğer genel nedenler: Beslenme esnasında yeterli protein almamak, ilaç kullanmak, doğum kontrol hapı kullanmak, kanser tedavisi görüyor olmak, kronik hastalıklar taşımak, ameliyat olmak, yanlış saç bakım ürünlerini kullanmak ve genetik sebepler sık görülen diğer kelleşme nedenleri arasında yer alır.

BURADAN bu sebeplerden bazılarını ortadan kaldırarak saç dökülmesini durdurmanın oldukça etkili yollarını inceleyebilirsiniz. Tüm bu sebeplerden bağımsız olarak saçlarınız dökülüyorsa linkte okuyacağınız yöntemlerle, çözüm daha da kolay olacaktır.

Ayrıca yıllardır uyguladığımız ve mucizevi sonuçlar yaşadığımız Ay takvimine göre saç kesimini hem tüm saç sorunlarından kurtulmak hem de bu sorunlarla hiç karşılaşmamak için her yaşta uygulamanızı öneririm. Her ay yenilenen takvime BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Ergenlere Doğru Yaklaşımın Bilmeniz Gereken Kuralları ile ergenlik çağındaki bireylere en doğru yaklaşımın için dikkat edilmesi gerekenleri öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close